A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Vadvirág!
Megnéztem a képeket, nagyon szépek vagytok :wink: ! Tényleg hatalmas a pocid.
Mi is uszodában voltunk délelőtt, és 11 után már nekem is mehetnékem volt haza (fél 12 lett mire elindultunk, mert a gyerekeket nem egyszerű kivakarni a vízből).

Gremese!
Én is elküldtem priviben a számomat.

Irina!
Ezt a 4,5 felnőtt embert nem értem. Talán te voltál a "félember" :lol: ?
Nálunk még nincs szélvihar. Napközben volt egy kis szél, de igazából semmit sem ért, mert forró levegő jött.

Timi!
Nagyon szép kismami vagy, és a kislányod is gyönyörű :wink: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Köszönjük szépen a dícséreteket, drágák vagytok!!! :):)

A bébiket simán hordom a pocakban, ezzel a részével tényleg minden teljesen OK. :):)

Csak ezt a hosszan tartó tikkasztó forróságot viselem nehezen, ami a nap 24 órájában érezhető - de ezt akkor is pontosan ilyen rosszul tűrném ha éppen nem lennék várandós. :):)

Ilyenkor azt hiszem tényleg csak egy jól klimatizált lakást, plusz nyakig a hűs víz az optimális megoldás...

Irina!
Hú, szuper lehetett a medencézés!!! :):)

A strandon láttam, hogy a kompresszor kb. csupán 4 perc leforgása alatt felfújta a légvárat - esetleg szerezzetek be egy ilyet Ti is. :):)

(Klassz megfigyelni az Apukák versenyét pl. a Velencei-tó partján, amikor a különféle pumpákkal elkezdik felfújni a gyerkőcök mindenféle jópofa vízijárgányait... :):) )

Kiskolbi!
Én is imádom az ilyen fantom neveket, isteniek.

Itt a környékünkön van már: Virágos bácsi, Az ezer kutyás, Leanderes bácsi, Bácsi kör, A banya, stb. :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nyerkit, Irina, Banita! Köszi a számokat! :D

Timi(koszegi)! Oké, majd küldöd a telszámod, ha lesz új. :)

Csajok! Végre élhető idő van. Én olyan jót aludtam - ha nem kasztráltam volna ki hajszál híján két kutyát, ugyanis a szomszéd két ebe ismételten formában volt ugatásilag hajnali n3-kor, és 5kor. Kiborító, idegesítő dögök. :evil:
Na de ezt leszámítva.... Még be is takaróztam.... :D

Tegnap babuka biztos érezte a hidegfrontot, mert egész nap, onnantól fogva, hogy felkeltem, keményedett a pocakom. Feszengett, rugdosott kegyetlenül. Nem győztünk a lelkére beszélni apával, plusz még a magnéziumot is ettem.
Olyan drága, tökre ki lehet venni a lábacskáját. Tegnap már annyira nyújtózkodott, hogy azt hittem, kiszakad a hasfalam. A kis édibédi. :D

Ma megyek dokihoz, a szokásos vizsgálatra, remélem minden rendben lesz. Azt hiszem most kellene kenetet venni és megnézni a Streptococcust, hogy van-e. Na majd meglátjuk.

Na most mondják, Bp-en "csak" 32 fok lesz. Asszem elő kell vennem egy pulcsit. :shock: :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés:nagyon keményedős-görcsölős éjszakám volt.Megyünk a dokihoz aztán valószínűleg kórház...Hajnalban nem akartam elindulni,mert jobb ha a dokim lát először.Ő csak jobban képben van rólam,mint más ismeretlen.

Ha van valami Anikónak szólok majd vagy párom ír nektek ide.

Vigyázzatok magatokra,nem tudom mikor tudok jönni legközelebb.Valószínűleg már csak szülés után ha most befektetnek.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Itt a hidegfront,ráéreztem,hogy csomagolni kell... :(

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

gremese: nalunk is pontosan ugy volt, ahogy irtad. be is tojtam a gatyaba, h nehogy szuljunk, mert nagyon kemenyedett a pocim!
ird meg mit mondott a dokid MINDENT! mi holnap megyunk! izgulokkkkkkkkkkk

Kép

Kép
mmarica

milena: ne izgulj, mindne rendben lesz - emlekezz a multkor is milyen biztonsagban erezted magad a korhazban! varjuk a jelentest es minden hadititkot a szulesekrol! vigyazz magatokra varunk vissza

Kép

Kép
mmarica

Emese: elküldtem én is (lehet 2x is sikerült :oops: ) a tel.számom

Ma végzünk végre az erkély beépítéssel, be van szigetelve, ki lett festve, leparkettázva, már csak egy-két apróság hiányzik( függöny, szegélyléc körbe mindenhova stb) Kezdődhet a takarítás :x
Nem igazán vágyom rá, a lakás olyan, mint akik építkeztek (bár volt falbontás is...) tele van gépekkel, minden csupa por :evil:
A mai napomat ez fogja kitenni, de estefelé irány a Balcsi!
Egy hétig ott pihenünk, végre :D és olyan nagy meleg sem lesz, így élvezni is fogom :)

Ma még lehet hogy bekukkantok.

Mindenkinek további szép hetet!

Kép
bfagi

Miléna!
Hajrá! Csak úgy, mint idáig, és nem lesz semmi gond! Csak pozitívan! Ne idegeskedj, ügyesek vagytok!
Egy kicsit irigykedem, is, mert nemsokára Zétizel, és ez tööööök jóóóóóóó!!!!! :))))))

Mmarica: 14h-ra kell mennem, írom majd a helyzetjelentést.

Képzeljétek - engem ugye 6 hetente lát a dokim -, az előző 6 hétben 2,3 kg-ot híztam (de akkor nem is volt gondom a vizesedéssel), most meg ebben az elmúlt 6 hétben kb. 4 kg-ot. :shock: Hát ez az. A folyadék befele megy, kifelé meg nem igazán. Most is vannak ujjhajlítási gondjaim.
Remélem nem dorgál meg, mert neki mániája a 4. hónaptól, hogy havonta 1 kg-ot lehet csak hízni. :shock:
De hogy? Úgy, hogy heti 200 g-ot hízik a baba, plusz vizesedek, plusz több a magzatvíz, meg nő a lepény, meg mittomén? Ráadásul nekünk egy "kis" gazellánk van, aki ugyibár 2 héttel idősebb a súlya alapján.
Na mindegy, ilyenkor kicsit rossz érzésem van, de hát mit csináljak, ha nem tudom tartani a havi 1 kilót....... Szerintem nem is lehet!
És nem is zabikálok! :cry: Tök aranyos kislány vagyok! :cry: ÁÁÁÁÁÁÁÁ........ :cry:

Nna, azért nincs vész, majd megírom, mi volt. :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!!!

Csak egy nagyon gyors bekukkantásra van időm! Jaj, akkor nemcsak az én bébikém érzi az időt? Én is keményedtem tegnap egész nap! Esküszöm attól féltem,. hogy szülni fogok. És ami a legrosszabb volt: iszonyú szorulásom lett :oops: , rettegtem, hogy a végén itt szülök meg a vécén...Nektek nincs ilyen gondotokÍ? Mit lehet ilyenkor csinálni??Bocsánat, hogy ilyen témával jövök, dehát....

Miléna!
Nagyon drukkolunk Nektek, minden a lehető legnagyobb rendben lesz, meglátod! Zétike már nagyon életerős fiúcska!! :lol:

Emese!
A nődokid mit mond a vizesedésre? Nagyon rossz lehet, remélem találtok valami megoldást! :wink: :lol:

Most megyek, mert kihasználom a hideget és vásárolok kicsit!!
puszi, vigyázzatok magatokra!
kispocc

Emese,
küldtem privit!!
Köszi! :lol:
kispocc

Kispocc! Privi megjött. :D

A vizesedésre még nem mondott sermmit, mert 6 hete még nem volt gáz a helyzet. (Annyira most sem az, de hát a kilók mutatják az eredményt).
A vizesedés és a székrekedés is majdhogynem együtt kezelhető.
A gyümölcs vízhajtó, főleg a dinnyék, meg a barack, a rostok meg "széklethajtók".
Rengeteg folyadék, mert higítja a székletet, és kihajtja a vizet, bármilyen furcsán is hagnzik.
Bodza-, csalántea vízhajtó.
Székrekedésre még kefír is jó, este. Meg a fokhagyma.
Székrekedésre: mozgás. Ami nálam elmaradt a 40 fokos hőség miatt.

Kép
Kép
Kép
gremese

Miléna!
Drukkolok nektek, hogy még bent maradjon a babókád egy kicsit. De, ha most születik meg az sem nagy gáz már. Az én kisfiam 2030g-mal született és most egy 2,5 éves igazi dacolós kis ördög.

Vadvirág!
Nem semmi pocakod van! Nem is értem, hogy bírod ilyen jól, irígylésre méltó lelki tartással vagy megáldva. :D :shock:

Gremese!
Én is küldöm a számomat! Kíváncsi vagyok mit mond az orvos a vizesedésre!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Jó reggelt!

Kb 5 napja először tudtam normálisan aludni!!!! Hihhetettelen! Most annyira tettrekésznek érzem magam! :D

Persze tegnap én is átestem a folyamatos pocikeményedésen (egy kicsit örülök, hogy nem vagyok egyedül vele, mert már kezdtem parázni :oops: ), egy csomót kellett könyörögnöm Máténak, hogy kússzon arrébb egy kicsit, mert nagyon nyom. Ilyenkor se ülve, se állva, se fekve nem jó. Mintha Máté helyett kövek lennének odabent... :shock:

Miléna: nagyon drukkolok Nektek, és feltétlen üzenj, miújság! Szerintem itt mindannyian egy emberként szorítunk Értetek! :wink:

Vadvirág: az én kedvencem Hableány, egy pécsi hajléktalan banya, aki állandóan szintén hajléktalan pasijával közlekedik. Van vagy 55-60 éves (de lehet, hogy csak nagyon le van pukkanva), kövér, és a nevét onnan kapta, hogy a hajába dísznek mindig rikító színű ajándékkötöző masnit tesz, vagy más hasonlókat... Nagyon szexi! Látnád, néha hogy flörtölnek a Pasijával! El kell olvadni!... :lol: :lol: :lol:

Emese: kíváncsi vagyok, mi lesz a Dokidnál!

Na, megyek, kéne csinálnom valami értelmeset, míg ilyen tettrekész vagyok! Még később jövök!

Detti

Detti
KépKép
kiskolbi

Beke Andi! Megkaptam a számod! :D
Bfagi! A tiéd nem érkezett meg. :(

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!
Tel számot elküldtem.
Köszi mindenki nevében.

Vadvirág!
Hú! Azt hiszem nem is tudok mást modani. :shock: :D

Képzeljétek!
Hosszú napok óta ma először magamra húztam az éjszaka a takarót! Isteni érzés volt.

Én is ma du megyek dokihoz. Remélem, minden ok.

Kitartás! Már nemsokára vége ennek a nagy hőségnek!

Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! Köszi neked is a telszámot.
Majd meséld el Te is, mi volt a dokinál.

Kép
Kép
Kép
gremese

Amona! Megérkezett a számod, köszi! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammikák!
Csatlakozom a frontérzékenységhez! Érezhető változások vannak Gergőnél, tegnap nagyon aktív volt, ma inkább pihenget a Drága. Viszont képzeljétek nekem tegnap nem a hasam keményedett, hanem epegörcsöm volt, azt hittem kórházba kell mennünk, olyan fájdalmaim voltak. Sajnos idén már 3x, úgy tűnik a terhesség ezt felerősítette, azt hiszem elmegyek majd dokihoz. Előtte volt, hogy évekig megszünt, főleg amíg vegetáriánus voltam, egyáltalán nem voltak epegörcseim. Sajnos ez nálunk családi hagyomány: Nagymama, Anyu, és én is követem őket :(

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja
Köszi az érdeklődést, nem szívódtam fel, csak amolyan visszahúzódós periódusomat éltem a forróság alatt... :D Mivel mérleg csillagjegyű vagyok, nálam fontos az egyensúly, amit aktív korszakok után csenddel oldok meg.
Az epéd miatt jobbulást (biztos tudod, hogy ez is amolyan női betegség...)

Poci

Úgy látom, a tegnapi nap mindenkinél a nehezebbek közé tartozott, nálam dettó. Gondoltam, pihenjen kicsit a párom a nagy melegben, vasárnap nincs felújítás, ezért hajnal kettőkor :D rendeltem mozijegyet (kicsit matinés - Mr. Bean nyaral-jókat rötyögtünk)De már a moziban furcsa fájdalmaim voltak :shock: Aztán egy rövidke itthoni ebédszünet után bevállaltam egy IKEA-kört, hát 3-tól fél9-ig voltunk, de nagyon jó dolgokat vettünk a lakásba! Hát ott már félóránként leültem valamelyik kiállított darabra, azt a tesómtól tudtam, hogy ezek a menstruációs görcsre hasonlító fájások normálisak ilyenkor. Az alvás ezek után nagyon jól esett!
A pakolászást folytatnom kell, nincs leállás, de hál'istennek délelőttönként sikerül aludnom egy órácskát (éjszaka kb. 5 órát szunyizok) :)

Miléna
Nagy drukk!

Vadvirág
Jó a hűsölő fürdőruci :D Némafilmbe képzeltelek vele... és tényleg szép pocak!

Kép
granda

Sziasztok. :)

Jól bekajáltam, most alig bírok mozogni.
Kínai. Nyammmmm. Nesze neked diéta. :? :oops:

Miléna:
drukkkkkk.:)

ÉSSSSSSS.....
van babakocsink. :)

Mózeskosár:

Ajánlott kor: újszülöttkortól 5 hónapos korig

Mózeskosár jellemzői: bölcsőfunkció, vázra rögzíthető, szellőzési rendszer, fekvőfelület dőlésszöge állítható, textil hordozófül, antiallergén belsőhuzat

Travel System rendszerre felkészítve: igen

Tető jellemzői: kupolás

Huzat anyaga: pamut és poliészter

Huzat kezelése: levehető, 30 fokon mosható, kézzel mosható

Váz anyaga: alumínium

Váz jellemzői: felfüggesztéses rugózás

Kerekek tulajdonságai: közepes méretű, 8 db, bolygosítható első kerék, fékezhető, habosított műanyag futófelület

Tolókar jellemzői: magassága állítható (ez a funkció nem működik)

Összecsukhatóság: mózeskosárral együtt, ülőrész nélkül, lapalakúra

Hordozó

Ajánlott kor: újszülöttkortól 15 hónapos korig (13 kg-ig)

Bekötése: menetiránynak ellentétesen az autó 3 pontos biztonsági övével, a gépjármű első vagy hátsó ülésére, légzsákkal felszerelt első ülésnél nem használható, övzáró csat rögzíti az autó biztonsági övét

Tartozék: biztonsági öv, váll és csatpárna, naptető, újszülött ülésszűkíőbetét, energiaelnyelő betét a vázban, rögzítőtalp, beépített vízszintjelző

Hordozókar jellemzői: véd a másodlagos visszacsapódás, felborulás ellen, 4 fokozatba állítható, hátrahajló

Biztonsági öv jellemzői: 3 pontos, központi övfeszítős, magassága több fokozatban állítható

Naptető jellemzői: lehajtható, levehető

Rögzítőtalp jellemző: állítható

További tulajdonságok: bölcsőfunkció

Huzat anyaga: poliészter és pamut

Huzat kezelése: levehető, 30 fokon mosható, kézzel mosható, nem centrifugázható

Hordozó súlya (kg): 3.5 (talp nélkül)

Sportkocsi

Ajánlott kor: 6 hónapos kortól 15 kg-ig

Tartozék: 5 pontos biztonsági öv, lábzsák

Ülőrész jellemzői: vízszintesig, fokozatmentesen dönthető

Biztonsági öv jellemzői: 5 pontos

Lábtartó jellemzői: állítható

Huzat anyaga: pamut es poliészter

Huzat kezelése: levehető, 30 fokon mosható, kézzel mosható

Ajándék: univerzális esővédő

Képek:
Kép

Kép

Kép

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bfagi! Nálunk is hasonló a hadihelyzet a lakásban. Rumli és por mindenhol. Utálom!!! :evil: És még hátra van a fürdő mennyezet, és az előszoba festése, amire csak szerda-csütörtökre van ember... Megőrülök!!! Utána szerintem 2 hét takarítás... :cry:

Én is ma voltam dokinál, minden rendben. Szerencsére a kilókat nem ő méri, hanem a védőnő, oda meg pénteken megyek. Így a kiskönyvemben még csak +7 van.. Pedig +12-nél tartok. Pont reggel mértem meg. És én sem zabálok!!! Édességet is alig eszem. Elég bosszantó. :evil:
Egyébként mondta a doki, hogy úgy látja mintha elmúlt volna a baci, de majd a keneteredmény megmondja! Jó lenne, ha igaza lenne!!! :roll:

Miléna! Kitartás! A kórházban jó kezekben vagytok! Most nem viszed a laptopot? Jó lenne, ha írnál!!!

Olyan jó volt az éjszakai hüvi! Tiszta felüdülés. Én is betakaróztam... hihi :wink:

Én nem éreztem a frontot pociilag.

Hajni! Szupi a babakocsi!

Vadvirág! Le a kalappal a pocid előtt! Meg is mutattam gyorsan anyukámnak, hogy „Na, ez a nagy pocak!” :wink: :D

Megyek mert mindjárt jön a csőszerelő. Beszereli a gyönyörű szép szekrényes-tükrös mosdónkat!!! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Miléna
Boldog szülinapot!
Kép

Vadvirág
Köszike :) Nagyon szép mérteük van a lánykáknak. Ahhoz képest meg pláne, hogy ketten vannak. Látom sikerült velük
jól megbeszélni a méreteket :).
Megnéztem a képeket, hát gyönyörűú családotok van.:)
Egyet értek a nyári terhesség szuper kényelmeivel, én még mindig örülök neki, hogy nyári pocakos vagyok ezt a pár hét hőséget
gyorsan elfeledi az ember és papucs, könnyű szoknya, póló és már mehetünk is :)

Mazsi
Én 4 hetente járok a dokihoz. Szerintem én vagyok az egyik legprobléma mentesebb kismamija :).

Gremese
Húú hideg meggyeleves az most jó lenne. Küldesz egy picit?
Hát olyan szépek vagyunk ilyenkor, mikor feszítsünk, ha nem most :) Nemigaz?
Milyen dizájn asztalod van!:)

Motiot
Köszönöm. Én most nagyon szívesen cserélek veled.:)Jó lenne már egy kis eső, hűvös.

Tényleg tegnap este végre jött egy kis légmozgás, így sikerült lehűtenünk a lakást és még aludni is sikerült.
Megvolt a múlt héten az első szülős, szoptatós álmom is :) már hiányoltam :). Szerencsére jó álom volt.

Irina
nanáá, ilyen melegben :).
Szerintem nincs ebben semmi fura :) Talán a babás dolgok a legfontosabbak.

Silka
Jajj szegénykém. Egyáltalán mit tudsz a lábadra húzni??

Kolbi
Nagyon csini a pocakod :)

Anitja
:) Ez aranyos volt. :)

Pola
Soha semmiért nem érdemes idegeskedni és főleg nem túl sokat. Szerintem alig van olyan fiatal ma Mo.-on, aki megteheti, hogy
hitel nélkül vegyen lakást. Bár gondolom ez téged nem vígasztal.

Miléna
Nagyon klassz a kiskép :)Szorítok nektek!

Niki
Alig várom, hogy az esőtáncod ideterelgesse a felhőket.

Kispocc
Túlélted a főzést??

Irina
Ezek szerint nem csak én képviselem a tetőteresek táborát :). Hát neked is kitartást.

Timi
Nagyon szép volt a kislányod. Igazi kishercegnő.

Cici
Hát olyan nem hiszem, hogy lesz mint a régi, de pl. anyum 38 évesen szülte öcsém és tényleg szép maradt a cicije.
Persze más mint korábban, de ez nagyon bíztató. Azért szerintem ez is alkati kérdés, mint a csíkok.
Nekem eddig még csak a popómon van.
De a legeslegfontosabb az, hogy fogadja el magát mindenki olyannak amilyen, így szerintem a megváltozott alkati dolgok sem okozhatnak
semmiféle galibát. :)

Marica
Háát ilyen vagyok :) És most végre van időm is rá :).

Irina
Szerintem is jobb ma a helyzet.

Szerintem még nem írtam, nekem a dokinál minden ok volt csütörtökön. Kb. 1800 grammos Lili. :) Teljesen normálisan fejlődik és a jelek szerint imád fejjel lefelé lenni. Most már tudom, hogy a bal oldalamon a kezével kalimpál, jobbra pedig a lábával :).

Egy pár hűsölős kép:
Kép

és a lábvíz :)
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Amona

Még mindig dolgozol? Hol a pocis kép?

Kép
granda

Na és egy Lilla lak. :)

Kép
Vendég

Hello Lányok,

végre egy inci-finci enyhülés! Bárcsak tartós lenne - tudom, sajnos nem lesz az...

Vadvirág, szuper poci, ezzel már egyensúlyozni sem lehet könnyű :lol:

Miléna, kitartás! Szerintem legalább 50%-ot dob a latban, hogy agyilag hogy állsz a dolgokhoz. Ha optimista vagy, akkor úgysem fog még kibújni a kis drága, és minden rendben lesz. Sok pozitív gondolatot kívánok!

Kilók, szerintem most ne idegeskedjünk ezen. Felmegy, amennyi felmegy, (bár a havi 1 kg előírás megdöbbentően kevés), majd jövő ilyenkor a topic legfőbb témája a különböző fogyókúra ötletek lesznek. Akkor majd abban adunk egymásnak tanácsot! :lol: :lol: Mikor elkezdtem vizesedni, két és fél hét alatt 4 kg jött föl. Úgy, hogy közben visszafogtam magam szénhidrát és zsír terén. Rengeteg gyümit/zöldséget/fehérjét ettem, a mérleg mégis napról napra többet mutatott. Ez van, majd lesz máshogy is :lol:

Fleur, isteni a medencéd!!!! Látom, Te is megpróbálod megtalálni a lehetőségek közül a legjobb megoldást :lol:
Egyébként 1 db otthoni biopapucs most a választásom a sok-sok lábbelim közül :lol:

Tegnap még durvább volt a pangó víz mennyisége. Reggel nem tudtam behajlítani az ujjaimat és feszült rajta a bőr. Kicsit meg is ijedtem. Képzeljétek, a férjem jeggyűrűje feszül az ujjamon :shock:
Próbáltam mégis megoldani a helyzetet, annak ellenére, hogy minden strandról le vagyok tiltva: teleengedtem a kádat langyi vízzel és elmerültem benne vagy 45 percre. Utána olyan jól éreztem magam. Lábnak segített, ujjnak nem, de baromi jó érzés volt utána. Azt hiszem máskor is csinálok ilyet. Csak győzzük vízzel.

silka
silka

Sziasztok Lányok!
Egy időre eltűntem, de megvagyunk ám még mi is! :) Ez a hőség kicsit kivette az erőmet, bár néhanapján olvasgattalak Benneteket, de írni már nem nagyon maradt erőm. :oops:
Látom, mindenki szépen fejlődik és ennek igazán örülök!

Miléna!
Remélem Zétivel és Veled minden rendben talán benn sem kell maradnod hosszabb ideig a kórházban. Azért, ha mégis, akkor se keseredj el, jó kezekben leszel!

Vadvirág!
Gratulálok a kislányokhoz és a leánykák szép méretéhez. :D
No és megnéztem a legfrissebb képeket Rólad és a pocaklakókról! Szép nagy pocakod van! És ennek ellenére nagyon jól tartod magad! Gratulálok! :)

Mi pénteken voltunk uh-n és kiderült, vegyespáros lakik odabenn. :) Mindkét lurkó fejjel lefelé nézelődik, és nincs semmi gond velük. A doki szerint 1400 gr körül vannak. És mocorognak, kopogtatnak, hullámoznak szóval edzik magukat! :)

Mazsola!
Örülök, hogy a dokinál minden rendben volt! ( A kilókkal pedig nem kell foglalkozni, tudod.. )
No és, ahogy olvasom végre befejeződött a burkolás és hétvégére a túllesztek az felújításon! Ez szuper! Kitartás a takarításohoz!

Timi!
Nagyon helyes a kislányod és Te pedig nagyon szép kismami vagy! :)

Anitja!
Húha, nem irigyellek az epegörcs miatt! Mit tudtál tenni ellene? Lehet ilyenkor valamiféle görcsoldód bevenned, vagy nincs mese, tűrni kell a fájdalmat, bár az borzalmas lehet. :( Remélem már azért jobban vagy! Vigyázz magadra!
És a 40 fokban is elindultál jógát tartani? Én azok közé a kismamik közé tartozom, akit viszont visszarettentett a hőség, így a múlt heti jógát kihagytam. (Ja, mert én bizony járkáltam, csak nem oda, ahol Te tartod, mert az nekünk messzebb van...)

Emese!
Remélem minden okés volt a dokibácsinál! És talán a vizesedésre is tud valami jó megoldást!

Fleur!
Jópofa a lábáztatós kép! De csak így lehet(ett) bírni! :) Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál!

Hajni!
Szép a poci és jónak tűnik a babakocsi!

üdv mindenkinek, és igérem, igyekszem gyarkabban jelentekzni!

Pusz
Gica

Lábdagadás vizesedés
A múlt hét előtt nekem is elkezdett dagadni a kezem. Kicsit beparáztam, mert egyes tanulmányok szerint ez még rosszabb, mint a lábdagadás, mert magas vérnyomival párosulva és fehérjével a vizeletben terhességi mérgezést jelenthet, ami nem jó a babáknak. Na ezen jól beparázva elrhohantam a védőnénihez, aki vérnyomit mért és megnézte a vizeletet, és megnyugtatott, hogy minden oké, ne parázzak. Azóta a lábam is ducibb lett egy kicsit, de nem olyan gáz, egyenlőre kibírható.

Kép
gica1

Sziasztok!

Fleur! Nagyon jók a képek, itt vigyorogtam, mint a vadalma! :D

Hajni! Csini a tetkós pocakod! :wink:

Doki: Hát sajna bacit, meg gombát talált.... :( Most kúpoznom, meg krémeznem kell. Pedig nem is éreztem semmit. Mondta, hogy nem is kell.
6 hét alatt 3,3 kg hízás. Erre azt mondta (mint egy ötéves bociszemű kisgyerek, aki épp anyukáját készül levenni a lábáról), hogy: ne hízzon töbeeeeet....
Tök cuki volt - ha lehet ilyet mondanom.
A vizesedésre annyit mondott, hogy sok gyümit és zöldséget kell enni, valamint folyadékból csak annyit, amennyit kell. Az izületek fájdogálása meg normális, majd az is elmúlik természetesen.

Zsófi fejvégű, hátikája a jobb bordám alatt húzódik - szokta is nyomni kegyetlenül. Jó a szívhang, zárt a méhszáj (3000-es), víz is ok.
Méretei:
BPD: 82 mm
HC: 309 mm
AC: 294 mm
FL: 66 mm
Becsült súly: 2200 g
33-34. hétnek megfelelő nagyság.

Hazafelé megettem 10 deka sajtos pogit, itthon rántott szeletet hagymáskrumplival, utána egy rizses-ribizlis sütikockát, meg banános-citromos kubut. :oops:
Most egy kicsit kivagyok, de egész de. alig ettem valamit azért, hogy legalább a beleim, meg a hólyagom kiürüljön, és kevesebbet mutasson a mérleg.... :oops: :roll:
Most jól bezabáltam. :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gica! Gratulálok a puncis-fütyis pároshoz. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

És még valami: legközelebb aug. 17-én kell mennem, addigra meg kell csináltatnom a vérvizsgálaot, ahol ellenanyagot is mérnek, meg a vizeletvizsgálatot.
Itt lesz már NST-viszgálat, ahol 20 percig kell feküdni, közben a baba szívhangját rögzítik papírra (mint az EKG). Utána minden héten kell menni ilyen vizsgálatra.
Jesszus. Most kezd tudatosulni, hogy igencsak a vége-felé járunk.... :D :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok! Bocshogy idáig nem jelentkeztem de nekem most jött ki a meleg fóbiám. Ha minden igaz holnap egy pár képet feltudok rakni.( fényképező gép már itt csak usb nincs)
Vadvirág Megnéztem a képeket gyönyörű a családod és te is. Baromira jó birod. Azért figyelgetleg különösen téged mert a doki jós szerint nekem is ikrek lettek volna és ezért egy picit másképp látlak.
Gremese Küldöm és is privibe a számomat nehogy valamiről lemaradjak.
csikok Ha majd meglátjátok holnap a képeket le fogtok döbbeni az én hasam ugyanis nagyon csunya. 2 laporoszkópiás műtűtem egyértelműen látszik és szinte a csikok nem vörösek hanem feketék. De ettől eltekintve minden oké.
Tegnap elolvastam a júliusi topikokat. Szüléstörténet áradatok vannak benne korházanként külön talán egy kettő infót innen is letudunk szűrni és már egy pici előre nézéssel tudunk odamenni.
terhestorna Ma már nagy elszántsággal elkezdtem a dvd-re tornázni a sote I. számú klinika vezetőjének ajánlásával.( mármint ez van ráírva) Nem csak torna van hanem relaxációs gyakorlatok, ellazulás ( ez tetszik a legjobban vajúdás közben lazulj el :? ) illetve légzéstechnikai gyakorlatok ( na az már szimpi csak én nem tudom ezt gyakorolni hogy 5 db számolásig be levegő majd ki) . De a tornagyakorlatok szimpik. És majd lehet hogy teljesen mást fogok csinálni teljesen másképp.
A héten megyek a dokihoz, de megint vinnem kell ellenanyagot mert minden hónapba találnak benne valamit. Tényleg Anti Levis B van benne, erről nekem nem tudd valaki valami információt adni. Doki mindig csak azt mondja hogy ezt majd részletesen ki kell vizsgálni.
Bocs ha sok voltam.

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!!

Remelem, kicsit jobban erzitek magatokat a "lehulesben" :) . Itt az eso a nagy problema, rengeteg embert kellett kitelepiteni, szazezrek vannak viz es aram nelkul. Mivel a mi varosunkban nincs folyo, itt nagy gaz nincs, de mivel 1 nap alatt 2 havi adag eso esett, sokaknal igy is nagy karokat okozott. :?
Ennyit az idojarasrol.. :)

Emese, en is elkuldom a szamomat, bar tudom, nem en leszek az elso, akit valasztotok sms-t kuldeni (bar azt hiszem csak kb. 40 ft korul van), en viszont uzenek majd valaki szamara.

Hetfo leven megint tobbet leszek...apukanak munka van.. :cry:

Puszi mindenkinek!!

Niki
Vendég

Sziasztok !

Hát lányok ez az enyhülés igen gyerek.
Ma is jó meleg van. Igaz éjszaka reméljük jobb idő lesz és legalább alszunk is kicsit.

Mindenkinek aranyos a pocija.

Anesz : nem kell bejelentkezni a szülésfelkészítőre. Egyenlőre ez az infóm de csütörtökön megyek be a kórházba és akkor ott majd megkérdezem. Ha gondolod küld el privibe a neved és ha még is be kell jelentkezni akkor beíratlak téged is.

Miléna : ezerrel megy a drukk. Kicsi Zéti tudja a dolgát. Mindig pozítvan állj a dolgokhoz úgy ahogy eddig.

Hajni : nekünk is hasonló a babakocsink. A tietek Peg Perego ?
Mi olyat vettünk ami esernyőre csukódik össze.
De ha jól emlékszem akkor nektek volt egy nagyon szuper kocsitok. Hogy, hogy vettetek újat ?

Mindenkinek kellemes délutánt !
Kép .
20200310173350

Sziasztok!

Kihasználtam a hüsibb napot és bementem 1 kicsit dolgozni. A férjem az teljesen kiakadt. "Mi az hogy dolgozol, amikor egész hétvégén azon paráztunk hogy szülünk, vagy mi?"
Azt még nem is tudja, hogy áruért is kellett mennem (kb 100 km-ert kocsikáztam), és holnap is be kell mennem, mert ugyi az öcsi szabadságon van, kevés az ember. :oops:

Szerencsére ma nem keményedtem, remélem nem is fogok.

Miléna: megy a drukk ezerrel, már csak 1-2 hetet kéne kibírnia Zétikének odabent.

Gremese: már egy ideje bennem is tudatosult, hogy mindjárt babázunk, nekem már a jövő héten NST! Megint szép babaméreteitek vannak!

Köszi az újabb dícséreteket, aranyosak vagytok.

Gica: gratula a vegyes-pároshoz!

Fleur: hát igen, így aztán ki lehet bírni! :D

Hajni: szuper a babakocsi. Hogy van a megfázásod?

Mazsola: az én dokim nem is foglalkozik a kilóimmal. A lényeg hogy a leleteim jók és a méhszáj zárt, nameg a babó jól van.

Majd még jövök. Pussz!

Kép
Kép
timi26

Nyerkit
Hol vagy? Küldök Neked egy isteni receptet, ma ezt ettem (+harcsapaprikást, de az Apukám érdeme) :)
DIÓS KARFIOLKRÉMLEVES
Fél fej közepes méretű karfiol, kis rózsákra szedve
1 közepes hagyma
diónyi vaj+ egy ek olívaolaj
6 dl húsleves (vagy víz+1 tyúkhúsleveskocka)
2 dl tej
0.5 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
egy nagy marék darált dió
tetejére pirospaprika

A vajon és olívaolaj keverékén üvegesre párolom a felkockázott hagymát. Rádobom a karfiolrózsákat (én csak a rózsákat használom, a szárát nem, mert így hamarabb megfő). Felöntöm a levessel (vagy víz+ leveskocka) és a tejjel. Ráteszem az edény fedelét. Amikor megpuhult a karfiol (kb. 10perc), botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítem. Ekkor ízesítem a sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és hozzáöntöm a kevés tejszínt. Most jön az attrakció: beledobok egy nagy marék darált diót és hagyom állni legalább 10 percig (hogy a dió megpuhuljon). Pirospaprikával megszórva tálalom.

Kép

Kép
granda

Niki72, Éva, Bfagi! Megjöttek a telcsiszámok! :D

Granda! Nagyon jól néz ki. Hogy Te milyen jókat eszel.... :)

Niki! Azért lessed majd a telódat, Te is ugyanakkora eséllyel kaphatsz sömösöt, mint bárki más! :wink: :D
Amúgy látjuk itthon is az angliai híreket. Sz meg a másik véglet, de annak örülök, hogy ez benneteket nem érint.

Timi26!
Ezt a munka-dolgot ne vidd túlzásba! Vigyázz magadra!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda!! Huu, nagyon jol hangzik, holnap meg is csinalom...ja, nem is nekem kuldted... :oops: Na, mindegy! :lol:

Egyebkent a foton lathato a te muved?
Vendég

Lányok télen amikor már hideg lesz mekkora rucit kell adni a babára.
Most láttam egy tök ari overált a vaterán de 62-68 as méretű. Az nem kicsi ?
20200310173350

Na, zaba után jól bealudtam. :oops:

Köszönöm a kocsi dícséreteket.

T.köszegi:
igen, ez Peg Perego.
Nekem volt hiper-szuper kocsim, de én utáltam, így azt eladtam még mielőtt terhes lettem. Azt csak azért raktam fel anno, h ilyet ne vegyetek, mert drága és szar. :?
Én is 62-68-as overált vettem télre. Elvileg az 3 hós méret. De ez is annyira változó. pl. nekünk még van 68-as pulcsink ami jó és 2 éves a fiam, amugy meg 80-86-os a mérete.
Vendég

Timi, szerintem nyugodtan vedd meg, elvileg mar oktoberben kellhet az overall... sosem lehet tudni manapsag..
Vendég

Gremese
Mindjá' megy a számom

Niki

Természetesen Nektek is küldöm a finomságokat, azért is nem priviben ment a recept :D (Egyébként gasztronómiában abszolút francia-hívő vagyok, u.is ott voltam ösztöndíjas) :)
A képen nem az én művem van...

Mazsola Bfagi
Kitartás a felújításban, az ember sosincs egyedül, leírom, hogy nekünk még mi NINCS: WC :D , fogantyúk a szekrényeken, konyhafestés, mosogató csaptelep, mosogép, függönyök, és nem folytatom tovább :shock:

Egy helyzetkép a gardróbról:
Kép

Ilyesmi papírszövet lesz benne (még ezt sem vettük meg):
Kép

Hajni
Még mindig csini vagy és második gyerekkel, ez igen!

Fleur
Nagyon kis aranyos családod van - a lábakból ítélve :D

Kép
granda

Granda!
Köszi a számodat! :D
A listát a szülés várható időpontjával együtt fogom mindenkinek eljuttatni, így látni fogjuk, hogy nagyjából ki kinek tud majd sms-t küldeni.
Fogjuk tudni éppen ki szül, és vagyunk annyian, hogy bőven kitaláljuk, kinek tudjuk épp az üzenetet küldeni, aki gépnél van.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Kismamik!

Nagyon jó volt a drukk,itthon vagyunk!!!!! :D :D :D

Nem semmi nap volt ez....Reggel összepakoltam görcsölések közepette,aztán elindultunk a dokihoz.Jó sokat kellett várni a melegben és így is én voltam a második.A doki közölte első körben,hogy lám itt a hidegfront... :wink: Szóval soha nem hagyja ki.Aztán azt mondta nagyon szuper,hogy eljutottunk idáig,ő sem gondolta volna.
Megvizsgált és itt jött az első meglepi:a méhszáj 1110 volt,most pedig 1100. :D Nem tudom hogy sikerült de úgy örültem!
Csinált részletes uh-t is,a baba jól van,lepény és keringés szuper.Igaz már manó nem nagyon fér,azért görcsölök.Fel lett emelve a görcsoldóm.
Zéti jó nagy baba,doki szerint valószínűleg 2500 gramm felett van. :D
Aztán összegezte amit talált:megnyugtatott,hogy szuperek vagyunk és meglesz a 36. hét,bár amit érzek az jóslófájás.Aug. 6.-án kezdjük az NST-t,akkor még megnéz,csinál uh-t is.Aztán elmegy szabira. :( A császárt a mostani helyzetet tekintve 37-38. hétre saccolja,ha addig magától nem indul meg.Ha megindul spuri befelé és az ügyeletes megcsászároz.

A végén ismét közölte,hogy az előzményekből kiindulva nem gondolta ezt a szép végkifejletet. :D Innentől bármikor szülök már elégedett lehetek és nagy baj nem lehet.A 36. hét azért lenne jó,mert nem lenne papíron koraszülött.(Az utolsó mondat saját vélemény.)

Azt azért kérdeztem,hogy honnan tudom ezektől a görcsöktől és keményedésektől megkülönböztetni ha tényleg szülni készülök?Mosolygott és azt mondta,hogy tudni és érezni fogom ha eljött az idő.

Nagyjából ennyi történt.Hazajöttem és kipakoltam amit gondoltam,aztán elmentünk a szüléshez páromnak a zsilipruhát intézni.Biztos ami biztos... :D Aztán papucsot vettünk,mert semmibe nem megy már bele a dagadozós lábam. :roll:

Bocsánat ha hosszúra sikeredtem,de úgy örülök,remélem tényleg csak szülni kell befeküdni majd....

Köszönöm a sok biztatást,olyan aranyosak vagytok!!!

Puszi mindenkinek,Gremese rögtön megy a számom!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok, Kismamik!
Először is mindenkinek nagyon köszi a képeket: a gyönyörű pocis, hűsölős, gardróbos stb. képet!

A hidegfrontot mi is éreztük, Ádám harcművészhez illő rúgásokat produkált, még hajnalban is. Fészkelődött rendesen. :wink:

Miléna, borzasztóan örülök, hogy minden OK volt és hazajöhettetek, csak így tovább!!! :lol:

Péterfys Csajok: a nagyon jó hír az, hogy a császárral szült barátnőmnél a férje végig bent lehetett, a kezét is foghatta, nem kellett kint vagy az előtérben várnia. Csak pozitívat tudott mondani az ottaniakról! :wink:

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Miléna

HURRRRÁÁÁ

Kép

Kép
granda

A Peg Pérego témához egy rövidet: a barátnőméknek az van, és annyira szuper (a Venezia típus), vagyis könnyű, mobilis, multifunkci, hogy mi is olyat fogunk venni. Kicsit borsos az ára így egyszerre, főleg hordozóval együtt, de látom, hogy a mindennapokban mennyire jól működik náluk, úgyhogy én is csak ajánlani tudom!

Kép
Kép
irina

Gremese, gratulálok Zsófika méreteihez, ez igen! :wink:

Kép
Kép
irina

Miléna : nagyon jó volt olvasni a soraidat.
Látod milyen jó babád van. Tudja a dolgát csak szegényke már nem fér el.
Pihiz sokat.

Nagyon jót mosolyogtam a ,, Honnan tudom majd ? "

Ezt én is felettem a dokimnak aki szintén mosolygot és megnyugtatott, hogy tudni fogja.

Nagyon vigyázz magatokra pihi ezerrel . Kép .
20200310173350

Irina! Zsófi nevében is köszönöm a dícséretet! :oops:
A Péterfy-s híred nagyon jó! Megerősített engem a korházzal kapcsolatos pozitív ismereteimben, hozzáállásomban. Tudnál még többet mesélni esetleg?

Miléna! JEEEJUUUUJEEEEE!!!!! :lol: :lol: :lol: Ez igen! Mutasd meg a szeptemberi topikot a dokidnak, és egyből fogja tudni, honnan kaptátok ezt a "hátszelet". :mrgreen:
Csak így tovább. Ha elhiszed, hogy bentmarad a 36. hétig, akkor bent is fog maradni! Hidd el, ez így van!
Szuper! Én annyira örülök!!!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!
Megjöttünk a dokitól. MINDEN OK. :D :D :D :D Pötty méretei napra megfelelnek a számolt időnek. Zárt méhszáj. Még mindig faros a drága. Ha nem változik, akkor sajna császár.De azért adig még beszélünk vele, hogy hogyan is kell feküdni. :lol: Ezek szerint nem éreztem jól azt a fordulást. :oops:
Kérdeztem a dokit az EDA-ról. Ő azt mondta, hogy szereti alkalmazni, mert "mosolygósssá teszi a szülést" . Szerinte semmiféle negatív hatása nem lehet a babára nézve. A mamára pedig annyi, hogy nem vajúdhat vízben. Persze komplikációk mindig léphetnek fel... A következő alkalomog el kell dönteni, hogy akarom-e vagy sem. A párom szerint kérjük, hogy megkönnyítse a helyzetemet. Én még gondolkodom.
Kissé el is fáradtam. És még az utolsó erőnkkel (mármint az enyémmel :D ) még elvittük a kocsit egy külső -belső takarításra. Tegnap aludt utóljára a garázsban. Ma már dolgoztak a mesterek. A garázsból ugyanis hálószoba lesz... Judy (az autó) pedig ezentúl a szabadban tölti az idejét.

Már csak 26 fok van!
Szép estét!
Ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: