Sziasztok,
Már megijedtem, hogy kihal mindenki, de úgy tűnik szerencsére nem. Egyébként egyetértek Ágiboldival és Májussal.
Helyzet:
Ma megyünk egyébként csípő UH ellenőrzésre, majd beszámolok (remélem javul a helyzet).
Tegnap meg sikerült hasról hátra fordulni egyedül (mondjuk azóta csak segítséggel).
Most hogy lehűlt a levegő, teljesen jókedvű ismét. Egész jól elvan egyedül is. Az utóbbi időben arra jöttem rá, hogy akkor kezd el nyűgösködni, mikor elálmosodik én meg ilyenkor néha meg akarom etetni és ezt nem szereti. Viszont szopi nélkül meg nem nagyon alszik el így marad a nyűglődés. Megpróbálok, most új módszert kifejleszteni az altatásra, meg most újra próbálok rendszert kialakítani a szopizásokra (mégiscsak kényelmesebb, pl. elmenni valahová stb.)
Éjszakai kelések:
Egyik barátunk babája 10 hónaposan még éjszaka óránként felkelt, na nem szopizni, csak fel kellett venni, különben üvöltött. Már elvitték alvásvizsgálatra, de még előbb javasolták nekik, hogy este egyen többet és van valami módszer, hogy először be mész 2 perc sírás után 2 percre, 3 perc után 2 percre és egyre hosszabb sírás blokk után mindig 2 percre. 2 nap szenvedés után végigalussza az éjszakát (pedig már nagyon hosszú ideje nem). Persze, lehet ezt már ismeritek.
Zsófi még mindig max 1X kel éjszaka, akkor sem sírva, de ha felébredek, akkor szoktam neki szopit adni (szoptatom őt, szopatom magamat? (Ágiboldi után szabadon)). Ez különben nem zavar mert egy negyed órás akció. Inkább azt nem szeretem ha túl korán kel (az nálunk 6 körül van).
Meg azt is hallottam, hogy sokszor a nagyobb babáknál tapasztalható "visszafejlődés" éjszakai kelés terén. Ilyenkor pótolja a szopit (mert napközben sok más dolga van) és az anyuval töltött időre is szüksége van (vagy valami ilyesmi). Reménykedek, hogy nálunk nem lesz ilyen.
Norcmorc,
Mi is a Hófehér Fókába megyünk majd babaúszásra. Jövő hétre bejelentkeztünk. A Rubin hotelbe akartunk, de ott szünet van augusztusban. Te ugye azt írtad meg vagy elégedve?
Bisgsister,
Szerintem én is öt hónap fölött el fogom kezdeni a kóstoltatgatást. Persze egyetértek a Lorca, Rokica, PZita és a WHO ajánlásaival, de egy-két kanál, még nem sok kanál, tehát a valós hozzátápi 6 hósan kezdődne majd úgyis (mire megszokja). Vasalás nálunk a Zuram dóga. Szerencsére ebben még akkor megegyeztünk, mikor mág nem mindne nap ingben járt dolgozni. Mondjuk rám nem vasal, de én úgysem hordok sokszor vasalt cuccot. A pelenkákat is ő intézi (vízzel kapcsolatos házimunkát viszont még véletlenül sem végez: pl. egy kiskanalat sem mos el).
Nanica,
Akkor biztos nem olyan komoly a probléma, ha elég ránézésre ellenőrizni. Meg nem is olyan hosszú idő a koktélozás.
Egyébként a 4 hós adatok: 6830 g (mondjuk evés után), 65 cm.
Ria,
Reméljül segít a csinos cipőcske.
Lin,
Az elején én is törölgettem a száját Borax-os oldattal a piros popsi miatt, bár nem biztos, hogy szájpenész volt. Egész jól tűrte. Remélem nem ismétődik, mert Zsófi is mindent megrág.
Timi,
Üdv az ifjú kereszténynek!

(szoktam olvasgatni Lillus naplóját is)
Lassan már indulni kéne UH-ra, mert délig lehet, de most természetesen alszik (mindig mikor dokihoz kéne menni ébrszetenem kell)

.