[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2008-ban szülünk - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Vera,
Nekem se jók de eddig lusta voltam venni nem szeretek próbálgatni...

Adire,
Jó lesz ha végre túl leszel rajta... Amúgy még magától mindig nem indult el semmi? Hát ezt a meleget nehezen nem embernek való de a kaktuszaim élvezik szerintem :D
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Látom mióta nem voltam itt megszaporodtunk egy kissé. Minden új lányzót ezúton üdvözlök.

Szia Vera,

örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Látom te is írtad, hogy szeretnél jönni erre a felkészítőre. Szerintem is össze kellene jönnünk, már merivel múlthéten megírtuk, hogy mindenképp megyünk. Nagyon jó lesz szerintem személyesen talizni. Mondjuk nálad egyértelműbb a helyzet, mert így is a SOTE II-őn fogsz szülni.

Ma voltam a dokinál a SOTE I-en és képzeljétek holnap megyek nyakiredőre. Kicsit ideges vagyok, mert nem is érzek tüneteket, de majd holnap megírom mi volt.

Nekem lányok elmúlt a hányingerem illetve alig volt csak délután és este fordult elő csak a pocakom szokott fájni. Azt olvastam , hogy egy kismamának kell a délutáni 2 óra és az éjszakai 8 óra pihi. Úgyhogy ne fogjátok vissza magatokat hogyha tehetitek.

Én már sajna 3kg-nál tartok pluszba, mint már írtam nekem nem volt hányingerem ezért én tudtam enni. Na de nem zabáltam. Teljeskiörlésű kenyér, gyümi normál főtt kaja. A pocakom már nekem is akkora , hogy nem bírom begombolni a nadrágjaimat. Még jó , hogy vannak gumisderekú szoknyáim, és bővülő ruháim.
Pedig tornázok izgek mozgok sokat lótok futok a városban és itthon sem tunyáskodom. Álltalában rámolok takarítok stb. Mindíg kitalálok valamit.
Mi lesz az 5-6hónapban amikor a csúcson leszek energiával.

Adire,

Remélem én is , hogy minden rendben lesz. Mint írtad jó kezekben leszel ez mindenképpen jó. Csak így tovább!!!
vikci79
 
 


Ja melltartó kérdés. Én még nem veszek, mert állítólag a 10.héten áll meg először a mell növeledése ezt olvastam a bibliában. Aztán a 20.héten ismét elkezd nőni. Bár bocsika most vagyok 11 hetes úgyhogy mégiscsak elkezdek nézelődni.Azt írja hogy ebben az időszakban érdemes venni azután pedig a vége felé, de szerintem ez mindenkinél változó. Ha nagyon kényelmetlen akkor midenképpen vegyél.
vikci79
 
 

 
 

Azt írja, pontosan, hogy : A terhesség elején nőnek a melle aztán a 10.héten megáll majd a 20.hét körül újra nő egy picit és ez már nem változik a szülésig. Illetve a közpső vagyis a 20.hét körül inkább a mellkas növekszik és nem a mell. A legjobbnak a szabájozható bőségű melltartót ajánlja. Azt is írja, hogy ha valakinek nagyobb méretű a melle akkor célszerű éjszakára is melltartót viselni. A szoptatósmelltartót pedig a terhesség legvégén ajánlja. Ennyit tudtam ezzel kapcsolatban kimazsolázni.
vikci79
 
 


Pandi,

ÁÁ, nem még semmi... Teljesen jól vagyok. És örülnék, ha ez így is maradna péntekig, mert ha hamarabb bemegyek (esetleges vérzés miatt) akkor nem a saját orvosom műt, hanem a gonosz undok dokibácsi :?
Veletek ellentétben kicsit más terveim vannak az elkövetkező pár hónapra. :lol: Először is ledobom azt a 2 - 2,5 kilót, ami rámjött (sajna tök feleslegesen) + azt a 2 kilót ami a vizsgaidőszak alatt jött rám és mivel teherbe estem nem tudtam leadni. Szóval diéta project, torna project (amit nagyon várok) aztán napozás és tengerpart ezerrel (még nem tudom hová megyünk, a hétvégén indultunk volna Horvátországba, de erről sajnos lemaradtunk) Mindezek mellett szeretnék egy kis belső tisztítást gyüminapokkal, aztán megbeszélem a dokimmal, hogy szükség van -e valami komolyabb kivizsgálásra. És utána mivel 3 a magyar igazság, jöhet a babóca!!!! Hát ennyit rólam.

Kép
[/url]



Adire
adire
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem a napokban, ezerrel kertet alakítgattunk, úgyhogy szabadidő nuku. Azért néha beleolvasgattam, hogy mi újság veletek, de írni már nem volt erőm.

Üdvözlet az újaknak! Örülök, hogy így szaporodunk:-)

Reggel voltam vérvételen, még a belgyógyászt kell valamikor beiktatnom, aztán megvannak az alap vizsgálatok.

Nekem is nő a pocim, még jók a ruháim, de inkább azokat részesítem előnyben, amelyik gumis derekú, vagy lazább. Mondjuk van egy-két gatyóm, amik eddig lógtak rajtam, most legalább majd kitöltöm:-)
Nálam a hányinger megszűnt, elkezdtem éhes lenni... :D :( Szerencsére még csak fél kilót híztam, bár az első terhességemnél is a 20. héttől ugrott meg a súlyom, addig 1-2 kg volt, aztán bumm.
Néha még puffadok, meg állandóan fáradt vagyok, most még egy kis fejfájás is van pár napja.
De ami állandó tünet az a mellfeszülés, és látványos növekedés, bár eddig sem volt kicsi, most még nagyobb:-)), illetve a pisilés állandó jelleggel.

Adire!
Sok erőt kívánok Neked, pihenj utána sokat, gyűjtsél erőt, és újra lássatok neki a projektnek!:-)

Vera!
Üdv újra itt, olvastam, hogy jó volt a nyaralás.
Mi majd aug. 2-án megyünk, addig meglesz a 12 hetes UH, és irány pihi! Már alig várom.

Ezt a meleget borzasztó nehezen viselem, pedig nyárpárti vagyok, ez a kedvenc időszakom, de most valahogy kibékülnék úgy 25-30 °-kal max. És ez még csak a hét első napja, mi lesz még a napokban???!

Melltartó témához: Én már egy mérettel nagyobbat kell hogy hordjak, lányommal is iszonyatos méretűre nőttek a melleim, de akkor nem kezdődött ilyen hamar.
A szoptatós melltartót csak szoptatáshoz ajánlom, bár sok helyen már a terhesség végére is azt ajánlják, de nem olyan kényelmes viselet. Legalábbis én nem szerettem. Én jobb szerettem úgy szoptatni, hogy levettem a melltartót, igaz nyáron szültem, de sokkal kényelmesebb volt nekem is meg a bébinek is.
De ízlések és pofonok... :)

Már teljesen belekeveredtem ebbe a terhességi hét kiszámításba.
Az orvosi papírom szerint a 10. hetet kezdem holnap, de közben kaptam egy ilyen karikát, amin meg lehet nézni, hogy hol tartasz és mikor szülsz, ami szerint én már a 11. hetet kezdem.
Igazából attól függ, hogy nézzük. Mert ha már az első hetet, ami a menstruáció, is beleszámítjuk, akkor 11., ha nem akkor 10. Ki érti ezt??
Na mindegy majd a genetikai UH eldönti a kérdést.

Az övelterelő szerintem is jó dolog, én is akarok egyet venni, csak elég húzósnak találtam az árát. Még gondolkodom a dolgon.

Most már mennem kell, mindenkinek kellemes izzadást!! :D


Sziasztok: Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Katuci,
Igen nekem is van olyan karikám és én se értem mindig hogy most melyik hétben tartok mert ha logikusan gondolkodunk akkor 12 hiszen a 11-et már betöltöttem :roll: És a terhességet is a mensitől számoljuk hiszen úgy jön ki a 40 hét. De akkor sem értem :roll:
Vendég
 


Szia Kata,

tudom most nem vagy itt. Te számolod jól az utolsó menstruáció első napjától. Ez azt jelenti, hogy a teljes idő 280nap. Bár azt mondják, hogy a terhesség 40 hét de igazándiból 40 hét és 7 nap. Ezt is abban a bizonyos könyvben olvastam. Szumma szummárum te számolsz jól.

Hali!


Vikci
vikci79
 
 


Vicki,
Ha a terhesség 280 nap akkor az 40 hét hiszen 40*7 az 280. Nem értem miért lenne 40 hét és 7 nap ( ami magyarul 41hét) hiszen az már 287 nap :roll:
Vendég
 


Először is tisztázni kell egy nyelvi problémát, a sorszámok és a tőszámnevek közti különbséget. A legtöbb félreértést ugyanis ez okozza.

Sorszámnevek: első, második, harmadik, tizedik jelölése számokkal: 1., 2., 10., azaz a számok után ponttal jelöljük, hogy hányadik értéket fejezzük ki.

Tőszámnevek: egy, kettő, tíz jelölése 1, 2, 3 - pontok nélkül.

A terhességi kort mindkét módon lehet, és néha kell is kifejezni, de ezeknek külön jelentésük van, természetesen.

Tizedik terhességi hét azt jelenti, hogy a terhesség során már eltelt 9 hét, azaz a tizedikben vagyunk, másszóval a 9 hetes terhesség a 10. hétben van. Ismét kicsit másként a tizedik hét egyenlő a betöltött 9 hetes terhességgel.

Miért fontos ez?

Mert, mint levélírónk is tudja, bizonyos vizsgálatok terhességi hetekhez vannak kötve, ilyen a tarkóredő vizsgálat, amit 11 hetes kortól (befejezett 11 hét = 12. hét) a befejezett 13 hetes korig lehet korrekt módon végezni. És a szülés számított napja a terhesség 40. hetének utolsó napja (= 40 hetes).

Honnan kezdjük a számolást? Ezt egy megegyezés irányítja a világon mindenhol, amit Neagele-féle számolásnak hívnak. Eszerint a terhesség első napja az utolsó menstruáció első napja. Természetesen ma már tudjuk, hogy a terhesség első napja, a fogamzás általában a ciklus 14. napja, de a fenti megegyezés idején (régen) még ezt nem tudták, de azt igen, hogy a menses elmaradása a terhességre utal, és az utolsó mensesre még emlékeztek, azt látták.

Eszerint, amikor egy szülész, védőnő azt mondja, hogy 9 hetes terhesség, ez azt jelenti, hogy az utolsó menses első napjától 9 hét (és esetleg pár nap) telt el, és amikor itt a szülés számított ideje, akkor azt mondjuk, hogy a terhesség 40 hetes, mert az utolsó menses első napjától ennyi idő telt el.

Tudjuk azonban azt is, hogy sokan, egyes adatok szerint a népesség 15%-a is lehet, nem a ciklus 14. napján lesz terhes, sőt az eltérés akár egy hét-10 napnál is több lehet. Ezekben az esetekben a különféle vizsgálatok ideje, majd a szülés várható ideje is kitolódik, ha nem vennénk figyelembe, sok felesleges bajt okoznánk.

Ezt az eltérést ultrahangvizsgálattal, legpontosabban a koraterhességben, a 12. hét előtt lehet megállapítani, később már sokkal nehezebb. Ennek az az oka, hogy ultrahangvizsgálattal nem a kort mérjük, hanem bizonyos jeleket keresünk és abból következtetünk a terhesség korára: 4 hetes terhességben már látható a petezsák, de benne még "semmi", 5 hetesen már látható az embrió és 6 hetes a terhesség, ha a magzati szívműködés is láthatóvá vált. Továbbiakban a magzat un. ülőmagasságát (fejtető-far távolság, a szokásos rövidítéssel: CRL) mérjük, tehát a CRL mérés esetén már a terhesség legalább 7 hetes.

Ahogy távolodunk időben a fogamzástól, úgy válnak egyre pontatlanabbá a mérések, mert a módszereknek egyre nagyobb a hibahatára. Gondoljuk meg, hogy amikor megszületnek, teljesen egészséges és 40 hetes terhesség után az újszülöttek 3000 és 4000g is lehetnek. A szórás 33% (1 kg). A méretük alapján meg lehet mondani hány hetesek? Hiszen a 4 kg-s gyerek egy hónappal azelőtt volt (méhen belül) 3 kg. Ha így számolnánk, akkor a 3 kg-s koraszülött lenne!

Ez az oka annak, hogy, ha terhességi kort a koraterhességben egyszer már pontosan megállapítottuk, akkor ezt már később nem lehet módosítani. Nagyobb vagy kisebb gyerek oka nem a kor, ha nem a növekedés normál, vagy kóros eltérése.
Vendég
 


Pandi,

Rákóczi István Gyermeket várunk c. könyvében ezek a sorok állnak. "A terhesség időtartama a fogantatástól számítva 266 nap, az utolsó menstruáció első napjától számítva 280 nap, azaz 10 holdhónap, vagyis 40 hét. A közhasználatban 9 hónap. Ez teljesen helytelen, miután a terhesség általában 9 naptári hónapig és 7 napig tart. A zavar egyszerűen abból adódik, hogy az emberek nagy része a 40 hetet , mint 9 hónapot értelmezi, míg az orvosok és szülésznők a terhesség időtartamát hetekben és nem hónapokban számolják.
Hangsúlyozni kell azonban, hogy a szülés várható időpontja a sok szülésből kiszámított legvalószínübb időpontot jelenti. Ezért nincs semmi biztosíték arra, hogy a terhes nő az utolsó vérzés első napjától számított 280. napon meg fog szülni. ennek valószínűsége kb.5%. Ezzel szmben annak a lehetősége, hogy a terhes várt(számított)szülési időpont előtt, illetve követően+-2 héttel fog szülni, jóval nagyobb Kb.85%!"

Ezeket tudtam. Ezt olvastam. Van hozzá egy táblázat is miszerint én kb febr. 2-a körül fogok szülni.

Csak most azt nem tudom, hogy így 11 hetesen normális-e az, hogy holnap megyek nyakiredőre. Illetve a héten töltöm be ugye ezt az időpontot?
vikci79
 
 


Vicki,
Hát általában 12. héten nézik de úgy tudom a 11-től lehet de te még nem töltötted ugye be... Én pénteken megyek erre a nyakiredőre akkor leszek 12+2.
Vendég
 


Pandi,

Igen. Most nem tudom mit csináljak, mert az istenhegyiről ma hallottam hideget meleget. Mondjuk ha elmegyek a hasbaszúrosdira az tutira megmondja, hogy mi van a pocakban.

Ez a 12+2 mit jelent?
vikci79
 
 


Már teljesen megzavarodtam. Kiszámltam én is a anaptár szerint ápr.28.-a szombat óta eltelt hetek számát és az jött ki, hogy betöltöttem a 11 hetet. Most már teljes homály.

Vikci
vikci79
 
 


Vicki,
Nem csinálsz vonalzót úgy könnyebb lenne követni hogy hol tartasz. Én az Istenhegyire megyek de nekem mondták hogy ott csak betöltött 12. hét után nézik. Úgy is kaptam időpontot. Te is oda mész? Miért akarod magad hasbaszúratni 27 évesen? Vagy lemaradtam valamiről? A 12+2 azt jelenti hogy 12 hetes és 2 napos leszek tehát már betöltöttem a 12. hetet.
Vendég
 


Vicki,
Ha április 28-án volt az utolsó mensid első napja akkor ma vagy 11+2 tehát betöltötted a 11. hetet.
Vendég
 


Sziasztok!

Adire!

Kitartást az előtted lévőkhöz és kívánom, hogy maradjon meg végig ez a pozitív hozzáállásod!

Vikci!
Akkor megbeszéltük, szeptemberben megyünk az előadásokra!

Pandácska!
Az igazi terhességi korommal énis gondban vagyok. Ami a vonalzón van az a mensi alapján van számolva. Ehhez képest a múltkori UH-on kb. két héttel korábbi terhességet láttak (azt tudom hogy a p.é. nagyon késő volt). Úgyhogy remélem mostszerdán sikerül ezt a dokival tisztázni.

Lányok én már megint émelygek iszonyatosan, szerintem ebből ismét róka koma lesz.
Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Adire
Nagyon sajnálom... kitartást!

Terhességi kor
Én úgy tudom, hogy hivatalosan az utolsó menses első napjától számítják... jogi esetekben is...

Övterelő
Nélküle is el lehet úgy rendezni a biztonsági övet, hogy ne a pocit nyomja...
De majd kikérem a közlekedésis kollégáim véleményét!

Melltartó
nekem alapból elég méretes... általában sport-melltartókat hordok... az nagyon jó... :lol:
Vendég
 


Sziasztok!
Csak gyors qqcsra van időm. :)

Kata, nézd meg a linket az övterelőről: így végül is ingyen van! :)

Laura, engem nagyon megnyugtatna, ha szakember véleményét is hallanám. Majd a dokimat is megkérdezem szerdán.

Melltartó: érdekes, még a pozitív teszt előtt néhány héttel vettem új melltartót: az E és az F kosár között filóztam, próbálgattam. Végül a nagyobbat vettem. Úgyhogy nekem még jó. :D Éjszakára melltartó??? Én meg is halnék! Alig várom, hogy levegyem! :D:D:D

meri
 
 


Sziasztok!

Nekem is gondom van a terhességi korral,mert mivel nagyon korai pé-m volt így a baba sokkal idősebb,mint a mensi szerint.Én most az uh alapján készítettem vonalzót.Mivel már volt 4 uh-om így a dokival be tudtuk lőni a terhességi kort.Szerintem a koraterhességben jól megsaccolható a kor.De a lényeg,hogy minden rendben legyen. :wink:

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


A terhesség korának meghatározása
A 20. terhességi hét előtt a születés várható időpontja ultrahanggal határozható meg legpontosabban.

A 10–12. héten ±3–4 napnyi pontossággal, más időszakban ±7 napnyi pontossággal lehet a kort meghatározni. Ha a terhesség ultrahanggal meghatározott kora több mint egy héttel eltér a menstruáció alapján számított kortól, akkor a születés várható időpontját az előbbihez kell igazítani.

A fej-far távolság alapján meghatározható a terhességi kor már a 13. terhességi hét előtt is.

A 11. terheségi hét után a biparietalis átmérő (BPD) vagy a femur diaphysisének hossza vehető alapul, esetleg a két érték együttesen is vizsgálható.

Az elvégzett mérések alapján meghatározott gestatiós kor táblázatokból kiolvasható. Számos ultrahang készülékbe ezeket a táblázatokat beprogramozzák, így az ilyen berendezések mind a gestatiós kort, mind pedig a szülés várható időpontját automatikusan megadják.
Vendég
 


Kismamák esetében a biztonsági öv magzatra gyakorolt káros hatásáról szóló vélekedések ugyancsak a kellő információ hiányára vezethető vissza. A tesztek és az erre irányuló kutatások egyértelműen bizonyítják: ha nem védi öv a kismamát, az előre zuhanó test túl közel kerül a műszerfalhoz, és amennyiben a járműben a légzsák is aktivizálódik, úgy végzetes ütést mérhet az anyára és magzatára egyaránt. Orvosi szempontból annyi javallott, hogy a terhes anyák a biztonsági öv vízszintes hevederét ne a hason, hanem alatta, a medencénél vezessék át. Megoldást jelenthet az úgynevezett „magzatvédő” heveder alkalmazása, amely a combok között rögzíti az automata öv alsó szárát, így az a pocak alatt öleli át a testet.


Biztonsági öv rendszerétől függ, hogy kell-e az övterelő, vagy be lehet az övet úgy állítani, hogy az a pocak alatt legyen.
Vendég
 


Szép jó reggelt!!!!(hajnalt :lol: )
Nem tudok aludni :? , kikészít ez a meleg!!!!! :x

A terhességi hetek szerintem is így számolandók, hogy az utolsó menzesz első napjától, aztán a szonográfus megméregeti a babót és ha nagyon eltér a számolt kortól akkor azt kell figyelembe venni!!!!

Én sem tudom, hogy pontosan mikor is kell menni a 12-dik heti UH-ra, szerintem felhívom az UH-os rendelőt, a dokim csak azt mondta, hogy 25-e körül. :roll:

Vera:köszi a lányom dícséretét :lol: , ez a dolog engem mindíg meglep, mert nekünk ugye ők a leggyönyörűbbek, de amikor ezt másvalaki is mondja az nagyon jó érzés és váratlan érzés!!!!!
Egyszer álltunk a buszmegállóban és a Szoni odament egy nénihez dumálgattak, a néni mondja milyen szép kislány.A párom addig az árnyékban állt a fiammal, mikor jött a busz odajöttek, erre a néni:"egyik szebb, mint a másik"!!!! :lol: :lol: :lol:

Adire:kitartást, majd gondolok rád pénteken.Sajnos nekem is volt egy vetélésem a 2 manó között, spirál mellett estem teherbe, de nem volt szívünk emiatt elvetetni!!!Sajnos a 15-dik héten elvetéltem, megindították 2 x is a szülést, nem sikerült és a harmadik nap műtöttek meg, én ettől a 3 naptól is kivoltam.Nem is értem miért kell ilyen sokat várnod!!!!! :roll:
Bocsi, ha valakit elszomorítottam. :oops:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!

Hogy vagytok? Csinaltam egy nagy tál zöldségsalit és gyümisalit ezt fogom ma enni igazi vitaminbomba :D
Vendég
 


Jó reggelt!

Bemegyek a munkahelyre... beszélek a felettesemmel, hogy tudnak-e valami kismamis munkát adni, vagy táppénz?

Egyébként jól vagyok.... szeretnék egy kicsi rókicát legalább :wink:
Vendég
 


Poppi,
Tessék egy egész család :lol:
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Poppi!!! Rókát kérsz?
Mikor tudsz érte jönni? Már küldöm is a címet. :D
Tegnap már sírtam, annyira rosszul voltam. Ma reggel végre hánytam is.
Rosszul levősök! Ti nem vagytok gyengék? Úg yérzem magam, mint akit az első tavaszi szellő elvisz.
Panda!
Légyszi részletesen számolj majd be a hétvégén az Istenhegyi-s tapasztalataidról!

Tartsatok ki, aki teheti, ki se tegye a lábát a lakásból!!!!!
CSütörtök-péntekre még 5 fokkal melegebbet ígérnek. Ennél?????? :?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Ja, még az övvezetős témához: nagyon sokat ülök kocsiban és amikor megtudtam a babát, az első utam a Brendonba vezetett, ahol 10 ezerért lehet ilyet venni. Nem mondom, hogy olcsó, de tök jó volt, az első vásárlás a kicsinek. :wink:
Tapasztalat: NAGYON JÓ és kifejezetten kényelmes. :) Az ülés hátuljánál kell összekapcsolni, van egy "lap" amire ráülsz és annak van egy összekapcsolható pántja, amin keresztül kell vezetni az alsó övszárat. Kicsit "bevág alul" de legalább még kellemes is vezetni vele. :oops:
Szóval ajánlom mindenkinek.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Pati,
Én hat hetesen olyan voltam mint egy zombi :? aludtam hánytam néha ettem kb ennyit tudtam csinálni. Pénteken 10-re megyek a vizsgálatra és majd mindent részletesen elmesélek :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Ma reggel elkerült a vörös róka, hálistennek. Viszont elég zizi az agyam így 1 hét pihi után és ezt a munkatársaim is látják, a nagy meleg meg még rá is tesz.

Poppi!
Arra küldtem feléd a rókát, szerintem ma estére megtalál téged is. De vigyázz rá, alattomos dög, sunyiban jön, amikor nem számítasz rá :D

Holnap délután megyek nőgyogyihoz, drukkoljatok, kicsit félek, bár a tüneteim megvannak.

Pandácska!
Kellett neked gyümisalit írnod, most azonnal bevágnék egy fél hideg görögdinnyét, de a munkahelyemen nem küldhetek el senkit dinnyéért. :cry:
Viszont hazafelé menet veszek egyet, mert nagyon kívánom.

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Jó reggelt! :D:D:D

Laura, köszi az infót!

Márti, akkor én is csatlakozom: tényleg szép a kiscsajszi. :D

Panda, a gyümisaliból küldhetnél egy kicsit. :D:D:D

Pati, igen, mi is gondolkozunk az övön: tegnap valaki (de ciki, hogy nem emlékszem, ki) betett egy linket, és ott "kölcsönzöd" 10E-ért, és ha már nem kell, visszaviszed és levásárolod... Tök jó, nem?

meri
 
 


Lyányok,

Akkor írja meg mindenki, hogy kiért mikor kell izgulni (uh) mert én itthon vagyok, ráérek szorítani :lol:

Ma gyüminapot tartok. Nem lesz nehéz kibírni.

Új elméletet alkottam: Mivel ugyi nekem nem volt senki a petezsákban (üreske volt) , ezért én nem is vesztettem el senkit :lol: A petezsákocskát kiveszik, szép tiszta leszek belülről és jöhet bele a babóca!

Eszter,
Eddig is volt vonalzód, csak nem vettem észre? Vagy ez új?

Kép
[/url]



Adire
adire
 
 


Adire, pontosan ez a megfelelő hozzáállás!!! :D Nem lehet folyton azon agyalogni, miért így történt, mi lett volna, ha... Szépen előkészített kis helye lesz a bébinek, aki hamarosan be is költözik... Majd csak figyelj! :wink:

Nekem drukkolhatsz holnap este: 12. heti uh!!! :)

meri
 
 


Adire:nem próbálod ki a 90 napos fogyókúrát?????Bár neked nem kell sokat leadnod, de az pont 3 hónap :wink: , én most a babó előtt 10 kg-ot fogytam vele 2 hónap alatt, és elviselhető, 4 naponta gyümölcsnap 8) , most még az is jólesne!!!!!

Meri:én linkeltem be :lol: , látom ennyire felejthető vagyok!!!!! :mrgreen:
Én sem vagyok még képben, hogy ki kicsoda és ki kivel van!!!!!! :shock: :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, rád tippeltem volna... :D De asszem mostantól jegyzetelni fogok. :lol: :lol: :lol:

meri
 
 


Meri,

Kezem lábam keresztben holnap :lol:

BMO,
Köszi a tippet, de ha végre el tudok kezdeni mozogni, akkor hamar leolvad rólam az a "pár" kiló felesleg. (remélem) De nagyon ügyi vagy, hogy 10 kilót leadtál!!! le a kalappal! És tornáztál is mellé, vagy csak diéta? Mert én a kettő kombinációjának vagyok a híve! Egyébként én olyan 59 szoktam lenni, (tehát nem egy nádszál) most 63 vagyok.

Kép
[/url]



Adire
adire
 
 


Bmo!
Barna is óvodás lesz szeptembertől, igaz, csak délelőtt. Ebéd után hazahozom.

Judy!
Köszönöm az érdeklődést, sajnos még tart a szigorú fekvés min. 1 hétig. Bár enni már néha felkelek.

Mpatr!
De én is nagyon gyenge vagyok, bár az egész napos émelygés megszűnt, de a róka koma még utolér napjában 2x-3x. Te nem fogysz?

Holnap látom többen mentek UH-ra. Drukkolok mindenkinek!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske, ne haragudj, én lehet, hogy valahol lemaradtam... Miért is kell feküdnöd? És azt hogy bírod, főleg két gyerekkel?

meri
 
 


Meri!
Sajnos volt egy csúnya vérzésem. Kialakult egy vérömleny a magzatburok és a méhfal között. A babának szerencsére nem lett baja, de amíg teljesen fel nem szívódik a haematóma, addig szigorúan feküdni kell. (Mert sokkal nagyobb a vetélés kockázata.) A kisebbik fiammal is így jártam, vele kb. 7 hétig feküdtem.
A férjem is kivette a nyári szabadnapjait, amikor meg dolgoznia kell, akkor babysitter jön, aki futkos a gyerekekkel. Majd csak túlleszek ezen is.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Húúú, Boeske, nem irigyellek! Viszont nézzük a jó oldalát: vérzés mellett is megmaradnak babák. :)

meri
 
 


Sziasztok,

Mától hivatalosan is kismami vagyok, reggel megkaptam a kiskönyvemet, csütörtök reggel megyek a beutalókért meg vérvételre.
Holnap meg uh-ra a saját dokimhoz.
Olyan fura érzés ujra kiskönyvet szorongatni a kezemben.
Azt mondta a védőnő, hogy mivel nagyon jól vagyok, nincs hányinger nagyon figyeljek oda, hogy a 18-ik hétig lehetőleg ne hízzak. Könnyű azt mondani... :lol: :lol:
Ugye aki hányós annak könyebb, mert kevesebbet tud enni.

Boeske,

Azt az 1 hetet már fél lábbal, akarom mondani fél oldallal :lol: is kibírod. A lényeg, hogy a babó jól van. Hát azért nem irigylem a férjedet sem. :lol:

Poppi,

Ugy látom egy időre Pandi ellátott kisvukokkal. :lol: :lol: Aztán semmi panasz ám. :lol: :lol:

Pandi,

Hmmmm... gyümölcssalit én is nagyon szeretem, azt hiszem este én is csinálok. :lol: :lol: Nagyon megkívántam tőled.

Vera,

Örülök, hogy ma jobban vagy, és holnap pedig minden rendben lesz a nőgyógyásznál. Gondolok rád. :lol: :lol:
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy egyek sok dinnyét, pedig az is hízlal, mondjuk sok benne a víz is, amire nagyon szükségünk van ilyenkor.

Adire,

Ez nagyon pozitív gondolkodás, és tényleg szépen tul leszel rajta, és hamarosan jöhet a kicsi. :lol:

Meri,

Neked meg drukk holnap estére, de tuti minden ok lesz. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Judy,
Gratula a kiskönyvhöz :D
Vendég
 


Boeske:akkor neked is meglesz a napi túrád szeptembertől!!!!! :wink:

Judy:kedves védőnőd van :shock: és utána lehet csak hízni?????Na ez azért nem így van!!!!!
Graulálok én is a kiskönyvhöz!!! :P

Adire:nekem azért nagyobb a kezdősúlyom , amiről fogytam :oops: nem is sokkollak vele!!!! :lol: De 3 hónap alatt ez a pár kg tuti lemegy!!!!Én nem tornáztam, nagyon nincs energiám a gyerekek mellett, néha örülök, hogy élek!!!!! :roll: 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Judy, gratula!!! ;)

Márti, te nem vagy benne a táblában?

meri
 
 


Meri,
De benne van csak még amit felraktam tegnap abban nem volt benne.
Vendég
 


Hazaértem.... kicsit volt csak meleg... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
(és légkondis a kocsim)
Maradok itthon... legfeljebb akkor hívnak be, ha valamit nem tudnak... :evil:

Övterelő
Azt kell megnézni, hogy mennyire gyorsan lehet kikapcsolni... egy balesetnél, ahol gyorsan ki kell szállni a kocsiból, vagy mentésnél... (ne legyen rá szükség....)

Rókicákat köszönöm.... szerintem, azért nem jutnak el hozzám, mert a kutyim elkergeti őket :lol: :lol: :lol: :lol:

Boeske
Kitartást....

Mpatr
Túl messze vagy... :cry:
Vendég
 


Jaaaaaa! Köszi, Panda! Csak mondtam, ugye, hogy jegyzetelek, annyian vagyunk! :lol: 8) :lol:

meri
 
 


Vicki
Miért kell a hasszurka?
Én az istenhegyiről leginkább csak jót hallottam...
Vendég
 


Bmo,

Hát igen, alapból sem volt szimpi, de miután mondta, hogy nem kellene hízni a 18. hétig még ellenszenvesebb lett. Én próbálok, de sajna mind a 2 terhességnél igencsak szedtem fel kilókat. Ilyen az alkatom, még a levegő is hízlal, nem hogy egy baba.
(amugy ő meg kb 200 kg :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: