A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Eszméletlen milyen termékenyek vagytok!

Miléna!
Remek, hogy még kitartasz!

Vadvirág!
Ha te feszült vagy azt, hogy szoktad megoldani, hogy a gyerekek ne igyák meg a levét?

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Motiot!
Igen... :):)

Timi! (T.Kőszegi)
Isteniek a fotók! :):)

Az egyik a kanapé szélén három angyalka egyben? Az is párna?

Andi!
Abban a szerencsés helyeztben vagyok hogy hála Istennek sok igazán nagyszerű őszinte barátom van és persze Attilára is számíthatok mindenben - velük azonnal, frissiben megbeszélem, alaposan kielemzem az esetleges számomra nehezebb helyzeteket és máris remekül érzem magam ismét. :):)

De pl. a gyerekek miatt még soha nem voltam feszült, vagy ingerült - ez általában mindig szűk látókörű ismeretlen illetők miatt fordul elő...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Timi: nagyon jók a képek! :D

Pihiztem egész délután,de most is olyan álmos vagyok. :oops: :oops: :oops:

Úgy szerettem volna én is elmenni a talira. :cry: Sajnos május elejétől nem utazhatok a városból sehová,azóta nem javasolja a dokim.Meg nem is igazán tudok kimozdulni. :oops:
Remélem csináltok majd jó sok képet és mindenről beszámoltok részletesen! :D Mi akik nem tudunk menni lélekben veletek leszünk. :D

Puszi,jó éjt mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok !

Miléna : kitartás ügyes csaj vagy. Lélekben veled vagyok.
AMikor én húsvétkor bent voltam a kórházba igaz csak két napot nekem már a második nap nehezen ment a fekvés. Rám is szóltak tessék pihenni. Így teljesen átérzem a te helyzeted.

Kösz lányok a kép dicséreteket.

Gremese : merre vagy ? nem vagyok hozzá szokva, hogy ennyire eltünj.

Vadvirág : igen az angyalkák is párna de neked direkt lefotóztam.

Kép angyalkák
20200310173350

Sziasztok!

Hú csajok, alig bírtam visszaolvasni! Nagyon termékenyek vagytok :lol: !
Ma takarítottam, mostam, pakoltam, vasaltam, úgyhogy holnapra ebédfőzésen kívül semmi házimunkát nem tervezek. Na jó, még egy adag mosást :roll: .

Miléna!
Örülök neki, hogy minden rendben, tuti kibírja Zéti min. a 36. hétig :wink: !

Anesz74!
Te kérdeztél az előtejjel kapcsolatban. Nekem egyik terhességemkor sem volt, és sokáig szoptattam (22 hó, és 17 hó). Most is addig fogok szoptatni, amíg a baba el nem választja magát (mert mindig ők szoktak le a szopiról, nem én szoktattam le őket). A szoptatás elhatározás kérdése, -persze adódhatnak problémák, főleg első babánál-, de ha az ember lánya nem adja fel, akkor 99%, hogy tud majd szoptatni :) .

Irina!
A Peg Peregoval tuti meg leszel elégedve. Egyébként vannak akik még garanciás papírokkal árulják a néhány hónapos babakocsijukat. Szóval érdemes körülnézned a használtak között, néhány 10.000 Ft-ot megspórolhatsz.

Amona!
Kb. a 36. héten fordulnak be a babák, de persze van amelyik korábban, van amelyik később, és van amelyik nem... :?

Motiot!
Ezek az aggodalmak a 2. gyerek érkezésével teljesen természetesek (a 3.-nál már nincsenek ilyen érzéseim). Nálam is voltak, de az nyugtasson, hogy a szeretet a gyerekek számával megsokszorozódik, nem pedig osztódik a gyerekek között. Tényleg nálunk is olyan jó látni, hogy a két fiú úgy szereti egymást, meg már annyira várják a tesó érkezését. Ezt Vadvirág nagyon jól leírta.

Niki!
Nagyon csinosak vagytok apával :wink: ! Biztos nagyon szép lesz a kislányotok! A kis hercegnőtök figyelmébe ajánlom a két fiamat (persze nem egyszerre) :lol: ! Bár ha nagylábon fog élni fel kell kötni a gatyát :wink: !

Anitja!
Én is úgy mosok, mint a barátnőd. Szóval nem esek túlzásba a babaruha mosást illetően :lol: . Persze mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja.

Emese!
Az, hogy hogyan avatod be a gyerkőcöt a tesó érkezésébe attól is függ, hogy mennyi idős. Egy kisebb gyereknek is el kell mondani mindent a babáról (hol van, hogy került oda stb.), csak egyszerűbben. A nagyobbak már részletesebb felvilágosítást igényelnek. A kisebbik fiam olyan szavakat jegyzett meg, mint tejcsatorna, magzatvíz. Ezeket mikor meghallottuk a szájából hát vissza kellett tartanunk a nevetést. Van pár aranyköpése felírtam természetesen (a szó elszáll, az írás megmarad).
Egyébként a szoptatással rólam is mentek le a kilók. Nekem 57 kg a súlyom kb. 15 éves korom óta, de mikor szoptattam 52 kg voltam. Mindenki szörnyűlködött, hogy "Úristen, te nem eszel?!", de ettem (nem is keveset, volt hogy egy szoptatás alatt bevágtam egy doboz vaníliás karikát, mert éppen édeset kívántam), mivel kellett az energia a szoptatáshoz. Rólad is sitty-sutty lemennek a plusz kilók. Te is csak a pocakodra híztál, a többi meg víz, az is kimegy szülés után :wink: ! De te amúgy is jól állsz hozzá mindenhez, nem kell téged nyugtatgatni, igaz ?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Timi! (T.Kőszegi)
Köszönöm szépen, kedves vagy és nagyon tetszik!!! :):)

Honnan van?

Nekünk is van egy hasonló plüss Angyalkánk már hosszú évek óta, Ő a karácsonyfa legtetején, mint csúcsdísz foglal helyet évről-évre... :):)

Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nekem féltestvéreim vannak (egy hugi és egy öcsi :D ), egy apa, három anya... :oops: De nagyon összetarunk. Rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, támogatjuk egymást. Pedig a szüleink nem hoztak minket össze gyerekkorunkban. Mi kerestük egymást, mikor kamaszodtunk. Apánkkal viszont egyikőnk sem tartja a kapcsolatot. Illetve ő nem tartja velünk... Ő baja, hogy kimarad a jóból, meg most az első unokájából...

K. Timi! Csini pocak!!!
És de jó az a bohóchal!!! Én is imádom a plüssöket. Most lesz ürügy, hogy kicsomagoljam őket... :wink: :lol:

Miléna! Gratu Neked és Zétinek! Nagyon ügyesek vagytok! :D

Ma megyek 2-kor a szülésre felkészítő tanfolyamra. A babaápolás lesz a téma. Kiskolbi! Jössz???

Regina
KépKép
mazsola7

Jó reggelt Mindenkinek!
Timi, most már legalább majd én megismerlek a felkészítőn. :D De ha egy kukkeres pár után nézelődsz majd, neked se lesz nehéz dolgod.

Köszi mindenkinek az infot az előtejjel/tejjel kapcsolatban. Ismét kérdezni szeretnék Tőletek lányok.
Hogy is van most ez a szabad orvosválasztással? Akárhol lakok, szülhetek bárhol, ahol nekem tetszik anélkül, hogy ki kellenne fizetnem azt a bizonyos 30%-ot?
Bocs, hogy ilyen tudatlan vagyok, de eddig nem érintett a téma :oops:
Köszönöm

KépKép
anesz74

Sziasztok !

Már meg is jöttem a szokásos vércsapolásról.
Ismét nem találták a vénámat de aztán meg lett.

anesz : rákérdeztem a szülésfelkészítőre és nem biztos, hogy lesz augusztusba. Nagyon sokan szabin vannak és így nincs ki előadást tartson. De a nővérke aki ma volt ő azt mondta, hogy szeptember első hetétől tutti lesz. Az első alkalom a szülés és szülőszoba látogatásról szól. Engem pont ez érdekelne és abba elvileg még bele férek mert 26-27re vagyok kiírva.
Én megyek jövőhét csütörtökön is majd akkor is rákérdezek és ha tudok valamit akkor rögtön írom neked.

Képzeljétek jövőhét csütörtökön kezdjük a CTG-t. Azt mondta a csajszi, hogy azt a 32. héten kell elkezdeni és mi csütörtökön leszünk 32 hetesek. Annyira örülök. Igaz nem tudom, hogy hogyan működik és ez minek kell azaz tudom, hogy a méhösszehúzódásokat nézik.

Vadvirág : mikulásra kaptam tavaly. A tesóm vette és ha jól tudom akkor a Pólus Centerbe.

Mazsola7 : a bohóchalat azt szintén a tesómtól kaptam Párizsból hota a Diesny boltból. Imádom a Némó rajzfilmet annyira jó és aranyos. Amióta ment a rajzfilm azóta tiszta bohóchal mániás vagyok.
Akartam venni tengeri akváriumot is mert sima akváriumunk az van de én akkor annyira bele szerelmesedtem, hogy utána jártam.
De azaz igazság, hogy hamar letettem róla mert egy 100 literes akvárium kb 200.000ft és álltalában az első hal állomány rögtön kidöglik amíg be nem áll a víz minősége és egy ilyen halacska kb 20.000ft. Így nincs tengeri akváriumom és egy darabig nem is lesz mert nagyon sokat kell vele foglalkozni.

Lányok hol vagytok ?
Nem vagyok hozzá szokva, hogy ennyire ne írjatok.
Gondolom mindenki élvezkedik kint a hüsi levegőn.

Na lépek kicsit csavarogni. Legyetek jók és mire vissza jövök sok sok beírást szeretnék látni.

Kellemes napot mindenkinek.
20200310173350

K. Timi! Nekem is nagyon tetszett a Némó nyomában!!! Aranyos rajzfilm! :D

Mégse ma jön a festő (mert eltűnt :shock: ). Egy másik jön hétfőn... :cry: Úgyhogy lepucoltam a gáztűzhelyet, és kitakarítottam a szobákat. Hétfőig nem néztem volna el ezt a koszt. Vastagon állt mindenhol a por...

Regina
KépKép
mazsola7

Vadvirág!
Jó, hogy ilyen higgadt személyiség vagy! Engem azért ki tud hozni a sodromból a Petyka, rendkívüli módon dacol teljesen egyértelmű és látható dolgokat képes tagadni, bár ez a kisebbik baj a nagyobbik az, hogy nem akar délután aludni (mellesleg egy energia bomba) és így estére persze kezelhetetlenül nyűgössé válik.

Előtej: Nekem az előző terhességnél már félidőtől volt, most pedíg nincs. Szerintem ez nem befolyásolja a későbbi szoptatás sikerességét. Nekünk Petykával nagyon nehezen idult másfél hónapig mást se csináltam csak fejtem és kanalaztam belé a tejcsit. A vége pedíg az lett, hogy 25 hónaposan én választottam el fenyegető vetélés miatt.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

KTimi! Ihun vaok! :D Te is nagyon csinos vagy, szépen nő a pocikád és Nííííímóóóóóóó nagyon cuki, én is nagyon szeretem! :D

Vadvirág, Banita! Igaz, még korai, de nagyon köszönöm a tesóbeavatás ötleteket. Az, hogy a pici vigyen ajándékot, nagyon klassz, szerintem így fogjuk majd csinálni.
Banita igazad van, én tök jól állok a terhességhez (meglepően jól, mert azt hittem, a nulladik baba elvesztése után, hogy paragocsi leszek, de rájöttem, hogy annak semmi értelme).
Ha majd valami nyugtalanít, akkor úgy is írok nektek ezerrel, de ahogy magamat (a testemet) ismerem, le fognak menni azok a plusz kilók. Ráadásul én azt hittem - a családomból kiindulva -, hogy akkora leszek, mint egy bálna, de nem, mert "csak" + 12 kilónál járok.
Próbálok folyamatosan odafigyelni a súlyomra, márcsak azért is, mert a kis lila seprűerek megszaporodtak a lábamon, és ez a túlsúlytól, meg melegtől is van.

Tegnap voltam kutyasétin két hete először végre. Nagyon jól esett, és találkoztam két rendőrrel, akik bebizonyították, hogy igenis a rendőrviccek helytállóak. (Tisztelet a kivételnek!!!!!!)

Szóval jöttek ketten egy autóval, és az egyik kutyás szólt nekik, ha már itt vannak, csattogjanak fel az erdőbe, mert a rendes hajléktalanokat kilakoltatták, és egy szörnyű részeges pasi jött a helyükre, aki tüzet akart rakni valamelyik nap. Szép lenne, ha begyulladna az erdő... :shock:
Ezek..... a kocsival átmentek az elkerített kis réten, és elindultak felfelé a gyalogúton. Hangsúlyozom, kocsival! :shock: Ami kb. 2 méterig ment, mert utána az út 1,5 m széles.....
4 kutyával voltunk, az egyik 15 éves, már mozdulni is alig bír, a másik egy 8 éves vizsla, és az én két ebem.
Nagyon vicces volt látni, a két rendőr ül bent a kocsiban, nyitva az ajtajuk, és kajabálnak, hogy fogjuk meg a kutyákat. Annyira be voltak sz.rva tőlük. :lol: Az én bárány-eben ráadásul )nem tetszettek neki a rendőrök), elkezdett büffengetni, meg ugatni, miközben tartottam.
Mosndtam neki, hogy csipeszelj, te vadállat, mert a végén még megbüntetnek, hogy nincs rajtad póráz, meg szájkosár.

Szóval a lényeg az autóval berongyolunk az erdőbe, és szembesülünk, hogy ez baromság volt - eset.

Nekem az NST csak a 36. héten fog kezdődni, de ha méhösszehúzódásokat is néznek akkor, azt már CTG-nek fogják hívni. Majd mögláttyuk.

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi: köszi szépen! Engem is a szülőszobalátogatás érdekelne, hogy tudjam mire számítsak. Nem vagyok egy spontán alkat. Hallottam, hogy van kádas szoba is, örülnék, ha ép szabad lenne, mikor én szülök.
Innentől kezdve hetente kell menned CTG-re? :shock: Nekem nem is mondta a dokim! Legközelebb a 34.héten megyek hozzá.
Asszem az összehúződáson kívül nézik a babu szívhangját és mozgásait is, hogy minden rendben van-e. Látják, hogy mennyi oxigént kap. Vagy az már az NST? :?

Andi: gratulálok, hogy ilyen kitartó voltál! Kívánom, hogy most könnyebben menjen a dolog! Petyka megy oviba, vagy otthon marad veletek?

KépKép
anesz74

Sziasztok, Kismamik!

Silka, nagyon köszi a pennys magyarázatot, szerintem így odatalálunk a Hungáriáról. Akkor mindenki benne van, hogy 15 órakor a Pennynél, és várunk max. fél 4-ig (bocs, ezt nem én akarom eldönteni, csak ötlet).

Miléna, örülök, hogy otthon vagytok, a talin sokat gondolunk Rátok!!! :D

Gremese, nemrég pár ismerősömmel épp a "kismamáknak történő helyátadás" kérdéséről beszélgettünk, általános tapasztalat, amiről írsz. Én messze lakom a belvárostól, sokat kellett utaznom a terhességem első kétharmadában (mondjuk napi 6-7 járművön), nagyon rosszak voltak a tapasztalataim. A középkorú nők adták át először a helyet, aztán az idős nénik, aztán az idős bácsik, fiatal lányok, és nagy ritkán a fiatal fiúk a középkorú férfiakkal kb. egy arányban (mondjuk 100 utazásból 2-szer). Persze a mintám nem reprezentatív, csak kétségbeejtő. Valamelyik kismamaújságban jóindulatúan azt írták, hogy van, aki csak nem veszi észre, nyugodtan szóljunk. Hát én volt, hogy majdnem szóltam, amikor a terhestanfolyamon nem adták át (nem nekem) a helyet, de a ctg-n biztos fogok szólni, max. vita lesz a vége (mert gondolom, az adott kispapával stb. lévő kismamának sem lesz kellemes a helyzet). A saját általános tapasztalatom azt volt, hogy a legtöbben jól megbámulták a görögdinnye-hasamat, majd ültek tovább, mintha mi sem történt volna.
Persze voltak jó élményeim is, csak igen kevés. No, azt hiszem, többet is írtam a kelleténél a témáról.

Mindenkinek köszi, aki képet tett fel (és: még, még!).
Lányok, a gardrób tegnap késő este összeállt, ma végre bepakolhatom a ruhákat (már egy hete kupacban senyvednek egy ágyon), juhé!
Mindenkinek szép napot! :wink:

Kép
Kép
irina

Javítás: "az akkor mindenki benne van" kezdetű mondat természetesen KÉRDÉS. :lol:

Kép
Kép
irina

A helyátadásról jut eszembe. Képzeljétek, a múltkor a boltban bevásároltam (alig pár dolgot, hogy elbírjam), és egy fiatal csajszi megkérdezte, hogy segítsen-e. Nagyon kedves volt, meg is lepődtem. Jól esett, de mondtam neki, hogy elboldogulok, és kedvesen megköszöntem. Szerintem is ez a ritkábbik eset sajnos. Bár én mindig úgy vagyok, hogy minden helyzethez alkalmazkodok. Ha nincs ülőhely, akkor nincs ülőhely. Elvagyok én állva is! :D

Regina
KépKép
mazsola7

Íme egy 33. heti pocakfotó. Majdnem elröhögtem magam, nyújtogattam a nyakam, hogy legyen fejem. :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Anesz
Úgy tudom, jól tudod :) Szóval tényleg bárhová mehetsz, nem kell pluszpénzt fizetni. A területi ellátási kötelezettség amúgy is csak BEUTALÓS bajokra vonatkozik, aterhesgondozás ugyebár nem ilyen. De ha nincs beutalód, akkor is ellátHATnak egy másik kórházban, ha az nem veszélyezteti a saját betegeik kiszolgálását. A betegek után azonban sok lóvé jár, így visszautasításról még nem hallottam... Erről jut eszembe, hogy tegnap az Ügyfélkapun leellenőriztem a biztosítási jogviszonyom és a betegéletutam. Hát elég cifra :!: No nem a betegségeim száma (a TB-t idén veszem először igénybe 10 év munkaviszony után), hanem az elszámolt ellátások! Az a doki, akinél életemben egyszer :!: 2 percre :!: voltam a év elején Kútvölgyiben, azért, hogy közölje, a szülés időpontjára tekintettel nem tud vállalni, négy vizsgálatot :!: számolt el utánam. Hát ez szabad rablás mindannyiunk pénzén...

Mazsola
Sajnálom, amit Apukáddal kapcsolatban írtál, én sem értem ezeket a férfiakat, a tesóm 1,5 éves kisfiát még sosem látta az apai nagyapa... De olyan jó látni az igazi apucikat! (például a férjemet) :D -aki már most mondogatja naponta, hogy lesz neki egy kis Linduskája... Meg a mai vérvételen a SOTE-n is olyan édesen-gondoskodva bánt egy újszülöttel a papa!

CTG
Nekem csak a 35. héttől kezdik.

Játékok és plüssök

Ha már itt tartunk... A SOTE mellett van a Fakopáncs játékbolt és mindig megtetszik valami :P Most éppen ujjbábokat vettem kislányunknak, kitaláljátok, hogy melyik meséhez?

Kép

Kép
granda

Gremese!
Szuper a fotó! :):)

Andi!
Azt hiszem én meglehetősen rugalmasan kezelem a dolgokat.

Pl. ha netán összefirkálják a falat, azonnal lefestem az adott felületet, ha napi szinten kiborul valami az asztalterítőre rögtön lecserélem egy másik ugyanolyanra, ha a szőnyeggel történik ugyanez, gyorsan kitisztítom.

A porszívó is naponta kb. 10 alkalommal kerül elő minimum, a mosógépet pedig szintén napjában többször indítom el általában - mert mondjuk éppen Nutellás lett a rövidnaci, vagy bolognai szószos a póló, stb. - ilyenekből sem csinálok ügyet egyáltalán, max. megkérem Őket ezredszerre is hogy legközelebb azért jobban próbáljanak odafigyelni, de biztosítom Őket, hogy egyébként semmi probléma, előfordul ilyen bárkivel, még velem is. :):)

Nálunk ha alkalomadtán bevadulna egy-egy játék, akkor azonnal megkezdődik a meseolvasás. Magam köré gyűjtök mindenkit és egymás után sorra jönnek a mesék - érdekes módon azonnal lecsillapodnak, megnyugszanak. :):)

12:30-13:00 körül kezdődik a délutáni csendespihenő. Ilyenkor megtörténik a szoba kellemes árnyékolása és mindenki megy a saját ágyába.

Kiválaszthat mindenki 2-2-2 tradicionális tündér mesét plusz van egy fix is ezek mellett: Tony Ross - Nem akarok lefeküdni! c. mesekönyv, amiket szépen sorban egymás után elkezdek felolvasni nekik.

Általában Márk az első aki szinte azonnal elalszik, aztán Jázmin, végül pedig Dávid. :):) Van hogy csak 3 mesére kerül sor amikor észreveszem hogy már senki nincs ébren...

Alkalomadtán előfordul hogy Dávid nem alszik el, de 1 teljes órát neki is pihenni kell - ilyenkor nézegethet különféle mesekönyveket, képregényeket az ágyában csöndesen és utána felkelhet, mehet játszani, úgy hogy a többieket ne zavarja az alvásban.

Ők is max. 2 órát alszanak.

Este 20:00-kor pedig már megvacsorázva, lezuhanyozva megkezdődik az esti lefektetés.

Ilyenkor megnézik a tévében a kedvenc meséjüket, plusz 1 mesét még én is elolvasok, aztán beszélgetünk mindenféléről, végül jó éjszakát kívánok, lekapcsolom az éjjeli fényeket is és megvárom amig mindenki elalszik - ez ilyenkor már gyorsan megy.

Reggel 6-kor ébrednek...

Vadvirág
Vendég

Granda!
Hát természetesen a gyerkőcök egyik nagy kedvence: Piroska és a farkas. :):) Nagyon klasszak, tetszeni fog a bébinek. :):)

Vadvirág
Vendég

Granda! Azt a papírszövetet, amit a gardróbba tesztek majd, hol lehet kapni?

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Hát Vadvirág, ámulattal olvasom a soraidat. Tisztára, mintha óvónő lennél. Igazán sok türelmed van a gyerkőcökhöz, irigyellek érte.
Én sajnos hamarabb ráripakodok Rebekára, ha rosszat csinál. Épp ma fogtam neki a szobájának, mert már egy hete hiába könyörögtem neki. Na ott aztán volt ezeréves csokipapír, chips darab, kifolyt üdítő meg minden. Próbálom neki magyarázni, hogy a szobában nem eszünk, de valahogy mindig belopja magának a kajcsit, észre sem veszem. Ja és persze a szőnyeg alatt a parkettán igazi művészrajzok virítottak zsírkrétával. Ő meg csak a vállát vonogatta.
Miután rendet pakoltunk, lesuvickoltunk mindent ezredszerre is megbeszéltük, hogy többet nem csinál ilyeneket. Kíváncsi leszek, hogy most hatottak-e a szavaim.
Tényleg, ti jöttök a talira? Szívesen megismerkednék a "kis" családoddal!!!

Gremese: micsoda izmos karjaid vannak!!! Próbáld meg a fényképezőt oldalra tenni, úgy látszana az arcod is.

Kép
Kép
timi26

Timi26! Jaj Timi..... a röplabda... meg a gének.... :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda! Köszi, hiszek neked, én sokszor nem tudom értelmezni a jogszabályokat, bárhogy igyekszem is :oops:
De most meg olyat olvastam, hogy bár szülhetek bárhol, de csak az ügyeletesnél. Ha behívják a dokimat, mert éppen nem dolgozik, ugyanúgy ki kell fizetni a 30%-ot.
Kérlek, mondd hogy ez is humbug!!!

KépKép
anesz74

Ami az OEP-es elszámolásokat illeti. háááááát sajna így működik az egész ország. Próbálok optimista lenni, de mikor ilyeneket hall az ember....

KépKép
anesz74

Mai pocakfotó + fürdőszoba! (bár a fürdő még nincs teljesen kész...)

Kép Kép
...hogy látszanak az erek a hasamon...!!! :shock:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Irina azt gondolom, hogy amelyik kispapa elkíséri a párját bármilyen vizsgálatra és a párja leül az pontosan tisztában van vele, hogy mennyire nehéz és fárasztó nagy pocival akár órákat is ácsorogni. Aki pont az éppen érintett közeghez tartozik attól szerintem szólás nélkül is elvárható hogy ne ücsörögjön amikor kismamák állnak körülötte.
Az én párom is a legtöbb vizsgálatra elkísér de még sosem ült le ha volt egy mama is aki ácsorgott. Akkor ott állt mellettem vagy ahol éppen hely volt. Nem történik velem semmi ha várakozás közben nem szorongatja végig a kezem.

De sajnos nekem is inkább olyan tapasztalataim voltak, hogy az emberek úgy tesznek mintha nem látnák hogy nagy pocival jársz kelsz körülöttük.

Granda pont ilyen sütis receptekre gondoltam. Köszi :D
Majd írd meg milyen lett a cuki eredményed.

Képzeljétek a párom megígérte, hogy hétvégén végre elkezdünk mindenfélét megvenni a kicsinek. Tudom hogy az utolsók között vagyunk de végre mi is megyünk VÁSÁROLNI!!! :D :D :D

Csajok akik diétáztok! Ti híztatok a diéta óta? Én egy grammot se.
+7 kilónál tartok és a diéta óta inkább lentről ütöm a 7 kilót mint fenntről.
Bár a baba az uh szerint korának megfelelő de azért kicsit aggódóm hogy elég hamit kap-e?

Emese igazán csini vagy :P

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Mazsola te is :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Mazsola: csini pocid van és szépen alakul a fürdő is.

ANIKÓK! NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Anikóknak boldog névnapot kívánok :) !

Olyan jó volt ma az uszodában, végre tényleg hűsítő volt a medence vize, és miután kijöttem a vízből nem éreztem azt, hogy 2 perc múlva vissza kell mennem, v. letusolnom, mert különben hőgutát kapok. Egyszóval normális nyári hőmérséklet volt.

Gremese!
Azt elfelejtettem írni, hogy nálunk is "hozott" a kistesó ajándékot. De természetesen apróságokat nem drága dolgokat (pl. a nagyobbik fiam imádja a tömegközlekedési eszközöket, egyik nap kapott egy buszos képet -újságból vágtam ki-, másnap mikor bejött a klinikára kapott matricát, csokit stb.). Az volt a lényeg, hogy a kicsitől kapta, és ő nagyon örült.
Klassz a pocakfotó (egyáltalán nem hatalmas), viszont a fejed csak félig látszik! Ez pont tőled nem vártam volna :lol: ! Tessék mielőbb pótolni!

Mazsola!
Szép lett a fürdőszoba ! Szép, formás a pocid :wink: ! Nekem is látszódnak az erek.

Megyek, mert leállt a mosógép.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Nyerkit Baromi jó a kérdésed a hízással kapcsolatba, terhességi diabetesz alatt. Én 74 kg kezdtem(ami sok a magaságomhoz képest) de most 76 kg vagyok. Pont most mértem magam és egy picit idegesít hogy a baba mindent meg kap-e. 180Ch diéta mellett nem lehet hízni az biztos de hogy fogyak is 2,5 kg azt már nem. Kíváncsi vagyok mit mond rá jővőhéten a nődokim.
:( :(

Kép
hajagosné szabó éva

Gremese, Mazsola, köszönjük a bombázó pociképeket! ;-)

Vadvirág szavait én már jegyzetelem, próbálom a módszer lényegét elsajátítani (már ha lehetséges) :lol:

Helyátadás: Nyerkit, szerintem is elvárható a dolog a kispapáktól, annál jobban megrázott ezért, amikor a terhestanfolyamon láttam rá példát. Mondjuk az én párom ilyen helyzetben nem ülhetett volna sokáig (nem mintha nem állt volna fel azonnal magától ;-)), mert én magam rászóltam volna.
A legrosszabb élményeim a Combinón voltak mindig, agyontömött járat, hetek óta nem is használom. Majd kíváncsi leszek a babakocsis pankrációkra.
Igazából nem magam miatt zavar a dolog, embertársaim miatt szomorkodom (mert mit várunk mi, amikor még 100 éves, lábukon alig álló öreg néniknek és bácsiknak sem adják át a helyet).

Csajok, akik jönnek a Babanet Találkozóra, reagáljatok a fenti időpontos dologra (vagy már rég lezsíroztuk, csak nekem nem esett le...?) :lol:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!

Itt megint szakad az eso, hat nem tudom mi lesz, eleg gaz a helyzet egyes telepuleseken... :?

Emese, Mazsola, tenyleg gyonyoru pocakotok van, olyan, amilyen a nagykonyvben meg van irva!! :wink:

Mazsola, azt neztem, hogy idovel a pocid teljesen olyan lett, mint a profilodhoz felrakott kis foton!! Olyan szep!! :D

Eva, szerintem ne aggodj, tuti mindent megkap a baba. A testunk csodakra kepes :wink: En a terhesseg elott eleg apro voltam, aztan az elso 5 honap alatt felroppent 10 kilo, gondolom, ennyire szukseg volt, hogy megfelelo legyen a "hotel" a babanak :D Aztan azota egy deka sem jott fel, de en biztos vagyok benne, hogy minden tapanyagot megfeleloen eljuttatok a bebinek.
En vegetarianus vagyok, de ennek ellenere meg a vasam sem alacsony (pedig mindketto, a vega eletmod es a terhesseg is okot adhat ra) szoval nagyon odafigyelunk. Biztos vagyok benne, hogy a te bebid sem szenved semmiben hianyt!!

Banita! A fiaid orult jokepuek, ugyhogy all az alku!! :D Ne felejtsd el, hogy a negyedik lanyunk van utban, es meg nem fejeztuk be! Ugyhogy majd katalogust kaptok!! :lol:
Vendég

jaj, nezzetek a vonalzomat! A babam mindjart beer a hazba!! :? :D
Vendég

Kép
Vendég

Képzeljétek, elaludtam délután és arra ébredtem, hogy fázom. Nagyon rég nem volt ilyen!!!
Egyébként fogalmam sincs milyen idő van odakint, még ki sem dugtam ma az orrom.

Niki: hajrá, tényleg mindjárt beér.

Miléna: hogy vagytok ma?

Nyerkit: jó vásárlást, majd kérünk képeket a szerzeményekről, ha lehet!

Gremese: Már azt hittem, hogy a gyerekre gyúrsz ennyit. :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Nyerkit
Szerintem is megkap mindent a bébi diéta mellett is, ha egyszer az okosok azt mondják, hogy 160 CH-val is meglenne... Én már a diéta elejétől érzem, hogy iszonyú reformot jelent ez az étkezésben és ha valaki nem várandósan is követi, nagyon jót tesz magának. Lehet, hogy vozet meg sok salakanyagot is vesztettünk...

Vadvirág

Tiéd a mesekitaláló díj :D Egyébként a tesóméknál nagyon bevált az ujjbáb, unokaöcsém pár hónapos kora óta nagyon jól szótakozik a mozgó állatkákon és gondolom, egy-két évesen már a mesét is érteni fogja :)

Gremese, Mazsola
Csinik vagytok!

Gremese
A papírszövet a Mogyoród útján kapható, a pontos cégnevet és házszámot majd megírom, ha hazajön a férjem

Niki

Aggódva figyeltem a Nálatok történteket, nem is tudom melyik rosszabb, az itthoni múltheti 41 fok vagy az állandó esőzés
:? A legszomorúbban azt láttam, hogy tiszta ivóvíz egyes helyeken nincs és megjelentek az ásványvíz-üzérek... Nemzetközi jelenség, azt kell, hogy mondjam, mert a nagy prágai árvíz idején a prágai unokatesóm mesélte, hogy egyes csapatok magukat segélyszervezetnek kiadva fosztogattak.
Na úgyhogy örüljünk, hogy nálunk ilyen szépen süt a nap :) és vásárolgassunk :) meg pihizzünk :)

Kép
granda

Sziasztok Lányok!

Már ezer éve nem írtam, csak olvasgatlak titeket.

De most, hogy Hajni feltette a táblát muszáj írnom, hogy
kisfiúnk helyett KISLÁNYUNK született. Jóval idő előtt 31 hétre császárral.

Szóval HAJNI: BEATRICE lett a lányunk neve légyszives javítani.

Vigyázzatok magatokra és jó egészséget mindannyiótoknak, kitartást!!!
Puszi:
U.era
Vendég

Szia Era!!

Hu, azert reszletesebben irj!! Azert minden rendben a kis Beatrice-szel? Es mi tortent, hogy ilyen koran?
Vendég

Granda! Köszi, várom majd az infót. :D

U.Era! Gratulálok a kis Beatrice-hez, sok tejcsit kívánok nektek!!!!
Csatlakozom Nikihez, mi történt, hogy ennyivel idő előtt kellett császározni? És hogy vagytok? És kérünk fotókat!!!!!!!! :D

Hajni! Köci a táblicskut! :D

Irina! Szerintem oké a Penny parkoló, és külöün örülök, hogy felvetetted azt, várjunk fél négyig, mert lehet, nekem célfotós érkezésem lesz. Vagy ha sokat késnék esetleg, majd felhívok valakit, és megyek a tett szinhelyére. Addig meg elküldöm a számos listát! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Változtattam kicsit a vonalzóimon. Picurka is kapott nevet.

Era: gratula! Mesélj bővebben ha lehet, hogy vagytok? Picurka? Kórházban vagytok még? Meddig? Képeket!

Kép
Kép
timi26

Granda, hat tenyleg eleg szomoru a helyzet itt. Es ma is egesz delelott omlott az eso... :?
A mi varosunk nincs vizkozelben, megis sok csaladnak csak maga az eso tonkretette az otthonat.
Tobb szazezer csalad van viz- es aram nelkul...
Vendég

Köszönöm a pocakdícséreteket!!! Niki! De kedves vagy! :D

ERAAAAAAAA!!!!! És mi még azt hittük, hogy Miléna lesz az első, aki láthatja a babáját! De jó!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De azért ennyi infóval nem érjük ám be!!! :wink: Tessék mesélni!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Anesz!
Köszi szépen! Remélem most könnyebb lesz!

Vadvirág!
Abból amit írtál úgy gondolom, te képes vagy arra mire csak kevés szülő, hogy mindíg következetes maradj! Azt hiszem beiratkoznék nálad továbbképzésra! :lol:
Nálunk az alvás a fő probléma, döbbenetes energiával rendelkezik, hiába fekszem le mellé, ha el is alszik az is egy óra szenvedés után következik be. Megállás nélkül dumál, forgolódik.
A te gyerekeid mennyi idősek?

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Lányok!

Elküldtem mindenkinek priviben a telefonszám-listát.
Aki nem adta meg a számát, és szeretne listát, írjon, és küldök neki is. Nem ígérem, hogy a babanetes tali előtt meglesz a javítás, de a szülésekig mindenképpen, akkor megint mindenki megkapja a kiegészített listát.
Majd leszek, most megyek kutyasétizni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést!

Majd jövök talán szombaton, de most eléggé el vagyok foglalva!

Puszi

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Koszi Emese, megkaptam!!
Vendég

Köszi Emese: én is megkaptam!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Segitene valaki hogyan kell képet kicsinyiteni?

Sajnos nem vidám sztori a mienk. Lényeg a lényeg, hogy elzáródott az oxigén a köldökzsinórban, ezért nem volt más válaztás csak a császár, hogy a bébi ne haljon meg.

Én már OK vagyok, otthonról irok, a bébi pedig a koraszülött intenziven van. 930 gr és 40 cm-s. Nagyon picike. Már túl vagyunk egy sárgaságon is. Ma pont egy hetes. Nagyon szeretem, nekem ő a legszebb.

Nagyon aranyosak vagytok a gratulációkkal, küldjetek egy kis energiát is nekünk, és imádkozzatok hogy hamar megerősödjön a pöttyem.

Nagyon köszönöm!!!!

U.era
Vendég

Sziasztok Mammikák!
ERA!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem jól vagytok, én is kérlek, hogy írj.
És gratulálok a kis Beatricehez!!! A kislányok nagyon erősek, az én unokahúgom 30. hétre született császárral, és ma 14 éves gyönyörű Nagylány :lol: :lol: :lol:

Vadvirág! Minden elismerésem a tudatos neveléshez, biztos nagyon döntő az is, hogy türelmes, szerető Anya vagy :lol:

Irina! Nekem jó a 3óra a parkolóban, esetleg az a bajom csak, ha előbb odaérünk és fél négyig várakozunk, ne legyen fárasztó az álldigálás, gondolom padok nincsenek...

Emese, Mazsola! Szépek a pocifotók, és tényleg Regi, kitehetnéd a saját pocid az avatarhoz :lol:

Niki! Drukkolunk legyen egy kiscsit szárazabb idő arrafelé, nagyon sajnálom :(

KőszegiTimi! Cukik a plüssdolgaid :lol:

Nekem/illetve mostmár Gergőnek egy 32 éves mackóm/ja van, amit még én kaptam a névadómon 1975-ben :lol:
Tegnap megvettük a kiságyat, íme a macival: Kép
Szóval nálunk is alakul a babaszoba :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: