A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Annee: Nagyon ééééééééééééééédes :)

Ckat: Bors tündéri, ez a mosoly :D ...behalok..... :lol: Figyuka, bocs de a Bors a keresztneve a gyerkőcnek? :oops: Így anyakönyvezték? :oops:

Dikó: Mekkora mázlista ez a Jázmin, hogy 2 ilyen jóképű nagytesó (ráadásul fiúk) fognak vigyázni rá :wink: :D Nagyon helyesk mindhároman :)

Nadine: Értelek, hát majd csak kibújik. Túlhordtad mindkettőt? Sokkal????

Megőőőőőőőrülök, úgy fáj a derekam........ basszus

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő! na ne már.... Képzeld el, majd Zalánodnak a csajaid hogy fogják lesni a kívánságait....

Na, piócám kezdi a jelzéseket leadni, megyek, míg ki nem tör a botrány

Kép
kissmanó

Pillangó: Simán megyünk. Peti fiam a csúcstartó. június 1.-én született, június 10.-én már Balcsin nyaralt. Ennek már 7 éve! A családi nyaralóba megyünk Fonyódligetre, tök mindegy hogy ott van vagy itthon. A rekkenő hőségben természetesen nem viszem a partra. Ami a csúcs: Reggel 5:35-kor távozik velünk a vonat pénteken. Ami azt jelenti hogy 3:30-kor elhagyjuk a lakást. :shock: :D :D :D :D :D
De nem akarok később menni. Ezzel 9:00-ra ott vagyunk. A 8:00-ás vonat lenne a következő, az meg pont 11:30-ra ér le. :roll:

Köszönjük a drukkokat és a dícséretet Tömzsi nevében is. :D
Vendég

Nyakig kaki után édes az alvás

Kép

Kép
kissmanó

Dorka: Porszippantás simán megy. Tömzsitől robbantani is lehet, csak hagyjam meg az alkalmatosságot amin alszik. :lol: :lol: :lol: :lol:

Gurgiéknak drukk a hazamenetelhez. :D :D
Vendég

Annee - ez jó - "már a Balcsin nyaralt" :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok!Doki látogatás megvolt szerinte túl fogom hordani.Mindenesetre kedden megint mennem kell.És azt mondta,hogy még úszni is mehetek.De a méhszáj már nyitva van 1cm-re én inkább nem vállalom be.De most voltam a két betűsön és hát kivel taliztam nyák dugesz bácsival. Ceniko:Igen itt nálunk most kezdődik a szünet de minden megyében máskor kezd nálunk mátol szep.11-ig tart a szünet.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

kissmanó: nem ér cukkolni a még pocakos anyukákat ilyen képpel :wink:

Kép
Kép
moni1973

annee: vonattal? Nem semmi, hogy viszitek a sok motyót?

Kép
Kép
moni1973

Mano: Tündérpofi Tömzsi kisasszony! :lol: :lol: :lol: :lol:

Don Tömzsi is tud ilyenekez alakítani. Emlékeztek ama irományra amit valaki régebben betett?

"A híg fos a legjobb pelenkában is utat vág magának a hátközépig!" Milyen igaz... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Móni: A motyó kocsival megy, mi meg vonattal. :lol: :lol: :lol: :lol:
A gyerekek keresztszüleivel megyünk, ők meg autóval utaznak le.
És a következő kérdésedre a válasz: Mert uutálok autózni ilyen hosszú úton, és a vonaton nagycsaládosként 90%-os jeggyel utazunk. :D :D :D
Vendég

Pici szünet, megjött a pizzám. :D
Addig mégegy Tömzsi fotó: Kép
Vendég

Pizzaaaaaaaaaaaaaaa
Na, most ha terhes lennék, menten megszülnék. Úúúúgy megkívántam.
De majd ha Donna Tonna befejezi a cicinlógást, meglesem, hátha van a fagyasztóban konyhakész állapotú. S akkor aztán bezabbantok. Mett há ugyi tejtermelésnek nem tesz jót, ha most nem kaphat az én pocóm pizzát.

Kép
kissmanó

Annee: És már kiváltottátok a nagycsaládos igazolványt? :) :D

Hemej: Nyákdugó el? :) Hínnnye ez jó hír :)

Manó: Gréta milyen kis nyugodt baba ( gondolom csak szigorúan a képen :lol: ) Nagyon éééédes :)

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ez a meleg elviselhetetlen! :shock: :x Éjjel úgy levizesedtem, hogy egybe voltak a lábaim, meg hatalmas virsliujjak nőttek a kezemen. :? Már jobb, reggel napok óta először még a bokámat is megpillantottam, de ez a meleg nem embernek való!
NAgyon aranyosak a babák! Szegények, biztos őket is megvieli ez a szahara...

főtt Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

AZONNAL HIDEGET AKAROK!!!! MOSSSSSTTTTT!!!!

SZétrepedt a hasam középen, nem bírta tovább a kiképzést. HAralmas hegkinézetű csík éktelenkedik rajta, köldök fölött 10 centivel kezdődik és kb. köldök alatt 10 centiig tart, s 1 centi vastag.
Mint akinek felvágták a hasát. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

jessszs, épp egy dobozka volt.

Kép
kissmanó

Hát lányok én se vagyok normális. Főztem egy paprikás csirkét csőtésztával a konyhában 32-34 fok lett áááááááá én hülye de legalább finom :D

Enikő
Zsanit 15 nappalhordtam túl ( na jó a 15. nap csak 15 perc volt mert pont éjfél után született meg :D) Grétit csak 11 nappal, de ott utasítva volt a kisasszony hogy ki ne dugja z orrát míg át nem vettük a fábiát, mert nem tudjuk mivel hazahozni, meg amúgy is szülni is kényelmesebb azzal menni. Hát megvárta mert előző nap este 7-re hazajöttünk az autóval másnap délben megvolt a csaj. Reggel még csak vizsgálatra mentünk de már a férjemnem engedtem el mellőlem mert éreztem hogy itt nem lesz hazamenetel.... Csak most nincs semmi amihaz köthetném hogy márpedig azt megvárd csajszi aztán rohanni kifele. Igaza Gurgi azt írta hogy talán ma... de hát én nem úgy nézek ki mint a ki szül. Anyum mega holnapot vagy a vasárnapot lőte be, de nekem már minden megfelelne...

Manó
Hát igen ilyen fosika nálunk is volt mind a két csajnál... De jó ez hogy csináljunk másikat :D én Tegnap mondtam, hogy agyonütöm a két nagyot, aztán csinálunk frissebbeket azokkal kevesebb gond van. Pár napja a két nagy alkalmi süketet játszik, főleg ha kimegyünk este esteleg az utcára is, ok hogy szaladgálni kell de ne az úttest felé.... és egyszerűen nem értik miért kiabálok....

Ckat
Brs tündéri az a mosoly :D

Annee
Don tömzsi :) Nálunk Zsani sárgult be egy kicsit de olyan jól hogy 6 hétig kitartott egy bizonyos szinte de nem vol olyan vésze hogy bármit csinálni kéne vele. nekünk azt mondták anyatejes sárgaság. Remélem nektek is csak ennyi.

Na megyek befekszem a zuhany alá. Egy nagy árnyékos medencét akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nadine
KépKépKép
nadine

Hát nem tudom szegény gyerekemnek kint a jobb, vagy még bent ebben a hőségben?!
Mindenesetre az éjszakai szülésre gyúrok a hőség miatt. Ma rengetegen voltak a kórházba, az UH-ra kb. 2 órát kellett várnom.

Egyébként tele a tököm az idióta "barátokkal" akik minden áldott nap hivogatják a férjem, hogy NA? és teletömik az ostoba okoskodásaikkal, hogy nem jó a túlhordás, nem fér el a gyerek, megfullad stb. Szerintetek? Mi a jó büdös francért nem foglalkoznak a saját dolgukkal. Majd jelentkezünk, ha megszültem. Én már leállítottam őket, erre a férjemet hivogatják. Szegény meg megbolondul, már be akar fektetni a kórházba, és folyton nyaggat, hogy biztos jó így? Attól, hogy valakinek van már gyereke nem lesz rögtön szülészorvos??!!!!! :evil: Faszomkarate!

Andrea
Kép
kindernay

Jaj, pizza!!!!
Estére muszáj lesz rendelni, megkívántam :wink: !

Húha, Hemej, ha jön a nyákdugesz, akkor már csak pár nap van hátra!

Nekem sehol semmi, tiszta ambivalens vagyok. Most már szülnék, nagyon nehezen viselem a pocakot,vizesedést, s főleg a viszketést, de ha belegondolok, hogy ebben a melegben... akkor elmegy a kedvem az egésztől. Pedig holnap mi is elkezdjük a 40. hetet.
De előtte jó lenne még megvenni a karnisokat, megrendelni a függönyöket, a gyerekszobabútort, konyhabútort.

Kitartás mindenkinek!

KépKépKépKépKép
uxi

Ordibátorkodom mondani, hogy nem szeretem ha a sejhaj nincs fedve pelussal. Ja, hogy muti Enikőnek, így is lehet

Kép

Kép
kissmanó

Uxi! részvétem a csík miatt!
Anyós. NEm jobb túlesni rajta? Én barátnőket hessegettem el egészen őszintén a látogatástól: kezdő cicizők vagyunk, nem nagyon tudunk alkalmazkodni senkihez, és pasik előtt nem merek szoptatni. Mondjuk csak engem szerető egyéneket pattintottam le, nemtom undok rokon mit ért ebből.

Nekem meg mellgyulladásom van valószínűleg. Este 37,9, ma reggel már 38,8 volt a lázam (így életemben 4. alkalommal ment 38 fok fölé a lázam). Én azt hittem, a mellgyuszi nagyon fáj, alap helyzetben is. Nekem meg csak érzékeny, és nyomásra kicsit fáj, meg a szoptatás is csak kicsit. De a védőcsajszi kijött, és ahogy nyomkodta a cicimet, azt mondta, ez is az, több fokozata van a mellgyuszinak. Alig állok a lábamon. Kint is, bent is 38 fok :( Ha nem megy le estére, holnap nőgyogyó.
Nagyon tanulságos ez az egész. Mert masszírozni kéne a cicimet, amit én sosem szoktam... Na, majd most. Minden, ami fáj a ciciben (akár csak nyomásra is), az kimasszírozandó, lefejendő!
Vendég

Hadd lám - kinek rossz itt a kedve? Küldök neki egy kis babamosolyt. Legyen tőle szebb a napotok.

Kép

Kép
kissmanó

Bori - brrrr - ez rosszul hangzik. Remélem azért ha már bajnak kellett lennie, a lájtosabbat fogtad ki, s hamar túlestek ezen a gubancon.
Egyébként ebben a rekkenő hőségben elég a síma cicibaj is, na de lázzal.... Kitartás

Kép
kissmanó

Hú, Bori, jobbulást! Ádám lesz a legjobb gyógyszer rá!

Holnap én is megyek a kórházba ctg-re, de az alagsorban legalább hűvös van.

BJ-vel még mindig nem beszéltünk se a szülésről, se arról, mikor lesz szabin. Remlélem, nem a jövő héten :shock: . S ha mégis, nem tom, kinek ad át, vagy ügyeletben kell majd szülnöm :roll: ? Azt nagyon nem szeretném, nekem pasi nőgyógyász ne nyúlkáljon oda többet, elég volt belőlük! :twisted:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok

Bori remélem mihamarabb rendbe jösz!

Hát nálunk ma nagy nyügi van, szegénykém nem aludt egész délelőtt és most is csak rajtam tud aludni, próbáltam letenni de egyből sír és nem is hagyja abba. elég már ebből a melegből :evil:

Rakok egy képet a csendes békeidőkből
Kép

Emi

Kép Kép
emi_25

Basszus! Andris nem nagyon eszik. :( :( :( Pedig most kéne. Kb. 10 percig evett, majd ivott egy keveset. Aztán lefürdettem és most szundít.
Vendég

Bori, kitartás! Én is rettegek egy kicsit hasonlótól. néha már alig várom, hogy ébredjen a baba, mert olyan kemény a cicim, de ezt a masszírozást én is elkezdem...
mi jól vagyunk, tünemények a babák... Gréta tiszta anyja!
nektek is csöpög a tejetek? én megőrülők ettől... mit kell ezzel kezdeni???
aki már TAJ kártyát igényelt Babujának, megírná nekem, hogy hova kell menni Budapesten, mi kell hozzá? a neten annyit találtam, hogy majd küldik, de a gyerekorvos sürgeti, hogy mihamarabb be tudjunk jelentkezni a vizsgálatokra....
Uxi, találtam Dunakeszin egy kedves gyerekorvost, ha érdekel...
Orsi, mizujs veletek? Egy ilyen jóképű orvosnál fogsz szülni, igazán irigyellek...

Kép
lidikoka

Sziasztok!

tegnap hazajöttünk minden ok de most megyek alszom majd jövök v.mikor!
esztora

TAJ bp-en: Teve u. Hungária krt sarok. Nemtom, melyik bejárat, de ott megmondják. Kell szül.akvi, és lakcímkártya.
Ha nem Te mész, vigyen meghatalmazást, aki segít, hogy egyértelmű legyen! ÉS ha már ott van, a Hungária krt-bejárat, I. em.-en TGYÁS igénylés.
Vendég

Csajok! Emlékeztek, írtam, hogy nem mindegy a hígítás a homeósoknál.
Íme a konkrét példa: Urtica Urens 5CH napi 2x5 golyócska elősegíti a tejtermelést, míg ugyanez a szer , DE 15CH-s hígításban napi 1-2x5 golyócska leállítja a tejtermelést.
Szal vigyázat azokkal a hígításokkal. Ahogy tegnap Andi is szólt Enikőnek.

Kép
kissmanó

Manó: Küldtem neked privit :wink:

ceniko
Szeged

Balázs is csatlakozik a kakások klubjába, neki sikerült úgy bekakálni, hogy a fél pólóm tiszta sz*r volt... Kép
A pucérságot a pelenkázón már kezdjük megszokni, néha kibírjuk hiszti nélkül, de a fürdetést... nahát azt végig sikítjuk-ordítjuk, mintha kínoznának minket!

kétfiús anyuka
babdorka

Megjöttünk. Holnap reggel a Bethesda kórházban inditjuk a napot. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Felraktam, hogy született Bors. :)

kétfiús anyuka
babdorka

Annee: Mit csinálnak ott Tömzsikével?

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: Vizsgálják a sárgaságát. Vért vesznek, az tutti. Az irta a beutalóta: "Kérem vizsgálatát, felvételét(?)"
Remélem nem fogják bent... :( :( :(
Vendég

Sziasztok Csajok!

Hát, mi szörnyen nehezen viseljük ezt a meleget. Egon rendesen szenved és szinte egyfolytában nyugtatni kell. Naponta többször átöltöztetem, mert teljesen leizzad...
Tegnap este 10 körül volt egy nagy síros rohama, ami eddig soha. Persze, túlreagáltam. Felhívtam a kórház csecsemő neurológus főorvosát (akit ismerünk) és hétfőn megvizsgálja Egont. Persze, én epilepszára gondoltam, de megnyugtatott, mert a tünet nem egyezett azzal. Azóta gyakran sírdogál a meleg miatt.... Akartam mobil klimát vetetni egy ismeröössel, de éppen most nincs
:twisted:

Emi kórházban van, ha nem indul keddig, akkor megcsinálják neki a császárt. Hétfőn őt is megnézem.

Zsuzsi! Egon engem úgy lekakilt, hogy még a melltartóm is és az egész lábam kaki volt és utánna leöblitett pisivel :D
molkata

Odaadtam apának egy kicsit Balázst, amíg lemosom magamról az izzadságot, ez lett belőle. Kép

Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Előtte az én kezemben még ébren volt, és épp' szopihoz készülődtem volna, ha....

kétfiús anyuka
babdorka

Ilyen még soha nem volt, hogy ne cicin aludt volna el. Mondjuk hozzátartozik, hogy kb. 4 órát fent volt!

kétfiús anyuka
babdorka

Kép

Egy tegnapi Bogikép, bealudva...
Most lépek, mert ébredünk...
Vendég

Dorka: Balázsod: :lol:

Emi: Jajj de szépséges ez a jány :)

Manó: Jó az az ordítós kép, Bogimról szinte csak ilyen kép van, mert ő az első pár hónapot végignyomta :shock: :x :lol:

Annee: Csak nem tartják bent, bár ha gáz van, akkor inkább gyógyuljon csak meg.... na ez a hátránya annak, ha túl hamar tesznek ki a kórházból szülés után... :roll: Bár számomra nem világos, hogy pl Amerikában,Nyugat Európában nem sárgulnak be a babák? Csak mert ott a szülés után 24-48 órával kitesznek...Legalábbis egy barátnőm ezt mesélte, ő az első lányát Amcsiba szülte....

Az előbb a retek klub híradójában bemondták, hogy dupla annyi kisbaba születik ebben a melegben mint egyébként :roll: :shock: Kérdem én, hol??????????????????????? :shock: :evil: :lol:

ceniko
Szeged

Hencsi: Jajj de dráááága, milyen nagy komolyan szunyál :lol: és ez a kartartás és milyen csini a fülbevalója Bogicának :wink:

ceniko
Szeged

Csajok! Benyaltuk a hasfájást. Na, nem a virnyákosat, hanem azt amelyikhez ha szerencsénk van, kólika néven majd ragaszkodik hozzánk 3 hós korunkig. Há, ezt kihagytam volna.
Ma drága gyerekem ha ébren volt, alig volt vídám perce (na, az egyiket épp megörökítettem nektek, de akkor is 10 perc után már ordítás volt), javarészt csak szenvedett. Eddig ha gubanc volt s nem távozott a levegő, akkor "puszilgatott", követelvén még egy kis cicit. Na, ma már cici sem kellett, annyira odavolt a pocója. Hát szenvedtem én is őt látván. Aztán mikor Adriát vittük az usziba, berobogtam a patikába, s vettem baby gripe watert. Sajnálom, hogy nem fényképeztünk mikor az első találkozása volt azzal az ízzel. Rá volt írva a gyerekre, hogy anyám, mi a kicsi francokat adsz te nekem.... Aztán szépen benyalogatta azt az egy milit amit adtam. Utána szopizott egy jót, majd még lekevert egy hatalmas ordítást, most meg hunyál a járgányában. Én meg várom, hogy meg kéne fürdetni, mert tutira ragad a kölök, meg napozóban van, s azért éccakára csak valami hosszú ujjú cuccos kéne rá.

Apa meg nem akarja holnap de elvinni Adriát a gyerekfodrászatba. Pedig mondtam, hogy ma egy síma ujjatlan blúziban lökte magát a nővére ágyába (persze nem is tudtam, hogy lefeküdt, csak mikor már a csönd feltűnt észleltem, hogy alszik), s lucsogó fejjel ébredt.

Jóccakát nektek, amennyire lehet, annyira hűvöset.

Annee - szurkolunk Tömzsikének, hátha megússzátok egy kis macerával. Azért sztem érvelj, hogy ebben a hőségben jobb nektek otthon, ha véletlen mégis benn akarnának fogni, amit azért remélek sikerül elkerülnötök.

Kép
kissmanó

Kata - jót rötyögtem az öblítősön.

Dorka - enyém kölkek apja is tuggya így tartani a jányát.

Hencsi - egyem meg a kis fülbevalós lánykádat.

Ckat - jó volt olvasni a Bors születését. Ami pedig az elvárásaid illeti, hát minden relatív. Valahol úgy legbelül szerettem volna, ha megadatik most harmadszorra egy alternatív szülőszoba (itt ilyen nincs, tehát startból kihúzva), bár így utólag visszatekintve minek is kellett volna, oda tökre kinyíltan be sem engedtek volna. Meg jó lett volna, ha barátnőm helyett apa lehet bent. Meg ha egyáltalán nem adnak oxitocint. De az adott helyzet miatt asszem ennek így kellett lennie. Attól függetlenül, most meg vagyok elégedve a Gréti születésével. S ha lehetne ilyet mondani, símán bevállalnám a 4ik szülést is (na jó, a 9 hónapot már azért nem annyira). S ha belegondolok, hogy mikor összeházasodtunk apával, én 1 gyereket akartam, s punktum. Na jó, azért 4ik már nem lesz.
De nektek Bors az első, Mo-on az alternatívák másak mint itt Ro-ban, s bízom benne, hogy a következőnél már sokkal közelebb leszel ahhoz, hogy elmondhasd, nagyvonalakban minden úgy történt ahogy azt magadban előre lejátszodtad.

Kép
kissmanó

Hasfájós babák anyukái! Én iszogatom a Laktoherb teát, ez állítólag nem csak tejserkentő, hanem emésztésjavító is. Jó lehet, ha sokat fáj a pocója a babának.

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok! Zsu jól van, bár ma jobban fájt a sebe. Azt mondják, hogy a császárosoknak, a harmadik-negyedik nap szokott rossz lenni. Reméljük gyorsan elmúlik. Előtej már akad, előbb-utóbb csak lesz több is. Csecsemősnővérek szerint Marci nagyon profin szopizik.

Marci ma alszik először Zsu mellett. Szerintem édesanyja nem sokat fog szundikálni. Fiunk keveset sír, nagyon nyugodt baba.

Egy kérdésem lenne. Lehet, hogy felmerült már a téma, csak nem tudtam figyelemmel követni a fórumot. Mi panelban launk, és nagyon meleg van? A babákon hogyan lehet segíteni, hogy ne forrjanak fel. Borzalom, ami itt van, és minden reményünk szerint szombaton hazaengednek minket, ezért szeretnék felkézülni.

Ja igen, Gurgula Samuja kicsit besárgult.

kispiskóta

Hali!

Laktoherbet én is iszomm (napi 2litert), de van pocakfájás. Mi még infacolt csepegtetünk, azóta van büfi meg puki, meg alvás éjszaka...

Tündériek a baba fotók! Jó látni ezt a jól sikerült csipet-csapatot!

Már többen kérdeztétek: igen, Bors a keresztneve. Anyakönyvezhető, régi magyar név. Igaziból Apja keresztnevét is megkapta, így Bors István, de csak Borsnak szólítjuk (néha Borsci)
(azért mikor megszületett, a szülésznő első kérdése az volt, hogy anyakönyvezhető e, és mire Apu elment a hivatalba, ott is kis ceruzás pipa volt a neve mellett...)
Jó éjt!
ckat
ckat

Sziasztok!

Nagyon nagyon szepek a babafotok!!!!

Bori, remelem minel hamarabb elmulik ez a gyulladas!! :(

Jobbulast minden hasfajos, besargult babanak!!

Nalunk itt azt mondta az orvos, hogy az azsiai babak 100szazaleka besargul, igy nem kell tole felni. Ha megis tovabb sarga a kelletenel egyszer teszik csak feny ala, aztan nem foglalkoznak vele. Ha eszik, van szeklete, egeszsegesen sir stb, akkor nem szamit, hogy sarga.
Mondjuk lehet hulyeseget mondok, de a magyarokban eleg sok az azsiai vonas, pl csak nalunk van mongol folt par ujszulotton, stb. Lehet ez a sargasag is onnan jott, talan jobban elofordul nalunk... Persze ez csak most kipattant az agyambol :wink:

Uxi, sajnalom azt a csikot, hogy igy a vegere kaptal egyet! :?

Kitartast Nektek a hoseghez!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: