A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Anyakati
Nagyon rossz lehet Neked is és a kicsiknek is, már elég régóta kínlódtok a betegséggel! De talán ideér a tavasz és elfújja a rossz bacikat, vírusokat! Kép Jobbulást!Kép Neked pedig kitartást! KépKépKép
Azért 13-a után jöhet Zsombi, mert a Kispapiék kiállítanak a Construmán, addig szegény annyira el van havazva, hogy elképzelhetõnek tartom, hogy szülésnél használhatatlan lenneKép. A kiállítás pedig szombaton zár.

Toffifee
toffifee

Megin en

Dinihe
bocsi,lutyo voltam!Elobb jottem ide,mint a csepeli korhazas topikba.Koszi a valaszt,megyek vissza!

Borsi
Névtelen

Borsi!

Szia, már azt hittem, hogy én vagyok, de én nem vagyok Borsi.Kép
Én is az Auchanba járok, van egy két éves lányom, és most várom a másodikat 39. héten.Én kinézek vagy 18-nak.
Szoktak nézni...Kép

Anna
anna25

Sziasztok!

Tünde!
Nyugodtan menj el Máltára! Ilyenkor még a légitársaság is elvállal, és nyugodtan lehet még repülni. Kép De kérdezd meg a légitársaságot, hogy mi kell hozzá. Én is 30 hetesen repültem, semmi gond nem volt.

Anyakati!
Én már azt hittem, jobban vannak a gyerkõcök! Megy a drukk, hogy gyógyuljanak meg! Kép

Borsi!
Úgy tudom, az a könyv nem jelenik meg bolti forgalomban, csak nagyon kevés példányban van meg, mert nincs kiadó, aki kiadná rendesen. Így csak könyvtárak, meg hasonlók kapják meg. Legalábbis valamelyik mûsorban ezt hallottam. Kép

Ildianyu
29+2
ildianyu

Urszila, Leszter!
Hatalmas gratula nektek. Nagyon sok boldogságot, sok tejcsit a babáknak.
Maci_2 + Roni baba
maci_2

Sziasztok,
én is jóól lemaradtam.

Sok boldogságot Urszilának Júliához!!! Kép

Eszter!!!
ügyes vagy, milyen pikkpakk "lebabáztál"!!!Kép.Egyébként pont a hajmosásos üzeneted után akartam jelezni, hogy az állítólag jó praktika Kép...vagy más volt??
Gratulálok Petrához és tündéri!! Kép

Daleei,
asszem te irtad, még csak most érezted elõször a csukláááást???
Én most elbizonytalanodtam, lányok normális az, hogy nekem naponta többször is sokáig csuklik a babó??

Kaska,
nagyon aktivnak tecccik lenni és profi táblakészítésben, akkor adnék is egy kis feladatot, idõközben megöregedtem, úgyhogy kanyarintanál egyet a számon?

Manócs,
megkaptad a pakkot???? Lehet, hogy hamarabb hazaérek, mint a csomag Kép

Angi,
anyukád kimegy segíteni??? Kép
Matyi nagyon kedves lehet Kép
Florida kellemes minden idõben, pláne ebben a fránya hóviharos áprilisban.Kép

Nálunk is ragadós a terhesség, a csoporttársaim is sorra pocakosodnak Kép, de nálunk én vagyok a listavezetõ Kép, legalább itt Kép

Toffifee,
Anyakati,
Ildi, lassan nektek is megy a drukk...

Most ennyi, rohanok, mert ma vizsgázoooom,
babajaga
31+1

Jajjj, tudom,hogy offf, de nem tud valaki valami isteni csokitortát??? Holnap kispapa öregszik oszt jóóó lenne valamit sütni...Kép
Névtelen

Sziasztok!

Mariann!
Olvastam az egyik hozzászólásodat. Gratula a sikeres kórházválasztáshoz. Beöntéssel kapcsolatban szeretnék írni. Én az Istvánban szültem és ott nincs beöntés, se borotválás. Kicsit tartottam ettõl, hiszen sokan azzal riogatta, hogy mi lesz, ha a babával együtt jön a salakanyag is!? Hát nem lett semmi, a természet lerendezte és félidõben elmentem nagywc-ni.Kép Viszont, ha elõtte való napon, vagy éjjel ment a hasad, vagy voltál akkor több kárt tehet a beöntés. Pl reggel voltál wc-n és délelõtt megindul a szülés. Kapsz beöntést és az elvileg holnap reggeli adag nem jön ki, csak fellazul, lejjebbcsúszik és hiába volt a beöntés mégis a baba fején landol... Ilyen is van!
Bocsi a sz*r témáértKép

Kellemes pocakosodást!
sasha és a fél éves Gábor

Kép
sasha

Sziasztok! Kép

Tünde!
Itt a Malév Ügyfélszolgálat Kép, ugyanis a Malévnál dolgozom, úgyhogy teljesen hiteles infot tudok adni Neked:
Várandós asszonyt a terhesség 28. hete után csak akkor vehetõ fel a járatra, ha az utazást orvos írásban engedélyezte és ezt be is tudja mutatni.
36.hét után csak 6 napnál nem régebbi orvosi igazolással, 38. hét után csak 2 óránál rövidebb útra lehet elfogadni + 6 napnál nem régebbi igazolás.

Szóval 30 hetesen még teljesen nyugodtan repülhetsz, mondjuk a 36. után én már biztos nem tenném, de NÁlad nem is ez volt a kérdés. Remélem tudtam segíteni.

A csuklással kapcsolatban nekem is vannak olyan idõszakok, hogy naponta érzem, és szegénykémnek néha 5-10 percig is eltart, pedig biztatom, hogy nyeljen 3 aprót a magzatvízbõl Kép

Remélem sikerültek a vigyorgóim

Andi
psandi

Sziasztok!

Ismet csak futo jelenseg leszek, mert megint keson ertem haza, szinhazban voltunk (Vig, Ibsen:Nora, egesz jo volt, kulonosen a 2. felvonas).
Szegeny Violanak mar kultursokkja lesz :-)
Elotte meg dokibacsi megnezett, tovabbra is minden OK, sot megdicsert, mert szerinte meg fogytam is egy kicsit :-)))

Ugy latom, ma nincs olyan extrasurgos tennivalom, mint tegnap volt - de hat ne legyek telhetetlen... Holnap meg sulibal lesz, de este akkor is benezek, es kuldok tablakat :-) Ha lesz erom, vissza is olvasok, de mar nem merek igergetni...

Babajaga,
boldog szulinapot visszamenoleg :-))) ugye holnapig meg kibirod oregites nelkul? :-)

Minden szepet s jot mindenkinek, Kaska most megy megposszanni, mert nincsen mar neki agya szegenynek :-]

Kaska
29+4
kaska

Sziasztok!

Hat akkor megprobalom elmeselni, hogy hogyan is zajlott a mi szulesunk. Irodalmi remekmuvet ne varjatok tolem, ez nem az en mufajomKép
Szerdan reggel 8:30-ra kellett mennunk CTG-re, de elotte Eszter mar eleg rosszul aludt az ejjel, mert gyakorlatilag estetol kezdve mensis gorcs/fajas-szerusegei voltak, amik azonban mind erossegben, mind rendszeressegben nem tuntek igazan joslofajasnak. Volt, hogy egy darabig rendszeres idokozonkent jottek, majd egy idore teljesen elmultak (ami a korabbi elozmenyeket illeti, lehet, hogy van valami azokban a bevaltnak mondott praktikakban;)). Aztan reggel 7 utan, amikor felkelt, tobbnyire mar allandosultak ezek a tunetek, ugyhogy kezdett gyanussa valni a dologKép Bar nem akartuk nagyon beleelni magunkat, nehogy nagy csalodas legyen, amikor kajan vigyorral mondjak a szemunkbe, hogy "ugyan kismama, ez maganak fajas? azt majd biztosan meg fogja ismerni, menjen csak haza", biztos ami biztos alapon azert az osszepakolt taskat betaraztuk a kocsi csomagtartojaba, hatha megis. Jott a CTG, babuci eleven volt, kemenyen breakelt odabent, szivhangja kovette is szepen a mozgasokat, ahogy illik. De ami a fontosabb, hogy a masik gorben szepen tisztan kivehetoen rendszeres 6-8 perces mehosszehuzodasok ismetlodtek (tudom, nem fajas, mehosszehuzodas, a pszichomokus megtanitotta a szules elokesziton, az sms-ben is csak azert irtam fajast, mert keves volt a 160 karakterKép). A CTG-s holgy (asszem o nem szuleszno), azert nem akart elhamarkodottan itelni, igy az orvosi vizsgalat elott inkabb csak finoman kilatasba helyezte, hogy akar meg ma szulhetunk is. Szerencsere remek idopont volt ez ahhoz, hogy a valasztott orvosunk bent is legyen, ne is mutson, ne is viziteljen, igy egy telefoncsorrentes utan mar ott is termett, es igy nem idegen orvos vizsgalta Esztert. Bar a vizsgalat szemmel lathatoan nem volt valami kellemes, a diagnozis, miszerint a mehszaj 2 ujjnyira ki van tagulva, azert fulig ero vigyort csalt Eszter arcara. Ugyhogy a hazamenetel, a szules elokeszito utolso eloadasa es a betervezett "meg egyszer utoljara kettesben etteremben vacsorazunk" cimu esti program hipp-hopp szertefoszlott. Azert miutan a CTG-s baratsagosan megjegyezte, hogy "hat lehet, hogy maga ilyen konnyen fog szulni" (tekintve, hogy az osszehuzodasok nem igazan voltak megterheloek), az orvos "megnyugtatta" Esztert, hogy "na persze, milyen jo lenne, ha ilyen fajasokkal meg lehetne szulni egy gyereketKép".
Olyan furcsa volt, hogy barmennyire is keszultunk mar ra egy ideje, mar-mar surgettuk, turelmetlenul vartuk, hogy mikor indul be vegre, hihetetlennek tunt vele szembesulni, es valahogy ugy ereztem, akarmennyi ido is lett volna ra, erre nem lehetett volna elegge felkeszulni. Ezek utan Esztert atterelgettek a szuloszobara, engem meg lezavartak a kocsihoz a pakkert. Reszben babonabol, reszben az ertekek feltese miatt a fenykepezogepet es a kolcson kapott kamerat inkabb nem vittuk magunkkal, ugyhogy amig Eszter megkapta a legfrissebb korhazi divatot koveto szerkoit es egy masik CTG geprol is letekertek par tiz centi papirt, en futottam egy kort haza (szerencsere jo kozel lakunk, alig tobb mint 3km kocsival), berantani az emlitett elektronikat, meg akkor mar az elsot koveto napokra kulon pakolt motyot. Ezalatt gyorsan korbecsorogtem a leendo nagyszuloket, nehogy mar nekik nyugodt napjuk legyen;) Mire ismet a 2. emeleti szuloszoba ajtajaban lihegtem a lepcsozes utan (igy jar az, akinek a sportolas kimerul a lakas ajtajatol a kocsiig es vissza megtett tobb tiz meteres napi turakban), Eszter mar a csini kis rucikban feszitett vigyorogva (egyebkent le a kalappal, szerintem - legalabbis a helyhez kepest - tenyleg teljesen szalonkepes, mondhatni helyes kis haloinget adtak, ertem mar miert panaszkodtak, hogy a bazi nagy virito Uzsokis pecset ellenere rendszeresen lopjak oketKép). Az osszehuzodasok rovid ido alatt bealltak oramu pontosaggu 5 percesekre, es nagyjabol fel percig tartottak. Egesz nagyuzem volt, egy ujdonsult csalad epp a szules utani 2 oras megfigyelest toltotte az egyik szuloszobaban (1 kulon es 2 egymastol fuggonnyel elvalasztott szuloszoba van), egy anyukan pedig epp akkor fejeztek be a csaszart, aztan mintha meg mas is lett volna, de bevallom oszinten, nem jegyzeteltem, aztan ezek a reszletek mar feledesbe merultek. Mi kicsit ucsorogtunk, lezavartuk az adminisztraciokat, legalabbis egy reszuket, gyorsan elokaptuk meg a magunkkal hozott utonevkonyvet -sosem keso;)-, aztan vartunk a sorunkra. Ezek utan jott a fazonirozas es tarsai, mialatt engem is ellattak a megfelelo oltozekkel, hogy ne logjak ki a sorbol. A kulon szuloszoba foglalt leven a dupla resz egyik feleben szallasoltak el minket atmenetileg, ahol rajzoltunk meg egy kis szivhangot, pontosabban tobbnyire csak rajzoltunk volna, ha a kis tornasz nem maszott volna el mindig az erzekelo alolKép Itt mar azert kezdte Eszter valamivel nehezebben viselni az osszehuzodasokat, elkelt egy kis derek masszirozas kozben. Kozben csendben felszabadult a kulonallo szuloszoba, ugyhogy szepen atcuccoltunk kamerastul, fenyekepezostul, allvanyostul, a szulesznok csak mosolyogtak, hogy milyen komolyan felszerelkeztunkKép De hat megis csak egy potolhatatlan alkalom, nem igaz? Kozben kiprobaltuk egy kicsit a setalast, az agyon ucsorgest, a fekvest, es volt egy sor virgonckodas a labdan isKép. Lassan mar del is elmult, a fajasok erosebbek lettek, es mar masfel percig is eltartottak, de surusodni nem akartak, tovabbra is 5 percesek maradtak. Kozben a valasztott orvosunk egy muteten asszisztalt, de meg mielott a mutobe ment, elore kozolte, hogy majd a mutet utan burkot repeszt. Nem sokara elo is kerult, es megvizsgalta Esztert, ha jol emlekszem, ekkor (bo) harom ujjnyira volt kitagulva, es az egyik fajas alatt 13:15-kor megejtette a burokrepesztest, ami szemmel lathatoan nem volt egy leanyalom, legalabbis Eszter szamara (de ahogy hallom, van aki eszre sem veszi). A beharangozottaknak megfeleloen itt mar kezdtek felgyorsulni az esemenyek, az osszehuzodasok rovid ido mulva mar 2-2.5 percenkent kovettek egymast, nagyjabol masfel percig tartottak, es mar kifejezetten nehezen elviselhetoek voltak. Itt mar valahogy semmi nem akart jo lenni, sem a fekves, sem az allas, sem a labda, sem egyeb, itt mar igazan szukseg volt a batoritasra, a tamaszra. Mindenesetre a muvelet meghozta a kivant hatast, nem tul sokara mar kitolasra keszen fekudt Eszter az agyon (vagy szuloszek vagy hogy hivjak). Hogy ez idoben mikor volt, mar nem tudom megmondani, de hirtelen annyira beindulni latszottak az esemenyek, hogy alig tudtam az allvanyra hajitani a csore toltott kamerat (na nem mintha ez lett volna a legfontosabb, de ha mar elhoztunk, sajnaltam volna kihagyni, hogy ujra at tudjuk elni az elmenyt kesobb, persze csak mi kettenKép). A szemelyzet nagyon kedves, tapintatos es figyelmes volt, mintha nem is korhazban lettunk volna;). Jol lathatoan osszeszokott csapatot alkottak (a szuleszno mellesleg az orvosunk maganrendelesen is ellatja az asszisztensi/titkarnoi feladatokat, igy nem idegenekkel voltunk korulveve). Aztan elkezdodott a kitolas, ami a beharangozott “2-3 nagy tolas”-tol azert eleg tavol volt. A doki lelkesen hajtogatta, hogy “ez az, Eszter, most kakaljon be!” (ami Eszternek a kovetkezo ejszaka tobbszor is visszhangzott a fulebenKép), es Eszter is jol lathatoan beladott apait-anyait, a baba valahogy csak millimetereket haladt elore. Eleg ijeszto volt latni, ahogy a doki Eszter combjaval szkanderozott (ugyanis a kezevel a jobb combjaba kapaszkodott, es vallbol befeszitve a konyokevel nyomta a hasat), ettol a “kivulrol is nyomjuk”-tol valahogy mindig tartottam, mar akkor is, mikor csak olvastam rola. Nehez elkepzelni, hogy valakinek a hasan keresztul preselgessenek egy kisbabat anelkul, hogy baja essen. Aztan latva, hogy nem nagyon akar haladni a dolog, beadtak egy adag oxitocint. Ettol aztan tenyleg minden eddigit felulmulo es hosszan tarto fajas indult, amit szegeny Eszternek maradektalanul ki kellett hasznalnia. Ahogy elerkeztunk oda, hogy a kis hajas buksibol kb. masfel centi kilogott, onnantol mar tenyleg igaz volt a 2-3 nagy tolas, es pikk-pakk egy kis gatmetszes es minden energiat beleado erofeszites utan kint volt az egesz feje, majd slutty, es a teljes pici testeKép Kis maszatos, kokadt pici baba pihegett a szuleszno keze kozott, aki egy kis trutyiszippantgatas, es par elenkito popsicsapkodas utan megmutatta, hogy semmi szukseg ra, hogy ot elevenitgessek, es kieresztette a kis hangjat. Amit sosem fogok elfelejteni (es a kirakott kepek kozul az elsot megnezve mindig ujra es ujra elerzekenyulok, ahogy hallom a fejemben), amint alig fel perccel az elviselhetetlennek tuno fajdalmak es a kuzdelem majdnem feladasa utan Petrat meglatva Eszter konnyes szemmel, elszorulo hanggal mondja, hogy “megerte, nem is fajt annyira, draga kicsi Petram!”. Nagyon buszke vagyok ra, en biztos nem tudtam volna vegig csinalni. Lehet, hogy utolag es kivulrol nezve konnyu es relative gyors (elso) szules, de akkor es ott biztosan hatalmas kuzdelem aran 14:50-kor gyonyoru babat hozott az en csodalatos felesegem a vilagra: a mi pici Petra Jazmin kislanyunkatKép Lehet, hogy szentimentalis, es gyenge vagyok, de nem tudtam megallni konnyek nelkul. Aztan alig 1-1.5 perc Eszter hasan toltese utan johetett a koldokzsinor elvagas, amin mar akkor jot kuncogtam magamban, hogy mekkora parasztvakitas: felhelyezik a kis csipeszeket a koldokzsinorra, hogy elszoritsak, majd mindentol biztos tavolsagban pontosan megmutatva a helyet elvagatjak az ifju apukaval a koldokzsinort, hogy meglegyen a lelki bekeje, aztan amint ezt nyugtazta, ok elvagjak ott, ahol kell, ugy tisztessegesenKép. Ezt kovetoen maris pancsi vart Petrara, ahova villamgyorsan kovettem is kamerastul-mindenestul. Sikerult is megorokiteni minden mozzanatot. Kis kakibol kimosas utan (ugyanis a kisasszonynak elso dolga volt a nagy ijedtseg utan, hogy letegye nevjegyet az uj, ismeretlen vilagba lepveKép) kovetkezett a mindenre kiterjedo atnezes, megvan-e keze-laba, van-e rajtuk eleg ujj, minden kis nyilas szelel-e. A merleg a komoly mazsak alatt egeszen 3600g-ig ment fel, hosszra 56cm-esnek mertek (bocs a korabbi 53-ert, de hogy az apuka ne unatkozzon, vele toltetik ki az adatlapot, ami nem is olyan trivialis mutatvany akozben, hogy az ember a kamerat is igyekszik az ifju mediasztaron tartani, igy aztan rosszul emlekeztem a meretekre, de azota visszaneztem a felvetelrolKép). Szegenyke ossze-vissza szipakolta magat a mindenfele trutyival, igy sokszori ismetlessel szivogattak ki belole az anyagot, es meg egy kicsit utana is szorcsogott, de hat igy jar aki telhetetlenKép Aztan mikor veget ert a sok molesztalas, jo alaposan bebugyolaltak es kis gurulo kocsiba raktak, ahol egy kicsit en maradhattam kettesben vele, amig Eszter vegzett a mehlepennyel. Ezutan visszamentunk hozza mar Petrastul, es egyutt vartuk meg, amig elvegzik rajta a tisztogatast, gatvarrast es egyeb szukseges mutatvanyokat. Ez alatt meglepetesszeruen megerkeztek anyosomek, akiknek volt szerencsejuk majdhogynem hamarabb meglatni elso unokajukat, mint azt sajat anyja tehette, es rogton kozoltek, hogy ram hasonlit (na persze - gondoltam - meg korabban olvastam, hogy egy ujszulott szandekosan nem hasonlit senkire, hogy az onmagat apanak hivo ferfi biztosan magaenak erezze, es felnevelje, kesobb meg mar ugyis megvan a kotodesKép). Nagyjabol egy ora telt el, mire mindennel vegeztek, es ekkor kerult vissza a kis csoppseg a mamahoz vegre ismet testkozelbe, ahol megtortent az elso cicire teves is, tobb-kevesebb sikerrelKép Itt meg egy orat tolthettunk el ezek utan harmasban (bar en az elozetes ismertetesek alapjan sokkal intimebb es nyugodtabb egyuttletre szamitottam), ami alatt Petra hunyorogva, csendben, megilletodve aprankent probalt ismerkedni az uj vilaggal, es a vilagon a legfontosabbal, az edesanyjaval - kivulrol;). Azutan Esztert atkoltoztettek a korterembe, Petrat pedig elvittek megfigyelesre, es itt veget is ert az en szerepem. Azota sajnos meg sem erinthettem, es amig haza nem jonnek, nem is tehetem, ami annyira messze van megKép, de majd akkor!Kép Hat, nagyjabol ennyi volt a mi gyonyoru pici lanyunk vilagrajottenek tortenet. Remelem nem untattalak vele Titeket nagyon, ha valamit kifelejtettem, majd nemsokara bepotolja Leszter (amig bent vannak, addig is olvassa a babanetet kinyomtatva). A korabban emlitett cimen folyamatosan teszek fel frissebb kepeket, szal ha valakit erdekel, par naponta vissza lehet latogatni. Aztan ha egyszer lesz ra egy kis idom es erot veszek magamon, majd formailag is gatyaba razom, hogy ne csak ugy odadobva legyenek azok a kepek, de ez most valoszinuleg nem fer bele.

Leszter es a rogvest masfel napos Petra udvozletet kuldi mindenkinek!Kép

Leszter kispapaja
megint_en

Leszter kispapája,
csodálatos volt a történet, köszi! Itt szipogok rajta... A képek is nagyon jók! Eszternek gyors felépülést kívánok, és meglátod, hamar elmegy az az öt nap, és otthon lesznek neked a csajok! Kitartás!

Franyo + Annácska
franyo

Hát ez nagyon szép, még el is pityeredtem rajta.Kép
Még egyszer gratulálok!

Dóri
szabod

Leszter Kispapája!

Nagyon megható volt, ahogy ezt leírtad. Meg is könnyeztem. Fantasztikus volt. Még egyszer gratulálok.

Daleei
dale

Leszter papa!
Méghogy nem irodalmi remekmü! Kinyomtatom, és a férjem kezébe nyomom, hogy minimum ilyen odaadással és figyelemmel kéretik résztvennieneki is... Ebben talán nem lesz hiba nála sem, de ilyen részletesen visszaidézni - minden elismerésem a tied (is, Leszter mellett természetesen), nagyszerüen helytálltál ott is, és itt is! Kép

Lányok!
Most nézem, hogy az uh leletemre azt írták, hogy
Placenta I-II és
Femut (?) 59
A többit értem de a placenta kategóriák mit jelentenek? A "femut" az nem biztos, elég rossz minõségü, kicsi betük, de vmi ilyesmi. (Lehet "femor" vagy "femur" is,a Bpd alatt van, a biometria adatok közt...)
Gondolom nincs gáz, csak érdekelne...
Elõre is köszi!
üdv
Ellimami
ellimami

Leszter! Kipapa! Petra Jázmin! Én is nagyon szipogok KépKépKép És gyönyörûek vagytok a képeken is! Kép

Daleei! Bocs, hogy tegnap nem írtam, de csak este 7-re mentem a dokihoz, mikor hazajötem, vacsi, fürdetés, stb... SZóval a babó nagyon rendben van! Kép Már kb. 1950 gr a becsült súlya, teljesen megfelel egy 32. hétben lévõ babának! Kép Ezenkívül más vizsgálat nem volt, csak beszélgetés, hogy minden OK-e - szerencsére igen! Úgyhogy 4 hét múlva megyek legközelebb!

Márti
31+3
márti

Ellimami! A femur a combcsont hossza, az I-II. pedig a méhlepény érettsége, szerintem ez a 30. hét körül tökéletes!

Márti
31+3
márti

Márti!

Örülök, hogy minden OK. volt. Nem tudtam, hogy este mész, mert én eddig mindig délelõtt voltam nála. Ezért voltam olyan izgatott, hogy nem írtál. Én kb. 2 hét múlva megyek hozzá, már alig várom, hogy lássam a Manót.

Edit
dale

Edit!
Én mindig estére megyek, mikor ügyeletes, mert nappal Ármint is vinnem kéne magammal és nem nagyon akaródzik vele átkelni a városon - nem beszélve aról, hogy akkor nem nagyon lehetne zavartalan egy vizsgálat sem Kép KépKép Többek közt ezért is szeretem ezt a dokit, mert tényleg akkorra ad idõpontot, amikor nekem is jó!

Márti
márti

Leszter kispapiKép
Le a kalappal elõttetek. Gyönyörû az írásod, mintha ott lettem volna én isKép Volt, ahol felkacagtam és volt, ahol picit elpityeredtem. A kispapimnak is megmutattam (neki is nagyon tetszettKép). Nagyon szép családod van, nagyon helyesek a LÁNYOKKép
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok!

Így kezdeni a napot!Kép

Leszter Kispapája
Én is hol nevettem, hol meg sírtam, mint a záporesõ a szüléssztorin, nem tudom, mi lett volna, ha irodalmi remekmû készül Kép
A lányok nagyon jól néznek ki Kép és nemsokára már otthon lesznek KépKépKép

Nagyon bele tudtam élni magam a történetbe, de Zsombi köszöni és nagyon jól érzi magát a pocakban Kép, sõt, ilyen egyenes vonalat még soha nem produkáltam CTG-n a méhtevékenységre. Nem baj, még úgyis van mit csinálnom itthon Kép

Megyek, eszek egy kicsit, mert csak egy shake volt a "reggeli".

Toffifee
38+5
toffifee

Sziasztok

Nahat Leszter kispapa!
En egy oraval ezelott tortent dologra nem tudnek ilyen reszletesseggel visszaemlekezni,nemhogy az izgalom es feltes mellett meg igy eloadni a nagy tortenetet!!!Latom elore hany kismama fog ma zokogva ulni a gepe elott,nem irigylem a meg dolgozokat... Kép
Sok-sok oromot kivanok Nektek Petraban!

Borsi
37+2
Névtelen

Hát le a kalappal Leszter kispapa elõtt. Meg is könnyeztem a történtet. És már alig várom, hogy hasonló élménnyel legyek gazdagabb.

De azért még kihasználom ezt az utolsó lehetõséget, és 1 nap alatt megnézem Valetta nevezetességeit. Köszönöm a válaszokat, amelyek azért megnyugtattak. Az orvosomat is
felhívtam azért, és azt mondta, hogy nyugodtan menjek.

Még egy kérdésem lenne. Tegnap voltam vércukor terhelés vizságálaton. A cukor résszel szerintem nincs gond, mert határokon belül van elõtte is, utána is. Viszont egy adat van, ami határon felül van, és ez a fehérvérsejt szám.
Tudja valaki, hogy ennek mi elhet az oka?

Köszönöm

Tünde
csibe21

Leszter Kispapija!

Köszi, hogy megírtad a történeteteket, hÁt én végig bõgtem az egészet!
Ha belegondolok, hogy talán a jövõ héten már én is ... Kép

Andi
39+0
psandi

Sziasztok!

Anyakati!

Most már aztán gyógyulás azoknak a gyerkõcöknek és sok-sok gyógypuszi KépKépKépKépKép

Zsombi ma ismét bölcsiben, azaz meggyógyult, csak kissé még kókadt, sajna muszáj volt. De ma meglesznek a tervek a gyerekszobára!!!
Jöhet megint az asztalosKép
Messzi-messzi délre megyünk nyaralni, de azért Magyarhonban maradunk. Zsombi nélkül, mert ketten-hárman még gyorsan elindulunk Pestre szülni, de hárman-négyen erõsen macerás. Pláne ha ki sem bírja Prücsök a kórházig...

Leszter papa!
Folyton kiváncsi vagyok, hogy a kispapák hogyan látják a világot a szülõszobán. Köszönjük, hogy leírtad! Azt már nem is emlegetem, hogy én is törölgettem a könnyeimet, kb ott, ahol Te is.

Snoopy
snoopy

Leszter kispapa

Fantasztikus volt, ahogy és amit írtál. Én is végig könnyeztem a dolgot - itt a munkahelyezem 14 kollega elõtt. Kép

Saci
charlottee

Sziasztok!

Babajaga!
Boldog szülinapot! Kispapidnak is! Kép

PIldi!
Drukk! Drukk! Kép

Kaska!
Csodállak, hogy még fogyni is tudtál! Kép Nem semmi! Kép

Leszter kispapája!
Nagyon szép volt a történet! Egyszerre sírtam és nevettem közben! Kép

Márti!
Már majdnem két kiló? Atyaég! Kép

Tünde!
Állítólag teljesen normális terhesség alatt, ha magas a fehérvérsejtszám. Nekem 4 érték is magas volt a fehérvérsejten belül, de a dokim azt mondta, ez normális.

Snoopy!
De jó, hogy meggyógyult Zsombi! Kép

Ildianyu
29+3
ildianyu

HalihóKép
Már elvonási tüneteim vannak a net miattKép

De Bogár volt olyan kedves, és megüzizte, hogy Leszter és Urszila már babázik, úgyhogy gyorsan nagy gratula nekikKépKépKép

Na visszaolvasok, aztán még jövökKép

Manócs
28+2
manócska

Nem kis teljesítmény ennyi napot visszaolvasniKép

Andi, DiniheKép
Üdv itt, és már megy is adrukk nektekKép

NyuszimanóKép
Neked is üdv itt, és jó pocisodástKép

KaskaKép
Tök ügyi vagy a táblázattalKép

Leszter papiKép
Olyan ari a történet, hogy az én szemembe is könnyeket csalt, no és a képek is csodásakKép
Siok boldogságot a kismanóvalKép
Pusz Leszternek és PetránakKép

BabajagaKép
Még nem kaptam meg, pedig már nagyon váromKép
Jössz haza? Vagy csak poén volt?
Akkor valami talcsifélét összehozunk, jó?Kép
Boldi szülinapot a kispapidna, meg neked is, bár már nem is tudtam követni, hogy kinek is vanKépKép

DóriKép
Szépek az esküvõi képekKép Sok boldit nektekKép

ZsizsaKép
Én is kb 9 körül leszek uh-n, talcsizzunk!!!!KépKépKép
De hogy ismerlek meg???? Én valszeg bordó gatyában leszek, és bordós tunika lesz rajtam, meg szemüveg ( vagy kontaktlencseKép ). És a nagy hasamat is viszemKépKépKép

TofiKép
Tegnap csuklanod kellettKép vettem belõled egy táblát, és jól rád gondoltamKépKép

Drukk a finiseseknekKép

Remélem jövõ héten azért többször tudok jönni, nem úgy mint most.

Most pusz:

Manócs
28+2
manócska

Leszter kispapi!
Ez tényleg szép volt! Gratulálok Petrababához!
Lara
lara

Sziasztok Kismamik!

Leszter Kispapi!
Már annyian írták,de nálam sem volt más a helyzet - én is sírogattam helyenként - nagyszerûen fogalmaztál! Annyira élethûen, hogy sok pityergõ kismami lett az eredmény! KépIgazán büszkék lehettek mindhárman egymásra!KépKépKép

Angi!
Gratula a vízumhoz, biztosan nagy megkönnyebülést lejent Neked. Én csak esténként szoktam beszélgetni Mátéval, mikor még kispapánk nics itthon és már csak erre van energiám. Aztán mikor hazajön, õ a soros. Kép Nem igazán tudom elképzelni, hogyan tudtok gyõzni 1, 2 gyereket plusszbaKép - igazán csodálok minden anyukát, aki pici gyerkõc/ök mellet még pocilakóval is törõdnek és csak szépen messzirõl, de figyelmesen lesem, hogyan is oldjátok meg a mindennapi gondokat. Kép

Toffifee!
A hátam továbbra is "saját életet él" és kb. május elsõ hetével fogok végezni a munkában. Úgy gondoltam, hogy már korábban is kiveszem a szabadságomat, de úgy nincs erõm itthagyni a kis "klienseimet" - de úgy! Az egész kerületben rajtunk kívül még van 1 tanácsadó látássérülteknek, de itt is, ott is csak egy személyben foglalkozunk korai fejlesztéssel. Plussz az ottani tiflopadagógus is pont terhes - gondban vagyunk, hová fogjuk tanácsolni a kicsiket. A kolléganõm, akit eddig helyettesítek, csak jövõ májusban jön vissza. Addig nem akarnak senkit felvenni helyettünk - fura, de ez van. Bocsi, nem akartalak ezzel terhelni, csak úgy "kijött". Kép
Ti hogy s mint? Látom egyre inkább maradtok egyben!Kép

Anyakati!
Szegénykék! Nagyon sajnálom a kicsiket, mihamarabbi javulást kívánok és küldök egy kis baciûzõket: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép KépKép Kép Kép

Borsi!
Egy cipõben járunk, állítólag én is nagyon fiatalnak nézek ki - pedig szerintem nem így van (már ráncaim is vannak). Elég sokan megrökönyödnek a pocimon - múltkor egy idõs néni a villamoson igazán rosszállóan csóválta a fejét, már vártam a lelkifröccsöt, de szerencsére maradt a nézegetésnél! Kép

Anna!
Megnéztem a profilodat (kiváncsi voltam, tényleg 18 - nak lehet-e mondani Téged), de valaki sokkal fiatabbat találtam!Kép És milyen kis aranyosat!Kép

Ellimami!
A placenta is öregszik és idõvel lesz még talán III. is, de az nem baj. Kép Az enyém még csak 0-ás. (nálunk 0-tól 4-ig skálázzák)

A hétvégén megint nem leszek, tavaszi babaváró nagytakarítást terveztem. És még jön az ezeréve nem látott barátném is meglátogatni. Kép
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, jobbulást a betegeknek és küldöm a drukkot mindenkinek, akinek szüksége van rá!Kép Kép Kép

Tündimami
26+3
tündimami

Leszter, Leszterkispapa! Kép
Gratulálok Petrához, nagyon szép baba!
Sok boldogságot és tejcsit!

myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület

Anna,Tundimami
Menjunk egyutt az Auchanba kozfelhaborodast kelteni!!Kép

Ildianyu
Koszi az infot!Eleg szegenysegi bizonyitvany,hogy pont ennek a konyvnek nem talalnak kiadot!Bezzeg a sok "hires" oneletrajz.....Kép

Borsi
Névtelen

Hát akkor most leírom a szülésem történetét a közvetlen elõzményekkel.
A problémamentesnek nem nevezhetõ terhességem végén már 3 naponta jártam laborba (vérlemezkék és májfunkciók miatt). 03.19-én este üzenetet kaptam a dokimtól, hogy másnap menjek be UH-ra. Gyanús volt, de nem is sejtettem, hogy még akkor be kell feküdnöm, mert tovább romlott a laborom. Éppen csak 2 órát kaptam, hogy hazamenjek a legszükségesebb holmikért.
A nõgyógyászatra kerültem, ahol nagyon nyugis volt, 2 napig egyedül voltam a szobában. Minden nap 2-szer vettek vért. Meg néha többször is, mert lemaradt egy csõ a háromból, vagy a papírt rosszul írták meg a labornak és újra kellett küldeni. Szóval a végére már nem sok ép vénám maradt. És a legrosszabb, hogy nem kajálhattam, amíg az eredmény meg nem jött (hátha azonnal menni kell a mûtõbe). Az eredményt - fõleg hétvégén - harapófogóval kellett kihúzni az ügyeletes orvosból, miközben engem meg az éhhalál környékezett.
Szombaton este az ügyeletes doki (Dr. Banczik) CTG után (szerencsére a baba végig jól volt) megvizsgált és nem szólt semmit. Aztán az esti vizitnél kb. 9-kor közölte, hogy romlott a laborom, ezért másnap be kell fejezni a terhességet. Amikor megkérdeztem, hogy mennyi lett a lemezkéim száma, azt válaszolta rosszabb mint tegnap, és rosszabb mint reggel. Nem lopta magát a szívembe. Felhívtam a dokimat, aki elmondta, hogy miért döntöttek így és megnyugtatott, hogy megpróbáljuk természetes úton.
Éjszaka nem sokat aludtam, de csak eljött a vasárnap reggel. Le a szülõszobába, fél óra CTG után elõkészítettek (beöntés, borotválás). Közben kispapa is odaért, akkor látta elõször a szülõszobát. Fél órát sétafikáltam. Az éppen munkálkodó takarítónõk megjósolták, hogy ha Tidrenczel doki "szül", akkor császár lesz. Egyébként Tidrenczel dokinak egy másik kismamája éppen akkor vajúdott. Aztán reggel 8-kor fizsót kötöttek be és oxytocint kaptam, aminek a dózisát óránként emelték (3, 6, 12, végül 24 egységre). Közben CTG a hasamon és folyton azt kérdezgették, hogy vannak-e fájásaim. A dokim jött és nézte a méhszájat. Keményedtem, fájogattam, de sajnos a méhszájam egy centit sem tágult, így császár lett. Rendesen betojtam. Nem repestem a boldogságtól amikor megtudtam, hogy Banczik doki fog segíteni a dokimnak. A szülésznõk (akik nagyon aranyosak voltak és végig bátorítottak) ismét kezelésbe vettek, felül is leborotváltak és katétert helyeztek fel. Kiderült, hogy Gabi szülésznõ ugyanabba a gimibe járt mint kispapa. Sajnos a papás szülés elúszott, csak a mûtõ ablakán keresztül nézhette, nem lehetett bent velem.
EDÁ-t kaptam, amitõl szintén féltem, de nem is fájt az érzéstelenítõ miatt, amit elõtte a bõrbe kaptam. Majd jött az EDA, ebbõl annyit éreztem, hogy egy villám vagy áramszerûség végigszáguldott a bal lábamon. Kispapa szerint ekkor ugrottam egy nagyot. Lefektettek a mûtõasztalra és a dokim elkezdte a hasamat tisztítani (jód, miegyéb), amit láttam. Meg is kérdeztem, hogy végig nézhetem ami történik? Nem sokáig bírtam volnaKép, de szerencsére elfüggönyözték.
14:00-kor kezdték a mûtétet. Furcsa volt, mert azt éreztem ahogy húzgálnak. Közben a kedves anesztens dokinõ beszélgetett velem elterelve a figyelmemet a dolgokról. Az egyik doki átszólt a függöny fölött, hogy hajasbaba lesz. 14:06-kor már kint volt Roni, felsírt, odavitték a gyerekdokihoz. Kispapa a vizsgálat után megfoghatta és fotót is készített. A szülésznõk megkérdezték tõle, hogy jó lesz-e. Miután a babát kikapták én nyugtatót kaptam, így nem volt teljesen tiszta a fejem. Arra azért emlékszem, hogy odahozták Ronit és adtam neki egy puszitKép. 15:00-ra befejezték a foltozgatásomat és a szülészetre vittek megfigyelésre.
Még egy óráig úgy reszkettem mint a nyárfalevél, állítólag az érzéstelenítés mellékhatása. 23:00-ig nem kelhettem fel. Akkor egy nõvérke segítségével tettünk egy próbát. A felülés még ment, de amikor felálltam, kezdett elsötétülni a világ, így reggelre halasztottuk a dolgot. Akkor már sikerült, átkerülhettem a gyerekágyas szobába. Ronit nem hozták ki, én mentem érte fogamat összeszorítva, pedig a szobatársam szólt nekik, hogy hozzák be.
Az összes nõvér, aki az anyukákkal, kismamákkal foglalkozott nagyon segítõkész és kedves volt. Ugyanezt nem lehet elmondani a csecsemõsökrõl. A gyerekágyas szobában töltött elsõ éjszakát külön töltöttük Ronival. Még elég szarul és fáradtnak éreztem magam. Reggel a csecsemõs közölte (és ahogy mondta!), hogy kapott 20 g pótlást, mert 10%-ot esett a súlya. Tök kiakadtam, mert este azt mondták, hogy ha éhes lesz és sír behozzák. Miután még egy cumit is találtam a kocsijában bõgtem egyet és elhatároztam hogy többet nem adom ki a kezeim közül. Így is lett.
Mindent nekem kellett kérdeznem, talán a császár miatt. Furcsmód akik éjjel természetes úton szültek (szobatársaim), azoknak mindent megmutattak a reggeli vizitnél (köldökcsonk kezelése, pelenkázás).
Azért akadt kivétel egy segítõkész csecsemõsnõvér, amit ki is használtunk, majd egy órát a szobánkban töltött a kérdéseinkre válaszolgatva.
A gyerekdokinõ is különös volt. Modták, hogy vigyünk alkoholt és amikor fel akartam íratni receptre (meg popsikrémet, púdert a köldökhöz...stb) akkor közölte, hogy majd hazamenetelkor. Rákérdeztem a terhességi cukrommal illetve a vérlemezkékkel kapcsolatban minden rendben van-e Roninál. Kiderült, hogy nincs ráírva a papírjára. Ezen kissé kiakadtam. Pótolták a vizsgálatokat (ekkor ugyan már nem sok értelme volt, mert a cukra rögtön szülés után eshetett volna le). A bélkacs tágulat miatt elküldték hasi UH-ra. Itt sem láttak semmit, 6 hetesen kell kontrollra menni.
A szülés után még 2 napig nézték a lemezkéimet, szerencsére rohamosan nõtt a számuk. Ronitól 2-szer vettek vért sárgaság gyanuja miatt, de "csak" élettani sárgaságot állapítottak meg, nem kellett kékfényezni. Így pénteken hazajöhettünk. A sárgaság miatt meglehetõsen aluszékony volt, ezért ébresztgetni kellett a szoptatáshoz. Most már valamelyest javult a helyzet.
A saját dokimmal teljes mértékben elégedett vagyok. Nagyon kedves, megértõ és segítõkész volt. Minden nap megnézett, beszélgetett velünk, mindent elmagyarázott, nem ijesztgetett feleslegesen. A szülés elõkészítése alatt is többször megnézett, megvizsgált. A varratszedésnél is nagyon óvatos volt.

Írjatok, ha valamit kihagytam volna, ami érdekel benneteket.

Maci_2 + Roni baba
maci_2

Manócska,
én fekete naciban leszek, fekete kabátban (ha csak nem jön meg a jó idõ), és piros pulcsit veszek, hogy feltûnõ legyek.Kép Hasam még szinte nincs (hála a hasmenésnekKép). Én is odamegyek kilencre, lehet, hogy kicsit korábban is. Amúgy meg lehet, hogy én felismerlek, mivel láttalak már fényképen, bár elég rossz az arcmemóriám.Kép

Zsizsa
17+6

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Megmondom ôszintén én is végig bôgtem Leszter papa beszámolóját. Gratulálok mégegyszer!
Buborék
buborek

Sziasztok!

Tünde
Nekem sem tökéletes a vérképem, de nekem is azt mondták, hogy terhesség alatt teljesen normális (magas a fehérvérsejt, és egy kicsit vérszegény vagyok, de nagyon kicsit)
Szülés után elmúlik KépKép

Snoopy
Örülök, hogy Zsombi meggyógyult Kép Szeret bölcsibe járni?

Manócs
Akkor ezért csuklottamKépKépKép És Zsombim miért? Kép Vagy rá is hatással van?Kép

Tündimami
Kár, hogy a hátad rendetlenkedik ! Fõleg így, hogy még dolgozol, nem akkor pihensz, amikor akarsz.
Hát akkor jó munkát májusig KépKép
Kezdem a rákészülést a nagy napra, nem tudom, hogy fog sikerülni KépKép, Zsombi mennyire lesz partner Kép

Majd folytatom, vendégek jöttek!

Anyakati
A kicsiknek jobbulást, hogy mehessen a Drukk!

Ányez
Hol vagy? Drukk Kép

A többieknek is drukk KépKépKép
Toffifee
38+5
toffifee

Leszter KispapaKép

Ez nagyon szép volt, és tényleg megható! Gratuláok a lányoknak is és neked is /nem csak a csajok miatt, hanem az írásért is!/ Kép
Véletlenül nem a Kalocsainál szültetek? Én nála, és mintha õ rá ismernék a leírtak alapján!
Gratula mégegyszer!

UrszilaKép
Neked is gratula és hasonló beszámolót várunk majd tõletek is!

Banett

Kép
banett

Sziasztok kismamik (no meg anyukakKép)!

Koszonom szepen a kedves szavakat es elismereseket a lanyokat es a beszamolot illetoen egyarant, nagyon aranyosak vagytok! En pedig nagyon buszke a lanyokraKép Sajnos en nem tudom ugy kovetni az esemenyeket, ahogy Leszter tette, es nem igerhetem, hogy mindennapi visszatero maradok, de azert igyexem legalabb idonkent beleolvasgatni a hozzaszolasaitokba (azert ezt mar korabban is megtettem;)).

Maci 2!
Sajnalom, hogy Neked nem volt olyan szerencsed a szemelyzettel, mint nekunk, bar igazabol en csak a szules alatt tanusitott viselkedesukrol tudok nyilatkozni, lehet, hogy a csecsemosok mar az uzsokiban sem olyan kedvesek es segitokeszek. Remelem a kellemetlen tapasztalatokat mar csak nagy nehezen astad elo a feledes homalyabolKép Most lattam a profilodat, nem semmi az a sero, eddig azt hittem, hogy a mi kislanyunk szuletett sok hajjalKép

Banett!
Jol sejtetted, valoban Kalocsainal szultunk, es mindennel meg voltunk elegedve (Eszter isKép).

Asszem lassan ideje lenne nevet valtoztatni... hiszen hol van mar az a kispapai statusz;) Vagy ezt a kismama-kispapa elnevezest a kisgyerekes anyukakra-apukakra is hasznaljak? Hallottam mar igy is.

Nah nyomtatok, es megyek Leszterhez es PetrahozKép

Udv mindenkinek, jok legyetek!

Leszter kp.
megint_en

Maci_2
Köszi Neked is a sztorit, tényleg kár, hogy a szülést követõ napok elrontották a hangulatod, de gondolom, azokra már nem is gondolsz és Roni mindenért kárpótolt!Kép
Sok boldogságot hozzá Kép

Toffifee
38+5
toffifee

Leszter kpKép

Örülök, hogy nektek is ez a véleményetek a Kalocsairól és nem bántátok meg, hogy õt választottátok. Én mindkétszer nála szültem, tényleg mindenben számíthattam rá.Kép
Leszternek és Petrának /a kisfiam éppen Petra napon - okt. 2. születettKép/ sok-sok puszi mégegyszer!!!!
Mivel kinyomtatod, így Leszter is olvashatja: én még nem beszélgettem veled soha, de most hatalmas nagy gratula innen! Sok boldogságot Petrához mindkettõtöknek!KépKépKép

Banett

Kép
banett

Leszter Kispapa! Maci2!

Köszönjük a szüléstörténeteket, nagyon meghatóak, mégegyszer gratula a babákhoz. Kép

Finiseseknek nagy-nagy drukk. Kép

Magdi
29+5
gallainémagdi

Sziasztok megint...

Ugy latszik, a technika ordoge mindent elkovet, hogy elvalasszon Titeket Esztertol es PetratolKép Miutan megirtam a hozzaszolast, epp kinyomtatni akartam a topicot, ekkor azonban a cegnel egyik pillanatrol a masikra megszunt a halozat kivul-belul, igy a nyomtatot sem lehetett tobbet elerni. Ezutan mikor hazaugrottam a fenykepezoert, megprobaltam itthon is kinyomtatni, de egy oldal utan teljes festekpatron urulest szimulalt (szerintem) a nyomtato, es csak ures lapokat volt hajlando nyomtatniKép Ugyhogy a tegnap este 8 utani hozzaszolasokat egyelore nem tudtam bevinni Eszternek, majd talan a holnapi esti latogataskor. Csinaltam am megint par uj fenykepet, de hogy ne legyen tul egyszeru a helyzet, az a gep is hanyatt vagta magat, amin a kepek vannak, es bar az eddigieket meg lehet nezni, de nem lehet ra belepni, igy nem tudom feltenni az ujakatKép
Petra egyebkent nagyon edes volt, bar vegig felalomban volt, hihetetlen grimaszokat vagott vegig, es nyekergett idonkentKép (Csak halkan sugom meg, ne aruljatok el senkinek, hogy az etkezoben levo fertotlenitovel valo alapos kezmosas utan titokban megsimogattam egy kicsit, amikor nem voltak noverek a lathataronKép Olyan finom meleg puha kis bore van, nagyon varom mar, hogy itthon legyenKép)
Nah, majd kozvetitek, ha van valami fejlemeny.

Jo pihenest mindenkinek!

Leszter kispapaja, alias UG
megint_en

Leszer kispapája, alias UGKép
ez a számítógépes világ már csak ilyen! De mi türelmesek vagyunk, ne aggódj, holnap, sõt késõbb is örülünk a képeknek!Kép
És hidd el, Eszter és Petra ripsz-ropsz otthon lesznek, és akkor simogathatod õket, amikor csak akarod!Kép

Maci_2Kép
szomorú, hogy így bántak veletek a kórházban, de gondolom Roni mindent feledtet veled!Kép

Éljenek a kisbabák!

Zsizsa
már 12 perce 18

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Leszter Kispapája
Téged biztosan nem vigasztal, de az elsõ szülésnél szétfotóztuk magunkat (két fõiskolás lévén örültünk, hogy van egy jó gépünk), de a kórházi harmadik napon nekem már gyanús volt a gép, mert már 40-en állt a számláló (naivan úgy gondoltam, 36-os film van a gépben, 24-es volt Kép). Kivettük a filmet, egy kép sem sikerült, a gép kiszakította a perforálást a film szélén, a 40 képet kb. 5 cm-es filmre gyártottuk, így nekünk semmi emlékünk nincs abból az idõbõl, csak ami a fejünkben van. A gép persze már nincs meg ... Bocs az off-ért.
De azért várjuk az újabb képeket KépKépKép, Petra gyönyörû Kép És természetes, hogy megpróbálod "kijátszani" a nõvéreket Kép, de hamarosan otthon lesz a családKép (vasárnap?)

Jó hétvégét Mindenkinek és ennél azért szebb napot! Kép

A finiselõknek drukk Kép
A betegeknek jobbulást Kép , Anyakati, hogy vagytok?

Toffifee
38+6
toffifee

Sziasztok!

Örömmel jelentem, Sári teljesen meggyógyult, és Dani is jobban lett végre ma reggelre. Neki még azért kell 2-3 nap legalább, de így már sokkal nyugodtabb vagyok. Úgyhogy úgy döntöttem, hétfõtõl bármikor jöhet a baba!!!!
Szóval már lehet drukkolni!

Toffifee!
Kár, hogy így jártatok annak idején a fényképezéssel.. Nekünk másodszorra volt az, hogy minden kép teljesen homályos lett, úgy látszik a párom annyira meg volt hatva, hogy kislánya született, hogy remegett végig a keze... Szóval nem sok minden látszik a fotókon, de végülis legalább vannak..
Hétfõtõl nektek is lehet drukkolni? Vagy rosszul emlékszem?

Jó hétvégét mindenkinek!

Anyakati
38+5
Anyakati

Hahó!

Képzeljétek olyan vékony a hasfalam, hogy nemcsak a baba talpát tudom megmérni, de még a kis kezét is láttam! Komolyan, meg lehetett számolni a kis vékony ujjacskáit!Kép Az orvos meg "fonendoszkoppal" hallgatja a szívhangot.Kép

Tündimami!
Nem véletlenül nincs rólam kép, lehet, hogy csak 16-nak látszom. Szerintem te nem panaszkodhatsz.Kép

Borsi!
Ha meglátnának három "tini" kismamát azt hinnék valami szervezet tagjai vagyunk. De mindenképpen elfelejtenék mit is akartak venni.Kép (Lehet, hogy levegõt is.Kép)

Én nagyon szülnék már! Remélem jövö héten már babázunk! Micsoda babaözön várható itt a következõ másfél hétben! Lesz dolga a húsvéti nyuszinak, a gólya meg kipihenheti a hosszú út fáradalmait!Kép

Anna
38+4
anna25

Sziasztok!

Anyakati!
De jó, hogy meggyógyultak a gyerkõcök! Biztos Dani is hiphop teljesen egészséges lesz!
Akkor egy kis drukk elõzetesben! Kép

Ildianyu
ildianyu

Anyakati
Ez nagyon jó hír a gyerekekrõl KépKépKép
Na jó, jöhet a drukk is Kép ( ma zár a kiállítás)
Megy Neked is a DRUKKKép

Anna
Neked is megy a DRUKK Kép

Ányez
DRUKKKép

Ildi
DRUKK Kép

A húsvéti nyuszi tényleg el lesz havazva, Kaska meg csak gyõzze a táblákat küldeni KépKép

Remélem, nem felejtettem ki senkit!
Toffifee
38+6
toffifee

Bocs!!
Andi Neked is DRUKKKép

Toffifee
toffifee

Toffife!

Biztos te is szülnél már nagyon! Én is drukkokok neked, és köszi! Kiváncsi vagyok ki lesz a következõ!Kép

Kaska!
Ha gondolod mégiscsak betehetsz a táblába már így a legvégére. Arra gondoltam hátha beindul a szülés a lelkiismeretfurdalástól.Kép
Adatok:ut.mens.:2002.07.16. 24 év/2.b Bp. szül.várh:2003.04.22. Szt.István kh./Varsányi Hajnalka
(De rádbízom a döntést)

Anna
38+4
anna25

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: