A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Tinu, igazad van, nagyon pszi-függő is, de én elég soknál jártam, és így sem akadtam "megfelelőre", pedig én igazán nagyon akartam :P
Azért abban egyetértünk, hogy a papír mellé muszáj, hogy vki emberileg is hiteles legyen (habár tudod van az a rosszmájú mondás, hogy az megy pszichológusnak, akinek magának is szüksége lenne egyre :P) ezeket nem bántásból írom, mert hát ugye engem is nagyon érdekelt a dolog :lol:

gyorstalpaló biztosan nem egyenlő a többéves tanulással, de a többéves tanulás sem tud pótolni bizonyos dolgokat...
meg nem tudjuk azt se, hogy az illető mondjuk végig kettessel bukdácsolt át az egyetemen - ez mondjuk igaz az orvosra is, aki a vakbelemet műti :shock: :lol:

abban igazad van, hogy sok a kókler meg a hályogkovács ezen a területen, de én még erre is azt mondom, hogy mindenkinek meg kell találnia azt a személyt, aki neki segíteni tud. És ha Józsi bácsinak az alkoholizmusából mondjuk egy kineziológus segít kigyógyulni, akkor hajrá :)

sztem a lelki egészség alapja egyrészről adottság, aztán erre jön a szocializáció meg az életút, ebben viszont óriási szerepe lehet a spirituális fejlődésnek, meg egyáltalán a fogékonyságnak is. szerintem. bár, azt mondják, boldogok a lelki szegények... :wink:
néha azt hiszem, csak ők boldogok. és aki egy kicsit is differenciáltabban látja a dolgokat, annak már komoly erőfeszítésébe kerül...
na ez most nagyon sarkos így, úgyhogy inkább abbahagyom, mielőtt beutaltok vmi szanatóriumba :lol:

votiv 8)
votiv

Nóri, szuper, ha eljutsz a kismama-klubba! ott mindjárt megkérdezheted, hogy ráér-e, aki neked szimpi :) és tényleg csak lazán, biztosan találsz olyat, aki tetszik és el is vállal!!!

Én ügyeletesnél szültem mindkétszer, és elégedett voltam. Mondjuk én legszívesebben teljesen egyedül szültem volna, ezért is nem akartam fogadni senkit, viszont így is jó sokat törődtek velem :lol:
A fiamnál Nyulas Jolán volt végig a vajúdás alatt, aztán Kecskeméti Vera a kitolásnál (már műszakváltás után). A lányomnál Tóth Irénke volt végig. Én őt is ajánlanám, noha a gátvédelemről "lemaradt", de azért még jó szülésznőnek tartom, és nekem szimpi is volt.
Nálam a méhlepény irtó nehezen született, és Irénkének rendesen "bábáskodnia" kellett hozzá :) hozta a homeós bogyócskákat meg melengette a hasamat, türelemre intette a dokimat, hogy várjunk még, majd csak megszületik a lepény (doki már nézte az óráját, tolt volna a műtőbe), szóval a "kritikus" helyzetben Irénke nagyon "ott volt", ezért hálás is vagyok neki. De nálam ügyeletes volt, és voltak negatív visszajelzések olyanoktól, akiknek fogadott szülésznője volt, ezért nem mertem fölsorolni.

votiv 8)
votiv

Panka, Csillát nem ismerem, de hátha jön vki, aki igen! csak nem csecsemőst szeretnél fogadni? :wink:
sztem nagyon jó és hasznos ötlet! :)

na, megyek a fiamért a napközibe...

votiv 8)
votiv

döbbenet:

McDonald’s - már a háromévesekre is hat

A hároméves gyerekek a McDonald’s csomagolásba rejtett fast foodot választják a márkázatlan csomagolás helyett - állítják a Stanford University kutatói. A BrandRepublic beszámolója szerint az eredmény újabb érv lehet a gyermekeknek szóló gyorsétterem-reklámok betiltását szorgalmazók számára.
Az amerikai Stanford University of Medicine 63 három és öt év közötti gyermekekkel végzett márkapreferenciára vonatkozó kutatást. A kutatás eredményei szerint a kisgyermekek erős preferenciával rendelkeznek a márkázott gyorséttermi ételek felé: 77 százalékuk ugyanis a McDonald’s logóval ellátott csomagolásba bújtatott hamburgert és sültkrumplit választotta a márkátlan csomagolással szemben.

A kutatás szerzői szerint az eredmények azt mutatják, hogy a fiatalokat megcélzó reklámok valóban nagy hatással vannak a fogyasztói magatartásra. Ez főleg azok számára fontos érv, akik a gyorséttermi, és egyéb zsírban, sóban és cukorban gazdag ételek kisgyermekek felé történő hirdetését tovább szeretnék szigorítani és korlátozni.

Nagy-Britanniában egyébként már tavaly decemberében nyilvánosságra kerültek hasonló eredmények: a Compass felmérése szerint a háromévesek 70 százaléka már felismeri a McDonald’s logót. Ezt követően áprilisban intézkedéseket tettek a négy és kilenc év közötti gyermekeknek szóló junk food reklámok korlátozásáról, melyet a tervet szerint jövő év januárjától a 10-15 éves fiatalok felé is kiterjesztenek.

votiv 8)
votiv

Panka,
sajnos őt pont nem ismerem. Őt szeretnéd felkérni csecsemősnek?

Nóri,
neked meg Votiv leirt mindent. Csak megsúgom, neki nem volt választott szülésznője egyszer sem.
Szóval azért attól ne félj, h SENKI nem lesz ott, amikor szülsz. Sőt, mivel a legtöbb kismamának VAN szülésznője, igen esélyes, h az ügyeletes épp ráér, amikor te szülsz.

Votiv, Tinu,
sok sok mindenben egyetértek veletek,de nekem inkább Votivhoz "húz a szivem", talán mert még én sem akadtam a megfelelő szakemberre, és én is azt érzem,h kicsit ki tudom játszani őket.
Én 3-at próbáltam ki, 2 pszichomókus, 1 pszichiáter, az egyik mókus az első alkalom után azt mondta (kb 5 éve),h én annyira egészséges vagyok lelkileg, h nincs szükségem a beszélgetésekre... :shock:
és tanárként nekem is megvolt a 2,5 év alap pszicho, pepszivel a végén. :x
Viszont, a Levinek meg pont egy szakember segitett, és az egyetlen "szépséghibájából" is sikerült "kigyógyitania".(fogcsikorgatás, brrrrrrrr)

és persze sok a kókler, de valszeg mindkét oldalról.

de nagyon tetszik, amiket irtok, élvezet olvasni!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv: sajna mivel a továbbképződés saját finanszírozású, elég kevés pszi határoz úgy, hogy akkor ő belefekteti a pénzt, időt, energiát és képzi magát. Spec. én ezért szoktam mindig mindenkit lebeszélni arról, hogy pszichológus legyen. :D Képzetlen, "rossz" pszichológusnak minek lenni, viszont ahhoz, hogy valaki tényleg jó legyen, az iszonyú nagy vállalás (őrültség? :shock: ). Én amúgy viszonylagosan egészségesnek gondolom magam (bár én is fogcsikorgatok éjjel :mrgreen: ), de azért szoktam mondani, hogy az én tünetem az, hogy pszichológus lettem. :lol:
Valamelyik ezoember mintha mondta volna, és ezzel egyet tudok érteni, hogy az tud spirituálisan is fejlődni, aki az érzelmi, lelki problémáit nagyrészt megoldotta. Tehát az első szint a jelen életbeli családi, személyes traumák feldolgozása (ezt csinálja a pszichológus), aztán utána jöhet a spirituális fejlődés (ehhez semmi köze a pszichológusnak). El nem tudom képzelni, hogy egy súlyos személyiségzavaros emberből valaha is nagy spirituális bölcs válik. Vagyis rosszul mondom. Sokszor látni, hogy ha valakinek súlyos személyiségproblémja van, elindul a spiritualitás felé (jól kikerüli a pszichológusokat), és aztán egy csomó önbecsapás származik belőle. Na jó, ez nagyon hosszú, majd egyszer dumálunk erről személyesen, oké? :wink:

Kép
Kép
tinu

köszi a válaszokat. Most már végképp megnyugtattatok. Csak a tegnapi kismam előadáson úgy tűnt nekem, mintha már mindenkinek lenne szülésznője, és én vagyok ilyen elmaradott. Jó, hogy így leírtátok, hogy kiről-mit lehet tudni, majd megszemlélem magamnak az embereket holnap (remélem).

Azért elég durva ez a McDonalds-os info :(

Nagyon szépek a babáitok, már várom, hogy én is a karomban tarthassam a mi kis első csöppségünket.
Mindenkinek jó egészséget kívánok!
Nóri
enorcsi

Tinu, Votiv
Érdekes, amiről beszélgettek :) Én pl. azért sem mentem soha pszich(iáter/ológus)-hoz, a legnehezebb élethelyzetben sem, mert mindig is úgy éreztem, valakinek fizetek azért, hogy meghallgassa a gondjaim, amelyek amúgy nem érdekelnék és végeredményben nekem kell megoldanom a problémáimat, nem pedig egy külsősnek. Természetesen a szakember remek tanácsokkal segíthet., de mintha ez is csak a problémák megoldásának módjára való rávezetést jelentené...
nekem jóval többet ér, ha van egy barátom, aki meghallgat, mert érdeklem, mer segíteni akar és ebből (is) merítek erőt, a leküzdéshez, hiszen érzem, hogy nem vagyok egyedül...

na ez elég laikus hsz.-lett, hiszen nincs személyes tapasztalatom pszicho-kezelés ügyileg... csak így érzem

:)
macskanyu

Nóri,

ahogy nézem, még egyszerre is szülhetünk... :mrgreen:
macskanyu

Nóri, visszavonva, bocs.. :oops: :oops: elnéztem a nevet..Panka van a 38. hétben... :oops: :oops: :oops:
macskanyu

na..ha egyszer beírok, tuti kihal a topic... megyek is...
macskanyu

Macs: nem azért fizetsz, hogy érdekeld, hanem azért a szakmai tudásért, amije van. Másrészt egy barát sokat tud segíteni, de sosem úgy, ahogyan egy szakember tenné. Épp azért, mert külsős és vele más érzelmi viszonyban vagy, mint a barátoddal. És nem tanáccsal segít, hanem mással. Azt most nem részletezem, de lényeges, hogy nem tanácsot ad egy pszichológus.
Most rohannom kell, mert megyünk babatalizni. :)
Nem írtad, hogy jól vagytok-e!

Kép
Kép
tinu

Macs,
de pl. azért is fizetsz, h vki megtanitson úszni, nem???Tehát nem az van, h fogod magad, elmész az uszodába, és jól megtanulsz úszni EGYEDÜL.
hmmm?? :lol:
és egy pszichomókusnál nem a problémák meghallgatása az elsődleges, nem?? hanem,h megtanuld a problémáidat megoldani.
(megsúgom, nekem is ez okozta a LEGNAGYOBB zavart mindig is a pszichomókusoknál, ezért is hagytam abba, mert egyszerűen furi volt, h én megnyilok vki előtt, és utána meg csöngetek a kasszánál)

itt is a nagy nagy ellentmondásaim.

remélem lesz egyszer vki, aki kézrátétellel feloldja a bennem lakozó feszültséget, és NORMÁLIS, kiegyensúlyozott ember leszek, aki nem azzal van elfoglalva naphosszat,h megnehezitse az életét...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

na, irt már neked okosabbat Tinu,csak én azt még nem olvastam. 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsu: óó rota?? jáj sok-sok +++++++++++++++++++++ nektek!!!

És a többi betegnek is!!!!!

Neet: Eszci szövege beszarás :)
Autó: ööö az első bakijaim jutottak eszembe, amikor már önállóan vezettem, egyedül! pl: nekimentem egy busznak :oops: írhatnám vagányul, hogy le akartam tolni a szenyát, de csak elmértem a távolságot és igy kissé behajtottam a tükrömet :P
Aztán parkolásnál nekitolattam a mögöttem állónak, aztán egyszer egy lámpaoszlopnak is :oops: aztán egyszer a dugóban a belső sávban sehogyse indult az autóm, mindig lefulladt én meg már izzadtam ezerrel, meg vörös voltam mint a rák és mindenki beszólt és nagyon cikis helyzet volt, pláne miután kiderült, hogy kéziféket behúztam valamiért :oops: :oops: soroljam még?? :P no de ma már megy minden mint a karikacsapás! A kezdeti bénaság benne van a pakliban ;)

Vica: teljesen hasonló problémával küzdöttem mint TE! Kamilla igenis a cicik miatt kelt éjjelente 3X-4X ! Amint bekeményítettem, hogy nincs cici éjjel, csodák-csodája végigaludta az éjszakát. De ehhez az kellett, hogy én kész legyek a keménykedésre! Határidőt szabtam, hogy 1 éves koráig csinálom ezt aztán kész vége, mert egyikünknek sem tesz jót ez! És igy volt időm lélekben felkészülni és mire elérkezett az idő én már tényleg nem akartam éjjel szoptatni és keményen elálltam a csajszi követelésének, aki kb 1 hét alatt megtanulta, hogy nincs cici és nem is érdemes már éjjel kelni :) Most kb 3 hete már az esti lefekvésnél sincs cici, itt ugyanúgy tartom magam és nem adok akkor se ha kér. Kis hiszti, majd simán alvás. Viszont reggel és a délutáni alváshoz még mindig van szopi és csajszi 19 hós! Szal no para, attól, hogy éjjel nem adsz neki 100x cicit még simán mehet a szopi jó sokáig nappal ;) Szal minden csak a TE döntéseden múlik !

Votiv: ezen a családfelállítás-szón jót nevettem. Elképzeltem ahogy bementek egy helységbe és valaki nagyon spirituális fejjel bejön majd azt mondja: most mindenki álljon fel! És ott álltok kb 5 percet, majd meg a kalappal a pénzért :lol: :lol: bocs, hogy elkomolytalankodtam 8)

Fibi: ++++++++++++++++++++++++++ AAAAAAAAA

Rylie
rylie

Macs, tényleg előttem jártok kicsit :) Már nagyon izgalmas lehet a finis :)
enorcsi

Sziasztok!

Köszönjük szépen a sok-sok jókívánságot, talán segítettek.

Votiv :) , neked külön köszönet a sok jó tanácsért, olyan megnyugtató volt olvasni. (és a telszámot is, remélem nem kell zavarjalak)

Igen hosszú icakán vagyunk túl. Mondjuk a gyerkők aludtak, csak én nem . Kb. fél négykor aludtam el, mert addigra már kidőltem, fél hétkor meg már felkeltett a baba. Pedig 10-kor elmentem aludni, de nem bírtam. Ébren kellett lennem, hogy halljam őket, ha kellek gyorsan. Bejárogattam, tapogattam a fejüket. Ők meg nyugodtan aludtak estétől reggelig. (jó ez így) Szóval Lorci picit hőemelkedéses, Zsófka szintúgy, Beni egyenlőre láztalan. És a két nagynak nem megy a hasa. :D :shock: Akkor meg nem rota. Akkor meg mi, ami pont most jött ki egyszerre? Vagy várhatom még a tüneteket? A picurnak is alakul a kaksidolog. És egyáltalán nem hányt, hálistennek. Mi meg megyvagyunk. Szóval reménykedem.

Most mindegyik pihen ismét, úgyhogy eldőlök, mert egész délelőtt fertőtlenítettemtakarítottamteátfőztemkiszolgáltamlázatmértemrohangáltam. De ezt ti is ismeritek. Szal mosottkakiszindróma vagyok. (vagy ezzel a szóval most nem dobálóznék nagyon :x :wink: )

Mégegyszer kösziköszi.
(bocs, hogy nem reagálok, de nagyon felületesen olvastam, csak a pszihszek maradtak meg, és azok nagyonnagyon érdekelnek)
zsugyu

ZSugyu: ez jó jel, nem? mármint, hogy kezdenek jobban lenni a köcök és ezzel egyenes arányban te meg egyre lestrapáltabb vagy...most akkor ++++++++++++++++++++ neked!!

KÉRDÉS-KÉRÉS:
Van valakinek kölcsönbe 10 napra (szeptemberre) gyerök hátihordozó alkalmatossága?????????????????
Előre is nagyon-nagyon köszi!!

R
rylie

Tinu,
igen, értem én és alá is írom, hogy sok ember van, akinek nagyon sokat segítenek a hangyászok. De nekem ez nem menne, mert meg kellene nyílnom, nagyon mélyen valaki előtt, és én nem vagyok az a kitárulkozós fajta. egyszerűen képtelen lennék a legbennsőmet kiadni valakinek, bármilyen remek szakember és bármilyen hatásos segítséget is tud nyújtani, mert engem zavar, hogy külsős, hogy énhozzám úgymond "nincs köze". Nem érzem, hogy ebben az esetben (lelkiek), működne nálam a szellemi terméket/szaktudást vásárolok és utána fizetek a kasszánál.

Zsána,
az előbbi kicsit neked is szólt, válaszképp. Ha úszni szeretnék megtanulni pénzért, akkor is szaktudást "vásárolok", de mivel érzelmileg nem motivált a dolog, (értsd: a gátlásaim, görcseim, emberi hibáim, a számomra esetleg nem szívesen/könnyen megfogalmazott gondolataim, érzéseim nem kerülnek nyilvánosságra), nem zavar a "pénzért-tudást" barter. Pont az érzelmi töltettel van a bajom ebben az esetben. És Tinunak igaza van, hogy egy szaktudással rendelkező, de érzelmileg nem befolyásolt "hallgatóság" reálisabban látja, kezeli pont ezért az egyént, de ez sajnos nem változtat azon, hogy engem pont ez az érzelmi semlegesség zavar és akadályoz a megnyílásban.
Én csak akkor tudok mehógnyílni bárkinek, legyen akár egy vadidegen, ha azt érzem, hogy az én valamilyenségem őszintén érdekli őt. Ha ez nincs meg, akkor esélye sincs beavatottnak lenni, a lelkembe. (terheltmacska, bizalmatlanmacska)
Szóval érzem én az ambivalenciát, de a tényeken (esetemben) nem változtat..

külön szerencse, hogy eddig a komoly problémáimat is tudtam orvosolni, szaksegítség nélkül is...

Tinu,
megvagyok, a hogyan kicsit túlzás... Mirka felászott a tüdőmbe, gyomromba, sztem ott tervezi eltölteni az eljövendő 10-20 évet... sebaj, megvárom, ameddig a doki azt nem mondja, befekvés! és akkor megiszom a bábakoktélt.... mint anno Fülinél... ha az sem segít, akkor is csak kijön valahogy...
személy szerint tegnapra voltam kiírva, de 15.-e előtt nem számítok babajövetelre.... addig meg fülessel elszuszogok valahogy.
Ma füvet vágtam, tegnap fát ültettünk, meg szilvabefőttet csináltam, azelőtt baracbefőttet, meg baracklekvárt tettem el. Holnapra csemegeuborkát terbvezek befőzni... :mrgreen:
lassan..öregesen... :lol:
macskanyu

Rájli,
nekem csak oldalhordozóm van, ha érdekel... :)

Norcsi,
így a második kőcnél már annyira nem, mint előszörre.. :mrgreen:
illetve másképp.. :mrgreen:

Zsu,
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
macskanyu

Megvan az eredmény, bank elutasitotta a kérelmet :( viszont vevöink továbbra is küzdenek, átmennek másik bankhoz, és a türelmünket kérik..... ami elég nehéz, mert közben DH is hozna érdeklödöt ma...... kissé bonyolodik a szitu, nemtom mit tegyünk :roll:

Rec,
ki-ki, ahogy gondolja :wink: :lol:

Macs,
+++++++ és kitartás! :)

Pszicho témában nekem is Votivhoz huz a szivem, és az eszem is :) Nagyon egyetértek minden szavával, ezek a dolgok annyira nem a papiron mulnak!
Jártam kétszer is pszichomokushoz, de nem éreztem, hogy tul sokat segitett volna. söt, az egyik "tanácsán" majdnem röhögnöm kellett, annyira átlátszo volt, ennyit én is ki tudtam volna hámozni a fél éves tanulmányaim és a rengeteg olvasmányaim alapján. Nekem a kineziologus szinte azonnali javulást hozott, és a prána nadi is sokat adott, valahogy többre értékelem ezeket. Ettöl függetlenül nem akarok senkit megbántani, biztos olyan is van, hogy pszi segit valakinek valamiben.... :roll:
fibi

Fibi,
elég kegyetlenül hangzik, de ti sem szeretetszolgálat vagytok... hagy hozza a DH az érdeklődőt, aki leteszi a foglalót, annak van elsőbbsége... képzeld, ha másik bank sem ad nekik hitelt, ti meg puszta szimpátiából vártok rájuk, a DH-s meg esetleg kp. megvette volna közben...
szóval nézzék meg, mennél többen és aki csengeti a lóvét, azé a kecó...
macskanyu

Macs,
Zsoló ugyanezt mondja, és igazatok is van, csak én meg ugy sajnálom a fiatal párt... semmilyük sincs, a foglalot is személyi kölcsönböl adnák, és annyira akarják a házat..... :?
fibi

Macs,
és a megnyilással kapcs is teljesen egyetértek: én a pszinek képtelen voltam elmondani egy nagyon bensöséges, nagyon fontos infot magamrol, ami segitett volna valszeg továbblépni. de mivel idegen, nem ment. (azota is csak Zsoló tudja ezt a dolgot rolam, SENKI más, mert szégyellem)
fibi

Sziasztok! :D

Hetek óta nem volt netünk :evil:
Most próbálok visszaolvasni,de azt látom,hogy Macs még egyben :shock:

Macs:
az nyugtasson,hogy a bábakoktél már egyszer bejött :wink: :lol:
+++++++++++++++++++++++++++

Zsu:
nektek gyors gyógyulást!+++++

Mi javában visszaszámolunk ovi ügyben,tűkön ül már Dorka :shock:
Én nem annyira :cry: ,na de ez az élet rendje!

most olvasok ...

petergabi

Fibi:
nálunk szinte ugyan ez volt a szitu,mikor eladtuk a lakást!
Nem kis fejtörést okozott,de mi megvártuk a hitelkérő fiatalokat.Igaz náluk 99% volt,hogy megkapják!Mivel nálatok ez kérdéses,nyugodtan engedném,hogy jöjjenek a további érdeklődök.Macsnak igaza van,aki elöbb fizet,azé a ház :wink:

petergabi

Rylie,
írtam neked p.ü.-be Czakker Juditról kérdezősködve. Megkaptad? Lehet ám, hogy elbénáztam.

Ő az a típus, aki gátvédelemmel foglalkozik? Amúgy mit takar tulajdonképpen a gátvédelem? Ez egyenlőre olyan bűvős szó nekem.
Köszi mindenkinek előre is!
Ja, ugye még nem késő a 26. héten szülésznőt felkérni?

SK
s.kriszta

Sziasztok,

No, Máté elaludt végre. Ciki, de nem sok hiányzott, hogy én aludjak el, miközben ő játszott, bele se merek gondolni, mi lett volna, ha mélyebben elszundítok és vele történik vmi :roll:

Fibi :) nálunk egy az egyben a személyi kölcsönt leszámítva ez volt. Mármint, hogy egy fillérük sem volt a vevőknek. Utólagosan le merem írni, hogy a megérzésünk vezérelt, mert foglalót sem tudtak lerakni, csak a teljes vételár megfizetése előtt egy hónappal. Addig meg egy csomó jelentkezőt elküldtünk, mert rájuk vártunk. Még most is a hideg futkároz a hátamon, ha belegondolok, mi lett volna, ha visszamondják. Hiába volt szerződés, nem kötelezte őket semmi. Drukk, hogy a lehető legjobban süljön el a dolog, maximálisan átérzem, amin most keresztül mentek.

Gabi :) szia :D De jó látni a vonalzóidat :D Hogy vagy, hogy viseled a pocakodat? Ovis Dorka babának millió puszit küldök, Neked meg erőt, hogy átvészeld ezt az "elszakadást" :)

Na, megyek olvasgatok,

Vica

Kép
Kép
vica94

Ja, smiley imádóknak :

http://www.sg.hu/cikkek/54140

Vica
vica94

Sziasztok!

Nagyon hálás lennék ha valaki tudna nekem segíteni!
A Szent Imrében fogok szülni és nem tudom mit kell bevinni?
Mármint a gyerek részére pl. kell pelenka, ruha popsitörlő stb. vagy ezeket adnak? Vagy ha valaki jó tanáccsal el tud látni, azt szívesen fogadom!
Előre is köszönöm!
fhmhugi

Kriszta,

gátvédelem: mikor a szülésznő segít neked úgy megszülni a babát, hogy ne kelljen gátat metszeni, ill. mennél kevesebbet sérüljön a gát. Ez elég nagy munka mamának-szülésznőnek, de megéri, mert utánt tudsz ülni.....
majd' mindegyik szülésznő gátvédelmes, de bármelyiket is választod, érdemes rögtön mondani neki, hogy gátvédelemmel szeretnél szülni.
Ehhez már előre is készülhetsz gátmasszázs olajjal és terhestornával.. :)
macskanyu

Hugi,

gyakorlatilag mindent adnak a babának, de érdemes bevinned kicsi csomag popsitörlőt, néhány pelust. Ha mégsem, az sem tragédia. A szobában van popsikrém is.Ruhácska csak az kell, amiben hazaviszed, addig a kórházi ruhákat kapja.
macskanyu

Macs :) látom, nem csak én voltam olyan kismami, aki füvet nyírt, lekvárt rakott pocakkal. :D Tavaly ilyentájt én is ilyesmiket csináltam, hmmm, de rég volt.....
Nincs fotó a szépséges kertetekről megint?
Látom, már leírtad hogy vagy, úgyhogy nem is kérdezek semmit :) Drukk Neked :)

Vica
vica94

Macskanyu, köszönöm a választ. Akkor még nem késtem le róla. Azt hittem, már hónapokkal a szülés előtt el kell kezdeni valamiféle előkezelést.
A most itt lévők közül ismeri valaki Czakker Juditot? Kedves vagy határozott? Komoly vagy vicces? Vicces nem túl jó, mostanában ilyen kaliberű dokikat fogtam ki (egy kivétel, a Nyulasi, ő inkább arrogáns volt), és egy kérdésemre sem tudtak komolyan válaszolni, tréfa, tréfa...
A Mamaklubban ott szokott lenni minden szülésznő?
SK
s.kriszta

Kriszta,
amennyire tudom, igen, majd' minden szülésznő szokott ott lenni. C.J-t nem ismerem, az én szülésznőm Váradiné Ica.

Vica,
majd fényképezek és elküldöm :) most mék takarítani nemalvó Fülesem után :)
macskanyu

pszi dolgokhoz annyit tennék hozzá, hogy én is voltam néhányszor, egészen pontosan kétszer egy nőcinél, amikor abban kértem volna a segítségét, hogy fel tudjam dolgozni édesapám - akkor 10 éves ment el közülünk - hiányát. Értem én, hogy a "kályhától" kell elindulni, és aztán rájöhetünk dolgokra, de az első alkalom után csak ürességet éreztem és tanácstalanságot. Amikor a második alkalommal azzal jött, hogy akkor beszélgessünk arról, hogyan készülhetek föl édesanyám halálára - akkor még teljesen jól volt!!!, bár tény, hogy nagyon beteg volt -, na, akkor néztem nagyot és még mélyebbre kerültem az amúgy is nehéz helyzetemben. Még az egyiket sem sikerült megnyugtatóan átértékelnem, megértenem, felszabadulnom alóla, és akkor máris jött egy olyan dologgal, amitől totál leblokkoltam. Na, ez most jó zagyvára sikerült, de remélem érezhető, mi a lényeg. Utána magamban sok mindent helyre tettem, van, amit még a mai napig sem sikerült, de igyekszem.
Nekem sajnos nem vált be ez a fajta "léleksegítés", ettől függetlenül örülök, hogy vannak olyanok - és valszeg ők vannak többségben -, akiknek használ ez a típusú terápia(?).

Nem akartam senkit megbántani, nagyon nagy érdeklődéssel olvasom a leírt dolgokat - bár egy csomó mindennél csak kapkodom a fejem, mert nem igazán értem teljes mértékben miről is van szó :oops: . Szívesen ott lennék Votiv és Tinu megbeszélésén, ha nem zavarnék és mellékelnének nekem egy értelmező kéziszótárt a pszichológia tárgykörében :wink: 8)

Vica
vica94

Gabi, Vica,
köszi a biztato szavakat ház ügyben :)

Tinu irta:
"Tehát az első szint a jelen életbeli családi, személyes traumák feldolgozása (ezt csinálja a pszichológus), aztán utána jöhet a spirituális fejlődés (ehhez semmi köze a pszichológusnak). El nem tudom képzelni, hogy egy súlyos személyiségzavaros emberből valaha is nagy spirituális bölcs válik. Vagyis rosszul mondom. Sokszor látni, hogy ha valakinek súlyos személyiségproblémja van, elindul a spiritualitás felé (jól kikerüli a pszichológusokat), és aztán egy csomó önbecsapás származik belőle. "

Ezen sokat gondolkoztam, és nem teljesen értem. miért önbecsapás??? csak magambol tudok kiindulni, nem vagyok egy 100 %-osan kiegyensulyozott ember, (bár sokat dolgozok magamon), azért személyiségzavaros sem vagyok asszem. mégsem azt az utat választottam, hogy pszi segitségével dolgozzam fel a traumáimat, hanem a spiritualitás mellett döntöttem. ebböl milyen önbecsapás származhat? mert koklerek minden téren vannak, odáig rendben van... de a spirituális fejlödés nem elsösorban ezeken mulik... szerintem ez választás kérdése. ÉS NEM feltétlenül CSAK pszichoterápiával lehet a lélek sebeit orvosolni. SÖT!!!
fibi

Vica,
eseted a mokussal :shock: nekem meg aszondta, hogy azért félek a sötétben, mert kislány koromban egy szobában aludtam a szüleimmel, és biztos hallottam öket szeretkezni, és a "fura" hangok megijesztettek :o
fibi

Kedves mindenki

igen szeretnék felkérni csecsemőst, a szülésznő ajánlotta, de nem tudok róla semmit. :roll:
találkozni szeretnénk a szülés előtt vele, gondoltam hátha valaki ismeri aki az imrében szült.
hátha kiderül esetleg valami info róla :)
köszi
üdv mindenkinek
panka
panka123

Vica,
csak neked, csak most, a kert néhány képe:

Kép

Kép

Kép

meggyfa:
Kép

diófa:

Kép

Füles, amin élvezi a kerti hancúrt:

Kép
macskanyu

Panka,
ha megbizol a szóülésznődbe, akkor biztosan nem fogsz csalódni a csecsemős nővérkében, és nagyon nagy segitség lesz!

Kriszta,
szóval Nyulasi arrogáns? hmm hmm...lehet, h ő az, akire én mégis gondolok. Minden dokinak kellene névtábla! és milyen dokikkal találkoztál még???

és POPSITÖRLŐT sztem mindenképp kell vinni a kórházba, mert pelust még csak csak adnak, de popsitörlőt max a szobatársadtól tudsz kérni!

Macs,FIbi, Vica,
igen igen igen...
megint csak bólogatok, látszik, h megint nem teljesen kiforrott a véleményem, bár TUDOM,h sok sok pszichomókus NAGYON SOKAT segithet az embernek.
De amit Macs is irt, nekem is az fáj a legjobban, Mert én hajlandó vagyok megnyilni akár egy idegen előtt is, csak sajnos ez a megnyilás igen bensőséges kapcsolatot kivánna, és mivel utána ez a kapcsolat nem jön létre, bennem mindig marad egy nagy nagy űr, és ez csalódást okoz.
(ez volt a problémám anno szülésznő ügyben is, most kicsit jobban felkészitettem a lelkemet, és nem próbáltam megnyilni. Igy könnyebb is volt az elválás.Nehéz lejönni a szerről...)
szal, nekem is ez a bensőségesség hiánya okozza a problémát. És amikor utána fizetsz a kasszánál egy egy ilyen megnyilás után, az kvázi olyan, mintha egy örömlánynak fizetnél a szolgálataiért. Számomra az is olyan bensőséges dolog, furi, h vki képes pénzért "szeretni".

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macs,
MINDENED SZÉP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(kert, gyermek, stb...) :lol:

Gabi,
de jó látni újra!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

HUgi,
a popsitörlős dolog neked szólt!! És kissapi ha épp hüvi van :wink: és kiskesztyű, h nehogy megkarmolja magát. De saját baba cuccaidra NAGYON VIGYÁZZ, nekünk is bánta egy kissapink... :cry: :cry:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

rídonli#

Érdekes, amiket a pszikről és egyéb dolgokról ítok.
Úgy tűnik, mindenkinek másmilyen külső segítségre van szüksége ahhoz, hogy megoldja a maga belső dolgait.

Aaaaaaaaaaaaaannyira ráérek! :mrgreen:
B már alszik, kinyaltam ma az egész lakást, mindent megcsináltam, amit terveztem! Ilyen nem is tudom, mikor volt utoljára. :) Az én anyanélkülnyaraló nagylányom meg csacsogott nekem a telefonba, elmesélt mindent, nagyon édes volt. És úgy hiányzik.
rídonli#

Zsu,
Rota :( Jobbulást Nektek, Neked pedig különképp rengeteg erőt!!!

Majuci,
A leírásod alapján tényleg nem lehet kellemes egy ember a Nyulasi doki :roll:

Zsanci,
Tejhabosító :(

Nuk,
De ez azt jelenti, h azért haladtok nem a fejlesztővel?

Barbi,
Nyaralni mentek?

Vica,
Igen kérek képet :) Én max 30e-ig vagyok hajlandó elmenni az árba, de már azt is sokallom. Amit kinéztem pc, az csak 18e.

Nóri,
Üdv itt :) Ha jól látom a többiek már segítettek :) Én ügyeletesnél szültem, és nem éreztem hátrányát a dolognak :) Szóval, ha esetleg nem tudnak elvállalni, akkor sincs nagy gond :wink:

Panka,
Neked is üdv itt :) Én emlékszem egy Csilla nevű csecsemősre, de nem tudom, h ő-e az, már mint, h nincs másik Csilla még rajta kívül :? Összesen egyszer találkoztam vele, az alapján sok dolog nem jött le.

Ez a mekis dolog nagyon durva :shock: Mondjuk nem csodálom, a legtöbb kényelmes szülő inkább a mekibe csinál babazsúrt, mint otthon :roll:

Rylie,
Sajna nekünk nincs még ilyen háthordónk. Akkor ezek szerint kiruccantok a horvátokhoz? :)

Pszihó ügyben Macshoz húzok :) Nem gondolom, h egy vadidegen ember érdembe tudna segíteni egy problémámban, de persze ez is azért, mert nem tudnám magam kiadni. A barátnőm szintén picológus és tök jó dolgokat mond a gyerekekkel kapcsolatosan (ez a szakterülete). Az viszont nagyon nem tetszett, amikor mesélt a nagyon régi időkből származó babakísérletekről :( Régen nem használtak érzéstelenítőt pici babáknál egy műtét során, mert h úgy sem fognak emlékezni a fájdalomra :cry: :cry: :cry:

Fibi,
Bank :( Úgy látszik ma minden téren Maccsal értek egyet (hallod Macs? :wink: ), aki perkál, azé a ház.

Gabi,
Szia :) de jó, h Dorka ennyire várja az ovit, azért nem ez szokott a trend lenni :?

Hugi,
Üdv itt :) A többiek már megírták mit érdemes a babának bevinni. Én még annyival egészíteném ki, h vigyél textil pelust is.

Vica,
Hú az picológus nagyon durva lehetett :shock:

Macs,
Kert nagyon tuti és gyerektartozék is :D :D

Rídonli,
Szupi, h lányod ennyire jól érzi magát :) és meg van már az eredmény?

Kép Kép
curse

Macs: számomra (és nyilván más pszi számára sem) nincs különbség az őszinte érdeklődésben egy "páciens" felé és mondjuk felétek (hiszen jobbára ti is vadidegenek vagytok), ami különbség az az, hogy én hogyan reagálok beszélgetés közben. Mint pszichológus másképp reagálnék a beszélgetés alatt egyik és másik esetben (ha szakemberként, vagy magánemberként veszek részt benne), de az érdeklődés nem más. Hiszen azért mentem pszinek, mert őszintén érdekelnek az emberek. Lehetetlen egy pszichológusnak úgy dolgoznia, hogy nincs jelen érzelmek szintjén a terápiában. A munka a kapcsolati szinten folyik. Persze ehhez idő kell. Én is jártam terápiába több évig, több módszer szerint. Ez tényleg egy bizalmi kapcsolat, és igenis sok idő kellett nekem is (hiszen akkor én sem szakemberként, hanem paciensként voltam ott), hogy az ellenállásaim lazuljanak, hogy kialakuljon az érzelmi kapcsolat a terapeutámmal. Nem lehet elvárni valóban, hogy egy idegennek elmond a féltett érzéseidet. Ez nonszensz.

Vica: valszeg kissé elsietett volt az értelmezése a pszinek, akinél jártál. Én valószínűnek tartom, hogy olyan kontextusban kerülhetett elő édesanyád halálára való felkészülés, hogy arra utalt, lehet, hogy éppen azért akkor mentél el terápiába édesapád meggyászolása miatt, mert felmerült egy újabb veszteség lehetősége.

Fibi: én most olyan emberkékre gondolok, akikkel találkoztam ilyen ezokörökben - akik eljártak ezer tanfolyásra, meditációra, előadásra, betartottak mindenféle diétát, kúrát, mittomén mit, és aztán azt képzelték, hogy ezzel aztán milyen tiszták és megvilágosultak lettek, miközben nem vették észre, hogy a személyiségük és életük semmit sem változott. Mert nem elég az ezoterikus élmények megtapasztalásának keresése, ha az ember nem foglalkozik a saját érzelmeivel, múltjával. Talán lelki sebeket nem csak pszichoterápiával lehet orvosolni, de úgy gondolom, hogy a pszichoterápia sokkal nagyobb tudatossághoz vezet a lelki mechanizmusainkkal, múltunkkal kapcsolatban és emiatt sokkal nagyobb lehetőség van arra, hogy megváltozzanak a reakcióink. Rosszmájúan szokták azt mondani, hogy a pszichoterápia nem gyógyítja meg a neurotikust, csak egy tudatos neurotikust csinál belőle. :)

Kép
Kép
tinu

??
neet
neet

Na, másodjára sikerült bejelentkezni. :D

Ööö, csak lesek, mint Rozi a moziban, miről van szó?? Asszem nekem küldhettek egy raklap szalonnás orbitot a címemre, ha ismeritek a "vicc" végét. Csak egy óvatos kérdés: nem lehet, h biz. emberek azért jönnek el megkönnyebbülve a pszichojuktól, mert elmondták, kibeszélték magukból a bánatukat, fájdalmukat, és ez már önmagában elég sokszor a gyógyuláshoz?

Mi ma kerítést csináltunk, és már az első néhány talicska beton megkeverése és kihordása után elfeledtem, h bármi bajom lenne az Élettel... ;)

És egy poénos graffiti, talán már volt is: Az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést. :lol: :lol: :lol:
neet
neet

Neet: lehet, ha azt a bánatot, fájdalmat előtte nem tudták megosztani mással és régóta hordozgatják magukban. Egyéb esetben azért nem csak erről van szó. :wink: (Mellesleg tényleg hihetetlen, mennyire kevés a lehetőségünk arra, hogy elmondhassuk a bajunkat úgy, hogy a másik egyszerűen csak figyel és meghallgat és nem akarja a saját cuccait közben ránk zúdítani.)

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: