A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Niki, ha van tejed, szerintem később is ráérsz kezdeni a hozzátáplálást. de persze nem akarok beleszólni. ált.tápszeres babáknál szokták 4 hónál kezdeni, sima anyatejeseknél aszondják, h. fél éves korban is elég (ha szépen fejlődik a baba).

amúgy meg ha elkezdesz hozzátáplálni, akkor a tejed is kevesebb.

Marcsi

KépKép
alon

Niki! Sajnos hozzátáplálás ügyben nem tudok semmit sem mondani! Én még nem is gondoltam ilyesmire. Majd ráérek akkor dillemázni, ha Tarek 5 hónapos lesz. Addig csak lesz tejem!

Viszont képzeljétek ma hívtak az Anyatejgyűjtő Állomástól. :)
Nem tudom mi lesz, mert így a hallottak alapján iszonyat macerásnak tűnik ez az egész. Azt tudtam, hogy nyílván sterilebb körülmények között kell majd fejjek, de azt azért nem vállalom, hogy a saját gyerekemnek máshogy meg nekik is máshogy fejjek. A saját kézi fejőmet állítólag fél óráig (!!!!!!) kell forralnom! Na neeee! Kinek van annyi pénze, hogy napi 6X-7X forraljam a fejőt a villanytűzhelyemen!?! :evil: Így mondtam nekik, hogy akkor küldjenek egy olyan fejőt (Aventos), aminek van sterilizálója, mert én nem vagyok hajlandó még a tűzhellyel is fűteni a lakásomat. Na majd meglátjuk. Csak attól félek, hogy nem tudom majd használni az Aventos fejőt. Már úgy megszoktam a Medelát! :roll:
Szóval kíváncsi leszek, hogy ez még mennyi plussz munkával jár!?! Most úgy tűnik, hogy menni fog a szopizás. Ma már kétszer is ciciztünk! :) :) :) Így a jobb mellemből (amiben mindig is több tejci volt) alig tudok már fejni. Marad a bal cicim nekik. Na nem kombinálok tovább! Majd lesz valahogy!!!

Viszont van egy kérdésem kedves anyukák!!!
Tarek amikor üvegből eszik, akkor 80-85ml-ket eszik meg. Ciciből viszont 10-12 percnél nem hajlandó tovább enni. Valahogy nem tudom elhinni, hogy ennyi idő alatt kiszívja a kis adagját. És ugyanúgy alszik a következő etetésig, mintha üvegből evett volna. Nem ébred hamarabb :arrow: magyarul nem éhesebb, mint máskor. Szerintetek?????? Nem akarom, hogy visszaessen a súlya, ha netán mégsem enne "eleget" ciciből!

Várom az ötleteket!!!

Niki! Mi már pár napja be szoktunk iktatni legalább 1 napközbeni fürdőt! Ma pl az előző etetés előtt locsolgattam le. És szerintem délután is le fogom. Úgy látni rajta, hogy jól érzi magát utána. :)

fatima

Sziasztok!

Fatima: mi megesszük a 70-80-at 15 perc alatt, szóval sztem lehetséges! De úgyis érzed, hogy mennyivel lesz könnyebb a melled, nem? Megértem, hogy ilyen szigorúak anyatej- gyűjtés ügyben, de kinek van erre ideje meg energiája?!?! :roll:

Niki: én is úgy tudom, hogy ha van elég tejci, akkor ráérsz még mással is etetni Emmát! :)

Mircike: nektek aztán van huzatotok! Nem semmi étvágya van Mirkónak!!!

Logi:
Marci iszonyat édes a „szőnyegenalvós” képen!!! :) Én azt hallottam, hogy még kedden is ilyesmi idő várható sajnos! :cry: Bár neked lenne igazad!

Alon:
sapi!!! Laura gyönyörű!! :)

Andi: szóval nálatok is meleg van! Mi is gondolkodtunk klímán, de nem merünk belevágni, mert félünk, hogy esetleg a 2 szoba közötti hőm. Különbség miatt megfázna, ha ide-oda hurcoljuk! Lehet, hogy nálatok jobban megoldható! :wink:

SNiki:
mi úgy tervezzük, hogy 2 hónaposan rakatunk be neki fülbevalót, az Árkádban jókat lehet kapni, nem az a lelógós fajta és elég picike!

Szóval átköltöztünk Anyuékhoz, itt 26 fok van, sokkal jobb! :) Bár Emma tegnap is evett- aludt rendesen, meg itt sincs semmi nyügi, de azért biztos jobb itt neki! A tegnap délután volt a próba, Anyuék „jól vizsgáztak”, nem volt semmi konfliktus! :wink: A hétvége nehezebb lesz, mert akkor egész nap együtt leszünk!! :oops:
Ja igen, nagyon mozog a köldökcsonkunk, talán lassan megszabadulhatunk tőle!!! :lol: :lol:
Zokni: én nem mertem levenni tegnap sem!

Kitartást mindenkinek a melegben és sok pancsit!

Zsu
svs

Fatima, nagyon ügyik vagytok szopiailag ! ha így írják egyáltalán...
szerintem nekünk ennyi idősen volt vagy 40 perc, ha nem több egy etetés, de tök jó, h. ilyen gyorsan letudjátok és Zsu is !!

lányos anyukák.. fülbevalóról jutott eszembe, h. a Jánosban amúgy volt erre lehetőség? csak én lemaradtam róla? játszótéren hallottam a csomó anyukától, h. ők a kórházban rakatták be.

Marcsi

KépKép
alon

lányok: zokni nyugodtan lekerülhet, emlékszem samut mindig a saját hőérzetem szerint öltöztettem, soha nem is fázott meg.
most meg iszonyat hőség van!

samu képzeljétek délelőtt eszetlen ügyin járt! a nappaliban össze vissza, meg az udvaron is! már tudja a sebességet is szabályozni és megáll elmélázik, továbbmegy. ma ment neki eddig a legjobban.
a délutáni alvásaink most 3 napja nagyon rosszak. alszik 1.5 órát aztán meg csend van aztán dumál csend és duma és ez így megy egy órán át is. a periódusok között meg 10 perc is eltelik. szal nincs ébren, de nem is alszik rendesen.
megyünk fürdeni, már a házban is hőség van! (ilyen 20 év alatt sose volt!)

zsóka! marcis alvós képe szenzációs! samu ilyet sose csinált! jéééé!! léci írd le nekem h mikor MENNYIT és mit eszik marci!! úgy szeretném tudni h kb mi van! ha bárki más is leírná angyobb baák akkor nagyon örülnék!!!!

timi: bala fürdős , apás és anyás képei csúcsszuperek!!! samu csaba szerint olyan alkat mint ő aki 4.3 kg volt amikor megszületett és kis putto egész gyerekkorában majd 4-5 évesen mint egy óriás szúnyog, eszetlen vékonka lett.az öcsém meg bala jellegű vékony, izmos, izgága, tevékeny babó volt. (most is az, csak fiatalemberben :) :))

niki: maja csodálatosan cuki képeit meg sem dícsértem! külön gratula a hasonfosó verseny 2. helyezettjének!!! :lol: :lol: :lol:

mircike : mirkó :lol: :lol: :lol: :lol: annyira jó h gyakrabban tudsz jönni!!!!!!!! úúúúúgy hiányoztál!!!!!!!

kata: avatar??? léci léci!!!!!!!

zsu: akkor átköltöztetek? de jó! számolj be h hogy alakul!!!!

fatima: fejés nem semmi! hajrá tarek szopi!! elvileg 10-15 perc alatt simán tudnak végezni, samu 30-40 perceket produkált, szinte az utolsó 1-2 hónap kivételével...

megyek, felébredt.
kerekpocak

Marcsi: szerintem a kórházban simán csak a csecsemősökkel szokták berakatni, mert ők ugye bátran nyúlnak a babákhoz :) De lehet, hogy hülyeség, valahol hallottam régebben...
mircike

Amit SNikinek írtam, azt természetesen Brekinek szántam!!!! :oops: :oops: :oops: Bocs lányok! :oops: :oops:

Alon: igen volt rá lehetőség a csecsemőosztályon, de nem tudok részleteket, mert mi nem kértük!!

Zsu
svs

Sziasztok!

A csecsemősök teszik be a füllbevalót, de nem mindegyik vállalja.
Meg kell kérni őket, és megmondják ki, és mikor csinálja.

Fatima: Mi Óbudán lakunk, és ugyan meleg volt tegnap még 7 órakor is, de akkor már annyira nem bírtunk vele, hogy ezért döntöttünk csak a séta mellett, és nagyon jót aludt kinn, ebben a melegben is.

Niki: mi nem iktattunk be du. pancsit, mert a Szonja még nem szereti a fürdést, illetve a szokottnál melegebb vizben szeret fürdeni, és az nem hiszem hogy lehűtené.

Lányok Ti ilyen gyorsak vagytok szopizás ügyben, illtve a babáitok? Igaz, valószínűleg nekem azért is gyulladt be a mellem, mert a Szonja 1, 1 1/2, vagy néha 2 órán keresztül is képes szopizni, hogy megegye a maga kis mennyiségét. Most próbálunk áttérni arra hogy csak fél óráig tartson egy-egy evés, de nagyon nehéz. Most sikerült, de én lepődtem meg a legjobban, hogy megevett fél óra alatt 80-at. :D

Nelly

Kép
breeki

Marcsi: bébi Laura nagyon szép!! Gondolom őt sem nézték fiúnak, mert olyan kislányos arca volt.

Zsóka: alvó kutyus Marci irtó édes!!! Vajon ezt hogy csinálta? Elindult valahova és útközben elaludt?

Meggyulladok!!!!!
Beni egész nap extra nyűgös és alig bírom kivárni a 3 órát két evés között, mert csak a cici nyugtatja meg sajnos. Ezt nem értem mert akkor még jobban összeizzadunk.
Jajj legyen már vége!

Niki: mi 4x is pancsoltunk ma, mert imádja és mosolyogva lubickol. Utána meg szintén jókedvű és miért ne?
Kérdezted a teát, azért szokna rá, mert azt cukorral csinálom (igaz kevéssel) és az már nasi. Sok gyerek utána csak avval nyugszik meg ha sokat adnak neki és később a fogaknak is árt. Szóval úgy döntöttem hogyha szomjas akkor meg kell hogy igya a vizet és nem adok teát. Eddig azért adtam mert a védőnő azt javasolta hasfájásra.

Fatima, Nelli: Beni ha már igazán éhes akkor 15 perc alatt végez, ez a reggelinél van (8 órát alszik már), amúgy napközben szeret ő is elidőzni és akkor akár 40 percig is eltart. Ha elég neki akkor ki szokta köpni a cicit.

Timi: Bala nagyon szép kisfiú!!! Jól "áll" neki ez a vékonyság.

További jó izzadást Mindenkinek!!!

Kép
viky30

Kép

FOLYT KÖV......

Várom a további oroszlános bodys képeket!!!!

Kép
viky30

HIHIHI DE JÓÓÓÓÓÓÓ, JAJ DE JÓT NEVETTEM!!!!! SAMU BODYJA A LEGJOBB :lol: :lol: :lol: édesek ezek a kisoroszlánok.
most csak ennyi, rohanok...majd este próbálok jönni.
Holnap mégis kimegyünk a telekre,mert van nagy medence, max hazajövünk, ha nem bírjuk a hőséget.
Szóval vasárnapig nem leszek.

KépKép
logi

Ja, szerdától lehülés---max 29 fok lesz :wink: :D 8) :P

puszik

KépKép
logi

DE JÓÓÓÓÓÓÓÓ VIKI!!!!!!!!!!!!!! DE ÜGYI VAGY!!!!!!!!!!

KÖSZI KÖSZI!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Fatima: mi is 5 perceket szopiztunk, szopizunk. Valahol azt olvastam, hogy egy jól szopo baba 5 perc alatt képes teleenni magát, amit ezen felül cicin tölt, az csak játék, nyugatató. :lol:

Hogy bírjátok ezt az iszonyat meleget!!!! Még inkább melegem lett attól, hogy szerdáig ki kell bírni. Ma is egy fokot emelkedett benn a hőmérséklet. Ha ez így megy szerdáig, akkor főtt tojások leszünk az tuti.
És ezen még a fürcsi sem segít. Mi is zuhanyzunk, de nem sokáig jó. Áztatni meg csak nem lehet.

Iszonyat meleg van!!! Irigykedem azokra, akiknek csak egy kis enyhülésük is ha van.
Vogyázzatok a babákra. Szerintem ez a zokni téma, most nem aktuális, még a pelust is levenném róla. Majd hüvösebb időben újra kérdezzük. :wink:

Hát, jó éjszakát annak, aki tud aludni.

Andi

Kép

Kép
b79andi

Köszönöm Lányok a hozzátáplálással kapcsolatos hozzászólásaitokat!
Most már legalább tudom, h. 1 éves korig tejci vagy tápszer kell és kész!

Tudjátok, már úúúgy adnék neki más ízeket. Tudom, tudom, h. neki még nem lehet és nincs rá szükséges meg minden, csak már úgy mutatnám neki, h. "Nézd Emma ez a fincsi spenót, ez az isteni görögdinnye! Ízlik drága kiscsillag?"
Tejcivel azért megpróbálom minél tovább kihúzni.

Kép
niki30

Ti hogy szoptattok ebben a hőségben? Már próbáltam sokféleképpen de úgy összeizzadunk hogy csak na! Most a legfuribbat csináljuk, a földön fekve, persze takarón. Nem is érdekel most ha elalszik cicin.
Megszegünk minden szabályt. Se pancsiidő, se séta, se kajaidő.

Niki: Múlt héten mikor almát ettem és úgy nézett Beni mintha kívánná (persze tudom hogy nem), odatettem kiváncsiságból a szájához, megnyalta de nagyon fintorgott. Most még csak az édes ízt szeretik, mint az anyatej.

Erről jut eszembe, este a legrosszabb már a hőség, hiába megy le a nap és várja az ember az enyhülést - SEMMI
Átvészeléséhez mindent bevetettünk: ice tea, hűs fürdő, jégkrém, hideg dinnye - egy PICIT jobb lett :lol:

Nelli: a másfél, két óra szopi tényleg sok, de ne aggódj be fog állni, ha nem is tíz percre. Az elején nálunk is ez volt, egész nap csak szoptattam.

Kép
viky30

Na túl vagyunk idáig a legrosszabb éjszakánkon! :( Szegény Tareknak semmi nem volt jó. Már a kora esti etetés után alig tudtam letenni. Aztán kb 1 óra alvás következett, majd a nyűgösség egészen a fürdetésig. Ekkor hami után úgy bealudt, hogy nem is büfizett, nem kakilt (mindig kaja közben rottyant), így kénytelen voltam úgy betenni a kiságyba. A következő etetés után még nem is volt gond, mert megint kidőlt uyganúgy, mint előtte. Így hát megint nem volt tisztességes rotyi és büfi. Na ennek meg is lett az eredménye. Kb 2 óra múlva üvoltve ébredt. Fájt a hasa. Csináltam én már mindent, se sehogy sem volt jó. Végül megetettem és hajnali 5-kor le tudtam tenni.
Én alig aludtam valamit az éjjel, mert persze fejni is kellett. :(

Szóval most én vagyok nyügi és fáradt. De Tarek is ki van! A reggeli etetés után úgy aludt, hogy végig nyöszörgött és ide-oda mocorgott. Most megin t evett és bealudt. Remélem tud egy picit pihenni. Ráadásul ma egyedül leszek délután és éjjel is. Apa megy koncertezni a Balatonra. :( Szerintem meg fogunk kattanni! :roll:

Iszonyat ez a hőség. Én non-stop "csöpögök". Nem győzöm az arcomat mosni. Csak lenne már vége!!!!!!

Nálatok mi a helyzet???

fatima

Fatima: Beni sem kakilt már két napja. Nem kapott tápszert, ezért egyelőre nem aggódom, de vajon a meleg miatt??
Amúgy nyűűűűgi egész nap, hurcolom, dúdolok és csak nyafi és sírás. A pancsi segít picit, de nem lehet egész nap fürödni. Éjjel eddig végig aludt, most kelt 1-kor, 4-kor, 6-kor :cry:
Mondjuk este 6-kor dőlt ki az egész napos "szenvedése" után.

SZEGÉNY BABUCIK!!! MELEGÜK VAN NAGYON :cry: :twisted: :(

Kép
viky30

Sziasztok!

Viki: sztem ebben a hőségben semmi sem fura, én sem bírom bölcsőtartásban etetni, mert összeragadunk! Csak fekve bírjuk elviselni! Hajrá földönfekvés! :wink:

Fatima: szegénykék, húzós éjszakátok lehetett! :( Tessék megpróbálni pihenni, és drukkolok az éjszaka miatt!!! Ez lesz az első, így kettesben?

LEESETT A KÖLDÖKCSONKUNK, holnaptól mi is pancsizhatunk!!!! :lol: :lol: Este mi sem tudtuk letenni, közöttünk aludt el, de utána nyugi volt már! :wink:

Igyatok sokat és egytek hideg dolgokat!!!!!!!! :wink:

Zsu
svs

Zsóka, jó telkezést nektek ! tuti jobb ott, mint a lakásban !

Fatima, kitartást ! Laurának is nagyon melege volt éjszaka, reggel tiszta víz volt a fejecskéje alatt lepedő. 6-kor már fent kukorékolt, kapott kis vizet, aztán szerencsére visszaaludt. csodálom, h. éjszaka nem kel fel inni.
én is kb. mint a lovak úgy izzadtam - izzadok, bár itt bent van légkondi, meg a kocsiban is, de a köztes időkben én is már a tűréshatárom szélén vagyok.

Laura meg pörög ezerrel, én nem is értem, h. bírja ebben a melegben. ma is lépcsőzni akart a lcsh-ban délelőtt, hát nem tudtam neki ellenállni.. :lol: én már ziháltam, de ő még maradt volna.

Viky, lehet, h. ilyen melegben visszatart a szervezet, és azért nincs kaki? nem tudom, csak találgatok.
nagyon tuti a montázs kiegészítve ! milyen programban csinálod?

köszi a fülbevalós infókat, akkor nem maradtam le semmiről. én biztos nem szúrattam volna, jobb volt, h. lőtték neki.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

Edus, Klári, Reni, Panni, Nóri, Anzsi ?? Anacinóra, rólad nem is beszélve?

Sniki? hogy vagytok? képek?
Ákos "megbékélt"már a kistesóval?

Marcsi

KépKép
alon

Na most sikerült letenenm 1 óta! :( De idáig minden etetés közötti alvás csak félálom volt. Ide-oda forgolódott és nyögött. Szegénykém nagyon szenved. A következő etetés előtt meg is fogom fürdetni. Talán az majd segít. Ráadásul szeretném megszopiztatni, de nem merem. Azért mert nálunk egyelőre a szopizás még meló mindkettőnknek. Ebben a hőségben nem akarom magunkat "kínozni" és hát ahogy írtátok szinte összeragard az ember a gyerekével. :)

Zsu! Igen, ez lesz az első alkalom, hogy délutántól másnap hajnalig egyedülleszünk. Már volt koncertezni azóta Salim, de egyszer az anyukája jött át (amit nem szeretnék mégegyszer), egyszer meg az én anyum volt itt. Szóval van is bennem egy jókora görcs. Biztosan azt is érzi ám Tarek. Pedig nagyon próbálom összeszedni magamat! Gondolom az is közrjátszik, hogy melegem van nekem is, fáradt vagyok, nyűgös és már napok óta nem mozdultunk ki sétálni sem! Szóval összejöttek a dolgok egy kicsit. De ki fogjuk bírni!!!! :)

Na megyek fejni, amígmég alszik! :)

fatima

Fatima, ezek szerint Salim napközben otthon van veletek?
Én egész nap egyedül vagyok...:(

Szerintem tedd mellre, amennyiszer csak bírod. Hőség ide vagy oda....
Persze Te tudod, de szerintem neki is idő kell, hogy rákapjon, de ahhoz cicin kell lennie. Nem csak néha-néha.
Ha tényleg ciciztetni akarod, akkor vedd rá magad. Hidd el, nem kínzod őt ezzel!

Én már majd megőrülök, Emma ma semmit nem aludt. Max. egy fél órát sunyt.
5 napja be vagyunk zárva a meleg lakásba és én már megőrülök. Mondtam Ferinek, ma azonnal vigyen el valami légkondis bevásárlóközpontba! Egy kicsit muszáj lesz már kimozdulni, mert kiborulok. Már nagyon a határán vagyok.....

Kép
niki30

Niki! Salim délután 2-ig dolgozik, így már 3/4 3-ra itthon szokott lenni. Ezért is szar, amikor egyedül maradok. :(
Már én sem mozdultam ki 4 napja. Vagyis csak ügyet intézni és azt is a legnagyobb melegben. Szóval az nem az igazi. Én is nagyon depis vagyok ma. Többször majdnem elsírtam magam, de nem teszem, mert akkor Tarek megérzi és még nyűgösebb lesz. :( Kiborít a hőség, az hogy Tarek ordít és hogy egyedül vagyok! Ráadásul kézben fogni a kis drágámat még rosszabb, mert szakad rólunk a víz! Most alszik már 1.5 órája, de félek, hogy ha felébred és eszik, utána megint kezdődik minden előlről. Egyszerűen kiborító ez a meleg. És tutira csak mondják a fa** időjárás jelentők, hogy szerdától jön az enyhülés. Én nem hiszem el! Csak imádkozok, hogy így legyen, mert meg fogunk kattanni!
Hétfőn megyünk csípő + hasi és koponya UH-ra. Szerintetek??? Meg fogunk sülni az autóban. Ráadásul az egyik 9-kor lesz, a másik meg 12-ben. Haza sem tudunk jönni a 2 vizsgálat között. :(

Na abbahagyom, mert tényleg elsírom magam!

fatima

Fatima: az eleje nagyon nehéz tud lenni. emlékszel? írtam is h nekem az első 2.5 hónap kegyetlen volt. csaba 7re ment és ált. f10re jött haza! az besti sírós hisztiket tök egyedül csináltam végig. szal megértem a mostani helyzetedet! ha segítség kell, vagy csak beszélnél vkivel, tudod a számom hívj!
kerekpocak

marcsi avatar nagyon tuti!!!

hl vagytk régi rókák???? csak mi maradtunk marcsival????? - meg zsók és néha mircike??
kerekpocak

Zsófi! Köszönöm! :) Mostanra már el is bőgtem magam, mert hívott Salim meg beszéltem az anyumékkal is. Tudom, hogy el kell tűrni a kezdeti nehézségeket, de írtó nehéz ezt most végigcsinálni. Azt is tudom, hogy szerencsés vagyok, mert délutánonként már nem vagyok egyedül. Más (ahogy te is írtad) totál egyedül van egész nap. Igazából most az a bajom, hogy már tök jól összeszoktunk Tarekkel, kialakult a kis rendünk meg minden, erre ez a szar idő bekavar és borít mindent! :evil: Szegénykém most úgy kidőlt, hogy fel sem kelt még a 7 órási etetésre. Én meg nem "merem" felébreszteni, mert már görcsben van a gyomrom, ha arra gondolok, hogy megint olyan keservesen sírni fog! :(

Na de mostmár összeszedem magam. Megmosom az arcom és HAPPY leszek mire felébred az én kis drágaságom! Talán az majd segít mindkettőnknek! :)

És mégegyszer köszi a felajánlást Zsófi! Aranyos vagy nagyon!!!

fatima

sziasztok!

most kivételesen van egy kis időm, mert a két nagy pasi fürcsiznek, a legkisebb pedig szunyókál.
úgy néz ki, h ez a kánikula soha nem ér véget...mi is eléggé kivagyunk, de szabit hála a jó égnek annyira nem viseli meg, jókat alszik délutánonként. nálunk a hajnalok és a délelőttök telnek nyügisebben.

a szülésemről már elkezdtem egy nagyobb lélegzetvételű beszámolót irogatni word-be, és eredetileg ezt szerettem volna feltenni, de már a második oldalnál tartok :oops: szóval inkább egy rövidebb verziót oszat meg veletek, mert lehet hogy a több oldalastól leizzadnátok :lol:

őszintén szólva ha csak röviden mesélhetnék róla, akkor annyit mondhatok, h életem legcsodálatosabb élménye volt, és szívem szerint újra és újra átélném minden egyes pillanatát a vajúdástól kezdődően. tudjátok ákossal epidurallal szültem a magas vérnyomás miatt és túladagolták, amiért később jött az oxitocin-bomba, ami nagyon durva fájásokat produkált.....szóval minden olyan természetellenes volt.
MOST SZABIVAL: előző nap du már éreztem a menseshez hasonló fájásokat, amik már összetéveszthetetlenek voltak a jóslóval. igaz először azt hittem, h a nagy főzőcskézés váltotta ki, de amikor már éjszaka is változatlan volt a helyzet, akkor egyértelmű volt, h hamarosan a karjaimban tarthatom a legújabb nagy ő-t!
kivételesen tudtam egy nagyot aludni az éjszaka, majd hajnali 4-5 között elkezdtek erősödni a fájások. csabim 6kor már indult volna edzeni, féllábbal átlépte a küszöböt, amikor jött egy figyelmeztetés szabitól, h apa ne menjen sehova. hívtam a szülésznőmet, aki megnyugtatott, h még maradhatok otthon és kényelmesen készüljek össze. igy is tettem, összedobtam a lakást és ákosnak is előkészítettem mindent aznapra, majd f9kor indultunk befelé. milyen az élet? anyum már úton volt pestre kivizsgálásra, igy nem tudtuk áthozni, h ákosra vigyázzon, igy ákos is jött fel velünk a kórházba :lol:
9kor már 4 cm-es volt a méhszájam, ctg is tökéletes lett, majd burokrepesztés, és mentem ki a folyosóra ákoshoz és csabihoz. anyum már úton volt a kórházba, h onnan hazavigye hozzánk ákost, csak ezek után -10 körül- foglaltuk el a szülőszobánkat, ami az egyetlen szabad volt és ráadásul az alternatív (franciaággyal, jakuzzival).kezdetben kicsit ódzkodtam ettől az ágytól, majd kimondottan élveztem, szuper kényelmes volt. a jakuzziba kiengedte a melegvizet a szülésznőm, h az nagyon sokat segít a fájások elviselésében ,de már nem volt idő belemenni, ui 11-re 8 ujjnyira voltam kitágulva.hihetetlen sűrűn, 1 percenként jöttek fél perces fájások, tehát éppen hogy volt fél percem erőt gyűjteni..... de annyira szép volt minden egyes fájást úgy természetesen átélni. minden egyes fájásnál igyekeztem befeléfordulni, szabira koncentrálni, kommunikálni vele a lelki köldökzsinoron keresztül. aztán f 1kor megérkezett közénk, és egyből mellre tudtam tenni, és két csodálatos órát töltöttünk hármasban azon a bizonyos ágyon. az orvosom és a szülésznőm maximálisan velünk voltak lélekben is, és rengeteg erőt adtak. úgy köszöntünk el tőlük a kórházban, h a harmadik baba születését velük együtt szeretnénk átélni!
nos nekem tényleg ez olyan volt, mintha az első szülésem lett volna, mert ákossal ennyira más, természetellenes volt.

ami viszont sajnos nem változott, h hiába tettem állandóan mellre szabit is, kellett pótlást adnom, mert nem volt / nincs elég tejcsim. pedig annyira imás cicizni szabi és amikor csak szeretné, a kevés tej ellenére mindig szopiztatom. ákossal egy hónapot küzdöttünk, semmi pótlást nem adtunk, de nem nőtt a mennyiség, igy szabival már nem hezitálok, odaadom a tápszert. ennek viszont a következményei: nincs kaki egy napig :arrow: hasfájás :cry:
plusz ráadásként úgy tűnik, h szabi pocakja nagyon érzékeny, ui amint vmi fűszeresebbet ettem, egyből jöttek a pukihegyek és hascsikarások, kezdetben hasfájásnak tituláltuk, de állítólag az csak a 2-3. hát után alakul ki, persze vannak kivételek..... igy most hiába alig szopizatatok, mégis fűszermentes szigorú diétához tartom magam....sokszor már teljesen össze vagyok zavarodva, h mit lehet és mit nem, ill. hogy van -e értelme ennek, ha csak 20-30 ml-eket szopizik/ alkalom, de aztán mindig meggyőzöm magam arról, h inkább spártai életmódot élek gasztonómiailag, minthogy fájjon a pocakja.

egy másik dolog, amin agyonizgulom magam, igaz mára már lehiggadtam, h egy csomószor bejelzett az angelcare. a céget felhívtuk, és kiküszöböltünk minden hibaforrást és még igy is. azt mondta a hölcs, h nagyon sok telefont kaptak szülöktől a napokban, h riasztott a gép, és mindez a meleg miatt van. nálunk is 33 fok van a szobában és képtelenek vagyunk levinni a hőmérsékletet, hiszen ventillátor és klima egy 2 hetes babánál nem jöhetnek szóba. aztán tudjuk azt is, h az első hat hétben még annyira éretlen a légzőrendszerük, h emiatt lehetnek nagyobb légzéskimaradások. de mégis izgulok, főleg h ákosnak egyszer 8hónaposan bejelzett és megcsinálták a sids-szűrést, ami mindannyiunkat lelkileg padlóra vágott. meg is fogadtuk, h soha többé nem tesszük ki egyik gyerekünket sem olyan szondáztatásnak....ha tényleg indokolt lenne, akkor az összes többi kíméletesebb vizsgálatokat csináltatjuk meg, azokkal is kiderülhetnek bizonyos rendellenességek.
ha jól emlékszem, kata te írtad még anno, h nektek sokat beriasztott tévesen?!

na de alapvetően jól vagyunk, kicsit kimerülten, de én ma már kezdtem látni az alagút végén ragyogó fényt :lol:
csabim még a jövő héten is szabadságon lesz, de már egyre többet hagy bennünket hármasban itthon, h szokjuk az új helyzetet. háááát nem semmi, egyik cicizik a másik toporzékol, h tízóraizna, aztán jönnek az álommanói, és altassam el úgy,h szabi még cicin van :roll: ez aztán a kihívás!!!!! azt hiszem, ebbe bele is lehet őrülni, biztos sokszor fogom tépni a hajamat és talán majd elkezdem festetni is a kinövő őszhajszálak miatt....de minden erőmmel próbálom pozitívan felfogni. edus, azt mondtad, h az eleje könnyű lesz.....nálunk nem igy tűnik, vagy ez még a könnyű állapot??? :roll: hűűűha, mire vállalkoztunk?! :lol:
ennyit a nehézségekről......most pedig jöjjenek a sok-sok csodálatos pillanatok: ákos imádja puszilgatni szabit, simizi, hozza a pelusát, fogja a cumisüveget amikor itatom, elköszön tőle mielőtt elmegy aludni apával, és mindezt úgy,h nem mondjuk neki....magától, 17 hónaposan.....elképesztő lányok, h milyen megérzései vannak!!! velem 1-2 napja kezd megbékélni, mostanáig alig kaptam puszit. állítólag ez a neheztelés akár 1-2 hónapig is eltarthat. apa nélkül nem létezik, bolondulnak egymásért. ez a 3 napos együttlét úgy összecuppnatotta őket. hát érthető is, én leléptem és apa maradt a biztos pont :lol:
türelem és idő, mondogatja csabi.....de piszkosul hiányoznak azok a hancúrok, az az egymásrahangolódás. ez egy új helyzet, mindannyian még csak ízlelgetjük és tanuljuk!

zsu talán még nem is gratuláltam emmához!!!!! sok-sok boldogságot kívánok nektek!!!!! hűűűű, nagyon csini vagy, mintha nem is szültél volna!!!! emma is nagyon édes a képeken. kérdezted, h mit adok szabira: egy nagyon kis vékonyka pamut atlétában van, de sokszor megmosoma kis testét hidegvizzel.
örülök, h jól vagytok!!!

na eddig tartott a nagy szabadág, szabi hív.

majd jövök még képekkel és a többiekhez szóló hozzászólésaimmal.

sok-sok puszi
niki
Vendég

Kép óriási a szerelem :) Kép Szabi két hetesen Kép levegőzés a kertben
Vendég

Hú hát annyit termeltek, hogy alig győzzük követni.
Vagy egyszerűen csak nekünk voltak kicsit húzósabb napjaink.

Edus ma már 10(!)kor lefeküt aludni, elfáradt a héten:
H: PG szünnap, K:háztartás, SZ: ügyintézés a városban (5-7 km, babakocsi 15kg+ 2 gyerek 20kg), CS: pihenés, P: háziorvos, PG záróbuli.
Holnap megyünk a nagyhomokozóba, ha nem szakad le az ég megint.

Vasarnapra nincs program, így ha nem túl fáradt, leültetem a gép elé én meg megfogom a fakanalat :wink: (Főzés: H-P Edus, Sz-V: Imi)

Jóccakát mindenkinek
Imi
mazsolák

És mély részvétem a meleg miatt.

Ti elolvadtok, mi meg szétázunk.

Küldjünk egy kis hideget? :wink:
mazsolák

Na végre Edus pihensz!!!!
HELYES!! Inkább Imidr tudósítson minket :wink: :wink: :wink: :wink:
brutál húzós hét volt :roll:
nagyhomokozó :arrow: gondoljatok ránk is plíííííííz!
nagyon drukkolok, h ne essen!
hallottam a hírekben az égindulást... :roll: semmi nem normális manapság már!
Imi, mi lesz a menü???
nagyon rendes kis fréj vagy ám! :wink: :wink: :wink: :P :P :P

STELLINANIKI!!!!
én pontosan így szerettem volna szülni Lizut :arrow: elmélyülni benne, hagyni hogy történjen aminek történnie kell, mert teljesen mindegy milyen nagyok a fájdalmak, abban a pillanatban hogy vége és kint a picúr, mindent másképp érez az ember.
aztán sajnos a sors másképp hozta (programcsaszi!!! mi ez ha nem természetellenesség??????????), mai tudatommal már harcolnék a csaszi ellen, de abban a szituban, és lelki állapotban így éreztem helyesnek.... és emiatt nincs bennem szemernyi önsajnálat sem. csak tapasztalat, amitől több vagyok tudatilag...
DE: a tesókát remélem lesz alkalmam hasonló szépségesen világra hozni, mint neked sikerült Szabival!!!!!!!!!!!
Nagyon sok pusszancs, gyönyörűek vagytok!!
hol szültél?

Hűsölős:
Kép

Zsókám, a kiskutya-klub újabb tagja :wink: :
Kép

oltás megvolt, kishercegnő 2 cm-t nőtt és csak 30 gr-ot (=semmit) hízott 1 hónap alatt :arrow: nyúlik mint a rétes :wink: :wink:
75 cm már... :roll: :wink: szép szál lány :wink: :lol: :lol: :lol:

fordulás mozgásforma kipipálva, hasra-hátra tök jól megy.
soron a kuszi, és a zül(l)és :P :P :P

Kisoroszlánok hihhhhetetlen cukkancsok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
meg a nem kisoroszlánok is persze :wink:

Marcsi , édes Lolo bodys képe is! milyen pici volt!!
én róla nem is láttam ilyen kiskori képeket, mert amikor csatlakoztam már "nagylány" volt :)
lmkata

ja! azt a macis-kádas cuccost elvileg 8 kg-ig lehet használni , de azért mi még nem dobtuk ki (bár Lizus 9750 gr).. :roll:
persze figyelünk, nehgy kitörjön a lába vagy valami... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lmkata

avatar :wink: :wink: :wink: :wink: :wink
lmkata

Látom rajtad kívül Kata senki nem fórumozik! De nyílván már te is leléptél a teraszra fürcsizni a gyönyörűséges Lizuval! :) :wink: Ugye???

Mi ma egész jól meg vagyunk. Legalábbis a tegnapi naphoz képest. Az éjszakánk a borzasztó nap után meglepően jó volt. Végre tudtam aludni. De hiába alszik Tarek egyhuzamban 5 órát éjjel, nekem attól még fel kell kelnem fejni! Nem merek kockáztatni. És soha többé nem akarok csomókat a mellemben! De az is igaz, hogy a fejés max 20 perc. :)

S/Niki! Gyönyörű a szüléstörténeted. Nem is tudom, hogy olvastam-e ilyen szépet itt a fórumon. Kicsit irigykedek is, hogy neked ilyen szép élmény Szabi érkezése. Én is szerettem volna természetes úton szülni, de odafönt nem így akarták. Biztosan így volt a legjobb mindkettőnknek és már el is fogadtam, hogy így történt.
A képek nagyon szépek! Nagyon édesek a tesók! :)
Mégegyszer gratula nektek!!! :)

Dobok fel én is egy pár fotót. :) Ugye nem is gondoltátok volna, hogy én ilyen nagy "fotós" leszek! :)

Kép \"Pucérka\"

fatima

Kép Jajj de cuki

Kép Boxoló

fatima

Stellina/Niki, annyira jó volt olvasni a történeteteket! Olyan szépen írtál a szülésről. Ritka, mikor az ember így éli meg. Mármint, h. ennyire pozitívan éli meg még a fájdalmat is.
Nagyon örülök, hogy jól vagytok, azt viszont sajnálom, h. nincs elég tejcid.
Ez miért van egyébként? Ráadásul még mellre is teszed, mégsem indul be úgy igazán?

Persze idő kell mindannyiotoknak. De ahogy látom, Ákos imádja a pici öccsét. De jó így látni őket! Azt a képet érdemes lenne kinagyítani és bekeretezni, annyira jó!

A hőség ellen szar, h. nem tudtok még ventillátorral sem védekezni. És úgy, h. nem direkte irányítod Szabolcsra?
Mi is úgy csináljuk. Csak nem fázik meg.

Sokszor puszillak titeket!

Kép
niki30

Jajj Fatima, annyira szépek vagytok!
Te, és Tarek az első pelenkás fotón tök nagyfiúnak látszik már!
Hány kiló most?
Olyan cukkancs ez a gyerek. Jajj, már olyan kiváncsi vagyok rá élőben.
Na majd bandázunk szeptember környékén.
Persze, ha nektek is okés.

Kép
niki30

Niki! Köszönjük!!! :lol: :lol: :lol:

Ezek tényleg nagyon jól sikerült fotók! Azért is tettem fel, hogy ti is lássátok, hogy milyen gyönyörű az én nagy kisfiam!!! :) Mert bizony nagyok vagyunk! Állítólag egy "egészséges" normál (?) súllyal született baba heti átlag súlygyarapodása kb 150-170 gramm. Ezt mi ügyesen tartottuk is 3 hetes koráig. Aztán történt valami. Nem is értem, mert nem eszik többet Tarek, mégis a 3. hétről a 4.-re hízott 240 grammot. Ez volt múlt vasárnap reggel (merthogy ugye akkor volt 4 hetes) és akkor volt 3850 gramm. Ma megmértem délelőtt pucéran és 4200 grammot mutatott. :shock: :roll: :lol: Holnap lesz az összehasonlító mérés esedékes ugyanúgy reggel és pucéran, mint a múlt héten. Kíváncsi leszek nagyon!!!! :)

Na szóval nem kicsi fiúcska ez a Tarek baba. Pedig tényleg nem eszik többet. Én mindig írom, hogy mikor és mennyit eszik. Ott vissza tudom nézni! :) Majd a dokinéninek is meg tudom mutatni, mert bizti soknak tartja majd a gyarapodást. :roll: :P

Már én is nagyon várom, hogy talizzunk! Már tök rég nem láttalak, pedig azelőtt kb hetente összefutottunk a felkészítőn. Én is nagyon kíváncsi vagyok Emmára. 1-2 hónap és már bandázhatunk is!!! :lol: :lol: :lol:

Képzeld! Kaptam kimenőt!!! :lol: :lol: :lol: Elhívtam ide a barátnőmet, aki szerdán utazik el Ausztráliába és beülünk egy sütire a közeli cukiba. Tarek evett, letettem aludni, így 8-ig elvileg van időm egy kicsit lelépni! Aztán fürcsi, cicizés és remélem egy ugyanolyan jó éjszakánk lesz, mint tegnap! :)

Ti séta???

fatima

Sziasztok :lol:

úgy látszik, amikor alig van itt vaki, én pont akkor érek rá :lol:

kata nagyon bölcsen fogod fel a császáros szülésedet!!!!
különben ez olyan dolog, h anno én sem tiltakoztam az epidural ellen, hiszen a magas vérnyomás orvosilag indokolttá tenne, hogyan is bírálnám felül egy szakember véleményét. a második terhesség, és szülés után viszont már kiderült, h mekkorát bakizott a doki. nem is volt a vérnyomásom olyan magas, h azokat a kő kemény gyógyszereket kellett volna szedjem, és uez a helyzet az epdurallal is. istenem, mekkora szerencse h még időben orvost váltottam!!!! amúgy az istvánba szültem, az első éjszakánkat egy 5 ágyasban, majd a 2. és 3.-at egy alapítványiban töltöttük! a csecsemősök fantasztikusan állták a sarat a nagy babadömping ellenére és mindenkihez volt egy kedves szavuk. összességében elégedetten hagytuk el a kórházat.
hűűűű, mekkora már lizu! a képeket nézve már kész kisasszony
:lol: rengeteget "nőiesedett" ő is az elmúlt időben!!!!

a kisoroszlános csapattól az agyamat eldobom......ez most a legújabb babatrendi???? !!! 8)

zsu már tegnap is írtam neked, csak nem tudtam befejezni a hsz-et.
gondoltad volna még pocakosan, h majdnem egy napon fogunk szülni?!
:lol:
emlékszel mennyire türelmetlenül vártad a nagy pillanatot és látod azóta mennyi minden történt, hogyan röpül az idő???
mesélj!!! - hány kiló emma? - mennyit szopizik a kiscsillag? -adsz neki vmilyen pótlást ebben a hőségben?
gratulálok a köldökcsonk leeséshez :lol: :lol: :lol: mi is viszonylag korán búcsút intettünk tőle. ha jól emlékszem azt írtad, h amint leesett, ti már fürcsiztetitek. előtte nem fürcsizett v. arra gondoltál, h a köldökét is érheti víz? nekünk a védődő azt mondta, h csak akkor tehetjük teljesen a vízbe, h összezáródott a köldöke és ez a leesése óta- lassan egy hete- még mindig nem történt meg.

fatima örülök, h sikerült tareket rávenni a szopizásra és annak méginkább, h anyatejcsarnok lettél :P a világ egyik legcsodálatosabb dolga a szopiztatás, élvezd nagyon minden pillanatát és hidd el, megéri a kitartó munka!!!!! tulajdonképpen most hogy döntöttél az anyatej adással kapcsolatban?
milyen volt a tegnap estétek apa nélkül?

niki baromira nehéz lehet egy picivel egy lakásban, főleg ebben a tikkasztó melegben, de sztem próbáld meg pozitívan felfogni a helyzetet...lehetne még ennél is rosszabb és képzeld el egy pici újszülöttet mennyire megviselhet ez az állapot.....ő pedig tőled várja a nyugalmat és a biztonságot, és megérzi ha ideges vagy. élvezzétek ezt a kis "kényszerbezártságot", olyan hamar fel fog cseperedni, és akkor örülni fogsz ha láthatod. olyan érdekes, h egy második gyereknél már mennyivel megfontoltabb, bölcsebb lesz az ember....mi legalábbis a párommal most érettünk igazán meg erre a felelősségteljes feladatra, az elsővel annyira igaz. h az ember még csak kóstolgat, tanulgat.....

zsófi
nagyon ügyi a kis samu, h már egyedül eszik és el is indult!!!!!!!ezen a nagyszülői hozzáállás témán én nem lepődtem meg, mert az én anyósomék is szívesebben mennek a hétvégenként a balcsira pihizni, mint unokázni. hétköznaponként pedig annak ellenére, h 5 percre laknak kocsival, nem nagyon törik magukat, h átjöjjenek, ui mindig van más fontosabb dolguk. pedig saját vállalkozásuk van, és otthon vannak a nap 24h-ban. ennyit erről. detto uez a párom nővére, még az sem hozott bennünket közelebb, h most ő is állapotos, 15 hetes a pocaklakója. én ezen még napi szinten ki tudok akadni, talán egyszer megbékélek. ti lányok többet tudtok egy gyerkőceinkről, mint az apai nagyszülei....
most úgy alakult, h nekünk sincsen igazi segítségünk, mert anyumnak súlyosbodott az egészségi állapota, igy kénytelenek leszünk egy darabig vkit hívni vasalni és néha ákosra felügyelni, ha nagyon ki leszek purcanva.

timi bala mekkora fiú lett!!!!!!! gyönyörűűűűűű!!!! hogy vagytok?!!

marcsi szóval bölcsis lesz laura??? kíváncsi vagyok, mennyire könnyű lesz beszoktatni? néha mi is játszunk annak a gondolatával, h du-i magánnapközibe adjuk egy héten 1-2 alkalommal ákost, de aztán elhesegetjük gyorsan a gondolatot, mert tuti hogy megviselné, és úgy érezné a mostani felállásban, h le lett passzolva. arról nem is beszélve, h csak hazahozná a bacikat, ami szabinak nem tenne túl jót.

vkinek van CYBEX I GO baby hordozója??? mi ma kaptunk egyet ajándékba, aminek rettentően örülök, mert ebben már újszülött kortól lehet vízszintes pozicióban hordozni a babát!!! baromira drága, de nekem kincset érő találmány, ui ezzel olyan de olyan mobil leszek. ákost dobom a babakocsiba, szabi pedig rajtam. az az igazság, h a hordozókendőnkbe nem szívesen megyek vele hosszabb útra, mert nem tartja olyan szépen a kis gerincét, fejét.

most egyelőre ennyit sikeredett termelnem!

MINDENKINEK ÓRIÁSI PUSSZANCS!!!!! :lol:

jöjjön már egy kis hűűűűűsítő szelecske!!!!!!!!!!!!!!!

niki
Vendég

bocsi nik, fatima, már több órával korábban megírtam a hsz-t, de csak most tudtam elküldeni, azóta pedig írtatok ti is :oops:

aranyosak vagytok, nagyon jól estek a kedves szavak!!! fatima, egyetértek, mindennek megvan az oka, és nincsenek véletlenek. igazából nem is az a lényeg, h hogyan hozod a világra a gyermekedet, hanem hogy minden rendben legyen veletek azután. ezt a szülést én is egy plusszként fogom fel, egy ajándékként! remélem a következő babátoknál ti is megtapasztalhatjátok!!! tarek gyönyörűen szépséges szívtipróóóóó!!! és te is nagyon szép vagy!!!!

niki képzeld el, h ákossal egy hónapig szinte ki nem keltem az ágyból, szopizás volt a napirenden éjjel-nappal, mindez azért, h beinduljon a tejem. már a w.ungváry renátval is találkoztunk (kismama magazin szerkesztője, la leche liga tagja) h tanácsot adjon és ellenőrizze ákos szopizási technikáját, de egyszerűen képtelen voltam 100%-osan szoptatni. rádolgoztam fejéssel is, homeo és egyéb csodateák, de be kellett látnunk h nem lesz több tejem. igazából csak nasizott ákos és komfortcicizett három hónapos koráig. ső amúgy lustibb volt, mint most az öccse, aki véresre harapta az első napon a cicimet, annyira szívta volna.......de hiába, most is csak 20-at/ 30-at szív le egy alkalommal, a többit tápszer formályában pótolom. vszínűleg adottság. látod fatima sem tudta mellre tenni sokáig és mégis rengeteg a teje, szóval én már megkérdőjelezem a kereslet-kínálat elvét, hiszen nálunk mindennek ellenére csődöt mondott ez a teória. ákossal eléggé megviselt, mert nagyon vágytam a szoptatásra, de mára már megbékéltem. természetesen minden nap arról álmodok, h majd talán mától beindul a tejcsitermelődés és kidobhatom a tápis dobozokat......ráadásul szabi nagyon igényli a cici közelségét, szinte óránként cicire teszem, és sokszor csak bekapja és már alszik is :lol:

na most tényleg mennem kell, hamarosan indul a fürcsi!!!

pusszancs
niki
Vendég

Ma végre lejutottunk sétálni, nagyon jólesett. Emma el is aludt:)
Most meg már a kiságyában alszik.

Stellina!

[quote]S írta:zóval én már megkérdőjelezem a kereslet-kínálat elvét

Hát jah, ez így tényleg érdekes. De az nagyon jó, h. ilyen higgadtan és türelemmel tudod kezelni a témát.
Ez a lényeg.
Zsófi írta talán, h. én úgy kezelem a tápszert, mint a mumust. Ha van teje az embernek, akkor valóban mumus:), de ha nincs, akkor a megmentő fincsi hami. Ha nem lenne tejem/ha már nem lesz tejem esetleg, akkor más nekünk sem lesz és nem fogok agonizálni, h. tápszert kell adni. :wink:

Kép
niki30

Lányok, itt az enyhülés???!!! Ma talán hüvösebb volt, és korábban is lett hüsi. Mi is voltunk sétálni, bár eléggé későn, és ha nem hült volna le a levegő, akkor is lementünk volna, csak később, mert én már nem bírom. Vagy korán hajnalban, mert akkor i nagyon jó levegő van.
Nem próbáltátok a reggeli szellőztetést?? Én fél 5 kor kelek, és 2 órát nyitva van minden. De ma már van minden ablakon szúnyogháló, szóval már nyitva van minden, és árad befelé a friss finom hüs levegő!!!!!! Sose gondoltam volna, hogy ez ilyen jó lehet.
Már 4 napja sötétben élünk. Csak arra a reggeli 2 órára nyitom ki az ablakot, húzom fel a redőnyt. Aztán sötét, és villany fény. Más megoldás nincsen. Vagy pakolunk és meglátogatjuk Edusékat. :wink: :wink: :lol: :lol:

Marcsi: szuper jó lett az avatar kép!!! Hogy csináltad??

Kata: hát a te avatar képed meg már úgy hiányzot!!!! Ideje lenne a vonalzódra is tenni egy képet! Én már úgy megszoktam, hogy mindenhol Lizu van. A fürcsis kép persze most is szenzációs. Azért jól bírja Lizu így a hőséget!!!

Fatima: nagyon jók lettek ezek a képek. Hatalmas már Tarek. Mintha nem is 1 hónapos lenne. Nekem az anyás kép a kedvencem!!!!! Olyan szépek vagytok!!!

SNiki: gratula mégegyszer Szabihoz. Láttalak az iwiwen is titeket, de ezek a képek csodálatosak. A tesói szeretetnél nincsen szebb. Jól elkaptátok a pillanatot, a puszi, a meghittség, és a megtört napfény!!!! Szuper lett!!!

Mi is fekve szopizunk, ha valamiért nem, akkor pelenkát teszünk magunk közé. Azért kell az ölelés, de összeizzadni nem jó. :wink: Mi leköltöztünk a földre, megágyaztunk ott, és egész nap ott hempergünk. Majának sikerül jól körbejárnia, és nagyon élvezi, mert végre nem akad bele keze lába semmibe.
És egyszer visszaolvastam, és ott írta Reni, mikor Niki kicsi volt, hogy ő vizes ruhával hűtötte. Mi is ezt csináljuk. Kicsit bevizezem, és az arcát, meg a kezét törölgetem vele.
A műsik játékunk, a pelenkás játék. Kicsit ráterítem, és lehúzom. Kukucs játék. Kipróbáltam, hogy amikor a pelenka hozzám ér olyan finoman, az olyan cirógatós, és ráadásul levegőt mozgat. Nem fázik meg tőle, mégis mozog a levegő, és kicsit hül.

Majdcsak vége lesz ennek a melegnek.

Kitartás!!!!! Megyek, mert élvezem ezt a hüs időt!!! Azt hiszem, ma éjjel nem alszok!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Kata: megnéztem mégegyszer Lizus képeket, és hihetetlen a csaj. Tényleg nyúlik, és kezdenek eltűnni azok az édes kis husik!!! Na ne már!!!!!!!!!!!!!!!! Ugye adtok neki enni rendesen! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Én nme értem Edus hogy bírja. Erre biztosan születni kell!!!

Kép

Kép
b79andi

[quote="viky30"]M írta:viky30egszegünk minden szabályt.

:wink: :wink: :wink: :wink: Ki nem???

Mi is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Na még egy, aztán befejeztem. Jól elvagyok itt magamban. :wink: :lol: Agyamra ment a hőség!

Nézem itt ezt a kisoroszlános tablóképet, és irigykedem. Lányos mamák, mi nem tudunk találni valami azonos rucit???!!! Legalább úgy, mint Samu rucija. :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: Lassan minden pasi felkerül a képre. Annyira jó kép!!!! Viki olyan ügyi vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok!

S/Niki: nagyon szépen írtad le a szüléstörténetedet. Örülök hogy sikerült valóra váltani a hozzáfűzött reményeket. Bárcsak mindenkivel így történhetne. Mondjuk avval egyetértek hogy a babák tudják ha nem akarnak kibújni természetes úton és jelzik. Szerencsére Szabinál minden rendben volt és átélhetted ezt is!
SZABI nagyon szép kis újszülött és szuper édesek bátyussal a képen!!!

Kata: LIZU nagyon bájos ezen a két képen! Kezd nőiesedni a kis hercegnő. Tűnnek el a hurkácskái.

Fatima: TAREK írtó helyes!!! Cuki a türülközőben. Imádom az ilyen bebugyolálós fotókat! És persze a mamija is helyes és látszik milyen boldog, mégha tudjuk hogy kimerült is!!! Képzelt megnéztem és Beni annyi idősen mint most Tarek, 4180 gramm volt. Születéskor 3700 volt és 3500 g jöttünk haza. Szerintem teljesen normális ez a súlygyarapodás, legalábbis nálunk semmit nem mondott rá a doktornéni.

Andi: nálunk egész éjjel nyitva minden ablak és inkább nem gyújtunk semmi lámpát, hogy ne jöjjenek be a bogarak és még most is jó hűs jön be, bár lassan zárni kell sajna.

Kisoroszlános montázs: PowerPointtal csinálom, mert az ismerem (céges prezentációk miatt). Köszi a dícséreteket, igyekszem az összes srácot feltenni, csak hát ebben a melegben nem jut rá idő....
A kislányokról is alkotok majd valamit, ha mást nem érdekes lenne egyben látni a babanetes hercegnőket!

Szép Vasárnapot MIndenkinek!!!

Kép
viky30

Hello Anyukák!

Andi! Szerintem is hűlt egy picit a levegő. :) Tegnap délután 1-kor jöttem rá, hogy konkrétan jobb ha kinyitom az ablakokat, mert van egy kis légmozgás odakint és a kereszthuzat még ha kissé meleg is, de jobb mint a lakásba beállt fülledt meleg. Én is egész éjjel nyitva hagyom az ablakot és tegnapig mindig becsultam hajnalban amikor még hűs levegő volt a lakásban. De hát hiába csuktam be már kora reggel, a ház téglái (amik kellőképpen magukba szívták már a meleget) csak úgy ontották magukból a hőt és pár óra múlva már hőség volt a lakásban. :( Szóval mi most így élünk túl. :) A redőnyök le vannak húzva, de azért tud egy kis levegő bejönni.

S/Niki! Hát igen én egy tejcsárda vagyok!!! :) És ilyenkor nagyon tudom sajnálni azokat az anyukákat, akiknek nincsen elég tejcije.

Mi még mindig nem 100%-ban szopizunk. Továbbra sem tudom, hogy mennyit eszik Tarek 1-41 cicizés alkalmával. Így a napi hétszeri evésből maximum 2-3 a cicizés. Főleg, hogy most sokkal nagyobb is a folyadék igényük. Nem kockáztatok nehogy "kiszáradjon" ebben a hőségben. Úgy vagyok nyugodt, ha tudom, hogy megette az adagját. :roll: :P

Viki! Tegnap nem jól írtam Tarek súlyát. Nem 4200 gramm, hanem 4020 gramm. Így ezen a héten "'betartotta az előírt" súlygyarapodást. 3850-ről 4020-ra = 170 gramm. :lol: Így hát az is érthető, hogy Beni (aki nagyobb súllyal született) ebben a korban 4180 gramm volt.
Amúgy meg nem különösebben izgat, hogy mit mond a dokinéni. Tarek nincsen túletetve, így ha többet raktároz, akkor nyílván arra van szüksége.

Lányok! KÖSZÖNJÜK A DÍCSÉRETEKET!!!
Szerintünk is nagyon formás Tarek baba. Úgy meghusisodott!!! :)

Na megyek! Fejés idő van! :wink:

fatima

lányok: sniki születéstörténet: nagyn nagyn irigylésreméltó!!! csúcsszuper lehetett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fatima: 1. nem gond ha nem tudd h mennyit eszik tarek: ezt mi többiek sem tudjuk/tudtuk, ez a szoptatás egyik nehézsége. de ha utána rendesen alszik akkor tuti inden ok! neked meg sokkal kényelmesebb lesz ha nem fejsz! szerintem próbáljatok meg átállni! 2. samu az első 3 ónapban havi 1 kilót hízott! és soha senki nem "szidta" le. az anyatejes babák nem tudják "túlenni" magukat v elhízni. vannak babák akik az első 6 hónapban havi 1 kilót híznak és aztán 6 hónapban semmit! szal az h mennyi az "előírt" gramm mennyiség sztem nagy f******ság ne TÖRŐDJ VELE! TAREK GYÖNYÖRŰ!

nagyobb gyerkőcös anyukák! ki ad kétszer főzeléket?? ha nem adok 2x hanem hideget vacsira, akkor nem fog túl sokszor kenyeret enni? reggeli, uzsi, vacsi??? ki hogy oldja meg???
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: