A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!

Dorisnak már írtam, hogy nagy gratula! Végre, már nagyon megérdemelték!Kép Remélem nekünk is összejön és együtt tologatjuk, úgyse lakunk messze, haláli jó lenneKép, csak nem hiszem hogy megvalósul...

Cat!
Hogy szeded a clostyt+utrot,magasabb lettek neked a vérvétel során a progeszteron értékek?
Állítólag:
"nem mutathat a labor vizsgálat magasabb progeszteront
attól, hogy egy gyógyszert szed, mert attól a saját szervezete által termelt progeszteron nem lett több. Csak akkor mutat magasabb progeszteront a laborvizsgálat, ha a saját szervezete termel nagyobb mennyiséget."
Nem értem hogy lehet ez, mi a véleményed?

Köszi
Nikie
nikie

CatEye Kép

Hát remélem hogy egy kis drukk segíteni fog.
Addig is nyugtatom magamKépKépKép

Alice
Alice

Doris,
Nagyon örülök a jó hírnek, már nagyon megérdemeltétek! Boldog babavárást kívánok! Nagyon vigyázzatok magatokra! Mikor derül ki, hány baba van a pocodban?

Mese,
Neked is boldog babavárást kívánok!

Karmen,
Nagyon szorítok, hogy ott legyen egy-két baba a pocidban, már tûkön ülök!

Pusz
Alma
Alma

NikieKép
Sajnos nincs olyan progi leletem, ami ne stimulált lenne, így nem tudom, hogy mennyi lenne anélkül. Nekem így stimuláltan is volt több olyan eset, hogy alacsony volt a progeszteron, de már a 24.cn-en nézték, ahol ha nincs baba és egy normál 28-30 napos ciklus van, akkor már a sárgatest elkezd visszafejlõdni, és csökken a progi, tehát ez nem mérvadó. Ráadásul ezek a csökkenõ értékek Utro használata mellett voltak. Igazából próbálom értelmezni az idézetet amit írtál, aminek annyiban lehet igaza, hogy a Closty az agyalapi hipotalamuszon keresztül váltja ki a tüszõérést, tehát "kényszeríti" a szervezetet a hormonválaszra, ezáltal rakja rendbe a tüszõérési fázist, így valóban a szervezetnek magasabb progiértéket kellene a ciklus 2.felében mutatnia. De az Utrogestan és más progikészítmények (szurik) szerintem közvetlenül emelik a progeszteron szintjét a szervezetnek, és attól a szervezet nem termel többet.

Nem igazán értem én sem.

Cat

Cat
Kép
cateye

Dorisnak én is gratulálok, hallottam a hirt, de nem tudtam ide jönni eddig. Mivel stimuláltak?

Lányok! Mindenkinek köszi a drukkot, sajna hiába. Azért tüntem el, mert pénteken elkezdtem kicsit barnázni és nem mertem felkelni netezni sem. Szigoruan feküdtem. Amugy a pénteki vérvételt ma ismételték meg, ami alapján még mindig alacsony a HCG, 2 nap múlva esetleg csináljak egy tesztet, de nem valoszinü terhes lennék. Most hivtam a dokit, eddig nem mertem felkelni, igy elnézést, hogy eltüntem.

Gigi! SZerintem a Corax teszt is van olyan érzékeny, mint a Gabriel amit ajánlottak, és az csak 500 Ft. Én a Corában veszem, van tesztcsikos is, az olcsobb, én a csepegtetöst szeretem. Ja, amugy 20 egységtöl mutatja ki a HCG-t.

Cat! Olyan jó, hogy te se adod fel.

Én most félek visszamenni dolgozni, mert megtudtam a kolleganönk 5 hónapos terhes, csak mindig bö pulcsikban járt, nem vették észre rajta. Eléggé rosszul esik most nekem terhes nöt és kisbabát látni.

Puszi: Karmen
karmen

Gitta! 3 cn ma. Köszi.
karmen

Karmen
Nagyon-nagyon-nagyon sajnálomKép

Bogár
Kép
Kép
bogár

Karmen,
még nincs veszve minden...
De ha továbbra sem nõ a HCG szinted, akkor sincs baj, legkozelebb nem leszel beteg a transzfer után, és minden rendben lesz.
Egyébként milyen volt a punkció és a visszaültetés? Fájt?
Rossz emlék vagy kibírható?
Észleltél magadon babagyanús tuneteket?

Velem tegnap hulyeséget muvelt a szervezetem, szórakozott egy kicsit, menstruációs fájdalmakat produkált tobb órán át.
No szuper, gondoltam- Megjött: 24 napos ciklus újra- újabban az a szokásom.
Erre meglepodve tapasztalom, hogy semmi vérzés nincs.
Mára viszont 38,1 a hõm (pedig nem vagyok beteg).
Érthetetlen, miért kezdett el görcsölni, és ha gorcsolt osszehúzódott stb., akkor miért nem véreztem?

Tudom, nincs magyarázat.

bella
Névtelen

KarmenKép
Tudod mi sosem adhatjuk fel, csak a sikerhez való út kicsit rögösebb mint másoknak, de meglesz az eredménye!!!!KépKép

Sajnálom, hogy nem sikerültKépKép, de azért örülök, hogy nem vagy annyira rosszkedvû. Attól még nem tudjuk megváltoztatni a valóságot, ha búsak vagyunk, csak a környezetet is lehangoljuk.

Az én egyik kolléganõm is terhes 4 hónapos, és panaszkodott is, hogy fél év volt míg összejött, és addig majd megõrült. Gondolhatod, hogy mi ment bennem véghez, fõleg, hogy nem is bírom azt a nõcit.

Na de mindegy, biztos meglesz ennek a türelmes megadásnak, várakozásnak is a gyümölcseKép

Puszi
CatEye

Cat
Kép
cateye

Bella! nem fájt egyik sem, hanem a punkció után fájt nagyon a hasam, mondtam a dokinak, olyan érzés, mint amikor a ciszta kidurrant és folyadék volt a hasamban. Nem tévedtem nagyot, mert vér volt. Igy este köv. a mütét a klinikán, el kellett égetni az eret. Maga a punkcó altatásban megy, utána se érzel semmit, a transzfer meg olyan, mint a rákszürés. Azzal a fém izével kitágit kicsit. Azt hittem vannak tünetek, mert amikor meg kellett tapadnia, a méhemen éreztem ezt-azt. Többször is. Meg hittem ennyi rossz után már szerencse is ér, igy teljesen biztos voltam. Bella! Ne félj töle, egyáltalán nem rossz. A 2 hét türelmetlenség sokkal rosszabb.

Cat! Hát ez az, én se nagyon birom ezt a csajt aki terhes lett, ráadásul gyanitom véletlen.

Képzeljétek, amikor barnáztam onnan mértem a hömet minden nap maradt 37,2. Ma is. Akkor hogyan lehet hogy mégis vérzek? Nem kellett volna leesnie?

Karmen
karmen

Karmen!
Sajnálom, de ne add fel, ahogy Cat írta!

Kösz Cat!
Én is folytatom a sort, nálunk a munkahelyemen 30 körül szinte mindenki gyerekes vagy terhes. Még jó hogy nem kérdezik. Volt itt is egy lombik 4-5 éve. De nem izgulok (nagyon), ha másoknak sikerül, akkor nekünk is hamarosan. Úgy-úgy, csak többet kell várni, és mi itt a topicban sokkal jobban fogjuk majd megbecsülni.
Cat, Te olyan opti vagy!

Nikie
nikie

KarmenKép
Az is lehet, hogy volt a pocidban valakiKép.
Igen, szerintem is ilyenkor már le kellene mennie a hõnek, pláne, hogy a 3 cn-on jársz.
bogár

Sziasztok
Karmen, nagyon sajnálom, de szerintem még nincs veszve minden.
A Szegediek fórumban is írták páran, hogy megjött nekik, csak olyan furcsán és kismamák lettek.

Gigi
gigi1

Sziasztok lányok!

Már egy pár napja nem jelentkeztem.....hú, elmesélem nektek mi történt velem, mert ki kell, hogy legalább írjam magamból.
Az egész csütörtökön kezdõdött. Azt tudjátok, hogy rajta vagyunk ezerrel a babaprojekten. Hõmérõztem is szorgalmasan, de nagyon lapos volt egész hónapban a görbém, igazi anovulációs.
Na csütörtökön felhívott egy hölgy és álmaim állását ajánlotta fel nekem. Nem pályáztam sehova, de ismerõsök ajánlására úgy döntött, hogy elsõként engem invitál. Azt mondta sok jót hallott rólam (na ez most nem nagyképûség, de nagyon jól esett. Majdnem igent mondtam, amikor megszólalt egy belsõ hang, hogy "fékezz". Mondtam neki, hogy ezt meg kell otthon dumcsizni (jó a duma...) és majd hétfõn választ adok. Annyi kikötése volt, hogy most van néhány nagy projekt és tudja hogy 2. babát is szeretnénk, de egy évvel toljuk már el ezt a projektet. Nem kér többet és gyes után is visszavesz. Azt hittem ez álom és nem is velem történik.
Meg is beszéltük otthon a férjemmel (végül is 1 év nem a világ és csak egy óriási lehetõségrõl van szó és otthon vár minket a pindur...) és úgy döntöttünk, hogy belevágok. Szinte biztos voltam (mert a biztosságom már a múlté)abban, hogy most sem vagyok terhes.
Hétvégén nem is hõmérõztem, de ma reggel megmértem. Eredmény: 36,5. Ez is engem igazolt. Ebben a hónapban a csúcs 36,7 volt, de az is csak 1 napig. (Ja, végig szájban mértem.)
Viszont mielõtt elmentem a potenciális fõnökömhöz, úgy döntöttem hazaugrok és csinálok egy tesztet. Megérzés....????
Megcsináltam, semmi...., vgyis csak 1 csík. Ültem még egy kicsit a WC-n (bocs) és olvasgattam az újságot (jó munkahely ugye?) és ránéztem mégegyszer. Mondom, lehet hogy bizsereg a szemem, de olyan mintha ott lenenne még egy halványan. Mikor elindultam vele a kukához, már egy kicsit erõsebb volt, de a controlltól jóval világosabb. Úr isten, azt sem tudtam mit gondoljak. Ez még csak a 24. nap (a ciklusom 26-27 nap) és nem is reggeli elsõ vizelet.
(A férjem elutazott elérni sem tudtam.)
Visszajöttem a munkahelyemre és azóta is csak merengek. Igaz közben elmentem az új helyre és õszintén bevallottam mindent. Mondtam, hogy szívesen mennék de .... várjunk még egy-két napot. Mondtam neki, hogy nem akarok senkit kellemetlen helyzetbe hozni. Láttam, a csalódást a hölgy arcán - azt hitte ma elindthatja a felvételemet - de megegyeztünk, hogy jövõ hét elején jelentkezem. Addig is vár engem, bízik benne hogy megyek és addig sem szól másnak.

Lányok mit szóltok?????? Hétvégén még a hasam is fájdogált, és biztos voltam abban , hogy egyedül vagyok. Amióta próbálkozunk, mindig csináltam teszte, de mindig 1 csíkos volt.

Tudom, most fentrõl irányítanak. Ti mit gondoltok, mi lesz?

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem.

Zseby
zseby

Zseby! Ne mérd szájban, értékelhetetlen.

Itt nézd meg mit ír Erazmusz. A hasznosban is benne van ez a link, a legelsõ!
"Ha viszont szájban méred, akkor nem lehet ilyen szempontból értékelni. Az értékelhet&otilde; h&otilde;mérséklet görbe csak az <U>alsó</U> testüregben mért h&otilde;mérsékletb&otilde;l rajzolható."
Sehol sem írnak a szájban mért hõmérsékletrõl. Úgyhogy nem biztos, hogy anov.

Nikie
nikie

Karmen Kép
sajnálom, hogy nem tapadt meg a babó Kép

Képzeljétek, ma mikor beértem a munkahelyemre bejelentette az egyik kolleganõnk, hogy babát vár... örülök neki, de azért lassan már én szeretnék ilyen bejelentéssel élni.

Cat Kép
drukkolok. Jó a 4 tüszõ. még biztosan sokat nõnek csütörtökig.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

KarmenKép
Rendes vérzésed van ? Olyan mint máskor ? A hõd nagyon furi így a 3cn-en. Még ebbõl bármi lehetKép

ZsebyKép
Hol van ilyen lojális munkaadó? Ezen a földön? Ha nekem megnézik a születési dátumomat, meg a családi állapotot már nem vesznek fel sehova, nemhogy állásokkal bombázzanak.

Csinálj reggel mégegy tesztet, és mérd meg hüvelyben a hõdet! Várjuk az eredményt.

Cat

Cat
Kép
cateye

Zseby,
légyszíves mérd meg holnap huvelyben is!!!!!
Csak azért,hogy ne keveredjunk meg teljesen mi tobbiek az elméleteinkkel.
Tényleg kíváncsi vagyok.
Amúgy, ha ott a csík, terhes vagy és kész.

Karman, még csak annyit, hogy biztos neked is mondták, hogy a Kaáliban egy alkalommal 30%
az esélye annak, hogy sikerul a lombik. - az esélyeidet rontotta, hogy beteg voltál.
De, 5 próbálkozás esetén az esély 50 %!

Egyébként van egy olyan fórum az Indexen, ahol lombikosok
írnak, arról, hogy hogyan novelték az esélyeiket: buzacsíra, Isostar, aspirin, ilyesmikkel

bella
Névtelen

KarmenKép
Beleolvastam az Indexen a lombikos topicba, és ott 2 lány is olyanról beszélt, hogy 3 gyógyszercsomagból lehetett választaniuk: 70e,150e,220e Ft-osból. Mindhárom más gyógyszerkombinációt tartalmazott. Te hallottál már ilyenrõl ? Hát én mindjárt dobok egy hátast, olyan árakról beszélnek ott!

Nem tudtok valamit MarcsirólKép ?????

Cat
Kép
cateye

Sziasztok lányok! Régen egyszer-egyszer bekukkantottam hozzátok, de csak ritkán. Akkoriban még én is reménykedtem, de aztán kiderült, hogy a férjem nagyon gyenge eredménye miatt csak lombik babánk lehet. Nemsokára kezdjük a stimulálást, és mivel be szoktam nézni hozzátok és olvastam Cat-et, ezért írok most megint. Én is szoktam beszélgetni az indexes topicban és nekem is feltette a kérdést a doki, hogy milyen gyûgyszercsomagot választunk, az olcsóbb 60 ezer körül van, a drágább 150 ezer. A gyógyszerek hatóanyaga ugyanat, csak egyéb tulajdonságaik miatt drágábbak. Pl. az a szuri, amelyik azért felelõs, hogy ne durranjanak ki idõ elõtt a tüszõk, abból van olyan, amit már elõbb el kell kezdeni adni, mert csak 4 nap után fejti ki a hatását, és van, amelyikbõl kevesebb kell, és azonnal hat. Hát ilyesmik a különbségek!

Karmen! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült! Ne add fel, soha-soha! Kitartás, és mindenkinek köztetek, higgyétek el, sikerülni fog mindannyiunknak.

Anita
Névtelen

SziasztokKép
DorisKép Végre! Úgy örülök!!!!! Vigyázz nagyon magatokra!

KarmenKép
Szerintem még ne add fel. Rengetegen szültek már egészséges babócát barnázás mellett is. Én drukkolok nagyon!

GittaKép
Hát, ez borzasztó lehetett.

Minden babásnak nagy gratula!

VicaKép
Irigy-irigy ezerrel! Mire hazaérsz, ott lesz a mélem is, csak összeszedem magam!

Krissi
krissi

Cat! Nekem azt mondta, a legjobb a Gonal és a Merional lenne. Kb. 80e. Végülis mindig ezt kaptam, csak egyre többet a kezelések alatt. Igy lett 40,50,100e Ft. De a dokival közösen beszéltük meg, hogy vállalom-e azt, amit ö nekem a legjobbnak tart. Ha már ennyi pénzt kiadok, akkor a legjobbat akartam, ha nincs meg a pénz akkor várni kell, de nem akarom ezzel is rontani az esélyt.

A hömre visszatérve. Hónaljban mérem, tudom hüvelyben kellene, de azt gondolom, ott még magasabb lenne akkor. Nem?
Igen, én is hallottam, hogy valaki vérzett, többeket is ismerek, és valóban nem olyan bö, mint kellene, de a doki szerint a vérböl akkor is ki kellene mutatnia. Másik, hogy már bocs, hogy leirom, de ma 2 normál tampon elment, ma voltam a csúcson. Igaz ez máskor ilyenkor napi 5 super volt.
Szóval inkább mégsem megyek holnap dolgozni még, de már remélni sem merek.

Anita! Nekem a doki azt mondta, ha a stimulálást a Suprefact-al kezdik, akkor nem kell attól tartani hogy idö elött elovulálok. A másik (most nem jut eszembe) annál igen.

Aki látta a sejtjeink filmet, az tudja, hogy volt akinke a drágább gyógyszer nem volt olyan eredményes, mint az olcsó.
Erre se lehet alapozni.

Karmen
karmen

Még ezt akartam bemásolni.

Itt egy érdekes cikk! Sok kérdésre ad választ. Hogyan tapad az embrió a méhfalra? A medd&otilde;ség kezelésének új módszereire és a fogamzásgátló gyógyszerek új nemzedékének kifejlesztésére nyílik lehet&otilde;ség azzal, hogy a kutatóknak sikerült azonosítaniuk azokat a molekulákat, amelyek kulcsszerepet töltenek be az embriónak a méh falára való tapadásában. A sikeres terhesség szempontjából a legfontosabb az id&otilde;zítés, hangsúlyozzák a vizsgálat lefolytatói, akik a méhfalon található szénhidrát molekulákat a menstruációs ciklus különböz&otilde; id&otilde;pontjaiban elemezték. Sikerült azonosítani azt a fehérjét, amely az embrió felületén található, és amely a méhfal már említett szénhidrát molekulájával lép kapcsolatba. A fehérjét l-szelektinnek nevezték el. A kaliforniai egyetem (San Francisco) munkatársai a világon els&otilde;ként fejtették meg a titkot, milyen mechanizmus áll az embrió méhfalra tapadásának hátterében. Az egyik kutató, Susan J. Fisher elmondta, hogy a méh fala és az embrió felülete úgy illeszkedik egymáshoz, mint egy kirakós játék darabjai, és gyorsan összekapcsolódnak. &#8220;A puzzle egyik darabkája az embrió fehérjéje, a másik pedig a méhfalon található, különleges szénhidrát szerkezet&#8221;, mondta Fisher. A szénhidrát molekula a menstruációs ciklus során csupán rövid ideig jelenik meg a méh falán, és az embriónak éppen a megfelel&otilde; id&otilde;ben kell odaérkeznie ahhoz, hogy a rajta lév&otilde; l-szelektin segítségével képes legyen megtapadni. Ha hiányzik az id&otilde;beni egybeesés, nem alakul ki a terhesség. Az új eredmény fényében az is megmagyarázható, miért sikertelen az embrióbeültetések jelent&otilde;s része. Az ilyen beavatkozások esetében az embriók 50-60%-a nem él tovább 20 hétnél, és a terhességek 75%-a sikertelen a nem megfelel&otilde; id&otilde;zítés miatt. A fentiek alapján lehetségessé válik, hogy a kutatók új módszereket dolgozzanak ki a természetes, illetve a mesterséges úton el&otilde;idézett terhesség sikere céljából. Fisher szerint az sem elképzelhetetlen, hogy mesterséges megtermékenyítés során az embriókat bevonják az említett szénhidrát molekulával, így segítve a méhen belüli megtapadást. A kutatási eredmény másik lehetséges gyakorlati következménye az, hogy a fogamzásgátlók olyan új nemzedékét fejlesztik ki, amelyek nem hormonokon alapulnak, hanem az embrió megtapadását akadályozzák meg. Ha ez sikerül, az új gyógyszerek bizonyára sokkal kevesebb mellékhatással járnak, mint a jelenlegiek. Végül további felhasználási lehet&otilde;ség nyílik meg a terhességi toxikózisban hirtelen fellép&otilde; rángógörcs (ecclampsia) kockázatának visszaszorítására. Ez ugyanis a fejlett országokban a terhes anyák halálának leggyakoribb oka. Mint Fisher rámutatott, a rendellenesség hátterében a méhlepénynek a méhfalhoz való nem megfelel&otilde; kapcsolódása áll. Normális esetben ugyanis a méhlepény keringése szorosan köt&otilde;dik a méh véredényeihez, ám az említett rendellenességnél nem ez a helyzet. A rángógörcs az anyánál magas vérnyomást, veseelégtelenséget és akár halált is okozhat. (Természetgyógyász Magazin Online, 2003. február 17.)
karmen

AnitaKép
Köszönjük, hogy leírod a tapasztalatodat, és nagyon jól esik a bíztatásod is. Én is nagyon szorítok Neked, hogy hamar a pocidban legyen 1-2 bébi.

Én is erre gondoltam a gyógyszer árkülönbségek kapcsán. Szerintem ez olyan mint kicsiben a Closty meg a Serophen. Más gyógyszergyár, más támogatás = más ár. Nem biztos, hogy egyik jobb mint a másik.

KarmenKép
Nagyon érdekes ez a cikk. Bárcsak már ott tartana az orvostudomány, hogy ez mindennapos legyen. De én addig nagymama leszek, ha leszek. Ha még azt sem tudják pontosan, hogy mi hat a prolaktinra, és számos fekete folt van a hormonok alakulása kapcsán is (még az ezzel foglalkozó szakemberek körében is), mikorra fogják ezt behozni????

Cat

Cat
Kép
cateye

CatEyeKép
Szivbõl kivánom, hogy ezúttal sikeres legyen az inszemedKép A Kaáliba 23.-án kell mennem de jövõ héten hétfõn megyek a nõgyógyászomhoz hátha látunk már valamit...KépIgen, Utrogestan-t kapok napi 3x2-õtKép
FigyuKép A 18-16mm-es tüszõk szerintem egyáltalán nem rosszak a 11. napon. Mennyire vékony a nyálkahártyád? Azt tudod, hogy egy nap alatt akár 2 mm-ert is vastagodhatKép Reméljük igy leszKép Drukkolok és bizz Magadban nagyon, mert az sokat számitKép
Marcsival tartom a kapcsolatot. Szedi a fog.gátlót és még ebben a hónapban elindul a stimulációjaKép Nagyon drukkolok Neki mert bizony Õ már nagyon-nagyon régóta vágyik babóraKép
Az én orvosom nem kérdezte meg, hogy melyik gyógyszert választom csak tájékoztatott arról, hogy drága lesz.
OrsiKép
Helyes, ha megpróbálod lazábban kezelni a kérdést, bár tudom mennyire nehéz ez... Nekem a babanettõl való kényszerû távollét kicsit segitségemre volt, hogy ne foglalkozzak folyton a baba-témával. Elhagytam a hõmérõzést is mert minden görbém egyértelmûen mutatott pé-ést. Csomó egyéb elfoglaltságot kerestem, ami lekötötte a figyelmemet és most a lombiknál tényleg elég nyugodt tudtam maradniKép Ez sokat számit a siker elérésébenKép Kivánom, hogy mielöbb összejöjjön végre a babóKép
BarbiKép
Nagyon örülök Nektek és reméljük a továbbiakban is minden a legnagyobb rendben lesz majdKép Mostanában megpróbálok minden nap jönni és "okoska" tanácsokat osztogatni...KépKép A költözés idején lesz még néhány hét "szünet" amig beköttetjük kint a telefon meg az internetet, de utána aztán csak Ti lesztek az én csevegõ partnereimKép
GittaKép
Köszönöm a gratulációtKép Nagyon szomorú ami Veletek történt...Ne haragudj, de nem tudtam a dologról...Ha nem túl nehéz leirnád a szomorú eseményt? Persze megértem, ha nem akarsz beszélni róla... Sajnálom és együtt érzek...
CinciKép
Ez a görbe hüvelyben hagyományos hõmérõvel mért értéket mutat? A teljes havi görbédet kéne látnunk, hogy pontosan tudjuk értékelni. Nõgyógyászoddal beszéltél már? Hormonpótlás jól jönne.
BogárKép
Köszönöm a kedves sorokatKép Igyekszem valamicskét átadni az optimizmusombólKép WC-csésze ölelgetés nagyon jó!!!!!!!KépKép Mindig erre vágytam de én még nem érzek semmit...
GigiKép
Karmennek én is nagyon-nagyon drukkoltam egész napKép Ha beszélsz vele puszilom és gondolok Rá sokatKépNagyon klassz, hogy nem esett le a hõd, reméljük még 8 hónapig nem is fogKépKép DrukkolokKép
AndiKép
Köszi itt is a sok-sok érdeklõdést meg drukkolástKép Nektek is minden jót kivánokKép
ZséKép
Neked is köszönöm a gratulációt igy "ismeretlenül" isKép
AliceKépBettaKép
Köszi a kedves sorokatKép Ti is megérdemlitek a babát mint itt MindannyianKép
NikieKép
Az én sms-emre viszont nem válaszoltál...ejnye-bejnye, igy nem tudtam meg, hogy hol tartotok most? Leirnád dióhéjban? Sajnálom, hogy el vagy keseredve de megértem a szomorúságodat, hisz nekem is voltak ilyen nehéz idõszakaim. Bizni kell a sikerben és nem szabad feladni!!!KépKépKép Küldök egy kis ++++++++++ energiátKépKép
AlmaKép
Köszönöm szépen a gratulációtKép Elszorul a szivem, ha eszembe jut, ami Veletek történt... MOst hogy vagytok és hol tartotok? Én hétfõn megyek a nõgyógyászomhoz, talán addigra már látszik valami és 23.-án megyek a Kaáli intézetbe UH-raKép
Drága KarmenKép
Végre hallani felõled! Hány napja volt a beültetésed? Mikor vettek vért? Használod még az Utrogestant? Engem Suprefact-al és Gonal F-el stimuláltak. Ezen kivül gyogyikat szedtem még tabletta formájában. Te mit kaptál? Sajnálom ha nem sikerültKépKép Csak azt tudom mondani, hogy nem szabad feladni a dolgot, de a következõ próbálkozás elött érdemes lenne teljesen kikapcsolódni és lazitani a témátKép Tudom nem könnyû, de megéri hidd elKépMost olvastam...ha hónajban mérted a hõdet akkor nem tudok mit irni rá... Sajnos értékelhetetlen. Ne is fáradozz vele. Kizárólag altájékon közvetlenül ébredés után (pisilni sem szabad elötte) mért érték a mérvadó...
ZsebyKép
Bocsánat, hogy igy fogalmazok, de a világon semmit sem ér, ha a szádban méred a hõmérsékletedet. Értékelhetetlen, ezért teljesen felesleges mûveletet végzel el minden reggel. Kizárólag popsiban vagy hüvelyben mért-felkelés elötti érték- a mérvadó. A két csik viszont nagyon-nagyon jóKép GratulálokKépA lányok okosan irták, mérd meg hüvelyben és abból majd meglátjuk a lényegetKép
KrissiKép
Köszönöm szépenKép

Puszi: Doris
doris

Karmen

Sajnálom !Kép A cikk elég érdekes.

Zseby

Gratula!Kép

Sziasztok !
Csak most volt idõm benézni hozzátok. Férjecském még 10 napig távol és sajnos csak rövid idõre jön haza.Most még a zsörtölõdések is hiányoznak. Ráadásul tudom, hogy ez a hónap a kútba esett és ez sem dob fel. Talán a következõ...
Legyetek jók:
Egcsi
egcsi

Doris Kép
olyan jó, hogy végre ilyen sûrûn vagy, és az is nagyon szuper, hogy már nem a problémáidat osztod meg velünk, hiszen babó költözött a pocakodba Kép Kép (vagy babók Kép)
Köszönöm a tanácsod. Megpróbálok mindent megtenni, hogy minél kevesebb idõm maradjon a babára gondolni. Egyetem mellett kaptam egy nagyon jó állást, így napkzben szinte eszmbe sem jut (talán csak ma, mikor bejelentette egy kolleganõnk, hogy babát vár). A babanetet is kicsit hanyagolom, csak estefele nézek fel, a munkahelyen be sem kapcsolom... tehát szerintem jó úton járok, és optimistán állok az elkövetkezendõ hónapokhoz Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok lányok!
Doris, olyan jó,hogy újra irogatsz, teljesen feldobod a topicot! Erre lehet mondani,hogy a jót könnyü megszokni!
A wc ölelgetés meg lehet még nyugodtan neked is,bár inkább ne legyen benne részed. Én abszolút a nagykönyvvel ellentétben a 12-16 heteken hánytam. Jó mi, akkor már el kellene felejteni...Föleg gyümölcstöl volt és ha egész pohár vizet ittam egyszerre.

Karmen, én is szoritok, talán nincs veszve még mindenKép

Zseby, szerintem tutti a baba, mert szokás szerint akkor jön össze amikor nem várják-számolnak rá...Illetve amikor szinte elképzelhetetlen,hogy sikerült. Hogyan fogsz dönteni, ha a következö teszt is 2 csikos? Vagy ez a döntés már nem is csak rajtad, hanem a munkaadón mulik, ha jól értettem igaz?

Ja, lányok, megtaláltama Duna Tv-s müsornak a leirását, hátha érdekel valakit miröl is lesz szó:Április 10., szerdán

15.10 Mindentudás Egyeteme
Papp Zoltán: Élet a megszületés elõtt; A magzat mint páciens
Az ember életében az egyik legnagyobb próbatétel a megszületés. A szülés folyamata nemcsak az anya, hanem a méhen belüli magzat számára is megterhelés, ezért a szülészet tudományának feladata a többletkockázat mérséklése és a szülés alatt fellépõ veszélyhelyzetek felismerése, hogy a magzat élve és károsodás nélkül jöjjön a világra. Ebben játszik fontos szerepet a magzati diagnosztika. Az elõadás a születéstõl kezdve visszafelé az elõébrény-diagnosztikáig ismerteti a magzat vizsgálatára szolgáló eljárásokat, és világossá teszi, hogy melyek azok a módszerek, amelyeket minden terhességben, és melyek azok, amelyeket csak bizonyos esetekben tanácsos és lehetséges elvégezni. (70')

Kár,hogy mostanában sokat vacakol a Babanet,(de csak ez),igy csak késön tudok jönni, de azért nagyon várom,hogy olvassam a hireket rólatok!
Sziasztok,
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok
Voltatok a tGegnapi Mindentudás Egyeteme elõadáson? Meséljetek, milyen volt?
Gigi
gigi1

Doris! Ezt nem értem, ha altájon mérem ott még magasabb kell legyen, mint a hónaljban. Amugy ma is mértem, még mindig fent van a höm. Tudom igen, hogy nem szabad felkelni, ébredéskor mértem. Barátnöm mindig hónaljban méri, neki is le szokott esni, ha megjön.
Amugy most már kevesebb a vér szerencsére.
Ja nekem is ezeket adták, de volt még Merional is.

Karmen
karmen

Sziasztok!

GigiKép Nem voltunk az elõadáson, a csuda vigye el. Beával(már régóta nem jelentkezett ide) úgy volt elmegyünk, dumcsiztunk is, de közbe jött egy dolog, úgyhogy majd vasárnap megnézzük a tv-ben. Pedig nagyon akartunk ott lenni. Nézzétek meg Ti is és mindenki vasárnap!

DorisKép Dejó mostmár tudsz jönni? Az 5.gyógyszeres ciklusom ez, a következõben már inszem lesz.

Nikie
nikie

Jó reggelt mindenkinek!

Biztos kíváncsian várjátok már a hõmet (annyian kértétek, hogy mérjem meg reggel)! 37,2 Úgyhogy az elméletet nem döntöttem meg. Másik teszte még nem csináltam, majd hétvégén. Viszont olvasgattam a tesztes tapasztalatokat. Általában mensi kimaradása után javasolják megcsinálni mindegyiket (jó ezt eddig is tudtam, de nekem nem volt idõm most várni). Nekem meg elvileg 26-27 napos ciklusnál 24. napon sikerült 2 csikot elõvarázsolnom. Mivel fõleg középidõben voltunk együtt a párommal (ez is a nagy elméletek követése) , de a hõmérõzést rosszul csináltam, így a legtermékenyebb napot nem tudom mikor volt, a nagy téziseket nem tudom alátámasztani.

Lányok szerintetek is lehet (jó persze már írtátok), hogy együttlét után 2 héttel a teszt már pozitív?

Kármen - szorítok neked!
Doris - nagyon vigyázz magatokra!

Zseby
zseby

Karmen! Nagyon-nagyon sajnálom. Kép Azért azt jó olvasni, hogy nem vagy annyira magad alatt. És hátha nincs még minden elveszve. Kép
Doris! Olyan jó, hogy ennyit irogatsz újra. Kép És a petezsákot (vagy zsákokat) már biztosan látni fogjátok. Kép
Párod most itthon van? Te mikorra tervezed a költözést? Bejelentetted mindenkinek a nagy hírt vagy titkolódzol, mint én? Kép

Puszi!
Andi
andi28

A Duna tv-n is lesz az elõadás most hétközben, és az hosszabbnak tûnik, mint az m1-es!!
Én úgy emlékszem csütörtökön, de valaki mintha szerdát írt volna. Kép Szóval figyeljetek. Kép
Karmen, drukk.
Gigi
gigi1

Gitta,
Kérlek szépen vedd ki a nevemet a táblázatból. Nem jelentkeztem, de mostanában már olvasgatlak Titeket és elég sokkoló látni magamat a baba-várók táblázatában.
Nem írom le ne haragudjatok miért, majd ha már lesz erõm akkor újból jövök is, de errõl nem akarok "beszélni".
Puszi: Breki
Breki

Sziasztok
A mindentudás egyeteme, Papp Zoltán elõadás fent van a neten. Jó hosszú, de érdekes. www.origo.hu/mindentudasegyeteme
Gigi
gigi1

Sziasztok!
Szép jó napot mindenkinek!

Kármen!
Nagyon sajánom! Kép Ne add fel! Kép
Nekem mostanában vannak olyan ciklusaim, hogy 37 fölött van a hõm még a menzikor is. Én sem tudom, hogy mi ez.

Zseby!
Drukk megy, de döntsd el, melyikhez! Kép Kép Kép A hõd szép magas! Kép

Krissi!
Köszi, már túltettem magam rajta. Még hányan lehetnek, akik majd egyszer megkérdezik? Azt hiszem, soha többé nem mondom el másoknak (persze ti kivételek vagytok! Kép ) legalább a 6. hónapig!

Doris!
De jó, hogy újra vagy! Kép Fogod te még a csészét ölelgetni, ne hiányold annyira! Kép Én sajna ölelgetem baba nélkül is, állandóan rosszul vagyok. Valószínûleg ez a bromo mellékhatása. Kép Nem tudom, konkrétan mire céloztál, de amit elmeséltem az a tavalyi babóm emléke volt, amit kérdeztek tõlem. Kép

Breki!
Ne haragudj, nem tudok semmirõl. Én a neveddel együtt vettem át a tablicskut, senki nem mondta, hogy valami történt. Kép Csak azért raktalak át a babások táblázatába, mert kor szerint úgy számoltam, hogy már biztosan megvan a baba. Mégegyszer sajnálom. Kivettelek.

Üdv:
Gitta
gitta

Barbi, Gigi! Nekem is feltünt hogy az tvújság szerint csüt. lesz. Már várom nagyon.

Gitta! Köszi, még kicsit reménykedek, de nem sok esély van. Azért mégis itthon maradtam ma, tegnap letelt a szabi, a héten még pihenek, pénteken meg tesztelek. Már nem vérzek csak kicsit.

Karmen
karmen

Doris!

Tudtam, hogy nekem ide be kell néznem!
Nagyon-nagyon nagy gratuláció mindenhez!KépKépKépKép

Beszti
(Milyen mélcimre tudnék irni? Az jó, ami a profilodban van? Mostanában általában elmennek a leveleim, és irnék neked is!KépKép)

KépKép
KépKépKép
beszti

ZsebyKép
Persze, hogy lehetséges 2 héttel utána, hogy + a teszt. Érzékenyebb tesztek már 10 nappal az ún. fogantatás után kimutatják. A halvány csík is csíkKép a hõd nagyon szép és hüvelyben mérted, ugye? Majd tájékoztass feltétlenül bennünket a továbbiakról.

NikieKép
Neked is nagy drukk megy majd az inszemhez (persze erre a hónapra isKép) Ki csinálja majd az inszemet (ha egyáltalán szükség lesz rá)?

Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

SziasztokKép

Zseby,
Holnap megyek ultrahangra es ott minden kiderul.De en is ket het utan csinaltam tesztet, eloszor az enyem is halvany volt es nekem is negy nap kellett volna meg, hogy megjojjon. Es hat remelem... Azota sem jott meg, kicsit aggodom, de nagyon optimista vagyok azert, ritka, hogy felek. Leirom ide a mailcimem ( mert nem nagyon szoktam csetelni es igy nem tudom, hogy tudnam betenni a profil-ba idom meg most nemigen van, hogy keressem ) Jo lenne osszefutni csutortokon, ha raersz. En a cegemmel megyek oda egy masik ceghez ( jabil ) Emailcim: mesi29@yahoo.com
Jajj, lehet hogy egyszerre babazunkKép Jo lenne ( bar most nem tudom mit szeretnel jobban, legyen ugy ahogy Neked a legjobb )

Karmen,
En nem ismerlek, de annyira szoritok. Meg hatha tenyleg annyi ilyet hallani.

Doris,
Mar nagyon varom, hogy hany baba van a pocidban ( te hanyat szeretnel )Kép))

Jo ez a mindentudasegyeteme nagyon jo, hogy szoltatok. Bocsanat, hogy ekezet nelkul irok, bevallom, elfelejtettem annyira megszoktam

Tovabbi szep napot
Mese
Névtelen

Bogár
Igen hüvelyben mértem, és természetes, hogy mindenrõl beszámolok.

Mese
Ha jól látom a táblázatból 1 héttel jársz elõttem. Elvileg 3 (ill.5 ) hetes terhes vagy ugye? Én az elsõ babával 7 hetesen mentem UH-ra, de még akkor olyan pici volt, hogy csak hüvelyUH-on lehetett látni.
Most valószínû, hogy hétvégén csinálok még egy tesztet, de dokihoz babonából csak a 7. hét után megyek.
Írok az e-mail címedre.

Kármen
Tesztet csináltál már?

Zseby
zseby

Breki Kép
Emlékszel még rám, együtt koptattuk annak idején a topicot. Úgy hiányoltalak innen is, a kismamáknál is Kép mert bár passzív babaváró lettem, azért még szoktam a babanetet olvasgatni. Megrendítettél hirtelen Kép Kép

Drága Doris KépKépKépKépKépKép
Had örüljek Nektek ITT IS Kép

Vanda

Kép
vanda

Zseby! Nem csináltam pénteken fogok. Addigra ki kell mutatnia ha lakik valaki odabent. Hamarabb nem merek, nehogy korai legyen. De csak halvány reményt érzek.

Karmen
karmen

Sziasztok Lányok Kép

Én is itt vagyok ám csak ez a gyagya fõnököm annyi melót adott nekem hogy eddig nem volt idõm írni.
Jaj lányok annyira izgulok értetek olyan jó volna ha mindenki most egyszerre babás lenneKép
Velem még mindíg semmi változás,amióta megcsináltam a tesztet elvagyok kenõdve, de nembaj itt a tavasz (annyira hogy ma reggel ráfagyott a mosoly az arcomraKépKépKép )
Egyébként jól vagyok csak néha fáj a hasikám,itt a vég,meg fog jönniKép

Na puszi nektek
Azért értetek nagyon szorítok ám

Alice
Alice

KARMEN:annyira drukkolok, hogy mégis minden jól alakuljon!!
ZSEBY, MESE:KépKépGratulálok!!KépKépVigyázzatok magatokra és a babucikra!ZSeby, tessék elmenni a dokihoz, egy kis progipótlás sosem árt!!
DORIS:sikerült "lecsapolni az árvizet"? Hogy vagy(tok)?
CAT:jó csomó tüszõcske! Holnapután mindent bele!Kép
Virág
virág

KARMEN:annyira drukkolok, hogy mégis minden jól alakuljon!!
ZSEBY, MESE:KépKépGratulálok!!KépKépVigyázzatok magatokra és a babucikra!ZSeby, tessék elmenni a dokihoz, egy kis progipótlás sosem árt!!
DORIS:sikerült "lecsapolni az árvizet"? Hogy vagy(tok)?
CAT:jó csomó tüszõcske! Holnapután mindent bele!Kép
Virág
virág

Sziasztok LányokKép
EgcsiKép
Átérzem amit érzel...az én Párom is folyton úton van.Csak jövõ hét pénteken jön haza. Az elsõ nap még jó, mert kitakaritok, ragyog minden, második nap pletyi-parti a barátosnékkal harmadik nap pedig már azt kivánom bárcsak itthon lenne és jól széthajigálná a ruháit...Kép KitartásKép
OrsiKép
Ügyes vagy, hogy ilyen optimistán állsz a dolgokhozKép Csak igy továbbKép
BarbiKép
Köszi a kedves sorokatKép Hányni azért "szeretnék", hogy érezzem itt vannakKép
KarmenKép
Elvileg magasabb hüvelyben de nem törvényszerû... Megtennéd, hogy megméred holnap alul is? Csinálsz még egy tesztet vagy elmész újra vérvételre? Talán megérné... Sokakrol hallottuk korábban, hogy terhességük ellenére is menstruáltak még néhány hónapig.
NikieKép
Sajnálom, hogy a gyogyszeres kezelés nem használt... Nagyon drukkolok, hogy az inszem bejöjjönKép
ZsebyKép
Szerintem könnyen lehet, hogy két hét alatt a teszt kimutatja a pozitiv eredménytKép
AndiKép
Párocskám jövõ héten pénteken jön haza igy a hétfõi UH-ról lemarad de majd fotón megnéziKép Nálam a család tudja az örömhirt hisz tudod a lombik miatt már a punkció óta itthon vagyok és mindenki reszketve várta az infokat elõszõr a bevizesedés miatt mert aggódtak most meg már azért mert tudják itt a babóKép Nekem 3 nõvérem van és nagyot át tudják érezni a várakozásomatKépHa spontán sikerült volna én is titkolóznék az elsõ 12 hétben mint TeKép Remélem jól vagytokKép
BrekiKép
Nem tudom mi történhetett de nagyon-nagyon sajnálom és együtt érzek Veled...Kép Ha kedved és erõd lesz kérlek oszd meg velünk a történetedet de megértem, hogy nem akarsz beszélni a bánatotokról... Sok erõt kivánokKép
GittaKép
Ha a múlt évben történt az "természetes", hogy még mindig nyomja a lelked...Nekem évek kellettek mire kihevertem... Sajnálom, hogy a Bromo ilyen rossz mellékhatásokat produkál...KitartásKép
BesztiKép
Köszönöm szépenKépHát úgy tûnik Velünk is megtörtént a CSODAKépKép Ideiglenesen a Doris73@freemail.hu. Ez csak két hétig fog élni mert utána költözünk ki és néhány hétig eltart majd mire internetet meg telefont intézünk de a friss cimemet megirom majdKépHogy vagytok? Nátán már óriási?
MeseKép
Drukkolok a holnapi UH-hozKép Hány hetes vagy most? Ez lesz az elsõ UH-od? Mikor nem kellett megjönnie a menzidnek?
Egészséges babákat szeretnékKép
VandaKép
Köszi itt isKép Kár, hogy csak a háttérbõl figyelsz mineket...
VirágKép
Köszi kérdésedKép A viz többnyire leapadt de igy is vagy három hónaposnak néz ki a hasam viszont ez már hájacska...Kép Most megpróbálok ügyelni arra, hogy mit eszem...KépRemélem Te is jól vagyKép Lakás?

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!
Szép jó reggelt mindenkinek! Kép

Zseby!
Gratulálok! Szép erõs csíkokat kívánok a következõ tesztedre is! Kép

Doris!
Köszönöm, most már igyekszem elfelejteni.

Lányok!
Tegnap totál kiakadtam! Kép
1. Elmentem a körzeti orvoshoz, mivel hétvégére elfogy a bromom, és csak jövõhét keddre kaptam idõpontot a dokimhoz Pestre. Nem írta fel!!! Arra hivatkozott, hogy 5 NAPJA! lejárt a fél éves papírom és ezért nem írhatja fel! Az sem érdekelte, hogy én keddig a falat fogom kaparni a kíntól, mire felírja a dokim (hányinger, stb. mert nem szedem). Plusz felborul esetleg a hormonháztartásom a hirtelen szünet miatt. Kép Pedig végre újra beállt 28 naposra! Most mit csináljak? A nõgyogyimhoz sem tudok elmenni a héten!!! A patikában sem kapok recept nélkül. Napi 1 1/2 szemet szedek, ha ezt most hirtelen elhagyom akkor én totál kikészülök! Kép Szerintetek mit tudnék csinálni??? Ja, és a dokinõm még arra hivatkozott, hogy nem vagyok rákos, ezért én miért szedem egyébként is???!!! Állítása szerint ezt a pajzsmirigy rákban szenvedõknek szokták felírni! Ehhez mit szóltok? Kiakadtam, + ott fogom hagyni!
2. Elmentem utazási papírt kérni keddre, erre azt sem kaptam. Állítólag rég voltam benn a doktornõnél itt helyben, ezért nem kaphatok. Könyörgök, én a legutolsó alkalommal rákérdeztem, hogy nem kell-e bemennem, és azt mondták, hogy nem kell. Amúgy sem csinálnak itt velem semmit. Kép
3. Végre kiderült, hogy mitõl köhögök folyamatosam már 4. hónapja! 4 hónap kellett a dokimnak, mire eszébe jutott, hogy elküld torokváladék vizsgálatra. Ott derült ki, hogy még január elején összeszedtem valami bacit és az szépen eléldegél a torkomban. Most erre kellett várnom 4 hónapot? Még nem váltottam ki a bogyót, de már fel vagyok készülve az anyagi csõdre is! Kép Állandóan olyan gyogyikat ír fel a dokinõ, hogy 5000 alatt meg sem áll a gyógyszer. Kép Hiába mondom neki, hogy az olcsóbb is jó, ha ugyanolyan minõségû mint a drága!

"Szuper" egy napom volt tegnap, nem? Kép
Húúúúú, jó hosszú lett. Kép

Na, megyek, egy kicsit dolgozni is kell. Tablicskut majd késöbb dobok.

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok!

Gitta! Sajnálom, hogy ennyi rossz történik veled mostanában. Kép Nincs senki ismerösöd, aki bromot szed és adna kölcsön arra az 5 napra?
Breki! Én is emlékszem rád. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy rossz hírekkel kellett ide visszajönnöd. Kép Ha lesz eröd, meséld el. Tudod, hogy itt csupa megértö szívre találsz. Kép
Doris! Persze tudom, hogy nálad más a helyzet. Kép Anyukámék és a húgom nekem is tudják. Elöttük nem tudtam volna titokban tartani. A nagy poci miatt meg ne aggódj! Mi jól vagyunk, tegnap megint láttam a babát. Vidáman kalimpált a lábaival és kezeivel. Kép A védönö viszont "leszidott", még mindig csak 49 kg vagyok. Nem tudok többet enni, de a lényeg, hogy Babóca nagyon jól érzi magát odabennt. Kép És nöl a pocakom! Kép
Karmen! Jó, hogy még nem adtad fel. Kép
Cat! Drukk-drukk!!! Kép

Puszi!
Andi
andi28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: