A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

annee: ez jó, van benne valami :wink:

Kép
Kép
moni1973

zsuzsi: az már mindjárt itt van!!!!! De tök jó :D :D :D
Izgulsz már mi?! Nem soká találkozol a Panka Királylánnyal!!!!! :D :D

Pusz,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Orsi: neked indítani fogja a dokid a szülést, azért kell befeküdnöd?

Kép
Kép
moni1973

Móni: Nagyon várom már!!! NAGYON!!! Annyira szeretném már látni!!! :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

de gondolj bele Zsuzsi, már csak 4 nap!!!!
Bár tudom, ilyenkor ólomlábakon tud járni az idő, de itt lesz az nagyon hamar. Pláne majd most zajlanak az események, holnap menned kell laborba, szerdán már mész a kórházba, szóval eseménydús napok várnak rád......És ami + még jó, hogy talán vége ennek a buzi kánikulának (bocsi lányok) , és talán nem leszünk olyan feszültek.....

Kép
Kép
moni1973

Csajok titeket miért küldenek el laborba???? Csak mert engem is elküldtek pénteken kaptam a beutalót :shock: holnap reggel éhgyomorra kell mennem..... Csak azt nem tudom minek??? Nem kérek se Edát se semmi..... :roll:
Vagy ez alap hogy újabban mindenkit elküldenek???? :shock:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

ceniko: én a 36. héten voltam laborban, és a legjobb tudomásom szerint utoljára...mármint a terhesség folyamán....
Hogy vagy? Remélem egy kicsit nálatok is mérséklődött a hőség?! :wink:

Kép
Kép
moni1973

egyébként ha kérünk Eda-t, akkor kell előtte labor? Bocsi, tudatlan vagyok ezügyben :roll:

Kép
Kép
moni1973

Móni: itt forróság van még mindig és áll a levegő :shock: :x Szinte mindig itt van az országban a legmelegebb! :evil:

Igen az Edához szoktak ujjbegyet szúrni, de csak véralvadás miatt és az anesztessel előre egyeztetni,aki felvilágosít meg ilyenek.... De én el se mentem az aneszteshez, mert simán minden nélkül óhajtok megint szülni...

Engem most rendes nagy laborra küldtek és nem tudom, hogy miért?? Az összes kötelező vérvételen megjelentem, nem tudtam róla, hogy a 39 hét után is van :shock: :evil: A legtöbb kismami rég megszül eddigre, nem értem hogy minek kell mennem.... :shock:
A vérképem jó lett a múltkor, az ellenagyag is meg minden.... :roll:

ceniko
Szeged

hát... én sem tudom....most tényleg úgy van, hogy ahány kórház, annyi szokás....sőt, továbbmegyek, ahány orvos annyi szokás :? mi meg találgathatunk, hogy mi a jó, mi a helyes, illetve hogy mi lenne a helyes?! Én már nem tudom, jó nagy káosz van annyi biztos :shock:

Itt nálunk most fúj egy kicsit a szél, azt nem mondanám hogy hűvös lett, de a tegnapinál klasszisokkal jobb. Mindjárt kimegyek az erkélyre, és küldök délre is egy kis szellőt, és persze enyhülést nektek:wink:

Állítólag most hidegrfont van, vagy lesz(?) remélem ez majd beindítja az újabb babaesőt. Ha jól emlékszem, épp a múlt hét hétfőn volt egy nagyobb "eresztés" nem lenne rossz, ha holnap lenne a következő.....no és ha abba még én is beleférnék....húúúúúú, az nagyon hálás lenne :wink: na de nem álmodozok tovább :wink:

Azthiszem lépek, van még pár elintéznivalóm lefekvés előtt.
Holnap reggel megyek kozmetikushoz, utána jövök.

Jó éjt mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Enikő: Nekem a csaszi miatt kell, mert műtét. EKG is lesz meg uh is. Lehet, hogy neked csak egy utsó ellenőrzés miatt kell. Szerintem ne izgulj.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: drukkolok neked holnapra!

Kösz mindenkinek a képdicséreteket :lol:

Móni: gyönyörűűű kislányod van, nyugodtan mutogasd csak! Ja, és nem nyaraltatod feleslegesen! Gondolj arra, hogy neki most jó,te meg feszült,türelmetlen vagy, nem lenne annyi energiád foglalkozni vele.

A köldökcsonkról én is úgy tudom, hogy amig nem esik le addig nem szabad áztatni, de utánna ha minden rendben van vele, száraz nem váladékozik, már mehet a pancsolás!

Az előbb ráálltam a mérlegre és ledöbbentem. Pont annyi kiló vagyok mint terhesség előtt :lol: 1hét alatt leugrott rólam a +10kg amit felszedtem :lol: Olyan boldog lettem tőle, most a meleg sem zavar annyira :lol:

Enikő: kérésed számomra parancs :wink: Itt van 2kép Daniról
Kép
Kép

Jó éjszakát minden pocakosnak, babának és mamának!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

sziasztok

itt az éjszakai műszak.

Kérdés: Orrleszívás: A kiscsaj 2 napja szipog, az apja leszívta az orrát (mert én bénáztam, és féltettem így nem sikerült) szerintetek megfázott, vagy amúgy is ilyenek, amúgy semmi baja, csak szipog és engem ez nagyon idegesít.

Enikő! Labort azért csinálnak, ha vvéletlenül csaszi lenne akkor már ne kelljen ezzel foglalkozni, nekem is csináltak (űj szokás Szegeden)

Emi

Kép Kép
emi_25

Jó reggelt mindenkinek!

Nekem irtó rossz éjszakám volt egy percet se aludtam.... DE hajnali 3 óta 10 perces "fájásaim" vannak, így megyünk be a klinikára. Igaz majd csak 7 óra felé, megvárom a váltást meg minden...

Manó
Nekem nyákdugesz nem egy részletben hanem 2 részletben távozott eddig, a második felével hajnali 1 fele találkoztam... Kíváncsi vagyok mikorra lesz ebből a dologból gyerek, remélem hamar....

Enikő
Köszi a drukkot lehet hogy csak ez hiányzott :D

Na megyek felkeltem a leendő háromszoros apát.... kicsit se izgatja már magát, alszik még mint a tej. Ha lesz valami dobok sms-t Gurgi mobiljára, meg majd útbaigazítom Apát hova is töltsön fel képeket...

Nadine
KépKépKép
nadine

SZiasztok!

Nadine: Drukk-drukk ++++++++++++++++++++++++++++++++

Brigi: Köszi, hogy drukkolsz, bizti minden rendben lesz! Helyes a nagyfiad is ááám!!! :D

Most indulunk nemsokára, kicsit izgulok. Lenyugtatom magam, nehogymááá kiugorjanak a műszerek...háháhá

Gondoljatok rám, majd jövök a hírekkel....

Kép
zsuzsi**

Jó reggelt!

Benéztem gyorsan kozmetika előtt. Én sem aludtam túl jól :? , pedig egész jól lehűlt a levegő.

Nadine: nagyon drukkolok, várom a jó híreket!!!!!! Lehet, hogy megkezdődik a hétfői babaeső?!

Brigi: köszönöm szépen a bíztatást. Tudom, hogy a Blankának sokkal jobb, mint itthon, és ő is nagyon élvezi a sorozatos nyaralást. Az oviban szünet van, gyerektársaság meg kell :wink: . Viszont én képtelen lennék arra, hogy egész nap a játszótéren lógjak vele. Többek között ezért is döntöttünk a nyaralás mellett, no és persze a szülés miatt is. Ha netán beindul, nem tudnám hova vinni Blankát, nagyszülők vidéken....

Most haladok is tovább, később jövök.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

zsuzsi: várjuk a híreket tőled is. Drukkolok!

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Enikő, nem volt előtejem Eminél sem. Szülés után viszont úgy bedurrant, hogy semmi szopis melltartó nem jött rám, férjet kellett küldeni venni . :oops:

Nenoke, de jó! Izgultam értetek!Gratulálok Dávidhoz, egyáltalán nem picike!

Zsuzsi, tényleg Sebestyén lett volna :wink: . Egész pontosan Sebestyén Ádám. De most valahogy nem illik rá ez a név, így mást kerestünk.
JAj de aranyos apukád! Hozzám nem akar beülni?:wink: :D

Ja, megvan a kedvenc kérdésem, amit többször is nekem szegeztek már a napokban:
"Mikor szülsz?" Mintha tudnám...:evil:
A második helyezett: "Te még mindig nem szültél meg?"

Nadine, most olvasom a hírt, mennek a drukkok!

Tegnap este kivasatam az elmúlt héten összegyűlt cuccokat. Ez alapból nem lett volna sok, de most hozzájött az összes babaruha meg vagy 25 db textilpelenka, kifogók, egyebek. Fél 10-től majdnem éjfélig vasaltam, de kész van:D !!!

Jó lett volna ma szülni, ma van a 3. házassági évfordulónk. De szerintem ez már nem esélyes, mehetek abba a tetves főőőődhivatalba meg a jegyzőhöz :x . :D

KépKépKépKépKép
uxi

Ez a vigyorjel nem tom hogy keróült a végére, de tuti nem a földhivatalnak szól...

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Bocsi hogy cak ritkán jelentkezem, de krónikus alváshiányomat pótolom, amit összeszedtem a kórházi napok alatt...

Üdv minden hazatérőnek, és az új babáknak, most nem megyek vissza név szeritn sokan vagyunk! :D Mindenkinek nagy gratula és sok tejcsit kívámok!!!

Mi jól vagyunk, ügyesen szopizunk, tejcsi bőven, már a fagyasztóban figyel 2 liter, lassan keresni kell babócát akinek elviszik, mert ennyit felesleges tárolni! :)

A babócás képek nagyon jók, a legjobb Brigi alvós képe, arik ahogy kidőltek hárman! :D

Finiselőknek mennek a drukkok, gyors és könnyű szüléseket kívánok!!!

Most megyek mert ébredés van, majd dobok fel új képeket!

KépKépKép
dikó1

Hurrá, előkerült NENŐKE. Akkor mégecce gratula neki meg Dávid babónak.

Zsuzsikám! Természetesen mennek a drukkok.

Nadine - aha, ösmerős, apák jól bírnak hunyni. Remélem hamarosan karjaidban lehet (ha már nincs ott....) babócád, oszt érkezik hozzánk is a hír rólatok.

Tegnap nagyobbik csajszim is ottfogták a szülinapi zsúron, mi meg pindurral elhúztunk, hogy később visszamegyünk a nagyokért. Hazajöttünk szopizni, közben megérkezett apa is. Hát kissé cirmos lehetett az orrocskája a drágámnak, mert kaptam egy nagy csokor liliomot. S virágot én ritkán látok a drágámtól, mondván, hogy van a kertben is. Aztán szóltam, hogy csípje magát, mosakodjon, egyen, mert megyünk sétálni. Hisz 1/2 8 volt, már nem égette szét az agyunk a meleg, s kívánkoztam én is kicsit ki. Na, el is mentünk a sétálóutcába, amit aztán Grétu végigüvöltött, apa meg csak tolta a bébjárgányt. Szal ez nem nyert, bár asszem azért, mert a jány követelt egy másik adag kaját, amit a zannya nem tudott ott megadni neki. Aztán mentünk a nagyok után, hát pofáraesés, este 1/2 11 lett mire onnan eljöttünk. Mert grillparty a kicsiknek is, meg utána torta, szal vót program.
Aztán kisütöttem, hogy üres 7vége híjján Adriámnak most szombaton fogjuk tartani a bulit. Na, akkor szervezkedhetek. Nem mintha amúgy is nem zajlana az élet.
Ma reggelre meg kiakadt a bal vállam, nem bírom rápakolni a picurt. Szal vagány.

Na, Gréti megunta hason. S hív.
Pussza.

Kép
kissmanó

Sziasztok Csajok!!!!

Hazajöttünk Almádiból és jól éreztük magunkat!
Ma megyünk a kórházba, hogy Egont még egyszer megvizsgálják, de már tudom, hogy a múltkorit csak túlreagáltam. Egy kis buki volt, én meg gyerekorvos-neurológust hívtam :oops: :oops: :oops: Na, mindegy, legalább megvizsgálják, az nem árt.
És ma megnézzük Emit is.
Tegnap írta, hogy egyelőre jele sincs, hogy Maja ki szeretne jönni.

Nenőke!!! Hatalmas gratula!!! Annyira örülök nektek!!! Végre, picit megnyugodhatsz! Sikerült!!!!!! Persze, lehet, hogy csak ezután jön az aggódás java! Láss, engem :-)

Brigi! Samubaba tündéri. Olyan sok haja van, mint Egonnak :wink: Bomlani fognak értük a nők. :lol: :lol: :lol:

Zsú! Annyira szép ez a kis emberke! :D
molkata

Jajj de jó..elszállt..

Sziasztok!

Hu..reggel 6 óta Samu a cicin lógott, nemrég aludt el a kis cukimuki.
Szépen szopizik, nagyon jó kis étvágya van, tegnap este evett 80-at de még utána is rácuppant a cicire.
Van tejem rendesen, kéne is tejgyűjtőkagyló, mert nagyon folyik amikor szopizik az egyikből.

Kérdésem:
ti hogy fektetitek a babákat??????Én főleg hason, néha oldalt, háton nagyon ritkán. A kórházban szinte csak hason fektették a babákat és azt is mondták, hogy így tegyem én is..esetleg büfi+bukás után lehet hátára is.

Másik kérdésem:
Büfiztetés mindig van nálatok?? és jön is büfi?
Cicin való elalvás után simán leteszitek a hátára???? szal büfi nélkül?

Moni!
Nekem EDA előtt nem volt vérvétel. Akkor nincsen EDA ha vmi. vas, platina van a gerincben ill. gerincműtétje volt vkinek.

Dikó!
2 liter lefagyasztva? Nem semmi. Szupika :lol:

Az alvással én is így voltam. A kórzázban napi szinte max. 3 órát aludtam.
Most éjszaka 2x3 órát. Napközben is kéne egy picit.

Nadine!
Megy a drukk, várom az smst!
torolve_20131003125716

Bassza nyuszi. Ilyen nincs. Itt lógok a telefonon, s egy hülye klinika nem veszi fel a telefont. Ráadásul egy nyílvános tel.számuk van. Egy símánszki előjegyzésre meg menjek le a város másik felébe?
Faszomkarate.
Edinát kéne egy bőrgyogyó lássa, a nagylábujjait megtámadta valami izé.
Erre meg....
Na, majd apát elküldöm.

Kép
kissmanó

Sziasztok,
Holnap reggel 6-kor indítanak, "átlagosnál kevesebb magzatvíz" meg a +1 hetes túlhordás miatt. A saját dokimnál szülök, bejön a szabadságról. Szóval reggel 6-kor gondoljatok rám, Móninak megy az sms ha megszültem. :wink:

Gurgi: nálad is ez volt, megkérdezhetem, hogy nálad milyen sorrendben zajlott? Először oxitocyn aztán repesztés és az EDA mikor került fel? Hány percesekkel indítottál az oxit. után? Mennyi idő alatt szültél meg? Jó sok kérdés, elég, ha csak a felére válaszolsz, tudom, hogy most sok "dolgod" van, de azért köszike. :oops:

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Megjöttem a kozmetikustól. Hát ma sem fogunk fázni, úgy érzem. Azt hittem, hogy ma már enyhébb idő lesz.... :roll:

molkata: Eminek add át légyszives üdvözletemet, és mondd meg neki, hogy vele vagyunk... Szegényt nem irigylem, olyan hamar befektették, ráadásul gondolom tudták, hogy időpont úgy is csak ehéten lesz a császárra. Nem is értem ezt az egészet....
Egon hogy érezte magát Almádiban? Nem vette észre a helyváltozást? Bár nekik még ilyenkor az a lényeg, hogy ott legyen anya a cicivel, és máris szép a világ :wink:

gurgi: a büfiztetéssel kapcsolatban, én nagyon szerencsés voltam Blankával, ő alig büfizett, és igazából nem is emlékszem, hogy valamikor is visszajött volna valami. Lehet, hogy nem evett túl mohón, vagy nem nyelt mellé sok levegőt, nem tudom. Én persze minden evés után próbáltam büfiztetni, de nem igazán volt rá szükség. Emlékszem, hogy kérdeztem anno a védőnőt, hogy ez így normális- e, és mondta, hogy persze, nincs ezzel semmi gond. Éjszaka pedig általában mindig a cicin aludt el, így letettem az ágyba, és aludt is tovább. Blanka nagyon sokat aludt a hasán, felhúzott lábakkal, kipúposított popóval. Imádtam.... és néha még most is alszik így :wink: az én kisbabám :D

dikó: nem semmi ez a tejmennyiség.... minden szopizás után fejsz, vagy csak ha nagyon be van durranva a melled, akkor fejed?!

Azthiszem elvonulok egy kicsit csendes pihenőre, éjszaka nem aludtam valami jól.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Nagyon elkenődtem, mert megkérdeztem a laborba, hogy minek veszik le a vért, és mondta a laboros csaj, hogy esetleges EDÁhoz... jelzem én nem kértem edát :( Úgyhogy most magam alatt vagyok, mert a doki lehet h tudja amit én még nem, hogy csaszi lesz (ha béjb nem fér ki már 2 hete nagyobb volt, mint Bogi amikor szültem és ő is alig fért ki... :shock: ) úgyhogy most bőgtem, a Dani vigasztalt, de még jobban bőgtem tőle... :? :oops: :cry: Úgyhogy faszkivan :cry:

Nadine: Hú nagyon nagyon drukkolok :D +++++++++++++++

Brigi: Hú Dani már milyen nagy fiú :) És milyen helyes gyerek, nemsokára csajozik :lol: Gratula a gyors súlyvesztéshez! Ügyes vagy :wink:

Gurgi: Mivel Viola nagyon bukós volt ezért nála feltétlenül meg kellett várni mindig a büfit. Ez szvsz gyerekfüggő, mindenesetre jobb ha kijön.. :wink: Jobb kint mint bent ahogy Shreck monda vala..... :lol:

Molkata: Sztem is biztos ami biztos, inkább nézzék meg Egont :wink:

Uxi: Érdekes, hogy ez mindenkinél máshogy van.... Van akinél szülés előtt már bedurran van akinél csak utána....
Nekem úgy tegnap-tegnapelőtt kezdett el fájni a cicim, de nem durrant be meg semmi, csak fáááááj.

Móni: Én is lepasszoltam mindkét gyereket, még pénteken hazavitték mamáék, nehogymár ez miatt legyek szar anya :wink: . Te sem vagy az, sőőőőőőőőőőőt, mindenkinek így a legjobb most, főleg ha itthon nincs segítségünk... :roll: Meg is őrültem volna, ha hétvégén itt vannak (1,5 szobás panelbe lakunk) mit csináltak volna a sötét lakásba a gyerekek, ráadásul nyűgös vagyok, nincs senkihez egy jó szavam se :( :oops: !! Blanka tutijó helyen van, ha nem érezné jól magán, hisztizett volna, hogy nem akar visszamenni :wink:

Emi: Sok baba szörcsög néhány hétig születés után. Ha nem zöld a takony (már bocs), hanem áttetsző akkor csak tisztulnak az orrjáratok,üregek, akkor nem kell neki jelentőséget tulajdonítani, ha zöld vagy sárga akkor valami baci van.... Egy csepp anyatejet cseppents a nózijába, az helyrehozza :wink:

ceniko
Szeged

Brigi: gratulálok a fiúkhoz, tényleg nagyon szépek!
Nadine: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Enikő: ne keseregj, mennyire nagyonbb a gyermeked? Az a lényeg, hogy minden rendben legyen, és egészségesen jöjjön a világra!

Nekem ma 99,9 BPD-t mértek... :oops: valaki segítene, hogy neki mennyi volt szülés előtt?

Andrea
Kép
kindernay

Andi: nagyon izgalamas.... izgulok!
azt nem mondták, hogy mennyire vagy tágulva? Tök jó fej a dokid, hogy bemegy szabiról, pirospont neki.....
Még ma be kell menned a kórházba, vagy holnap reggel? Jó korán megindítják, de nem baj, előbb meg lesz a baba :wink:

Most már döntöttél, hogy Eda lesz mindenképp? Vagy majd a helyzettől függ?!

Na nem kérdezek többet. Azért írj majd még ma, ha van kedved, és főleg energiád a gép előtt ülni.

Vigyázz magadra,

puszi,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Andi: Nagy nagy nagy drukk neked holnapra+++++++++++++++++
Én nem akarok császárral szülni, főleg nem edásan. Én nem bírnám ki ébren hogy felvágják a hasam :shock: :x :evil: Ott zokognék, vagy nemtom.... az valami szörnyű... :shock: Én ettől nagyon be vagyok szarva :oops:
Az utolsó kérdésedre a válaszok engem is nagyon érdekelnek :wink: kiegészítve azzal, hogy az adott BPD-hez mekkora fejkörfogat társult????? :oops:

ceniko
Szeged

Móni: még nem döntöttem el 100%-ra az EDA-t, de állítólag az oxitocyn nagyon felerősíti a fájásokat (mondjuk le is rövidíti a vajúdást) és eddig aki így szült mindenki csak javasolni tudta, még a szülésznő is. Szóval elvileg bármikor lehet kérni a vajúdás folyamán ugye max. 2 ujjnyi tágulásig, de én már teljesen el vagyok méhszájügyileg simulva, + egy ujjnyira nyitva vagyok. Holnap reggel kell bemennem 6-ra (már le is foglaltam az egyágyas szobát :wink: ) és indítják is. Legalább nem lesz olyan meleg... remélem.. de viszek ventillátort is. :wink:

Enikő: megértelek, de állítólag semmit nem érzel, nekem a barátnőm császárral így szült és nincsenek negatív élményei, pedig eléggé "fostalicska" meg első gyerek volt. Szóval szerintem fel a fejjel!
Neked mekkora babát mondanak?

Andrea
Kép
kindernay

Télleg kicsi pöcs kivan. Csomó telszám megváltozott Brassóban, gondoltam hátha az is. De nem. S továbbra sem veszik fel. Mi a büdös nyavalyának van akko egyáltalán telefonjuk?

Kép
kissmanó

Andi: 2 hete 3100 grammra saccolta az UH és 95-ös volt a BPD. Bogi ekkora BPDvel született 35-ös fejkorfogattal, és széttrancsírozott lent altájon de brutálmód :x :cry: És 1,5 óra alatt sikerült kinyomni (csak a kitolási szak tartott eddig) :shock: :cry: Keskeny a medencém, ez van :(

Manó: Én a szemklinikával jártam így múltkor, hivogattam és senki nem vette fel, kb 3 nap múlva sikerült őket elérnem....úgy hogy naponta ha 50x nem próbálkoztam akkor eccerse.... :shock:

ceniko
Szeged

Andi: Blankának 86 körül volt a BPD értéke, igaz, hogy a 36. héten, ( mert ugye ő a 37. héten meg is született). Most meg... a 36. héten volt 98, és aztmondta a dokim, hogy simán nőhet még heti 1 mm körül.... szép kilátások!!!!!!
Én a hidegpárásítót fogom vinni magammal a kórházba, eldöntöttem. Sajnos nekem a ventilátortól fáj a szemem, nem bírom...
Tök jó, örülök hogy sikerült lefoglalnod az egy ágyas szobát. Az szuper lesz.
Gátvédelem? Gyúrsz rá?! Olyan jó lenne ha sikerülne.... Szorítok!

ceniko: köszönöm a vígasztalást, jól esik. Tudom, hogy nem vagyok rossz anya, pláne emiatt a nyaralás miatt nem, mert Blanka roppant jól érzi magát.... csak ezek a hülye hormonok, néha úgy kiakadok, és akkor minden hülyeség eszembe jut. Ma például csak mosolygok a tegnap délelőtti kirohanásomon, tegnap ilyenkor meg úgy éreztem, hogy kész, itt van a világ vége :? Ez van...
Mindenesetre, a te lányaidnak is biztos jobb a maminál, mint a panelban.....
Drukkolok neked is, hogy úgy sikerüljön a szülésed, ahogy azt szeretnéd, de azért biztos ami biztos, próbálj meg készülni a "másik" lehetőségre is, mert arra bármikor szükség lehet
( persze ezt nem csak rád értem, mindenkinek áll a zászló) , és ha nem is egyszerű, de próbálj meg elvonatkoztatni a félelmeidtől.
Én is sokat gondolok arra, hogy lehet, hogy majd nekem is császár lesz a vége, pláne ha olyan rohamosan fejlődik most is a bébi, mint ezelőtt 2-3 héttel :? De nagyon nem tudok mit tenni, erőltetni nem akarom a normál szülést, ha azt mondják nem megy, akkor nem megy. Felesleges kínlódást nem akarok magamnak ......
Fel a fejjel, ügyes legyél!!!!! :wink:

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Moni+Enikő!

Köszi a büfi+bukó infot. :lol:

Na Kinderke!
Akkor szép sorban.
0. 2-3 cm-re nyitva a méhszáj
1. Először burokrepesztés 7-kor /utána már jönnek kisebb-nagyobb fájások, mensisszerű
2. NST 7.15-7-40-ig kb.
3 Beöntés (én kértem, sztem tök jó, peverz vagyok) 8 körül
4. Oxitocin+folyadék (egy csővön keresztül folyik a két cucc kézfejbe) kb. 1/2-9-kor --> fájások 10 percenként
5. Oxi emel /fájások 5 percenként /közepes mensis görcs
6. 10-kor EDA /tesztadag/ az EDA beadás nem fáj egyáltalán, azonnal elkezd hatni / kicsit féloldalas lett, a baloldalamon semmit nem éreztem a fájásból, a jobbon elég rendesen..de viselhető, nekem a combomba sugárzott ki /fájások 2-3 percenként
7. Megigazították a katétert, hogy a jobb oldal is zsibbadjon..úgyahogy zsibbadt..ez kb. 11 felé lehetett..ekkor voltam 4 cm-re tágulva
8. Érzem picit a jobb oldalt de tök oké / 12-kor 5-6 cm-re nyitva
9. Egykor 7-8 cm-re nyitva
10.Kettőkor rohadtul fáj jobb oldalon alul /nyögök/sűrűn jönnek a fájások/percenként / doki bejön, alig tud benyúlni ott a fej /azt mondja: szülünk/
11. Előkészítik az ágyat, beöltöznek, stb.
12. Oxitocin adag felemel, elég rendesen, a fájások jönnek, nyomunk /14.20-kor
13. Oxit egekbe emelik /4-5 tolás kint van Samu
:lol: :lol:

Ez majdnem felér egy szüléstörténettel de azért ezt szép irodalmi formába öntöm
torolve_20131003125716

Kinderke!!

Oxitocin erősíti a fájásokat, EDA ellazítja a szöveteket, én jól tágultam és mindig jó időben adta Ági az EDA-t..1-1.5 óránként kaptam a koktélt /mojitot, ahogy Ági mondaná/ fincsii :lol:
torolve_20131003125716

Szia mindenkinek!
Megpróbálok visszatérni...Jó volt a hétvége, hogy végre nem egyedül voltunk itthon..

Andi
Jajj de jóóó, akkor holnap már béjbezhetsz!! Nagyon szurkolunk!!!!
Gurgi
Napközben ált büfiztetem Lilkót, de éjjel ha bealszik, akkor nem zargatom..Monnyuk napközben meg napi szinten 1-2 büfi van..
Kata
Puszi Eminek, átadod? Bocs de lemaradtam, mér volt Egon dokinál??

KépKép

KépKép
szivvi

Csáááóóóó!

Megjöttünk. Semmi változás :D Ugyanúgy ül, mint eddig. Háháhá, a kis öntudatos!
Csináltak vérvételt, vizeletvizsgálatot, EKG-t és egy UH-t is. Minde oké. Szerdán meglátjuk, hogy van-e hely, mert ha nincs, akkor egy éjszakát még itthon alhatok, és akkor csak csütörtökön kell mennem. Viszont röhögni fogtok, összefutottam az eredeti dokim fiával, aki mondta, hogy szerda este lesz már a papája, úgyhogy lehet, hogy mégis ő csinálja a műtétemet... Hihi, vicces. De jó így is, meg úgy is, ha a prof csinálja :D

Összefutottam Orsival is (Fürdőszobatükör), ők már cuccal jelentkeztek. Egyelőre nem volt hely. LEhet, hogy hazaküldték, nem tudom, mert mielőtt kiderül volna, mennem kellett...

Kép
zsuzsi**

Na, írtam nekik egy emilt. Tutteroni nem válaszolnak rá.

Kép
kissmanó

Szia Zsuzsi!

Na ná, hogy Panka királylány nem enged a 21-ből, nem véletlenül királylány.... :wink:
Örülök a jó eredményeknek.
Nincs hely?! Ez bíztató.....Bár gondolom, te nem bánod, ha a szerda éjszakát még otthon töltheted :wink:
Kiváncsi leszek, hogy Orsit bentfogták vagy sem, remélem hamarosan jelentkezik. Zsuzsi, ha ír neked valamit, légyszi írd meg, köszi.

Most már tényleg megyek vízszintesbe.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Szia Zsuzsi!

Nagyon jó hírekkel jöttél, örülök neki. Látod jó kezekben vagy. Nacccerű..pár nap és jön Pankaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sálálálá :lol:

Fürdőszobatükörnek megy a drukkk!!
ezen néven mindig röhögök..
nagyszoba függöny Kép
torolve_20131003125716

Szivvi!
Köszi neked is a büfinfot. :lol:
torolve_20131003125716

Zsuzsi: nincs hely hazaküldenek? Gondolom csak akkor ha minden oké..... Annyira nagyon gáz ez a magyar eü hogy az nem igaz :cry:
Örülök, hogy nálatok minden oké, mekkora BPD-ét mértek???

Manó: Válaszolni? ugyanmá....azt meg minek??? :lol: :evil:

Moni: Az eszemmel tudom ám ezeket, csak olyan nemakaromhogyígylegyen érzés van bennem, és be vagyok szarva... :oops: :x

ceniko
Szeged

Enikő:

BPD: 97 mm
OFD: 118 mm
HC: 337 mm
TAD: 101 mm
AC: 320 mm
FL: 73 mm

Lepény: II-es, mellsőfali
Magzatvíz valamivel kevesebb...

Kép
zsuzsi**

Ki is kérdezte? Talán Gurgi? (jujj, nem vok terhes, max gondterhes, oszt felejtek) Büfi téma.
Szal nálunk ha anya kitartó, s bébnek olyanja, van, akkor nagy nehezen díjazza a kitartást (kb. 20 perc után), s ereszt egy kis röfögést. Ha meg nem, akkor leteszem, s van, hogy símánszki alszik akár 3 órát is, közben meg kicsurgatja a fölösleget (na, mi nagy textilpelus fogyasztók vagyunk, napi szinten müxik Renáta, mossa a culikat). Ma éccaka pl. 3 textilpelus ázott el.
De olyan is van, hogy leteszem, s 5 perc után nyüzsi van, akkor felveszem, s max 2 perc, s jön a büfi. Szal nálunk szabály max annyi, hogy bárhogy van, a plussz tejkó az textilpelust kell érjen. :wink:

Alvással pedig: mert a visszaköszönő tejkó téma fennáll, ezért csak ritkán van hasonalvás. Mikor látom, hogy megvolt minden böfi, visszajött a tejcsi, s gyerek ezek után készül elaludni. Vagy ha büfi+visszatérő tejcsi megvolt, s a gyerek a hasamon aludt el, s sikerül hasra letennem.
Máskülönben az oldalára van téve. Persze már dob egyet a lábával magán, s símán a hátára érkezik.

Jajj csajok, brutál fáj a vállam. Nem bírom megemelni a bal kezem, s Grétut is mindig azon büfiztetem. Szal kész vagyok.

Kép
kissmanó

Persze, csak akkor küldenek haza, ha minden rendben van. Nagyon sokan vannak. Amikor pénteken bent voltam NST-n, akkor a szülésznőm mondta, hogy 14-en szülnek egyszerre. :shock: :shock:

Kép
zsuzsi**

Gurgi: 3 nap (már nem is egész 3), és a kezemben tarthatom, akire ennyit vártam. Ez valami csodálatos érzés... maga a gondolat is.
És igazából az sem érdekel, hogy melyik dokker csinálja a csaszit.

Kép
zsuzsi**

Enikő! Most már be merem vallani. Mert míg Grétu belső munkatárs volt, még magamnak sem vallottam be azt a félelmem, hogy mit is csinálnék, ha a hőn áhított szülésem valami miatt császárral végződne. Mert én annyira, de annyira a természetes, indítás nélküli szülésre gyúrtam.
Anno, mikor Edónál előrevetítették a császár lehetőséget (mert kisasszony későre fordult meg), először kétségbe estem, majd néztem az előnyeit. Aztán mikor megfordult, na akkor meg bíztatgattam magam, hogy mégis mik a hüvelyi szülés előnyei. Szal csupa fordulatok voltak.
Hátha még van egy kis időd, s direkt arra van, hogy megbeszéld magaddal a miérteket. Aztán az is lehet, hogy mire megbeszélés sikerül, kiderül hiábavaló volt. :roll:

Kép
kissmanó

Gurgi! Találd ki milyen háttérzenénk van? :wink:

Kép
kissmanó

Brigi gyönyörű gyerekeid vannak.

Gurgi,Annee nekem is kicsit mintha sárga lenne még babám,de nem tudom eldönteni,hogy nagyon vagy kicsit.Mondta a dokinő,hogy azt kell figyelni,hogy ne aludjon be több mint 4 órát,vagy ha látjuk,hogy nem olyan éber akkor vigyük be.Ha sárga egy baba a szeme fehérje is sárga?

Gurgi,nekem se mindíg büfög a drága,de 5-1O perc után oldalt leteszem.Csak nálunk az a gond,hogy a kis drága soha nem úgy ébred ahogy le van téve,hiába támasztom ki oldalra arrébb mászik kb.2Ocm-t.Ha a kiságyba keresztbe teszem be tuti vizszintesen fekszik mire felkel.Úgyhogy állandóan rákell nézzek,hogy nehogy bukjon és megfulladjon.

Az éjszaka 2x is riasztott a légzésfigyelő.Korábban is vlt rá pl. de akkor elmozdult fiam a hatókörtől,de most nem és mind a 2x ugyanúgy feküdt.úgy megijedtem,mert nem nagyon láttam,hogy lélegzik,igaz félhomály volt,elkezdtem simogatni de meg sem mozdult,utána felakartam kapni arra összerezzent.Hát nem tudom,hogy ez most vaklárma volt,vagy tényleg gáz volt.Azóta úgy félek.
pillangó7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: