Engemérdekelne a tonhalas is, meg a kókuszos is!
Solya
2003.04.15 09:24

2003.04.15 09:47
Szept. 26-ra vagyok, most tartok a 17. hetben
Es mi nagyon nem terveztuk a kistesot, de mikor megtudtuk, mar nem volt ketseges, hogy ennel jobbkor nem johetett volna
2003.04.15 10:03
Egyébként szinte nulla a tudásom, mert eddig mindig csak belekezdtem. Kb. a Themen 1 végébe be tudnék kapcsolódni, mert elvileg a nyelvtant megtanultam most otthon a középfokú szintig, de használni nem tudom, szókincsem nincs, mert még sosem beszéltem. A Volkshochschuléban sem beszéltetett a tanárnõ bennünket, nem is értettem meg õket, ahányan voltunk, anyiféle németet beszéltünk!
Itt a tanfolyamoknál mindig van hely! Inkább azzal van baj, hogy nem indul el, mert kevesen jelentkeznek.
(Nagyon pici Ravensburg.) Köszi, megnézzük a tavaszi tanfolyamokat, de nem sok sikert jósolok, mert egész júliusban otthon leszünk, szóval bonyolult! Hát ezért kezdtünk el magántanárt keresni. Ráadásul a gyerekeket nem tudom leadni, mert bár nagyon sok magyar él itt, eddig még nem találtam csak párat, õk pedig dolgoznak. Krabbelgruppeba pedig mennék, de nem tudok beszélni és nagyon utálok égni. Az a baj, hogy a Rigó utcában olyan szinten elvették azt a kicsi önbizalmam is, ami volt, hogy nem is hiszem, hogy valaha normálisan meg merek szólalni egy idegen nyelven. Amilyen megalázó fensõbbrendû állatokkal találkoztam...
Tudnék mit mesélni...
2003.04.15 12:33
Kérem a receptet!
2003.04.15 13:40
Délelõtt megevett 3 négyzetcentiméternyi (rövidítés itt???) sajtkrémes 6magos kenyeret ÉS egy fél banánt! Ebédre: riszeshúst!!! Õrület!!! Kihízza itt nekem a ruhatárát
Kérem a kókuszos tejberizst! Csõpostán is küldhetsz egy kis kóstolót
), hogy az na! Ruhaügyileg kissé padlón vagyok, de nem baj. Még jó, hogy van 1 (azaz egy) szép bordó nadrágom, ami rámjön. A lényeg, hogy legalább a frizurám nagyn jó
No, meg viszek fényképeket a gyerekekrõl

2003.04.15 14:21
Meg hát, az agyunk még nagyon a lánynevekre van ráállva, bár már nézegetem a fiúneveket is.
.
2003.04.15 14:36
! KÉpzeld, Hanga kb. a buszmegálló magasságában elaludt a kocsiban ülve
, de az Arany János utcánál felkelt
, mert nagyot bukkant a mozgólépcsõ...úgyhogy most kicsit hisztike.
2003.04.15 14:50
És mostanában nem beszéltünk róla, de szerintem néha még van egy kis hancúr!
2003.04.15 17:56
2003.04.15 18:14
. Hangát mi is kisfiúnak vártuk, aztán amikor az uh-n mondták, hogy jány, visszakérdeztem: tényleg?

. Ez a sétálás dolog tök így van nálunk is
.
. És az én drága kislányom úgy elmarta többször Hanna kezébõl a kekszet, pedig neki is volt a kezében. Szegény Hanna meg csak tûrt szótlanul... 2003.04.15 18:28
). Balu jól van, dumál, jön-megy, kicsi fejlõdik, de még nem érzem a mozgását, így nehéz még felfognom is. Meg hát most itthon van a munkanélküli
férjem, és elég sokat mászkálunk, különben begolyózna.
Doki 10 percre, magánrendelõ, nem nagyon várok, bent vagyok kb fél órát, aztán haza. Védõnõ gyalog 5 perc, semmi várás, bent vagyok kb fél órát, és kész
2003.04.15 20:41

Eddig egy szuritól se lázasodott be Barni, de ettõl most nagyon... Borogatom a lábát, mert húzza, és hajtogatja, hogy "Bodó nemmó, nemmó!" Meg kell zabálni szegénykémet!
Kamaszkorban pedig minden gyereknél lesz olyan idõszak, amikor ciki lesz puszit adni és megfogni a kezed!
De nem akarok ám megbántani bárkit is, hiszen ez régi hagyomány, csak mi úgy éreztük: legyen olyan neve, ami csak a sajátja!
2003.04.15 21:48
Tominak hajrá az evéshez!

Irigy a buliért!
Jó, hogy nem lett baja Lucának, elég rosszul hangzott ez a paradicsomos hányás!
Bennem még friss az élmény...
Sajnálom, hogy nálatok is így van! Nem tudom a konkrét problémát, de õszintén remélem, hogy meg tudtok majd békélni egymással idõvel! Nekem egy bátyám (+4év) és egy nõvérem (+6év) van. Szerencsére mindkettõvel nagyon jó a kapcsolatom! De nem volt ez mindig így! Akkortól kezdtek engem emberszámba venni, amikor gimibe kerültem. Mikor Pestre költöztem, bátyám nagyon sokat segített nekem, míg sikerült megtalálnom a helyem. Babaügyben pedig nõvérem segít sokat, neki 3 gyereke van. Szóval én úgy vagyok ezzel, hogy a testvéreimre mindig számíthatok és ez nagyon jó dolog! Kívánom Neked is, hogy sikerüljön!
Puszi a bökire!

Dokihoz pedig drukk!

2003.04.15 22:47

2003.04.15 23:06

2003.04.15 23:10

Teljesen egyetértek veled. 

2003.04.15 23:10
Szerintem be llehet adni azt az oltást szebben is, hogy a gyerek ne szenvedjen ennyit, ez csak odafigyelés és gyakorlat kérdése. Dóriba úgy beledöfték a tût, mintha nem is ember lett volna. Barni jobban van? Jégzselézted a szuri helyét?
Sõt barátaink már október óta nem dolgoznak!!! Mikor fogsz diplomázni? Mibõl írod a szakdolgit? Tesódnál te kezdeményezted a beszélgetést vagy csak úgy jött magától az egész? 2003.04.15 23:20
2003.04.15 23:37
édesanya vagy! Veheted bóknak! 2003.04.16 00:17
Viszont a gépem is betegeskedett - vagyis András frissített rajta vmit, amitõl egy csomó funkció meghalt és én nem tudtam egyedül rendbehozni! SZóval: köszi, hogy ennyit gondoltatok ránk, mindannyian jól vagyunk 

, csak melegfrontok ne jöjjenek! Ármin ma 2 hete kapta meg a 15 hónapos oltást és szerencsére semmi tünete nincs - akkor most már nem is lesz? De jó lenne! 

Az enyém kb másfél éve halt meg, mikor Ármin 3 hetes volt - fényképen még látta (csak nem tudom, tudta-e kit lát - de hiszem, hogy tudta) - szóval: biztosan nagyon sokszor eszedbe fog jutni, de remélem, mindig jó lesz rá emlékezni és csak ritkán fájdalmas!
TEstvérek: köztünk 23 hónmap van az öcsémmel, gyerekkoprunkban folyton gyepáltuk egymást - de azért nagyon hiányzíott, ha egy-két napig külön voltunk! Most pedig jóban vagyunk - bár most sem sülve-.fõve együtt, mert elég különbözõek vagyuink. De szinte senkivel nem tudok olyan jókat dumálni, mint vele!
Ehhez kellett pld. hogy külön lakjunk - együtt lakva az állandó egymás marása ment -igaz, közös szobánk volt, ami nem kedvezett a barátságunknak! Ne

De olyan édes lehet, ahogy beszél!
Egyél, ha éhes bvagy! 

Olyan jó a babára fogni!

Jó, hogy nem lett tõle baja - na, én most a gondolatától is rosszu lettem
A kisfiúhoz nagy gratula!
Mi Árminról hiottük (a 16- hétig) hogy lány, akkor mondták, hogy fiú - és elképzelni sem tudtam, mit fogok egy kiosfiúval kezdeni - bár egyáltalán nem bántamn, hogy fiú, csak olyan elképzelhetetlennek tûnt... most pedig a lkány fura, mert a fiút "megszoktam", de annak is örülök, hogy lány lesz (ha tényleg...), szóval, ha várjátok, olyan mindegy a neme! 

Kölcsönösen imádbni fogjátok egymást!

2003.04.16 09:18
). Szóval szerintem is nagyrészt a szülõkön múlik, hogy kialakul-e valamiféle kötõdés, bár a nagy korkülönbség nem segít ebben. A párom és a bátyja között 6 év van. Nem mondom, hogy rossz testvérek, de mintha nem is lennének azok. Pedig anyósom mindent megtesz/tett azért, hogy legyen közöttük kapcsolat. Sajnos szinte csak az ünnepekre korlátozódik.
De sosem vitáznak, nincs is min. Mi a hugival állandóan, mert beszélgetünk és ha összeeresztenek bennünket, akkor tuti, hogy ugyanarról a dologról tök ellenkezõ véleményen vagyunk és mindketten nagyon konokok is ám!
De tisztelem, elfogadom és ha tudok segítek majd neki. Sosem felejtem el, mikor éppen a földbe döngöltük egymást, anyu mindig könnyes szemmel kérdezte, hogy milyen testvérek leszünk, ha felnövünk. Mi már akkor tudtuk, hogy testvérek leszünk akkor is! Azt hiszem ezek a csépelések is hozzátartoznak a közös múlt kialakításához. Mert ha nincs közös pont, akkor nem tudsz hol kapcsolódni a másikhoz. És fontosak azok az átbeszélt éjszakák is, amikor vérig sértjük egymást, mert elmondjuk, mi miért nem tetszik. És nagyban függ az alapszemélyiségedtõl. Én úgy érzem, többet tolerálok, mint a tesóm, viszont õ úgy érzi, többet segít. Nekem teher, hogy akkor segít, amikor szeretne és nem akkor, amikor nekem kéne.
De ezeken az apróbb súrlódásokon megpróbálok/lunk továbblépni és ha kell, kibeszéljük. (Persze nagy durrogások közepette, Anyum sikítófrászt kap közben
) És az is fontos, hogy mit látsz otthon. Nálunk anyu egyke, ill. van két féltestvére, akiket nem ismer. Egyik öccsével az édesapjuk temetésén találkoztak ugyan...
Apumék pedig állandóan féltékenykednek még mindig. Bár igazából ott csak a két idõsebb fiú között van némi ellenségeskedés. (4-en vannak
) De én már eleve úgy indultam neki ennek az egész kérdésnek, hogy megpróbálom jól csinálni. Nekem pl. hiába vannak unokatesóim, alig találkozunk. Én szeretném, ha majd a gyerekeim az unokatesóikkal is jóban lennének.
Viszont én csak úgy szeretem fõzeléknek, ahogy anyu csinálja, de úgy naggggyon!
2003.04.16 09:57
Én is tudok, de nem úgy szeretem igazán, hanem másképp, ahogy egy ismerõsöm csinálta, aki már meghalt
KÉrlek, írd le, te hogyan csinálod, hátha rálelek az általam szeretett receptre - ne kérdezd, az milyen, mert ha tudnám, mi a különbség, már fõzném is! 2003.04.16 12:47
Most debütáltam volna! De Anyu ezt mondta: sós, köménymagos vízben fõzzem meg a káposztát. És fokhagymás habarással habarjam be. (Esetleg kicsi vöröshagymát is tehetek a fõzõvízbe.) Hát ennyi, nem nagy ördöngösség, ha az embernek van köménymagja! (Ja, nehogy õröltet!
) 2003.04.16 12:47

)... bár ennek egyik fõ oka a tesóm betegsége volt. Neki sokkal több mindent szabadott, mert 1: idõsebb, 2: fiú, 3: véletlenül se legyen betegségtudata. Na ezt én nagggyon-nagggyon utáltam
Azt viszont hozzá kell tennem, hogy ha bármelyikünkkel tényleg komoly baj volt, akkor a másik az mindent megtett érte, vagy amikor valamelyikünk nem tudta, hogy a másik nem alszik otthon, akkor képesek voltunk aggódva végig virrasztani az éjszakát, mint egy "rossz" szülõ
... úgyhogy rossz testvérek azért nem vagyunk - csak nagyon-nagyon mások. Most nem lenne semmi gond, mert a távolság az ideális lenne ... de néha az õrületbe kerget a gyereknevelési jótanácsaival 

... Csengus mennyivel idõsebb, és jó esetben már van 9.5 kg .. 

.. mondjuk néha olyan érzésem van, hogy az evést azt felesleges idõtöltésnek tartja (az alvással együtt)... (kivéve a talikon, mert akkor meg mindenki kajáját MUSZÁJ megkóstolni
- viszont ott aludni nem szokott mostanában)
(már a neve is nagyon jól hangzik 
) 

ma teljesen használhatatlan vagyok, pedig takarítani kellene, meg tanulni... De azt hiszem inkább aludni fogok a kertben, hátha kicsit feltöltõdöm...
(Csengust kicsit elvitte az apja ... babakocsiban!!!
annyira régen használtuk már, hogy most érdekes, és jó móka lett a kocsiban üldögélés 

)
2003.04.16 17:21
Mikor mondta az ultrahangos, hgoy dobog a szíve, akkor sírva fakadtam, pedig nem szoktam, de most nagy kõ esett le a szívemrõl. Megmutattam a dokinak a leletet. Adott Rutascorbint, és azt mondta, pihenjek amennyit tudok. Azóta még jobban csökkent a vérzés. A dokinak csak tippjei vannak, hogy mitõl lehetett, de a görcsmentesség és, hogy a baba jól van, jó jel
Most már megnyugodtam, remélem, ennyi volt ez a rémálom!
2003.04.16 17:37
2003.04.16 18:39
Kulonben anyosom is mondta, hogy a ferjem 2 evesen kezdett el beszelni. Valoszinuleg Dani ezt IS az apjatok orokolte (mint az egesz kulsejet...)
Bar mikor legutoljara beszeltunk anyosommal telefonon akkor ijedten kerdezte, hogy meg mindig nem beszel...??? (neha erthetetlen...
) De naprol napra latom rajta, hogy mar szinte mindent megert! Meg tudja mutatni, hogy mit akar... es kozben o is "dumal" babanyelven...
2003.04.16 20:44
Én még az Anyukámmal sem tudnék ilyesmit megbeszélni, olyan prûd tud lenni, hogy idõnként komolyan elgondolkozom rajta, hogy engem tényleg a gólya hozott-e.
Nagyon érdekes volt, amit írtál, nagyon szép és nagyon õszinte.
2003.04.16 21:10
, a képek átjöttek, még mindig nagyon jók!
Megpróbáltam visszaírni, de a gonosz Mailer Daemon szenya módon visszadobta!
)
A Pocipociknak üzenem, hogy kapaszkodjon erõsen!
És ne ijesztgessen itt minket!

. 

2003.04.16 21:40
Pihenj amennyit csak tudsz! Bár neked olyan rendes a férjed, hogy hagy sokáig aludni! Ezt még mindig nagyon irigylem!
2003.04.16 21:58

Legalabbis remélem.
Ezért szeretek masnak is meglepit okozni.
Pihenj,pihenj,pihenj!
A tejberizst amugy is imadom!A tonhalasat is kérem,azt is imadom!
Nalunk biztos sokat szamit,hogy ilyen kicsi a korkülönbség,de a szüleimmel rengeteget kirandultunk,nyaraltunk.Ôk erre nagyon odafigyeltek.
Indulaskor teljesen zavarodott voltam.
Azt se tudtam mit adjak Rikire.
Fazni fog?Melege lesz?Végül mindenféle ruhat elpakoltam,hogy kéznél legyen.
2003.04.16 22:57
Szerintem en vmit elolvastam, mert en ugy ertettem, hgoy Te almodtad, hgoy kisfiu lakik a pocakodban - de meg UH-rol nem olvastam. De biztos en "almodtam" a dolgot!

2003.04.16 23:15
De láttad a babócát és az orvos mindent rendben talált, ez a lényeg! Pihenj és gondolkodj optimistán!
2003.04.17 07:01
Imád papírt enni. Elõször jól összenyálaz egy darabot, aztán befalja
Lehet, hogy van benne vitamin, csak még nem fedezték fel???
Rengeteg mindent ért. Tegnap mindenféléket kérdeztünk tõle és igennel vagy nemmel (bólintás, fejrázás) lehetett válaszolnia. Amire nem tudta a választ, arra súgtam neki, és akkor annak megfelelõen "válaszolt" . Nagyon élvezték a tesók
2003.04.17 07:20
)
Tegnap délután még bekukkantottam a friss kismamákhoz, és ott már írtad a fejleményeket. Annyit gondoltam rátok!!!!!!! Hidd el, minden rendben lesz
Ugye szedsz magnéziumot??? 2003.04.17 07:20

És négynapos ünnep jön, holnaptól meghal az élet! ÁÁÁÁÁÁ! 2003.04.17 07:25
, es nem is vagyok mar par napja. Az ok, hogy Magyarorszagrol barataink erkeztek hozzank latogatoba.
Egesz nap lotunk-futunk, megnezzuk amit csak lehet, este kozos csaladi vacsi, jo beszelgetesek..... Igy estere mar nincs erom jonni.
De hianyoztok am.
2003.04.17 08:38
2003.04.17 09:01
A párom testvéreivel akkor találkozunk, mikor lemegyünk anyósékhoz Nagykanizsára. A két kicsi még otthon lakik, a nagyobbik öccse általában úgy idõzíti a hazalátogatást, hogy mi is ott legyünk, a nagyobbik húgához meg ilyenkor tudunk ellátogatni. Idõnként noszogatni kell, hogy telefonáljon nekik, de õk is bármikor számíthatnak egymásra. Én nagyon élvezem a náluk lévõ nagy családi összejöveteleket
2003.04.17 09:59
2003.04.17 12:36

. Azért elõre szeretnék mindenkinek nagyon kellemes húsvétot kívánni!
.
. Végre, mert már nagyon megszenvedtünk ezért a fogért! És hogy teljes legyen az öröm, valószínû, hogy a bal alsó hármas is kibújik napokon belül (nagyon úgy néz ki)----> úgyhogy az alsó fogsora érdekesen alakul majd, felül meg árválkodik két fog
. 2003.04.17 12:49
Nem értetted félre, talán én fogalmaztam egy kicsit értetlenül: hétfõn voltunk UH-n, és elõtte lévõ éjjel megálmodtam, hogy kisfiú lesz.
. És nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi bajuk húsvétra! (Persze utána sem.
)
Pedig kíváncsi lennék rá!
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint