Sziasztok!
Én is vagyok, nagyjából olvaslak is titeket, de az írás valahogy mindig elmarad.
A párom otthagyta a munkahelyét, júni közepétől itthon dolgozik. Na, ezt is meg kell szokni, hogy egész nap együtt vagyunk, sokszor nem könnyű. De ha a baba megszületik, nagyon jó lesz, hogy nem egyedül kell megoldalom a hirtelen felmerülő problémákat, hanem együtt fogunk szerencsétlenkedni.
Nagyon csini kismamák vagytok, nem írom külön-külön, mert tényleg mindenki az. A gyerkőcök pedig ennivalóak!
Nálunk apás szülés lett volna, a párom még a császárra is bejönne, de a dokink nem támogatja az ötletet. Attól félek, hogy még én se nézhetem, kifeszítenek majd valami rongyot elém, hogy azt nézzem, ne a kislányom első találkozását a kinti világgal.
Ja de jó, hogy többen is most festetek, azt hittem, csak mi leszünk elmaradva mindennel. Hozzánk jövő héten jönnek a festők, aztán a padlót teszik le, majd elkezdünk vásárolgatni. Még semmit se vettünk, de csomó mindent kapunk is. A barátnőim üdvrivalgásban törtek ki, mikor mondtam, hogy kislányunk lesz, mert így tudják kinek adni az édes kis lányruhácskákat.
Voltunk 4D-n, édesdeden aludt a Drága, nem lehetett felébreszteni. A doki mondta is hogy nagyon nyugodt baba. Ez már nem tetszetett neki, mert azóta nagyon sokat mozog. Az egész hasamat bejárja. Egy hete már 1,5 kg volt. Mondta a doki, hogy a köv. 2 hónapban még 2 kilóval kellene felhizlalni.
Tényleg nem ajánlott a barack? Én mostanában rengeteget eszek. De nem érdekel, ezután is azt fogok. Meg szilvát, aztán szőlőt. Vagy az se jó? Elég volt az almából!
Büngyike, nekem is fáj a mellem alatt, főleg a jobb oldalon, már hónapok óta. Sokszor csak úgy, de néha akkor kezdődik, ha a jobb oldalamon fekszem. Olyan, mintha a csont fájna, ha a bőrömhöz hozzáérek, olyan más állaga van, mintha levegő lenne alatta, vagy be lenne gyulladva, nem is tudom. Nem érzem annyira a bőrömet. Elég kellemetlen. Neked is ilyesmi?
Megijedtem, hogy le akarjátok cserélni a Helénát Hannára. A blogodban olyan szépen írsz kettőtökről mindig, hogy egészen megszerettem ezt a nevet.
A hálószobátok nagyon klassz!
Cukika, jó, hogy a férjed ilyen megértő, biztos, hogy a rokonok is megértik. Nekem is most az ország egyik végében kellene lennem, rokonlátogatáson, de nem mentem, a párom az anyját vitte. Mostmár belül hisztis vagyok, ha nem csinálhatom azt, ami éppen jólesik, márpedig ez előfordulhat, ha nem vagyok otthon.
Én is szept. 24-én szeretnék szülni, de félek, hogy a dokim hamarabb akarja.
Áfonyaa, a mi utunk elég hasonló, engem is műtöttek, majd lombik, februárban lett volna a következő lombik, de januárban spontán megfogant a csodababánk. Nekem biztos, hogy császár lesz, már egy hónapja emészgetem a dolgot, nem könnyű, két éven keresztül hüvelyi szülésre készültem. Minden szülésből lehet császár, neked megvan az előnyöd, hogy lelkileg idejében felkészülj rá. Én úgy fogom fel, hogy a császármetszés is csak a gyermekünk világrajövetelének egy módja.
Adri, el se akarom hinni, hogy így bántak veled. Ugye az estéd már jól sikerült?
Missi, gratulálok a kisfiúhoz! Olyan édes kis arca van
Szegényke, biztos sokat szenvedsz ettől a fránya vizesedéstől.
Tila, most olvasgatok egy könyvet, amiben az van, hogy ne féljünk terhelni a gyereket, mert az agya korlátlan mennyiségű infót képes eltárolni a kezdei időkben (3 éves kor alatt), és ha egyszerre hall több idegen nyelvet, az se fogja összezavarni. Persze lehet, hogy egy másik könyven mást írnak.
Mi levetetjük a köldökzsinórvért, a Sejtbanktól és a Kriótól kérünk ajánlatot nemsokára.
Masika, gratulálok a házassági évfordulóhoz. Mi a találkozásunk évfordulóit szoktuk megünnepelni. Nekem a Liliána név nagyon tetszik, és a Farkas vezetéknevet szépen meglágyítja. De az tényleg nem jó, ha a közeli ismerettségi körben annyi van. A Dorkát és a Blankát még ízlelgetem.
Evu, drukkolok, hogy jó legyen a cukor eredményed. Az én babóm is szeret a köldökzsinórral játszani. Természetgyógyászatot/kineziológiát szeretnél tanulni? Én jártam kinezhez, sokat ültünk egymásal szemben.
Sheepy, nagyon szép a gyerekszobátok. Háton én se merek aludni, pedig én korábban úgy aludtam. De már csak pár hónap, kibírjuk.
Gabi, az tényleg nem ér, hogy két gyermek után pánikolsz a szüléstől. Minden rendben lesz, annyi mindent kibírtál már.
Klára, olyan szépet írtál Ágicának hétfőn, teljesen meghatódtam.
Ágica, én azt látom, hogy ha vannak is problémák az anyósoddal, nagyon jól kezeled a helyzeteket. Jó nyaralást kívánok!
Csim, nekem is inkább a jobb oldalra helyezkedik, ott érzek hosszú kidudorodásokat. Gondolom a háta. Rúgkapálni mindenhol szokott.
Bogyo, az otthonszülésnél a pasidon kívül még ki lesz ott, aki levezeti?
Kalloni, ügyes vagy, hogy a hirdetésekből így össze tudtad szedni a dolgokat. Nekem ehhez nincs érzékem, de mivel a korosztályomhoz képest későn szülök, sokmindent kapunk a barátnőimtől, nem mindegy, hogy nem kell egy rakás pénzt kiadni.
Érezzétek jól magatokat Rómában, hozzál szép képeket.
Gerika, a TM-et én megtanultam vagy 16 évvel ezelőtt, de képtelen voltam alkalmazni. Ezek szerint nem voltam rá megérve? A jóga nidra az, amit élvezek, ha jógaórán vagyok. De otthon már az se megy. Mindig elkalandozok.
A gyerekek hogy állnak hozzá a kistestvér érkezéséhez?
Evarga, jó nyaralást! Akkor már nem is fogsz dolgozni?
Bocsi, hogy ilyen sok voltam, legközelebb, ígérem, hamarabb jövök, és nem írok ennyit.
Ariel