A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgi és Ati!
Gratula Samuhoz, gyönyörű kiskrapek! Gurgika nagyon ügyes voltál, várunk vissza mihamarabb!!
Zsú
Hajrááááá!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Orsi: Engem Péter lepasszolt a profnak. Hozzá kell mennem a beutalóért és az NST-eredménnyel is. Hmmm. Majd meglátjuk.

Most beszéltem Gurgival. Ők nagyon jól vannak, tényleg nagyon boldog, minimális a gátsebe (3öltés). Samuka próbál szopizni, ügyeskednek. Nagyon boldog!!!! 8) :lol: :lol:

Mesélt Zsúról is. Most nemrég repesztett burkot a doki, de csak 2 ujjnyira tágult eddig Zsú... mondtam, hogy mennek a drukkok mindenkitől.... :lol:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Megjöttem a kozmetikustól. Kint már most hőség van, ma azthiszem már ki sem teszem a lábam a lakásból.

Egyébként pedig nem állok a helyzet magaslatán, fáj a fejem, (pedig egész terhesség alatt nem fájt egyáltalán ) olyan hasogatósan ( ezt jól leírtam) és szédülök is kicsit. Sajnos nincs vérnyomásmérőm, pedig most megnézném mennyi lehet. Lehet hogy fölment és ezért ez a rosszullét? Nekem egyébként mindig alacsony a vérnyomim, a terhesség alatt is végig 100 körül volt max.

Megyek is, lepihenek kicsit, remélem javít a helyzetemen.

Sziasztok, pihenjetek ti is sokat.

Móni

Kép
Kép
moni1973

nem semmi, a Péterfyben zajlanak az események.... :D :D :D

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok,

Zsú: mennek a drukkok ezerrel +++++++++++++++++++++++++

Gurgiapa: nagyon gratulálunk Samuhoz, nagyon édes kisfiú és nagyon formás is!

Móni: köszi a drukkokat, már nyitva a méhszáj, de még csak minimálisan, sok a vizem, tehát nem tud a baba becsúszni a csatornába, fájásaim 96-100 körül mozogtak megint, de a szülésznő már megszokta, hogy csak keményedést érzek (valószínű, hogy a víztől nem fáj jobban) tehát helyzet u.a. akár ma, akár egy hét múlva is szülhetek! Megvizsgált a doki, nem fájt annyira (TIPP! Nagyon széttárni a lábat, és felhúzni a térdet, csökkenti a nyomást, és nem fáj annyira- tényleg bevált nekem - na jó közben magamban énekeltem is...) remélem megpiszkált valamit.

Na megyek és csatlakozom Mónihoz én is és lefekszem, semmit nem aludtam éjszaka leesett a vérnyomásom (ami most kicsit magas) ebben a rohadt melegben nagyon döglődöm...

Szép napot nektek, és kitartás ehhez a hőséghez! Puszi

Andrea
Kép
kindernay

sziasztok!

Babdorka! Köszi hogy feltetted az irományomat, csináltam új vonalzót hogy ne kelljen két sort elfoglalnia. Ha van időd légyszi cseréld ki, köszike!

Mégegyszer gratula minden új babának és anyának!

Emi

Kép Kép
emi_25

Zsuzsi: Ne haragudj! Tök hülye vagyok! Persze lepasszolt a profnak! Őt én mindig többet látom :wink:
:oops: Tök szita az agyam!
Vendég

Orsi: Nem baj, hát mér kéne neked ezt tunni. Lehetnék akár a Péternél is, amíg szabira megy, de ő jobbnak látta, ha átad a profnak egyből. :lol:

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Gurgika és Gurgi-Ati! Nagy-nagy gratula a kicsi Samuhoz. És annyira szép baba. Várunk vissza benneteket!

Zsú! Nagyon szorítok neked!!!!!!

Bori! Akkor egy darabig eltart még. Védőnő szerint erős a tejci, azért van.

Anne! Mennyi vízbe teszel 2-3 csepp citromlevet? Egyébként, nekünk gyógyszertári babavizunk van.
molkata

Hát ma lusta voltam és nem főztem :oops: (tegnap se :oops: ) bakker tiszta ciki, de kedvem sincs, meg nem akarom bemelegíteni a lakást ami így is 40 fokos :shock: (panel ááááá) ..... Hoztam menüt a közeli kajáldából, most jól beettem, tűzforró májgaluska levest, meg zöldbabfőzeléket fasírtal + süti :D

Molkata: Mit jelent az, hogy "erős" a tejci?

KinderAndi: Azért ha már picit nyitva a méhszáj, az már haladás.... Kapd el apát :wink:

Zsúékról valami infó????????

Gurginak végülis csináltak szülés után eü. küretet? Zsuzsi te jól informált vagy, tudsz róla ? :) Frankón érdekel mi a fenéért csinálják a Péterfyben :shock: Vagy van olyan másik kórház az országban, ahol szintén csinálnak minden szülés után?????

Áááááááááá kiscsávóhoz leért a kaja felébredt, na akkor én meg lefexem, mert kirúgja a ház oldalát, és rettenetesen fáj ahogy mozog :shock: , nem bírok ülni..... :(

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gurginak és Samunak óriási gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gyönyörű kisfiú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsú: +++++++++++++++++

Én is marhára kivagyok ebben a hőségben. Szédelgek a lakásban mindenfelé, de sehol sem jó!!!!!!!!! Holnap pedig egész nap mennem kell....................Már most rosszul vagyok.....

Kép
barbuli

Enikő: Erről most nincs infóm. Alkalomadtán megkérdezem Gurgitól...

Kép
zsuzsi**

Enikő! Hát, szerintem azt jelenti, hogy tápanyagban dús.

Állítólag terhesség alatt a legrosszabb a hőség. Majd meglátjátok, hogy utánna még rosszabb, látni ahogyan a kis picurka szenved a melegtől és ízzad. Mi nemsokára fürdünk és este megint. Hátha segít rajta.
molkata

Várom, hogy kimosson a gép, h kiterithessek, addig nem akarok lefeküdni.....

Zsuzsi: Okés :) Köszi. És ha beszélsz vele pusszantom :wink:

Molkata: Értelek!
Ezért nem szabad meztelenül (pelusba) hagyni a kicsit, egy vékonyka bodit mindenképp rá kell adni, hogy az izzadtságot beszívja, és többször fürdetni + cserélni a bodit. Ha mezítelenül hagyod az izzadtság kikezdi a kis bőrét... :( Vagy ha alszik, akkor textilpelussal lehet letakarni, az is jól beszívja az izzadtságot.....
Szegénykén tényleg borzalmas lehet nekik is, mint mindenkinek. Szerintem ez az idő már mindenkit nagyon megvisel a pici babáktól kezdve a kismamákon át az öregekig mindenkit....

Mi ahogy kijövünk a klinikáról megyünk az anyakönyvi kivonatáért, és csináltatjuk az útlevelet törpnek, és húzúnk ki egész nyárra a mamáékhoz Szabadkára (nagy hüsi magánház, bazi nagy hüsi kerttel). Már nagyon szenvedek ebbe a hülye panelbe, pedig még viszonylag "hüvös" a lakás mert elsőn lakunk. El tudom képzelni mi lehet anyóséknál a 9.-ken :shock: :shock:

ceniko
Szeged

Enikő! Köszi. Body mindig van rajta.
Szabadka? Egon keresztanyukája Szabadka mellööl (egy kis faluból) származik. Biztos szép hely....
molkata

Vasárnaptól várható pici enyhülés... Basszuskulcs addig még hány nap van :cry: :shock:
http://www.idojaras.hu/mo_6nap.php

Molkata: Szabadka jaja :) Vagyis Palics :) Csak Palicsot nem szokták tudni, azért írok Szabadkát :oops:

ceniko
Szeged

Majd megkérdezem tőle, hogy ő pontosan honnan. Egyébként, abban a faluban a szülei pedagógusok voltak. Még az is lehet, hogy ismernéd...
molkata

na, kis erő összegyűjtve, termés napirendre elolvasva.
Nme tom az felkerült-e, vagy az elszállt irományomban volt, hogy az este mire olvasta volna, elszállt a net.

Ma apácska ebben a hőségben kiszedett a házból minket, kellett menni közjegyző előtt aláfirkantani valamit. Há elragadtatásom határtalan vót. Fújó gyomorral, hőségben alvó törpöt fölkelteni.....
Igaz, jó is vót a dologban, jányom annyit ad enni a pelusoknak, hogy elfogyott a popsitörlő, így pótoltuk. Most a Bella-t fogjuk kipróbálni, más nem vót a bótban (avagy csak valami no name, amikben nem bíztam).

Na, takarítónéni itt, mék neki enni adni, oszt ha nem estem össze, még jövök.

Zsúnak drukkjaim.

Ágival vajon mi a fejlemény?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Mi van ma, senki nem gépezik a meleg miatt? Máskor ilyenkor már minimum 2-3 oldal termés van :wink: .

Nálam a helyzet változatlan, viszket kezem-lábam-hasam, a kórházban azt mondták, terhességi viszketés, belefér, ha nagyon eldurvul, szóljak.
Ctg tökéletes, minden rendben.

Rájöttem valamire.
Ami nem szabályos alakú görbe a ctg-n, hanem kiugrás, az hiába éri el a 80-90-est, nem fájás, hanem a baba feszíti a hátával az érzékelőt, vagy belerúg. Vagy ez kombinálódik keményedéssel, akkor kicsit elhúzódóbb kiugrás lesz.

Bakker, reggel ráálltam a mérlegre. 20 kg-nál tartok. :shock: :shock: :shock:
Igaz, most vizesedem is valamennyire, Eminél nem volt víz, de eami sok az sok(k) :oops: !

KépKépKépKépKép
uxi

Kata: 1 kis cumisüvegnyibe teszek 2-3 cseppet. :)
Vendég

Sziasztok!

Hír Zsúról: Lassan halad a dolog, még csak 6 cm-nél tart! Kapott EDA-t! Este 6 körül lesz valószínűleg baba!
kata05

Szisztok!

Hajdu Zsolt vagyok a Dikó férje.
Teszek fel egy képet Jázminról.
Puszi Kép Hajdu Jázmin Ildikó

KépKépKép
dikó1

Jaj Kata, köszi már nagyon izgultam érte! Szegénykém! Ebben a dög melegben. Mondd meg neki, hogy mennek a drukkok és mellette vagyunk! Puszi, köszi

Andrea
Kép
kindernay

Szia Zsolt! Köszönjük a képet! Jó egészséget és sok tejet kívánunk nekik! Milyen lányos apának lenni? ;)

Kata! Hajrá Zsú! Ha sokáig tart is, egyszer végetér, és ott lesz a kis ajándék a végén! Sok energiát és türelmet kívánok Zsúnak!
Vendég

Hajrá Zsú!

6 centi az már több mint a fele! (S a második fele gyorsabban szokott haladni).
Nagyon szorítunk!

Csajok, én lenyúzom a lábamat!!!! Ha még 10 napig így fog viszketni, nem a szülészeten, hanem a bőrgyógyászaton, vagy valami bőrátültetős helyen fogok megszülni.:evil:

KépKépKépKépKép
uxi

Szeritnetek lehet kádban fürdeni? Ha befeküdnék egy kádnyi hideg vízbe, talán jobb lenne.

KépKépKépKépKép
uxi

Aludtam egy kicsit, szerencsére a fejfájás elmúlt.

Andikám: neked sikerült pihenned? hogy érzed magad?

Kifőztem pár dolgot, többek között a mellszívót is.
Egyébként pedig nekem sincs semmihez kedvem, főzni sem többek között. Még jó, hogy egyedül vagyok, így kevésbé számít.

csak ténfergek a lakásban, nem találom a helyem. ma azthiszem extra módon nyűgös vagyok. Bele sem akarok gondolni, hogy még több napig el kell viselni ezt a hőséget.

No de nem nyűglődöm itt tovább, mert az senkinek nem hiányzik.

Zsúnak továbbra is drukkolunk. Szegénykémnek egy kicsit elhúzódik ez a vajúdás, nem irigylem érte.

Na megyek, ténfergek tovább, aztán majd még jövök.

Móni

Kép
Kép
moni1973

a kis Jázmi egy tünemény, gratulálok.

Uxi: nem mondott az orvosod semmit, hogy mivel lehet kenegetni a lábad?! valami megoldás biztos van, vagy legalábbis segítség. Mindjárt én is utána nézek. Mitől is van neked ez a viszketés, a vizesedéstől? Vagy ez valami más?

Móni

Kép
Kép
moni1973

természetesen Jázmint szerettem volna írni, bocsi

Kép
Kép
moni1973

Virnyák megtámadta a tejhozamot. :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Kép
kissmanó

Elmentünk, Adriát viszem úszótafolyásra. Remélem Marci béb elhagyja az ideiglenes lakosztályt mire hazaérünk.
Pussz

Kép
kissmanó

Uxi! Ha zárt a méhszáj, akkor tuti lehet fürdeni! Ha nyitott, akkor sztem konzultálj a Borossal! Most úgy is rendel!
Vagy hideg borogatás?
Vendég

Uxi: hideg zuhany? hintőpor? körömvirág v. kamilla krém? Vagy kamillás hideg borogatás? Mindjárt megnézem a homeos bogyókat is! Kitartás!

Móni: nagyon nehezen viselem a meleget, kezem-lábam teljesen be van dagadva csak totyorászok én is, most zuhanyoztam hideg vizzel ez segített kicsit, érdemes kb. 1-1,5 óránként lezuhanyozni (lehűteni a testet) ez a legcélravezetőbb, nekem más semmi nem segít,még ha beülök a ventilátor elé az sem.

Na puszika, megyek olvasni

Zsuzsikám: a kismama magazinban részletesen le van írva a császár menete, ha akarod beollózom neked (ha már nincs meg...)
Remélem jól vagy!

Andrea
Kép
kindernay

Kissmanó most lőtt nekem egy smst, hogy tegyem fel a hírt miszerint:

Mandarka kislánya Janka baba megszületett! :D 3650 grammal és 55 cm-rel!!!!

Gratulálunk soksok szeretettel :)

ceniko
Szeged

Mandárka! Nagy-nagy gratula!!!! Isten hozta Janka-babát!!!

Uxi! Sajnálom, hogy viszketsz. Valamivel próbáld borogatni...

Én is aludtam egyet Egonnal.

Csajok! Ha nagyon feszül a cici, most épp mindkettöö és máris folyik a tej, lehet lefejni egy keveset abból, amelyik csak a köv. etetésre kéne. Nagyon beindult a tejtermelés... :D
molkata

Kata: Ugyanez a problémám. Illetve az enyém az hogy a bal mellem állatira fáj.:( Ha Andris rácuppan, ordítok a fájdalomtól. A jobbal semmi gáz. Igy most jobból etetem, balt fejem. :oops: :oops: :(

Mandarka: Gratulálok! Jó egészséget, sok tejcsit! :D :D :D
Vendég

Molkata! Szerintem nyugodtan fejjél belőle egy kicsit, tegnap én is így jártam és én fejtem belőle!

Emi

Kép Kép
emi_25

Annee és Emi! Köszi a tanácsot. Végül Egon megoldotta, az egyiket teljesen kiszívta és még kért :-)

Annee! És hol fáj? Bimbóra nekem a bepanten vált be. Nagyon jó, azonnal megnyugtatja. Ha a teljes melled fáj lehet, hogy bedurrant. Van benne csomó? Azzal nem szabad játszani, mert begyullad és belázasodsz, akkor pedig jön a kórház... Reméelm, nálad nem ez a gond.
molkata

Mandarka:Gratulálok Janka baba születéséhez. Jó egészséget, sok boldogságot, és persze sok tejcit kívánok Nektek!

Móni

Kép
Kép
moni1973

zsú miatt jöttem, gondoltam hátha van már hír....

Erre Mandarka beelőzött :D

Emi?! Tud valaki valamit róla?

Andi: én is egyfolytában a zuhany alatt állok. Tényleg jó, egy kicsit felfrissíti az embert. Azt elhiszem, hogy a ventilátor az ilyenkor semmi, csak keveri a meleg levegőt. ( húúú, én nagyon örülök, hogy beszereltettük a klímát, most a napokban nagyon jó szolgálatot tesz, délutánonként kapcsolom be, amikor már tetőfokára hág a hőség. Szerintem a babának is jó lesz majd. Ti nem gondolkodtatok a klímán?)

Nekem ma nagyon sokat keményedett a hasam, nem tudom mitől, lehet érzi a bébi, hogy kicsit feszültebb vagyok a megszokottnál.

Na megyek felpolcolni a lábam, majd még jövök.

Kitartás csajok, majd csak jön egy kis enyhülés :roll:

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!Nagyon nehezen viselem én is a meleget a lábam nekem is dagadt komolyan semmi cipő sem jön a lábamra csak strand papucs.Nem tudom ma mi volt velem egész nap megsem álltam takarítottam,vasaltam...nem volt maradásom.Meg is lett a hatása nagyon kemény ismét a hasam meg a derekam is fáj.De nem sírok magamnak köszönhetem.Zsolt:Még egyszer gratulálok nektek!Nagyon szép kislány Jázmin.Mandarka:Gratulálok nektek.Sok tejcsit!

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Mandarka
Gratulálok kislányod megszületéséhez!! Jó egészséget, sok tejcsit!! Várunk a képekkel, sztorival!!

KépKép

KépKép
szivvi

Dikó
Nektek is gratula a szép kiscsajszihoz!!

KépKép

KépKép
szivvi

Szegény Enikő! Hun azt kérem tőle, hogy engem tudósítson mi történik itt a bébzuhival, erre ma mikor elmék elvinni usziba Adriát, gyün a sömös Mandarkától. Hát neki csak válaszoltam, hogy a lánya nőjjön nagyra, a tejtermelés szintúgy, s hamar húzzanak egészségben hazafele.

Csajok, én ma bevetem az Urtica-t. Valahogy ma marha nagyot zuhant a tejtermelés. Rendbe kerülhetne már a pocakom.

Kép
kissmanó

Lányok!

Én valamit nagyon rosszul csinálok, szinte semmi időm sincs béb mellett másra, még a háztartásra sem. Ráadásul ma nagyon nyűgös délutánja volt. Ha nem alszik, akkor csak a kezemben tudja elviselni a világot, ha lerakom (ébren), akkor ordít. Így viszont semmire sincsen időm. Ti, hogyan oldjátok ezt meg? Én pl. azon gondolkodom, hogy fogok így sétáltatni? Ha alszik közben, akkor így itthon nem tudok semmivel haladni, ha nem alszik, akkor meg a babakocsiban is ordítani fog, ahogy itthon is teszi, ha lerakom.

kétfiús anyuka
babdorka

Manó
Nekem is olyan hullámzó...Nem tudom mire vélni. Ma a gyerekem óránként kajált..Gondolom a meleg is közrejátszik. Ez az utrica bigyó mennyire dobja meg??

KépKép

KépKép
szivvi

Kissmanó: Enikőnek ennél nagyon problémája sose legyen :wink: :lol:

Zsúnak jócskán elhúzódik a szülése..... :? Nem irigylem!

Móni: Klímával kapcsolatban lehet hogy minnyá zaklatlak egy priviel :D

Hemej: Nálatok ma hány fok volt? Pedig eddig még arra felétek -Magyarországhoz képest- Istenes volt az idő......

ceniko
Szeged

Dorka
Én se csinálok szinte semmit. Gondold el ma óránként evett. Akkor ugye az negyed óra 20 perc cici, utána 20 perc ringatás, hogy elaludjon...Bevallom, mi rendeltünk kaját, mert eccerűen a főzés végképp nem ment...Ma a 20 percekben sikáltam fürdőt, mostam, néha pihentem...
Nem tudom mikorra áll be 3-4 órás intervallumra...

KépKép

KépKép
szivvi

dorka, bocsi, még egy kérdés: a Szent Imrében a baba-mama szobákban nincs légkondi, ugye jól tudom? :?

köszi, Móni

Kép
Kép
moni1973

ceniko: oké, nyugodtan

Kép
Kép
moni1973

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: