A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Krisztike
Az egyik görbe mutatja a baba szívverését, a másik a méhtevékenységet....
Vendég

Sziasztok!

Nagyon meleg van, az ujjaim alig bírom mozdítani, úgy be vannak dagadva. Pedig betartom a diétát, nem eszek sem dinnyét sem barackot, mégis. Pedig nagyon kívánom. De lehet, hogy azért egy kis dinnyét leküldök, mert annak sincs értelme, hogy szenvedjek. Reggel is alig bírtam enni, valahogy nem esett jól.

Mona és Betsy: nagyon-nagyon jól néztek ki, szuper az alakotok.

Nálunk szerencsére a szülőszobán van légkondi, amikor a Márkot szültem, akkor is be lett vetve, isteni volt.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Betsy, ezt meg, hogy csináltad? tényleg n agyon szuperul nézzel ki....Irigyellek, nem kicsit..... :oops:

Mikergirl:Eszek és csak nem mindig kívánom sajna!
Én is attól, tartok, hogy nem sok mindent fogunk látni Babsziból, de már olyan régen vártunk erre. :( Próba cseresznye....

Én meg kezdek becsavaródni, ma belenéztem a tükörbe és apát elkezdtem azzal fárasztani, hogy kisebb a pocóm,persze ő kinevetett. :oops:

Csajok már csak egy van a kúpból...... :oops: ma búcsút intek neki is.....

Ági:Én nem voltam a szülésfelkészítőn és valószínüleg már nem is fogok menni,főleg nem ebben a melegben....Úgy, hogy én is Várom Bogesz beszámolóját....

Örülünk, hogy minenkivel ok minden, már csak pár napit kell átvészelnünk ebben a melegben....szóval csajok kitartást!!! :P 8)

Kép
kis pupu

Sziasztok!

Hűű, de meleg volt tegnap. Na meg az éjjel. Hajnali háromkor elmentem zuhizni mert már nem bírtam tovább a saját levemben való főlést. Persze ez a mai nap sem különb. Reggel még csak jó volt. Gyorsan meg is puceváltam az ablakokat. Aztán lementünk kicsit Biussal de elég meleg volt már tíz óra felé feljöttünk. Beugrottunk a kádba pancsizni egyet. Medence híján ez is megteszi. Még jó, hogy ma nem kell főzöm, apa hozott kaját.

Nem tudom ti, hogy vagytok de én olyan ingerült vagyok ebbe a melegbe. Legszívesebben tombolnék és üvöltenék. Szergény gyerekem. Jövő héten vajon milyen idő lesz?

Az én babócám rengeteget mocorog, tuti, hogy még nem akar megszületni. Mondjuk most nem is nagyon örülnék neki ebben a melegben. Ha egy kicsit csökkenne a hő az jobb lenne. Nincs kedvem a kórházba szaunázni. Ráadásul császár után nem fogok csak úgy a fürdőbe rohangálni óránként, főleg mivel a seb le is lesz kötve. Nem hiszem, hogy a nővérkék örülnének neki ha állandóan mászkálnék kötözésre.

A János kórházas tapasztalatok természetesen érdeklenek. Várom őket priviben. Köszike!

A láb dagadásra nem tudom mi a jó de ha fáj a meleg miatt akkor tutira jó ha fokozatosan hűtött zuhannyal addig hűtitek amíg csak bírjátok. Utána tuti jó. Meg lehet kapni láb sprayt is rá, jó kis mentolos. Én elég lábfájós vagyok már fiatal korom óta és ez bevált. Az viszont szerencse, hogy nem vizesedek.

Egyeseknek milyen szép pocija van. Én speciál úgy nézek ki mint egy bálna. Ami rosszabb, hogy úgy is érzem magam mint egy partra vetett bálna. A mozgásomról már nem is beszélek. Állni alig-alig birok, inkább csak ülök egyik helyről a másikra egész nap. Szőőőőrnyűűűűűű!!!!!

Szupi lett a lista!!!! Már én is elkezdtem összecsomagolni. Biztos azért megy ilyen lassan mert érzem még nincs itt az idő.

Köldökzsinór vért nem vetettjük le. Én ebben is csak a dolog üzleti részét látom, de győzzön meg valaki.

Sziasztok! Jó hűsölést!!!!!!

Kép
Kép
Kép
bebi

Mikegirl,
válaszoltam a prividre, majd nézd meg! Egyébként mindenki kedve szerint dönti el, hogy kinek küld majd üzenetet. Mondjuk érdemes olyasvalakit keresni, aki feltehetőleg később szül, de minthogy, ugye, ezt sosem lehet tudni :D , ajánlatos több számot is elmenteni a biztonság kedvéért.

italoman

Sziasztok!

Kikevertem a palacsintatésztát...úgy megkívántam! :D
Nekem is készülget a kórházi csomag, de még csomó minden hiányzik!
Apa azt mondta, ma hamarabb hazajön, úgyhogy lehet hogy megvesszük a maradék cucokkat.

Alig várom már, hogy babázzak, napról napra izgatottabb vagyok. A nyári babákhoz írogatok még, és ott tegnap megszült valaki, aki csak pár nappal volt előttem... Hú, ez már nagyon a végét jelzi! :lol:
Azért izgulok kicsit, hogy csak 30-ától rendel az orvosom, addig senki nem fogja nézni a méhszájamat! :?
Képzeljétek, párom szerint lement a pocim...Nekem nem tűnt fel, bár annyiban tényleg, hogy könnyebben veszem a levegőt. :lol:

Bkrisztike! NST görbék... szerintem ahány gép, annyi féle... Ha elég sok a görbe, tehát olyan sinusos, akkor nincs még szűkűlés, Babó jól van. Nekem több hete jelzi a fájásokat a gép, van hogy 10 felett... de én ebből semmit sem ézek! :D
Mona és Betsy! Szép a poci!
Márkanyuka! Légkondi...ó, bárcsak itt is lenne! :D
Kis pupu! Én ma kezdem a kezelést!
Köldökzsinórvér...nagyon sokat gondolkodtunk rajta. Csak az egész még annyira bizonytalan...hogy meddig tudják eltárolni, mire használható egyáltalán... Párom szeretné levetetni, de akkor viszont még a héten lépni kéne! :oops:
Viszont olyan sokba kerül, tudnám máshová is költeni azt a pénzt...

KépKép
dincuska

Pusszamcs

Lányom elvitte a haver 9.30 körül én meg azóta ejtőzök.:)

Ettem kicsi dinnyét jó le volt hűtve.......most meg bekaptam egy danone joghurtot.Elég is volt.
Délután csinálok kicsi paprikáskrumplit nekik,de lehet milánói lesz a vége. :lol:

Szerintem kistökös sem bírja meleget,mert kimászott a jobb oldalamra :D és ott ficánkol......vagy lehet meg akar fordulni :?:

Palacsinta nyamika,de inkább fagyika kéne most.
De plusz üres ,nincs semmi most várják árut.Pedig azt bírnám enni kétpofára,fene a pofámat :lol:

CSajok,még egy kérdés?
Műköröm???van vkinek ,marad,vagy leszedeti?

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Kis kukk, mert a fiúk betelepedtek a tv elé:D Én most jöttem ki a zuhany alól, úgyhogy friss vagyok és fitt. Még kb 10 percig, aztán elkezdek izzadni megint.. :? :cry:

zeze: nekem szülés előtt kb 2.5 héttel ment el a nyákdugóm és sárgásfehér volt.

Bakker.. Mához egy hónapra vagyok kiírva... :shock: :shock: :lol: :lol: Már várom a végét nagyonnnnn. De még maradjon Lala a fenekén.. illetve a fején szépen nyugiban. Még csatornát kell vésni, vizet elvezetni, ajtót befalazni meg vágni és átcuccolni, meg pakolni.. :( és van rá 4 hetünk jajjj..

Ja és akik első babások: Amiket felraktam az lehet hogy nagyonn humoros, de figyeljétek meg, hogy egy csomó be fog jönni.. :D:D
volt, hogy igen a tömött auchanban a tömött sorokban bámészkodva azon kaptam magam, hogy a bevásárlókocsit tologatom előre-hátra. Rászoktam a többesszámra:D Ha magam vagyok is többesszám első személyben beszélek. meg ehez hasonló finomságok. :D:D

na megyek mert kezdek megint izzadni, és még mosogatnom is kéne.. De irigylem most azokat akiknek mosogatógépük van... :twisted: :roll: :lol: :lol:

Na pápá

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

http://www.indavideo.hu/video/EGY_UJ_ELET

Ezt most "loptam" a dél-pestis topikból!

J.

mamiblue

Krisztike
Én mint laikus :D az nst görbét annyival egészíteném ki, hogy ha nagyon egyenletes, akkor babód alszik. Ha vannak ilyen kiugrások, akkor fent van és mocorog. Utóbbinak hallható jele a vizsgálatkor a Dart Vader szuszogásához hasonlító hangok :-))

Italoman[b]
Köszi a privit, válaszoltam :-))

Csajok, aki már nem első babócáját várja, fel tudna homályosítani úgy öszintén, hogy csaszi előtt, alatt és után mire számítsak? Olyan "emberes" beszámkolót szeretnék :)

mikegirl

Bocsi, kicsit formailag elbénáztam :D De a lényeg a lényeg ..... :D

mikegirl

Hú, csajok, voltam kint, tényleg csak 5 percre teregetni, de embertelen, ami kint van. Mindenemen folyt a víz... Nálunk az árnyékban lévő hőmérőn 36 fok van!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Nem bírom ezt a dög meleget! És most jutott eszembe, hogy bent az irodában van egy mobil klíma, ami senkinek nem kell! Úgyhogy holnaptól hűsölünk a lakásban! :lol: Nem tudom, hogy fent tetőtérben, hogy lehet ezt kibírni!

Mikegirl: Én nem saját magamon tapasztaltam, de már láttam császáros szülést! Szerintem közben nem érzel semmit, csak mintha nyomkodnák a hasad! Hogy utánna mennyire fáj a seb, szerintem az erősen egyénfüggő!

Még klíma: Nem szabad a külső hómérsékletnél csak max. 7 fokkal lejebb beállítani, mert csúnya tüdőgyulladást lehet kapni tőle!:(

Azt hiszem ma összedobom a kóráházi cuccom, tulajdonképpen össze van pakolva, csak szerintem nekem sem fog egyik táskámba se beleférni!:(

Rita: Jók a cuccok amiket feltettél, én is jót nevettem rajta! Nekem az volt a mániám, hogyha nem mellettem volt Matilda, akkor mindig gyereksírást hallottam...pedig nem sírt...és mégis!

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Ági, köszi a tegnapi segítséget, addigra én is rájöttem, hogy talán a hideg vizes törcsi segíthet a dolgon. Az arcomon segített is, de a kezem még késő este is égett. Hát így jártam.
Egyébként nálunk tegnap este 7-kor is 36fok volt árnyékban, este 9-kor jöttünk fel a homokozóból, akkora ment le 30-ra :cry: A jövő héten a 30 fokokban már fázni fogunk :lol:

Mikegirl én segítenék neked, de szerencsére nem csaszis voltam.

Jövő hét csütörtökön megyek az utolsó uh-ra, utána meg nemsokára személyesen is találkozunk Zsebibabával :)

Olyan szép pociképeket tettetek fel, hogy én is alkottam valamit.

Kép

Kép
Kép
robcsi03

Csajok, megszálltak bennünket a darazsak!!! Találtam egy fészket a fürdőszoba ablakban, és a lenti hálószoba ablaknál is összegyűltek páran, és akkor láttam, hogy bemászkálnak a tető alatti faboritás alá - na ezt most jól megmondtam, csak legyen, aki értse.....
Tényleg már csak ez hiányzott!!! :twisted: Segítséééééééég!

Robcsi, nem látom Zsebibabád vonalzóját....a pocód mindenesetre szép nagy :D

mikegirl

Robcsi, az előbb az idegtől nem láttam. De most már igen....

mikegirl

hú,csajok.... vizet!!!!

robcsi! ez aztán lakosztály a babónak! gratula!

nálunk a teraszon az árnyékban 42 fok van :shock: ez azért vicces mert akkor 35 fokra állítsam be a légkondit? :lol:
inkább a levegőt keringetem vele, az is számít valamit.
tegnap nekem is elég szapora volt a pulzusom, 112/60 as vérnyomáshoz 120 volt a pulzus, éreztem is rendesen :roll:
szerintetek ez a melegtől lehetett? ma még nem produkáltam hasonlót :D

az én babcim nagyon sokat mozog, főleg ha vizszintbe kerülök, vagy csak akkor jobban érzem??, de nagyon élvezem

örülök hogy a meleg ellenére ilyen aktívak vagytok :D szupi hogy már a finisben vagyunk
kitartás, jövő héten már csak 30 fok lesz 8) Kép
nora80

Ufff ebben a dög melegben!

Csajok, nagyon jól néztek ki a képeken! Betsy, te meg egyszerűen felháborítóan csinos vagy :wink: Nagyon irígykedem.....

Na, tegnap voltam a születésfelkészítőn, kb. 35 fok volt az előadóteremben, a mappámmal legyeztem magam. Ismét 1,5 órás volt az előadás és arról szólt, hogy a férjek miként tudnak segíteni a Kismamának a vajúdás alatt, illetve, hogy két fájás között hogyan tudunk relaxálni, pihenni! KIderült számomra, hogy óriási segítséget nyújthat a párunk, mivel a szülésznő szerint ekkor már olyan önkívületi állapotban leszünk, hogy a párunk szavai, jelenléte, simogatása, maszírozása felér mindennel. Zenét lehet vinni! Megint volt kisfilm amit megnéztünk, hogy hogyan vajúdik egy kismama és a párunk mikkel segíthet. Az előadás végén lementem a szülészetre és becsöngettem, hogy megkuksizhatom e a szülőszobát??? Mivel előtte közölték velünk, hogy nincs rá mód, hogy 30 ember bemenjen. Szóval egyedül próbálkoztam és sikerült!
Kellemes élmény volt, mert kicsit azt hittem olyan lesz mint a vágóhíd......... de nem!Szupi, modern, nagy ágyak vannak fehér-rózsaszín és zöld-fehér trendi színösszeállításokban :D ! A szülőszoba 2 részre van osztva, egy helység ahol 4-en vajúdhatnak egyszerre, függönnyel elválasztva és egy külön szoba, ahol 1 ágy van, gondolom az a VIP rész és szépen ki van festve, nem olyan rideg csempés és nem hallod a másik szenvedését! Van kis labda, nagy labda amin szenvedhetsz és van egy kis beugró ahol a babát fürdetik, pelenkázzák, rendbe rakják! Pont ott volt egy első szülésű anyuka, aki 2 óra alatt megszült és vigyorgott a gyerekkel az ágyon :shock: 20 percel az érkezésem előtt volt meg a babó és a nőn nem látszott semmi..... Igazi szerencsés alkat! Talán csak egy kicsit volt megizzadva.
Szóval nagy élmény volt, már várom a nagy napot, bár nagyon parázok!

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Most ébredtem föl, elszunnyantottam altatáskor :) A fiúk még alszanak, azt hiszem, hagyom is őket jó sokáig.
Ma délelőtt én is megjártam a kórházat. Enikővel minden oké, 2700 grammra taksálják. A méhszájam a múlt heti 3000-ből hirtelen 2111-es lett, de azt hiszem ez is normális már így pár héttel a szülés előtt. Benivel ilyenkor már 1 hete 2222 volt, megnéztem, úgyhogy remélem kihúzzuk még aug. 13-ig, amikor is dokibácsim visszajön szabiról. Mert ma rákérdeztem, de sajnos (mondjuk érthető...) nem akar bejönni semmiképpen szabi alatt, ha nem muszáj, így megpróbálok egy másik dokival egyezkedni, hogy ha a következő 3 hétben lesz meg a baba, vegyen át, mert azért lesz itt 1-2 olyan ügyeletes doki is, akinél nem szeretnék szülni semmiképpen!

Mikegirl!
Teljesen őszintén, nekem jó élmény volt a csaszi, annak ellenére, hogy nem arra készültem. Kb. 7 óra vajúdás után látszott, hogy ez nem fog menni sehogy sem és akkor mentünk a műtőbe. Ami nekem nagyon fontos volt, a dokim végig pontosan tájékoztatott arról, hogy hogy is állunk, mi a helyzet, mik a lehetőségek és valószínűleg emiatt nem ijedtem be.
Én választhattam, és mivel nem akartam, hogy altassanak, a peridurális (vagy epidurális? Bocs, de nem tudom, melyik, Sabine biztosan tudja... Mi is a különbség?) érzéstelenítést választottam. Azt hiszem, hogy kicsit kevesebb gyógyszert kaptam, mint kellett volna, mert eléggé fájdalmasnak éreztem, hogy cincálták a hasamat, de úgy rémlik, hogy 5 perc alatt megvolt minden. És ami a lényeg: én láthattam először Benust :)
A rossz az volt a dologban, hogy utána 3 napig nem volt állandóan velem a gyerkőc, csak 3 óránként hozták szopizni.
A császár után a varrat szerintem annyira nem fáj, csak ne nevettessen sokat valamelyik szobatársad.... 1 hét után pedig már teljesen okés minden. Esetleg kicsit fáj vagy húzódik, de nem vészes. Sokan hangoztatják, akiknek császárjuk volt (Kismama magazin....), hogy hiányérzetük van és nem érzik magukat igazi anyának, meg ilyen hülyeségek.... Hát, szerintem nem ezen múlik és megmondom őszintén, utálom is az efféle nyafogást. A lényeg az, hogy a gyerekkel minden rendben legyen és más minden eltörpül emellett. Na, ez igazán hosszú lett, de remélem azért egy ici-picit megnyugtató is...

Kép
Kép
pfranciska

Éjjel nagyon brutál volt.........
3 órakor arra ébredtem, hogy állatira szúr a pocóm alja, meg görcsöl, Kimentem pisilni, majd visszafeküdtem, de tisztára olyan volt, mint régen mikor megjött és fájt. Aztán beindult a kis Pocakpöckölő és ezerrel dzsesszelni kezdett! Olyan intenzitással, hogy azt hittem kiszakad a pocimból. Feküdtem jobbra, balra, hanyatt, simiztem, de semmi nem segített! Egyre erősebben fájt, görcsölt de össze vissza. Felálltam, sétálgattam, akkor jobb volt egy kicsit. Apa tisztára pánikba esett, hogy visz a dokihoz, de mondtam, hogy ez még tuti nem az, az biztosan jobban fáj..... Szóval 3 órán keresztül ezt játszotta a kis Pocakpöci, fáradhatatlanul mozgot, csak mozgott, én meg fújtattam.... Aztán hajnali 6 fél7 körül elaludtam és azóta semmi :shock: Meg se mozdult, szóval nem értem ezt az aktivitást, vagy mondhatnám agresszivitást, mert már-már annak tudtam be ezt az égtelen tevékenykedést! Mi Nem Tetszhetett Neki?????????????
Ezek lennének a jósló fájások?? Fogalmam sincs, mindenesetre éjjel nem voltam megijedve, viszont most, hogy visszagondolok rá, bármi megtörténhetett volna....
Veletek történt már hasonló az utóbbi időben???

Kép
h.bogesz

Bogesz: Az nem V.I. P. szoba állítólag, hanem ha nincsen ott senki, akkor elvileg automatikusan oda kesrülsz be szülni.....kiváncsi vagyok :lol:

Nekem ami nagyon tetszik, hogy sok helyen kikötözik a lűbadat, de a Jánosba nem ez tetszik!Kicsit emberbarát!!! :lol:

Kép
kis pupu

Jucu
Műköröm... alapvetően szülésnél nem gond. Viszont, ha császárra van szükség, akkor jó, ha legalább 1 ujjadon nincs.
Műtétnél van egy kis érzékelő, amit az ember ujjára lehet csiptetni és a vér oxigéntartalmát méri... ezt a műköröm befolyásolja.

Mikegirl
Kórháza válogatja, hogy császár után mikor kapod meg a gyereket...
Vendég

bogesz: bocsi nincs erőm visszaolvasni. Faros a babád? Mert Vivi is anno faros volt és egyszer játszotta ezt el szülés előtt egy héttel. Megfordult. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Bogesz
És azóta mocorog????
Vendég

Lányok: csudi szépek a pocik...

Jucu: csaszinál nem szeretik a műkarmokat... ja, Sabine már írta....

Nagyon melegem van... szedem a diaphyllint és brutál szarul vagyok tőle... egész éjjel nem aludtam, hányingerem van, és szédülök... inkább mondjuk betudom a melegnek, mert muszáj szednem a gyerek-növesztő projekt miatt.... :(

A nyákcsap nekem szülés előtt 3 héttel ment el Gergőnél. Encsinél és Danusnál nem találkoztam nyákdugesz bácsival....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala
Alakítsuk meg a Diaphyllint szedők táborát... :lol: :wink:
Én a fájásaim miatt szedem... igaz, itt más a neve, de a hatóanyag uaz...

BOGESZ :?: :?: :?: :?: :?:
Vendég

Jó reggelt :lol:
most ébredtem fel.Akkorát szunáltasm ,hogy az csak na.De fürcsi újra játszik nemsokára. :oops:

Mikegirl
Nekem sima szülésnek indult.KÉt hét túlhordással csüt.este 9-10 körül éreztem görcsöket amik kellemetlenek voltak.Forgolódtam 1-ig ,majd ülve hintáztam még egy fél órát ,és akkor kimentem éjszakáshoz.Hát bő egy újjnyi ,de alvást javasolt és reggel meglátjuk.Reggeli vizitnél már doki nézett ,de addig nem aludtam semmit........és rögtön felkerültem szülőszobába.Még arra sem volt időm anyira bunkó volt aki értem jött ,hogy apát felhívjam.Szobatársaim csörögtek rá.
Lepakoltak rátettel ctg-re és figyelés volt.9-10 körül már 3 újjnyi volt,és akkor főorvos mondta egy óra múlva burkot repeszt.
Ekkor doki mmég sehun sem volt/illetve balcsin/cart rám.
Kimentem folyosóra álldogáltam segítsek diusnak ,de semmi.11-kor behívtak burkot repesztettek./jah volt előtte tuti beöntésem ami kb.45 prces ülést jelentet3 × i rohanással/
Burokrepesztésnél ellilult a doki feje a lábam közt meg a nővéré is és akkor ilyedtem meg.Mint utóbb kiderült már teljesen sötétzöldes fekeke volt a víz.Közben megjött dokim.4 újjnyi voltam ,de fájások nagyon gyengék,amik nekem viszont nem tűntek annak.Oxitocinra kötöttek meg valamit pluszba nyomtak be,és közben doki kézzel próbált segíteni.De dius csak nem akart beilleszkedni leszállni rendesen és 4.5 perckor azt mondta domik it mucáj császár,mert baba kárára nem mehet tovább.
Ekkor jött anesztes vmi adatlapot töltött,én átbattyogtam műtőbe oda már apa nem jöhetett be,és felültem ágyikóra.
Előredőltem de közben úgy remegtem mint a kocsonya.,,,,egy pici szúrást éreztem és utána már nem tudtam egyedül lecsúszni hátradőlni ,mert nem éreztem deréktól lefelé semmit.
Jöttek a dokik ,nagy zöld lepel egy arnyos nő fejemnél simizett és mondta minden rendben lesz.
Egy kétcsörömpölést hallottam és mintha matattak volna de nem éreztem,.....és pár perc múlva csak annyit itt a kis indiánunk,a kis óriásbébink.Utána vmit csináltak ,mert csak ezután sírt fel Dius.Odamutatták felém és annyira szép volt. :lol:
3.80-ra saccolták és mire visszhozták és engem összestoppoltak kiderült itt azb én kis dömpikém 4200 gr .
Valami fóliaszerűbe viték kiapáékhoz és úgy le a csecsemőoszt.ra és azt mondták olyan szép volt nagy kerek szemekkel nézett és nem is sírt.Mindez 15-20 perc lehetett,mármint szülés szuritól kezdve varrással.
Utána levittek őrzőbe,inenzív szoba .....kaptam katétert és elkezdték indúziót......
Kb 6 órakor voltam szobában és akkor beengedték tesómékat is.Én meg könyörögtem hozzák ide a babám hagy nézzem meg megvan e mindene.Rendi nővér volt odahozta karomhoz fektette,de nem tudtam fogni mert remegtem meg infúzió be volt kötve,de megkértem mutizza meg.ÉS tegye a cicire picit.ott volt picurit és elvitték hogy pihenjek.
Éjjel ment le utcsó infúzió és azt mondták miután lemegy felkelhetek hajnal 5 körül.Alig vártam.Nem volt egyszerű menet,kb.40 percig tartott mire kitatláltam merre ,illetve milyen pózba nyomjam fel magam és hogy üljek fel.de lehet hogy csak nekem tűnt annyinak ,de lényeg 5 kor már mentem mosakodni mire jött be nővérke.Jól lebacott miért nem szóltam ,mert segített volna és különben is .....
Kicsit kellemetlen volt egyenesen ülni ,de amikor kihozattam délelőtt a vizit után Diust el is felejtettem ..... :lol:
Átraktak sima szobába és napközben velem volt,éjjel 11-kor elvitték ,meg persze ha vizit volt és ha fáradt voiltam.CSütörtök volta műtét,hétfőn mehettünk volna haza,de vasárnap belázasodtam,tejláz.....és akkor nem engedtek ,,,sőt szopit sem mert antibiotikumot kaptam.Fejnem kellett és hétfő estére minden okés lett.kedden hazakönyörögtem magam.apja otthon volt azon a héten velem.De nem volt kellemes tetőtérből rohangálni lefelé.Hétfőtől viszont egyedül voltam és még én főztem sógoromra is aki akkor még gimis volt.Egyszóval nem vészes ,sőt ha azt nézem ugyanolyan vagyok rájöttem mint más,csak nekem mucáj volt mert baba nem élte volna túl.
ÉS most állítólag csak 6 órás gerinc,érzéstelenítés lesz utána már keltenek.
Hú közel a jövőhét .............. :wink:

Kép

Kép
jucu

Szia lányok!

Hát,látom mindenki dögrováson.Nálunk 33 fok van,kezdek rettenetesen szenvedni,már csak felületesen veszem a levegőt.

császár:passz.

csomag:túl vagyok rajta,nekem már ilyennel nem kell törődnöm szerencsére.

műköröm:leszedettem,nekem az első időben nagyon zavaró volt,a baba miatt.Féltem,hogy megkarmolom,vagy nem tudom alaposan megmosni a kezem.Most így csak később rakatom vissza.

h.bogesz:nekem még ilyen soha nem volt.

pattogóbolha:Teljesen igaz,amit felraktál.

Holnap megyek ctg-re ultrahangra...40 fokban,hurrá.
:?
tuza edit

Franciska, Jucu
Köszönöm a beszámolókat!!!! Remélem, hogy majd én is olyan ügyin viselem, mint Ti :)

Most, hogy közeledik az időpont, egyre többet és jobban aggódom....csak minden rendben legyen, vajon Babszi milyen lesz, mit szól hozzám, jó anyukája leszek-e, menni fognak-e azok a dolgok, amiknek mennie kell.....

Amikor kedden voltam a dokinál, a szülésznőnél összefutottam egy végtelenül elkeseredett, síró, újdonsült anyukával.....nem megy a szoptatás, meg valami gondja is volt még.......megrémített......

mikegirl

Sziasztok!

Meg volt ma a doki vizit.Rendes volt,nem szólt semmit,hogy nem voltam a védőnőnél :) .Pedig a mániája,hogy mindig legyenek friss értékek.Rendben van minden.3 hét múlva kell mennem megint.2 hét múlva lenne esedékes,de nem lesz itthon.Úgyhogy felajánlotta,hogy vagy 1hét vagy 3hét.Én inkább a 3hetet választottam,mondván ha valami van majd bemegyünk a kórházba.Ctg-re viszont már jövőhéten megyek.De azt mondta,hogy szerinte nem jön előbb a baba,mert nagyon fent van még.Megnézte az uh.-on,91mm a bpd-je.

Mikegirl,én is császis voltam.Nem tágultam,úgyhogy muszáj volt.Epiduráltak,ami nem fájt.Nem éreztem semmit,csak akkor mikor 2 doki a bordáimra feküdt,hogy kinyomják belőlem Gábort.Utána nekem nagyon sz.r volt a felkelés.12 óra után kelhettem fel először.Húzódott,fájt,de ha "bejárattam"egy kicsit,okés volt.Nevetni,köhögni,tüsszögni felejts el egy darabig,mert az kínszenvedés.Legalábbis nekem az volt.Mikor hazajöttünk rá 2 napra szétnyílt a sebem kb 1cm-es darabon.Ami lehet szerencsés volt,mert volt hol távoznia a felgyülemlett váladéknak.Egy kicsit begyulladt.Utána napokig jártunk vissza,meg kaptam az augmentint,de legalább nem kellett visszafeküdnöm.Egy átka volt,elapadt a tejem a sok idegeskedéstől :cry:
Ja,nálunk már másnap is odaadták volna a babát egész napra,de csak a következő napon kértem ki.Akkor már mozgékonyabb voltam valamivel.

Klíma:szombaton jönnek kötni :D :D !!Nagyon várom már!

Kép
Kép
huni

Itt vagyok újra, csak elszunyáltam, látom ezzel nem vagyok egyedül.... :wink: olyan jólesett!

Nem faros a baba, már régen befordult és ahogyan a tükörben láttam még ugyanolyan a pocim, nem változott, lefelé lejt.
Sabine, pont alvás alatt egyszer megmozdult, de azóta sincs semmi konkrét mozgás!!! Elfáradhatott az éjjel? Őszintén remélem, hogy nincsen semmi baj!

Kép
h.bogesz

Jucu, szép kis történet!!! Tényleg jó nagy babóca lett :wink:

Egész nap olyan kába vagyok, mint akit leütöttek, már másodszorra alszom 2 órát a mai nap, mint egy gyerek ....
Holnap gyorsan elmegyek egy CTG-re, nehogy már valami gebasz legyen, be is irattam magam 10:30-ra.

Klíma, az egyik legjobb találmány, na meg a mosogatógép :lol:
Nálunk már megy 2 hete. áldás, komolyan, megdöglenék, feldobnám a pacskert, mint a büdösbogár.

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

5-kor mertünk csak elmenni a bababoltba, hát jobb is, bár így is kész öngyilkosság volt ez a meleg! :shock:
Apa választott ágyneműt: fehér, kis macikák vannak rajta. Azt mondta, neki a patyolatfehér az igazán babás! Hát nem egyezik az ízlésünk, de nem baj, mert megegyeztünk, hogy majd én is választhatok egyet! :D
Szegénykém...ő csinálja most a vacsit (milyen hawai életem van :D), egyszerűen nem bírok a lábamon állni, úgy meg van dagadva, pedig ez eddig nem volt jellemző! :x
Nekünk is van mosogatógép, én is áldom, mert ki nem állhatom a mosogatást! :oops:
Mamiblue! Köszi a videót...Atyám...hogy fog kiférni?! :? Az a klíma nagyon király lesz, az tuti! :D
Robcsi! neked is nagyon szép a pocid! :D
Nora80! Én is fekve érzem leginkább! Most délután feltett lábbal pihiztem, és nagyon aktív üzemmódra kapcsolt...Valahogy kiszúrta a bal oldalamat, oda tette mindenét, a köldökömet meg mintha leeresztették volna...Apa csak nézett, hogy milyen asszimetrikus, tök poén volt! :D
Bogesz! Én még nem éreztem jóslókat, néha van, hogy szúrkál a pocim, de ez még tuti nem az...
A nyákdugót én is figyelem, mindig jól utánabámulok a pisimnek... :D
Jucu! Nem semmi a szüléstörténeted, szép méretei voltak a lánykádnak! :D

KépKép
dincuska

Huni: dobtam rád privit klíma ügyben! Mihamarabb keresd fel őket, mert a párom talált jó kis akciót is! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sabine: alakítsunk fun-klubot a diaphyllin-nek... én mondjuk ellendrukker leszek... :) nagyon carul vagyok tőle... :(
Amúgy mi a rossebbre való? VAgy ez olyan, mint a gimiben az iskolaorvos? Minden bajodra Sumetrolimot írt fel... :) Az van a dobozra írva, hogy asztmások kapják... a gyógyszerész szerint hörgőtágító... a nőgyógyász szerint a lepényi keringést javítja... amúgy a görcsökhöz mi köze?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Én kész vagyok, megyek zuhanyozni, aztán elteszem magam holnapra. Reggel 7-re vérvételre kell mennem.

Sok sikert mindenkinek az alváshoz. Mi épp most költöztünk le a lenti hálószobába, mert az két fokkal hűvösebb.......Fent 31,3 fok van, lent "csak" 28,4....irigylem a klímásokat :)

mikegirl

Sziasztok!
Már alig élek ebben a melegben!
Egész nap csak hideg vízzel zuhanyzok!
De az is csak addig jó amíg bennt állok a tus alatt.
Sajnos nekünk nincs légkondink,de tervezzük, de csak jövőre lesz belőle valami :cry: A kocsiban viszont van úgyhogy mondtam apának ha már végképp nem bírjuk, akkor elmegyünk kocsikázni.
Vigyázzatok magatokra!

KépKép
dudu_84

sziasztok, jó sokat írtatok!!!!
nemtom, én nem szenvedek nagyon a melegben. viszont a vérnyomásom magas. védőnőnél 140/90 volt a per-em nem is szokott itthon ennyi lenni,mindig 70 körüli. de a vizeletemben nincsen fehérje. és nem is dagadok nagyon. annyira, amennyire terhesség nélkül is szoktam. szóval, remélem nem lesz baj.

én már majdnem mindent bepakoltam. ma beszéltem szülésznővel is. szimpi volt.

nekem a múltkori hidegfrontnál voltak hajnalban görcseim, de tegnap is egy 10 percig görcsöltem. azt mondta a szülésznő,hogyha olyan eddig nem érzett görcseim lesznek...na, akkor szülök. de lehet nem is lesznek görcseim. hiszen mindnekinél másképpen jön a szülés :)

ja, elkezdem szedni a homeopátiás bogyóimat. meg a szülésr eis viszek be. meg vettem gátmasszázshoz olajat. végül orbáncvirágot. nem tudtam,hogy orbáncfű, vagy virág kell szerintetetek? a szülésznő azt mondta mindegy.

na, lépek aludni.
mindnekinek nyugodt éjszakát. ha van még ilyen :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Gyorsan bekuksiztam és nem tudom megállni, hogy írjak.

Császár: Én már kettő történetével is szolgálhatok. Az elsőre nem készültem, ugyanis sima szülésnek indult. Igaz a lányomat túlhordtam tíz nappal és esze ágába sem volt megszületni. Már túlvoltam egy zselés tágításon ami semmit sem használt. Majd az egyik doki úgy döntött burkot repeszt és nyomatták belém a gyorsítót. Közben végig feküdtem a hasamon a ctg-vel. Nem voltak erős fájásaim, nem is tágultam. Este felé amikor már igazán untam az egészet és fáradt is voltam már meg ezer más bajom volt még közölték velem, hogy nem várhatnak tovább meg kell császározni. Az ok téraránytalanság és fájásgyengeség. Akkor maga volt a megkönnyebbülés. Tudtam, hogy hamarosan túl leszek rajta. Este 20,40 kor lett meg a lányom 4000g és 53cm. Altatásban csinálták, mert valamiért nem sikerült az érzéstelenítőt beadni. Csak másnap láttam délután a gyereket, ez szörnyű volt így utólag de akkor nem voltam magamnál fel sem tűnt. Altatás után mondhatom elég nehéz felkelni, de a seb nem fájdalmas, a lábadozás sem tartott túl sokáig. Egy hét után már talán futottam is. A második egész másvolt, össze sem hasonlítható. eleve lelkileg feldolgozni könnyebb volt mert készültem rá. Az első fényében 51%-ot jósoltak a császárra. Hát bejött. Úgy történt, hogy a második pici lányom sem akart időbe megszületni. Őt is túlhordtam két napot. Az orvosi tanács összeült és azt mondták fájás gyengeség miatt valószínű ez sem fog menni. Hát beutaltak a műtőbe. Ezúttal sikerült a gerincbe érzéstelenítés. A műtét gyors volt 20perc míg kiveszik a babát és még 20 míg össze stoppolnak. A legjobb, hogy a kicsikémet láthattam. A seb szintén nem fájta, a műtét alatt semmit sem éreztem. A gyógyulás kicsit lassabb volt szerintem két hétbe is tellett, míg újra a régi sebességemmel mozogtam. De amúgy nem volt rossz vagy fájdalmas. A már mások által is említett nevetés, csuklás, tüsszentés az horror.

A kettő között a különbség óriási volt de inkább lelkileg, nekem nagyon sokáig nehéz volt megemésztenem, hogy nem szülhettem rendesen. Sokáig a dokikat okolom de most már úgy vagyok vele, hogy van egy szép lányom aki egészséges annó ebbe bele is lehetett volna halni. Tehát inkább hálás vagyok. Persze valahol ma is fáj, hogy én nem tudhatom meg milyen egy természetes szülés, de van gyerekem teherbe tudok esni és ki tudom hordani, sokaknak ez is gond. A csoda egy része az enyém is lett. Most már nem is készülök másként. Viszont tudom előre melyik nap lesz meg a fiam és még választhatok is és ez jó.
Félni persze most is félek, de nem látok nagyobb kockázatot, az egyéb szülésekhez képest. A lényeg, hogy bízz a dokiban, tudja mit csinál. Gondolom a felépülés még lassabb, nehezebb lesz mint az előző kettő de már akkor is nagyon várom.

A tejtermelésben elvileg, azaz állítólag nem befolyásoló tényező de szerintem később indul be. ettől még szeretem őket az első másodperctől fogva vagy már azelőttről is. A Jánosba úgy van, hogy neked kell kihozni a babát, tehát amíg nem tudsz mozdulni nem mész érte. Mondjuk az őrzőből nem is lehet, de a férjem behozhatta. Szoptatni is később kezd el így az ember lánya. De ezek mind annyira kórház és egyén függők, és persze a fájdalom is és a felépülés is különböző, nincs rá szabály. Hozzá teszem nekem elég alacsony a fájdalom küszöböm.

Remélem elég megnyugtató voltam. Sok sikert!!!

Uff!!! A többit majd holnap.

Kép
Kép
Kép
bebi

Lányok,
kész élmény olvasni ezeket a történeteket. :)
Nekem a fejéssel kapcsolatban volna kérdésem az anyukákhoz. Úgy rémlik, egyszer már volt róla szó, de nem emlékszem pontosan, visszakeresni meg reménytelen vállalkozás, szóval inkább bedobom a témát újra, bocs, ha sokaknak már lejárt lemez. Igazából azért merült fel bennem, mert mostanság kb. hatezer egymásnak ellentmondó véleményt hallottam róla. Most akkor kell vagy nem? Vagy inkább: ha kell, milyen esetekben? Mondjuk azt azért nemigen értem, miért jelentik ki némelyek határozottan, hogy fejni márpedig mindig kell. Nem egyénfüggő ez is? Honnan tudják előre?

italoman

Jó reggelt!

Bogesz, tegnap pont így jártam én is. Hajnalban iszonyúan görcsölt menziszerűen a pocakom. Babóca meg izget-mozgott, de utána egész nap is ficergett. A görcs szinte egész nap érezhető volt, de tompábban mint hajnalban. Nekem végig az volt a fejemben, hogy most hívjam a férjem, vagy ne. Így hogy tompult csak feküdtem egész nap. Szurkálás is volt benne, gondolom a hajnali már tényleg jóslófájás lehetett...
Azzal nyugtattam magam (már amennyire ez nyugtató lehet), hogy görcseim a kórház óta (21. héttől!!!) sajnos vannak és már akkor is erősek voltak.
Jaj, lányok én el sem hiszem, hogy már itt tartunk Babóval, olyan nehéz volt végigfeküdni a terhesség második felét, érezni a görcsöket és csak reménykedni, hogy kihúzzuk a végéig! De már itt vagyunk a finish-ben! :lol:

Nálunk is van 3 hete légkondi, mindig elleneztem, de most áldom a férjem, hogy kitartott mellette!

Sabine, képzeld a lábfájásra a zuhanyoztatás csak bejött! :wink:

Kép
nap12

Mona, jelentkezett tegnap?

Kép
nap12

Jó reggelt!
Férjecském kitalálta, hogy lemegyünk a balcsira.Majd térdig belemegyek a vízbe. Itthon úgyis csak nyűglődök. Legalább elterelem a figyelmemet!
Remélem a szülés nem indul be pont a balcsin. :D
Kitartás mindenkinek!

KépKép
dudu_84

Még egy pár nap és vége ennek a kegyetlen melegnek! egész nap a hideg klímás lakásban ülök, de így is estére SHREK tappancsba ment át a lábam!

Mostmár kezd terhes lenni a várandóság!

Kép
sziszike77

:( :( :( Kész vagyok feladom én megdöglök ebben a melegben.......

és megyek 10-re leszedetni körmeim :twisted:

Elbújok ,mert már kibírhatatlan vagyok :oops:

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

kész vagyok teljesen.Alig aludtam valamit,patakokban folyik rólam a víz :oops: .Megyek is mindjárt a zuhany alá.
A mai tevékenységem az ágyneműhúzásnál és a főzésnél meg is áll.Jó hideg gyümileves,és brassói lesz ubisalival.

Dudu,jó nektek!Azért gondolj ránk is mikor a vízbe mégy :lol: .Anyumék is lent vannak Füreden,tiszta irigy vagyok rájuk,de mi már nem mertük bevállalni az utazást.Majd jövőre talán lemegyünk mi is.

Kép
Kép
huni

Hello!

Nem akarok fárasztani senkit...kicsti rossz kedvem van! Pedig legalább 1 szobában sikerült kellemes időt varázsolni a klímával, remélem nem fázunk meg tőle!

Kitartás! :wink:

Judit

mamiblue

Italoman!
Szerintem: az elején nem árt fejni, amíg be nem indul a tejcsi. Később csak akkor, ha kevés termelődik és rá kell segíteni vagy tartalékot kell képezni a fagyasztóba. Amúgy, ha minden rendben van, fölösleges macera. Elvileg annyi termelődik, amennyi a babónak kell, igény szerinti szoptatás mellett. Ez mondjuk jelentheti azt is, hogy óránként kéri a cicit, vagy mondjuk 1 órán keresztül szopizik (szopizna)....
Majd meglátod. Kialakul. A lényeg, hogy bármi is történik, ne borulj ki. Ha esetleg mégsem megy: más babák is felnőttek tápszeren. (Mondom ezt úgy, hogy Benus 19 hónapig szopizott.... De nálunk nem volt semmi gond.)

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Egész hajnalban fájdogált a hasam alul, olyan volt, mint amikor megjön az embernek. Szerintetek ez ilyenkor már természetes, vagy hivjam fel az orvosomat? (Bár jelenleg szabin van Balcsin). A lábam továbbra is dagad, már csak a párom 43-as papucsa jön rám, valószinüleg abban megyek le a védőnőhöz is délben :D Szép leszek :D

horvviki

Szép napot mindenkinek!

Mamiblue, Jucu és a többi szenvedő kismama: csatlakozom hozzátok, nekem is nagyon rossz kedvem van, én is elviselhetetlen vagyok, vagyis jobban mondva a tűrőképességem nagyon a határán van. Már az este is sírva aludtam el, reggel is már kikészítettek a gyerekek (főleg a Márk), még bőgtem is egy sort (na persze ezt senki nem látta). Most (vagyis reggel 8-kor) elmentek a strandra, dél körül jönnek haza. Az ebéd már megfőtt (paprikáskrumpli), szerencsére ma már mást nem kell csinálnom. Éjszaka is nagyon rosszul aludtam, jó sokszor leizzadtam, pedig csak egy bugyiban alszom már pár hónapja.

Most meg ezek a jóslófájások is!

Tegnap este bűnbe estem, ugyanis pizzát sütöttem vacsorára, és én is ettem belőle, sőt utána még dinnyét is ettem. Rájöttem, hogy nincs értelme szenvedni, hiába tartom be a diétát, akkor is ugyanúgy dagad a kezem-lábam, nincs értelme az önsanyargatásnak, főleg ilyen melegben még nehezebb megállni.

Hűsöljetek jó sokat!

Kép
Kép
márkanyuka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: