A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Á még csak most költözik ki az előző tulaj! de reméljünk legkésőbb szombaton elkészülünk vele.
Ági28

Beber: Pistike ha már ilyen nagyfiú nemsokára mindenevő lesz-:))

Babóca: Boldog házassági évfordulót és jó pihenést a Balcsin!

Tegnap vettem cickafarkteát, filtereset, kb. olyan mint a zöld fű, még a szine is zöld....remélem megijednek a sárgatestciszták tőle

Anikó
tatulány

Ági: milyen üzletetek van?

Anikó
tatulány

Ja,értem.
Ügyesek legyetek :)

Tatu! A cickafark teát,hogy kell alkalmazni?Ülőfürdőként???
hanyatka

tatu. Az Ázsia Centerben ezgy táskaüzlet!
Ági28

Inni szokták , ülőfürdőként akkor ha valami gyulladás, folyás van...általában női bajokra jó.

Nektek hogyan tovább?
Baba lesz reméljük, de ha mégse mensikor kell jelentkezned?

Anikó
tatulány

Ági: nemtudom, honnan emlékeztem arra, h bankban dolgozol?

Anikó
tatulány

Tatulány nagyon jól emlékszel arra, hogy bankban dolgozom, de mellette van a nőveéremékkel a közös üzlet.
Ági28

Tatu, anyukám gyógyszerész és egyben autodidakta módon tanult természetgyógyász.. a filteresen kapható teákban általában feleannyi a gyógynövény mint amit a patikában veszel zacskóban és magadnak kell leszűrni..lehet, hogy egy kicsit macerásabb, deee...nekem pl van egy kis teaszűrőm az irodában.
vagy ha nem akarod szűrögetni duplázd meg a filtereket..
(bár én nagyon javaslom a zacskósakat, kevesebb a törmelék és a nem is oda tartozó anyag mindig a zacskós teákban..nem csak a gyógyteákban.)
hanyatka a tea jó ülőfürdőnek is, akkor ugyan erősebb főzetet szoktak javasolni. nagyon jó a felfázástól kezdve minden női bajra. ha valaki éppen olyan stádiumban van, hogy akár babát vár, akkor ugye tilos a forró ülőfürdő, akkor egy lábosban szokták beleállítani a wc-be (máramelyikbe lehet) és fölé ülni. a hatás ugyanaz :)
ági ügyesen a költözéssel! :)
yamita

Ági, kitartás a költözéshez és az azt megelőző készületekhez!

Tatu, a cickafarkról én is hallottam, hogy ilyenekre jó. Én is ittam korábban és nagyon jó volt! Én mézzel édesítettem (olvastam valahol hogy mézzel lehet ízesíteni), és úgy egész jó íze volt!

Bea
beus77

Tatu,Yamita! Nagyon köszönöm,elég hasznos infók :)
Az ülőfürdőt azt ugy értsem,hogy készítek egy erősebb főzetet,leszűröm és egy lavorba beleöntve,beleülök???Csak bitosra akarok menni,hogy eddig jól alkalmaztam-e? :)
És mennyi ideig jaasolt benne ülni?
hanyatka

Igen,ha megjön a menszim,akkor jelentkeznem kell,de mivel az augusztust kihagyjuk,(a párom elutazik),arra gondoltam,hogy megvárom apánkat és hozzá megyek kukucskára.Kb. 12-én kell megjönnie és sztem várhatok egy hetet apánkra,nem lesz semmi gond.A Vass doki annyira nem nyerte el a bízalmam:(
hanyatka

biztosra,javasolt -annyira gyorsan gépelek,hogy kimaradnak a betűk :)
hanyatka

igen, tök jól alkalmaztad :)
nem szabad hogy túl forró legyen, és csücsülhetsz benne amíg jól esik, leginkább amíg ki nem hül! (ált ez 20-30 perc).
ja, azt is szokták mondani, hogy ne mosd le a bőrödről utána csak törölközz meg. én szoktam hozzá tenni egy kis kamillát is mindig, (gyull.csökk,egyik legáltalánosabb és leghasznosabb növényke) az külön jó ha a bőrödön hagyod. (nekem nehezen viseli a bőröm a gyantát/borotvát mindent, az olyan szépen helyrerakja)
yamita

Juteszembeee, mikor lesz topiktaliii? :D :D
yamita

Ó,nagyon köszönöm!!! :)
Képzeljétek valami nyavaját összeszedtem a melóhelyemen,mert a kollegaőmnek is u.a.a baja,égő,viszkető érzés...Hívtam Vass dokit,hogy bemennék vizsgálatra vagy mi legyen és egyből azt tanácsolta,hoy 3 napos canesten kúp kúra,ha nem javul akkor beszéljünk.
Már kettőt elhasználtam és nem nagyon érzem,hogy jobb lenne :(
A legrosszbb,hogy pénteken hajnalban elutazunk és eléggé kiborít,hogy ha holnapa sem lesz jobb,akkor mi legyen,mert vizsgálatra már nem nagyon tudok elmenni.
Legfennebb holnap du.án az SZTK-ba.
Szerintetek ilyen fertőzésre s jó a cickafark???Próbáljam meg?
hanyatka

Yamita nem tudom, de remélem minél hamarabb.

Hanyatka sajnos erre nem tudok mit javasolni! :-(
Ági28

ha nem kívül viszket és fáj, akkor a legjobb ami nekem akkor is bejött ha a canesten nem:
tudom, hogy furán hangzik,de nagyon jó - nekem a szülész-nőgyógyász ismerősöm javasolta
sima natúr joghurtba tampon bemárt és éjjelre felrak.. (nem epres, meg acitiva :D sima könnyű és finom natúr :D)
ha ettől ódzkodnál és szoktál irrigálni akkor az irrigálós folyadékba önts bele egy kis joghurtot és rázd össze.
a legnagyobb baj ilyenkor ugye az, hogy a hüvelyflóra nem ép, és a bacik, gombák meg tudják támadni, mert nem elég erős, hogy legyőzze őket..ha ezt helyrerakod ő elintéz minden mást.
yamita

Gyorsan is kerestem a neten, hátha van valami okos leírás is erről, de csak fórumokat dobott fel a témában. Azokon viszont sokszor ajánlják egymásnak a csajok! :)
yamita

Hát,te egy kész csodadoktor vagy Yamita!!!:) Ki fogom próbálni a joghurtot.
Holnap jelentkezem,hogy mi van.
hanyatka

Yamita:
elképzelem a WC-be bele a lábast és föléülni :P köszi a gyógyteás tippeket, itt benn nincs cukrom/citromom így elég undorító :roll:

A Maria Treben könyvbe azt írják az ülőfürdőre, h erős főzetet kell csinálni és beleönteni a kádba.

Hanyattka: lehet, h nem gomba, a Canesten arra hat, múltkor úgy jártam, h 2 napi Canesten után majd megőrültem és a 3. napra elmúlt.

Epres actívia :) :) :oops: :oops: ez jóóóóóó!!!

Anikó
tatulány

Jaj, nem. Csak igazi szerencsétlenség vagyok és kénytelen voltam megtalálni ilyeneket. :oops:
:)
yamita

Epres aktíviát máskor használj, azt apa is biztos értékeli! :oops: :oops:
Bocsi lányok nem tudom mi van velem, de annyira rajtam van, hogy hazamenjek apához, és..... :oops:
Ági28

most olvastam vhol, hogy fontos a széklet rendezése, mert a vastagbélből is átszivároghatnak a baktériumok a hüvelybe :roll: :(

Hanyatka: hova utaztok? Jó pihenést!!!!

Anikó
tatulány

jaj, még egy dolog citromot gyógyteába nem nagyon teszünk, mert elvesz a hatékonyságából (savak), és még szét is csaphatja (kicsapódnak benne anyagok a savtól és rém gusztustalan lesz). Ha már valami akkor méz.
De ha nagyon utálod az ízét dobj hozzá egy kis fodormentát, annak más gyakorlati haszna nem sok de az illata és az íze elviselhetőbb lesz :D
Nekem mindig lenyúlják az irodában a mézemet már kezdem megszokni az ízét.. az első korty arcfacsaró..aztán már lecsúszik.. :)
yamita

Ági: akkor hajrá, indulás haza.....múltkor Dévai doki is előírta ezt valakinek :P

Anikó
tatulány

ááágiii :D
és nincs rá mód? pedig ilyenkor kell eldobni mindent és támadni! :wink:
yamita

sajnos nem megy, mert itt sok a meló, és apa sem tudna elszabadulni. De este nem kegyelmezek!!! :-)
Ági28

Juj a nagypapámnak ma van a 80.szülinapja, megyünk hozzá tortástul, tüzijátékostul nekem meg kaján vigyor lesz az arcomon egész este ha eszembe jutsz! :lol:
yamita

Látod milyen szép estét szerzek neked! :-)
Ági28

Na és reméljük, hogy nem csak nekem! :wink:
yamita

Jaj Szikra, télleg 8as volt, szerencsére már rég volt :oops: Na a lényeg, hogy te voltál. Biztos mostmár mert a kép alapján is már biztos vagyok benne és a szobatársam mondta is, hoyg "az a lány" aki fejt szintén Dévai és ikrek és fent van, nem itt :) Meg is állapítottuk, hogy nagyon aranyos vagy. És emlékszem, nagyon fájt, ahogy fejtél. Az egyik szobatársam épp letolta a cscsemőst, hogy neki senki nem mond semmit , stb. Ha emlékszel. Nem semmi nő volt a lányzó, huh. Na mindegy, ,nem is ez a lényeg, hanem:

képzeljétek lányok, már akartam nektek írni, ,hogy a szobatársam, akivel együtt szültem akkor szülte a 2. ikerpárját. Az első ikerpár elsőre bejött nekik lombikkal. A lánynak valami huszonnemtudomhány ps-et szívtak le, a fagyiba ment bőven. Ezekből a fagyikból "ütött be" nekik a mostani szintén ikerpár!!! Az is rögtön. Na ez a nem semmi. Ja és a lány mindkét esetben hüvelyi úton szült, amit ő kért, mert a dokija császározta volna, de ő ragaszkodott a hüvelyihez. Szóval, első lombik rögtön iker, majd második fagyi, szintén iker :lol:
beber

na hát ez nem semmi, akkor ő simán túlteljesítette a tervet. És akar még egy ikerpárt majd?
Ági28

Bőven kárpótolta őket az élet a gondolom sokéves küszködését.

Akkor 4-es ikrek tul.képpen csak különböző korúak :oops: :P

Anikó
tatulány

Ági: hajrá az esti "bulihoz" :wink: Képzelem hogy várod már, és ilyenkor mindig olyan lassan telik az idő! :) Nálunk sajnos apa beteg, így szerintem alvás lesz, miután leápoltam szegénykémet!

Yamita: boldog születésnapot a nagypapádnak! Jó ünneplést esére!

Beber: ez tök jó hír, szeretem az ilyeneket hallgatni, mert mindig erőt ad, hogy igenis sikerülhet elsőre is. De az a huszonvalahány ps nam semmi mennyiség! Nem fájt a hasa? Mert az már kellett hogy feszítsen. Úgy látszik a husi meghozta hatását.

Bea
beus77

Beus, nekem is elsőre sikerült :wink:
beber

baboca ne viccelj, dehogy bántottál meg, mivel tetted volna? nyugodtan "okoskodhatsz" nekem, hisz tapasztaltabb is vagy, nem bánom egyáltalán :)
beber

Sziasztok!

Beus, Zsembi! Tényleg nagyon jó volt a kishugival foglalkozni kicsit. Igazából meg nem ijedtem a tisztába tételtől. Van egy 14 éves húgom. rajta már gyakoroltam anno eleget. 18 voltam, amikor született.

Hanyatka! Hát a prolaktin annyira rendeződött, hogy épp az imént sikerült Vas doktorral beszélnem. nagyon jó telefonhangja van. Szóval elmondtam neki mindent, és úgy egyeztünk meg, hogy szedem a gyógyszert, nemsokára találkozunk és elkezdjük! Már megkönnyebbülésemben is tudok bőgni... Nagyon féltem, hogy mást mond.

Ági! Jó dolog az üzletfestés! Tudom!!!

És most meg még le is lépek a meló elől. Elmegyek világgá a barátnőmért. Még sosem voltam Pápán.. Remélem, odatalálok!

Puszika!
zel

beus köszi :)
most jött meg a daubnerből a torta.. :D és persze kértem magamnak tökmagos pogácsááát! 8)
hű beber, ezek a jó hírek! :) tök jó volt olvasni!
yamita

Sziasztok Lányok!

Ági tök jó lessz akkor ma apának :lol:

Lányok nem válaszoltatok a kérdésemre szomi vagyok. :(
zsembi

Yamita Boldog szülinapot a nagypapinak!
zsembi

De édes vagy zsembi! :) köszönöm.
nagypapa nagy arc, sebész adjunktus volt fénykorában és néha bekattan és latinul beszél :shock: imádom! egy vak hangot nem értünk belőle, de ő nyomja :D
a husihoz nem tudok hozzászólni, "muszáj husiból" még nem ettem! az még csak most jön majd! ;) gondolom minél kevésbé fűszeresen-sósan, mert az eleve sem tesz jót!
yamita

zsembi hát én natúrba, só, bors, vagy rántott husi.
Ági28

Yamita nagyon aranyos lehet nagypapi én imádom az idös embereket a párom nagymamija is 86 éves és egészségesebb mint én nagyon szeretem.

Köszi a választ de még a stimust is válaszolja meg valaki hogy Apánk melyik stimut részesiti elönyben a rövid vagy hosszútt?
zsembi

Ági értem akkor tök mindegy hogy csinálom meg.
Hu nem tom hova fog férni az a sok husi mindennap én sem tudom megenni.
De ezen még korai gondolkodnom még azt sem tudom mikor lessz lombik :(
zsembi

A lombikos "életmód - tájékoztatóban" benne van, h sószegény étrend, húsit én ettem rántva, grillezve, rizseshúsként sok hússal, apróra vágva gyros fűszerrel + görögsaláta, grillcsirke.

Zsembi: én is állandóan rágtam Apánk fülét, h milyen stimu lesz, aszonta, h a mensi-kori UH-os kép majd megmutatja, sztem elsőre rövid protokoll van.

Beus: jobbulást a párodnak!

Yamita: nagypapidnak az egész Dévais-topic Boldog Szülinapot kíván!!!!

Zel: na látod, a prolaktin a legkisebb gond az egész kezelés alatt

Én nagymamim 91 évesen halt meg, és kevesebb gyógyszert szedett mint most én....párom múltkor röhögött, h ilyen-olyan gyógyszer, injekciók, alul (hüvelykúp), felül, vitamin, kész szeánsz mire beadagoltam mindent :P :oops:

Anikó
tatulány

zsembi elvileg rövidet csinál! :-)

tatu én a multkor táblázatot csináltam a hűtőre, mikor milyen gyogyót kell bevennem! :-)
Ági28

Beber: irigyellek, hogy elsőre sikerült. Remélem nekem is elsőre fog!

Tatu: köszönöm.

Ági: ennyi féle gyógyszert szedtél? Mert akkor nekem is ki kell valamit találnom, hogy ne felejtsem el és ne keverjem össze. :oops:

Bea
beus77

nem olyan sok, de a mennyiség miatt, meg a kálium r-t kétnaponta kell, és így tudtam követni, hogy mikor is kell bevenni.
Ági28

Én mára elköszönök. Szép délutánt és estét mindenkinek!

Bea
beus77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: