A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Bori, ne szontyolódj el! Én is minden igény szerint csinálok. Van, hogy 1-1,5 óránként kér cicit, van, hogy 3, de előfordult már, hogy 4 óra után kérte csak. Mindig akkor adok neki, amikor kéri. Így aztán nálunk sincs még semmi rendszer! Egyedül a fürcsihez szoktam felébreszteni, de nem drasztikusan, hanem babaolajjal kenegetem, lemérem pucéran, stb. Mikor már magához tér, akkor megfürdetjük, amit eddig mindig végigordított (nem az ébresztés miatt, mert volt már, hogy ébren volt a fürcsihez, és akkor is végigüvöltötte, hanem utálja a fürcsit. :( ). Utána cici, azon megnyugszik, és viszonylag hamar bealszik az ébresztés miatt. De a többi tényleg igény szerint megy rendszer nélkül!
Amúgy már egyre többet elvan a kiságyban. Sokkal többet nézelődik. Írtó édes grimaszokat vág, és a kézmozdulatai! Egyszerűen zabálnivaló. :D

kétfiús anyuka
babdorka

Nem írtátok, hogy nektek eltűnt-e már a csík a hasatokról! :(
Nekem még nem, és írtóra zavar. Most már az ott marad mindig???

Nektek van még vérzésetek? Akinek elmúlt, mennyi idő után múlt el?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka
A fürdetés nálunk is üvöltős, barátnőm mondta, hogy ő az "egy kis malas röf-röf-röffel" tudta csak meglepni gyermekét, hogy ne ordítson, így tegnap már telitorokból apával ezt énekeltük, de csak annyit értünk el, hogy volt szünet az ordításban :D
Képzeljétek tegnap leesett a köldökcsonk! Úgy örültem!
Terhességi csíkok: nekem nem a hasamon van, hanem totál a derekamon oldalt, picit halványodtak, de megvannak :?

Kép
Kép
emma1976

emma

Én a "a köldök alatt a szeméremív közepéig húzódó barna csík (linea nigra)" -ra gondolam.

kétfiús anyuka
babdorka

barna csík: halványan még mindig látszik!

vérzés: 3 hét letelte után már csak véres folyásom van, két tisztasági betét elég volt egy napra. mostanra (kb. 5. hét betöltése óta) már csak nappal teszek be, és visszatértem a tangához ;)

Emma! Köldökcsonk jó gyorsan leesett! Tök jó, végre nem kell kerülgetni. Én úgy utáltam, hogy ott van az a furcsa dolog...

Brigi, Emma, Dorka! Köszi a bíztatást!

Rita! Nem veszekedni akarok ám, csak szerintem könnyű olyan gyerekkel napirendet kialakítani, aki hosszan alszik. Nem hiszem, hogy ha a napirend kialakítása csak órákig tartó sírással oldható meg, akkor a gyerek érdekét szolgálják. (ezt általánosságban írom, nem vkinek címezve!!!!!!)
persze, az ember aggódik, hogy jól csinálja, teli gyomor, fáradt gyerek, stb. de ha idomítom (bocsánat a szóért, de sztem ez a legtalálóbb, figyelembe véve a gyerek jelenlegi értelmi képességeit) nem az ő igényeit veszem figyelembe.
nyilván, pár hónap múlva már nem akarok ennyire az ő ösztönei után menni, és ha látok alakítási lehetőséget, akkor igyekszem szocializálni. de most sztem csak elbizonytalanítani tudnám azzal, hogy a segélykérésére nem reagálok. még nem tudatosan csinálja, nem rosszalkodik. megvárom, hogy felmérhessük az igényeit, aztán majd eldöntjük, h ebből milyen napot lehet csinálni. most még sem napi alvásmennyiség, sem a napi kaja igény nem állt be. annyi látszik, hogy lesz hosszú alvás. és ezt magától csinálta.
Ja, és eszembe sem jutott, h könyvből nevelné bárki a gyerekét! Csak ha nekem nem teljesen tetsző véleményt hallok, nagyon soxor jön utána a suttogó c. könyv címe. De mivel nem olvastam, tényleg nem szabadna róla ítélkeznem!

mindegy. a nevelésben mindig is lesznek ellentétek az emberek között, hiszen különbözőek vagyunk.
én csak azt szeretném kérni, hogy ne jelentsük ki, hogy elkényeztetés (tönkre tevés) egy pár hetes gyereket az igényei szerint ellátni.
és cserébe én is megpróbálom megérteni azt, hogy nem mindenki ért ezzel egyet.
többedik gyerek: sztem mivel ők már magzatként is többedik gyerekek voltak, másként érkeznek a világra. pl. anya ritmusát (tehát a nagytesók napját) már nulla napos koruktól magukba szívják. ezen kívül talán türelmesebbek is ugyanezért.
Vendég

Bori nekem azt tanácsolták mindent csináljak ugy ahogy én gondolom érzem.hiszen én tudom mi a legjobb neki.

engem anyós akaszt ki ha látom.minden sztorit 8szor elmesélt már.ha Nyunyi kicsit sír akkor biztos nagyon fáj a "hasikája"...
és nem érti miért nem adok neki cumit mert attól biztos megnyugodna.hiába adnék neki kb 2 perc után kiköpi és nem érdekli.

Gratulálok topicunk legújabb babáinak és szüleinek is!

Bridzsi

Kép
esztora

Dorka
Ja, az is megvan :D

Csajok,
fél 4 óta nyűglődünk! 10 perces bealvások után panaszáradat... olyan nehéz látni a nyűglődését... Azzal bíztatom magam, hogy talán éjszakára jól kifárad

Kép
Kép
emma1976

Üdv!
Nem tudtam visszaolvasni, csak leírom, mi van velünk.

Hasfájás: sajnos van, naponta 2-3-szor 1-1,5 órás őrült sírással kísérve, szegény Ádám szenved, görcsölnek a belei. Nem tudunk mit csinálni, próbáljuk felvenni, nyugtatgatni, adjuk neki a szirupot.

Büfi: sehogy sem tudok belőle igazi büfit kicsiholni. Azt olvastam vhol, h vannak olyan babák, akik nem büfiznek.

Alvás: már kétszer is 5 órát aludt egyszerre az éjszaka, azt mondta a védőnő, h éjszaka nem kell keltegetni, majd szól, ha éhes.

Evés: naponta 8-10 alkalommal eszik, széklete is van 4-5-ször.

Amúgy cukorfalat a a fiú :P :P

Csak egy gyors bekukk, meg képek!
Ma felavattuk a kisrucinkat az egyiket, ma abban voltunk tescoban.

Kép

Kép

Bori!
Nekem azt mondta a doktornéni, hogy ne is próbálkozzak még ilyen pici babónál napirendet kényszeríteni, mert csak magamat fogom kikészíteni, ezt majd később kell mikor nagyobbacska lesz, de egyébként nálunk szépen kezd kialakulni a rendszer magátol is, igaz nem percre pontosan, de kb ugyanabban az órában van a fürcsi meg néha a kelés is, bár most csúszunk, mert ez a tescos séta ugy elringatta Bogit, hogy azt hiszem most kivételesen keltenem kell, mert akkor estére nem lesz alvás.

Dorka.
Nekem a homlokomon volt egy halvány barna folt, de az még megvan.
Nekem még mindíg van vérzésem, igaz nem sok, de van, és rohadtul idegesít...

Vettünk mecsek teát amit a Szivvi írt, hogy vettek, tök jó volna ha használna...

Na lépek, Bogit ébreszteni kell, mert akkor este 10kor fürcsizünk ha így haladunk...
Vendég

Asszem nem én mondtam, hogy elkényeztetjük.
Na mindegy.
:cry:
Úgy tűnik én vagyok a mumus, pedig csak annyit írtam tegnap, hogy vannak számomra szimpi dolgok egy-két könyvben de ez is olyan, hogy ki kell tapasztalni mindent.
Ha mindent úgy csinálnék ahogy mondják már kiugrottam volna az ablakon, mert százan száz félét mondanak.
Ösztöneimre hallgatok első sorban de vannak dolgok amik tetszenek. Ez ugyanolyan, mint egy színdarab. Lehet, hogy nem jön be teljesen de vannak benne megoldások amik ötletesek.

Nyilván első babások vagyunk, mindenki próbálkozik így-úgy amúgy, mint mi is és próbáljuk megtalálni a legideálisabb helyzeteket, hogyan tudjuk megnyugtatni, stb. meztelenkedés, éneklés, maszírozás, stb. szopi, elalvás, ezaz amaz.

Esztora!
Na ja a verklitől én is rosszul tudok lenni.

Nálunk tegnap esett le a köldökcsonk, ecce csak ott volt a pelusban. :lol:
torolve_20131003125716

Hencsi!!

Nagyon drága Bogi, kis tündérke a rózsaszín ruhácskában.
torolve_20131003125716

Hát nem tudom, szerintem igenis lehet rendszert csinálni. :roll: Mi minden nap körülbelül akkor fürdünk, szopi és alszik. Persze, hogy ha 2 óra múlva kér enni 3 helyett ad az ember, de a 20 perces szopik nem célra vezetők.SZERINTEM!!!

Én sem olvastam itt, hogy bárki elkényeztetést írt volna.

Egyébként meg mindenki, úgy alakítgatja a Babáját, ahogy tudja és szeretné.

kispiskóta

NNNNa. visszaolvastam.

Gratula a friss anyukáknak és babáknak!

Nálunk egyelőre egy napirendi pont van, ill. 2: 8-9 között fürösztés és még éjfél előtt egy szoptatás. A többi ahogy jön. A védőnő azt mondta, h azt csináljam, ahogy érzem, a baba úgyis jelez, ha van vmi. Ja, még vmi. Csak este 9 után teszem be a kiságyba reggel 8 körülig, mert így talán "megtanulja", h ha ott van, akkor aludni kell. Meglátjuk, mi lesz , úgyis később derül ki, h jól csináltuk-e a dolgokat, vagy sem. Rendszert én is szeretnék majd (nem olvastam a Suttogót), de nem 2 hetesen elkezdve. Most még idomulunk.

Has
: nekem van még függőleges barna csíkom. Kenitek vmivel a hasat, h regenerálódjon?

Sziasztok!
Zsuzsikám
Hát tényleg egy KIRÁLYLÁNY Panka baba!!! Nagyon szépséges!!!
Hemej
Hú nem semmit vajúdtál, de megérte!! Benjámin aranyos!!
Hencsi
Egyem meg a kis rucijában!! Tea remélem beválik, ma volt tőle nagy rotyogtatás :lol: És talán nem volt az a nagy erőlködés, mint eddig!!

KépKép

KépKép
szivvi

Ne veszekedjünk, jó?! Én sem tudom hagyni sírni Lilit, eccerűen úgy ellilul egy idő után a feje, hogy nem vesz levegőt hosszú másodpercekig...Ja és meg is kövezhettek, de köztünk alszik 8)
Na ennyit a "nevelési" elveimről :wink:
Ja és olvastam a Suttogót... :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Gondolom az is Istenkáromlás, hogy teát adok neki, de úgy néz ki beválik, mint "időhúzó" és jó pocófájásra is!
Na ez van csajok, senki ne sértődjön meg, jó???
pusszancs jó éjt!!

KépKép

KépKép
szivvi

Lányok, mindenkinek hatalmas csóközön és akinek kell gratuláció és drukk hegyek!
Ma jöttünk haza majd jövök és akkor bővebben, megszenvedtem a "kis" pöcsösért, de megérte. Majd mesélek, nagyon fáj a sebem, de Dömpikém jól van (Dömper), mindenkinek puszika, majd jövök.

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok Lányok!

Visszaolvastam a mai írásokat.

Bori: sajnálom, hogy magadra vetted, amit Zsuval, és Gurgival "beszélgettünk". Én abszolút nem azért írtam le a véleményemet, hogy azt bárkinek is úgy kellene csinálnia. Dehogy! Én csak igazat adtam Zsunak, és Ritának abban, hogy szerintem sem árt ha időben próbálunk valamiféle rendszert kialalkítani. Azt is hozzátettem, hogy tudom ez nem könnyű. Tisztában vagyok vele, hogy ehhez nagyon kell a bébi is, mint partner. Többen írtátok, hogy bár nem olvastátok a Suttogót, de.... Miért kellene mindenkinek elolvasnia? Szó sincs erről. Biztos vagyok benne, hogy ez a könyv is mint annyi minden más, megosztja az emberek véleményét rendesen. De ez nem is baj...Azért mert ketten azt mondtuk, hogy vannak jó gondolatok a könyvben, attól még nem azt állítottuk, hogy kizárólag ezeket az elveket kell követni, mert ezek a jók. Nincs is olyan szerintem, ami mindenkinek egyaránt jó...
No mindegy, nem ragozom tovább, mert igazából nincs értelme... már többen leírtátok, és szerintem is így van, hogy úgyis mindenki úgy alakítja a napjait, ahogy saját magának a legjobb, legcélravezetőbb. És ez így van jól....Nem is szabad tűrni, hogy ebbe bárki is beleszóljon. Én úgy gondolom, hogy nem ezt tettem....Bocsi, ha így tűnt.
Bori, mindenesetre őszintén örülök annak amit írtál, hogy ( sajnos nem tudok pontosan visszaemlékezni) neked ez az egész nem esik nehezedre, és nem érzed magad fáradtnak. Ez a lényeg!!!!!! A bajok ugyanis akkor szoktak kezdődni, amikor az anyukáknak a kialvatlanságtól, az állandó készenléttől, már nincs energiájuk sem magukra, sem a babájukra.

Sajnos nálam még minden a régi, hétfőn megyek majd megint nst-re, és a nődokihoz, érdeklődve várom, hogy mi lesz?!

Jó éjszakát mindenkinek.

MÓni

Kép
Kép
moni1973

Szia Szivvi!

Szerintem mi itt nem veszekszünk...legalábbis úgy gondolom, hogy én nem azt teszem. Kizárólag a véleményünket írjuk le, mert szerintem ezért ( is ) van ez a topic. Egyébként ha nem így lenne, akkor mindenki privát üzeneteket küldözgethetne azoknak a személyeknek, akivel az adott témában épp egyetért... De ennek így szerintem semmi értelme. Pont az a lényeg, hogy elmondhatjuk a saját véleményünket, ami nem azt jelenti, hogy azt másoknak
( netalán mindenkinek) el kell fogadni.

Andi!!!!!!! Örülök hogy otthon vagytok! Gondolom ti is :wink: Samu belakhatja a gyönyörű birodalmát :wink: Tegyetek majd fel képeket Dömpiről, ha úgy alakul időtök.
Sok boldogságot, és minden jót kívánok nektek mégegyszer :D :D

Puszi,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Akkor az én véleményem (mert erre van a topic):
Nekem pont ugyanaz a véleményem, mint Borinak: akárhogyis hangzik, jelenleg ösztönlény, nem rosszalkodik, valóban segítséget kér, mikor sír, nem ok nélkül teszi azt, így nem hagyom sírni, megpróbálom kitalálni, mi a baja, és azt orvosolni. Szüksége van arra, hogy tudja, számíthat valakire mindig, akinél vígaszra lel.
Én úgy gondolom, hogy ha szopi után 20 perccel sír, akkor nem éhes, valami más lehet a baja, ezért nem szoptatom 20 percenként. De ha éppen egy óra múlva jön rá az éhség, megetetem. Valszeg az előző szopinál nem evett eleget. Úgy érzem, most ő az első és legfontosabb, igenis félrerakom, hogy én mennyire vagyok fáradt (persze észszerű határokon belül).
A fürcsihez azért ébresztjük fel, mert szeretnénk mi is valamikor még éjszaka előtt ágybakerülni, és rendszerint ilyenkor alszik be... (meg akarja úszni a fürcsit... :lol: ), de ma pl. csúszik, mert fél 9-kor aludt be (kb. 9-kor szoktunk fürdetni). Szóval ez sem illik bele egy rendszer-világba még. Majd alakul. Idővel.

kétfiús anyuka
babdorka

Legalábbis nekem a fentieket diktálják az ösztöneim.

kétfiús anyuka
babdorka

ENIKŐ! GRATULÁLOK NEKTEK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK BABUHOZ!!!!

A Királylány csodaszép, és az összes Babu!

Esztora! Anyós, áhhhh, amikor Boti egy hetes volt, megkérdezte, hogy végigalussza e az éjszakát és hogy szoptatom e éjszaka, mert bizony az ő fiai este 9-től reggel 6-ig aludtak.... na bravo, ez az amit senki nem hisz el....(((

Ná, nálunk nincs büfi, helyette pukihegyek.... nem kell erőltetni szerintem... ha elalszik cicin, ébresszen fel büfizni.... no ne.....

Dorka, nekem is van barna csíkom és baromira zavar... és fogalmam sincs mit kell vele tenni.... vérzésem szülés után két héttel teljesen elmúlt... tök jó, legalább nem kell már Liberót hordanom...)))

mi tökéletesen érezzük magunkat kis családként, Boti ma délután 3 órát aludt a teraszon a babakocsijában.... képzeljétek már egyedl megtalálja a cicit, kis ügyes....

Sírás fürösztés alatt! nálunk bejött: fogni kell a kezét, erősen szorítani fogja, megnyugszik...
másik: bekapcsolni olyan zenét amit együtt hallgattatok a terhesség alatt.... érdemes kipróbálni....
mai fürcsink sírásmentes volt!!!

valamelyik szoptatásos weboldalon azt olvstam, hogy igenis jó a babának, ha anyujához közel alszik, mert ez számára biztonságérzetet jelent, érzi a mama illatát... stb.... én a hajnali 3-4 óra körüli szoptatás után nem rakom vissza a kiságyába, és ma is olyan jót aludtunk....

Jó éjt,
Ildi

Kép
lidikoka

Köszönjük a Bogi dicséretet!

Csajok, történelmet írhatok ma!
Vettem bimbóvédőt, és Bogi úgy szopik mint a kisangyal!
Eddig az volt ugye baj, hogy a cumisüveg az tök jó volt, a cici meg csak egy darabig, aztán helló, anya meg mehetett fejni...
De most nem, és tök örülök neki!

Szivvi!
Bogi épp most issza a teát apával!
Te mennyit adsz neki egy nap és mikor és mennyi vízben készitesz egy filtert?
Én most 3dl vízhez adtam egy filtert, szerinted az nem erős neki?
Nagyon kiváncsi leszek a hatásra, mert a Bogi is pont azt csinálja mint Lilid, úgy nyög a kakinak mint a fene, és néha már egész nap csak nyög, puki is van meg kaki is de akkor is erölteti...
Te ízesited valamivel?
Én semmit nem raktam bele, nem akarok sem cukrot sem semmit, igya csak tisztán, de issza is.

Na lépek szopizunk még picit, aztán alvás...
Jó éjt Mindenkinek.
Vendég

Ja ezt kifelejtettem, ma délután Bogi Dj Budaira aludt olyan iszonyat jót, hogy kiváncsi vok estére milyen alvásunk lesz...
Vendég

Csak egy gyors bekuk. Nagyon fáradt vagyok és holnap kereszteljük a kis Picurkát. Majd beszámolok...

Manó! A csepp neve "aloe activator". A forever living terméke.Eredetileg szépségápolásra fejlesztették, de állítólag hasfájásra is nagyon jó a babóknál. A dokim felesége gyerekorvos, szal csak tudják. Szembe és fülbe is lehet cseppenteni, ha begyullad.
Mi most teszteljük és ma 4 óra óta olyan szépen alszik, csak enni ébred fel.

Napirend: próbálok rendszert kialakítani, de ha azért ha úgy látom nagyon éhes, én megetetem. Ha nem ébred, nem ébresztem, mert már elég nagy hozzá.
Szilvi! Mi is teázunk. Gyerekorvost és védőnő-bölcsőde-vezető barátnőmet is megkérdeztem. A tea jöhet és a bélmozgásokat is segíti. Egon kamilla és édes-kömény keveréket kap.

Emi írt, hogy nagyon fáradt. A mellei kisebesedtek, de használja a bioptron lámpát. És gratulál az új babókhoz.

Hemej és Zsuzsi! Annyira édesek a picurkák. Panka-királylány olyan, mint egy tündér és Benjámin egy igazi kisherceg :P
molkata

Rita! Miattad jöttem még ma vissza ;) mert éreztem, hogy túl nyersen fogalmaztam, és biztosan megbántottalak. pedig egyáltalán nem állt szándékomban! :oops:
ma elég necces napom volt, megint a depi kerülgetett (csak most meg is talált :wink: ).
Azon buktam ki, amikor Mónival valahogy így fogalmaztatok: simán el lehet rontani a gyereket már ilyenkor is, és mindketten mondtatok egy-egy barátnőt.
Nekem ez a legnagyobb parám. Hogy elrontom, hogy nem fog szeretni, hogy kamasz korában úgy fog haragudni az anyukájára, ahogy én a sajátomra....
A napi rutin nálam könnyen megy (ritka igénytelen vagyok ;) ), én lelkileg látom nehéznek ezeket a heteket, és pont attól félek, hogy rosszul csinálom..... (Hüje cihológus túlgondolkozza eztetet is :oops: )
Na, nem tudom, hogy írjam, de legkevésbé sem "veszekedést" akartam generálni.
Minden szart magamra veszek, mert szeretnék nagyon jó anya lenni. Rágörcsöltem.
Konok, önfejű ember vagyok, határozott elképzelésekkel. DE, és ez a csavar az egészben, nagyon vágyom mások megerősítésére, és nem tudom kizárni az ellenvéleményeket.

Szóval, RESPECT, és bocsánat, hogy így ide puffogtam!

ÉS: tejkiütések határozottan múló félben vannak!!! Így az első megjelenésétől számított kb. egy hónapon belül fog nálunk remélhetőleg teljesen elmúlni!
Főni csütörtökön 5130 g volt (3610zel született, 3480ig ment le, 1650t hízott 5 hét alatt :oops: )

Büfi. Nekünk nem volt eleinte, és csak kb. 3 hetesen indult be, az első mennyiség-emelkedés után. Poci szerencsére nem fáj, így mi nem is erőltettük. Most meg evés közben büff, és eszik tovább. Titta apja 8)

Dorka! Ha 20 percen belül jelez újra, én vissza szoktam rakni az "üres" cicire. Igaz, én abban sem hiszek, hogy nem jó, ha találkoznak a kajcsik ;) ;) ;)
És ha átalussza a 8-1/2 10 időszakot, akkor aznap nem fürcsizünk. Úgy érzem, túlságosan fel is ébreszteném, meg nekem sincs kedvem már 11kor pancsikáltatni.
Vendég

Bocs, de most energiám egy témára van csak.
S bevallom, saját érdekeinket nézem ilyen fáradtan.

Kata, utánanéztem, itt Ro-ban is kapni ezt a terméket. S mert extra mód brutál volt a tegnapi és mai napunk, meg aloe nekem szimpatikus, kérhetnélek, hogy részletesebben írjad meg (estleg priviben is) nekem hogyan ajánlották eme cseppek adagolását nektek? Meg egyáltalán mindent amit erről a termékről tudsz.
Meg majd esetleg pár nap múlva, mikor egy következtetést le bírsz vonni eme termék használata után, akkor azt is megosztod velem, plíz?

Jóccakit, holnap jövök, ha tudok.

Kép
kissmanó

Jó reggelt csajok!

Az éjszakai etetések... ma majdnem nem etettem meg 4 óra alvás után, mert azt álmodtam, hogy már evett.... :lol: :lol: :lol: Szegény Egon, nagyon reklamált...

Manó! Írtam neked privit.

Bori! Ezt a fajta parát én is ismerem. Egyelőre, ott tartunk, hogy nehogy vmi baja legyen- később jön majd a nehogy elrontsam...
Emiatt már éjjel epilepszia gyanuval hívtam a neurológus drnőt...már volt kopony uh-ja is, szegénykémnek, pedig csak egy rosszul siekrült buki volt.
Le akarom állítani magam. Ez az egész szakmai ártalom, már sok ilyen esettel találkoztam, de olyannal is, hogy az anya a saját parái miatt csinált egy szorongó gyereket.... Most megfogadtam, hogy abbahagyom ezeket. Olyan édes és olyan szép és olyan gyorsan fejlődik. Csak jó dolog történhet velünk ezután is.

Más: Voltam a dokimnál kontrolon. Kérdeztem, mikor mehetek újra lombikra, szerinte. Most elmondta, hogy az állapotom miatt érezzem magam nagyon szerencsésnek, mert orvosilag szinte semmi eselyésem sem volt, hogy valaha gyerekem legyen... Azért, remélem, hogy még történik velem/velünk ilyen csoda. Nem lehet, hogy nem... Progeszteron spirált akart máris felrakni nekem, hogy ne romoljon tovább a helyzet, de azzal tuti lemondhatok...
Eleinte elszontyolodtam, de mostmár bizakodóbb vagyok és örülök Egonnak. Ez életem legszebb idööszaka és a várandóság is az volt és bízom, hogy még lehet...ha nem, akkor is boldog vagyok, mert átélhettem ezt a csodát.

Bocsi csajok, hogy ezzel traktállak benneteket.

Egon mindjárt éhes lesz és mi készülődünk a keresztelőre :P
molkata

Nem ma éjjel, kb 2 hete...
molkata

Kata, miért kellett lombik? Mikor lesz a keresztelő? Nekünk jövő szeptemberben, az egyházi eskinkkel.

Szerintem az természetes, hogy minél jobb szülők szeretnénk lenni, és nem szeretnénk elrontani, meg ilyenek. Kiváncsi leszek, kinél mi lesz két év múlva. :D

Nemsokára leesik a köldökcsonkunk, már csak egy paraszthajszál választja el. :lol: Kérdés, utána már rendesen érheti víz a helyét?

És felraknám a kedvenc képem "a két Szerelmem": Kép

kispiskóta

Zsú! Nagyon jó a kép! Olyan édes Marci és szeret apával lenni és persze, apa is vele :-)

Még utánna érzékeny lesz a helye. Elvileg nem érheti víz. Persze, egy-egy csepp még nem árt.

Endometriózis miatt. Sajnos a súlyos fajtája... de a lényeg a végeredmény. :-)

Én is teszek fel apás képet.
Ez vált be a legjobban hasfájás ellen :-)

Kép
molkata

hahó csajszik,
én ezt nem veszem veszekedésnek, a különböző álláspontok megjelennek, a lényeg, hogy senki ne bántódjon meg egy percre se
:D

Pocifájás: Aloe Activator - én is hallottam, ki fogom próbálni, bár - egyenlőre - nem vagyunk igazán hasfájósak

Tejcsi: férjem erőszakának engedve beszereztük a More Milk Plus Kapsulát - hát csajok 1 napja szedem és szétdurrannak a cicik a tejcsitől :D :D
na tudom, hogy nem a reklám helye, de hátha vkinek segít

Éjszakánk:
Fél 10-től 2-ig aludt a kis angyal, 2-től fél5-ig műsor volt, de utána fél 9-ig :D Szóval 2 x 4 órát aludtunk :D juhhé :D

Kép
Kép
emma1976

Ja! Ma lesz a keresztelő. Nemsokára indulunk Almádiba, 12-kor kezdődik.

Emma! És nem durranak be a cicik? Én most megint laktoherbet iszok, de kipróbálnám a kapszulákat, csak félek a durrtól, mert nekem már volt belőle részem...
molkata

Jó reggelt!!
Na akkor ezt kitrágyaltuk!! Mindenki rontsa el a saját gyerekét, ahogy tudja :lol: :lol: :lol: (poén) hahaha
Hencsi
Én kb 3 dl főzök le, de max 20-30 másodpercig van a vízben a filter! Ippeghogy megsárgul!! Én rakok bele 5 szem cukrot :oops:
Kata
Nekem amikor volt a császár, a dokim mondta, hogy sokkal erősebben kiújult az endometriosisom, mint korábban! Pedig állítólag a terhesség a "gyógymód" rá!! DE azt mondta, hogy kb 1 év múlva mehetünk akövetkező lombikra!! Persze majd vizsgálatok, meg minden, de nem mondta, hogy nem lehet több béb!!! Pedig azt mondta, hogy a méhemet kívülről teljesen ellepték a vérző kis hólyagok :twisted:
Szal ne add fel a reményt!!! Nagyon édik apával!
Zsú
Nagyon jó a kép a két krapekról!!

KépKép

KépKép
szivvi

megvolt a lagzi tegnap.jó volt maradtam volna még.
mielőtt megköveznétek kb 3 órát voltunk ott javarészt csak a vacsorán Nyunyika aludt végig pedig indulás előtt vonatozás volt csengővel meg kereplővel.még a vőfély is nézett de mondtam ne aggódjon nem ébred fel.
persze mikor haza értünk felébredt és én így kb 4 órát aludtam ismét.
még jó hogy tegnap végre vettünk esővédőt kellett is haza felé.
ja és Ricsi egész este azt mondta hogy ő is esküvőt szeretne.
hatásal volt rá a tegnapi nap.

Kata az activator nagyon jó,viszont a szemnél vigyázzatok én nem javasolnám Lurkóknak mert iszonyat csípi az ember szemét.én használtam amíg bírtam de tényleg nagyon csíp.

nálunk nem lesz keresztelő.Apuka nem szeretné.

Bridzsi

Kép
esztora

Üdv!

Csuklás: mit csináltok ellene? Megszoptatom, büfiztetem (kevés eredménnyel), aztán leteszem és elkezd csuklani.

Fejés:
aki fej, milyen megfontolásból teszi? Én még mindig a köztes megoldásnál vagyok, szopi után kicsit fejek papírzsepire, tejtárolás még nincs.

Kata! Unokatesóméknak sem jött össze az 1. baba, volt vmi orvosi beavatkozás, h sikerüljön. Aztán teljesen váratlanul, természetes úton 1-2 év múlva összejött a kistesó :P

Köldök
: ha leesik a csonk, még nem érheti víz, mert a víz (mivel nem steril), elfertőzheti. Én még mindig hintőporral szórom jó bőven, h száradjon jól ki.

"Szeretném minden kedves fórumozó nénivel tudatni, h 07.28án, 22:10 perckor 3700 gmal, 58cmel megszülettem. Supák Sára, Szücsi"
Vendég

a csuklás nem árt a babának, max felidegesíti magát rajta. nekünk a szopi elmúlasztja.
Vendég

nem tudom mi van az én babámmal csütörtök óta,alig alszik vmicskét nappal,sokat sír de teli tüdőből.Arra gondolunk,hogy a hasa fáj,pedig az infacol adagot is felemeltük a duplájára,hétfőn veszünk szélcsövet az állítólag nagyon jó hasfájós babáknak.Ja és sikerült elkapatnom mégiscsak,már csak úgy alszik el ha ringatom,de már n em ülve á, csak sétálva és ringatva.Én is olvastam a suttogót és nálunk nem válnak be azok a dolgok mint pl.altatás,vagy csak nincs türelmem hozzá úgy ahogy a könyv írja.Mert a könyv szerint ha látom,hogy ásít már le kéne tenni,de Domikámnak akkor kipattan a szeme és sír torka szakadtából.A könyv szerint ilyenkor meg kéne vígasztalni és vissza letenni és ezt addig csinálni míg el nem alszik.Hát nem tudom,de mikor én is olyan álmos vok már,hogy alig várom,hogy elaludjon,hogy é is alhassak,így elég nehéz.Barátnőmnek 2 éves a fia és a könyv szerint csinált mindent,azt a gyereket sose kellett altatni,megetette és lerakta aludni.

megpróbálok visszaolvasni,mert pár nap kimaradt.
pillangó7

Szücsi
Szeretettel gratulálunk Sára születéséhez! Gyors gyógyulást, sok tejcsit! Várunk visszabenneteket!!

KépKép

KépKép
szivvi

Én azért fejtem, mert annyira tele volt a cici tejjel, hogy fájt, annyira feszült! Most már ez nem fenyeget...

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Szücsiéknek sok szeretettel gratulálunk Sára érkezéséhez! Sok boldogságot!!

Bori!
No problem.
Kicsit szarul esett mert pusztán a jó indulat beszél belőlem és nem vagyok senki és semmi ellen.

Zsu!!
Nagyon édes a 2 szerelmed :lol:

Esztora!
No akkor jót buliztatok, de jóó.

Pillangó!
Nem semmi a barátnőd kisfia.
Milyen az a szélcső?????????

Nálunk naponta legalább kétszer van, hogy szopi után nyüszögés-sírás..2-3 órán keresztül, semmi sem nyugtatja meg igazán..talán a pocakfáj de nem kínkeserves sírás van, vagy csak a közelségünkre vágyik..az is lehet, hogy nem álmos annyira bár ásítozik.
(kipróbálom az infacolt)

Hemej!
Nagyon cukimuki Benjámin!!

Kinderke!
Haliho otthon!

Szép Napot!
torolve_20131003125716

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!Nekünk ma türhetö éjszakánk volt az elsőhöz képest!Nekünk már a negyedik nap leesett a köldök csonk még a kórházba.Szülésznő meg is dicsérte,hogy nagyon szép.Szerencsére itt úgy müxik,hogy egy vagy két hétig mindennap jön hozzánk a szülésznő egy-két órára.De nagyon megvan elégedve Benivel.Csajok hihetetlen menyi erő van benne a fejét is olyan ügyesn emelgeti.Büfi:Nálunk nagyon ritkán van.Pedig szépen eszik az én kis tejvámpirom.Egy dolog aggaszt tegnap óta nem kakált.Kíváncsi vagyok mit mond majd a szülésznő,és végezetül egy kép amikor éppen jól van lakva. Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Szücsinek hatalmas gratula!Sok-sok fini tejcsit.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

A szélcsövet a baba végbelébe kell egy kicsit bedugni mint a lázmérőt és utána távozik a szél,állítólag.Még nem láttam ilyet csak hallottam róla.Barátnőm mesélte,hogy ismerőséék használják a babánál és pont ő is jelen volt eme eseménynél ő mesélte,hogy mennyire megkönnyebült a baba,és mekkora szelek távoztak.

Minden újonnan érkező kisbabához gratulálok.
pillangó7

Hemej!!
Anniyra édes Benjámin ezen a képen is.

Pillangó!
Köszi a szélcső infot. Hm..megfontolandó, kipróbálnám.
torolve_20131003125716

Szücsi
Gratulálok Sárához! Nagyon sok boldogságot a családnak!

Csuklás: nekünk is van napi 1x-2x ugyanígy szopi-büfi után, néha adok neki babavizet, 3 korty és elmúlik, néha meg megvárom míg magától abba marad

Gurgi
Nekünk is naponta 2x van, hogy nincs alvás hosszú ideig kaja után, és én is ezt állapítottam meg: ha a hasunkra tesszük, jól érzi magát. Azzal mentegetem, hogy nemrég még a pocimba volt, ennyi testkontaktot megérdemel

Kata
hát éjszaka furi volt, mert a 4 órás bealvás után felébredtem, és foltos volt a pizsim mondkét cicinél :shock: de tudtam neki örülni, mert rövidült a szoptatás, és akkorákat nyel a bébi, hogy öröm hallgatni. De én is mondtam a férjemnek, hogy napi 4-et azért nem szedek be, mert szétdurranni sem akarok. Így is a terhesség előtti aprócska melleim kezdenek pamelaanderssonosodni :lol:

Súly megindultunk felfelé mint a rakéta :D de a születésinél még nem tartunk. Segítenétek, nálatok 2 hetesen megvolt a születési súly?

Kép
Kép
emma1976

Emma!
Én most tapasztaltam meg az elmúlt 1-2 napban, hogy ilyen hosszas nem alvás tuti nem attól van, hogy nem evett eleget, mert most is kijött belőle minden amikor újra cicire tettem, hogy ott nyugodjon meg. Ilyenkor jöhetne a játszócumi de Samunak nem kell, kiköpi. Az, hogy álmos tutira biztos, mert baromi nagyokat ásít. Azt hiszem kezdünk rájönni mi a baj, túl sokat aludt ezt megelőzően 4 órát. És ez elvileg éjszaka nincsen csak nappal.

Én ma mértem Samut, 3710 volt de az kajcsi után, reggel.
Elvileg múlthét pénteken 3450-el jöttünk ki, szal jó ütemben hízik.

Csuklás nálunk is van, max. napi kétszer.
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: