A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

Beszéltem Pattogo anyukájával telefonon... minden oksi a csajszival, csak nincs net-közelben! Éppen sütizik a kis család.... most lebukott!!!! Aztán sír a felszedett kilók miatt.... hihi... nem gond, csak irigykedem ám.... de nagyon! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Szép estét mindenkinek!

Szabina: köszi az infót, én is erre gondoltam, hogy nem jó a vérkeringésem, de szerencsére a vérnyomásom jó, 4 napja írom az adatokat (már amikor eszembe jut), és ha holnap megyek a védőnőhöz, akkor ezt is viszem magammal.

Jucu: amúgy nagyon imádom a fiamat, de néha tényleg fel tud idegesíteni, és amikor rászólok, akkor még inkább. De nagyon jól nevelt, ha elmegyünk valahova nagyon tud viselkedni, el sem hiszik, hogy ez a gyerek tud rossz is lenni, hiszen egy áldott jó gyerek.

Most éppen fent játszanak, apa mindjárt megkérdezi, hogy kérnek-e vacsizni. MOndtam neki, hogy a Niki biztosan kér enni, a Márk biztosan nem. Hát ez bejött. Szerintem az én fiamból hiányoznak az éhséget jelző receptorok.

Örülök, hogy Pattogóval minden rendben, reméljük holnap már jelentkezik.

Kép
Kép
márkanyuka

Dincuska és Mikegirl: nagyon szépek vagytok, a pocakotok is nagyon szép.

Kép
Kép
márkanyuka

Mamiblue
A Libriben. És egyből meg vettem a második kötetet is. De képzeld, ma láttam a Tesco-ban is, itt Gödöllőn.

Jucu
Mi is Attilánál tartunk. :-)) A párom valami különlegeset akart, de mondtam, hogy ne má' :shock: Szerencsétlennek majd úgy kellene lebetűzni a nevét, senki nem értené meg, és azt sem tudnák, hogy kell szólítani.....erre apa Lexikont felütötte, Attilának részletesen utánaolvasott és némi győzködés után - mivel hogy megölte a tesóját - maradhatott ez a javaslat. De mondta, hogy nem végleges, mert lehet, hogy talál jobbat. Már csak 3 hete van :D

mikegirl

Na megyek apához. Ő meccset néz, én meg olvasok.

Mekkora szívás ez a meleg, és a holnapi nap is. Déli 12-re kell mennem terhesgondozásra. A váró tetejének egy része üvegből van - valami zseni így tervezte....
Délután meg gyerekorvost intézek Babszinak. Ilyen hőségben utálom az orrom is kidugni itthonról :(

Szép estét nektek is. És mindenkinek szép álmokat, hátha a meleg ellenére sikerül :D

mikegirl

Sziasztok!

:oops: :oops: :oops: bocsi, hogy nem írtam, de kiment a fejemből... :oops: :oops:

Mandala: köszi hogy hívtál. :d Anya azzal fogadott, hogy idézem: " Mandolin keresett telefonon, azt kérdi jól vagy-e?" Gondolkoztam pár percig, hogy ki is keresett?? :lol: :lol: Ja és nem sütizni voltunk, mert nem volt süti. :( De ettem fini rántott sajtot kukoricásrizzsel és ubisalival. Hazafelé meg fagyiztunk. :D:D
A dokinál minden oké volt. Szép zárt minden, a csajszi még mindíg fejjel lefelé. Kicsit rémisztő volt azt hallani a dokitól, hogy ezentúl minden elköszönő mondat úgy fog kezdődni, hogy "ha addíg meg nem szülünk.."
Jövő hónapban jönnek a babák. Úúúúúristenn... :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:

A jövő héten nem leszek, mert apa itthon, a mostohafiam itthon, és mivel hőségriadó lesz ezért tuti, hogy a szgép előtt fognak ülni. Úgyhogy mindenki maradjon egyeb lehetőleg, vigyázzon magára, már amennyire lehetséges és soksoksok víz és dinnye.

Puszi mindenkinek. Néha megpróbálok olvasgatni, de írni nem bizti, hogy fogok.
Ja és építkezni is fogunk ebben a maradék 5 hétben ( falazni, ajtótvágni, festeni, vakolni, romeltakarítani...), úgyhogy ha valami van akkor Mandala neked üzenek. De sztem még túl is fogom hordani a csajszit...

pápá

Rita :arrow:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pattogo: Hát, ez édes... mandolin... olyan jót nevettem, hogy még a könnyem is kicsordult! Ne haragudj, hogy kavartam, de már kezdtünk aggódni érted, és a gmail-os ládából levadásztam a számodat, és bátorkodtam felhívni... anyukád szegény.... kérj elnézést a nevemben tőle mégegyszer kérlek...letegeztem, mert azt hittem veled beszélek... bemutatkoztam Neki, de végül azért mondtam, hogy mandala keresett a netről, mert úgysem tudod fejből a nevem, így még nehezebb lett volna beazonosítani.... :)
De örülök, hogy minden oksi veled!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Lányok

Elköszönök, mindenki vigyázzon magára! Most megyek alukálni, reggel korán indulunk (párom pont szabin van holnap, így szerveztem neki egy kis feladatot: furikázni fog) a dokihoz. Aztán megyünk ki Bogdányba a gyerekekhez és csak későn érünk haza. Remélem még este rátok tudok lesni... ha nem, akkor holnapután... csak hogy ne hiányoljatok nagyon! Ó a kis nárcisztikus, önelégült Mandala...... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Edit: Jaj, bocsi, bunkó voltam, nem reagáltam Rád.... :oops: Megtisztelsz vele, ha engem választasz kapcsolattartónak! :) Telcsiszámom küldöm priviben!
Jót nevettem azon, hogy szidjam apát ha nagyon fáj a szülés... hát, már megtettem... amikor a fiamat szültem 2006-ban, nagyon ki voltam a tolófájásoknál... már közel egy órája küzdöttem, hogy kinyomjam a gyereket és az istennek sem ment... és akkor az én szeretve tisztelt férjem közölte velem, hogy "ne hisztizz!"... na erre tök kifakadtam, és ordítottam, hogy "nem tudom, hogy ha a te pöcsöd fájna ennyire, te mit tennél?!"

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

"ne hisztizz!"... na erre tök kifakadtam, és ordítottam, hogy "nem tudom, hogy ha a te pöcsöd fájna ennyire, te mit tennél?!"

ez nagyon szupi!!!

Csajok most jöttem meg a szülésznőtől!
Az aki még soha nem járt szülőszobán és nem látott vagy esetleg nem hallotta hogy megy egy szülés még most menjen el egy ilyenre, nagyon fontos! Én még most is totál megvagyok hatódva, rökönyödve, illetődve áááááááááááááhhhh nem találok rá szavakat! egy anyuka éppen akkor szült amikor bevitt a szembelévő szülőszobába! Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú

Ezt most nagyon komolyan javaslom minden kismamának aki még tényleg nem volt soha vagy nem látott soha szülést hogy mihamarabb menjen el és legalább kintről hallgassa meg!

hát ha a párom is bekisér nálunk sirás lesz az egészből. én már most zokogtam, sőt kb fél órája értünk haza és ahogy ezeket a sorokat irom potyognak a könyeim, örömkönnyek és fájdalomkönnyek ezek, nem tudom eldönteni, talán mindkettő. De egy tény hogy ez egy hatalmas nagy nagy dolog amit mi véghezfogunk vinni!

Aki már szült itt közülünk annak már most tartozom egy hatalmas nagy gratulációval és öleléssel és minden elismerésemmel!

Nagyon megvagyok hatódva, nem tudok többet irni, potyognak a könnyeim

Puszi mindenkinek!!!!
Szilvi

Kép
sziszike77

Jó reggelt,

Sziszike, húú, ez nagy élmény lehetett. Gondolkodtam, de én nem biztos, hogy látni akarnám, hogy mi vár rám/ránk.

Pupu, köszönöm a beszámolót!! Ma összerakom a kórházi pakkot :)

A mai napot azzal kezdtem, hogy az összes ablakot leárnyékoltam kívülről, mivel nálnunk nincs se redőny, se függöny (még). Úgyhogy feláldoztam a lakodalomban használt, egyébként eléggé silány minőségű terítőket. Remélem, 1-2 fokot azért számít. Meg tegnap este a Férjem berendezte nekem a pincét, hogy oda is mehessek, ha a nappali túl meleg. Van lent asztal, nyugágy, a net meg szerencsére wireless a laptop meg mobil :) szóval nem kell lemondanom a babanetről.

Szép napot, vigyázzatok magatokra!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Csak egy aktuális pocakkép. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jó reggelt korán kelők :-))

Én is felkészültem a melegre, már előre elterveztem, hogy dög lusta leszek ezen a héten :D

De addig túl kell lenni a mai déli terhesgondozáson, a délutáni gyerekorvos találkozón.

Én holnap megyek a dokimhoz, kíváncsi vagyok, mit mond. Remélem Babszi nagyott nőtt, mert amit ma a mérlegen láttam, az horror......

Mandala
Jó volt a beszólás!!!! :D :D :D :D
Attól félek, hogy el fogom veszíteni az önkontrollom, és én sem kertelek majd. Még évekkel korábban egy katéter felhelyezésnél fetrengtem a fájdalomtól, és a doki kedvesen megkértezte, hogy "Mi van? Valami baj van?" Erre én: "Mi van má', mi van má', k.....ra fáj, az van!" Szóval előjött belőlem az inteligencia :oops: Pedig valószínűleg annak a fájdalomnak köze sem volt a szüléskorihoz.... :shock:

Sziszike
Azt hiszem, én sem szeretnék mást látni és hallanni.......Amikor volt az a szülőszobás műsor, egy részt láttam, nagyon megrettentem, persze egyúttal megható is volt, de inkább félelmetes a számomra. Saját magamon jobban el tudom viselni a dolgokat, meg ott lesz Babszi- hiszen minden érte lesz, és szerintem bőgni fogok, nem is kicsit :shock:

Csajok, aki megteheti, ki se mozduljon! Pihi, pihi, pihi és hűsölés minden mennyiségben :)
Jók legyetek!

mikegirl

Pattogo
Szép nagy poci!!! :D Jó, hogy a doki mindent rendben talált, és bizonyítékot is küldtél arról, hogy milyen szépen egyben vagytok :D
Láttam a fotón, hogy hordasz gyűrűt....vigyázz, nehog feldagadjon az ujjad, és ne tudd levenni. Csak óvatosan!

mikegirl

Hű, lányok, itt tényleg nem szabad kihagyni egyetlen napot sem! Aztán az ember alig győzi... :wink:

Márkanyuka,
irtó helyes az elefántos kiságy! :D

Mona,
ne aggódj, a múltkor a dokinál egy kismama szintén strandpapucsban jelent meg, és még így is szó szerint csak becsoszogni tudott az ajtón. Szóval szerintem láttak már hasonlót a dokik... :)

Sabine,
azért bármilyen dögmeleg van itt, én nem irigylem tőled azt a 2-3 fokot. :shock: Uuuuuuuuuutálom a hideget!
Egyébként mi lett a Copa-döntő? Bocs, de tök tudatlan vagyok e téren. :shock:

Edit,
persze, az én telefonszámomat is mentsd csak el, aztán majd annak írsz, amelyikünk tovább kihúzza! :)

Sziszike,
te éjjel jársz szülőszobát nézni? Csak meg érdekes időpontban írtál. :D Egyébként tényleg nagyon jó dolog látni előre a szülőszobát, legalább azt tudod, hogy milyen környezetbe kerülsz. Szerencsére amikor én voltam, épp nem szült senki, azt nem biztos, hogy jól bírtam volna. :roll:

Lányok,
szépek a pocakok, mindenkinek kellemes hűsölést erre a hétre, már aki meg tudja oldani...

italoman

mandala:
Köszi a számot,bár a "központi adatnyilvántartóból" már lestem. :wink:
tuza edit

Lányok,akik az elején vagyunk.Látjátok a centiket?Már keményen visszafelé számolunk.Úr isten,ez olyan hihetetlen.Persze tudja az ember,de így leírva akkor is olyan más!!!!!!!!!!!!!!!

Italoman,köszi az engedélyt :wink: Bár csak már a héten csöröghetnék.Hát,nem úgy néz ki.
tuza edit

Hello!

Edit: Főleg neked...már 3 hét sincs!!! Ma megyek dokihoz, hátha okosabb leszek, bár én magamat ismerve kivárja ez a bébi is az augusztus közepét!

Rita: nagyon csini maradtál, szerintem szülés után 2 héttel nem is fog látszani rajtad, hogy babát vártál! Azért ha lehet a talicskát ne te told!:)

Szilvi: Én legszivesebben a szülésből arra a megkönnyebbülésre emlékszem, mikormár kint volt a baba. De azért azt is tudom, hogy mi vár rá elöttem! :roll:

Ági: Nálunk is be van sötétítve, ablakok becsukva, ventillátorok pörögnek...így is 27 fok van :?

Pá: judit

mamiblue

Sziasztok csajok

Megvolt a ctg.Fiam igen aktív volt végig ,annyi mozgást számláltak hogy csak na.De azért megmutizta Marcsi milyen amikor kicsit felrázzák a nyugisabb bébiket.
Jövő hét hétfőn 23-án 8-ra megyek újra.Dokim mindent rendben talált,hétfőn vizsgálat és ctg és programba venne vmikorra jövőhétre.Elvileg 39 hetet kezdem 23-án.Kicsit befostam finoman szólva.....beszéltem oszt .főorvossal is és azt mondta nyugodjak meg mivel ezer % a csaszi a haránt miatt, nem korai higgyem el.De sokan meg azt mondják miért nem hagyom betöltött 40 hétig.
Elvileg 39 hét 5 napos lennék amikor megcsinálja ha péntekbe egyezünk meg.És különben is 38 hétre teljesen kifejlettek utána már csak híznak húsosodnak.
Jaj nem tudom mit csináljak??? :shock: Nagyon közeli az időpont erre vártam, de félek.
Viszont ha addig elfolyna magzatvíz minél előbb be kell érnünk komplikációmenteség miatt.Szóval tanácsot kérek ,mit tegyek????

Mikegirl
Neked is program csaszi?Te mit tennél?

Kép

Kép
jucu

ill 38 hét 5 napos 6 napos......

Kép

Kép
jucu

Hello!

Jucu: Én hallgatnék a dokira! Okosabb ugysem tudnék lenni! örülj neki, hogy túl leszel rajta! Egyébként merre vana CTG? A 8-on balra, az uh-on túl? Én pénteken megyek, de nekem azt modta a Marcsi, hogy akkor ő szabin lesz!
Hogyan fér el haránt?? A csaszit 2 doki csinálja vagy csak 1-nek kell ott lennie?

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Megvolt a védőnőnél a látogatásom, nem lettem feldobva, bár szerencsére nem kellett a dokihoz átmennünk. Először is nagyon meleg volt a váróban, 1 óra múlva sorra is kerültem. Közben pedig egy kicsit izgultam, mert a gyerekeket itthon hagytuk, féltem, hogy valami hülyeséget csinálnak, vagy leesnek a lépcsőn stb. De mikor hazaértünk, mindenük megvolt, dvd-t néztek. Igaz egyszer apa rájukcsörgött, hogy az ablakot csukják be, mert az elfelejtettük. Na visszatérve a tanácsadásra, a múlt hét óta 1 kg-ot fogytam (pedig reggel ugyanannyi voltam, mint múlt héten, biztos kiizzadtam a váróban), a vérnyomásom még határértéken belül volt, a vizeletemmel is minden rendben. A súlymérés után mondtam a védőnőnek, hogy pedig most éppen jól be vagyok vizesedve (mondjuk 1 óra kényelmetlen ücsörgés után nem csoda, de állni képtelen lettem volna ebben a melegben), és azt mondta, hogy AKKOR EZENTÚL DINNYÉT ÉS BARACKOT EGYÁLTALÁN NE EGYEK, csak almát, körtét és kivit, inni csak és kizárólag csapvizet (még ásványvizet sem), abból napi max. 1,5-2 litert (ha mennem kell valahova ebben a melegben, akkor max. 3 litert, teljesen só és fűszermentes diéta. Hát emiatt vagyok ki teljesen, bele fogok hülyülni, hogy nem ehetem azt amit kívánok és ami jólesne. Teljesen el vagyok kenődve.

Holnap megyek UH-ra, és megbeszéljük a dokival azt is, hogy mikorra kell ctg-re mennem. Már nagyon várom.

Mindjárt megyünk a gyerekekkel a Plázába, ugyanis a Niki még nem látta a Shrek 3-at, így csak ketten fognak beülni a Márkkal, mi addig elszaladunk a Tescóba. Gondolom megint egy kicsit ideges leszek miattuk, de azért egy mozit csak végig tudnak ülni úgy, hogy semmi gond nem lesz.

Mona: tegnap elfelejtettem a papucsra reagálni. Ne aggódj, én már 5 hete papucsban tudok csak járni, emiatt kellett vennem egy Scholl papucsot közel 10.000,- forintért.

Jók legyetek, majd este még benézek!

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Megvolt a védőnőnél a látogatásom, nem lettem feldobva, bár szerencsére nem kellett a dokihoz átmennünk. Először is nagyon meleg volt a váróban, 1 óra múlva sorra is kerültem. Közben pedig egy kicsit izgultam, mert a gyerekeket itthon hagytuk, féltem, hogy valami hülyeséget csinálnak, vagy leesnek a lépcsőn stb. De mikor hazaértünk, mindenük megvolt, dvd-t néztek. Igaz egyszer apa rájukcsörgött, hogy az ablakot csukják be, mert az elfelejtettük. Na visszatérve a tanácsadásra, a múlt hét óta 1 kg-ot fogytam (pedig reggel ugyanannyi voltam, mint múlt héten, biztos kiizzadtam a váróban), a vérnyomásom még határértéken belül volt, a vizeletemmel is minden rendben. A súlymérés után mondtam a védőnőnek, hogy pedig most éppen jól be vagyok vizesedve (mondjuk 1 óra kényelmetlen ücsörgés után nem csoda, de állni képtelen lettem volna ebben a melegben), és azt mondta, hogy AKKOR EZENTÚL DINNYÉT ÉS BARACKOT EGYÁLTALÁN NE EGYEK, csak almát, körtét és kivit, inni csak és kizárólag csapvizet (még ásványvizet sem), abból napi max. 1,5-2 litert (ha mennem kell valahova ebben a melegben, akkor max. 3 litert, teljesen só és fűszermentes diéta. Hát emiatt vagyok ki teljesen, bele fogok hülyülni, hogy nem ehetem azt amit kívánok és ami jólesne. Teljesen el vagyok kenődve.

Holnap megyek UH-ra, és megbeszéljük a dokival azt is, hogy mikorra kell ctg-re mennem. Már nagyon várom.

Mindjárt megyünk a gyerekekkel a Plázába, ugyanis a Niki még nem látta a Shrek 3-at, így csak ketten fognak beülni a Márkkal, mi addig elszaladunk a Tescóba. Gondolom megint egy kicsit ideges leszek miattuk, de azért egy mozit csak végig tudnak ülni úgy, hogy semmi gond nem lesz.

Mona: tegnap elfelejtettem a papucsra reagálni. Ne aggódj, én már 5 hete papucsban tudok csak járni, emiatt kellett vennem egy Scholl papucsot közel 10.000,- forintért.

Jók legyetek, majd este még benézek!

Kép
Kép
márkanyuka

Bocsi, de tiszta lassú a gép, már azzal kezdte, hogy lefagyott, az előbb sem csinált semmit, aztán amikor még egyszer rányomtam a küldésre, akkor pedig kétszer berakta.

Kép
Kép
márkanyuka

Márkanyuka,
nem irigyellek azért, amit mondott neked a védőnő. Nem akarok hülyeségeket összehordani, mert nem értek hozzá, de azért nem tudom, érdemes-e száz százalékig komolyan venni az ilyen fokú szigorúságot. Végül is azt mondtad, a vérnyomásod még épp rendben, a súlyod sem szaladt meg hirtelen, szóval... Az meg, hogy vizesedsz így a babavárás végén, 40 fokban - hát, valamennyire szerintem ez is normális. És épp ilyenkor, amikor a hőguta kerülgeti az embert, megvonni magunktól a legfőbb vízforrásokat - a fene tudja, szerintem nem jársz jobban, ha elájulsz vagy kiszáradsz a melegtől.
A sómentes diétáról meg szerintem már itt írtunk, én speciel azért olvastam olyan szakmai véleményeket is, amelyek épp az ellenkezőjét mondják, pontosabban azt, hogy a sófogyasztás igenis fontos várandósság idején is, és ez a sószegény diétáztatás nem biztos, hogy nem elhibázott módszer.
De majd Sabine megmondja az okosat... :wink:

italoman

Sziasztok!

Hát csajok, én még mindig dagadok, bokától lefelé a patámat tuti megirigyelné egy elefánt. A kezem is dagi lett, sőt az fáj is.
Sziszike, én is láttam a szülő, ill. a vajúdó szobát, bár éppen nem volt bent senki, de én is hazáig pityeregtem :oops: de hogy miért, azt nemtudtam megmondani.
Tegnap voltunk ctg-n :D Egészen odáig mocorgott, és mikor rám tették a gépet, egyszer sem mozdúlt meg.
Ott hagytak minket apával 20percig, és persze ekkor is pityeregtem, hogy biztos valami baj van. Aztán megnézték a papírt, ami a szívhangot ábrázolta, és aztmondták teljesen rendben van. 1 hét múlva kell menni ismét.
Tegnap is láttunk egy 2 napos babát, annyira édes volt, már úgy szeretném, ha mi is ott tartanánk :)

Kép
mona76

sziasztok!

a helyzet nálunk is elég gatyarohasztó :lol: én csak bent kukucskálok a szobában, néha bekapcsoljuk a légkondit is. nálunk a teraszon 40 fok van :roll:
csak barackot meg dinnyét meg vizet kivánok, megmértem magam már fogytam is egy kilócskát :oops: remélem ez a lájtos étrend nem árt a babának :oops:

én pénteken megyek az uccsó uh-ra, majd irok mi volt. utána pedig hetente kell mennem nst-re...

hát nem irigylem a júliusiakat,akik most szülnek :( :roll: nem lehet valami kellemes....

további jó pihegést .... Kép
nora80

Sziasztok!

Márkanyuka: egyetértek Italomannal.... sztem sem kell mindent szentírásnak venni, amit a védőnő mond. Én anno a gyümölcsnapot is csak egyszer voltam képes tartani, azt is csak délig... :) na mindegy, az én vagyok... Az igazság az, hogy így a negyediknél már nem pánikolok ilyeneken.. mondjuk ha cukros lennék, na azt betartanám!!! De a többit? Így 3-4 héttel szülés előtt... nem hiszem hogy akkora csodát tenne....

Na, amúgy megjöttem a dokitól. Bent volt az ambulancián, így nem mentem be a magánjába délután... szóval lezavartam mindent egy helyen...

UH: hát elég gáz van csajok! Nagyon kicsi a gyerek. A 34. hetet töltöttem, és 80-as BPD-t mértek, ami önmagában sem egy élmény, de a gyereket kb. 1700-1800 g-ra saccolják. Szóval nagyon necces a dolog... a doki gyorsan aláíratott velem egy papírt, hogy ha császároz, akkor el is köthessen. Mondom is neki, hogy hova ez a nagy siettség? Erre mondja, hogy azért, mert ha most vagy a jövő héten beindulna a szülés, akkor valszínű csaszi lesz, mert olyan kicsi a baba, hogy nem kockáztatja meg a sima hüvelyi préselődést a kicsinek... lélekben készüljek, hogy koraszülött intenzívre teszik a babát... a PIC-re. Jó lenne belehúzni a növesztésébe, mert ez így nagyon gáz.

Elhatároztam, hogy nem parázok, de azért kicsit belém tette az ideget a doki... ugyanis ő egy higgadt, nem pánikolós orvos. És most - bár megnyugtatóan próbált beszélni - láttam rajta, hogy nem tetszik neki az, hogy ilyen kicsi a baba. Mondta is, hogy ez azért túlzás, hogy ilyen kicsi.... már legalább fél kilóval kéne nagyobbnak lennie, és akkor sem lenne óriás.... igaz, attól fél, hogy úgy szülök,mint a többinél... vagyis a 37. héten... akkor ugyanis alig lesz 2200-2300 g. Az meg nagyon picúr.
De hogy mondjak jót is.... kérdezgettem a kilátásokról ha mégis elindul a köv. két hétben... azt mondta, hogy lélegeztetni valszínűleg már nem kell, de infúziót tuti kapna és szondáznák... inkubátorban....
Jaj, most mi a fészkes fenét csináljak, hogy nőjön?!!! Azt mondta a doki, hogy egyek sok csokit... de annyira nem kívánom... meg attól inkább a s...em nő, nem a gyerek....
Most jövő héten ismét mennem kell UH-ra, nézik nőtt-e? Ha nem, nem tudom mit talál ki. Kaptam Diaphyllint. Állítólag ez babanövesztő... :) A lepényi keringést javítja asszem....

Ja, és ami még jó... zárt a méhszáj és az áramlás is oksi. :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala,
az unokatesómnak most egy hónapos a babája, és pont olyan "paraméterekkel" született, mint amilyeneket neked jósol most a doki: a 37. héten, 2300 grammal, ráadásul kikapták belőle császárral. Egy napig volt a biztonság kedvéért inkubátorban, de utána ugyanúgy bántak vele is, mint a többi babával, és teljesen egészségesen született. Épp tegnap néztük meg megint, már bőven 3 kiló fölött van, és rém aranyos. Szóval no para... :wink:
Ja, azt hiszem, a csokievés lenne az egyetlen étrendi tanács, amelyet képes lennék maradéktalanul és lelkesen betartani. :D

italoman

Judit

Igen 8-on balra uh szoba utáni ajtó.Antipatrum CTG van ráírva. :wink:
Ma én is csúsztam vagy 15 percet :oops:
Marcsi csütörtöktől van szabin ,és a Zita csinálja nekem nagy valószínűség szerint hétfőn.Tök ari volt a Marcsi reggel 8 órásira adott időpontot hétfőre, és a csaj akivel együtt voltam benn ő pedig jövőhétre van kiírva/csütörtök/ neki meg 13-ra.Örültem ,de sajnáltam közben a csajszit ekkora hassal.,lehet neki azért adott későbbre, mert már nem is kell mennie mert megszül addig ebbe a melegbe.:wink: :D
Nem tudom hogy fér el,ezt én is kérdeztem :shock:
Azt mondják vannak babák akik így érzik jól magukat,és ugye tudod én sem vagyok kicsi van helye :P :wink:
Diával két doki volt benn anno,fogadott dokim meg ügyeletes oszt.vezető.Majd hétfőn mindent megtudok remélem.Én a 30-át fogom szorgalmazni vagy esetleg a 27-ét. :lol:

Márkaanyu
Én sem értek egyet a vízmegvonással főleg ebbe a melegbe és főleg úgy hogy nem hízol, hanem fogysz.CSákány válaszolta nekem pont írtam nektek ,hogy ne vonjam meg vizet meg sót ,mert pont az válthat ki toxémiát.
Pedig baromira vizesanek látom magam de állítólag ez nem víz hanem természetes a végén.
BÁr 1 kilóval több vagyok :cry: úgy hogy nem eszem többet sőt még annyit sem mint eddig...de mégis.így 6 kilónál tartok :roll:
Babóka miatt ne aggódj ,nem lehet hogy uh is csal.Annyi ilyet hallani,kevesebbet mondanak és mégis több a bébike.De ha doki azt javasolja tömd a csokit babám ,nem baj ha popóra is megy ,jut azért babónak is.Mondjuk sztem sok fehérjét ,szénhidrátot egyél.
ÉS mindenekelőtt nyugi,minden rendben lesz. :lol:

Mona
Biztosan addigra kiugrálta magát a pöttöm és pihikézett.Neked nem rázták meg kicsit?VAn egy pici mütyűr azzal szokták a lustibb babókat.Nekem csak megmutizták milyen és limbózott a kis Attila utána.
Lábam szintén uaz mint neked ,úgyhogy váltottvizes lógatás van és ez jó.
Meg az újjtorna is bevált ,nem tudom ki mondta már. ,de köszike.

Teáról semmi hír???Lehet már inni?Elfelejtettem megkérdezni ma dokitól :oops:

Kép

Kép
jucu

Jucu: elfelejtettem mondani, hogy a szülésznőm anno azt tanácsolta, hogy addig ne igyak tejcsigyártó teát, amíg be nem lövell rendesen a tej... megmagyarázta tudományosan, hogy miért ne, de nem tudnám visszamondani... :) Én anno azt az utat követtem, hogy szülés után ásványvíz és üdítőital, amennyi bele (belém) fér, és soxor cicire a manót... aztán amikor már tudtam fejni néhány millit, na akkor aztán indult a teázás.... de akkor sem érdemes túlzásba vinni. Nekem mondjuk ízlett (én hülye!) és szívesen ittam, de ha nem szereted annyira, hidd el, nagy csodát nem tesz! A folyadék a lényeg, legyen az gyakorlatilag bármi.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Ildi:Oksi, no para... :) köszönöm! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Nora: ne kiabáld el, lehet az augusztus is ilyen meleg lesz!:(

Jucu: És szólítanak vagy be lehet menni? Egyébként most látom, hogy, a lányodnak nemsokára szülinapja lesz!Nekem hugom és nővérem egy napon születtek, augusztus 11-én, csak éppen 10 év különbséggel.:)Dokit azért kérdeztem , mert 27-én az "én" dokim az ügyeletes. A játszótérről 1 anyuka, akkor megy be császárra, pedig ő is később tölti a 40. hetet! Csak jó lett volna elmenni erre a felkészítőre, de sajna pont közbejött vmi!

Mandala: Hátha a bogyi használ és gyorsabban nő a kismanó. Csokit én is szivesen ennék, sőt férjem hoz is nekem, de nekem meg pont attól lenne óriásbébim, így hanyagolom!

Mennem kell főzni! :roll:

Judit

mamiblue

Ja, nálunk egyébként kellemes szellő van, így nem nagyon érezni a hőséget, de éjjel tutira szenvedni fogk a melegtől! :?

J.

mamiblue

Sziasztok!

Megvolt az első ctg a (Jánosba). Nem is lett volna olyan gáz 8-ra volt időpontom oda értünk fél nyolcra, előbb kezdték a rendelést már nyolcra végeztünk is. (Ja azért beszélek többes számba, mert Bianka is velem volt.) Szóval aztán fel a dokihoz, aki levette a kenetet adott beutalót vérre és vizeletre. Jó fej volt, ha véletlenül nála kéne szülnöm az se lenn gáz. A baj csak akkor kezdődött, amikor pecsét kellet volna a táppénzes papíromra és senki az ég világon nem volt rá hajlandó. Mivel az én dokim még két hétig szabin van nincs hivatalosan orvosom, aki kezelne. Az összes doki a fejét rázta, hogy ő bizony nem ad. A nővérke a terhes gondozóba széttárta a karját, hogy ő ugyan mi a pi..t tegyen? Háromszor küldött fel az emeletre, hogy talán majd ez meg az ad pecsétet. Míg végül mondom neki, hogy akkor ezt most már hagyjuk abba, mert begurulok, közli velem, hogy üljek le és lehívja a főorvost és kérjek tőle. Hát 10 órára meg is lett a dolog. Az én kicsi lányom meg csak tűrte. Félóránként elmondta, hogy menjünk haza, közbe evett ivott, ötször voltunk pisilni. Persze csak unalmába, mert ugye pisi az nem jött annyi. Örültem, hogy nem kezd még ő is hisztizni.

Ha jól érzékeltem az épületben nincs légkondi, mert baromi meleg volt. Jobb lenne egy hűvösebb időszakot kifogni a szülésre. Nem mintha itthon lenne de császár után nem fogok óránként a fürdőbe rohangálni zuhanyozni, itthon viszont megtehetem.

A dicsérteket köszi. Én minden nap vagy ötször megnézem a kiságyat és csak sóhajtozom felett. Milyen jó lesz ha már a fiam fog benne szuszogni. Apropó mi van ha mégis lány lesz? Vajon nagyot fogok csalódni? Annyira várom már a kis tökit.
Juci! Mért változik a baba neve? Jó a Bálint Attila. Apa erőszakot alkalmazott?

Edit! Szerintem nem gáz, hogy nem ruháztok be most egy babaszobára. A lényeg, hogy szeretni fogjátok. Biztosan jó helye lesz mellettetek is.
Ma összerakom a kórházi csomagomat, úgy néz ki sikerült beszerezni mindent.

Én várom a beszámolót a János kórházról. Kíváncsi vagyok, bár már voltam ott egyszer szülni, igaz a szülőszobát én nem láttam. A gyermekágyas részről nincs rossz tapasztalatom. A nővérkék és orvosok mind segítőkészek voltak anno. Kérdezni kell az biztos, maguktól nem mondanak túl sokat. De én sok butaságot kérdeztem tőlük és nem röhögtek ki.

Kellemes hűvös délutánt mindenkinek.

Kép
Kép
Kép
bebi

Judit
Kiszólnak az időpontnál ,de bekukkanthatsz szobába és megmondod melyik időre jöttél ,mert ha kimarad szülés miatt valaki akkor üresen tátong a szék bent. :lol:
Nekem is kijött Marcsi és szóltam 8.45 vagyok azt mondta pici türelmet....ami 15 -perc lett. :lol:

Köszi Mandala akkor még nem kezdem el inni feleslegesen.

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Láttátok mennyi baba született ma a júliusi topic-ban? Már négynél tartanak, és úgy néz ki az 5. is kilátásban. Nem semmi egy napra! :lol:

Képzeljétek nekem az újjzsibbadás mellé megfájdúlt a jobb lábam is. Nem is tudom milyen fájás, csak úgy sajog. Most már bicegek is... :cry:
Egész délután vizes zokniban vagyok, nagyim mondta egyszer, hogy az jó általában lábfájásra. Sabine, ez mitől lehet? Tehetek még valamit?

Kép
nap12

Sziasztok!

Hazaértünk a doktortól.... azt hittem menetközben befagy a p....ám. Olyan hideg van... és a kabátomat nem tudom bezippzározni a pocimon... :evil:

Fiúkákkal minden oké... :lol:
Max. 2-3 hét (vagy ki tudja)... és kívülről fognak rugdosni... fekvésük miatt császár lesz... De... amikor beindulnak a fájások, csak akkor... hagynak kicsit vajúdni, a gyerekek szempontjából így jobb...

Jucu
Megkérdeztem egy szopis tanácsadót...
Nem igazán javasolja se a teákat, se a homeos bogyókat... Teától fájhat a baba pocakja, homeos bogyó meg lehet, hogy csak a pszichén keresztül használ... Szerinte a legjobb tejszaporító az igényszerinti, folyamatos szoptatás.

Mellápolásra: Lanolin legfeljebb (Medelának van ilyen készítménye, vagy gyógyszertárban lehet kapni), a baba nyála+tej is védő hatású, jó a levegőztetés.
Hámosító kenőcs (Garmastan, Bepanten) inkább ne...

Ildi
Brazilok nyertek :evil:
Vendég

Nap
Az izület, a csont, az izom fájhat...
Vendég

Szabina,
folyton ezek a brazilok, rémes! :roll: Ráadásul még meg is fagysz... Azért kitartás még néhány hétig! :wink:

italoman

Szabina, és nincs mit tenni? A hideg-meleg zuhany sem segített...

Kép
nap12

Sziasztok!

Végre jelentkezhetek...Hát, kicsit hosszú volt a nap! Confused
Reggel 8-ra bent voltunk Szegeden, elbúcsúztam a háziorvosomtól (aki még a gyerekorvosom volt... :oops:), kikértem a papirjaimat. Aztán zúztunk a Klinikára. Elsőként az ultrahangon akartam túllenni, múltkor bejöhettek hozzátartozók, most meg mondta a doki, hogy inkább ne. Szegény párocskám! Pedig úgy szerette volna látni Emmát!
Eredmények: BPD: 88, Fronto: 99, Thorax: 100/95, Femur: 70, becsült súly: 2768 gramm. Az elég jó, nem? Very Happy Ezzel nem is volt probléma, azon csak röhögni tudtam, hogy Pesten a frontora már a 31. héten több mint 100-at mértek... :D
Olyan drága volt, majd megzabáltam! Mondta a doktornő, hogy úgy lélegzik, mint egy felnőtt, nagyon kis ügyes, jól begyakorolta már! :D
A lepényhez azt irták:G.I. Nem tom, ez az érettsége lehet? :roll:
Viszont a doki látott vesemedencetágulatot. Na ettől frászt kaptam! Mindkét vesén van sajna, ezt irja:
Bal oldali vese mérete: 54x28 mm, benne 20x20 mm-es foly.tart. képlet. Pyelon? Jobb oldali vese mérete: 51x24 mm, jobb oldali pyelon: 13x13 mm. Húgyhólyag: 38x33 mm. Subvesicalis obstructio?
Hát én nagyon megijedtem. Május végén voltunk 4d-n, ott mondták, hogy látnak egy kis tágulatot. Meg is emlitettem a dokinak (1 hét múlva mentem), aki nem látott semmit, erre most megint! :evil:
Nektek van ezzel valami tapasztalatotok?
Átmentünk a gyerekklinikára is, ott azt mondta a doki, hogy nem akar semmit mondani, nem is nagyon tud, majd szülés után meglátjuk.
Ctg-n minden okés volt, ilyen még nem is volt, hogy nem kellett 1 óráig ott ülnöm! Nagyon szép görbéket produkáltunk.
A kenet eredménye persze pozitiv, ezen már meg se lepődök, felirtak antibiotikumot is meg kúpokat is!
Bocsi, hogy hosszú voltam... :S

Pattogobolha! Jó, hogy itt vagy, szépek vagytok! :D
Jucu! Hát, a csasziban nem vagyok jártas. Hallgass a dokidra!
Márkanyuka! Szerintem sem kell úgy komolyan venni a védőnő utasitásait...főleg, hogy úgy tűnik ok nélkül javasolja...
Mandala! Remélem, bébike behozza a lemaradást! Engem a bpd értékekkel stresszeltek mindig, most a 88-ra nem mondtak semmmit. Ne izgulj! Majd kint meghizlalod!
Sabine! 2-3 hét...hú de izgi! Mindjárt itt vannak! :D

KépKép
dincuska

Jucu
Nekem azt tanácsolta a doki, hogy várjuk meg a fájásokat. Így a 37 hétben még várhatok......Holnap megyek hozzá, és rákérdezek, hogy mi van, ha nem jönnek.....túlhordatja velem, vagy a 40. hétre megbeszélünk egy időpontot és kikapja?

Mandala
Italamon által említett péda alapján ne parázz, inkább csokizz :-)))

Mona
Látod, nálam is minden rendbe jött. Először is a babák utálják a ctg-t, másodszor meg nem feltétlen bajt jelent, ha éppen pihis kedvében van a pocaklakó. Babszit is lelustázták, erre ő a következő alkalommal megmutatta, hogy mire is képes.... :) Az a babacsipkedős izé nem túl szimpi nekem, bár még távolról sem láttam. Nálunk a pocakot szokták megmozgatni, illetve állnom és mászkálnom kell ctg alatt.

Basszus, nem bírom ezt a hőséget!!!! Borzalom!!! De megvolt minden. Terhesgondozás: vizelet negatív, a súlygyarapodás megerősítve, vérnyomás rendben, és sikerült a papírjaimról is átmásolni az adatokat, leleteket, eredményeket az ő nyilvántartásukba :) Mondjuk egy csomót kellett várni, mert előttem egy szájmenéses kismama volt bent a pici fiával, és a dinoszauruszoktól átvették az élővilág változását, és volt kiselőadás múzeumokról is, szóval mindenről.....Én baromi türelmes vagyok, ha odatartozó dolgokról van szó..... A védő néni kedves, bár iszonyatosan lassú, és nagyon szeret beszélgetni, szóval ha bárki bármilyen témában elkalandozik, még csak messzebbre viszi....... Én meg ott főttem a folyosón. Még szerencse, hogy a doki késett, mert különben be sem kerültem volna......a rendelése előtt, ami további plusz egy óra várakozást jelentett volna.
A táppénzes papírt adó csaj legközelebb - szabadságolás miatt - aug 6-án lesz, akkor menjek....a kiírt dátum előtt két nappal....szuper.....De miért nincs helyettesítés megoldva? Olyan nagy dolog irogatni és töltögetni azokat az idióta papírokat?!

Na jó, nem túráztatom magam.....mintha a meleg kissé agresszívvá tenne.....

A gyerekdokis találka is megvolt, nem tiltakozott. Egy nagyon szimpatikus, kedves, fiatal pasi - elmondta, hogy mit kell tenni, megkaptam a receptcsomagot is. Aug 8-ra vagyok kiírva, Ő aug első hetében nem lesz ugyan, reméljük nem pont akkor jövök ki a kórházból.....

mikegirl

Mikegirl, milyen receptcsomagot? Már babadolgok vannak felírva? Nekem csak akkor adják, ha megszületett a Kismuci.

Elismerésem mindenkinek, aki a mai forróságban kitette a lábát otthonról!! Én itthon voltam de így is határeset.

Bebi, de jó, te is a Jánosban szülsz? Múltkor voltam szülésfelkészítőn, ott adtak egy listát, hogy mit kell vinni. Ha szükséged van rá, szívesen elküldöm.

Máranyuka, én innék a helyedben annyit, amennyi jólesik. Miért pont dinnyét és barackot ne? Én végig azt ettem-ittam, ami jólesett.

Túl vagyok egy adag rántott hús elkészítésén.... úgyhogy megérdemelt pihi következik....

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Megettem egy kiló vanília fagyit... csak hogy irigykedjetek.... :) Bár én majd felfordulok.... de a gyerekért mindent.... még ha a szülőágy le is szakad alattam.... :oops: :lol:

Jucu: csatlakozom Sabinéhez... de ezt már említettem: a legjobb tejserkentő a soxor cicire tett bébi... az összes többi csak pénzszerzési lehetőség a sok-sok okos cégnek.... :) Nézzétek meg... a nomád törzseknél nem létezik tápszerezés.... mégsem halnak éhen a babák... :)

Basszus... megjöttek anyósék.... na majd később benézek, csajok... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Csak bekukk lányok!
Mandala, gondolj arra, hogy minden gyerkőcöd behozta eddig a lemaradást amivel a dokik stresszeltek.
Lányok el sem hiszem 38 hétben vagyok. Ha a holnapi napot túlélem, mármint a kórházkörutat, 1000 fokban, akkor akár még 2 hétig is kihúzom, de mindkettő babámmal ilyenkor már itthon voltunk.
KenetNekem nem vett a dokim kenetet eddig most a vége felé. Még a legelején csak holnap megkérdezem...
Aki dagad feküdjön és polcolja fel a lábikóját, lehet hogy így is dagadni fog de nem fáj annyira :shock: :shock:
Pattogó, milyed édes hegyes pockód van! :D
Pusszantás

Kép
Kép
zeze

Csajok!

Köszi a bíztatást! Végülis ebbe a tanácsadóba nem kell már többet mennem, még augusztus elején vár a körzeti védőnő és kész. Bár most azt mondta az okos védőnő, hogy jó lenne, ha a körzeti védőnőhöz minden héten egyszer bemennék vérnyomást mérni és vizeletet nézni. De a vérnyomásomat itthon is meg tudom mérni, ha pedig úgy veszem észre, hogy megemelkedett, akkor úgyis telefon a dokinak.

Szabina: te mit tudsz nekem a dinnyével és a barackkal kapcsolatban tanácsolni? Előre is köszi!

Megvolt a gyerekeknek a mozi, mi addig bevásároltunk a Tescóban, majd pedig több mint 2 órát vasaltam, de azért termeltem új vasalnivalót is, igaz még kint szárad az erkélyen. De azért jól elfáradtam. És amikor pakoltam be a mosógépet, na ki jött hozzánk? A kéményseprő. Csak amikor elment, akkor jutott eszembe, hogy nem fogtam meg a gombomat, de azért remélem így is szerencsét hoz.

Holnap délután megyek UH-ra, már nagyon várom.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!
ezer éve nem jártam erre.
Márkanyuka!
kihez jártál a vasasba? engem is ezzel üldözött a jobb első G. nevű. magas lett a vérnyomim és mondta h. mérjem azonnal menjek ha xy értéket mutat, mértem néha olyan alacsony mint szokott :D eszembe sincs mérni , el is felejtem 2naponta ha eszembe jut mérem. nekem szerencsém volt nem rendelt vissza, de nem is mentem volna, jobb dolgom is van.
sztem, kérdezd meg az orvosodat ezzel kapcsolatban, és igyál amennyi belédfér ebben a melegben.
én is vizesedek, de más bajom nincs.
Vendég

Hello!

Én azt hiszem sikeresen átvészeltem a mai hőséget! mostmár azt rebesgetik, hogy vasárnapig tart a kánikula, mert ugye eddig csak pénekről volt szó! :cry:

Doki: most nem ijesztett meg, nem nyíltam tovább! De még mindig úgy gondolja, hogy nem marad bent augusztus közepéig. És pénteken uh...azt hiszem a lepényáramlást fogja ellenőrizni...az uh-al szokták?

Mandala: Én esküszöm nem kötekedni akarok!De szerintem tuti rosszul lennénk, ha látnánk, hogy a nomád törzsekben mivel etetik a babákat, meg hogy egyáltalán ,hogy élnek! De szopis ügyben teljesen egyetértek...

Jucu: Kösz, remélem pénteken nem lesz késés, mert még uh-ra is kell mennem, de lehet, hogy visszamegyek inkább délután uh-ra!

Judit

mamiblue

Ági
Igen, a babás recpetcsomagot kaptam meg. A név, születési idő és a taj szám nincs kitöltve. Azt mondta a doki, hogy ha Babszi megvan, töltsem ki - taj számhoz az enyémet is beírhatom, csak 0 helyett 8-ast írjak, és máris kiváltható.

Zeze
Én úgy tudom, hogy a 36 hétnél is kell kenetet venni. Én holnap megyek....remélem nem lesz gáz.

Mamiblue
Igen, UH-val nézik az áramlást.

mikegirl

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: