A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Bocsi a súlya nem 5270 hanem 5720 gramm.
KépKép
rena10

sziasztok,

úgy érzem írok. Nem ez volt a gond, amiről beszéltem, ez most jött sajnos. A másik megoldódott, de azt majd később, ez a legfontosabb.

Vikinek lett egy vérvétel (életében először).
süllyedés 70
crp 85.5
hgb 10.6
hct 31 (28-nál már vért adnak-ezt mondta a doki :( )
mch 25

azonnal behívott a helyettesítő drnő, mikor bediktáltam az adatokat a papírról, azt hitte nem jól hall. (mi dokink szabin van a héten), sajnos a tágulatos oldal fáj is neki, hőemelkedése volt/van, 1x láza. Pár napja csak sír, rámborul és mondja pocakom (fáj neki :( ).Soha ilyen elesett nem volt. Pisi leadva, du-ra eredmény, és 1-re viszem a kh-ba a nefrológushoz.

Lányok, nagyon félek, hogy komoly gáz van.

Kérlek nagyon nagyon drukkoljatok ennek a kislánynak, hogy ne legyen óriási a baj. :cry: :cry: Bár asszem eléggé az. :cry:

este biztos jelentkezem .. :cry:
Vendég

Dori, ezekbol az adatokbol nem nagyon ertem, hogy mi a baja Viktorianak, mi az hogy tagulatos oldal? :( De minden esetre nagyon nagyon drukkolok nektek. Jajj Istenem ne legyen semmi baj! :( Biztos figyelnek ra a dokik. Nyugodj meg, most az nagyon fontos hogy nyugodt legyel mellette. Nagyon szoritok nektek, veletek vagyunk! Sok sok puszi es irj azonnal ha tudsz valami eredmenyt!

Kép

Kép
lorcika

Dori, gondolok Ratok, remelem es bizom benne, hogy minden rendben lesz!
Puszi Nektek!

KépKép
horilda

Dóri, kedves druszám!
kezdem érteni h milyen az, amikor egy anya agyonaggódja magát a babája miatt :cry: (a mi történetünket majd máskor)
de én titkon hiszem h nomen est omen: a Viktória győzelmet jelent - olyan nincs h egy ilyen névvel egy kislány ne győzedelmeskedjen a betegség fölött!!
egy háromgyerekes ismerősöm egyszer elmesélte a terhességi zűrjeit és a gyerekekkel kapcsolatos egészségügyi, illetve magatartásbeli problémák sorozatát (és van bajuk bőven, szegényeknek) - de végül azt mondta: rájöttem h a betegségek olyanok h meggyógyulunk belőlük, hiszen __életre lettünk teremtve__.
sztem mindannyiunk nevében mondhatom h nagyon drukkolunk!
próbálj keresni vkit, akiben megbízol és aki lelket tud önteni Beléd is, mert arra most nagy szükséged van, azt hiszem. q...va nehéz erősnek és nyugodtnak lenni akkor, amikor az ember azt sem tudja, hogyan tud segíteni a pici gyerekének, aki egyedül rád és az apjára van utalva az életben :cry: ráadásul neked még ott vannak a fiúk is, de leginkább Marcika, meg a szopi, Gergő azért már okos nagyfiú.
ha segít, írj nyugodtan privit is!
az éteren keresztül küldök sok gyógypuszit Vikinek! (majd ha meggyógyul, meséld el neki h sok-sok néni - akiket nem is ismer - gondolt rá h jól legyen)
Vendég

Dori!

Nagyon nagyon szorítok értetek, hogy a kis Vikinek semmi komoly baja ne legyen!!!!!!!!!!!!

Őrülten nehéz lehet neked, de adjon erőt a gyerekek szeretete!!!!

Móni

Bence: 2005.12.01
Csenge: 2007.05.24
famo

Dóri, mi is szorítunk Emmával!
Tulajdonképpen mi is a probléma pontosan? Mert én annyira béna vagyok ezekhez....
Honnan gondolod, h. nagy a baj?
Sok-sok energiát és erőt küldök! Na meg kitartást!
A kis család úgyis mellettetek áll!

Kép
niki30

Sziasztok!

Drága Dóri!Nagyon-nagyon szorítok értetek!Remélem van és marad erőd,de leginkább hited!Hinned kell,h minden rendbe jön!
Szörnyű napokon mehetsz most keresztül,de ne veszítsd el a reményt és a hitedet a kicsi lány gyógyulásában!Bízom benne és kívánom nektek,h hamarosan csak rossz emlék legyen ez az egész!
Küldök neked én is sok-sok éteri szeretetenergiát,a csepp lánynak pedig gyógypuszikat!
Óh,drága annyira együttérzek veled!

Kép
bringababa

Életjel magunkról is.
Mártihoz hasonlóan én is mindig olvaslak benneteket,de mire szabad a gép és én idejönnék mindig jön valami dolog....
Talán most már kimerem jelenteni,h elmúltak a félelmeim,végre szabadon élvezem Lilim társaságát. :wink: :lol: Őrült béklyó volt,le sem tudom írni mit éreztem. :cry:
Volt mikor ezért nem jöttem,a múltkori jó lecke volt,h ne dobjam másra is a paráimat :shock:

Tegnap voltunk csípőszürésen és olyan,de olyan aranyos orvoshoz kerültünk,h én csak pillogtam.El sem hiszem,h a mai körülmények között,ami az egészségügyben tombol, ilyen van!Megnyugtatott ő is,h minden rendben Lilivel,és kérte mutassam meg azt az orvost,aki nála fokozott tónusra gondolt,mert szívesen elbeszélgetne vele :roll: "Egész egyszerűen baromi erős ez a Napsugár lány anyuka"-ezt mondta,és ezzel talpra szökkentette a kicsit a két karjánál fogva!Megkérdeztem tőle,h akkor talán rakjam el az okos könyveimet :roll: :?: :shock: Mire ő:első baba?-és nagyon nevetett :lol: Persze mondtam neki,h nem,csak 14év a korkülönbség,mire azt válaszolta akkor igen! :wink: :lol:
Ági!Neked azért nagyon köszönöm a segítségedet,és dehogy is voltál sok!

jövök még,pill

Kép
bringababa

sziasztok!

Dóri!Mi is gondolunk rátok,reméljók minden hamar rendbe jön!!!!Jobbulást Vikinek!!!Puszi

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Pici, Te merre vagy drágaságom?!!
Nagyon eltűntél!!!!

Bogyra, Te is hiányzol!
Legi és Teeeee????

Gyertek vissza, brühühühü.
Olyan jó volt, mikor mindenki aktívan itt volt. Emlékeztek?
Na jó, most babázás megy ezerrel.

Itt agyalok mit csináljak. Anyukám lelkileg kiborult, szombaton mennénk le, de most arra gondoltam, meglephetnénk őket ma.

Előbb Emma hangosakat nevetett, édes volt. A combomra állítottam és emelgettem fel le, tetszett neki nagyon!

Na megyek, már hiányol!

Kép
niki30

Kép
niki30

félkezes vagyok Marcika kezemben...
nagy baj van sajnos.. :cry:
Vikinek vesemedence gyulladása van, vénásan kell antibiotikumot kapjon naponta 3x. Min 1 hét-10 nap kórház. Apja van most éjjel, én marcizok. Amíg bevártam a kh-ban este férjet Gergő és Marci anyuval voltak (Gergi ott is alszik anyunál), volt fagyitej. Még van tejem egyenlőre.

Amúgy totál semmi tünete a lányomnak a rossz leketein kívül, rohangál, kertben voltunk, van ott játszó, tavacska, jó árnyas hely.

sajna a műtét így sanszosabb.. ja, tiszta gennyes baci volt a pisije is. :cry: ha nem lenne vesetágulata, akkor is benntartották volna.

lányok, köszönöm mindenkinek a bíztatáést, nagyon jól esett!!
Vendég

dóri, pontosan miért lehet h műtik leánykát? már korábban tudtátok h vesetágulata van? és az hogy derült ki? szegény pici hősnő h rohangál! :shock: ha jól látom, hamarosan 22 hónapos - köszöntsd fel a nevünkben is! sok-sok erőt Nektek!!!!
Vendég

pyelectasia , vesemedence tágulat bal oldalon, veleszületett. Stagnált, semmi panasz, állandó 3 havi kontrollok, pisi kontroll, mindig negatív.ha lázas mindig kell pisit leadni. most is így tettünk, de a dokimnő kért egy vérképet is, eddig sosem volt. és így derült ki, pedig 2 napja még hőemelkedése sincs, ez a fura, se a torka, se a füle, se hasmenés. csak a vese lehetett. és furi szaga volt a pisijének is. és fájt a pocakja. ez az egész vese ügy a szokásos rutin csecsemú uh szűrésen derült ki 6 hetes korában.

a tágulatban pang(hat) a pisi, bacik lesznek benne, begyullad(hat), ezért kell s sok kotroll, de eddig semmi nem volt. soha egy antib. sem kellett semmire.
Vendég

Dóri,lélekben veled,elsírtam magam ahogy olvastam a soraid,amikor megláttam,hogy 70-es a kis Viki süllyedése rögtön tudtam,hogy sajnos nagy a baj,mert mikor én a mandula műtét után vérmérgezést kaptam és vért kellett kapnom 80 volt a süllyedésem,és az nagyon sok.
Most meg még anyaként is átéltem amit írtál,hiszen Martin is 12 napot feküdt az intenzíven,és lebegett a vércsere vagy vérkapás határán,és tudom hogy ha az ember beteg az is szörnyű ,de ha a gyereke az,akkor az 100szor jobban fáj,és megviseli a lelket.
Hidd el mióta írtad hogy gáz van,annyiszor jutottál eszembe,hogy mi lehet a baj,és küldtem a pozitív energiát,hogy megoldódjon a gond.
Szerencse hogy Viki tényleg ilyen jól viseli,ők gyengének tűnnek,de belűl nagyon erősek,és ez tényleg igaz,életre születtek,küzdeni fog a lányod,és meglátod minden rendben lesz.
Amikor úgy volt hogy Martint vércserére elviszik egy másik kórházba,odamentem az inkubátorhoz és beszéltem hozzá,amennyire tudtam,mert közben nyeltem a könnyeimet,de elmondtam,hogy nagyon büszke vagyok rá,és egy hős,és egy gladiátorként száll szembe a betegséggel,és nagyon szeretem....
és aznap este csökkent az érték ,atán végül nem úsztuk meg,vért kapott de jobban lett.
Sokat beszélgess vele,és bíztasd,sok fájdalom elé néz,bárcsak ne igy lenne,de meg fog gyógyulni ebben hinned kell,mi itt mindannyian nagyon drukkolunk értetek.

A többiekre most nem tudok reagálni ne haragudjatok,egyserűen,csak Viki jár a fejemben,....bocs.
Jó éjszakát!
Dóri ha van valami fejlemény ,kérlek írd meg,szerintem mindenki nagyon izgul értetek!!!!puszillak

KépKép
riella77

Dori: Sajnalom, hogy beteg Viktoria. :( Jobbulast neki es sok gyogyito puszit neki es neked is! Remelem minel elobb felepul. A mutet tuti? :( Sok sok erot neked!

Lanyok holnap en elutazom Balcsira es elvileg ha minden jol megy csak jovo vasarnap jovunk haza. Remelem minden oke lesz. Ma Ricsike nagyon nyugos volt, gondolom a szuri miatt is.....es neha a semmibol ugy elkezdett sirni, sikitott, zokogott, potyogtak a konnyei. Egyik masodpercben meg nyugiban van, a masikban meg ez!!! Mi lehet?? A szivem majd megszakadt. Valamije faj....de igy? Hat remelem csak kis poci fajas vagy nem tudom. AMugy jo kedve volt amikor epp nem nyuglodott..de a mai napunk kicsit nehez volt.

Majd nezem azert a netet, Dori neked meg egyszer minden jot es sok puszit. Meg mindenkinek sok puszit, hianyozni fogtok!

Pusz. Lorci

Kép

Kép
lorcika

lorci, jó utat, élvezetes nyaralást!

dóri, továbbra is drukk nektek!

mi ma töltöttük a 4. hónapot! :D :D és hihetetlen, de saccra úgy 8-10 percig nem bőgött a babakocsiban, két napja meg ahogy beleraktam elaludt magától! :shock: :D és már kétszer volt h nem aludt el este a cicimen és beraktam az ágyába és elszundizott magától!! :shock: :D :D :D szinte hihetetlen! hangya lépésekben, de azért haladunk előre! egyéb szempontból meg sztem szuperszonukisan fejlődik baba cicám - mozgásilag, értelmileg.
Vendég

lorci!!!jó balcsizást!!!hát,igen.az én gyedem nem engedi :lol: :lol: vicc volt,bocsesz

nálam nagyon komoly időszak jön.anyukám new yorkban él,nem láttam 8 éve lassan,csak webkamerán.éééés:aug.20án jön haza,igaz 29én megy is,de nekem ez hatalmas dolog!!!!!juppijééé,jupppijóóóó,még több tejem lesz :lol: jajj,csak azt neee!!!! :lol: :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Régen nem írtam, de én is olvasok ám mindent. Vikinek jobbulást!!! Sok puszi neki, és kívánom, hogy a műtétet megússza!
Sajnos nekem sincsenek könnyű napjaim, bár nem az én babámmal van gond. Párom gyerekkori barátjának a 13 éves fia leukémiás, nemrég derült ki. Ezért a kisfiúért izgulok most. Kemoterápiát kap, egyenlőre jól reagál, de ma rosszul volt, hányt:(

Az én Noelem ma kapta meg az oltását, nem lázasodott be, csak álomkóros volt. Amúgy minden okés...

Csajok, tünemények a babák, mind! Miattuk már megéri feljönni. De megyek, mert álmos vagyok!

Márti

Kép
horpika

Jó reggelt lányok!

Én nem tudom,de amint lehül az idő,és hideg front jön Martin kapásból felébred éjszaka,pedig már egész frankón átalaudta őket,kezdtem megörülni,hogy ez igy is marad,erre nesze éjfélkor fent volt,bár szerintem sok anyuka kibékülne vele ha csak egyszer kéne felkelni a babójával,szóval befogom a szám és nem sírok,egy tündér lalám van,csak biztos érzékeny a frontokra,azt mondják a babák jobban érzik mint a barométer.
Tegnap megint sikerült magam felhúzni a régi védőnőn,még mindíg a légzésfigyelő,most éppen a dobozt kereste rajtam,mondtam nem én bontottam ki mikor hozta,hanem apa én nem tudok dogozról,de ha van biztos megvan,erre nagyon arogáns hangon felhiv,hogyha megvan a doboz akkor azonnal vigyem a rendelőbe mert ő itt van,én meg mondtam hogy nem tudok menni ,mert a szerelőt várom...aztán eljött a másik védőnéni érte,szerencsére ezzel lezárult a sztori,de már azon a ponton voltam tegnap,hogy kibukik belőlem és megmondom a magamét.1.elmegy nyugdíjba,el se köszön azt se mondja pá belétek,holnaptól máshoz kell menni,2.ő ajánlotta fel a légésfigyelőt nem én kértem,korlátlan időre,erre hónap közepén közli flegmán,hogy kell neki és most azonnal adjam vissza,oké nem gáz veszünk 16 ezerért egy másikat,(mi az nekünk)erre egy szaros doboz miatt úgy beszél velem ,mint egy pokróc.....és ne legyek kiakadva,????Apa mondta hogy már megint a csillagoknál járok,kb a göncöl szekéren ülök,úgy felhútam magam,mondtam nem ,már visszafele jövök...mostanra lenyugodtam ,de bosszantó egy ügy.
A méretekre reagálva Martin most 74 es bodyt hord,de már alig tudom bepatentolni a lába között,napok kérdése és kicsi lesz.
A 2 részes amit vettem neki az már 80 as a naci derékban jó,kicsit lezser a poló az pont jó.
Tegnap mértem 65 cm hosszú.
Ahogy olvastam este Dórit ,eszembe jutott,hogy golyónak is van valami pöcök a veséjével,meg is néztem a záróját,kellett volna kontrollon most uh-t csinálni de nem volt doki aki megnézze,igy majd októberben a következőn.
Azt mondta a védőnéni,hogy figyeljem hogy mennyit pisil,ha keveset akkor gáz van,Dóri igaz ez,Viki is kevesebbet pisilt???
Martin olyan mint egy ammóniagyár,nagyon sokat pisil,tiszta csőd ,gondoltam felkeresek egy pelenka gyártót és szponzori szerződést kötök vele. A lába közötti lufi állandóan fújva van,már mondtam neki ,hogy rákötöm a kerti csapot a nudlijára,mert egy öntöző rendszerrel felér.
Doo boldog hófordulót.
Lorci pihend ki magad,és gondolj ránk,sokat!Jó nyaralást!
Rena Balázs nagyon sokat változott,és gyönyörű szépek a szemei,nagy kópé lesz.
Gabi Brendon már most levett ezzel a képpel a lábbamról,rengeteg a haja és csuda édes .
Na megszólalt a kukori,mostanában igy hívom babucit ,a fején álló kakas taréj miatt meg hogy reggel 5 kor szól mint a kakas :D :D :D :D Mennem kell,puszi mindenkinek,Dóri neked külön egy hatalmas energia puszi

KépKép
riella77

Dóri, nagyon sajnálom Vikit!
Nagyon bízunk benne mindannyian, h. meggyógyul, rendbejön.
Sok energiát, kitartást kívánunk Nektek és higgyetek benne nagyon nagyon!
Erső kislány, ebben biztos vagyok!

Kép
niki30

Lorci, Nektek jó utat, jó nyaralást! Érezzétek jól magatokat!
Hiányozni fogsz!
Holnap mi is lelépünk két napra szüleimhez, de aztán jövök.

Kép
niki30

Sziasztok!
Tegnap nem tudtam már jönni,mert a sírás oka az volt,h Lili cumija után kúszva lemászott az ágy és a fal közé :shock: :cry:
Szerencsére csak az ijedtség volt nagy.

Drága kicsi(nagy)Vikinek mielőbbi gyógyulást,nektek pedig Dóri nagyon sok erőt és kitartást kívánok!
Dóri,ha megírnád milyen szakikra lenne szükséged,talán tudnék segíteni.Tudod Balázs építőiparban dogozik,hátha.De amúgy is bármiben tudnék segíteni,csak szólj!közel lakunk egymáshoz,akár a kórházba vinni,vagy gyerekekre felügyelni,bármiben.Tudom anyud is közel van,mégis ha úgy adódik,h valamiben tudnék segíteni kérlek ne gondolkodj egy percet sem!

Doo!A kicsi(kicsi :lol: ) Viktória királynőt Istenke éltesse soká,boldog hófordulót nektek!Nézd el nekem,h csak ma köszöntöm,de a fent említett ok,talán mentesít :wink: :lol:

Lorcika!jó nyaralást nektek,remélem minden tuti jól sikerál és Ricsike élvezni fogja a jó öreg balatoni feelinget! :wink: Azért amennyire csak lehetséges te is próbálj meg pihizni és kikapcsolódni,nekem nagyon jót tett a környezetváltozás és egy kis kényeztetés.

Niki!Nektek is hasonlóakat kívánok,bár ahogy írod,ti most nem éppen üdülni mentek :roll: Remélem nem nagy a baj? Minden jót anyukádnak,a kicsi lány biztos felüdülés és gyógyír lesz neki!

Gabi!huh,de rég írtam már ezt a nevet,jól el voltál tünődve :roll:
Gondolom már alig várod,h itt legyen a tüzijáték napja.amikor írtad,h ilyen sok év után taliztok újra,meg kell mondjam kirázott a hideg....Várod már,nagyon ugye?

Képzeljétek nagy hírem van!!!!!!!!!!!!!!!!!
LILI MEGFORDUL A HÁTÁRÓL A HASÁRA!!!!!!!!!!!!!Két napja kezdte a mutatványt és még dolgozik a tökéletesítésén,a keze még néha beszorul,de ha elég lendületet vesz,akkor úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva egy másodperc alatt végrehajtja a produkciót :lol: :lol: :lol:
Amíg tartott ez a mizéria körülöttünk,akkor is soxor volt az az érzésem,h Lilinek egyszerűen nem marad energiája a gügyögésre,sokkal fontosabb dolog számára,h mocorogjon,forogjon,kalimpáljon,fejét tartsa,és nézelődjön.lehetőleg úgy,h közben álldigál.Kezét nézi,lábát teszi a szájába,szóval csupa olyan dolgot produkál,ami minden energiáját felemészti,elfárad.Erre ma pont olvastam,h a baba fejlődése során a mozgás annyira leköti az energiáját,h háttérbe szorulhat a beszéd,illetve a gügyögés.
Pesze mostanra már ő is gagyarászik,és nevet hangosan,de ezeket leginkább csak alvás után,amíg még kicsit kótyagos,Ahogy teljesen felébred rögtön kezdi a tornát :lol:
A napirendünk most olyan,h fix 4óránként kajál,játszik negyed órát,bealszik mondjuk egyet,felébred játék,újra alvás.
Képzeljétek Alexám megkereste a gyerekkori videókat magáról és a két gyerek annyira,de annyira hasonlít egymára,h nagyon!Egyedül a szemük színe különbözik,Alexáé fekete volt(most is az :wink: ),na jó meg a papájuk. :lol: De tényleg elképesztő a hasonlóság közöttük,remélem esze is annyi lesz,mint a nagynak van! :roll: :lol:
Apájával is egyre inkább értik egymást,na meg én sem vagyok már olyan fikázós vele,tényleg igazatok volt,nem szólok rá,és csodák csodája megoldja :lol: . Egyre többet segít,idáig is segített,de inkább a háztartásban,de most már úgy dolgozunk,h négy nap munka,két nap szabadban nyomom,vagyis négy nap után ő kel Lilihez éjjel cumit visszaadni és reggel etetni.
Szóval jól érzem magam a bőrömbem! :lol: :lol: :lol:
Azért már én is elkezdtem szervezni,h januártól legyen munkahelyem,mondjuk ez pénz függő is,ha annyit kapok majd végre-valahára,amennyiből meg fogunk tudni élni és nem lesz terhes az állandó itthon lét,akkor maradok.De biztos,ami biztos én is elkezdtem munka után nézelődni :roll: .
Tényleg Doo,te is hamarosan kezdesz,ugye?hová rakod Vikid?
És te Márti?Nagyszülők vagy bölcsi?
Szerintem én bölcsibe adom,de még nem tudom.

Na pusz nektek,kicsit hosszú lettem,bocsika! :oops: :wink: :lol:

De hová tűnt Pici :shock: :shock: :shock: ????????

Kép
bringababa

sziasztok

jön a front nyílván, mert gyermekem aluszékony a mai napon..

Dóri! Kitartást és mielőbbi teljes gyógyulást a nagylánynak!

Bringa! Nálunk apa jön gyedre, mivel az ő fizujából max 15 ezret bukunk, amit még ki lehet bírni. Aztán ha betölti az egy évet bölcsi. Addig reméljük apa is talál valami jobb állást mint a mostani...

Nyaralóknak jó pihenést és jó időt!!!

Márti
stella2007

Stella, az én kicsim is egész nap szundizik szinte.
Alig hiszem el, ritkán produkál ilyet.

Bringa, gratu Lili mutatványához! Marha ügyes!

Köszi, amit írtál, igen, anyukám lehet, h. megnyugszik kicsit.
Bár tegnap fel akartam vidítani, h. még aznap lemegyünk, de mintha annyira nem értékelte....úgyhogy inkább maradtunk és csak holnap indulunk.

A bölcsiről majd később bővebben, mert akarok kérdezni, meg izgat a téma....de most nincs időm.

Puszi Lányok és mindenkinek jó hétvégét!

Kép
niki30

Sziasztok!

Elinam is alszik, egy kis tunder! Orulok, hogy a Ti babotok is nyugis.

Mi meg nem fordulunk at, bar tegnap hasrol hatra atbillent, de lejtett a kanape is, szoval meg nem az igazi, de mar latom a probalkozast.

Apa ma szabin vagyunk, tok jo egesz nap egyutt a kiccssalad.

Holnap pedig megyunk lagziba, hu mar varom! :D

Valaki mar kilyukasztatta a fulet a babajanak? En most majd szeretnem.
Meg aztan lassan kene keresztelot tartani, es hat keresztszuloktol fulbevalot kapunk, es az elso 4 hetben meg a masik van benne.

Nalatok lesz keresztelo?

KépKép
horilda

sziasztok,
gyorsba, amíg Marci megébred. Itthon vagyok most jöttem haza nemrég (az 5 órai etetésre) , férj van benn Vikivel., Éjjelre is ő van mindig, külön babás szobában vagyunk, mindezt a csecsemőosztályon (elvben csak 1 évesig lehetnek itt gyerkőcök), de a kórházigazgató engedélyével felvették (volna) Marcikát is tök egészségesen, de jobbnak láttuk, ha nem költöztetem be őt magunkkal. Így mehettünk a csecsemő o.-ra, és van egy "lakosztályunk" komnplett szobánk, amiben férj is bennaludhat Vikivel, különben nem lehetne. MIndezt tök ingyen. Van egyébként anya szoba is, tök kultúrált. Váltjuk egymást férjjel, lefejt tejet kap Marcika 1x, és így van több időm. l. ma 11-kor megszoptattam és most jöttem haza nemrég mondom. Várom, hogy felébredjen, megetetem, robogok vissza legalább a fürcsire. :( aztán vissza Marcihoz. Anyum van a Gergővel és a Marcival napközben. Óriási segítség...

Ma aludt is Viki a szokásosan, fél 1-től és fél 4-kor kelt fel szúúnyogra, úgyhogy beszerezutem egy VAPÉ-t. :@ Jól bírja szereencsére a kórházasdit, de sajna min. 1 hét, és nem lehet hamarabb lefalcolni, se láz, se hőemelkedés szerencsére, eszik, mint a gép, és alszik is. Az 1 órási gyogyira sem ébredt fel (hajnalban). Vénája hál az égnek még okés. Kinn vagyunk a kertben egész nap, van játszó, kis tavacska hallakkal, galambok, árnyék, babakocsinkkal sétálgatunk. Szóval egész okés, én amúgy egy hulla vagyok. Gondolhatjátok.. :(:(

hallom ébredez a legkisebb..
puszi
Vendég

Köszönet mindnekinek a bíztatásért, nagyon jól esik és rám is fér, eléggé béka segge alatt vagyok.. :roll:

Brigi, neked is köszi.. nem is tudom mi lenne, ha nem lenne autóm és nme tudnék vezetni.. még lassabban tudnék közlekedni a klh és lakás között. köszi mégegyszer. :)

na tényleg húztam... még hosszú a napom :?
Vendég

most csak annyit: hajrá Dóri! becsüllek ezért a rengeteg energiádért! (persze, tudom h muszáj...) de ha vége a mizériának, rendelj magadnak vmi full extrás kikapcsolódást (mármint, ami neked az), mert újra kell tölteni az akksit, ami nem csodálom, ha most bőven lemerül...
Vendég

Sziasztok!

Most nem tudok visszaolvasni, ezért reagálni sem. Voltunk a dokinál a torka még mindíg piros így gyógyszert váltottunk :(
Ma egész nap aludt. Evés össze-vissza. Hol 120 hol csak 70 gramm. Kiborulok, nem képes úgy enni hogy megül, kész cirkusz az evés. A súlya okés szerencsére.
Dori nekem is az a bajom nagyjából mint a kis Vikinek csak nekem 3 éve derült ki, egyenlőre nem kell műteni és terhességnél sem volt gond. De fokozott ellenőrzés. Remélem ti is megússzátok műtét nélkül. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok!
Nagy a csend megint :roll:

Rena!Balázsnak is sok gyógypuszi!A torka miatt nem akar enni,vagy amúgy se?Egyébként megértelek, néha Lili is tornázik,olyankor engem is lever a víz :roll: De gondolom most Balázsnak egyáltalán nem esik jól a kaja,de közben meg éhes........,hát nem lehet könnyű :shock: .Kitartást és mielőbbi jobbulást a kislegénynek!

Dóri!Olyan jó,h Viki ilyen kis belevaló,erős csajszi,mondd meg neki,h egy egész asszonykórus nagyon büzke rá! :wink: Na és a mamájára is! :wink: (tudod nálam te vagy a best mama!) Remélem,h hamarosan minden jóra fordul,és talán az a műtét sem olyan nagyon biztos,vagy igen?

Márti!Mi is azt fontolgattuk,h Balázs marad itthon gyeden,de ez még nálunk attól függ,h mennyi lesz az a pénz,amit én kapok.De nálunk inkább azért,mert ő magas fizura van bejelentve.Hogy állsz a vizsgáiddal?

Ilda!Lilinek már régóta van fülcsije,a múlt héten cseréltem le neki én is,amit a keresztszülőktől kaptunk! :wink: :lol: Észre sem vette,amíg aludt kikaptam neki,aztán amikor fordult gyorsan a másikat is.Amikor kilövettem neki csak picit sírt, de van aki a szúrásra esküszik,hát én nem tudom :roll: :shock: :?: Csak érdekességképpen mondom,h például Olaszországban egy éves korig nem is szabad kilövetni a bébi fülét,pont most mondta a sogornőm párja- ő olasz-.
Mi most júliusban Lili névnap környékén akartuk a keresztelőt,de szégyen,nem szégyen nem lett volna meg rá(hülyeség,hiszen nem is lett)a pénzünk. :oops: :cry: Pedig többek közt akkor van apukám szülinapja,és a sógoromé is,meg az unokahugicámé,plussz a szüleim házassági évfordulója,jó lett volna ezzel emlékezetesé tenni,de majd jövőre.Pedig már az időpont is meg lett volna,de a nincsből nem lehetett :(

Lili ma elég nyűgös,de én is,mert a nagylánnyal kellett a költözésröl beszélnem.Nekem,aki pedig legalább annyira nem akar innen elmenni! :shock: Balázs nyüstöl,és tényleg igaza van,de akkor is! :evil: :twisted: :evil: Én szeretek itt lakni,itt nőttem fel :cry: Tudom,h innen menekülni kell,mert a panelnak egyre kevesebb az ázsiója,és hát a lakás is csak két szobás,szóval kicsi nekünk,de nagyon gáz úgy érvelni egy szerelmes tininek,h közben pedig nem teljesen vagyok az érzéseim miatt hiteles.Tökre megértem Alexát,mert ugye neki most a világot a kis szerelem jelenti,erre el akarom költöztetni tőle legalább 50km-re. :roll: Mert ha már költözünk,akkor logikus,h nem messzebb a családhoz,hanem feléjük valamerre és ami nekünk elérhető lenne az bizony olyan távolságra van.Szóval fel van adva a lecke a hétvégére....

na pusza mindenkinek,jók legyetek!

Kép
bringababa

Bringa, örülök, hogy azt írtad, megnyugtatóan alakultak a dolgok. Hátról hasra fordul, hmm és még nincs 3 hónapos! Ügyes leányzó! Abban (hátról hasra) nem is lehet "csalni", csak visszafelé, ha a fejük miatt átbillenek. Légy büszke! Az én kicsim utál hason lenni, küzdünk vele, azaz mindig megesik a szívem. :oops: Hátról elfordul oldalra, később remélem megszereti a hason fekvést is.

Doo, Rena, köszönöm a hozzászólásokat kaki ügyben. Kedden megyünk tanácsadásra, s lehet viszek egy pelust a drnéninek :D Elkezdtem a tejtermékeket csökkenteni. Kérdeztem a védőnőt erről, azt mondta ne tejet igyak, hanem olyan tejtermékeket, amik már savanyítva vannak, pl joghurt. :?: Annyira nem értem, hogy attól miért lesz jobb Neki, én azt hittem maga a tejfehérje válthat ki ilyet, nem? Beszéltem egy immunológussal telefonon, igazából más miatt, de rákérdeztem erre is, és azt mondta, hogy mondjuk látni kellene mennyire nyákos, de valószínűleg arról van szó, hogy nem tudja rendesen megemészteni.

Lányok, Nálatok nem koszmós a babó feje? Nálunk egy-két hete a feje tetején jelent meg. Ti mit csináltok vele? Én olajozom fürdés előtt, aztán meg kaparászom, de olyan nagy haja van, hogy ez nem egyszerű feladat, s nem tudom mennyire lesz tartós.

Dóri, én is jobbulást kívánok a kis Vikinek, Nektek pedig sok erőt!

Ági
ági_bp

sziasztok!

riella, bringa
köszi a hófordulós köszöntéseket!

tegnap védőnéni: 6kg-sak vagyunk. én titeket olvasva azt hittem h ez kevés, de mutatta nekem a fejlődési görbéket és azt mondta h nagyon is a normál úton és tempóban haladunk - meg is dicsértem manókát, erre ő hozzátette h nekem is jár a dicséret, mert én szoptatom :D ez rendes volt tőle.

bringa, gratula Lilinek. tényleg ügyi!
na, keresztelő nekünk utazás miatt ugrott júliusban. örültem volna, ha megcsináljuk, de azért Viktóriát nem szerettem volna a 40 fok melegben, ráadásul úgy túráztatni h végigvisítsa az utat és az egész szertartást. asszem halasztjuk, ami megszokja a kocsizást.

rena, jobbulást Balázsnak!

ági,
néha én is nehezen igazodom ki ezeken a dolgokon - de csendben jegyezném meg h olykor az a benyomásom h a védőnők és orvosok sincsenek mindig a helyzet magaslatán.
kiderült h Viktória tehéntejfehérje allergiás - úgyh én most (khm, addig, amíg szoptatok) totális tej és tejszármazék megvonáson vagyok. no csoki, no leveskocka, semmi kifli, stb - amiket ugye nem
gondol az ember kapásból.
szal nyákos székletre tényleg jó, ha odafigyelsz - bár nekünk vér is volt. és amiket még hallottam: bukás, ha nem friss, hanem már kicsit alvadt tejes darabkák vannak benne, orrban váladék, antibibiszedés, ami kiirthatja babsi bélflóráját. ha ezek vanak, akkor tejallergia szóba jöhet. ezeket eddig én sem tudtam - azért írom, hátha vkinek segít. én eddig álmomban nem gondoltam volna h egy csak szopis baba lehet tejallergiás!! :cry:
Vendég

sziasztok!!

doo!!!az alvadt tejcsis bukás miért baj???ha a tej a gyomorba ér a gyomorsav azonnal túróvá csapja ki a fehérjét.a bélflóra megtartásához vény nélkül kapható a NORMAFLORE!!!!

Bringababa!!!elképzelheted,hogy várom anyum.Mindig azt álmodom,hogy kint várom a reptéren,meglátom és annyira sirok,hogy nem tudok megszólalni.szerintem élőben is igy fogom előadni :cry: :P

ági!!koszmó ellen:bebé sampon.drága,de jó!!

mindenki másnak is pusszzzancs!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Jó reggelt!

Tegnap búsójárás volt nálunk,délelőtt az én barátnőm,délután anyué,ráadásul anyukám,pont 30 éve ismerte meg a barátnőjét,mert anno mikor születtem ő jött ki hozzánk család látogatásra,mondtamis neki,Olgi te 30 évenként jössz hozzánk gyereknézőbe :D :D :D
Baromira elfáradtunk,kollektíve...aztán este jött a vihar,jéggel mindent kikapcsoltam és ültem a sötétben babucival a kezembe,aki úgy meg volt rettenve,minden dörgésre vagy villámlásra összeugrott,nagyon félt úgy sajnáltam,ez volt a első nagy vihar amit megélt,persze beszéltem hozzá folyamatosan,hogy nyugtassam,nem sok sikerrel.(apa anyósnál,ketten voltunk)
Atán a nappalinkban a szoba közepe felett van a kibújó ablak a tetőre,ahol egy 5 perc után elkezdett csöpögni a víz a parkettára,olyan eső volt,hogy beázott a szigetelés mellett,elő a vödör,de szerencsére csak kicsi esett bele,elment a vihar,az én gyomromba,elkezdtem szédülni,na ebből hányás lesz,babuci nyüszi volt,4szer altattam el mire végre elaludt,spuri a wc.Mikor terhes voltam akkor volt itt róka koma utoljára,és már kezdtemelfelejeteni milyen szar,hát most felidéződött jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj
Aztán szerencsére durmolt 5 ig ,most volt hami aztán szundi tovább.Én is megyek mert hulla vagyok a gyomrom még most se oké,
ja koszmo,nekem azt mondta a védőnéni,hogy ne kaparjam mert megsértem a hajhagymákat és a hámsejteket,szerintem fürdés után olajozd be várj egy kicsit hogy felpuhuljon és utána a puha baba kefével óvatosan kefélgesd,nekem is elkezdett Martin feje koszmósodni,aztán én igy csináltam és elmúlt neki,türelem játék de hatott.De azóta sincs neki,pedig van haja.Próba szerencse.
Rena gyógypuszikat küldök,gyógyuljatok meg hamar!!
Bringa én 5 éve költöztem el pestről a Drégelyvár utcából 45 kmre pesttől,semmit nem bántam meg imádok itt lakni,akkor bele voltam betegedve a tudatba hogy 25 évig nagyvárosban életm,itt se troli se villamos,se mozi,se Liszt Ferenc tér,se színház semmii...én bele fogok hülyülni,hogy nincsenek it a barátaim,és ha elmegyek valahova szórakozni akkor nem érek haza max 40 perc alatt.
Kérdés volt az is hogy a barátok eljönnek e utánam relative ilyen messzire,vagy leírnak??
Aztán rájöttem hogy azok akik ekkora távolság miatt leírnak azok ennyit érnek,akik meg eljönnek hozzám valóban szeretnek,és egy jó kirándulásnak veszik,amúgy meg 30 perc alatt itt lehet lenni,amennyi idő alatt Pestről nem érsz át Budára.
Rengeteg új barátom lett,és bár néha mocsok tud lenni a falu szája,de alapjában itt még talál az ember értékeket,amik fontosak.
Persze ezt egy szerelmes kamasznak nehéz előadni,mert számára nem létezik más csak a nagy Ő,tudom én is ilyen voltam,meg szerintem sokan még,ha nekem akkor azt mondták volna ,hogy költözzek,világnak futok.
Azért írtam ezt le,hogy neked segítsek a döntésben...soha nem tudtam elképzelni az életet vidéken,tipikus városlakó voltam,de 5 év után is azt mondom,hogy nem tudnának annyi pénz adni hogy vissza menjek oda lakni,és most hogy babuci is itt van,neki ez a falusi levegő a legjobb,és ez a környezet. Átérzem a szitut,mert már átestem rajta,nem irigyellek,....
megyek még dumrmolok egy kicsit.
puszi

KépKép
riella77

gabi, mi nem kaptunk antibibit, de köszi, azért rákérdezek h ebben az esetben ez a normaflore jó volna-e. úgyis holnap jön doki néni, kapjuk a 4 hós védőoltást :( de szerencsére, egy jó ideig ez az utolsó.
sztem ha több tünet van együtt, az az érdekes a tejallergia diagnosztizálásánál (tehát nem csak a bukás). mert vérből állítólag még nem biztos h ki lehetne mutatni, úgyh marad ez "körbelövöldözős" módszer (nem baktérium, nem vírus és nem gomba okozza a vérzést). de nem akarok hülyeségeket beszélni, én is csak azt tudom, aminek utána tudtam vhogy érdeklődni. kiakasztó h az embernek minden infot úgy kell összevadásznia :(
kívánom neked h úgy alakuljon a találkozás anyuddal, ahogyan azt szeretnéd!
Vendég

Sziasztok!

Megint okoskodni jövök... :oops: remélem nem haragszotok.
Ági, én a Nívea kímélő babasampont használom a koszmóra (rá is van írva a hátára, hogy használ), és 2-3 mosás után el is tűnt. Az én babám is nagyhajú, az olajozás nem vált be.
A sampon sárga színű a könnyebb beazonosítás kedvéért.

Nagyon helyesek a babák, ebben a topicban mindegyik gyönyörű :lol:

Viszont én is kérdeznék valamit, hátha tudtok valami okosat mondani: a baba egy hete nem szopizik rendesen. Egy rövid idő után elrántja a fejét (szájában a cicimmel :shock: ) mintha belenyilalna valami fájdalom, aztán újra a szájába veszi. Ezt megcsinálja 10x is. Nyűgösködik, de amikor a másik mellet kínálom neki, azt nem kéri, sír. Szerintem kevesebbet is eszik, és gyakrabban is.
Nektek nem volt ilyen periódus?

Csilla
Vendég

Hali!

csicsi: Pont ezzel küzdök napok óta. Úgy tűnik, lassan már vége. Én gyakrabban etettem. Most már csak este játsza el hogy le-lemászik a ciciről. Remélem ti iis hamar túljuttotok rajta!

Márti

Kép
horpika

Doo, hát bevallom ettől félek a legjobban. Leírnád pontosan, hogy mik voltak Nálatok a tünetek? Bukni nekem is szokott, néha olyan, mintha "víz" lenne, néha túrós. Antibiotikumot mi szedtünk sajnos. De vér szerencsére nem volt a székletében, hanem annyi, hogy néha zöldes, bocsi :oops: Gondolom azt azért észre venném, ugye?
Tegnap pont ezen filóztam, hogy ha nem szabad majd tejszármazékokat enni, az elég sok mindent jelent majd...még a cerbona szeletre is rá van írva, hogy tejszármazékot tartalmaz, pedig az "csak műzli" :) Kedden beszélek a dokival, bár lehet orvost fogunk váltani. Hülyeségeken aggódik, aminek nincs jelentősége, amin meg lehet kellene, arra csak legyint, hogy egy kis hurut :twisted:
És, al ényeg, mit mondott a dokid a lefolyásáról, szóval ezt így kinövi, vagy később sem ehet ő sem tejet, vagy ki tudja? S mi lenne, ha mégis ennél tejes dolgokat??

Köszi a koszmós tanácsokat. Az én védőnőm nem mondta, h nem kaparássza, tegnap órákat vakargattam a fejét, remélem nem csináltam bajt!! :roll:

Cscsi nekem is szokta rángatni a cicit, de jellemzően azt, amelyikben kevesebb tej van, de még van benne, mikor elkezdi a nyűglődést, csak melózni kell rajta, s ez mérgesíti. Én így gondolom, bár pont éjjel a másikon is csinálta, s ha megnyomtam spriccolt a tejcsi, szóval...próbál elbizonytalanítani az elméletemben :D

Ja, amúgy én csak "irigykedem" , hogy milyen sokatoknak végigalussza az éjszakát a baba! Hát nálunk ébredés van szigorúan 3-4 óránként enni, s ez még okés is volt, de most pár napja alig akar visszaaludni :cry: Ha valakinek van egy csoda tanácsa, örömmel veszem. (Este pálinkáskenyér, stb? :lol: )
ági_bp

ági,
sztem csoda tanácsok nincsenek - én legalábbis erre kezdek rájönni. pedig én is azt hittem még kismamaként h varázspálca lesz a kezemben, ha jó kis nyugtató zenéket hallgatok, meg hintaszékezek vele és majd ha nyűgös és ezeket bekapcsolom, majd sitty-sutty megnyugszik. haha! ezen már tényleg csak röhögni tudok utólag :roll: :lol:
sztem azért nagyon nagy bajt biztosan nem csináltál ennyi idő alatt a kaparászással (bár ezt kibicként mondom, mert nekünk ilyenünk még nem volt. bár az is lehet h csak nem tudom h mit kellene látnom)

na, tejallergia: azért úgy olvastam h ez nem olyan gyakori ám! úgyh nem kell rögtön ráparázni. én egyébként a legtöbbet amit tudok, egy szopis tanácsadótól szereztem be infoként. egyrészt mert szopival függ össze a dolog, másrészt meg neki a 4 babójából kettő volt érintett ezügyben, úgyh már gyakorlott ezen a téren.
kinövi, de h mikor, az nagyon változó, meg attól is függ h az anya mikor kezd el diétázni, mennyire terheli a baba szervezetét a tej. meg gondolom, még a jó ég tudja h mitől.
igen, sajnos rengeteg mindent nem lehet enni, mert tejpor a legtöbb készkajában van. én 3 hétig kiküszöböltem ezeket, aztán a dokink azt mondta h próbálgassak tejterméket enni - na, ez így utólag belegondolva sztem elég hülyeség volt :evil: én nem is ettem egy hónap alatt talán csak egy túrósrétest és két napra elosztva egy kefírt, de az igaz h néhány palacsinta is megvolt, meg csoki és úgy tűnik h ez is elég volt h újra előjöjjön. ami viszont furcsa h úgy tűnik, egy darabig "elvan" a szervezete a dologgal, aztán egyszerre csak telítődik és jön a vérzés :cry: :cry:
ja és amit szintén most hallottam - logikus, de nem gondoltam rá: marhahúst sem szabad (és hát persze h ettem egy marhahúsos májkrémet :roll: :oops: ).
a zöld széklet tudtommal nem probléma. de tényleg az lenne a legjobb, ha egy megbízható szakemberrel beszélnél.
vér nekünk is csak pici volt, de biztos h észreveszed h ha van.

cscsi, nálunk is volt, meg most asszem újra van ilyen szopi-nyűglődés, de mindenféle elméletem ezügyben nem sokat segít. magyaul megmondva többnyire fingom sincs h mitől van. ami a legjobban tetszik eddig: ellentétes motivációk egyidejűleg - szopizna is, de már fáradt, ill nézelődne is, de szopizna is, stb.
amit pedig "okoskodásnak" mondasz, az a "saját működőképes tapasztalatok közhasznúvá tétele" valójában! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsban olvaslak titeket, Doo, olvasom, amit írtál.
Túrós felbüfi és szörcsögés (orrban cucc) nálunk is van.
Tejallergia lehet? Ne már!!! Na, megkérdezem majd a dokinkat.
Ezt Te hol hallottad?
Kevesebb tejterméket kéne ennem?

Mindenkinek egészséget és hüsölést kívánok!

Kép
niki30

niki, hogy van anyukád? itt vagytok Tb-n? jaj, ne parázzatok már! mondom h nekünk a véres széklet volt a gáz! aztán a szopis tanácsadó kérdezte ezeket h van-e ilyen is, mert akkor még vszínűbb h tej és nem vírus v ilyesmi. de sztem ha nincs ez a széklet dolog én a többire simán tojtam volna!

még mindenki azt kérdi h van-e allergia a családban. nálunk van apának - de nem étel, hanem elég komoly pollen és por, meg talán penészgomba. amikor terhes lettem, a védőnő az anamnéziskor rögtön mondta is h tudom-e h ez örökölhető? na, mondom, akkor most ne vállaljak babát v mi? persze h tudtam h örökölhető és szar ez az egész, de azért ennél sokkal gázabb betegségek is vannak sztem. :evil: kívánom h mindenkit elkerüljön mindenféle nyavalya!!

dóri, hogy vagytok?
Vendég

Sziasztok,

Balcsirol irok. Visszaolvastalak titeket, az ido eleg rossz, de holnap mar tuti jo lesz...meg vegulis delutanra ma is meg tegnap is jobb volt. Bizakodom, hogy holnap mar szep napos ido lesz!!! :)

Lanyok komolyan mondom megnyugodtam, hgy ti is kaja nyuglodesrol irtok....nem mintha ez jo lenne. Hat napok ota en mar megorulok!!!!!! Otthon is mar volt parszor, de itt!!! Sir a cicin is, a tejjel teli cumisuvegen, taprol ne is beszeljunk!!!!!!!!!!!!!! A vizet viszont issza!!!!!! Aggodjak??? Miert iszik ennyi vizet??? Nincs 40 fok!!!!! De azert eszeget, de en mar a hajamat teptem ma ettol!!!!! Nalunk is van turos bufi, meg szorcsoges...na kicist meg is votl fazva, de a torka tiszta, a horges van...nektek van ez?? Erezni a hatan , hogy horog??? A doki nem mondott ra semmit mult szerdan.
Lenyeg a lenyeg megmondom oszinten eddig ez a Balcsis kiruccanas nekem nem egy alom. :( Jol elvagyunk oke, de a kajalasoktol kikeszulok, nem ertem mi van. Az elso ebredesnel jol bekajal...meg ugyanaz mint Renanal egyszer 120 gr, egyszer 60-70!!!!!!! Ez valami fejlodesi dolog megint, hogy ilyen sokunknal ez van?? Amugy jo kedvu, vigyori, meg nezelodik....csak a kaja nehez. Hat ez van.

Dori: Nagyon kemeny most neked, de kiktartast es a lenyeg, hogy Viktoria jobban legyen!! Sokat gondolok rad. Es mindannyiotokra. Most nem tudok mindenkire reagalni, de nyugodtabb eteteseket kivanok...es front mentes napokat, mert szerintem attol is kesz vannak a babak.

Na megyek, mert most furcsi utan uvoltes votl...alig szopi...aztan szunya negyed ora, majd felalomban valami kis nyammogas es most alvas van. Ez azt jelenti, hogy szerintem en ejfelkor kelek, mert ehes lesz!!!!! Elszoktam mar ettol!!!! :shock: :lol:

Mindenkinek sok puszit kuldok. Majd meg benezek.
Lorci

Kép

Kép
lorcika

sziasztok!

a nem akarok enni dolognak tö sok oka lehet:
-nem azzal a sebességgel jön a tejcsi,ahogy baba akarja.gyors v.lassú

-amikor a baba szopik,megindul az emésztése,ez bezavarhat

-6-8.hét körül mi megyünk át hormonális változáson,más a tej ize picit,van,amelyik baba érzi,van amelyik nem.

-ilyenkor kezdődik egy végbél renyheség,ami a 4.hónap végére el is múlik,s mivel beindul az emésztés ilyenkor,nem nyilik a végbél záróizma,és a pici puki sem tud kijönni,ami eddig anyának fel sem tűnt az sem.nekünk ezek közül ez volt,az ESPUMISAN hibátlan volt,egy hét után elhagytuk,hála égnek azóta se semmi,és mivel Brendus nem is volt hasfájós,későn vettem,mert ez volt,amire én sem gondoltam.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok!

Már Lorciéknál is? Bocs, de ez engem megnyugtat :) Milán is a 60-120 között eszik, sokáig megy a kiköpöm-beveszem mizéria, aztán mindig magától hagyja abba a szopit, sír de nem veszi a szájába újra a cicit. Ahelyett, hogy lassan 4 óránként enne, most néha másfél-két óránként éhes...
Gyönyörűen átaludta az éjszakákat, de mostanában kétszer is ébred és eszik. Remélem ez tényleg csak egy ilyen periódus, és túl leszünk ezen is.

Egyébként én is első babás kismama vagyok mint itt többen is, sokszor nem tudom hogy normálisnak számít-e ami épp velünk történik. Ezért szeretlek titeket olvasni, szinte minden amit írtok előfordul nálunk is, és azóta nyugodtabb is vagyok :)

Bemutatom Milánt: Kép
Kép

Csilla
Vendég

Sziasztok!

Alszik a család most jutok a géphez.
Látom mindenki evési gondokkal küzd, nem tudom mi lehet mi zavarja meg a babákat. Én már a harmadik tápszert próbálom ki. Engem is az idegesít hogy eddig simán megette a 120-150 grammot most örülök ha 90-t megeszik, holnap meg is méretem.
Egyébként egész nap mosolyog és nagyon jó a kedve és a teát inná egyfolytába.
Cscsi nagyon szép Milán. Én is hoztam képeket. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Lányok,
köszi mindenkinek a gyógypuszikat. :) Helyzet változatlan, bár talán mindenki nyűgösebb, nehezen bírom én magam is ezt a kórházasdit. :(
Jó hír, vénája, amit csüt. szúrtak még tartja magát.

Itt egy kép a kis betegemről, babapiskótával nyomul, jól rászokott. :?
Kép
Vendég

sziasztok

Dóri továbbra is minden jót és mihamarabbi gyógyulást kívánok! Tündéri a kislányod!!

Lányok! Nem akarok belekotyogni ebbe a kajálás problémátokba, de ahogy olvasom ez csak számotokra probléma, a baba számára nem mert gyarapodik, jókedvű... Szóval szerintem nem kéne annyit méricskélni, hogy mennyit eszik. Én már két hónapja nem tudom, hogy mennyit eszik egy kajánál. Hetente egyszer megmérem, 15-20 dkg-ot hízik. Van pisi, van kaki, jókedvű. Az meg, hogy egy-egy szoptatás esetleg nehezebb, ki kell bírni. Lesz még nehezebb is, mikor már pépeset, sőt majd mikor már darabosat eszik - vagy kéne ennie..

Szombaton voltunk babaúszáson. Nagyon élvezte a kicsi. Sőt még el is aludt. A csajkó mondta, hogy ez pozitív, hogy el tudott aludni mikor elfáradt, mert azt jelenti, hogy biztonságban és jól érezte magát a vízben. Szóval mindenkinek ajánlom. bár a baba ugye nem fog megtanulni úszni, de jó családi program!!!

No lépek, mert hív a drágám.

Szép napot, bár az idő egyelőre nem tűnik rózsásnak.

Márti
stella2007

Sziasztok!

Nalunk is ez a helyzet sokszor az evessel, es nem csak nekem nem jo, a babanak sem, mivel sir a cicin, elotte nyugodtabb volt.
Na de azert eszik, hogy mennyit engem mar nem aggaszt, annyit egyen amennyi kell neki.

Holnap megyunk tanacsadasra, 3 hos oltasra, jajj mar megint szuri... remelem jol birja majd.

Csajok boketni vagy lovetni jobb a babak fulet????????????

Hetvegen megvolt az eskuvo, jol ereztuk magunkat, sokat ettunk.
Babo mamival is jol elvolt, elaludt furcsi+kaja utan ahogy szokott.

Dobok par kepet Apaval kettecsken+Elinarol:

Kép Kép Kép

KépKép
horilda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: