A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Ez a hozzátápi dolog már bennem is megfogalmazódótt.
Kép 1 teljes kiskanál mennyiségű lesz a koktél, mire minden bennevan!
Inkább adnék neki meggylevet, ha mindent tartalmazna, ami most kell, mint ezt...

nanica

Nem emlékeztek arra a dalocskára, aminek ez a refrénje:

Apa, hogy megy be az a nagy elefánt
az oroszlán barlangjába?
Apa, hogy megy be, apa hogy megy be,
apa mond meg már nahát,
apa mond meg már nahát!

Csak ennyire emlékszem belőle, de a Linus nagyon szereti, ha ezt éneklem és nem tudom a szövegét tovább? (talán egyszer hallottam a Kossuth rádióban)

nanica

Bilicsi Tivadar : Apu, hod med be

Legkisebbik lányom, a szöszi Évi,
állatkertbe vitte el apukát.
Jókat kérdez ő ott az elefántnál,
hadd mondom el néhány buta szavát:
Apu! Hod med be, az a nagy elefánt
az oroszlán barlangjába?
Apu! Hod med be, az a nagy elefánt,
ha meghívják teára?
Ha csak az ormányát dugja be a buta, az kész könnyelműség:
mire felszívja a teáját, rég leharapták az ormányát.
Van-e pótormánya őnéki? Apu, mondd meg, mondd meg, hát!
Szépen mondom, én ezt nem tudom, kérlek!
Édes kislány, kérdezz valami mást!
Erre Évi elkezd keserűn sírni,
S mással kezdi most az óbégatást:
Apu! Pincébe, hogy megy le a zsiráf,
hogyha fát kell hozni, néki?
Ugye erszényes az a kenguru ott?
Az az erszény új vagy régi?
Az a kis medve, amikor halat eszik, kell-e hozzá szódavíz?
Mi a kedvence: a szilvaíz vagy a frissen megfőtt tejbegríz?
Ugye, spenótot ő sem szeret? Apu, mondd meg, mondd meg hát!
Ajka kérdez, mint a motolla, gyorsan
Egyszer mégis elfogy a türelem.
Hallgass, Évám! Most hadd felelek néked,
hallgass énrám, édes kisgyerekem!
Éva! Pincébe sose megy a zsiráf,
sose kell fát hozni néki.
Ezt egy jó kislány, hogyha idefigyel
hát azonnal meg is érti.
Sose hordoz pénzt az a kenguru ott, ugye, érted Évikém?
A medvének nem kell szilvaíz, sem a frissen főzött tejbegríz.
Mire Éva így szól: Értem én, csupán azt nem értem még:
Apu! Hod med be...

nanica

nanica! Klassz ez a dal! Ezt apukam enekelte meg nekunk! El is teszem a szoveget.

Aron ma folfedezte a szamitogepet. Ha mar biztosan mozog a foldon, garantaltan nem fog vele talalkozni, de most meg jatszhatott egy kicsit :D (Ez a gep nincs napkozben bekapcsolva...)

Kép Kép Kép Kép
kami

Eeedes kispofam mostmar eleri a medencenek a csorgos csillagait! Nem is olyan regen meg csak alom volt ez! Ma ezt is folfedezte. Halistennek ezekkel a dolgokkal ideig-oraig eltereli a sajat figyelmet es nem ordit. Mert orditasbol ma is boven kijutott...

Kép Kép Kép Kép

Ma igen tevekeny voltam. Felmostam Aron szobajat, letettem a habtapit, "kicsit" atrendeztem a szobat, lemostam az ablakot es az erkelyajtot... egy darazs allandoan nekiment, azt hitte, nincs ott semmi, olyan csilivili lett! Rohogtem is magamban, kiskomam ha delelott jon, meg siman eszreveszi, hogy ott ablak van :D

Latom ma doglott a babanet. Remelem nem a reggeli szovaltas miatt. Ha igen - hat lanyok szerintem nalunk mar szerintem kiszabadult a szellem a palacbol...
kami

Sziasztok!

Megjöttünk az ortopédiáról! Mütétről egyenlőre nem beszélünk. Megpróbáljuk előbb a gyógycipőt. Sok sok tornáztatás aztán gondolom kontroll. Nagyon örülök bár még nem biztos semmi. De azért örülök hogy nem esnek rögtön neki műteni :) Teszek fel majd képet a cipiről olyan édes...

Nanica! Olyan Linus mintha csokit majszolt volna... :lol:

KépKép
csongria

Kép Kép

Hát ezt a cipit kell viselnünk. De még nem tudom hogy egy nap hányszor, vissza kell mennünk holnap vagy hétfőn.

KépKép
csongria

Nanica: Nem próbáltad esteleg úgy, hogy lefejsz egy kis anyatejet és abba keverve adod neki a vitamint, hátha úgy nem jön vissza.

Csongria: Sajnálom szegény Benit, hogy ilyen cipőt kell hordania :cry: Reméljük nem kerül sor műtétre. De attól függetlenül aranyos a cipő, máramennyire egy ilyen cipő aranyos lehet.

Kami: Áron csúcssuper! Az ordítás az csak beszélgetés szinten megy vagy rendesen sír is?

Na most mennem kell majd még jövök.

Ja nálunk a barátnőm rendel a pelenkafutártól azt mondja elég olcsók a pelusok, mert kb. 30-35,- körül van én láttam, teljesen jó minöségüek. Nincs velük semmi gond, de én még nem vette rá magam, hogy rendeljek tölük.

Tényleg nem kell valakinek egy IWIW meghívó?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Mindenki!

Vagyok, olvasok, nagytakarítok!!!! :-(
Vendég

Kami: ha emlékszel még a teljes dallamra, akkor megyek hozzád továbbképzésre, mert csak kis részletére emlékszem! :D (akár fel is énekelhetnéd nekem videóra :D)
A Linus annyira szereti ezt a dalt, hogy még a kórházban, a kardiológián is megnyugodott amikor énekletem neki - s azóta is rögtön vigyorog, ha elkezdem.

Krisy: pont a tejcsi a gond. Csongria szolt, hogy a tej gátolja a vas felszívódását.
Tegnapelőtt lefejt tejjel együtt attam (csokistej :lol: ) utánna fél órával evés - 2 óra múlva visszajött-
Tegnap: evés - szünet, mini lefejt tejjel bead - evés, beadás után egy órával visszajött. (a vas tájékoztatóján az van, hogy evés előtt vagy közben kell bevenni)
Ma már alszik a Linus és még nem jött vissza a vas: két evés között 1!csepp tejjel, kiskanállal adtam be - ettől lett csokis a képe.

Ma virágot ültettem meg mi is nagytakaríottunk! (úgy tűnik ez ilyen nap)

Csongria: mi az a színtelen bigyó az allján?

Orsi: milyen volt az északátok? Most is sokszot kellt?

Hétfőig már lehet, hogy csak olvasni tudok, mert névnapozunk, jönnek vendégek, de addig írjatok sokat!

nanica

Nanica! Te is Anna vagy? Akkor neked is Boldog Névnapot! :)

Mi is nemrég értünk haza a Normafáról, kirándultunk, ill. a Kőbüfében (fogasvégállomás) ettünk és dumcsiztunk a haverokkal. Ők persze ittak is és én voltam az áldozat sofőr! :)
lora7

Összes Annának Boldog Névnapot!

Van egy pár... :-)
Vendég

Na ilyen se volt még hogy én legyek az első!

Végre volt egy nyugodt éjtszakánk. Már napok óta nem aludtunk Benit annyira megviseli a fogzás :( Mindent kifogunk nyugtalan sírás éjtszaka, hasmenés, piros popsi stb.. Tegnap beszéltem egy homeopatiás drnővel és a Chamomilla mellé kapott éjtszakára Viburol kúpot és végre aludtunk :D Ő is mi is

Nanica próbáld meg a vasat teával beadni. Nagyon boldog névnapot Linusnak :D

KépKép
csongria

Nanica! Az a cipő alján egy csavar rendszer gondolom azzal fogják beállitani pontosan a lábára.

KépKép
csongria

Igen-igen!
Én is rájöttem, hogy Nanica vszínűleg Linus névnapjára gondol! Iten éltesse!!!!! :-)
Úgy várom, hogy Lucának is legyen már vmi ünnepe... De a névnapja decemberben van. Akkor meg ugye ott lesz a karácsony, meg mikulás is! De nagyon akartuk, hogy ne legyen közel a névnapja meg a szülinapja Még jó, hogy lány lett. Nekem tetszett a Benedek fiúban, de márc 21-re voltam kiírva (Benedek napja). Meg ré is beszéltem egy ismerőst a Benedekre a Bendegúz helyett. Nagyon nem illett volna a vezetéknevéhez sem!

Ria!

A nehéz napokon mi is kombináltuk a Viburcollal a Chamomillát... (1-2 alk. még Nurofen v. Panadol is kellett :-( de most úgyis kapok a fejemre a "dokiktól" :-) )
Vendég

Csongria! En annyira el vagyok foglalva a sajat bajunkkal, hogy a maset mar eszre se veszem :oops: es szegyen, de nem tudom, miert kell Beninek ez a cipello. Van valami a labikojaval? :(

Aron ataludta az egesz ejszakat. Mi tobb, most is alszik. Kul!
kami

Jajjjjj Kami de jó Neked. Én meg jöhettem be a férjem irodájába, mert szabin van a pénzügyese. Kb 70számlát kell/kellett ma csinálnom.... Fúj!És fúj reggel 6kor kelés. De legalább délben lelépünk vásárolni!!! :-)
Vendég

Jajteszegeny Norcikam! Legalabb kapnal erte manit - de ez nektek nem bevetel :( Mit dolgozik a ferjecsked? Nagymaroson van legalabb az iroda?
kami

Bp. Vörösvári út panel. (Flórián tér) Mi sem Maroson lakunk, hanem Budörsön... Kapok érte manit. Megyünk vásárolni :-) Majd igyekszem levenni apát. Apa amúgy nemzetközi szállítmányozással foglalkozik, mint én. Csak ő közúton, én vasúton. Neki saját ség, én nagynál. Nektek jó, van ÓCSÓ mosópor, de én? Szállíttassak vmit olcsón vonattal?????? :-)
Vendég

Derűs délelőtött! (Szizsi bácsi után szabadon)

Nanica,
Éjszakáink egy hangyabokányival jobbak, de még nem a jól bevált „nyugis” kétszer ébredésesek.

Tegnap voltunk védőnőnél, bár megbeszéltük, hogy már nem kell minden héten mérni, meg felújítás is van náluk, de Sebiapuka hajthatatlan volt. Úgyhogy tegnap átvágtunk a sitt (lehet így írni?) kupacokon és méredzkedtünk: 8100g. Mondta a védőnő, hogy gyorsan leméri a hosszát is a 6 hónapos státuszhoz, jövő héten úgyis betölti…Neeeeem. Minden alkalommal tévednek egy hónapot a dokinővel. Nagyon hízelgő.
Na de a lényeg: fel akartam iratni Konakiont, és azt mondta, hogy most már nem kell, adjak minden nap gyümölcsöt.
A kérdés: Szerintetek melyik a jobb? Csak anyatej Konakionnal, vagy a Konakiont kiváltani gyümölcscsel (nem a tejet)? (a 6 hónapos korig a bélrendszer…-t ne írjátok, azt tudom, csak hogy ki melyiket választaná)
Igazából, mi hajlunk afelé, hogy kérünk még legalább 1 kör K-vitamint, mert nem szándékozunk még napi rendszerességgel gyümizni.
Megfigyeltük, hogy ha a barackot csak simán hámozva a szájához tartjuk, akkor teljesen begolyózik, úgy eszi, ha turmixolva, kanállal adom, csak fintorog, és kiköpi. Még az a szerencse, hogy gyártottam már vagy egy tonna fagyasztott barackkockát.

Kedves Annák,
Boldog Névnapot (utólag)!

Kedves Linus,
Boldog 1. névnapot!

Nem tudom mikor van a gyerekem névnapja :o . Valamikor a születésnapja előtt…Megvan… jan. 20. Hát neki sincs valami jól elosztva. Nekem pl. tökéletes, nyári szüli, őszi névnap, negyedévente egy ünnep. Szegény Sebi dec, jan, márc-ban letud mindent :? .

Kami,
Még neked akartam a múltkor. Áron képeit nézve már tudom honnan ered az „átnyálazta” az újságot kifejezés. :P

Orsi
Kép Kép
sno

választanáTOK

Orsi
Kép Kép
sno

Sno!

Esetleg megpróbálhatnád a HA tejpépet (elfogultságból mondom, mert nekünk bevált) Én csak 30ml vízzel csinálom egyelőre, és ahhoz adom a gyümi. Egy-két kanállal. Nem tudom, anyatejes babák hogy reagálnak rá, de mivel ugyanaz van abban, mint a tápiban, tetszik neki. Esetleg gyümi anyatejjel. Az sem rossz. És természetes a fintorgás. Nem feltétlen az íznek szól, hanem a kanálnak meg az állagnak. Szokni kell. Pár hónap (hét) és falni fogja a kajákat!!!!
És ne aggódj a bélrenszere miatt, úgyis "minnyá betölti a 6 hónapot" hi-hi :-)!!!!
Vendég

Sziasztok!

Ria,
Beninek remélem a cipő beválik és segít is, hogyu ne legyen szükség műtétre!

Nanica,
Liliannának boldog névnapot!!! :D

Hozzátáplálás: Szerintetek létezik olyan, hogy már nem elégít ki egy lassan 5 hónapos babát az anyatej?
A gyerekorvosom szerint nálunk ez a helyzet. Álítólag a babák jelzik ha már nekik szükségük van szilárdabb táplálékra. Mi ott tartunk, hogy Peti már 1- 2 óránként szopizik rendes mennyiséget, nem csak nassol és mégis mindig éhes. Tejem meg már annyi van a sok szopitól. Este a pépet úgy eszi mint aki egész nap nem kapott enni.
A gyerekdokim szerint Petinek szüksége van már másra is mint a tej. Pedig a dokim nagyon szopipárti és hozzátette, hoigy etethetem óránként is ha nekem nem probléma. Szerintetek???
Vendég

Boldog Linus napot :D

Orsi, Konakiont a mi orvosunk szerint (ez orvosfüggő, direkt megkérdeztem, szerinte a vidéki orvosok adják fölöslegesen sokáig, bár itt Pesten is sokaknak) a gyerek 2 azaz két hónapos koráig kellett szedni, vagyis mi már 3 hónapja nem szedünk!! (nem a tápis pótlás miatt nem, hanem amúgy sem, ezt is megkérdeztem), ti is elhagyhatjátok, gyümölcsöt meg vagy adsz néha, vagy nem, mi még csak most kezdjük majd az egy-egy kiskanalas ízkóstolgatást, tehát érdemben nem kap. De a Konakion sztem nem kell tovább.

Ági, nálunk is ez van, óránként éhes, és én meg nem tudom, h most mit csináljak, mert szopizni lehet óránként, de a tápit azért mégse adom 3 óránkéntnél gyakrabban, és még így se tudom, h milyen gyakran lehet, mert egy csak tápit kapó baba már csak 5-ször eszik ilyen idős korában (vagy nem? tápisok segítsetek mit csináljak) De ha csak minden másodiknál pótlok, akkor a tápi nélküli szopik után ordít :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok, rémes éjszakánk volt. Visszamentünk újszülöttbe. Kétóránként felébredt. Nem feltétlen mert éhes, csak úgy. Szegény látszott rajta, hogy álmos, de nem tudott aludni. :( Enni is 2szer evett, a régi átalszomazéjszakáthoz képest ez nekem sok.

Sági!
Ezen a hozzátápin már én is gondolkodtam. Hát Brigi minden inni és ennivalót kinéz a számból. Kezdek hajlani arra, hogy próbálkozzam én is gyümikkel.
Szerintem ha Peti igényli, miért ne? Az óránkénti etetésnél szerintem jobb alternativa. :shock: :) Egyébként te miért is kezdtél tejpépet adni neki? Meg mióta adod neki?

Ria
Én is remélem, hogy a cipő beválik. Kíváncsi vagyok mennyit kell majd viselnie/nap. Majd írd meg. Szerintem rendbe teszi a kis lábát, főleg míg ilyen pici.

Olyan furcsa, hogy néhány baba már lassan fél éves! És hogy milyen sokat tudnak már. Nézegettem a "régi" fényképeket, amikor még Brigi olyan kis tehetetlen volt. :) Most meg már olyan nagy! Hiányzik a picikor... Viszont a második babóra visszatérve, én még azért is szeretnék 4-5 év különbséget, hogy 100%-ig ki tudjam élvezni Brigivel a kicsikort. Ha jön egy második, akkor ez óhatatlanul megoszlik. Így a másodikra is jobban tudok majd koncentrálni. Legalábbis egyelőre ezt így gondolom. Főleg, mert valszeg a másodiknál megállunk.
lora7

Sági,
előfordulhat, hogy ez a helyzet. Nálunk az anyósom mondta, amikor mondtam neki, hogy 6 hónapig csak szopi, hogy persze egy ekkora gyereknél...majd meglátom, hogy kérni fogja a "rendes" kaját. Sebi mondjuk szopi fanatikus, de Peti jelzései elég gyanúsak, és hát súlyban ott van az élbolyban. De várjuk meg a dr. kismamik véleményét.

Norc,
igazából annyira nincs kedvem még mellé etetni. Csak azon morfondírozok, hogy nyerek-e valamit a mű K-vitamin kiváltásával, vagy nem érdemes szarakodni vele. De az anyatejes ötletet kipróbálom, ha mégis elhagyjuk a K-t, jó átvezetésnek tűnik, aztán meg valószínű még a tejpéppel is találkozunk.

Orsi
Kép Kép
sno

Nanica, Kami
Ha már nálatok úgyis csiriviri minden, nem jöttök hozzánk is egy kicsit nagytakarítani, ablakotmosni stb? Luuuuusta vaaaaagyooook. :oops: :)
lora7

Hahh, Lora, nekem meg az eloszoba hatravan, meg a konyhafelmosas, ha elkeszultem, megyek :) De keso du vissza kell ernem, mert vacsit fozok Gedeiapuank :D Mar tudom is, mit: citromos-vajas csirkemellet petrezselymes krumplival. Remelem sikerul es idoben elkeszulok vele!!!!
kami

Sziasztok!

Még élünk, csak mióta hazajöttünk, programhajhászok lettünk - kényszerűségből (GYED, munkahely, orvos, jogosítvány, ajándékok, bevásárlás, nagyszülők, stb.) és még ma is lenne mit csinálni, de most már muszáj adnom szegény Gergőnek egy itthon töltött napot!
És most azt hiszem, beájulok mellé, ha már úgy döntött, hogy alszik, ki kell használnom! :wink:
Vendég

Szia,
Megjöttünk Agárdról. Jó volt, csak ismét kiderült, hogy nem szabad melegre vinni Zsófiát (volt egy strandon ordítás, ahol csak napernyő volt).
Sokkal jobb volt az idő, esténként lehűlt (Már múlt hétvégén is). Meg egy kis társaság.

Dinyuska,
BCG-ről dokit kérdeztrem. Most már nincs ilyen hogy bőrpróba (valahol én is olvastam ilyesmit), hanem símán újraoltják félévesen, ha nincs semmi nyom.

SNO,
Mi is 2 csomag K-vitamint ettünk meg és kész (lb. 2 hónap). Pedig csak anyatejet eszünk (bár múltkor megnyalta az almá, amit ettem és nem fintorgott). Doki szerint nem kell több.

Timi hol van? Vagy nyaralnak?

Na, felébredt.

KépKép
bozotka

Kami
Ez nagyszerűen hangzik. Nálunk is megfőzheted és adok egy dobozt, hogy nehogy éhen haljon Gedeiapu. :) Ja csak ne felejts el mosogatni utána! Na akkor beszervezhetek egy szabad napot Brigivel magunknak?
(Jójó, tudom, hogy míg itt ülök a gép előtt már a felét megcsinálhattam volna... :) )
lora7

Egyébként megint dokihoz megyünk. Sajnos úgy köhög és hörög, mint Dart Véder. (Nemtom hogy kell írni!) Szerintem a sok szösz, amit a szájába vesz plüssökről, illetve a pelusáról. De a védőnéni azt mondta, egy meghallgatást megér. Elvégre tényleg nincsenek messze és nehogy a hétvégén rosszabb legyen. :(
lora7

Bozotka,
akkor ezekszerint nem kell ennyire véresen komolyan venni ezt a K-vitamin adagolást. Ez fontos info volt, hogy valaki nem szedi, de mást sem csinál.
Itt a lakótelepen egy kismama egyáltalán nem adott a babájának és csak szoptatott, na abból baj lett (agyvérzés).

Elaludt a Tarzanra!!!!! Hurráááá! Megkezdtem a hajszárító kiváltását. És cumi sem volt, se ringatás, igaz előtte evett, de akkor is...

Orsi
Kép Kép
sno

csak gyorsan írok, mert Linusapu mindjárt hazaér és folytatjuk a takarítást (tegnap nem végeztünk :()

Köszi mindenkinek a köszöntést! :D

K-vitamin: én is akartam még 3 hósan feliratni a következőt, de a dokinénik azt mondta, hogy már nem kell és nem is mondott mást helyette.
Azt mondta, hogy ami még van itthon 2 ampulla azt adjam be neki, de több nem kell!

Lora: a Linusnál is részben azért volt a vérvétel mert köhög, de a lelet alapján gyulladásnak nyoma sincs. (egyébként vérvétel nélkül is kaptuk volna a vasat :shock: )

Norc: Eltaláltad, a Linust ülljük most!

És nem Anna vagyok, bár hallgatok minden A-val kezdődő névre.

Szerintem ne hangoztassátok nagyon, hogy kaptok pénzt TGYÁS alatt, erről nyilatkozni kellett! Olyan, mint a táppénz, ha kereső tevékenységet végzel, akkor nem jár! (azthiszem)

Tomi írta, hogy egy hétig nem lesz!

nanica

Sno: pocakosan is hallgattátok a tarzant?

Én most Sting bácsit vetettem be, hátha... én is zseretném a hajszárítót leépíteni :?

nanica

Nanica,
nem, kb. 1 hónapja kapcsoltam be neki (mert csak az van meg mp3-ban), és teljesen kiütötte az egyik szám (azóta is ha meghallja, csak fekszik és lazázik). Tegnap kapott egy saját lejátszót a szobájába, úgyhogy most tesztelem alváshoz (eddig 1:1 az állás).

Ok, akkor nem iratok fel több K-vitamint, de nem is etetem kötelezően mindennap gyümivel.

Krisy,
Írtam privit: iwiw meghívóért folyamodom (már megint).

Orsi
Kép Kép
sno

Tarzan vs. Hajszárító 2:1
Há-há

Orsi
Kép Kép
sno

SNO!

Nesze Nektek anti-hozzátápi kedvcsináló:

Kép Ez még nem hibátlan...
Vendég

Sági!

Nekünk a doktornő javasolta a hozzátápit. Nagy babáknál sokszor hamarabb jön el az idő. Az óránkénti szopival az a baj, hogy (szerintem, de lehet, hogy lerohannak az okosok :-)) ha sokat cicizik, felhígul a tejcsi. Legalábbis a bnőmnél ez volt. Óránként kiszívta mondjuk a 3/4cicit, és pont a zsíros, tápláló tejet hagyta meg. Emiatt úgy érzékelte a szervezete, hogy "inkább szomjas" a baba és egyre több hígabb tejet termelt, így egyre kevesebb volt az esély, hogy a kisfiú eljusson a tápláló részig. Hú de hülyén írtam le! Remélem érted... Most 8 hónapos és 11kg tiszta izom, simán jár meg minden... :-) Akkor lett elege, amikor az óránkénti szopiból éjjel 20PERCENKÉNTI szopi lett. Két hétig bírta, hogy 20percenként keltette a gyerek, aztán megetette tejpéppel. 10órát aludt egyhuzamban...
DE EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM!!! NEM VAGYOK DOKIKISMAMA!!!! :-)
Vendég

Nanica!

Én nem olvastam vmit, vagy Te értetted félre? Ki kap pénzt TGYÁS mellett????? Sztem csak azt beszéltük, mi lenne, HA...
Bár lehet, h lemaradtam vmiről!!!!! :-)
Vendég

Norc,
Te meg Lora fogtok részesedést kapni az én GYED-emből, emlékszel, a segítségért :lol: De aztán bevallani ám...

A hidratáló arcpakolást egy nőnek időben el kell kezdeni, és ezt Luca nagyon jól tudja, és ráadásul, nagyon helyesen olyant választott, ami megy az etetőszék szinéhez is.

Orsi
Kép Kép
sno

Köszi a véleményeket!
Nóri,
Igazad lehet, de amúgy meg nem bírja tovább. Ja és fejek is. Mármint a cicim. Asszem elkezdem mégis valami gyüivel a dolgot.
Na mentük haza, vasárnap jövünk!
Jó hétvégét mindenkinek!
Pussz
Vendég

Sági szerintem igaz az hogy egy idő után nem elégíti ki az igényét! A tejpépünkre ami 4 hótól van arra rá van irva "ha már a anyatej/tápszer nem elégiti ki a baba energiaszükségletét" De hát nállunk is igy kezdődött hogy kibukta a tápszert aztán elkezdtük a banánt és utánna már alig bukott. Amikor meg nem nagyon ette a tápszert jött a tejpép és a zöldség...

A konakionból nekünk csak egy doboz kellett. Pedig 6 hétig csak szoptattam. Ez is orvos válogatja...

A cipit beállitották hogy kifelé forduljon a láb. Minnél többet kell viselni ha lehet és tűri akkor éjtszaka is.

Kami! kicsit befelé fordult a jobb lábfeje és az utóbbi hetekben rosszabodott.

Nóri milyen etetőszéketek van ? Tök jó!

KépKép
csongria

Jaja, Csongria, Sagi mar reggel felvilagositott. Bocsi, amiert ilyen figyelmetlen vagyok es mielobbi javulast kivanok Beninek!!! Most meg gyorsan valtoznak a csontjaik, ugyhogy ha szorgosan hordja a cipit, akkor tan csak nem lesz mutet.

Velunk semmi extra, Aron a szokasos formajat hozza: "jon-megy". Nagyon jol elvan szerencsere, de ha elkezd orditani, akkor gyorsan odateszek neki valamit, amivel total eltereli a figyelmet. Most epp a tornaszonyegemet pofozza, azelott a "Varazstaskabol" cimbaszott elo dolgokat (abba a tatyoba mindig erdekes dolgokat tomok, es csak odateszem ele, hagy fedezze fol...) Ma egyebkent egesz sok idot eltoltott a babauleseben, ami jo, mert mostantol szeretnem minden nap felultetni egy kicsit.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Ria!

Peg Perego Prima Pappa Dondolino. Már kifutott modell. Akciósan vettem féláron. Kb 12 hetes terhesen :-)
Hintázik is. De nem használom, max lábtartónak!!!!
Vendég

Na ma gazdagabbak lettünk egy újebb foggal (2db összesen) és tudunk egyedül ülni. Vagyis én már rég tudok. Luca meg csak néha.
Megünnepeltem egy nagy adag fagyival és egy teljes üveg citromos Breezerrel!!!! :-)

Ria!

Te kérdezted, ugye: nem vérzett semmije a fog miatt. Ma még hasmenés sem volt. Az elsőnél igen!!!!
Vendég

Sziasztok!

Beninek reméljük, hogy nem lesz semmi komolyabb baja a lábacskájával.

Boldog névnapot Annának és Linusnak!!!!

Hozzátápi: Nem tudom miért, de nálunk nem jött még egyenlőre be a tejpép. Naturt kapot és ma próbálkoztam egy kis barack turmix keverésével is, az se nagyon.

Sajnos nálunk meg kijött egy kis szájpenész, mert állandóan most már mindent bekap, "megnyamog", de már alakult.
Illetve valószínű nekünk is elindult a fogunk, fönt jobb oldalt van egy kis fehér pont, ami éles, és van az íny oldalán egy pukli. Jó korán kezdi a kisasszony. Tényleg mitt lehet rákenni az ínyére???????

Mi elég nyűgösek vagyunk mostanában, valószínű a fogzás miatt is. Nagyon nehezen alszunk el, ami nálunk eddig sose volt gond és mi is visszatértünk az újszülöttek kelléséhez 2-3 között és 5 óra körül. KIcsit most valahogy fárasztó.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sági: Ezt én is hallottam, hogy a csecsemők jelezni fogják, ha már más táplálékra is szükségük lesz.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok

Most csak benéztem majd jövök és visszaolvasok.

Sno küldöm a meghívót.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: