A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Hali!

Hűűű, de sokat írtatok reggel óta!

Üdv Ágica és Kalloni, azért majd részletres beszámolókat kérünk a nyaralásokról.

Voltam benn délelött a cégemnél, hát nagyon mérges lettem, kiderült.hogy még be sem küldték az OEPnek a táppénzes papírjaimat! Várhatom én a pénzt! Mondtam is a HR-s csajszinak, hogy ebben a hónapban akkor Ő fogja fizeni a Lakéstörlesztést ugye? Erre azt mondta, hogy már ma elintézi a papírokat és még azt is hozzáteszi amit ma vittem be. Hát köszi!

Holnap gyüminapot tartok, beállok a sorba, mostanában kicsit túlzásba viszem az evést! Ma vacsira krumplipüré lesz rántott tök és rántott tonhal!

Nekem azt mondták, hogy a kórházba érdemesebb az eldobható bugyit vinni, lassan nekem is kellene már vásárolni, de nem sok kedvem van hozzá, mindíg olyan hamar elfáradok.
Néha alig tudok menni úgy fáj a szeméremcsontom.

Megyek panírozni, fúj de utálom!

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Légyszi tegyétek közzé honnan sikerült letölteni a baba CD-t! Már én is próbáltam, de csak belehallgatni tudtam.

Kép
masika

Na él még a mosógépem!! :) Remélem nem lesz gond vele...
Várom párom :wink: hogy meggyónjak neki! :cry: ETTEM KRUMPLISTÉSZTÁT!! :cry: :cry: :wink: Na ugy látszik nem mindig jön össze ez a gyüminap!!De ma már tényleg csak azt eszek!!

Mit tudtok csajok erről a gyes,gyed dologról??Meddig jár a táppénz??Meg egyáltalán hogy vannak ezek a dolgok :idea: :idea: :roll:

Missfried
Kép
missfried

jujj mennyit irtatok :) meg csak ezt az oldalt futottam at

korhazi taska (???) hiaba tervezem az itthonszulest, meg nekem is ossze kell raknom,. de mar most ?? jajaja. Bar igaza lehet Bungyinek, sosem lehet tudni.

Gyum nap. en aznap reggel egy oriasi adag gyum.salatat csinaltam ( sargadinnye, barack, korte, alma, banan, ananasz ( nem dietas eppen)du. ettem egy repat is, es 1 db paradicsomot is, majdnem ehen haltam kb 5 fele, de reggel 2 kg -val voltam kevesebb !!! persze ennek nagy resze viz lehetett, ami gondolom gyorsan vissza is jott.
En heti 1 x megcsinalom

gyes/gyed. www.elintezzuk.hu - ok mind hazhozhozzak, persze penzbe kerul, de lehet, hogy oket fogom igenybe vennni

Agi, jo hogy jottel, husundor nem baj, gondolom tisztul a szervezeted

jok a kepekek :):)

mindenkinek udv. !! meg olvasok vissza, de most el kell rohannom
bogyogyorgyi

Missi : Én a múlt héten 2 napi ebédre főztem krumplis tésztát, de annyira imádom ,hogy 1 nap alatt megettem az egészet , fincsi koviubival úgyhogy megértelek :lol:

Én holnap eszek gyümölcsöt , remélem nem csábulok el semmitől ha kinyitom a hűtőajtót.

Masi : Nem semmi a munkahelyed !! Hogy lehet ilyet csinálni ? Én utállom a mi HR-eseinket, azok is mindennel foglalkoznak ,csak a lényeggel nem , bár nálunk dolgoznak vagy 1500-an .
Azt tudod, hogy ha most küldik a papírokat tovább , mennyi idő mire pénzt látsz belőle ?

Lányok ! Egész nap a kórházi csomagon agyaltam , és egy csomó dolog jutott eszembe, amit sehol nem írnak ,de biztos szükség lehet rá:
pl. konzervnyitó - én legutóbb olyan helyen voltam ,ahol folyton konzervet adtak , és bár elég kevesen éltek kórházi kaján, de ráolvasással nem nagyon nyílt ki nekik sem a doboz.

Én biztos ,hogy bepakolok otthoni kispárnát + a kabala nyuszimat is , mert anélkül sem megy az alvás.
A mellszívón erősen gondolkodom, mert nem tudom,hogyan lehet majd fertőtleníteni .
+ van egy csomó homeopátiás bogyó ,amik szülés utánra valók . Fájdalomcsillapításra és regenerálódásra is.
Ha valakit esetleg érdekel, szívesen elviszem csütörtökön a talira a homeopátiás füzeteket, amikben felsorolják a szereket és hogy hogyan kell szedni őket.

És ami nekem még fontos, az az, hogy a tisztálkodó szerek mind illatmentesek legyenek ,hogy a babám csak a natúr anyuci szagot szívhassa magába, ne keveredjen semmi mással.

Bogyó : Megnéztem ezt a honlapot . Hogy mik vannak :-).
Szerencsére Apa 1 hónapig szabin lesz és az egyik húgom is halaszt 1 félévet a fősulin, úgyhogy lesz aki rohangál helyettem a papírokért.
Viszont tényleg nagy segítség annak aki egyedül van !

Cuki : Mitől ment fel így a pulzusod ?????
Tornáztál? Valami megerőltető ?
Vigyázz Magadra !

Kép
sheepy

NA HALI!
MEGJÖTTÜNK 4D RŐL,ELVAGYOK KESEREDVE,NEM AKART NAGYON MUTATNI NEKÜNK SEMMIT,A MÁSIK HOGY KOPONYAVÉGÜBŐL HARÁNT FEKVÉS LETT
Kép
EGYÉBKÉNT MINDEN OKÉS ALÍZZAL SÚLY:1142GR.KÉPET MAJD VHOGY PRÓBÁLO FELTENNI ,BÁR CSAK 1-T KAPTUNK FEKETE FEHÉRET DE PRÓBÁLOK A DVD RŐL MAJD LESZEDNI.KICSIT CSALÓDOTT VAGYOK , DE A LÉNYEG ,HOGY MINDES OKÉS ODABENN!!!! Kép
geosel.klara

Szép estét!

Egész nap nem bírtam utolérni az önkormányzatot :evil: kéne a házassági kivonatunk, azt sem tudom mikor van ügyfélfogadás...

Nekem jól megy a gyümölcsnap :) Cuki! Szabad inni reggel valamit? Hm.. akkor egy kis tejecskét legközelebb bevállalok ;)

Bogyó! Nekem is korainak tűnt, de sokan azt mondják, jobb, ha össze van készítve, és Apucinak is nagyon tetszett, hogy már itt tartunk :)

Missi! Jók a cuccok! Én holnap fogok még vásárolni ezt-azt. Most már a blogon is kéne publikálni néhány babaholmit.

Örülök, hogy ennyien ráállunk a gyümölcsnapra. Másnap olyan jól érzem magam mindig :)

Szép estét Nektek, várom a fotókat a 4D-sektől :)

büngyike

Hú, Klári, csak most látom, hogy közben már írtál :(
Sebaj, azért hozzál össze valamit nekünk ;)

A harántfekvés még változhat, ne aggódj!

büngyike

A legjobbak a SÁBAtisztálkodószerek!!Jók a bőrnek,illat és színezék mentesek!Én intim lemosót is csak iolyet használok kb 5-6 éve!A gyógyszertárban mindig lehet kapni!Magyar és olcsó..és olyan tömény h egy flakon kb 3 hónapig elég! :) Tényleg ajánlom mindenkinek!!Én amiota azt használom,szinte sosem kapok el semmilyen fertőzést...szóval abszolut jó a hüvelyemnek!! :)

Klára ne szomorkodj!!Bár a helyedben én is csalódott lennék!De minden ok és ez a lényeg!!Reméljük a képet megtudod mutatni vagy a dvd-ről leszedni párat!!Szedtél már le dvd-ről előtte??Csak mert nekem nem volt 1szerü de a "power dvd"lejátszóval sikerült!Csak mire megtaláltam hová menti a képeket... :wink: :D !

Missfried
Kép
missfried

Én nem is tudom hogy fexik Samu... :?: :roll:

Missfried
Kép
missfried

Kép :mrgreen:

Missfried
Kép
missfried

sziasztok csajok!

eléggé szégyellem magam, hogy már talán több, mint egy hónapja nem jelentkeztem. talán már nem is emlékeztek rám. de remélem nem haragszotok annyira, hogy szóba se álljatok velem.

júliusban voltunk nyaralni. londonba utaztunk egy hétre. elég fárasztó volt, mert minél több dolgot meg akartunk nézni – mondván, ki tudja mikor jutunk el ide legközelebb. ha sikerül, teszek fel képeket (25 hetesen).
Viszont mivel nem igazán sikerült kipihenni magam, ezért arra gondoltam, hogy jó lenne még beiktatni egy hosszú, wellness hétvégét valahol. ahol csak kényeztetnek…

mikor hazaérkeztem, mivel még dolgozom, elég sok mindent be kellett hoznom. majd havi zárás, és a kollégák helyettesítése miatt nem igazán sikerült összeszednem magam az íráshoz.
még most is rengeteg a teendőm, és el kellett kezdenem betanítani az utódomat, ami ugyancsak rengeteg időt és energiát emészt fel. elméletileg szept. 21-ig dolgozom.

közületek ki dolgozik még?

nem bánom, hogy dolgozom, hiszen bírom fizikailag is, de ahogy titeket olvasgatlak a babavárásban így eléggé lemaradtam hozzátok képest. nem sok időm marad erre koncentrálni. talán a héten összeszedem, hogy miket kéne venni, és elindulunk…

a visszaolvasást meg se kísérlem. remélem mindenki jól van!

az én terhességem teljesen normálisan és zökkenőmentesen zajlik. egy kis vashiányt mutatott ki a vérkép, de azt megpróbálom természetes módon pótolni. jövő héten megyek a dokihoz, meglátjuk mit mond –remélem ő se akar majd rábeszélni valami bogyóra. utánanéztem, és kiderült, hogy sok vas van pl. a kakaóban is – tehát nyugodtan ehetek (ét)csokit…!:wink:

Büngyike,
kórházi csomag! Úristen! már itt tartasz / tartunk?!

A Szt. Imrébe el kezdtem szülésfelkészítő tanfolyamra járni. Ott biztos mondanak majd ezzel kapcsolatban is hasznosakat.

Én holnap reggel megyek uh-ra. már olyan rég láttam a babót, nagyon kíváncsi vagyok, hogy néz most ki. aztán pár hét múlva lehet, hogy bevállalunk még egy 4d-set.

Adri,
én is most voltam védőnőnél. én most 60 kg vagyok, +10 kg a terhesség kezdetétől. mindenki azt mondja, hogy ez jó, és én is nyugtatom magam. de azért nem szeretnék túl sokat felszedni, és azért érzem, hogy kezdek kicsit nehezebben mozogni.

Missfried,
nagyon édi cuccokat vettél. gratula!

Ani,
kösz az osztrák infókat. én gondolkodom rajta, hogy esetleg ki megyünk vásárolni.

Üdv,
Ági

Kép
agi29

londoni képek...

ja, az idő kb. 20 fok volt, és alig esett. kellemes volt. aztán hazajöttünk a 40 fokba!!!

Kép Greenwichben
Kép Milleneum hídról a Szt. Pál székesegyház látképe

Kép Hyde Parkban az útikönyvet tanulmányozva

Kép A Tower Bridge-nél

Kép Windsorba is kivonatotunk

Kép
agi29

Sziasztok!

Nem tudok aludni, így inkább netezek egy kicsit.

Ígérem majd én is teszek fel képeket magamról, csak én nem tudom magamat fényképezővel lefényképezni, mindíg olyan hülye képek lesznek belőle. Majd megkérem Apát holnap, hogy csináljon egy párat.
Ágica: jó, hogy újra itt vagy, azért most már próbálj meg sűrűbben jönni.

Sheepy: hát fogalmam sincs mikor kapok így pénzt, én is kíváncsi leszek rá, de nem is morfondírozok ezen, mert csak felmegy a pumpám.

Bogyó: tényleg jó ez a honlap, még én sem tudom, hogy fogom ezt a sokmindent elintézni, lehet, hogy igénybeveszek majd valami ilyesmit. Bár nem írták oda, hogy mennyibe fáj ez az embernek. :?

Klári: ne szomorkodj, az a lényeg, hogy minden ok a babókával, majd pár hét múlva már jobban látszik.

Találkozó: Akkor mindenkinek jó a csütörtök?
Már csak azt kellene eldöntenünk, hogy hány óra legyen!
Várom a javaslatokat holnap este 7-ig, aztán tényleg kellene asztalt foglalni már szerdán.

Na jó éjszakát mindenkinek, megpróbálok aludni én is.

Kép
masika

csutortokon lesz a tali vegul ?? most latom csak ! segitseg ! es hanykor ? bar nekem a het mar eluszott, aztan meg utazunk - sajnalooooom :( de majd beszamoltok, hogy mi volt, ugye ??

agi, de jok a kepek, milyen magas a pasid ! hogyhogy Angliaba mentetek ?

gyum. nap -nahat az igazsag amit a Bungy is irt, hogy a jo erzes utana MASNAP jon. forditva van, mint a piaval :):)
hahahaha

jo ejt lanyok
bogyogyorgyi

masi, pedig ott az ar, a total minden azt hiszem 16 ezer, de lehet csak az anya vagy csak a gyerek papirjait is kerni.
a felet a szules elott kell elintezni amugy, ha magad akarod, a masik felet csak utana lehet. En meglatom, hogy hogy birom idovel, de ha nem, akkor inkabb fizetek. ennek legalabb ertelme van. ( inkabb ide fizetek 16 -t mint 2 x a dokinak, hogy beikszelje, hogy vervetel :):)
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Sajna 4d képpel én sem szolgálhatok :(
Éppen szunyókált, de úgy mint a bunda, semmire nem reagált. A méhfalhoz volt odabújva, és pont az arca előtt a köldökzsinór, tehát gyakorlatilag semmi nem látszott belőle :(
De 2d-ben gyönyörű babaformájú, alvás közben kortyolgatott a magzatvízből. Szóval Klári, egy cipőben járunk :)
Mikor rátette a pocimra a nő, azt mondja, hujj, milyen kis gömböc! Elkezdte lemérni, és 1532 g :!: , ami 31 hetes,2 naposnak felel meg, tehát pont 2 héttel több. Szóval szép nagy babára számithatunk. Csak összehasonlitásképp, júli 12-én voltam, és akkor 673 g volt...Szóval szépen gyarapszunk. :D

A munkával júli közepén leálltam, elég stresszes munkahely, középvezetőként meg főleg, közben kirugták a közvetlen főnökömet, és az igazgatónkat is, szóval a feje tetejére állt minden, meló rengeteg volt. Eredetileg aug végéig maradtam volna, de úgy döntöttem, nem éri meg...Az asszistensemből lett az utódom, és már júniustól felvettünk valakit a helyére, szóval ilyenek miatt már nem kellett aggódnom :)

Ági, tök jók az angliai képek. Én 2x voltam Londonban, sajna csak üzleti úton, a városból gyakorlatilag semmit nem láttam, szóval irigyellek. Hogy birtad a repülést pocival?

Gyes/gyed - nekem a védőnő adott egy komplett tájékoztatót, mikor mit és hová, hogyan kell vinni.
Mondjuk nálunk a munkaügy intézi a papirokat, és nagyon aranyosak, csak be kell vinni nekik és mindent elintéznek.

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sziasztok!

Sajnos, ma biztos, hogy nem leszek sokat, be kell mennem tovább betanítani az utódokat, tulajdonképpen már most kéne indulni, de nem érdekel…

Nem is tudom, honnan kezdjem a millió témát… :)

De a legfontosabb: a találkozó lehetne du??? Délelőtt munka, 3-kor doki, aztán elmegyek én bárhová, fél 5 – 5 körül esetleg? Westend? Az mintha többeknek jó lenne…

És ki jön a mai jánosos előadásra? Úgy néz ki, mi megyünk. Ha jön vk, majd egyeztessünk, és köszönjünk össze :)! Bár a férjemet nem szeretném nagyon magára hagyni, ha már olyan aranyos és jön ő is, de mindenképp fussunk össze kicsit :)!

Kórházi pakett: még csak a lista végiggondolásánál tartok, mostanában biztos, hogy nem fogok sokat tenni a megvalósulásért. De augusztus végéig még elméletben csiszolgatom :). Egyeztessük a listáinkat! Délután felteszem majd, amik nekem vannak!

A mindenféle papírt is ma kezdem intézni, nálunk a HR-s lány már nagyon rutinos, remélem nem lesz belőle nagy mizéria :shock:

A gyümölcsnaposoknak mély tiszteletem, komolyan. Én még halogatom akkorra, mikor tényleg szükség lesz rá… eddig se vizesedés, se nagy hízás… lekopogom. Bár a másnapi jóérzés azért vonzónak tűnik :).

Már nem is tudom, ki írta, talán Sheepy, Te… de honnan jön a János felújításának infója? Ez nagy reményeket kelt :).

És olyan jó a sok új kép!!! Most már megemberelem magam én is, ez tarthatatlan… :!:

Sheepy, komolyzeneileg mit szeretsz a leginkább?

Jaaaaaaj, muszáj mennem :( :twisted: :twisted: , annnnnnnnnnyira unom már a munkát…. Ráadásul tegnap jöttem rá, hogy a jövő heti szabi után (de legalább az van :D ) még 2 hét van augusztusból, nem egy, ahogy én azt gondoltam. Gyászos… Evu, hogy Te hogy bírod… meg a többi dolgozó nő… én is pakolgatni, takarítani, készülődni, beszerezni szeretnék :shock: .

Na, abbahagyom az álmodozást, vár az iroda…

Nagyon szép és vidám napot Mindenkinek, bocsánat, hogy kevés a személyes visszajelzés, de még igyekszem!
kalloni

És hát szia Vicsok :)! Még nem is üdvözöltelek körünkben :)!
kalloni

Szia Kalloni :D
örülök, hogy itt lehetek :D
és csak 2 nappal jársz előttem :shock:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Na hali!

Voltam ma dokimnál a tp-s papírért!Mindjárt ránézett a lábamra :) ,de mondtam h áá semmi baja!Ja meg a védőnő csajszival azért leméredtem magam..és 83 fél vagyok!Annyi mint 2 hete! :wink: Ezt oelmeséltem a dokinak!Igazábol nem reagált rá különösebben..mondta h akkor 2 hét mulva találkozunk!Ennyi!!A vizelet eredményem el is felejtettem megkérdezni h milyen lett! :?: Na de ha rossz,azt gondolom mondta volna..nem? :roll:

Szóval 2 hét mulva!Akkor már 30 hetesek leszünk :wink: Szeríntetek ilyen "tájban"2 hét alatt mennyi hizás normális?1kg?2??Csak h kb mit engedjek meg magamnak!! :?: :D

Szép napot csajok!!És babyk!!

Missfried
Kép
missfried

geosel.klara

EZT TALÁLTAM ,NÉZZÉTEK MEG!!!!!
geosel.klara

Sziasztok!

Kalloni: én ma megyek felkészítőre, szerintem Csilla is, csak szegénynek nincs otthon nete.
Sheepy te jösz?
Én nem viszem a férjemet, múltkor is csak kb 4 Apuka volt a 40 nőci mellett.

Klára: tök jó ez a tábla, bár nekem kisnyuszi még nem fordult be a helyére.

Missi: szerintem ne izgulj már annyit a súlyod miatt igazán megteszel mindent azért, hogy nem hízz el. Nekem nincs is itthon mérlegem, az más tészta, hogy azért mert már rá sem mernék állni :D ma gyüminapot tartok, kemény lesz!

Bogyó: én úgy tudom, hogy előre semmit nem lehet elintézni, mivel mindenhez kérik a gyerek születési anyakönyvi kivonatát.
De majd utánna nézek alaposaban.

Na megyek bevásárolni gyümiből, és nézek kórházi hálóinget is.

Kép
masika

szia Vicsok!
még én sem üdvözöltelek! kislányod, vagy kisfiad lesz? hanyadikban vagy? minden rendben volt eddig?

képzeljétek, tegnap óta dagad a lábam, és most reggel már a kezem is kezdte. alig bírtam szappanos vízzel lerángatni a gyűrűmet, és a lábamon is feszül a bőr
még a héten dolgozom, aztán következő szabi, és ha akkor nem dagadok, akkor kiiratom magam. lehet, hogy nekem is gyöminapot kellene tartanom?
én is szeretnék menni csütörtökön! hova merre kell menni? nekem szinte minden jó, csak ne újpest túloldalán talizzunk...a nagykörúton belül mozgékony vagyok

Ágica
Kép
ágica_26

Klári, tök jó :D

Masika, meséljetek majd, mit láttatok a fekészítőn. Én csütörtök este 5re megyek a dokihoz, megkérdezem, hol és mikor van, én is elkezdem a felkészítős dolgot. Fog valaki a Szabolcsban / Mávban szülni?

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Szia Ágica :D

Egész pontosan 29.hét + 3 nap, és a tegnapi ultrahangból, szép nagy kisfiút várunk :D
Eddig minden oké volt, remélem, így is marad...

Lábdagadás..én a szandálomat érzem úgy, mintha kinőttem volna :( , így itthon csak mezitláb, boltba pedig papucsban..

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sziasztok !

Klári : Jó ez a táblázat amit találtál ! A múlt heti UH-n én csak nagy maszatot láttam a képernyőn, meg egyszer egy fél lábacskát + most képet sem adtak . Azért a lényeg, hogy a baba odabent rendben van és szépen fejlődik.
Remélem hamar visszafordul a feje , bár még bőven van ideje rá ,emiatt ne szomorkodj !

Vicsok : Neked aztán tényleg szép nagy a kisfiad !!! Ha jól értem ,te ma 29+2-3 napos lehetsz , előttem jársz 1-2 nappal .
Az én fiacskám múlt héten volt 1338 és meg is lepődtem egy kicsit , mert nem számítottam rá ,hogy így belehúz , bár az adott hétnek minden adat megfelelt. Szedsz valami vitamint plusszban ?
Én eddig Maternát eszegettem ,de asszem abba hagyom , mert lehet ,hogy attól nő mint a gomba és még van 2+ fél hónap !

Kalloni: Én ma megyek a Jánosba, szerintem Csim és Masi is . Múltkor sikerült épphogy odaérnem :oops: :oops: , de azért összetalálkoztunk a főbejárat mellett.
Most fürgébb leszek, és ha nem rohad le megint a tesóm kocsija , akkor már 3/4 5 -re odamegyek .
Komolyzene: Mendelssohn és a "hegedűje" az etalon, de Debussy és Csajkovszkij is nagy kedvenc ,hogy párat említsek.
Nagy, zeneimádó családban nőttem fel és művészekben , zenészekben is bővelkedünk , remélem a gyerekre is ragad majd valami. :lol:

Masi : Jössz ma ?
Találkozóval kapcs. a csütörtök 16 -17h teljesen jó, kb. este 7-ig érek rá , mert a tesómnak szülinapja lesz.

Bogyó : Kár ,hogy nem tudsz eljönni, de ha bírjuk szusszal ,akkor lehet ,hogy még egy találkozó bele fog férni 1 hónapon belül .

Missi : Gratulálok, hogy szépen tartod a súlyod! Az én kisokos terheskönyvem szerint heti negyed kilót hízik a baba kb. bár ezt én rengetegnek tartom így Te is kb. egy felet/hét , de ez megint csak egyéntől függő dolog.
Én mindenesetre nem szeretnék még 5 kg-ot , bár ha a fele gyerekből van akkor nem vészes, csak így is olyan nehézkesnek kezdem érezni a mozgást és alig kapok levegőt néha.

Szép napot mindenkinek , munkás kismamik ne hajtsatok nagyon !!!

Kép
sheepy

Megint egymás mellett írogattunk :-)

Ágica : Mindenképp gyere! Így ha már képen nem sikerült ,hát élőben jól megnézünk magunknak :lol:

Kép
sheepy

Sheepy, nem szedek semmit, a doki mondta hogy Elevit, 3-4 naponta, de megmondom őszintén, nem nagyon tartom, április végén-május elején vettem egy 30 db-ost, de még fele megvan..
Csak arra figyelek, hogy gyümölcs legyen minden nap. Amikor éhes vagyok eszek, és azt, amit épp megkivánok..szerencsére súlyommal sincs probléma, +4 kgban vagyok, szóval majdnem kevés is..

Lehet, h csütörtökön én is be tudok csatlakozni, bár 5-re megyek a dokihoz, de az a Nyugatival szemben van. Ha időben végzek, szivesen megnéznélek titeket - bár a dokinak az időpontok nem az erősségei, 2-3 pacienst is szokott ugyanarra az időre hivni.. :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sziasztok!

Hát, eszem megáll, már a 8. hónapba tett ez a vonalzó :shock:

Cukika! Teszek fel képet a blogra, édes vagy, hogy érdeklődsz. De most ide is, csak nektek fejjel is, nem csak levágott fejet, mint a blogra :)

Vicsok! Baromi jó a 4 kiló, hogy kell csinálni??? Én 9-nél tartok, igaz, meg vagyok ezzel is elégedve.

Ági! Jók a képek :) Nagyon pici pocid van :)

Kalloni, képek nem lesznek???

Missi! Én az egy kilót mondom, hogy annyit hízhatsz max 2 hét alatt. Habár volt olyan barátnőm, akinek az orvosa havi 1 kliót engedélyezett, és ha túllépte, akkor leb❀szás jött :D

Masika! Üdvözlöm Csillát, kár, hogy nem jut netközelbe :(

Klári! Megnézem azt a táblázatot, amit feltettél.

Bogyó, te is jössz a talira? Nekem jó a Csüt. délután!!!!!!

Ja és én:

Kép
Kép

büngyike

hali csajszik :lol:

körkerdes gyorsan, aztan jövök bövebben is :lol:

kaptam nehany infot es teljesen belezavarodtam :cry:

kerlek irjatok meg nekem, akar priviben is, hogy ti mennyi penzt fogtok a dokitoknak adni a szüleskor :shock:

muszaly tisztan latnom...köszi

most melo, de igyekszem :wink:

pusszancs
Vendég

Büngyi, jók a képek, és szép a pocid :D

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Evu, én rákérdeztem kerek-perec a dokinál, és ő 50-60e "szokott" kapni.

Ami nekem sem világos, hogy a kórházban még fizetni kell valamit ellátási díjként.. :?:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Vicsok :D köszi a valaszt!! nekem pont ez a "bajom", hogy a mi dokink semmit nem beszel erröl..holnap en is probalok ezügyben kideriteni valamit, de fontos, hogy tudjam mire szamithatok.

azon filozom, hogy az en dokim a Janosban nem csinal terhesgondozast, csak privat..en hat azert eleg sok penzt kifizettünk mar eddig neki..ha meg a szülest is fix arral megnevezi..hat nem tudom :roll:

ezert probalok informalodni :D
Vendég

Köszi mindenkinek :)

Vicsok! Nem kell fizetni!!! Én úgy tudom, hogy a kismamáknak nem kell fizetni semmiért!
Én még nem kérdeztem meg a dokimat, de majd a héten puhatolózom :)

büngyike

Ja, azt írtam, hogy nem kérdezem meg de puhatolózom :) Ez úgy értendő, hogy a nővérnél, hátha tud valamit ;)

büngyike

Büngyi!

kepzeld, nekem azt mondta a mult heten a vedönöm, hogy de, fizetni kell a napi 300 ft-ot pl a korhazban eltöltött napokra a szüleskor.Allitolag igy összeszamoljak, hogy mennyibe került a mama es menynibe a baba..nagyon morbidul hagzik a vedönö szerint is..de allitolag igy van :roll:

remelem tevedett...
Vendég

Szia Mindenkinek!

Szépen visszaolvastam a csaknem kéthetes lemaradásomat, meg is ijedtem rendesen, hogy kitöröltök a táblázatból :D
A Balatoni 5 napunk nem volt túl napsütéses, de azért vizibicikliztünk egyet, nekem a víz hideg volt, így azt kihagytam. Mindenesetre nagyon jól esett a pihenés, annyit kajáltam a büféreggelis-vacsorás ellátásból, hogy magamra sem ismertem!

Közben mi is meglátogattuk a szüleimet is, sőt egy németországi háromgyerekes barátnőmék éppen itthon voltak, így vele is találkozhattunk, kaptunk egy Maxi Cosi autósülést, egy kengurut és ruhákat tőlük, aminek nagyon örülök, mert teljesen jó állapotban vannak.

A lakásfelújításnak kezdünk a végére járni, gyerekszoba kifestve, padlószőnyeg lefektetve, parafajárólap előszobában majdnem kész (elfogyott a lap egy 20 cm-es darabon...), nagyhűtő a beépített szekrénybe rakva, kishűtő még a nappaliban, szóval kezd alakulni. Még jövő héten kell elszállítani néhány dolgot az anyósomhoz és utána már meg is rendelhetem a kiságyat és a szekrényt (+ szoptatósfotelt). Csak még szeptemberben lesz egy komplett ablak-ajtócserénk- addig nem szeretném, ha megérkeznének a cuccok.

Találka
Én is szeretnék menni, a csütörtök jó lesz, ha ma megyek el jógára csüt. délután helyett, mivel az is kimaradt már 2 hete és nagyon hiányzik a mozgás! Nekem is jó a délután 4-5 óra, körúton én is jól mozgok!
Ariel- esetleg tudsz Te is jönni, vagy majd Újpalotán fussunk össze? Mit szólsz a jövő péntek délutánhoz? Ahogy olvastam,addigra Ti is túl lesztek a felújításon!

Még írok!

Évi

> Kép
evarga

Hali!

Sheepy: igen megyek a délután én is. Szerintem talizzunk ott a szülészet épülete előtt 16.45kor ha mindenkinek jó.
Onnan már csak fel kell sétálni abba a romos épületbe :D

Evu: pont most volt a tv-ben egy műsor erről, ott a kismamák azt mondták, hogy ha magánrendelésre jársz és egy rendelés pl: 6000FT akkor annak a tízszeresét vagyis 60000FT illik adni a dokinak. (persze csak ha a doki nem mond más összeget)Fizetni a kórházban én úgy tudom nem kell semmiért. Asszem még úgy van, ha a választott orvosod után mész és Ő nem abban a kórházban van ahová te tartozol idén még akkor sem kell fizetni. Bár várjuk ki mi lesz még szeptemberben.

Találkozó: Na akkor! Csütörtök délután úgy látom szinte mindenkinek jó! Már csak azt kellene pontosítani, hogy 4 vagy 5 óra legyen.
És mégegyszer hogy ki tud jönni? Nálam eddig fel van írva: Sheepy, Csim, Büngyike, Evarga, Adri, Masika
Légyszi jelezze ha valaki hiányzik a listáról!!! És tud jönni!

Kép
masika

Bocsi: Vicsok, Kalloni, Ágica titeket is felírtalak a listára.
Találkozó helye: WESTEND, valószínűleg a tetőtéri kávézó ha jó idő lesz, ha nem akkor valahol benn leszünk, majd még körbenézek, hol van olyan hely ami nem bagófüstös és esetleg enni is lehet ha valaki akar!
Tényleg akarunk enni?

Kép
masika

Köszi az infot Masika :D

nos, en is ezt hallottam igazabol..nalunk 7000 ft egy vizsgalat, az 70000 ft lenne..en ugy gondolom, hogy ez sok.mert inkabb azt raköltenem Minire..ezen filozom most..a vedönöm szerint sem kell egy egesz havi fizetesnek megfelelö összeget adni a szüleskor.masreszt tartok töle, hogy ha nem teszem ezt meg,akkor abbol esetleg "nemtörödes" lesz...amit nem akarok.

hat mindenesetre kivancsi vagyok mit fog holnap mondani.

ugy sajnalom, hogy nem tudok elmenni a talira, de nezzetek meg egymast helyettem is :D es kepeket csinaljatok!!! :lol:
Vendég

Még néhány megjegyzés
Adri/Masi
Nagyon szép a babakocsi, nekem is ez a fajta tetszett meg, csak kaptunk hordozót, így már elég lesz nekünk a kétfunkciós, de abból is a Pierre Cardin-nel szemezgettek, mert még ezt tudnám egész jól emelgetni....
Nagyon szépek a pocis képeitek!Lili baba szép hajasbaba!Én az RS-ből rendelem meg a Viktor kombiágyat és egy kisebb szekrényt, én is végignéztem, de nem volt olcsóbb sehol sem, remélem, hogy szép lesz a végeredmény nálatok!

Ágica
Örülök, hogy jól telt a nyaralásotok! Szegeden én is szerettem vásárolgatni! Meg tudlak érteni!

Missi
Nagyon szép lett a babaszoba, jó, hogy Te már ott tartasz, hogy berakosgatod a dolgokat a szekrénybe! Szerintem nagyon helyes kismamama vagy, szép hosszú a törzsed és nem látszanak a kilók!
Coelhot én is nagyon szeretem, az említett könyvek a kedvenceim és én is most vettem meg a legújabb könyvét, de még nem volt időm elkezdeni!

Ági29
Örülök, hogy jelentkeztél és London miatt nagyon irigyellek! Annyira mennék én is!

Sheepy
Nagyon helyes pocid van, ne aggódj Dani baba súlya miatt, stramm kisfiú lesz! Még én sem vettem meg nagyon sok dolgot, ez engem is aggaszt olykor!

Büngyi
Nagyon szép lett a lakásotok! Heléna élvezni fogja majd!Én is 93 cm-es haskörfogatnál tartok- de Te előrébb vagy!

Gabi
Remélem hamarosan gyógyul az égési sebed, engem a kávéfőző kapott el hátulról, még megvannak a nyomai!

Gerika
Ha jössz csütörtökön, majd érdekel, hogyan tetszett a tanfolyam!

Cuki
Az a lábfájásos nyavalya engem is elkap ám, alig tudok lépni! A jógatanár megnyugtatott, hogy csak ideget nyom a baba vagy a medencecsontok tágulása sugárzik így le a lábba, de olyankor én is csillagokat látok! (Nekem is társul hozzá hasfájás is) Ajánlják a jógát (amit én elég rendszeresen csinálok, ennek ellenére előjön) és a masszást. A nyaralás alatt voltam is, a masször szerint nem a lábaimmal van a baj, inkább a keresztcsontnál érezte a gondot.

Evu
Általában a magánorvos vizsgálatának díjaX10 az, amit adni szoktak abban az esetben, ha nem mondja meg a doki tarifát (szerencsére az enyém nem emlegette). Szülésznőnek 20-30 ezer között.
Írtad a hajadonsági nyilatkozatot- én aug. végén jelentem át az állandó lakcímemet Bp-re és rögtön utána csináltatnánk meg az apaságit (hogy ne kelljen kétszer menni)- de azt a papírt akkor még gyorsan ki kell kérjem? Vajon az új állandó lakcímem szerinti hivatal tudni fogja, hogy hajadon vagyok? Bonyolult nagyon!

Bogyo
Sajnálom, hogy nem tudsz jönni, jó balcsizást!

Klára
Majd babával, nagylánnyal egyszer biztos összejön a találka! Énis sokáig nehezen igazodtam el Bp-n, vidéki vagyok én is! :)

Csim, Vicsok, Kalloni-Üdv Nektek is!

> Kép
evarga

jó ég, most, hogy Vicsok írta a csütörtöki dokit, nekem is eszembe jutott, hogy 4-re van időpontom! hát utána jó vagyok...

Ágica
Kép
ágica_26

Halihó Kismamák! Üdv és nagy pussz a visszatérőknek!!

Büngyike Nagyon édi a pocak!! És tényleg tök jó az ötlet, hogy egy ruhában vagy fotózva! :D

Szülés Én megkérdeztem a dokimat úgy ahogy van, ő meg válaszolt.... 60 és 120 között szokott kapni - rebegte! Nem szégyenlős!

Sheepy Néha én sem kapok levegőt és azon gondolkozom olyankor meddig is bírom ki nélküle... :roll: Nekem van olyan is, hogy a kis lábaival a bordáim között tapicsol az én kis Pockányom (mert nevünk most megint nincsen :oops: ) és olyankor hihetetlen dolgokat érzek! Olyan, mintha a számon át akarná kirugdosni a kis tüdőmet ez a kis ééééédddi!!Szóval nem lepődöm meg semmin :wink: már!

Ez a gyüminap engem is egyre jobban izgat. Lehet ki kéne prószálni???Nem is tudom... :)

Haza akarok mennnnni!!! :cry:
Vendég

Hát jah én is kb a 2 hét alatt max 1 kilót szeretnék hízni!Na mindenesetre írtó kíváncsi leszek ez hogy sikerül :D :shock: !!Még jo h itthon nincs is mérlegem...csak Anyunál!

Büngyi tök csini vagy!! :) Jujj az én hasam ma reggelre megint nagyobbnak tűnt!Le is fotóztam..később felteszem :shock:

Tegnap Samuka olyan aktiv volt este,hogy már rászóltam h aludjon :lol: !És szokásos "megfeszülései"is voltak!Egyszer ugy kidudorodott a kis teste,hogy Apa csak röhögött,és mondta h az egész háta kivehető volt :lol: :shock: !Csak én szemből ugye nem láthattam..,de mondtam neki h legközelebb is szólok és gyors fotózza le!Egy képet csináltam,de addigra már "elmászott"a drága! :wink:

Missfried
Kép
missfried

Adri...egyenes beszed... :roll:
Vendég

Masika! Nekem bármelyik időpont jó, igazán ráérek, csak szerda estig tudjam meg pontosan !

Evarga, üdv újra itt :) Nekünk is Maxi Cosink van, szerintem nagyon jó, formás kis darab.
Jó nagy munkában vagytok ti is! Az ajtócsere meg ablakcsere nem semmi, remélem addig jól bírjátok a babóval :)

Én nem tudom, hogy akkor most kell-e fizetni vagy sem, de az a 300 ft. már nem tétel ilyen tarifák mellett, mint 120 ezer :D :shock:

Majd csütörtökön megmondom, hogy én mit derítettem ki.

Most megyek dokihoz. Fogorvos, a szabályzómat igazítja. Aztán a Brendonba hasleszorítós izéért meg szoptatós melltartóért. Talán megveszem az orrszívót is és még ki tudja min akad meg a szemem :roll:

büngyike

nem kell fizetni terheseknek semmit!
amikor én kórházban voltam, egy kanyit nem kellett fizetni

viszont azt nem tudom, hogy gyermekágyért kell-e. nem lenne logikus, mert a nemfizetős terhesség után úgyis gyermekágy jön...

Evu!
ne aggódj a fizetés miatt, és szerintem ne is kérdezz rá! ha adtok 20ezer forintot, annak is jónak kell lennie. azért az orvosok zöme meg kell, hogy értse, valaki nem tud annyit fizetni...meg ugye akkor nem adják vissza a pénzt, ha többet fizet az ember, mint a tarifa...

Ágica
Kép
ágica_26

Cukika!

maximalisan egyetertek!!! :D

ebedeltem es most ugy elalmosodtam...nem tudom hogy birom ki estig :cry:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: