[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Liv
Na akkor neked ismerosek a korulmenyek a gyerekagyrol,nem kell ecsetelni.
Igaza van Katusnak talan a kerulert miatt nem engedik be az apukakat az UH-ra :?
Megtiltani nme tilthatjak meg hogy menj szoptatni,csak epp nem lesz tul kellemes a friss sebbel kozlekedni.
Azon mulik mikor lesz a mutet ha reggel akkor delutan mar lathatod a babat.Nekem delutan volt ezert csak masnap reggel kerultem ale a szobababa es akkor hoztak.
Hat igen kivetelek mindig vannak,ham eg nincs ismerosod vagy a szulesaznod nem sigit lehetsz a 4 agyasban...pedig van mindig ures 1 agyas szoba :?
En azert valtottam,mert a szopiban abszolut nme segiettek,egyszer jott a nover de rogton azzal kezdte :-Ezekbol nme fog menni aszoptatas.Jo biztatas mi?Es amikor mellgyulladast kaptam sem segiettek kiszedin a koveket....szoval nagyot csalodtam,pesig aterhesgondozas,szules profi volt (bar megjegyzem nem voltam problemas beteg).Szoval masodik gyereknel mar olyan korhazat valasztottam,ahol rogton mellre kerul a baba csaszi utan es utana velem van es segitenek minden mellre tetelnel!!!Ennek koszonhetem hogy sikerult a kizarolagos szopi,mert minden mellgyulladasnal ott voltak es atsegitettek a nehezen.
Szoval ez mindent megert,es az uj dokim aki egyebkent no is jo valasztasnak bizonyult :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 


Ezek szerint a császár után közvetlenül se lehet megszoptatni a babát. Én azért bízom benne, hogy az orvosomat meg tudom győzni, hogy mennyire fontos az első szopi, rögtön szülés után, és a többi, éjjel is, nappal is, és remélhetőleg közreműködik majd abban, amit szeretnék. Remélem, nem fogok csalódni.
Amit neked mondott a nővér (hogy nem fog menni), azt nem is értem. Nem csak a rosszindulatát, hanem hogy aki ilyet mond, mégis mi alapján állapítja meg, hogy nem fog menni. Na, hagyjuk is.
Én több mint egy hétig nem tudtam szoptatni a kisfiamat, mivel intenzíven volt, de aztán mégis 6 hónapig csak anyatejet kapott, most 2,5 éves elmúlt, és időnként még mindig szopizik. :)

Kép

Kép
liv
 
 


Na ez nekem is csak most lett tiszta, h miért nem engedik be az apukákat UH-ra! :D Bár ha este megy az ember, pl. az UH-s orvos ügyeleti idejében, akkor minden további nélkül bemehet az apuka...

Liv,

Császár: szerintem is alapból császár a második, ha az első az volt, de persze hitegetnek azzal, h majd meglátjuk, de a végén mindig az van, hogy "biztonságosabb így" aztán merjünk ellenkezni! Nekem is azt mondták, h elvékonyodott a heg. Bár én személy szerint úgy voltam vele, h ha már az első -tetszett, nem tetszett - császár lett, akkor már nézzük az előnyeit, h a második is az: 1. programozott csaszi esetén tuti reggel lesz a műtét, tehát már aznap du. lemehetsz megszoptatni a babát, 2. ha már úgyis ott a vágás a hasamon, legalább "amott" maradjak épen! :D De lehet, hogy van esély a normál szülésre is, de ezt tényleg a dokival kell tisztázni.

Tápszert tényleg nem adnak neki, max. cukros vizet (teának nevezik...), és amint tudsz mozogni, tényleg lemehetsz megszoptatni.
Mondjuk azt én sem értem, h miért nem lehet egy kicsit szopiztatni csaszi után, ha az nem altatásban történik. :roll:
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Liv!
Én egy éve szültem a klinikán császárral. Este fél 8-kor kerültem föl az intenzív örzőbe, úgy, hogy nem is láttam még a gyereket. Az éjszakás nővérke nagyon kedves volt, azt mondta, hogy ha reggel föl tudok kelni, és bejön a férjem lekísérni, akkor mehetek megnézni a babát. A reggeli nővérke már lobogtatta az orrom előtt a "Prof. szigorú utasítását", hogy nem mehetek le. Saját felelősségre sem engedett le, így szó szerint megszöktem. Mire leértünk (lifttel) már telefonált örjöngve a csecsemősöknek, hogy küldjenek vissza. Mikor visszaértem, ordítozott velem, de az akciónak köszönhetően addig telefonálgatott a fülem hallatára (csak hogy nehogy ott maradjak vele kettesben), amíg el nem intézte, hogy kerítsenek nekem lent egy ágyat, így fél óra múlva már a gyerekkel voltam.
Műtét után szerintem nem a dokin múlik, hogy maradhatsz-e a babával, mert a műtőből egyenest az intenzívre visznek föl, a műtét utáni ellátásod már itt történik.
Én a csecsemősökkel maximálisan meg voltam elégedve. Ez szerintem attól függ, hogy mik az igényeid. Nekem az volt, hogy hagyjanak békén a gyerekkel, majd ha kellenek, szólok. Itt nem nyomulnak, hogy kell-e segíteni, de ha volt kérdésem, azzal odamentem, és mindig nagyon kedvesek, segítőkészek voltak. A gyerekeket imádják, aki az enyémet átvette szerda éjszaka, az szombaton napközben volt ott legközelebb. Mikor meglátta a gyereket, fölkiáltott: "Jaj, hát ez a Keve! Szerda éjjel született ugye? Én vettem át!" Szerintem az, hogy így megismerte a gyerekethárom nap múlva, az magáért beszél. Tápszert nem adtak, azt mondták, csak annak adnak, akinek vészesen fogy az esti méréseknél a gyereke, vagy akinek nincs teje. Az enyém elég sokat fogyott, de kiderült, hogy 20-akat szopizik, így fel sem merült a tápszer. Megkérdeztem, 15-től nem adnak. Ez a harmadik napon volt, addig hagynak időt arra, hogy beinduljon a tej.
Mi most tervezzük a kistestvért, és én is kórházat váltottam.

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Kovecske
Te miert valtasz korhazat ha ennyire meg voltal elegedve?Szerintem a szules utani reszre is kene hangsulyt fektetni.OK hogy nem nyomultak a noverek (a masik korhazban sem tettek)de en hiaba mentem szolni hogy jojjon,nem jott!!!!Harmadszori konyorgesre bejott valaki es ket perc alattelintezte hogy vegyek bimbovedot,vagy epp fejjek.Szoval semmi erdemi segitseg.Es ez vlt nap mint nap....Az osztalyos noverek meg kulon tema,azt mar nem is ecsetelem....
nagyo rosszul hangzik hogy igy kiabalt vled a nover...erdekes nekem aszules utani elso nap az intenziven nagyon jo volt,a gondolatunkat is lestek,aztan jott az hogyalig kaptam szobat lent,de latom ez azota is igy van :cry: es a tobbi....

Liv
Igaza van Kovecskenek,nem a dokin mulik (enyem ott docens,aztan megsem tudta elintezni ),egyszeruen nem fogod tudni megszoptatni legalabb egy fel napig vagy tovabb,ja es hat ugye meg csak latni sem lathatod :?
Szoval problemas terhessegnel jo valasztas a korhaz,mert tudjak mit kell tenni,de egy sima varandossaggal jobb ha a szules utani resz is egy elmeny marad,csaszi meg mindenhol egyforma 8)
Noverke az en esetemben:Hat igen ,gondold el ezt a kijelentest teszi egy amugyis labilis ,szules utani hangulatban levo anyanak segitseg helyett....Akkor sajnalom hogy nyul voltam es nem alltam a sarkalmra...
Legkozelebb mar okos leven ,tudtam mit akarok es azt is kaptam a amasik korhazban,ha kellett fel orat is segiett a nover mire rabirta a szopira a babat,vagy mellgyuszinal is tudta mit kell tenni.Nem ugy mint a klinikan :twisted: ahol csak szettartak a kezuket es mondtak:anyuka fejjen.....

Kope :P
Tenyleg neked ugyanott vagtak mindketszer?Nekem nem,de a Bioptron lampanak hala Alex hege mar teljesen eltunt :!: es az uj is alig latszik.
:) 8)

Kép
Kép
kataa
 
 


Lidke, és mégis miért utasította szigorúan a professzor a nővéreket, hogy nem mehetsz a gyerekedhez? Ez elképesztő.
Mellesleg az is, hogy 15-től nem adnak tápszert. Egy újszülöttnek akkora a gyomra, mint egy cseresznyemag. Másnap akkora, mint egy dió. Miért kell mindegyiknek x mennyiséget enni? Annyit egyenek, amennyire szükségük van. Senki nem eszik egyforma mennyiségeket, a felnőttek sem, a mérés abszurd dolog a babák esetében szerintem.

Tudom, hogy nem bababarát kórház a SOTE, de az előző toxémia miatt én úgy vagyok vele, hogy a legfontosabb, hogy biztonságban legyünk.

Én azért bizakodó vagyok, hogy sikerül majd "nem hagyni magam", és szoptatni, a babával lenni minél előbb...

Kép

Kép
liv
 
 


A régiek már tudják, hogy nekem sem túl jó a véleményem a csecsemősökről, de a másodiknál már direkt jól jött, hogy nem is foglalkoztak velem.

Méregetés, tápszer: szerintem ez is csak első gyereknél lehet streszelő, a másodiknál már nem foglalkoztam velük, mondtam, hogy az elsőt is másfél évig szoptattam, bízzák rám, nem is nagyon erőltettek semmit. És mivel végig mellettünk van a gyerek, hogy is tudnának tápszert adni neki? Az első nap meg tényleg nem adnak.

Az intenzíven töltött majd' egy nap nekem is béke volt és pihenés, de tényleg van egy nővér, aki kimondottan ellenszenves. Na ő pont akkor került oda, amikor én már készültem le az osztályra, úgyhogy szinte megúsztam. Lehet, h ő volt, akivel Lidke találkozott?

Kata,

Igen, nagyjából ugyanott vágtak, állítólag kicsit arrébb, de a végén úgy varrta össze a doki, hogy egy csík maradt. Kérdeztem nem lehetne-e egyből egy hasplasztikát, de inkább a tornázást javasolta 8)
Vendég
 


Sziasztok!

Kataa!
Én csak a csecsemősökkel voltam elégedett, meg az éjszakás intenzíves nővérkével, minden más borzasztó volt. Gondolom, a csecsemősöket is ki kell fogni. Az egyik szobatársam ágyánál elég hosszan ült az egyik, és segített neki szoptatni. Utána is többször benézett, hogy megy-e. Egy másikhoz bevittem a gyereket, hogy nézze meg a köldökét, mert picit piros volt fölötte, nem tudtam, nem kezdődő gyulladás-e. Azt mondta, hogy valószínűleg csak a csat nyomta meg, de azért vigyem be kétóránként kezelgetni (még kamillázta is), hogy nehogy emiatt ne mehessünk haza. Nekem az is nagyon szimpi volt, ahogy játszottak a gyerekekkel, beszéltek hozzájuk, aki sírt a csecsemőszobában, azt dajkálták.
Az osztályos nővérekről nem is tudtam, hogy léteznek, csak a varratszedés az ő részlegükben volt. :roll: :lol:

Liv!
Az utasítás nem csak rám vonatkozott, hanem általános szabály volt, írásban. :roll:
A 15-öt csak a harmadik napon nézik, hazaindulás előtt, előtte nem mérik a szopikat. Tulajdonképpen ez sem egy szopival kell, hogy beléjük kerüljön, csak azt nézik, hogy van-e elég tejed. A lényeg, hogy kb. 3-4 óra alatt meglegyen a 15, háromszor egy nap alatt.
Egyébként ha baj lenne, én is oda mennék vissza.

Kópé!
Nővérke lehet, hogy ugyanaz volt, de szerencsére én sem élveztem sokáig a társaságát, fél 9-kor már a csecsemőosztályon voltam, hála a renitens viselkedésemnek.

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Ez így mindjárt más, hogy a 3. napig nem mérik a szopit, és az is jól hangzik, hogy ha minden rendben van, ezek szerint a 3. napon - császár után is - hazaengednek. Ezt sem tudtam.

Kép

Kép
liv
 
 


Liv!
Negyedik napon engednek haza, a harmadikon csak nézik, hogy van-e már elég tejed. Az osztályvezető ugyan mondta, hogy nyugodtan menjünk haza, majd visszajövünk varratszedésre, de mindenki maradt addig, míg a saját orvosa el nem engedte. Egyébként elvileg öt nap a kötelező benttartózkodás, de a műtét napját számolják az elsőnek. Engem szerda este műtöttek, és vasárnap reggel jöhettem haza.

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


Hello Mindenkinek!

ISmeri vki Sziller docenst? nagyon szeretnek tudni vele kapcsolatban a szules hogyan tortenik..
kerlek segitsetek

Kép

Kép
mmarica
 
 


Marica,

van feljebb egy "Szilleresek ide" topik,kukkants bele!(bár mintha az is haldoklana...)
angelheart
 
 


Szia Quote!
Én is a Papp Professzorhoz járok, nagyon aranyos, jó szakember, bár nem túl bőbeszédű. A Hollócsi Kati viszont engem is kiborít, bár alapvetően kedves, de mégis azt érzem, hogy "szivat". Pl. mindig berendel 3/4 4 -re (4-től rendel a prof) de csak 5 után hív be, pedig előbb ott vagyok, mint mások. Meg egy csomó ilyen apróság. De én nem törődöm vele, azt mondják, hogy nagyon rámegy a pénzre, de engem hidegen hagy, majd ha extrán rendes lesz velem, akkor talán szülés után kap valamit.
A Szendeit nem ismerem, csak a fotóját láttam, szerintem a prof jobb szakember. Hányadik hónapban vagy?

Ha még aktuális, írjál. Kiváncsi vagyok, hogy döntöttél.
Üdv.: Ginger
ginger32
 
 


Szia Ginger!
Én is a Proffhoz járok, vagyis jártam, most elment szabira én meg két hét múlva kb. szülök, így átadott Dr. Nagy Gyula Richárdnak. Érdekes volt, amit írtál a H.Katiról, én is hasonlókat éreztem, mintha elvárt volna valamit, mert velem is hasonlóan bánt. Na mindegy most már. Pénzre nem gondoltam, de holnap megyek és gondoltam rá, hogy viszek bonbont, kávét, ilyesmit és megköszönöm az eddigi munkáját velem kapcsolatban, mert azért volt, hogy rendes volt, meg hát mégiscsak őt hívogattam, ha kellett valami, az ő mobilszáma volt megadva. Hát ha örül neki örül, ha nem, nem......

A Klinikán egyébként tényleg szerintem is minden doki szuper, úgy hallottam, hogy a Proff elvárja, hogy csapatként dolgozzon, aki odamegy, igazából sokszor csak formaság, hogy ki kinek a betege, én tapasztaltam, hogy minden orvos maximálisan figyel az ottlévőkre.

Hát a csecsemősökről még nincs tapasztalatom, kicsit meg is ijedtem, eleve tartok ettől a babás-mamás szobától. Nekünk egy 15 éves lányunk van, és hát akkoriban még ilyen nem volt, 3 óránként hozták ki a bébiket, amíg a kórházban voltunk, így tudtunk pihenni, kicsit regenerálódni, mire hazamentünk. Remélem azért majd "birok" a Picurral, ha kibújik......

Köszönöm a hasznos infókat, amiket írtatok!!!!
emcsi2
 
 


Kedves Quote!
Drukkolok Neked, hogy minden a lehető legsimábban menjen! Nekem még odébb van a szülés (november).
Üdv.: Ginger
ginger32
 
 


Szia Ginger!

Az alapján amit írtál gondoltam, hogy találkozhattunk a klinikán. Te CTG-tél a pavilonban, ahol én bent feküdtem, másnap indították a szülést. Te voltál?
vkatii
 
 


Kati biztos, hogy Gingerre gondoltál? Nem hiszem, hogy neki kell már CTG-re járni, hiszen majd csak novemberben szül, de lehet rosszul gondolom.

Én viszont jártam az utóbbi öt hétben minden csütörtökön a pavilonba CTG-re, szerintem velem találkoztál.

Te vagy, akinek két kisfia van, és most született a harmadik csemete?:)

Puszi!
emcsi2
 
 


Szia emcsi!

Hát ezt jól elnéztem :oops: Igen én vagyok, és én is dr. Nagy Gyula Richárdnál szültem, bár hozzá is jártam, én meg voltam vele elégedve, Neked szimpi? Valamit biztosan tudhat, ha már a prof is őt ajánlja, nekem is az előző dokim (Csapó docens)ajánlotta. Emlékszem izgultál, hogy a kicsi nyakán van a köldökzsinór, képzeld nálunk is így volt, sőt még a köldökzsinóron is volt egy csomó, szerencsére semmi gondot nem okozott.
Hihetetlen, hogy így "találkoztunk " újra , nem?
vkatii
 
 


Hát ez tényleg hihetetlen, de nagyon jó!!!!! :D

Ezek szerint ti már otthon is vagytok, ugye? A talinkkor bántott, hogy meg sem kérdeztem, hogy most kisfiút kislányt vártatok?

Köszi a bíztatást a köldökzsinórral kapcsolatban!!!

Igen szimpi a doki, nagyon aranyos, és jó érzés, hogy végre van egy telcsiszámom, amit éjjel-nappal hívhatok, ha komolyra fordul a helyzet.

Majd ha lesz megint kis időd a gyerkőcök meg az újszülött mellett, légyszí mesélj, hogy milyen volt a szülés? Emlékszem neked meg az indítástól volt kicsit parád, remélem az is jól alakult, nem maradt benned rossz élményként.
És persze a Kicsikéddel töltött első napok tapasztalata is nagyon érdekelne......hülyeségeket írok, persze nem csak az első napok tapasztalata, de az is nagyon!:-D Már a kórházi tapasztalatok is. Parázom ettől a babás-mamás szobától.....

Nem emlékszem, hogy akkor kérdeztem-e, hogy szülésznőt is fogadtál, mert engem a Proff is lebeszélt róla, meg a Nagy doktor is.

Holnap megint mennem kell a kórházba, most már kétnaponta, szóval hétfőn, szerdán, pénteken, hát ha mástól nem, lehet a járkálástól most már én is meg fogok szülni...:-D

Ha esetleg valami diszkrét, nekem nyilvános a mail-címem oda is írhatsz, ha gondolod.....

Puszi nektek, és nagyon örülök, hogy így is találkozunk!!!!:-D
emcsi2
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy csak így bepofátlankodok, de lenne egy kérdésem.
Én ma kaptam a dokimtól genetikai uh-ra beutalót és szeretném megkérdezni, hogy hamar adnak időpontos és hogy sokan szoktak-e lenni itt?
Előre is köszönöm a válaszotokat.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl
 
 


Szia Emcsi!

Nem sikerült e-mailt küldenem, megadnád a címed priviben?
vkatii
 
 


Kati, megírtam priviben a mail-címet. De jó lenne, ha még ma küldenéd, hogy el tudjam olvasni, ugyanis holnap be kell feküdnöm. Hétfőn már bő kétujjnyira nyitva voltam, és elég messze lakunk, Doki szerint jobb lesz ha befekszem, mert nem is az első szülés, így lehet nagyon gyors is.
Nem is bánnám, ha szülnék, csak attól tartok, hogy lesz majd egy hét "üresjárat". Áh az nem lenne jó.....dehát a biztonság mindenekelőtt...

Amaryl, én úgy tapasztaltam, hogy elég sokára adnak időpontot, hacsak nincs sürgető tényező. Az meg inkább ne legyen!!!!! Kb. két hétre szoktak szerintem időpontot adni. Hát arra is számíts, hogy sokan lesznek, a SOTE I. tulajképpen országos genetikai központnak számít, nagyon jó gépekkel, szakemberekkel, az ország legkülönbözőbb pontjáról kötnek itt ki anyukák, szóval nekem eddig mindig sokat kellett várni, amikor beutalóval mentem. A sok időn órákat értek.......de a legjobb helyre mész szerintem, ezért megéri!:)
emcsi2
 
 


Sziasztok!

A barátnőm készül Papp Csabánál szülni, minden érdekelné az orvossal kapcsolatban! Ha van róla infótok, kérlek osszátok meg!

Márti
borossné becz márta
 
 


Nagyon jó hírű dokibácsi! Nekem az előző babával ő csinálta az amniocentézist (magzatvízvétel), úgy hallottam, nála még egy vetélés sem következett be például ennél a beavatkozásnál, pedig már - ha jól emlékszem - 15 éve legalább csinálja!!!
Nagyon kedves is, és humoros!
emcsi2
 
 


Az én kisfiam császárral Szigeti Zsanettnél született, Papp Csaba asszisztált hozzá, illetve ő volt az, aki a műtét előtt mindent alaposan elmondott. Nyugodt volt, higgadt, emberi, én csak ajánlani tudom.

Kép

Kép
liv
 
 


Sziasztok

Segítenétek, hogy ctg-re hova kell menni? A terhesambulanciára v. azt a szülészeten csinálják már?


Köszi

Tamcsi
tamcsi
 
 


Szia Tamcsi

A CTG-t aterhesambulancián csinálják, és általában jó sokat kell várni (2-3 óra is lehet ha sokan vannak)
vkatii
 
 


Szia Kati

Köszi az infót!

Üdv

Tamcsi
tamcsi
 
 


sziasztok!

pont jókor olvastam bele a topikba :)
ezek jártak a fejemben, mint Liv fejében.

2005-ben szültem császárral a kilinkán. azért itt, mert a biztonság volt a legfontosabb, szükségünk is volt rá sajnos.
a császár dél körül volt, engem hajnali egykor helyeztek le egy 4ágyas szobába, na azt a pár óra alvást osztottam be aztán majdnem egy hétig, mert a baba miatt tovább kellett maradnunk. végkimerültségben jöttem haza, ülve alaludtam. a csecsemős nővérek a 3. napon letoltak, hogy mit miért nem csináltam, amikor egy szót nem segítettek, akkor jöttem rá, hogy másnak elmondták, amikor lekerül a lényeget. egyedül a főnővér volt nagyon szimpi és rendes, nagyon hálás vagyok neki.

én is nagyon mérges vagyok, hogy nem lehet bemenni az aoukának az uh-ra, meg is jegyeztem, hogy szegény nem tehet róla, hogy bennem van a gyerekm az az övé is, szerintem joga van hozzá. persze lehet álindokokat kreálni, mert amíg bejön egy inkubátor (amit előre lehet jelezni telefonon), addig az apuka nyugodtan kimehet, vagy bemegy az öltözőfüggöny mögé.
az a baj, hogy az ember terhesen nem szívesen vitatkozik, amikor még ki tudja mennyi minden van hátra.

a dokimmal maximálisan meg vagyok elégedve, minden bajomat egész jól lekezeli, viszont az uh egy kalap .... na jó, ez túlzás, mert most épp megint felidegesítettek, de én most eljárok egy magándokihoz, akiben megbízom, és alaposan vizsgál, és mindig ő. ezt a klinikás doimnak is elmondtam, nem akarok suttyomban.

a császár utáni baba-szopi kérdés is annyira elavult :( :( olyan kevés kellene egy anyának, hogy láthassa a gyerekét, és meg tudja szoptatni, ez miért olyan nagy kérés, ami ellenkezik a kórházi renddel??? nekem miért jár ilyen nagyon sokkal kevesebb, mint annak, aki nem császáros????!

mindezek ellenére, mert ugye semmi nem lehet tökéletes, én is itt fogok megint szülni, mert a biztonság az első. hónapokig tartott, amíg feldolgoztam azt az első pár napot, de túl vagyunk rajta, és az Eszti 17 hónapig szopizott, és egészségesek vagyunk, ez a lényeg :)
és, ha bárki kérdezi én ezért ajánlom a klinikát.

azért az érdekelne, hogy aki váltott, hova mentetek??

KépKép
KépKép
and
 
 


látszik, hogy hirtelen felindultságból ítam, elnézést az elütésekért és a néhol értelmetlen-magyartalan mondatokért :oops:

KépKép
KépKép
and
 
 


And

Jaj de szivembol szoltal....
En valtottam es az Istvanba.Csaszar utan mar 2.!!!oraban szoptattam a babam es amint fel tudtam allni ki lehetett kerni a babat.Minden egyes szopinal ott voltak es segiettek ha kertem.
Eg es fold volt a ket korhaz hozzaallasa.
Egyedul az orvosomat sajnaltam ott,es az Papp Csaba volt,mindenkinek csak ajanlani tudom :wink:

Minden szepet a karacsonyi babatokhoz!!!

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa! köszi az együttérző szavakat és a jókívánságot :)
sajnos az istvánnal nagyon rossz (közvetett) tapasztalatom van gyerekellátás szempontjából :( :(
megbeszéltem a dokimmal, hogy amit lehet kihozunk a dologból, pozitívan állt hozzá, és amint a baba engedi hazamegyünk, majd visszamegyek varratszedésre. és mivel tuti a programozott császár a szobát is csak el tudjuk intézni :)

KépKép
KépKép
and
 
 


And
Hat en az Istvanban fizetos szobaban voltam es sajnos tenyleg igaz hogy oda jobban odafigyelnek.En is hallottam olyat hogy aki tobb agyasban volt ott azokhoz alig ment ki nover.Hozzam meg csak ugy ,keres nelkul is beneztek napjaban tobbszor, hogy miben segithetnek :) Nekem is programozott csaszi volt mindketto,a SOTE-n megsem tudtam 4 agyasnal jobb szobaba kerulni.Talan mert nem adtam a zsebebe boritekot a fonovernek :? :x Utana tudtam meg hogy igy kellett volna....Na ehhez sem volt sok kedvem masodjara, igy donottem a fizetos szoba mellett a masik korhazban ami csaszi utan nagyon kenyelmes volt hogy senkihez nem kellett alkalmazkodnom.
De fontosnak tartom hog nekem problemamentes terhessegem es szuleseim voltak,tehat ezert sem kellett a SOTE.Nekem mindennel tobbet er hogy a masodik babam a mai napig szopik es nem kellett tapszer.Ezt csak is az Istvanos ellatasnak koszonhetem,tehat azt kaptam amit szerettem volna.
Gyerekorosok is kedvesek voltak,mindent elmondtak,tehat ezzel sem volt bajom.Szoval orulok neki, hogy masodjara csak jo emlekem maradt a korhazrol.

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa :)
nem a nővérekre gondoltam. nem akarok rémtörténeteket ideírni (sajnos nem egyről tudok a közvetlen környezetemben), de én azért nem megyek az istvánba, annak ellenére, hogy programozott császár leszek, mert ott nincs 24 órás gyerekorvosi-újszülöttgyógyászi felügyelet. a sotén van, és ráadásul nagyon jó. össze kellene gyúrni a két kórházat, az lenne a szuper :)
de én is úgy érzem, hogy egy komplikált szülés után most már megérdemlünk egy minden tekintetben szövődménymenteset :) ;)
tegnap egyébként megbeszéltem mindent a dokimmal, állítólag terveznek változtatásokat is.... és amit lehet, kihozunk a dologból :)

KépKép
KépKép
and
 
 


a szobaszerzéses tippet meg megjegyeztem ;) :) köszi :)

KépKép
KépKép
and
 
 


And :D
Na most jo kivancsiva tettel.En szombaton szlutem es volt gyerekorvos egesz nap meg vasarnap is.Azt tudom hogy hetvegen nem az ottaniak vannak, hanem mashonnan jon at ugyeletes.Miert is kell a 24 oras gyerekorvosi felugyelet?Voltak gondok az elso szulesnel?Vagy most varhatok?bocsi ha tul szemelyeset kerdezek,de az tuti hogy a SOTE.n kivul nem sok korhazban van ilyen.Plane most a valtozasok miatt....Tenyleg Te oda tartozol?
Tudjatok mar kisteso nemet? :P
Szobaszerzest allitolag ugyk ell intezin hogy megkeresed az illetekest es elmondod mikot lesz a csaszi es rendkivul halas lennel egy egy-ket agyas szoabaert.Es ha osszejon akkor johet a zsebpenz :x Nekem ez a modja a dolgok elintezesenek mar nem jott be...meg nem csak par honapra vettek el a kedvem a korhaztol hanem par evtizedre....
Nagyon szeretnem majd toled hallani (remelem elmeseled )hogy miyen valtozasok vannak most es hogy mindne jol alakult :wink:

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa,
inkább írok pü-t ;)

KépKép
KépKép
and
 
 


sziasztok kismamak!

Dr. Máté Szabolcs?

lehet, hogy orvosváltás elött éllok, még magam sem tudom :roll:

tud valaki infot a doktor urrol?

Köszike, vigyazzatok magatokra! :D

Evu
Vendég
 


Sziasztok!

Tudna nekem írni valaki valamit Dr. Demeter Attiláról? Ha minden jól megy nála szülök. Van róla topik, de utoljára 2006-ban írtak oda. A 33. hétben vagyok, így nem lenne rossz biztos infókhoz jutni miharabb.
Köszi! :)
biribari
 
 


Sziasztok!

Rég jártam itt. Segítséget szeretnék kérni abban, hogy van -e olyan aki fogadot fel szülésznőt is, végül is ő csinál mindent. Ha igen tudnátok ajánlani valakit, mert akinél a lányomat szültem az már nincs a szülészeten.Köszi
fruzsizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Új versenyző vagyok, szintén az I.-re járok. Ennek ellenére lehet, hogy nem ebben a topikban kéne feltennem a kérdésemet, de egyszerűen nem találtam jobbat (amit aktívan használnának is).
Idáig meg vagyok elégedve az I.-sel, de mostanában egy kicsit azért "megszeppentem". Most vagyok a 36. hétben, már túl egy csomó hagyományos, és 2 4D-s ultrahangon. Eddig mindig csak nagy fekete foltokként látszottak a baba szemei (feltételeztem azért mert mindig nyitva volt, így nem is kérdeztem rá sosem). Most viszont nemrég láttam egy 29. hetes 4D-s képet, amin minden részlet gyönyörűen kivehető volt, még a szempillák és a pupilla is, ahogya ki-be nyitogatta-csukogatta a szemét a baba. Ha ez ebben a korban már ilyen szépen látszik, akkor én miért nem látom szépen sosem a baba szemét??? Most mi van ilyenkor...?

:-(((

(Idáig mindig, minden leletemre, akármimre azt mondták, hogy rendben van...)

???
l
Eger
 
 


Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Meg tudnátok adni Dr. Kovács Eszter, dr.Szigeti Zsanett ill. Dr. Csatlós Éva magánrendelésének telefonszámát, idejét, helyét, és a tarifát?
Akár privátban is.

Előre is köszönöm, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


I!
Most már úgyis hetente jársz, szerintem kérdezz rá a dokidtól! Én nem hiszem, hogy baj lenne. Lehet, hogy csak úgy csücsült a babád, hogy pont árnyékban volt a szeme, vagy aludt... Az UH gépek sem egyformák. Azért kérdezd meg, attól biztos megnyugszol. Nekem is voltak mindenféle félelmeim, ez szerintem természetes. :wink:

Indigo!
Én úgy tudom, de csak szájhagyomány utján, hogy az itteni dokiknak nem lehet magánrendelésük, csak a klinikára hozhatnak betegeket, fél-magán (borítékos) rendszerrel. Ha mégis van, azért tedd ide fel, nehogy félreinformáljam az olvasgató érdeklődőket! :roll: :wink:

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske
 
 


I!

Szerintem ne aggódj! A Klinikán, elsősorban a földszinten kiváló gépek vannak, hiszen ott nézik a genetikai tanácsadásra járó anyukák magzatait is. Jó gépek és jó szakemberek, biztos, hogy észrevették volna, ha valami gond van a szemével-főleg, ha ez mondjuk akkora baj lenne, amit Te, mint laikus is "észrevettél" (persze nem, mert nincs mit észrevenni! :) ) Én úgy tudom, hogy a fsz-en nagyon szuper gépek vannak, s az alagsorban vannak a régebbi gépek, ott már csak a "nagy" terheseket nézik, 30. héttől. Legalábbis velem így volt, én a fsz-re szerettem volna menni 38 hetesen, de mondték, hogy nem, már "csak" az alagsorba mehetek.
Minden jót!
Ági
ági_bp
 
 


Üdv mindenkinek!

Talán más kismama is idetalál, mint én, és érdekes lehet, hogy július 30-án megszületett Benjámin fiam a Sote I-en, hát a dokik előtt változatlanul le a kalappal, a gyerekágyas szobához meg hát kell türelem szerintem is, nem is kevés!
4 ágyasban voltam, igaz csak egy sima szüléssel, szóval szavam nem lehetne...:) Ugyanis amikor be akartam adni a babát két max három órára, hogy kicsit pihenhessek is, akkor a nővérke első kérdése: "Császáros???" A 3. nap mondtam, hogy nem, de már mindenem leszakad a gyerkőc cipelésétől (4450-el születtünk:) és el is pityeredtem, amire azért elvették tőlem. De mentem érte a megígért időpontra nehogy leszóljanak, hogy milyen anya vagyok.....
Mindenesetre nekem nem jött be ez a babás-mamás szoba dolog, féltem tőle, szerintem nem is alaptalanul.....nem értem, hogy sok más kórházzal együtt itt miért nem lehet olyat, hogy mondjuk este 11-től hajnal 5-ig vigyáznak a babákra? Akkor lenne egy fix idő, amikor az anyukák kicsit fel tudnának töltődni.....
Amilyen nagy étkes gyerkőcöm lett, én már első nap tápszert adtam neki a kórházban, mert egyébként nem pihent, az előtej meg sem kottyant neki, meg a tea sem, ennek ellenére mióta hazajöttünk gyönyörűen szopik, és a kórházban is imádott szopizni, csak éppen nem volt mit.....utolsó nap indultak be a melleim, azóta itthon nagyon jól szopizik, szóval nem bántam meg a kórházi kis tápot sem.....és szerintem attól nem kell megijedni...

Puszi mindenkinek, boldogságos fejlődést a kisbabáknak!!!!
emcsi2
 
 


Kedves kövecske és ági_bp!

Most csütörtökön megyek ultrahangra, és mindenképpen rákérdek a dologra. Őszintén szólva, jobban aggódnék, hanem az I.-esről lenne szó, hanem valamilyen olyan intézményről, ami nem ennyire"specializálódott" illetve jó hírű. (Persze, nyilván vannak olyanok is, akiknek nem pozitívak a tapasztalai.)
Érdekes, amit mondasz ági_bp. Engem is az alagsorba hívtak most, 37 hetesen, holott eddig mindig a földszinten voltam. Ezek szerint nem véletlenül...



emcsi2!

Gratulálok a babádhoz, és mint friss tapasztalaltokkal rendelkezőt, szeretnélek megkérdezni, hogy milyen volt a klinikán a szülés utáni ellátás? Mi az, amit ők biztosítottak, és mit kellett neked vinni a saját illetve a kicsi részére? Mennyire voltak figyelmesek és segítőkészek?

Előre is köszi!

l
l
Eger
 
 


Szia I!

Én is nemrég szültem, úgyhogy leírom én is a tapasztalataimat. A Babának semmit nem kell igazándiból vinned, ruhát, pelenkát, popsitörlőt adnak. Egy kis sapka nem árt, mert ha épp hűvös lesz és kiviszed a folyosóra a látogatókhoz, akkor szükség lesz rá. Én vittem be néhány db pelust, mert ott fix db-ot osztanak ki, de nem volt rá szükség. Vittem popsitörlőt is, az kellet végül, mert a kórházi elfogyott, s mire kaptunk új csomagot eltelt egy kis idő, s addig azt használtam amit bevittem.
Magadnak viszont mindent vigyél, a "szokásos kórházi motyó" plusz EVŐESZKÖZ és POHÁR!! Ami jó volt szerintem, hogy hálóinget adtak, s azt lehetett cserélgetni, a folyóson van egy kocsi, s arról le lehet venni. Nekem ez tetszett, mert az első napokban jobb azt "maszatolni", mint a sajátodat. A kaja szerintem elég jó volt, innivaló viszont reggel van 1 bögre vmi, és kész, úgyhogy azt jó sokat kell bevinni. Mi szülésre vittünk 1 másfél literes ásványvizet, persze közben nem lehet inni, de utána nagyon hamar megittam ( a párom is kortyolt belőle szülés közben :) ) én este szültem, s reggelre már ki voltam tikkadva, víz elfogyva, s elég sokára kaptam reggel teát, ráadásul azt várták, hogy pisiljek, különben megkatétereznek...mondom jó, ezt megkönnyítené, ha kapnék folyadékot, amíg a párom nem jön, s hoz! Én a szülőszobán éjszakáztam, mert nem volt üres ágy a gyerekágyas osztályon, erre érdemes felkészülni, hogy benne van a pakliban, ez elég rossz volt, mert a babát persze kivitték a csecsemős nővérekhez, így külön voltunk :cry:
Nekem jó volt a 4 ágyas szoba, mert jók voltak a szobatársaim, jókat beszélgettünk, tapasztalatokat cseréltünk (én inkább csak tanácsokat kértem, mert 1. babó). A wc tényleg gáz, 8 frissen szült nő használja, ülőkepapír kell, meg én vittem Domestos törlőkendőt, s letörölgettem előtte. Klotypapír, kézmosó is kell, s a többi a személyes cuccod.
Én elégedett voltam, jó volt az egész bentlét. A nővérekkel is meg voltam elégedve, persze nem mind kedves, főleg akik a kaját osztják, de a csecsemősök segítettek, én mentem kérdeztem, szóltam, mentem a fürdetésre is nézni, kérdezgettem, úgyhogy csak nyugodtan. :) Még arra figyelj, hogy mikor kikerülsz a gyerekágyas osztályra, elvileg valamelyik nővér elmondja részletesen a pelenkázást, köldökápolást. Nálunk ez valahogy elmaradt, és jól leszóltak a nővérszobában, hogy milyen bénán pelenkáztam...aztán később megmutatott mindent egy nővér. S másnap egy új szobatársamnál láttam, hogy neki rögtön ezzel kezdték. Ha nem így lesz, szólj rájuk bátran.
Minden jót!
Ági
ági_bp
 
 


Szia, ági_bp!

Nem mondom, alapos kis leírást eszközöltél, ezer köszönet érte!

:wink:

Az elbeszélésed alapján úgy tűnik nagyjából jól pakoltam be, de akkor azért még igazítok rajta egy kicsit.

:lol: :lol: :lol:

A hálóinges dolog az klasszul hangzik, de az viszont érdekes, hogy a megfelelő folyadék utánpótlásról neked kell gondoskodnod...

:o

Az is biztató, hogy akkor ezek szerint lehet őket faggatni, hogy mit, hogyan kell csinálni, és nem otthon áll először neki bénázni az ember lánya, szerencsétlen gyerekkel.

:D


Ha bármi eszedbe jutna még, aminek örültél volna, ha előre tudod, akkor gondolj még rám, légyszi!

Köszi:

l

:wink:
l
Eger
 
 


Szia I!

Örülök, hogy tetszett a leírásom.

:lol:
Egyébként a folyadékra visszatérve, arra nem esküszöm meg, hogy nem is lehet kérni valahol, a nővéreknél, vagy nem tudom :?: Mindenesetre nem kínáltak többet, csak a reggelinél. És nem hallottam róla, hogy lehet kérni, dehát ki tudja. Inkább vigyél magaddal.
Még ami eszembe jutott, de ezt szinte tuti csomagoltál már, egyszer használatos bugyi, vagy a Tena hálós bugyija, s nagy méretű betét. Én Tenát vittem az első napokra, de hamar áttértem az Always lila csomagosára, az kényelmesebb volt.

Ja, és BIMBÓÁPOLÓ krém!!! Az kell-valószínűleg. Nekem elég hamar kisebesedett. Én Garmastant használtam, de azt le kell mosni szopi előtt, bár szerintem a hatása jó. A Klinikán az Avent bimbóápolóját javasolták (volna) és azt nem kell lemosni...bár én lemostam volna azt is, nem hiszem, hogy olyan jó egy újszülöttnek krémet nyalogatni anya cicijéről. Lehet nem árt, de biztos nem használ neki
:wink:

Üdv.
Ági
ági_bp
 
 


Üdv I!

Érdekes, hogy nem egyforma a tapasztalatunk Ágival pl. azon a téren, hogy vigyél-e cuccot a babának. Biztos aktuális nővérfüggő is a dolog, de nekem éppen hogy odakerültem a gyerekágyas részre rögtön szóltak (elég keményen), hogy Apával akár már hozathatok is be pelenkát, popsitörlőt, meg bodyt, mert a kórházi nem lesz elég, sőt. Ezek után nekem Apa bevásárolt, és mi kórházit nem is használtunk csak pólyát, meg krémet, hintőport.

Még annyi volt nekem a különbség, ami szó se róla nagyon jól esett, mert én is nagyon szomjas voltam szülés után, hogy nekem hozott a szülésznő a szülés után két órával két zsömlét, egy májkrémet, meg egy nagy csésze teát, hogy akkor kicsit kellene ennem, meg innom, majd zuhanyozni, meg pisilni.....olyan jól esett egy zsömle is, hogy no! Szóval nekem hoztak, hát nem tudom, hogy miért vannak ilyen különbségek.....

Ja, és a mi szobánkban volt egy kancsó, amit reggelikor kértünk teletölteni, így nem csak egy pohárral volt teánk, hanem legalább két-három pohárral fejenként.

A bébicuccokra azt mondta egy szobatárs, hogy természetesen adnak mindent, ha nincs valakinek, de szó ami szó örülnek neki, ha nem kell adni. Legalábbis én így tapasztaltam.

De egyébként minden más nekem is úgy volt, mint Áginak....én is használtam a Tenát, mind a betétet, mind a bugyit, nagy szolgálatot tett az biztos, bár miért is ne, biztos a műszál (gumirozás) miatt a bugyitól kegyetlenül viszketett a hasam..:)

Puszi!
emcsi2
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: