A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sziasztok!

Mégegyszer köszönjük a köszöntéseket!

Akik nem viccből kérdezték :D azoknak: SNO a monogrammom (Stetner-Nagy), ezért írtam, hogy a párom leszúrt, amiért ilyen fantáziátlan vagyok. De hát ez egy olyan fórum, ahol képpel-névvel-telefonszámmal szereplünk, nem láttam gyakorlati hasznát az inkognitónak.

Ria,
én kérdeztem a hozzátápit, és köszi. Ha nekem valami oknál fogva új szülésznőt kéne választanom, engem nem lehetne lebeszélni :) .

Bigsis,
Nézd a jó oldalát, az ABF-be (anoním babanet függők) legalább mindig találkozhatnánk :D .

Tali,
majdnem jó lett, apa pont szabin lesz, de sajnos a szabi oka, pont annak az autónak a szervízbe vitele, aminek a szállításunkat kellett volna megoldania :evil:

Pann,
Milyen volt az esküvő?

Róki,
Mindenképp 30 alatt. Szilvi tekintete mindent elárul.

Ágiboldi,
Nálunk is anya-hétvége volt, úgyhogy aludhattam volna reggelenként, ha tudtam volna (azért forgolódni is jó volt).

Többször emlegetett öcsém, már születésétől kezde olyan volt amilyen, és olyan is maradt :twisted: Szülőként végig szívás, de lehet, hogy nagy dolgokra hivatott a fiad!

Lora,
ágyról leesés és társai, ezeknek meg kell történnie (na persze, csak ha nem súlyos a sérülés), de tényleg jobb, ha nem nálunk.

Timo,
Az első ilyen fejős elmenetel után lett az első mellgyulladásom, azóta csak olyan programokon veszek részt, ami befér két szopi közé, vagy Sebi is jöhet. Nekem a HP ilyen program. A Karib3 is befért, pedig az is majd 3 órás. Na persze nem lebeszélni akarlak (neked a mellgyulladásról magyarázni = a halat úszni tanítani :D )

Tegnap megtörtem és vettem nagyobb cumit (eddig az avent 0-3-ig), most MAM 5-20. Pont azért, mert már nem volt hajlandó használni, csak rágcsálta, viszont az elalvás még mindig macerás.

Sebi is már hónapok óta nyomja a felüléseket (ezt hívtam evolúciós zsákutcának), szerintem semmi baja nem lesz tőle, bár tényleg hátborzongató, időnként az ágyfölötti forgóval húzza fel magát, mint a nagybetegek a kórháziágyon.

Bozotka,
az úszásról mesélj még!

Móni,
üdv itt! Jöhetnek a tapasztalatok!

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Bocsánat nagyok lettek, pedig a photobucket lekicsinyítette, majd legközelebb próbálkozom másképp.

Ágiboldi,
A békés képek teljes repertoárját láttad, ezzel kifújt. Bálint imádja az öccsét ezzel nincs gond, csak állandóan szeretgeti és van egy kis súlykülönbség köztük. Így a végén Öcsi baba a járókában szokott landolni túlélési céllal. Nem tudom hogyan fog így megtanulni kúszni - mászni, ha a nap nagy részét járókában a pihenőszékben tölti. Néha kiveszem és hasra fordítom, ez a torna.

Sno,
Köszi az üdvözlést, tapasztalatok azok vannak, de eddig túl sok hasznát nem vettem, a két gyerek tűz és víz (illetve víz-rák és tűz-kos).
Egyébként én azt hittem Sebi and Orsi. Mondjuk az én nicknevem se túl izgi.

Üdv:
Mónika

mmónika

Hű Móni, ez tetszik (Sebi aNd Orsi), felveszem második jelentésnek, olyanok leszünk, mint Batman és Robin!

Orsi
Kép Kép
sno

A vendégek lemondták. A lakás legalább rendbe lett téve. Bár egy kis mosogatás még hátra van. :(

Így elmentem egy kicsit vásárolni elvileg magamnak, gyakorlatilag Briginek vettem egy új sajtóterméket (olyan csipogós kiskönyvet), mert a régit már szétcsócsálta, meg rucikat. Olyan rossz, mert bementem az egyik boltba az Árkádba (asszem Jeans Club), mert szinte minden le van árazva, de miután felpróbáltam az egész boltot üresen mentem ki. :(

Van ám egy nagy hírem is! Brigi ma szabályos négykézláb volt, alkartámaszban. Sajnos még fotót nem sikerült készíteni róla, de igyekszem! Lassan tényleg mászni fog! (Kúszni már tud!)

Bozótka
Az uszi minden apró részlete érdekel engem is. Szerintetek késő majd szeptemberben vinni? Akkor lesz 6 hós. Az a baj, hogy csak akkortól tudnánk rendszeresen vinni.

SNOrsi
Ugyan én tudtam az SNO eredetijét, de jobban tetszik a Sebi&Orsi változat. Javaslom ezek után Móni engedélyével ezentúl ez legyen az elsőszámú jelentés.

Móni üdv köztünk, örülök hogy most már egy nagyfiú is van a csapatban a nagylányok mellett. (Ugye nem tévedek, nincs más nagyfiú a csapatban? :oops: ) Nagyon helyesek a srácok! Ja és ha van kedved és ráérsz kedden a Városligeti-tó melletti ugrálóknál tali lesz. Várunk téged is!

Megyek mert éhenhalás esete áll fent nemsoká a lányom részéről.
lora7

Kukucs!

Szia Móni! :)
Nagyon helyesek a gyerkőcök! :) És üdv közöttünk, tapasztaltabb anyukák mindig jól jönnek! :lol: :lol: :lol:

Este megmértem Lillust és fogyott 70 gr-ot a múlt héthez képest. Kezdjek el aggódni? Vagy a heti mérésnek már nincs jelentősége??? Aggódom!!!!

Lora!
Brigi biztos cuki, ahogy négykézláb van. Nagyon nehéz egy-egy ilyen pillanatot elkapni, de gondolom egyre többet gyakorolja majd és sikerül lefotózni!

Ja, mi pénteken megyünk beíratkozni a babausziba! :D :D

Orsi!
Még ma este megpróbálok kisajtolni magamból x mennyiségű tejet. Ha nem jön, nem erőltetem. Lehet, hogy így sincs elég, mert ugye Lillus súlya nem azt mutatja, hgoy tejcsárda maradtam... :cry: :cry: :cry: :cry:

Timi
Kép Kép
timocska

timo
ne izgulj a tej miatt!!! nem akarom bagatelizálni a problémád, de lillusnak sztm meg se kottyan egy gyengébb hét.(bár nem hinném, h van jelentősége ebben a korban) nem lesz baj!

sno
bevallom én mindig a hősnő ékezet nélküli változatát látom benne :oops: (apa meglátta a nyitot bnet ablakot és azt mondta: milyen szép anyuka ez az orsi)
kár, h nem jöttök a talira!!!

mmónika
üdv!
irtó cukik a gyerekek! milyen topikokba írtál eddig?

lora
négykézlábazás, ez igen! bár nem irigykedem, kele már néha hajlandó nevetni is hasonfekvés közben, szvl mi is haladunk :wink:

ágiboldi
és boldi mit csinál éjjel? enni is akar? v csak sír? sír egyáltalán?

majus3

Timi! Majd te is írj az usziról! Hová iratkoztok be?
Szerintem azért annyira ne aggódj! Én aztán igen sokat paráztam a tejcsit illetőleg, de azt már nagyon megtanultam, hogy amíg a gyerek jókedvű addig nincs komoly baj. Csendben éhezés szerintem nincs. De ha mégis, már Lillus is kaphat egyéb kiegészítő kajcsit. Fel a fejjel! (Ja nekem ált. reggel sikerül sokat fejni. És hamar újra is termelődik)
lora7

Május
Hősnő! :lol: :lol: :lol:
lora7

Timo,
Lillus még mindig egyfolytában szopizik? Mert Sebi is kb. ekkortájt kezdte a tej feltornázási akcióját, és mostanra sikerült is neki (meg a Hipp teának). Bár ő nem fogyott, de nem is hízott annyit, mint szokott. Szerintem rátok is igaz, hogy ha eddig ilyen jó húsban tudtad tartani csak tejjel, akkor sem a minőségével, sem a mennyiségével nem lehet baj.

Mindenki uszi élményei nagyon érdekelnek!
Mi valószínűleg nem megyünk, de majd az öcsivel... Szent meggyőződésem, hogy a második is fiú lesz (a Sebinél is tutira éreztem).

Lora,
négykézlábazás, amindenit Brigó nagyon ügyes, legalább fél hónappal előz minket!

Május,
egyre jobbak a nick tippek! Bókolásban megelőztem apát, mert már az esküvői képeteken megdícsértem :D Nagyon köszönöm, és ígérem itt befejeztük az "udvarlást" :lol: :lol: :lol: A nagy talira ha addig élek is...

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Túléltük az esküvőt! :D :D :D Tulképp fél négytől fél négyig őrizte Anyukám, és nem volt semmi gond, Gergő jól vette az akadályokat! Csak este 9-kor telefonáltam haza, mert az esti fürdés/etetés/alvás program aggasztott a legjobban, de azzal sem volt semmi gond, amikor beszéltünk, akkor ő már húzta a lóbőrt, úh onnantól kezdve egy kicsit felszabadultabban tudtunk mulatni. :D
A legrosszabb az egészben, hogy míg Gergő aludt éjjel (persze ébredt azért szokás szerint), addig mi "virrasztottunk", úh nagyon gáz volt amikor reggel úgy döntött, hogy ideje felkelni, mert mi akkor még csak két órája aludtunk!!! :shock:

Timo! Ne add fel a fejést, az első nap nekem is alig vmi jött le, aztán beindult!
Ja, és lehet, hogy tök alulinformált vagyok (biztos), de mi az a HP?
:oops:

Most muszáj elmennem aludni, mert végem, de holnap majd igyekszem hosszabban negnyilvánulni.
Vendég

Mónika!
Üdv! :lol:

Majus!
Engem is érdekelne az a bizonyos "hogyan tudjuk rávenni a gyerkőcör, h nem ökölbe szorított kézzel támaszkodjon" dolog.
A talira nem tudok bejutni sajnos, így ott nem tudom megnézni. El tudod valahogy magyarázni? :?

Kipróbáltam ma Laurával a sportrészt, de annyira nem tetszett neki, hogy 5perc múlva fel kellett jönni, mert nagyon nyekergett és tolta ki magát, hidat csinált, szóval a végén ki is vettem a kocsiból. :( Pedig szinte vizszintesig dönthető...Na mindegy, ezzel egy kicsit még várnunk kell.

Laura is kezdi a hátról hasra fordulást, bár nem mindig sikerül neki, sokszor túl a hasa alatt marad a keze és nem bírja kihúzni, csak nyekereg meg kiabál. A hasról hátrát is megcsinálta már régebben, de azóta nem akarja egyáltalán. Furcsa...
az ökle neki is mindig csukva van.

Orsi!
Sebi &Orsi nekem is jobban tetszik! :lol:

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Timi, a múltkor biztos kakival együtt mérted (azt írtad, h 3 naponta van, nem?), most meg kaki nélkül..
És ha kihagysz az előző szopi után 3 órát akkor meglesz egy adag, szopi után közvetlenül meg miért is lenne, ha igaz a kereslet-kínálat teória..

Május, hát hogy mit akar éjjel arra te írtad a múltkor a választ, nemtom mit akar, de ha elég hangos ahhoz, h felébredjünk, akkor enni kap, mert bizony én másra nem vagyok hajlandó...

Orsi, de kár, h nem tudtok jönni!

Panni, de jópofa nagymamás éjszaka lehetett, olyan kedves kép ahogy a nagymama ébred fel hozzá éjszaka. (nem cinizálok, hanem komolyan kedves)

Uszi élmények engem is érdekelnek. Bár mi nem megyünk mert én személy szerint rettegek az uszodától, már a szagától is, és szegény gyermekem áldozatul esik ennek.

Lora, mi még a hasonfekvésen is küszködünk, utálja nagyon. Bár ha az ölemben ül, akkor lemászik és gyakorlatilag négykézláb is tölt egy kis időt, de azért ez nem az igazi.. :wink:

Jaj, majd elfelejtem, Sági, Május (köszi a tippet), vettünk hintát! A brendonban le volt értékelve 15 ezerre, és Boldinak még volt egy 10-ese a nagyszüleitől (bár az apja kölcsönkérte, de elismerte, h lóg neki..)
Hááát, még nem egyértelmű a siker... nemtom miért, Sági a ti hintátok teljes gyönyört okozott, ez pedig tök ugyanúgy hintáztatja és valahogy mégse... nemtom a környezet teszi, vagy mégis az eredeti 40 ezres fisher-pricera ácsingózott? :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Móni üdv itt köztünk! :D

Timi! Szerintem ne aggódj a fogyás miatt szerintem nem túl hitelesek a mérlgek. Gondolok itt arra hogy pisilt, kakilt, mennyivel evett mérés előtt. De azt is meg mérheted hogy mennyit szopizik én biztos kivi lennék rá!

Pann! Hát igen én ezért nem indulok el sehova túl nagy az alvásigényem. :lol:

Lora! Nagyon ügyi Brigike!

KépKép
csongria

Ágiboldi,
A hinta - tudom a kétéves játszitapasztalatból - azért nem olyan jó, mert a Boldié. Bezzeg a másé! Mi egy évig hordtuk Nati motorját, sztem legalább 15 gyerek volt, aki ezidő alatt többet használta. Nati meg szintén a másét amortizálta.
Éjszakai kelés: Miért csak más szívjon éjszaka?! :twisted:
Én nagyon neveléspárti vagyok gyereknél. Úgy gondolom, hogy van egy adott hajlam, ami elég erősen hajlítható. Natit, és majd Szabit is nagyon átgondolt és átrágott módon nevelem és kérek is mindenkit, hogy hasonló módon csinálja. Rentgeteg idő és energiabefektetéssel. És ilyenkor jön anyukám, aki minden direkt másként csinál, hogy az nem számít. Mivel szerencsém van Natival, hogy olyan, amilyen :evil: :lol:

Timocska,
Nemrég írtam, hogy Szabi hízott brutto 290et pár nap alatt. Annyi, hogy volt benne pár napnyi kaja. Abból azóta leadott 200at, így a heti netto hízás kb 90g. Egy hét alatt már relatíve keveset híznak 4-5 hósan és egy nagyobb evés, máskor kakkantás teljesen hamis képet adhat a heti mérés összehasonlításában. Szabi 3 hét alatt hízott 80g-t, de ha nem azt a három hetet hasonlítom össze, hanem pár napot csúsztatok vmelyik irányba, akkor már egy teljesen más szám jön ki. Tök felesleges naponta mérnem, de pont azért csinálom, mert így kb rálátok a heti (nem) gyarapodásra, mert kell legalább 5-10 adat, amiből le lehet vonni érdemleges következtetéseket.
Azaz ne aggódj :D
Amit meg szerintem önállóan csinál - ülés - az jó szerintem, legyen bmily zsenge korú is. Pl szerintem rossz, ha egy bőven éves babát vezetgetnek kézen fogva, de jó, ha egy 10 hónapos magától jár.

Szia Mmóni!
Különbséggel kb ti is ott álltok, ahol mi. :) Szerintem így, jó 5 hónaposan már nem olyan gáz, bár Nati tud hajmeresztő dolgokat csinálni. Mondhatom, hogy egyre jobb. Már rendesen tudunk étterembe is járni, még ha csak amolyan egyszerű agárdi kiülősre is.

Lora,
Szopi közben iszony bosszantó szokásokat tudnak kialakítani. Nem csak boxolás, de csípés, rugdosás, karmolás... Minden bennevan a repertoárban. Én most előrelátóbban próbálom a kevésbé ingerlő rész felé terelni Szabit. Az ujjamat markolászhatja, de mást nem. Egyre gonoszabb vagyok. :roll:
A rózsaszín harisnyát teljesen komolyan gondoltam. :lol: Már volt a játszin Nati cukkki kis virágos rugijában és sima apró bokrétás bodyban is. Azért a jelenleg kedvenc rózsaszín ruhácskát nem fogja megörökölni. :wink:

Aki 4-6oson jön, Blaha felől, ahhoz csatlakoznék. Ria, a 74es troli hol áll meg? Én csak a 73/76os használom, és csak azt tudom. :oops:

Május,
Az alvó férj faktor engem is kiakaszt. :D Szerencsére Robi inkább a kelés választja, mint a vihart. Így azért hétvégén nyugisabb az életem, csak Szabival kell foglalkozni, Nati, még ha korábban kel is, az övé.

Csongria,
Az ujjait be szokta Szabi hajtani hason, de nem a tenyere alá általában.

Éjszakai alvás:
Aki el akar keseredni, nyugodtan kérdezzen rá mondjuk egy 2006/2005ös topicban. Nem általános az éjszaka átalvása.

Csőrös pohár:
Nálunk kb 9 hónapos kortól ment jól. A babák, akik jól használják a cumisüveget, előnyben vannak. Natinak először azt kellett megtanulni, csak azután értette meg, mire is való. Addig főleg rágókának használta a fogantyúját. Unokaöcsi, aki eleve tápszeres volt, sokkal előbb rájött. Pohárfüggő, 4-6 hónapos kortól tudják használni.

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)

Gyorsan rólunk: reggel megint megmértem őnagyságát, most 100 gr-mal többet mutatott a mérleg, mint tegnap! :shock: :shock: Nem értem, mindegy, nem parázok tejcsi ügyön. Végülis szopi után a jellegzetes "kajátakarok" sírás nincs, úgyhogy jókedvű, nyugodt.
Eddig ált. 3 naponta volt kaki, most az utóbbi napokban viszont minden nap!!! Lehet, hogy tényleg jön a foga? Mert olvastam, hogy gyakoribb lesz a széklet. :roll: Tapasztalt anyukák, mit gondoltok?
3 órát eddig sem bírta ki Lillus a két kajcsi között, így ált. 2 óránként szopizik most is.

Május!
Már akartam írni, mert kérdezted, a cumi nélküli alvás hogy megy. Hát van, hogy jobban, van, hogy megingok és odaadom neki. Ha nem adom, akkor sírással alszik el, kábé 5 perc alatt. Ha odaadom, akkor 30-szor kiveszi, én beteszem. Aztán elfogy a türelmem és elveszem tőle. Akkor jön az első variáns! :lol: :lol: :lol: De pl. ma éjszaka 3-kor is felébredt (előtte 2-kor szopizott), akkor beadtam a cumit és aludt még 5-ig. Szóval változó. De nem nagyon erőszakoskodom (kényelmes anyuka vagyok, mondtam már?) :D

Pann!
Szuper, hogy jól sikerült az esküvő!!! És Gergő is jól viselkedett a mamival?
HP= Harry Potter :lol: :lol: :lol:

Lora!
A Pólus Hotelben van egy állítólag jó uszi, pénteken lecsekkoljuk apával! :) Ti nem akartok jönni?
Vagy Ria, Sági vagy akárki???

Orsi!
Nekem is szent meggyőződésem, hogy a kistesó hugi lesz. Ezzel apát kábé a világból ki tudom kergetni! :lol: :lol: :lol: Na, bízunk egy fiúban! :)

Ágiboldi!
Boldinak szokatlan az új hinta, de tuti megszereti! :) Olyan átszellemült pofit tudott vágni Ságiéknál, gondolom otthon azért mégis otthon van, nem vendégségben!
:D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, Lillának hason nyitva van a tenyere és próbálkozik a fogással. :D (haladunk a fejlődésben.. :):)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Köszönöm a többieknek is az üdvözlést.

Lora,
Gratula a négykézlábhoz, a kúszásról van videód érdekelne.
Köszi a meghívást. Elég nehezen mozgok a két gyerekkel. Meg egy kicsit tartok tőle, hogy Bálintot nem nagyon érdekelné a leülős beszélgetős buli, rohangálhatnék utána. Zárt vagy nyílt játszótér van ott?

Timo,
A mérlegek tényleg megbízhatatlanok, de ilyenkor egyébként is lelassul a hízás. Bálint az első négy hónapban átlagban havi 1 kg.-ot hízott, az 5.-ben pedig csak 400 g.-ot.

Majus,
2005. nyári, csak aztán a babák érkezése után átköltöztünk a családinetre és az eredeti topikunkat újak szállták meg (többek közt Lorca is).
Hősnő :lol:

Sno,
Kiderül, hogy a tied a legfantázia dúsabb nicknév!

Üdv:
Mónika

mmónika

timo
5perc sírás az tök tuti. sajnos nálunk nem éri be ennyivel. bár még nem bírtam kivárni, h mikor hagyná abba :(

zárt öklök
a gyógytornász azt mondta, h hasonfekvésben az öklén a bütyköket (bár tudnám, mi a nevük, de hátha vlki tudja), kell nyomizni, masszírozni és ez oldja a reflexet.

csőrös pohár
pont tegnapelőtt kapott egyet kele. tök meglepődtem, h annak ellenére, h cumisüvegből se szokott inni, egy keveset ivott belőle. de lehet, h véletlen volt?

ágiboldi
hehhe, lehet, h boldi csak a komoly márkákkal rokonszenvez. hiába, anyja fia :lol:

pann
örülök, h jó volt az esi. már nekem is megfordult a fejemben, h nem is az a nagy szám,ha vlki vigyáz kelére, amíg szórakozom, hanem az lenne a tuti, ha másnap lenne ott, amíg alszom :wink:

majus3

Sziasztok!

Hát nagyon örülök, hogy ilyen sokan leszünk és remélem jó idő lesz!
Én a Lucát is viszem, ugyebár. Ja, és a játszótér a tó mellett van.
Timi, ha a 69-essel jössz, akkor a végállomásnál szállj át a földalattira (mert a Városliget másik végén van a célhely), és aztán Széchenyi fürdő állomás, de meg is beszélhetünk a földalatti végállomásnál találkozót akár másokkal is, mert mi is úgy megyünk.
Ria, na, igen, nem a végállomásnál, hanem a Széchenyi fürdő állomásnál kell kiszállni. És akkor mondjuk azt hogy olyan fél 10 től fél 11-ig ott leszünk, összevárás céljából, aztán meg keresünk egy nagy rétet.

Móni- Külön örülök a nagytesóval rendelkező anyukáknak!

Timi-lehet azért lassul a gyarapodás, mert gyakoribb a kaki, lehet több előtejet iszik és az jobban hajtja? De nem tudom, akár a foga is lehet, persze.
Felülés :D -nem tudom megmutatja-e majd a Berci holnap, de ő is így erőlködi magát felfelé pl. babakocsiban.
Pólus usziról én is hallottam, hogy jó.

Dinyuska-köszi a köszöntést, eszembe se jutott h. négy hónaposak vagyunk már!

Ági- én nem tudom, hogy van-e összefüggés a bébi kori vérmérséklet és a későbbi között, de szerintem nincs, vagyis nem úgy ahogy elképzeljük.

Na, felébredt, próbálok még jönni ma.

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella!
Na, az tök jó lenne, ha a Mexikói úton taliznánk. Ria is jön. De mikor?

Ágiboldi!
Ma tökfőzit akarok csinálni! :) Megírod a tuti receptet? :lol: :lol:

Május!
KM már nevet hasonfekvés közben? Ez nagy teljesítmény, tök nehéz egyszerre kettőre koncentrálni. Mármint fejtartás és nevetés! :) Remélem holnap bemutatja eme tudományát! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Bella,
Utólagos boldog 4. hót Bercinek! Pedig tegnap ellenőriztem a vonalzókat, de szerintem nem voltál.
Hauck babakocsi levegőztetése,
úgy sem működik nálatok, ha a ponyvát kiszeded a háttámla alól? Mert szerintem akkor már nem szorul meg a levegő. Tesztelgettem a melegben.

Ma meg az a hír járja, hogy Peti ünnepel... ellenőriztem és tényleg. Boldog hófordulót Peti!

A kültéri talikon van szabadtéri szopiztatás, vagy hogy fogjátok megoldani?

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!
Szerintem egy ilyen talira képtelenség úgy elmenni, hogy ne essen bele szopiidő. Főleg, jó társaságban gyorsan megy az idő! :D Én már szopiztattam strandon, Lillust nem zavarta. Engem kissé feszélyezett, de hát a cél érdekében mindent! :)

Tényleg, boldog ötödiket Petyának! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Meg utólag Bercinek negyediket! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Na szupi akkor tali a mexikóin! Én leghamarabb 10-re tudok odaérni mert 9-kor eszik a drága! A mamik figyelmébe tudom ajánlani hogy ott van egy Burger King és egy cuki is :lol:
Csak akkor írja meg aki oda jönne mert akkor tudjuk kit kell bevárni :wink:

Persze boldog 4.-et Bercinek és 5.-et Petinek.

Nagyon rendes voltam ma mert már kitakarítottam és mostam is! Hát persze vasalni is kéne de azt hiszem ma nagyon nagyon meleg lesz!!! :lol: Ma lesz az egyik legkedvesebb programom is fizu utáni bevásárlás a DM-be :D

KépKép
csongria

Boldog 4. et Bercinek és boldog 5-et Petinek! :lol:

Móni gyere máááár! Szerintem Bella és Lorca is hozzák a nagyot, lesz társasága Bálintnak! Ráadásul két gyönyörű leányzó!
Kúszásról sincs videó, mivel Brigi a kamera láttán lemerevedik. Olyan mint én, utálja! :) De igyekszem mindent megörökíteni. Egyébként meg a popóját megemeli és a lábával tolja magát. A mellkasa még lent van, azért hívom kúszásnak. Ha majd azt is megemeli, nálam az lesz a mászás. A játszi nem tudom, hogy milyen. Már rég jártam arrafelé.

Valaki aki tuti megy, meg tudná adni a telószámát? Lehet, hogy mi nem érünk oda f 11-re, de utánatok megyünk a rétre is, csak tudjam hová! Jöhet priviben is!
lora7

Sziasztok!

Peti köszöni szépen a köszöntéseket!!! :D

Lorca,
Neked nem kell villamosoznod! A Keletivel szemben, ha bemész a Meki mellett és az első kereszteződésnél jobbra (Garay utca) mész két lépést akkor ott lesz a 79- es troli megállója és az a Ligeten megy keresztül. Szerintem neked ezzel lenne a legegyszerűbb jönnöd holnap!
http://www.bkv.hu/troli/79.html

Ria,
Ma én is takarítottam, mostam, ráadásul még ágyneműt is vasaltam, mert tegnap nagyon szupereket vettem a Kikában.

Pann,
De jó, hogy jól sikerült az esküvős kiruccanás. Ilyenkor én is úgy szeretnék valami rokont a közelemben. Legalább egy mozi erejéig...

Ági,
Szerintem csak nem tér magához Boldi, hogy most már otthon is lehet hintázni. Figyelmed napokon belül már arra kell vigyáznod, hogy nehogy abban aludjon el és rászokjon a jóra. :D

Lora,
De ügyes Brigi, hogy már kúszik. Megmutathatná Petinek, hogy hogyan is kell!!!

Móni,
Szia, üdv köztünk!!! Nagyon helyesek a gyerekek!!! Gyertek holnap a ligetbe!!!

Peti már szopizott a ligetben amikor Kamival kint voltunk. Babakocsi elé feküdtünk és közben dumáltunk. Senkinek fel nem tűnt, hogy mi mit is csinálunk!!! :lol:
Vendég

Pár képet teszek Brigiről ha nem baj!
Kép Kép
Kép Kép

A 2. kép már majdnem négykézláb. A 3. képen meg a "tükörbabával" társalog éppen. :)

Rakjatok már ti is fel képeket! Mióta nincs Kami, azóta olyan kevés fotó van! Pedig szerintem olyan jó nézegetni őket!
lora7

sziasztok!

az éjszakánkról nem írok :lol: :lol: :oops: (sno kérésére :lol: )

tegnap a szomszédnéni "lekövérezte" :evil: apa füle hallatára egyszem kicsi lányát :lol: apja aztán egész este ezen mérgelődött h merészel ilyet mondani :shock: mondtam h nem kövér ez a gyerek csak jó húsban van:lol: :lol:
az elmúlt héten 210g-t gyarapodott :shock: :lol: méghogy lassul a hízás... :shock:

babakocsi
hát Lea is kezdi unni a vízszintet és miután ülni nem igazán szeret még a babakocsiban így marad a hasonfekvés és kikandikálás (Áron után szabadon) amit a járókelők is nagyon élveznek :lol: Kép

ha pedig elfárad akkor a pohártartó alól kukucskál :lol: Kép

timo
próbálj az esti szopi után 1-2 órával fejni 7-7-5-5....(ahogy ágiboldi is mondta) én is akkor szoktam (bár a 7-7 ...fejéshez már lustsi vagyok :oops: de ha nagyobb mennyiséget szeretnék akkor végigcsinálom) ill napközben minden szopi után 5-10g-t így estére 50-60 g jön össze ...

pann
akkor ne izguljak a lagzi miatt?bár nálunk még mindig nem tudom hogy oldjuk meg anyósra nem hagyom az tuti :evil: ,anyukámék hivatalosak szintén szóval lehet h barátnőmet csalom le...

most mennem kell felébredt

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kép óriási koncentrálás a pelenkázón előszőr hason

és ökölben a kéz :shock:
de nem mindig :?: :shock: akkor masszírozzuk a bütyköket

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Holnap ne felejtsetek el képeket csinálni! :D

Üdv Móni köztünk!

Néha azon gondolkodom, a lányom mikor olvassa a babanetet, mert tegnap éjjel is két óránként kelt, egy-egy fél órás szopira, ma meg csak dél körül sikerült elaltatnom többszöri nekifutásra!!! (még alszik) Lehet, hogy elértünk egy növekedési ugrást??

Timo: én nem használok cumit, viszont a cicit hasonlóan "eldobja" majd újra kéri Linus az elalváshoz! Nagyon ügyesen beindult Lillus!

Sági, Lora... hogy tudtok ennyi mindent csinálni??? Nekem reggelizni is úgy volt időm, hogy 1 órát melegedett a szenyó az asztalon, mire hozzáfértem :(

Harisnya: nekünk van két 56os méretű, amit még pocakosan vettem a CundA-ban és még mindig nagy rá! (pedig már tuti 7 kiló felett vagyunk!)

Lorca: jó, hogy írod, hogy "lányos" rucikba is van Szabi, mert mindig ezen parázok, hogy mi van, ha a második fiú - mer egy csomó cucc van, ami csak a színe miatt nem adnék rá! (mindig gondolkodom, hogy összemosom valami sötéttel, és akkor nem lenne olyan feltűnő :oops: :lol: )

SNO: Jó az új Sebikép a vonalzón! Tényleg csak újrakészítéssel sikerült frissíteni?

nanica

Móni :D most látom, hogy Botond 1 nappal "idősebb" Linusnál! (így még mindig Linus a legifijabb :))

Nekem az előttünk lévő babák két három hetes korkülönbsége hatalmas időnek tűnik, úgy érzem sokkal előrébb járnak!

Felébredt... :roll: megnézem hogy van!

nanica

Sziasztok!

Megint csak villámlátogatás, mert mindjárt lemerül a laptopom (jó kis ürügy, mi?)

Holnap a tali mikor/hol lesz? Ha megyünk, mi is tömegközlekedünk, mert elromlott az autó. :evil: A hálóban meg betört az ablak. :evil:

A jó hír viszont hogy eladtam a bölcsőt, hurrá!

Szóval valószínű mi csak úgy tudunk menni, ha a végcélnál szabadjára tudom engedni Zsuzsát, mert ha nem, akkor ő egész végig a babakocsiba van kötve, Szilvi meg rajtam lóg, és azt egyikünk se élvezné annyira. Bár múltkori egésznapos városnéző sétán is rajtam lógott Szilvi végig, de legalább akkor Zsuzsát nem nekem kellett cigölni a babakocsijával együtt.

Na megyek mielőtt elszáll az egész iromány...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,
Kedd 10- kor van a találkozó a Városligetben a tó mellett levő játszin és ha összejött a csapat akkor keresünk valami jó kis terepet ahol lecuccolunk. Ott szabadjára lehet engedni Zsuzsát is.
Nem tudom mennyire tömegközlekedsz, de szeintem neked a merto a Dózsa Gy. útig és onnan a 75-ös vagy a 79-es troli, Hősök tere. Asszem ez a legideálisabb.
Hogy tört be az ablak?
Mi lett az autóval?
Vendég

Sziasztok,
Babaúszás,
Elég tömeges volt. Egy medence felosztva 4 részre, mindben foglakozások. A mi csoportunkban kb. 10 gyerek (+ 1 vagy 2 felnőtt is lehet). Az oktató semmi különös (nem túl kedves, de nem is riasztó). Mit írjak még. Az elején volt egy kis bemelegítés az összes csoportnak közös.
Utána a következő gyakorlatok:
-arclelocsolás (Itt én bénáztam, mert elég nagy hullámmal kell, hogy érje az orrát és a száját is, hogy ne vegyen levegőt (búvárreflex)). Kicsit nyelt, de nem sírt. Ezt egyébként itthon is gyakorolni kell.)
-merülés, úgy hogy fogom
-lebegés háton, úgy hogy csak a fejét fogom
-merülés, úgy hogy elengedem
Az egész vízi móka nagyon tetszett neki (A merülés után sírt egy kicsit, mert azon még meglepődött).
Úszónadrágot lehetett venni ott és ahhoz nem kellett semmi vízi pelenka.
Én attól féltem, hogy a víz hideg lesz, de nagyon kellemes volt.

Különben Zsófi azóta nemigen forog. Talán még 1X sikerült hasról hátra önállóan. De vissza még mindig csak segítséggel. Viszont mintha kinyitná a kezét hason.

SNO,
Egyébként Tatbányán is van bébiúszás, mert a tatabányai ismerőseim járnak (van egy februári fiuk). Bár lehet valahova a környékre járnak.

Nanica,
A vonalzót újra kell készíteni.

Lora,
Sokat nőtt Brigi és nagyon hajlékony, mozgékony gyerek. Aranyos.

Mazsi,
Ez a koncentrálás Zsófinál is jellemző (olyan jópofák ilenkor).

De most fel is ébredt. Még megpróbálom visszaaltatni.

KépKép
bozotka

Most ébredtem, Lillussal jól elszundítottunk. Igaz, hogy ő mikor aludt el, nem tudom, mert engem hamarabb elnyomott a buzgóság.. :oops: :oops: És hason alszik a hálónkban! :lol: :lol: :lol:

Kladi!
Egyedül viszed Zsófit úszni, vagy apával együtt?

Nagyon jó az a kép, amin Brigi a tükörképével látható! :)

Mazsi!
Gratula a hízáshoz, most irigyellek kicsit! :) Leának nagyon jól áll a kalap! :)
Az ilyen sétát mi még nem próbáltuk, kivi lennék Lillus hogy viselkedne! :) (próbára fel) :lol: :lol:

Nanica!
Ezeket a növ.ugrásokat én már nem is tudom követni. De jó dolog, mert erre és a fogzásra sokmindent rá lehet húzni! :D
Kérünk képet Linusról! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Ez a tali már nem lesz mini! :D

Timi, Ria- akkor 10-kor, ugye a Mexikóin, ott a metró lejáratnál? Ez azt jelenti, hogy negyed 11-kor már ott vagyunk a játszinál.

Bella

Kép

Kép
bella2

Na, leírtam, hogy nem forog és most 3X egymás után hasról hátra. :D
Meg ordibál egész nap.
Timi,
Apuval együtt megyünk úszni.

KépKép
bozotka

Bella, Ria!
10-kor a Mexikóin! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Kisasszony nálunk kezd visszaállni a későbbi kelésre, már négy óránál tartunk.

Tegnap megvolt a házasági évfordulónk, az első. Voltunk egy igazi olasz étteremben vacsorázni, utána átugrottunk Nagykőrösre fagyizni és végül Timi megnéztük a a HP-t.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Nanica,
Elég sok második fiú első lány ismerős van. Nem szoktak aggódni, a második gyerek rózsaszín pizsamáján. A kórházba vissza kellett vinni Szabit születése után egy vérvételre. A nővér végig cuki kislányozta :D , csak a végén lepődött meg, amikor megkérdezte a nevét. Lehet, hogy a rózsaszín sapka és a naagy rózsaszín macis plédszerűség zavarta meg, amibe be volt csomagolva. Vannak azért fiús cuccai is, de ami már van, abból csak a színe miatt nem veszek másikat. 8)
Második gyerkőcnél meg az sem zavar, hogy ha nagy ruhát adok rá. Natinál mindig kínosan ügyeltem, nehogy túl kicsi vagy túl bő legyen valami. Van egy csomó talpas rugija, azokat hordja Szabi. Ha túl nagy, kap a bokájára egy gumit. Azért kinőtt ruhába még nem teszem. :wink:

Sági,
Köszi a trolit. Azt hiszem, már rájöttél, miért nem vezetek :D Londonban két évet laktam, soha nem hagytam el a házat térkép nélkül. Ha előző életemben vándormadár voltam, biztos éhen haltam, mert az első kereszteződésnél eltévedtem. De a Garayt azt tudom! :lol:
Boldog 5. hófordulót!

Orsi,
Szabi kb napi szinten szopizik mostanában "valahol". Nati miatt menni kell, és a 3-4 órát nem mindig éli túl. Meg lehet szokni. Itt az ideje a tűzkeresztségnek, ha még nem csináltad. :D

Bella,
Natit nem hozom, még csak Szabival gyakorlok. Neki túl sok baba lenne, én meg csak rohangálhatnék körbe, hogy egyenként megmentsem őket. Legközelebbre majd hozom anyóspajtit is :lol: Akkor lesz, aki rohangál Natival. Most megnézem, mennyire Natibiztos az a játszótér. Eléggé életveszélyes dolgokat csinál.
Boldog 4. hófordulót :D ! Még ha egy nap késéssel is. :wink:
Szabi kb 6800 körül volt. De annyit ugrál, hogy tényleg nehéz megmondani. Volt már 6980 is...

Timocska,
A két gyerkőc összes 20 fogát Nati birtokolja. Igazából még semmi összefüggést nem találtam semmivel. Pedig kombinálni azt próbálok! :oops: :D
Cumi helyett nem hajlandó egy textil pelust rágni? Szabinál az a befutó és annak mindig sikerül egy csücskét megtalálnia.

Csongria,
Igen, én kérdeztem, anno, hogy tud-e valaki szülésznőt felétek! :D Akkor, ahogy írod, lebeszéltek "valakiről", hogy mennyire be van táblázva, pedig milyen aranyos és jó szülésznő. Nem is próbálkoztam, hiszen nem ismertem egyikőtöket sem. Pedig mennyire poén lett volna!!! :lol:

Kép KépKép
lorca

Bella, timi! Akkor tízkor a Mexikóin! :)

Lora!Nagyon ügyes és ari Brigi!

Mazsi!Nagyon sokat változott Lea! Olyan nagylányos lett! teljesen a védjegyévé vált az a sapi! :lol:

Lorca! Igen biztos hogy én voltam mert vissza olvastam a topikba! :lol: Nagy poén lett volna!

Na megjártuk a DM-et! Beni tud végre valami újat! Egyedül issza a teát a cumisüvegből. Olyan édes ahogy fogja! Ma jól megitatta magát 100 ml lehúzott, mig pakolásztam.

KépKép
csongria

Bella,
Módosítom a súlyt, 6920g. Ez teljesen friss adat :) A másik már elavult.

Bozotka,
A hozzátápi Natinál szopi előtt volt, ő magasról tett arra, hogy el kéne választódnia. Amíg volt tej, ő ráhajtott. Szabi meg amúgy is ímmel-ámmal szopizik, ő tényleg nem akar utána. Így is van, hogy szól, vagy már idő lenne, beindítja a reflexet aztán elbambul, kinéz én meg törölgethetem a füléből a tejet.
A hozzátápinál van C verzió is. Kap egy kis tejet, majd azután jön a szilárd. Ez állítólag arra jó, hogy a kezdeti tomboló éhség elmúlik és nem kapkod annyira. Náluk ez kivitelezhetetlen volt, egyszer próbáltam. Előszöris Nati simán szopizni szeretett, nem azért kért gyakran, mert halódott az éhségtől. Másodszor ha már elkezdte, akkor nem volt hajlandó otthagyni, a tejleadóval meg belement a nagyja amúgy is. Lehet viszont, hogy tápszerrel működik, nem tudom.
Vízzel én időnként szoktam próbálkozni. Sikertelenül. Nati is sokára volt hajlandó inni, bőven ment már a hozzátápi, mire értékelhető mennyiséget ivott. Teát, gyümilét és hasonlóakat nem akartam adni neki.

Hozzátápi:
Van még, aki szokott Hippet adni Ságin és rajtam kívül? Csak infónak, hogy a Finomfőzelékre azt mondta Szabi, hogy bleee-ööö-prrrr. Felturbózva egy kis tejjel viszont már tetszett neki.

Kép KépKép
lorca

Lin
Irigy-irigy a kiruccanásért. Már hiányzik nekem is, egy kiruccanás kettesben apával. :)

Mazsi
Valaki írta még régebben, hogy alig ismerte meg Leát az új vonalzón. Lehet mert nincs rajta sapi! :lol: Tündéri kislány sapiban és anélkül is. És ne foglalkozzatok a szomszédnéni hülyeségével, szerintem egyáltalán nem kövér Lea, sőt szerintem egy ilyen pici babó nem is lehet kövér, csak pont jó! :D

Ria
Lassan Beni már önellátó lesz. Mindjárt meg is eteti magát! :lol: Te meg pihizhetsz (kb. 20 év múlva) :twisted: :lol: :lol: :lol:
lora7

Kép
Orsi, ez az a motor, amire mondtam két hete, hogy majd holnap felrakom. Teljesen el van forgatva a kormány és az üveg az arány miatt van ott. Nagyon bevált nekünk.

Kép
Szabinak annyira nem tetszett, mint Natinak és nekem :wink:
Kép
Agárdon a szarvassal. Itt jön az anya, engedj el! Meg az anya frászt kap rész. Pedig nem szokása leesni.
Kép

Kép KépKép
lorca

Elszállt, basszuskulcs ezt még meg kell szokni. Röviden:

Lora, Sagi,
Köszi az invitálást, ha apa bevállalja a nagyobbikat megyünk.

Lorca,
Mehetnénk együtt? A 7-es vonalán lakom. A Blaha 74-es troli (ez a szimpatikusabb az alacsony padló miatt), vagy a Keleti 79-es troli verzióval.

Van olyan, hogy nem kell fizetni a BKV-n kisgyerekes felnőttnek? Vagy egy másik világban élek?

Nanica,
Utolsókból lesznek az elsők :wink: Most még kiváró pozícióban vannak, hogy annál nagyobb legyen a meglepetés. Botond még nem nagyon csinál semmit. Feje néha elhúzza hasról hátra. Pár hónap és már nem számít a különbség.

Üdv:
Mónika

mmónika

Móni :lol: :lol: :lol:
Sajnos másvilágban élsz! :(
lora7

Móni,
Van ilyen. Úgy hívják, bliccelés :D
Írtam egy privit. Azaz mindjárt...

Kép KépKép
lorca

Kép
Hogy nekem is legyen már egy apás képem. :wink:
Kép
Mostanában csak így hajlandó aludni. Pelenkába betekeredik, ujj a szájba, félfordulat. szundi.
Kép
Itt már fiúsabbnak érzem :)
Kép
Zoknitépésből is jeleskedik. :D

Kép KépKép
lorca

Lora, Lorca,
Sejtettem, hogy túl szép hogy igaz legyen. Akkor csak gyereknapra vonatkozott. Bár nálunk minden nap gyerek nap. :lol:

Lorca, pü. ment

Jó éjt!
M.

mmónika

Sziasztok!

Ádám szabadnapot vett ki, úh együtt regenerálódtunk ma, n n jó volt, hogy csak loptuk a napot! :D ja, Gergő azért "dolgozott" közben, növesztett egy fogat!!! :D :D :D Irtó büszke vagyok arra pici fehér pöcökre! :D Nem is volt semmi különös jele, hogy jön a foga, nem volt megduzzadva az ínye, és nem volt rendkívüli ordítozás sem, úh remélem ezt a jó szokását megtartja! :)

Ági! Azt a képet ami elénk tárult hajnali fél négykor, sosem fogom elfelejteni: anyukám hálóingben a konyhában álmos szemekkel tejet melegít, körülötte a már üres tejes dobozok és egyéb tartozékok szépen rendben, tálcára sorakoztatva....n n szívetmelengető, h ilyen gondoskodásban volt/van/lesz része Gergőnek. :D

Timo! Kösz a HP-t. Ma is többször eszembe jutott, hogy mi lehet, de a HP nyomtatóknál tovább nem jutottam. :oops:
A babaúszással kapcsolatban majd mindenképpen számolj be, h mit tapasztaltatok!

Holnap mi is odamegyünk a Mexikói útra, úh várjatok meeeeg!

Gratula a kúszóknak és mászóknak, a fordulóknak és felülőknek, az evőknek és az ivóknak, nameg a hófordulósoknak! Remélem nem maradt ki senki!:lol:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: