A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Kami, sikerült a süti!!!! hivatalosan is konyhatündérré nyilvánítom magam!

Kép
Kép
agiboldi

Depizők:
A másnap rosszabb nemigazán szokta feldobni az embert. De azért tudok egy jót. A játszin van egy kismama. A lánya kb 1,5, a fia 3 körül és iszony hiszti, az a földhöz csapkodós ordítós. Sokszor látom rajta, amikor felpakolja a nagy pocija mellé az egyik gyereket és húzza a másikat, hogy ebben a pillanatban újabb ősz hajszállal gyarapodott a készlet. Kerülő utakon megtudakoltuk, hogy miért nincs soha vele a férj; még egyszer sem láttuk a jó egy év alatt, amióta idejárnak. Külföldön dolgozik. :shock: Ehhez képest ki áll rosszul? :twisted:

Ágiboldi,
Régi Szigetes emlékeimben van olyan koncert, ahol a picúr az apja nyakában aludt :D

Sno,
A párkapcsolatban élés azt jelenti, hogy együtt lakás? Az nekem összesen 6 év, 10 hónap, 20 nap. Ennyi ideje ismerem Robit. :D (Na azért nem fejből tudom, most számoltam ki)

Párkapcsolat:
Ezen a téren teljesen egyetértek Kamival. Az osztályomból az egyik lányt (17 éves!!!) úgy ütötte meg az apja, hogy az egyik pofontól eltört az orra. Behívtam apukát, anyukát, külön. Apuka mosolyogva közölte, hogy ha nem szól vissza a lány többet, akkor nem üti meg. Mindezt azután, hogy közöltem, kimerítette a súlyos testi sértést ami rendőrségi ügy. Anyuka pedig apukát mentegette, hogy olyan erős, nem tehet róla. Tény, nekem is demonstrálta, senki nem tanította meg arra, hogy nőnek nem nyújt férfi kezet és nem ott mutogatja az erejét. A többi érv még inkább felbőszített, látványosan féltette a sz...s kapcsolatát. Pláne az, hogy minek küldtem el orvoshoz, röntgenre, amikor egy orrtöréssel nem lehet mint csinálni. Szerintem a gyerek az első. Ezzel nem Gedeiapura céloztam, hanem arra, hogy szerintem nem szabad mindent megtenni, elnézni a kapcsolat érdekében.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Bocs a zavarásért! :)
Megválnék egy cumisüvegmelegítőtől, részletek itt:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=216616

Köszi!

KépKép
KépKépKép
beszti

halihó!

gyerkőc az ágyban, apa még folytatja a bulizást :cry: én pedig itt.
4 körül mentünk ki a "buliba" ami akkor épp a horgászversenyben merült ki ahol a fiúk 1-2 snecin kívül nem fogtak semmit...Ezerrel fújt a szél úh Lea nem nagyon tolerálta...fél7ig húzta aztán hazajöttünk fürcsiztünk egyet anagykádban kettesben :D cici aztán alvás...vmiért azonban már 2-3x felsírt érzi hogy nincs itthon apa :shock:

ágiboldi
nagy gratula az új "kitüntetésez" :lol: :lol: :lol: :wink: ügyes vagy és ugye milyen fincsi az a süti?

megint "édes éhám" van lehet hogy eszem egy kis mákos tésztát...de tésztát kéne főzni :cry: nas majd még kitalálom

bulihiány
hát az nekem is van...azt írtam már hogy vmelyik nap apa elvitte kicsi lányát egy órácskára vásárolni én meg felcsavartam a hangerőt és itt "tomboltam" a szomszédok nagy nagy örömére :lol: :lol: :lol: közben azért porszívóztam is, de táncoltam is, olyan jól esett :lol: Mondtam is Atinak hogy hamar jöttek meg :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lorca,
Nem csak az együttélésest számoltam, hanem az együttjárósat is.
Semmiképp sem a gyerekverős-asszonynyomorítós férjek mellett lobbiztam (gondolom ez nem vitás), csak azt akartam mondani, hogy (képletesen) egy dinnyelécsöpögtetőst lecserélni egy zokniszéthagyósra, asszony szemmel nem nagy biznisz, de a gyerek szempontjából nagy különbség.

Kami,
természetesen nem bármiÁRON kell fenntartani egy kapcsolatot. De ahol volt/van érzelmibázis, ott a gyerek érdekében szerintem meg kell próbálni rendezni a viszonyokat, ha elfogy a saját lendület, még jöhet a párterápia pl. Előző párommal mi is voltunk (engem haza küldtek, mondván a problémáink nagyrésze az ő problémáiból adódnak), az eredményről nem tudok beszámolni, mert közben beleszerelmesedtem a férjembe, és mivel nem volt gyerek, így teret engedtem az új érzelmeknek.

Ha nem sajnáljuk az időt, pénzt, fáradtságot a fizikai jólétük biztosítására (plusz oltások, torna, úszás, stb.), akkor szerintem legalább ennyit ér a viszonylag nyugodt szülői háttér biztosítása is. Ha meg nem megy, akkor tényleg jobb a békés különválás.

Orsi
Kép Kép
sno

Timó:

Welcome to the club! Eszem ágában sincs megkövezni, szerintem legkésőbb 1 éves korra elkövetkezik minden anyuka életében amikor elkezd feszengeni, hogy neki másra is szüksége van, mégpedig rendszeresen. Sztem legtöbbünk jóval előbb is... Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hanem keressetek rá megoldást, ha lehet, mert neked is igenis szükséged van arra, hogy ne csak anya légy.

Egyébként Zsuzsa topikjában pont most pörgött le egy hasonló téma, ott ugye már majdnem 2 évesek a gyerekek. Egy csomó anyuka megy vissza dolgozni, mennek bölcsibe a gyerekek. És nosztalgiázunk azon, milyen is volt régen amikor gondoltál egyet, felemelted a telefont, és elmentél este szórakozni. Vagy gondoltál egyet, bepakoltál az autóba és másnap már egy másik városban voltál.

Hát igen. A régi szép idők.

Egyébiránt most olvasom, hogy miket hiányolsz. Pl kirándulni, nyaralni babával is lehet! Vagy az anyagiak miatt nem?

Férfiemberek és a munka:

Hadd panaszkodjak én is egy kicsit... David ugyan otthon van majdnem minden nap fürdetésre (este 7), de még sokszor ezután is dolgozik. :( És standardul 4:30 és 5 óra között kel. Hétvégén is. :( Én nem veszekszem vele emiatt, látom hogy azért töri magát, mert kiesett egy fizetés, és közben megnőttek a kiadások. És ő egyedül próbálja fedezni olyan munkákból amik egyáltalán nem fixek, hanem aktuálisak és általában rövid határidősek (ő ír és lektorál, és főállásban meg az egyik nagynevű bp-i angol nyelvű kiadványnál most már FŐ!!!szerkesztő, a bibi csak az hogy jelenleg kb kéthavi fizetésével tartoznak...:evil:) Én emiatt nem veszekszem vele, azt látja rajta hogy nehezen bírom a két lánnyal, és én is látom rajta, hogy ő is nehezen bírja azt a terhet amit magára vállalt. Remélem nemsokára össze tudok szedni magamnak több klienset (jelenleg egy régi jár újra hozzám) és akkor majd én is hozok pénzt a házhoz...

Kami:

Nem ismerem a helyzeteteket, ezért ehhez nem is nagyon tudok hozzászólni. De magamon pl azt látom, hogy mikor nagyon megharagszom Davidre és már készen állok arra hogy kirúgjam (mert ilyen is van), akkor ránézek a lányokra, és tudom hogy ez nem megoldás. Nemcsak mi, illetve a kettőnk igényei vannak már, hanem van egy CSALÁD. És a CSALÁD érdekében az ember többet nyel, többet alkalmazkodik, jobban igyekszik megoldást találni az együttmaradásra, illetve jobb esetben az együttboldogságra. Nálunk mondjuk az a helyzet hogy mindketten irtó erőszakosan vagyunk, de David a robbanékonyabb, én meg a csendesebb (általában amikor nem kapok sírógörcsöt, hiába, a hormonok nekem is betettek), szóval nem kell egyikünket sem félteni...

Egyébként meg abban egyetértek, hogy szerintem is jobb békességben külön, mint együtt állandó háborús körülmények között nevelni a gyerekeket. De mondom ezt én, aki olyan családból származik, ahol nem volt válás, még csak híre-hamva se, csak közepes mennyiségű veszekedés. Lehet ha elváltak volna a szüleim, én is másképp látnám, mint Sno.

Amit írsz egyébként, hogy olyan dolgok, amin régen csak röhögtél volna most személyes inzultusnak számítanak, ezt saját tapasztalatból tudom, akkor van így, ha kimerült, ingerült és stressz alatt vagyok. Nem lehet hogy azért nevettek kevesebbet mert több a stresszhelyzet? És ráadásul nem is közös stresszhelyzetek, hiszen a tieid Áronnal és a babázással meg a háztartással kapcsolatosak, az övéi meg a munkahelyével. Tehát még csak nem is hoz össze benneteket, hanem mindenki küzd a saját frontján és csak azt érzi, a másik nemhogy nem segít, hanem még ront is a helyzeten.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Képek:

Olcsó játék:

Kép

Pfffft:

Kép

Szumó baba folyt (avagy az imádott Graco) :

Kép

Szilvit mostanában leginkább ezen a kockás belsejű hálózsákon tárolom, mert könnyebb magammal hurcibálni a kert különböző pontjaira mint a járókát. Ő meg szereti hogy jól lát róla, nem úgy mint a járókából (hálós mindkettő ami itt van). Ma olyan jól sikerült, hogy míg mi a kertben szorgoskodtunk, füvet vágtunk, gereblyéztünk, addig Szilvi szépen elaludt (!!!! :shock:) csendben a hálózsákon amit egyszerűen leterítettem egy árnyékosabb pontra ahonnan még látott minket. Hát ez is pirosbetűs ünnepnek számít... ilyen elég ritkán van. Azt hiszem egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor volt hogy csak úgy leraktam valahova, és ő meg elaludt.

A kendőt is megszerette, abban is elalszik. De most az esetek 80-90%-ban szopival alszik el. Én szeretek szopival altatni, olyan idilli.

Lányok! Van olyan akinek a gyereke minden külső segítség nélkül alszik el? Gondolok itt szopira, cumira, ringatásra, bugyolára, stb. Tehát akit csak leraktok valahova és ott szépen álomba szenderül?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

roki
nálunk csak az esti szopi után működik a lerakom és alszik variáció...de ennek nagyon örülök mert akkor már ált én is hulla vagyok :oops: :lol:

napközben altatni kell. a legújabb hogy a vállamon...viszont gyorsan elalszik és letehetem...mielőtt megjött a kánikula már épp tök jól haladtunk a kiságyban elvással ringatás nélkül azután minden borult... :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Igen Róki van ilyen, Benim! Ő se nem szopik nem cumizik nem ringatjuk egyszerüen csak letesszük. Este mindig minden ugyan abban az időpontban van és már tudja hogy alvás. Ma is amikor leraktam akkor még hallotuk hogy dumál és 5 perc múlva aludt. A nappal meg egy pár hete úgy zajlik hogy fél 11 és 11 között lerakom és akkor 5 perc sírás, utánna 1 óra alvás és ez még 2 x a nap folyamán... Amióta ezt bevezettük azóta azt a 15 percet sír egész nap az elalvások elött. Este se nyüglődik már. :roll: De azt nem tudom hogy este miért nem sír napközben meg miért?! :roll: De nem baj mert olyan jó hogy ez igy kialakult. Sokkal nyugodtabb és jókedvűbb és persze én is. :lol:
Nállunk úgy látszik hogy inkább az evéssel vannak gondok...

KépKép
csongria

Nálunk régen volt ilyen, lerakom és alszik, de már egy hónapja nem nagyon fordul elő. Most már vagy szopi, vagy cumi. Esetleg nagyritkán még a babakocsiban simán elalszik (de ott is inkább cumival).

KépKép
bozotka

Ja és nagyon aranyos Szilvi a képeken, különösen a nyelvnyújtogatós.

KépKép
bozotka

Roki!
Nalunk is magatol alszik el Ajron az esetek 90%-aban. Van az a 10, ami sajna epp az ejszakakra marad :D Regebben ezzel se volt baj, de azzal, hogy igy kitolta az elalvast (most kb feloraja alszik), az egesz ejszakaja/kank felborult.
Latom, Szilvivi is sorhasat novesztett :D
Most megyek aludni, holnap reagalok a tobbire is. Gedeiapu a valtozatssag kedveert most osszevizezte a keyboardot (fagyival) - egy osmalaccal elek egyutt, nincs mese...
kami

Sno,
Én is azt írtam az együtt vagyunk címszó alatt. Ok, adj hozzá 6 órát. :D
Nem, gondoltam, hogy nem ilyesmire értetted. De van ennél brutálisabb is, ami közvetlen ismerősökkel (osztálytársak) történt tehát elég közeli. Sokszor érzem, hogy vannak, akik csak egy picit, aztán még egy kicsit, meg ha már eddig elmentünk, akkor már kibírjuk módon "oldják" meg a párkapcsolatokat. Nekem, hogy van két gyerek, vagy ez a kapcsolatom van, vagy egyedül nevelem őket. Robi tökéletes apuka, és imádnivaló a hülyeségeivel együtt. Ő sem egy asszonyverő. :twisted: (Azt nem is mondom, hogy nem bántaná a törpéket, mert az egyértelmű abból, hogy még házas vagyok) De azért, hogy ne magányosan éljem le a hártalévő fél évszázadot - jó családi gének - nem tudom, mit tennék meg. De a maradjunk együtt a gyerekek miatt és csak a hátuk mögött marjuk egymást az nekem nem felelne meg.
A lecserélésről a véleménnyel egyetértek.
Talán neked is az hiányzik, ami lehetett volna, nem ami lett volna. :roll:

Róki,
Szabit többnyire nem kell altatni. Ha elkapom a pillanatot, estére fürcsi-szopi és leteszem. Egy kicsit rugdalja a csörgőjét és elalszik. Tegnap 5x kellett kivenni, tehát nem tuti a dolog azért. Napközben a 2-3-4 szundi is általában magától megy. Nézi, ahogy teszek-veszek és egyszer csak nem nézi. Van, hogy anyós túlpörgeti, akkor jön a hüppögés, hogy fáradt, abból már nem tud egyedül kivackolódni.
Cumi, ringatás, cipelés nincs. Próbáltam, nem válnak be. Ha végképp nem megy egyedül, mellé fekszem és szopi.

Csongria,
Mi a gond az evéssel? Még mindig nem kell neki a tápi?

Mazsi,
Ahogy megtanul/tanítod aludni, az marad. Sokáig. Nagyon sokáig. Ha a válladon van ülsz, vagy sétálni is kell?

Nati kapott ma egy új babakocsit. :D Mostantól Szabi teljes jogú Graco tulajdonossá lépett elő.

Kép KépKép
lorca

Kami,
Te választottad :wink:

Kép KépKép
lorca

Hová tűnt a ma 5 hónapos Csenge baba anyukája??
Deako,
szoktam rátok gondolni, amikor Roli énekel. :lol:

Alvás: esténként nálunk is egyszerű: Roli is tudja már a menetrendet (néha bele is alszik a szopizásba), de nincs semmi más a felsoroltakból. Délelőtt reggel 10-ig alszik, viszont mostanában napközben alig :shock: Ill. ha látom rajta, h álmos, befordítom hasra és ő elaltatja magát a feje alatt lévő pelus szopikázásával.

Kami,
no comment. Csak annyi, h én még időben megléptem egy hosszúúúú, de már nagyon döcögős házasságból (azért kb. 2 évig küzdöttünk érte még gyerek nélkül is). Tegyél már fel 2 évvel ezelőtti vékony képet lsz! (vagy küldj sutyiban=priviben)

Timo,
hiszen mindjárt eljön az idő, h dolgozhatsz részmunkaidőben, nem? Ahogy múltkor részletezted, hogy heti 1 nap stb...)
Nekem is az utazások hiányoznak főleg (amikor még autóval elmehettünk Andalúziába és ott döglött be). De már tudjuk, h jövőre lakóautózunk Franciaországban. Idén talán Ausztria v. Horváto.
(ja, a templom róm. kat. kívülről barokk a XVII. sz-ból csak a II. vh alatt hozzáépítettek)
Buli?? Mi amolyan társasjátékozós bulizósok vagyunk, de azt most is lehet, ha hozzánk jönnek a vendégek miután Rolit lefektettük. Csak a bor, az nagyon hiányzik...és a bortúrák :cry: (Ágiboldi-megjegyeztem a whisky-szomjad :lol: :lol: )
Dinyuska,
egyszervolt.hu-t ismerem és nagyon szeretem, de azért köszi! A Tesco-t viszont elkerülöm, ha tehetem. Egyszer miattam zárt be egy pénztár (elveszítették a bankkártyámat, de visszanézettem a biztonsági kamera felvételét és meglett).
na, megyek aludni....
Lassan Benike is 5 hónapos lesz, neki is sok boldoságot! Ria, jó hallani, hogy ilyen boldog és kiegyensúlyozott vagy!
Vendég

Bigsis,
Kikérted a kamera felvételt? Legalább jó sokan álltak mögötted? : :lol: Hol volt a kártya, hogy lehet azt "elhagyni" a pénztárban?!

Most négy nap Robizás és családi idill következik. Már alig várom :) A gond az, hogy az útlevelet is most kéne megcsináltatni, de a gyed miatt tegnap le kellett adni. Én zsenitojás, még egy másolatom sincs. Bár gondolom azt amúgy sem fogadnák el. :x

Kép KépKép
lorca

Bigsis!
Hogy-hogy elhagyták? :shock:

Családi idill:
Nekem is elváltak a szüleim, amikor 6éves voltam... A szülinapomat még együtt ünnepeltük, de másnap már nem oda mentünk haza.
Szerintem jobb, ha a nagy veszekedésekből nem részesülnek a gyerekek. Nálunk is jó maradt a kapcsolat a szülők között, ezzel nincs gond. Viszont van néhány emlékképem, ami azért nem túl kellemes. Illetve a nagyobb tesóm már sírt pl. h "Anya, inkább menjünk el." :(
Szóval szerintem egy gyereknek erre nincs szüksége.
Pedig szegények küzdöttek (pont miattunk!) jónéhány évet együtt, de nem ment.
Lorca, ez tetszik: "Talán neked is az hiányzik, ami lehetett volna, nem ami lett volna."
Igazából azt utáltam nagyon, hogy a suliban mindig magyarázkodni kellett, mert időközben lett egy új Apukám és egy új (fél)kistesóm és egy új mostohatesóm, és nagymami, meg nagypapi... :) szóval mindig magyarázkodhattam, hogy most melyik apuról is beszélek.
Na mindegy már hozzászoktam. A férjem családjában csak hírből ismerik a válást, szóval amikor elmeséltem neki a "családfát", kicsit zavarba jött! ;)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Sziasztok! :)

Lillus este fél 9-től fél 5-ig aludt! :lol: :lol: :lol: Persze, én dinnnye, már ébren vagyok, megszoktam, hogy hétköznap kelek Balival és nem tudok aludni most sem. Épp a tejeskávémat szürcsizem! :)

Alvás!
Hát, nálunk napközben cumival megy. De két napja a járókában alszik a kis "tapsifülesem", és akkor ott minden segédeszköz nélkül szundít el a nagy játékban. Este ált. szopival alszunk. (mármint Lilla) :oops:

Válás-veszekedés:
nálunk ugyan nem váltak el a szüleim, de kiskoromban nagyon sokat veszekedted. És én gyerek fejjel sokat gondoltam rá, hogy inkább lennénk anyával ketten, mint veszekedve hármasban (a nővérem már nem lakott velünk). Aztán vhogy elmúltak ezek az idők. Nekem anya azt mondta, hogy a család érdekében sokat nyelt és hallgatott. Én már nem vagyok ilyen. Hajlamos vagyok arra, amit Kami írt. Hogy inkább külön nyugalomban... és engem nem tartana vissza a keresztényi fogadalmam se. Egyszerűen nem bírom a konfliktusokat, a veszekedést. Nem erre vagyok beprogramozva. Na, de hál'Istennek nálunk ilyesmiről szó sincs. Nagy a boldogság, még akkor is, ha néha elkap a depi! :roll:

Tegnap Bali 4-kor hazajött! :D :D :D Gyorsan le is léptem vásárolni és elköltöttem nagy örömömre 13000 Ft-ot! :) Olyan jól esett! :)

Roki!
Szumo-baba nagyon cuki! :)
Tudom, hogy lehet gyerkőccel is nyaralni menni, pont ezt tervezzük. Vagyis lefoglaltam 5 napra Bükfürdőn egy szobát. Nem anyagi oka van, hogy nem igazán mozdultunk ki eddig. Valahogy Balinak fura, hogy gyerekkel is lehet. Neki ez újdonság, fél attól, hogy Lillus bömbizni fog stb. De ezért is megyünk holnap Ráckevére, vagy nyaralni.

Kata!
Az autós túrázás nekem is nagyon hiányzik.. az olasz tengerpart.. hmmm :D :D De jövőre mindenképp nagyobb nyaralás lesz, szerintem repülős! :) Persze, ember tervez...

Boldog ötödiket Beninek! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

B.Ági!
Na, átcsúszott hozzád a rosszkedvem! Remélem nem volt nagyon nyafis az estétek! :)
És gratula a sütihez, végén a köv.babatalira te sütöd a nasit! :lol: :lol: :lol:

Lorca!
az útlevelet miért kellett a gyed-hez leadni? :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Na haj :D

Visszaterve a tegnapiakhoz:

Hat oszinten szolva en nagyon sokmindent kibirok. Szoktam mondogatni, "csotanykami" vagyok. Nekem eleg egy kis szeretetmorzsa es maradok. De ha nincs - akkor az a veg. A ferjem gyakorlatilag lelki terrorban tartott, minel genyabb volt velem, annal jobban ragaszkodtam hozza. Na, o egyszer meg is utott. Belilult a szemem alja (gyanitom, agyrazkodas), vagy 3 napig nem mentem dolgozni... 4 evet voltunk egyutt, osszesen 8 honap volt a vegen a hazassag - nem birtam tovabb, rajottem, hogy nem szeretem (emlekszem, epp ceges moziban voltunk). Egyik nap mondtam neki, hogy valjunk el, masnap mar mashol laktam. Ha megszuletik az elhatarozas bennem, gyors vagyok. De nagyon sokat merlegelek elotte, hogy jol dontsek. Azota se bantam meg (pedig szinte MINDENKI ellenem volt akkor! A szuleim nagyon csunyan beszeltek velem, mikor megtudtak, hogy elhagyom a ferjem...)

Ehhez kepest Gedeiapu egy tunder. Az is egyebkent, valoszinuleg az lehet a baj, amit Roki irt: bennem ertekelodott at minden es ha nem is neveznem magam stresszesnek, mert Aron torticollisan kivul igazabol nincs miert stresszelnem magam, es mar azon se kell halistennek, szoval nem nagyon van min idegeskedni, inkabb csak ugy erzem sokszor, Gedeiapu nem meltanyolja a munkam, ahogy hazaer, osszerombolja es ez esik rosszul. Regen nem foglalkoztam volna vele (nem is lettem volna ennyire se hazitunder, mint most :D)

Na es akkor Bigsis, 2 eves fotok (mind ceges, nekunk ekkor meg sima filmes gepunk volt csak). Ekkor mar megvolt Gedeiapu es reg elindultam a felhizas utjan :D Itt olyan 65 kilo korul lehetek:

Kép Kép Kép Kép Kép

Azok a regi szep idok, mikor meg jol mutattak rajtam a ruhak :D Na de lesz meg ilyen, nem aggodom. Sose voltam lusta karban tartani magam, ha egyszer elkezdek futni, akkor le sem tudok anelkul fekudni, hogy a napi adag meg ne lett volna. Probaltam nemreg - fajt a terdem. Inkabb varok es ha lemegy meg par kilo, akkor nekikezdek. Aztan ugyis jonnek a sulyzok, a hasazas (amit mindig is imadtam - ki se neznetek belolem, hogy meg Debiben a konditerem kiralynoi voltunk a baratnommel :D Szia Kukkolo Nori, megint rolad irok :D) szoval onnantol nincs gond. Es oszinten szolva egyre jobban varom es sokszor almodok arrol, hogy futok a patakparton vagy ilyesmi... Timo, en is nosztalgiazok, latod? :D

Es akkor most vegre Aronrol is: jol aludtunk, 2x kelt fol enni + reggel 8 korul. Most csinalja a fesztivalt az apja nagy oromere, aki most legalabb tudna aludni - de nem tud :D "Mi az, Aron, mit kiabalsz?" epp most kerdezte.

Ja, es anyos temahoz frappans megjegyzese: "elkerulhetetlen, hogy a feleseg osszevesszen a ferfiu anyjaval. Ez a ferfiak buntetesenek a resze."

Ilyet is mondott: "a noknek nem lenne szabad beszelniuk, csak delutan 3-tol 5-ig."

Hat ilyen emberrel elek en egyutt :D :D Csiniapu egy himsoviniszta diszno!
kami

Na, látom, sehol senki! :shock: :shock:
Vettünk strandsátrat a Hervisben, holnap jó lesz a strandra! :)
Hát szép hétvégét mindenkinek! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Köszönjük az 5 hós köszöntéseket! :D
Vendégségben voltunk a keresztanyámnál, nagyon jó volt csak kár hogy Sanci most az egész hétvégén dolgozik és ilyenkor este 10-kor jön meg! Valahogy a hétvégéket rosszabbul viselem. :cry:

Holnap mi is megyünk strandra a nagypapival és a hugommal :D
Timo ti melyik strandra mentek? Mi a dagályra valószínü. Alig várom hogy úszhassak egy kicsit.

Jajj nagyon rosszul aludtunk az éjjel de nem Beni miatt hanem a szúnyogok miatt :evil: Még szegény Benit is összecsípték! Van egy nagy csípés a heréjén is :shock: Hogy ott hogyan csípte meg :?: :roll:

Na megyek összepakolok még meg mosogatok! jó éjt mindenkinek!

KépKép
csongria

helló Mindenki!
Kami,
nagyon jók a képek!! (azt hittem, lesz kibontotthajú is-na majd legközelebb). Hajrá a visszacsinisedéshez!

Ria,
hát az számomra is elképzelhetetlen, hogy csíphette meg ott szegény Benikét a szúnyog :roll: Sajnálom, de szabad azért nevetni? :)

Bankkártya-sztori:
éjfél után volt, úgyhogy csak 3-4-en álltak mögöttem, amikor aszongya nekem a pénztáros, hogy "A viszonlátázs". Mire én: "Még várom a kártyámat". Ő: "Már visszaadtam". Há ezen elvitatkoztunk egy darabig (átnéztem 2x a vásárfiát, hátha mégis olyan fáradt voltam,hogy nem a helyére tettem a kártyát, de nem. Na, ekkor hívtuk az őrt ill. visszanéztük a kamerán: érdekes módon az egyik pillanatban ott volt a pénztárgépen a kártyám, a következőben nem. Szétszedték a gépet, és kiderült, valahogy belecsúszott. Nem győzött bocsánatot kérni a csaj, hogy ő is fáradt stb-de mindez fél órámba telt, szóval k. dühös voltam.

Látom, sokan nyaraltok (alig kellett visszaolvasnom :wink: ). Jó strandolást! (mi az IKEÁ-ba megyünk holnap ill. költeni az Árkádba! :)

szép vasárnapot, de előtte jó éjt!

(ja, hónapok óta először tegnap éjjel meg kellett etetnem Rolit, úgyhogy most betojtam és elkezdtem szedni az urticát...
A bébi különben egyre ügyesebb, bár vannak gyakorlatok, amikre nem hajlandó. Szerencsére hason elvan elég sokáig.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:31-kor.
Vendég

Jóreggelt! :lol: :lol: :lol:

Boldog névnapot Roli babának (remélem most tartjátok) :)

És boldog ötöt a távol lévő Gergőnek is! :D :D

Indulunk Ráckevére, remélem Lilla jó kislány lesz! :)

Pussz!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Hát a legszupibb éjszakánk volt hosszú idő óta 9- fél 7-ig :shock: Annyit aludtam... :D

Bigsis! Hát persze hogy nevethetsz :lol:

Indulunk a strandra jó pihit mindenkinek! :)

KépKép
csongria

ágiboldi
máskor csörögj rám, kengurura/kendőre kapjuk a srácokat, és irány a vesztbalkán! hidd el, már fél óra csodákat tesz :wink:

mélységes irigységem a strandolókra, irtó jó lehetett, szuper az idő! én nem tudom, mit fogunk csinálni jövőhéten a 37fokban!

bigsis
tuti a pénztáras sztorid, azt hittem, csak velem történnek ilyenek.

alvás 1.
ria, gratula az alvásotokhoz, nálunk már kétszer is volt a héten, h kelemackó kétóránként felkelt éjszaka enni. pedig a tej nem kevesebb sztm, nem tudom, miért.

alvás 2.
ez a súlyosabb problémám. egyre gyakrabban nem tudok két szopi között visszaaludni. most már rendszeresen ébren vagyok 2-5 között, n durva, mert közben meg tudom, h hajnalban ki leszek készülve. próbáltam már relaxálni, bárányokat számlálni, de semmi. van/volt vlkinek hasonló?

majus3

Sziasztok!
Megjöttünk a strandról nem volt rossz de nagyon sokan voltak! De Beni legalább jót aludt a levegőn :)

Május! Nekem már volt ilyen hogy nem tudtam elaludni de egyszer csak elmúlt nem tudtam konkrétan semmit tenni ellene! Sajnálom! :( Máskor meg gyere velünk a strandra és a hugom majd vigyáz addig a két dedre és mi pancsikálunk egy kicsit! :D Van sátrunk az alatt jól ellesz a két kópé!

KépKép
csongria

Dinyuska,
Azt hiszem, egy gyerek nehezen érti meg a válást. Nekem volt osztálytársam, akinek elváltak a szülei, mindkét oldalon lett új család. Egyszer a suliba jött apuka meglátogatni és hozott egy csomó ajándékot. Persze olyan 8 év körül eszembe se jutott, hogy talán valami rossz történt, azért csak az iskolába jött. Otthon nagy irigykedve elmeséltem, hogy milyen jó az Évának, mert neki két apukája is van, meg négy nagymamája és négy nagypapája, hogy mennyi ajándékot kap! Anyukám azóta se tért magához, időnként felemlegeti és viháncol rajta. Úgyhogy lehet, hogy volt pár gyerek, aki téged is irigyelt a sok ajándékért :wink:

:shock: Megjött apukám. Csak holnapra vátuk. Úgy néz ki a ház, mintha egy csomagmegőrző felrobbant volna. :oops:

Kép KépKép
lorca

Na túléltük, gyorsan összekaptuk a lakást és én feljöttem ide, mielőtt apukámmal kapnék össze. Ha már válás téma. Nálunk is voltak, vannak szülői veszekedések. De ami engem jobban megviselt annak idején, hogy mi veszekedtünk sokszor. Még most sincs olyan találkozás, hogy ne lenne kétszáz a vérnyomásom valamilyen kedves megjegyzés miatt. A kedvencem, hogy amikor teljesítem gyermeki kötelességemet és telefonálok, még az sem jó. Mi a helyzet otthon? Kérdezem nagy ártatlanul. Mi lenne?!?!?! Jön rá a válasz. Azt hiszem, ezért is vagyok kevésbé toleráns. És persze mutassuk kívülre a nagy idillt.

Ma is jól elvoltunk, kipróbáltuk, milyen két gyerekkel vendégségbe menni. Barátnőmhöz mentünk, csak azt nem tudtuk, hogy szülei is bejelentkeztek. Nagyon tartok tőle, hogy pont a vasárnapi családi ebéd előtt érkeztünk, de sebaj. Végülis vagy 17 év barátság után rugalmasabb az ember és szüleit is ismerem, sőt tesóját még tanítottam is. Szabitól mindenki el volt ájulva. (naná) Megvolt a déli szopi és ő elaludt a hordozójában az asztalon, pedig 9en ültük körül és beszélgettünk. Nagyon rossz volt látni, hogy barátnőm mennyire odavan Szabiért. Majdnem egyszerre estünk teherbe. Amikor én boldogan bejelentettem, hogy megint terhes vagyok, akkor mondta, hogy pár hete volt kórházban, mert elment a nagyon várt baba. Ilyenkor pofátlanul szerencsésnek érzem magam. :(

Az első étterem is megvolt :) Kinek van ilyenkor kedve főzni?? Kicsit aggódtam, hogy bírják majd a várakozást, de felülmúlták minden elképzelésem. Szabi végig dumált a pelusának és a lábainak. Nati azért nem volt ilyen nyugis, ült a székén, Robi ölében, az enyémben, az asztalon, felmászott a vállamra, sétált az asztalok között, dumált. Enni szinte semmit nem volt hajlandó, de én már úúúgy vágytam arra, hogy kiüljek egy asztalhoz és valki megkérdezze, hogy mit szeretnék enni!

Május,
Nekem is szokott olyan lenni, hogy nem bírok visszaaludni, de viszonylag ritkán. Kivéve, ha arra gondolok, hogy éjfél előtt nemigen tudok elaludni, még akkor se, ha dög fáradt vagyok. Nem véletlen, hogy van egy csomó éjfél körüli hszem. Ez mondjuk nem zavar, legalább tudok egy kicsit én lenni. Éjjel viszont halálra tudom idegesíteni rajta magam. Fekszem és egyre jobban felspannolom magam. Bámulom a falon az órát, és minél közelebb van a hajnali 5 óra, annál inkább stresszelem magam, hogy aludni kéne, mert kezdődik a menet. Most már sokszor 6-f7ig is kihúzom az ágyban, de ha nem aludtam, csak mondjuk 2-3 órát, akkor tuti nem egy olyan nyugis reggel van.
Lehet, hogy a meleg miatt nem alszik. Szomjas. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy olyan 3 hónapos kortól egyes bébik napközben nem bírnak eleget szopizni, annyi izgalmas dolog van és éjjel adják meg a természetnek, ami jár neki.

Csongria,
Szúnyog, :oops: :D Szegényke. Vajon nekik már viszket? Unokaöcsém még vagy jó egyéves korában sem reagált a csípésekre. Csak mindig mutogatta a piros foltokat, amikor kérdeztük, hogy hol van a Tamotsu gomb.
Boldog hófordulót így, egy kicsit megkésve is!

Bigsis,
Amilyen hülye vagyok, én biztos ott motyorogtam volna, hogy de én nem kaptam vissza. :oops: Aztán szépen hazamentem volna.

Kami,
Én természetesnek találom, hogy valaki otthagy egy férjet, akinek eszébe jut, hogy megüsse. Robi egyszer jutott el addig, hogy dühből felemelte a kezét. Csak annyit mondtam, hogy ha ezt mégegyszer megengedi magának, akkor annyi volt a kapcsolatunk. Pedig az, hogy megüssön, még elég messze volt. Lehetett valami a hangomban, mert a vita hevében mindketten leálltunk. Ez legalább 5-6 éve volt. Nem jutott még egyszer eszébe. :roll: Az én gondolatvilágomban ilyenre nincs mentség és nincs második lehetőség.

Timocska,
Jó nyaralást!
Nem az útlevél kellett a GYEDhez, hanem az anyakönyvi, ami az útlevélhez kellene. 8) Csak szokás szerint írok és feltételezem, hogy mindenki más tudja, mi jár a fejemben. :D

Kép KépKép
lorca

Hűű, milyen keveset írtatok, vissza tudtam olvasni..

Május, hát ez az, eszembe is jutott, de gondoltam péntek este biztos családi életet éltek :D

Viszont szombaton kárpótlódtam, MOZIBAN voltunk!! A szüleim itt voltak Pesten átutazóban, és unokáztak egyet, én még arra is hajlandó voltam, h lefejtem a tejet (125 lejött, csajok, mégis megy ez a fejés nekem, csak ne utálnám annyira..). én a Harry Pottert akartam, de csak arra volt jegy amit apuka akart (Transformers :shock: ), sebaj, annyira akartam már moziban lenni, h még ez is jól esett, bár bűn rossz... De a szüleim visszafele is erre jönnek ám, és akkor lehet, h megismételjük..

Ma meg az Árkádban voltunk (találkoztunk is Bigsis-ékkel :) ), és persze szoptatni az IKEÁban.

A nap képe: Boldi felébred a butikozás közepén (én akartam vm ruhát, de nem volt türelmem keresni). Szóval:

Kép

Kép
Kép
agiboldi

és persze ez egy nyújtózkodás, ha nem lenne egyértelmű :D

Kép
Kép
agiboldi

Ági,
Annyira kikerekedett már Boldi, hogy ha nem te dobod fel a képet, nem ismertem volna fel! :shock: Nagyon tetszik :D

Kép KépKép
lorca

Május,
kb. egy hónapja, én azért nem tudtam hajnalonként visszaaludni, mert annyira fájt a cicim (nyilalt), amelyik kiürült :roll: ? Ez tartott egy darabig, aztán magától elmúlt.

Ágiboldi,
Ez a kép!!! Az évszázad fotója, Boldi egy akkora karakter.
Itt már nem egy baba, hanem egy kisfiú. Jesszus, lassan vége a klasszikus babázásnak :cry: !

Voltunk minitalin Nanicával, Linussal és Linusapuval! Tök aranyosak voltak (voltatok) :) . Majd teszek fel képeket, de lehet, hogy csak jövőhéten. A gyerkőcök elég visszafogottak voltak, majd meglátjuk, hogy fél év múlva is ilyen illedelmesek lesznek-e?! Sebi hazafelé elaludt (igen, működik a minitali is, de csak mini alvásra elég). :?

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Megjöttünk a mini hétvégéről. Nagyon jól éreztük magunkat! Jó a strand (Barcs) olcsó a szállás (2000Ft/fő/éj) és gyönyörű idő volt. Anyósék vigyáztak Lucusra, aki végigaludta a 2napot, mi meg Balogh Lacival ökörködtünk a medencében, mint "fiatal korunkban". Kapcsolat terén ugyan nem sok tapasztalatom van. 2005. jan. 18-án volt az első randink. 23-án költöztünk össze (nem lett volna ilyen gyors, ha nem az ex szüleinél lakott volna, ahonnan megismerkedésünkkor költözött el) Szóval majdnem pontosan 2,5 év... Gyorsak vagyunk. De persze mi is veszekszünk néha. Én hisztis vagyok, hirtelenharagú, ő lassú, csendes őrült, de sértődős, nem felejtős, felemlegetős :twisted:
Nálunk is volt: megyek haza anyámhoz, de mégis mit csinálnék én ott??? Amúgy is annyira szeretem! Szóval mi időnként beiktatunk romanikus dolgokat: vacsi a kedvenc étteremben, vagy röpke kirándulás Tihanyba, állatkerbe...stb. Jó, hogy ebben a gyerek is partner!

Timo! Depi ellen nekem a szépítkezés válik be. Egy óra a kozmetikusnál, fodrásznál, vagy csak kilakkozom a körmömet... Mondjuk még nem éreztem azt, hogy visszamennék dolgozni. Majdnem egy éve itthon vagyok, és ha minden jól megy, jövőre diplomázom, utána meg a könyvizsgálói tanfolyam. Szeretnék később is itthon dolgozni, vagy legalábbis magam osztani be az időmet. Még nem vágyom vissza. Főleg, hogy a karrierlehetőség zéro nálunk. 1db főnököm van, aki 53éves és egy darabig nem megy nyugdíjba. És amúgy sem én mennék a helyére!!! Rövid a nyelvem! :-)

Róki! Vállalsz nyelvvizsga felkészítést is????

Válás: Apu és anyu későn házasodtak. Nekem is van egy nővérem anyu révén (34éves) és egy bátyám apu révén (35 éves) és egy húgom, aki szintén közös (22éves) Mutasson vki bonyolultabb családfát!!! Anyu kb 5éves koromig otthon volt velünk. Apu jól keresett (orvos volt), szépen megéltünk. Aztán nagypapa meghalt és anyura maradt a virágüzlete. Apu munkahelye megszünt, Szlovákiában vállalt állást, így a család költözött Szolnokról Nagymarosra! Anyu, az addig otthon ülő családanya elkezdett látástól mikulásig dolgozni, és jött a pénz. Nem kicsit. Apu (bár nem keresett rosszul) nem győzte "túllicitálni". Mi meg csak annyit érzékeltünk az egészből, hogy eddig anya mesélt, játszott velünk, most egyedül megyünk oviba, és nem ér rá velünk foglalkozni senki! Egyre több lett a veszekedés, apu elköltözött. Aztán nem bírta és mikulásra hazajött. Dec. 2 hétvégéjét Szolnokon töltötte a mi újra boldog kis családunk apu legjobb barátjánál. Jó buli volt. Este hazaértünk, lefeküdtünk, apu átment mamihoz (igen, létezik jó anyós-vej kapcsolat) anyu elment éjjel a virágpiacra. Mami reggel jött, és közölte, hogy apu este öngyilkos lett. Felakasztotta magát!!! Nem volt veszekedés, vita. A mai napig nem tudjuk, miért tette. Mindig arra gondolok, ha elválnak és nem jön haza, talán nem történik ez! Talán máshogy alakult volna! Nem tudom!!!!

Bocs, hogy ezt leírtam, meg hogy ilyen hosszan. Most ha vki elolvassa, vagy sajnál, vagy hülyének néz, minek irogatok ilyet egy nyilvános fórumon. De sokszor gondolok arra, inkább lennék elvált szülők gyereke. Akkor nem a keresztapám kísért volna oltárhoz az esküvőmön! :-)

Na de abba is hagyom mert nagyon OFF vagyok jelen pillanatban! Inkább dobok fel képet anyósól Luca babával!
És lehet, hogy mi leszünk a nagy tesztelők, mert aug 7-én megyünk REPÜLŐVEL Görögországba. Nővérem jön velünk a gépre, és mindkettőnk férje kocsival jön. Így lesz hely a csomagoknak, nem kell autót bérelni és nekünk sem kell 20órát utaztatni a babát a kocsiban! Már alig várom!!!! :-)

Kép Kép Kép
Vendég

Ja és túlvagyok egy negativ teszten. Kicsit remegett a lábam. Túlságosan ismerős hányingert éreztem ma. És mióta nem szedem a cerazette-et nem is jött meg. De mit csodálkozom, mikor Luca is clostis baba!!!! És kinek hiányzik az a pár nyomi nap havonta??? :-)
Vendég

Sziasztok! :)

Megvolt a nagy strandparti, képek miegymás Lillus naplójában! :)

Ági!
Szenzációs Boldi! :) Ez a piros satyi nagyon jól áll neki! :) Kábé olyan arckifejezése van, mint egy foci drukkernek, akinek a kedvenc csapata gólt lőtt! :lol: :lol:

Lorca!
Látom, nektek is mozgalmasra sikeredett a hétvégétek! Megirigyeltem az étteremben evészetet, hétvégén mi is elmegyünk! :D

Nóri!
Huh, negatív teszt! Azért necces lett volna már most egy kistesó! :wink: Amúgy megjött a posta, köszi mégegyszer! :D

Orsi!
Meddig vagytok Baján?
Minitali, minialvás? :) Nálunk a hosszú talin is csak mini alvás van! :shock:

Azt hiszem ki fogunk pusztulni ebben a nagy melegben. Már reggel 7-kor 29 fok van a lakásban! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Ria!
Fürcsiztetek Benivel?
Szúnyogcsípésre Fenistil gél! :lol: :lol:

Drusza!
Háát, én kábé szopi alatt bealszok! :oops: Aztán mikor visszateszem az ágyikójába Lillust, akkor én is nagyon ébernek érzem magam. De győz az ész, hogy még aludnom kell! :D :D

Boldog hót Ájronnak! :)

Tegnap a strandon lenyomtam egy doboz Heineckent! :oops: :oops: Sokkal jobb, mint az alkoholmentes sör! :) Pedig elviekben nem vagyok sörös! :D Ja, és nem tapasztaltam, hogy több tejcsi lenne.. mit kellene éreznem? :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!
Boldog hófordulót Áronnak és Utólag Gergőnek! :D

Beninél azt hiszem elkezdődött a szájkorszak. Amint kinyitja a szemét azonnal mind két keze bent a szájában! Egész nap ki se veszi onnan megnehezítve ezzel a kanállal való etetést! Próbálom lefogni etetéskor a kezét hogy legalább egyen vmit de elkezd sirni és amikor elengedem a kezét elaléltan teszi a szájában és minden rendbe :roll: Hát ki érti ezt?! Csak az a gond hogy a cumi mellé is beteszi amikor a tápit kapja. De egyépként olyan édes jó baba tényleg egy hangja sincs!

Timo szupik a képek! Hány fokos vízbe tettétek Lillust?
Beni nem fürdött még mert fürdővíznek is csak a 38 fokosat viseli . Ha nagy melegbe egy kicsit hidegebbre csinálom mondjuk 36 fokosra már sír ha beleteszem.
Nagyon szép az alkar támasza Lillusnak többet van már hason?

KépKép
csongria

Ria!
A gyerekmedence 32-36 fokos volt, ahol mi voltunk. Nem volt vele baja. Mondjuk ő ebihal, szóval nem mérce!!!!
Vendég

Ria!
Nem tudom hány fokos lehetett a víz, de szerintem nem volt több 32-33 foknál! Mi amúgy kábé 36 fokosban fürdetünk. De nem furcsálotta, biztos jól esett neki a hüsi! :) Erről jut eszembe, mindjárt megfürdetem a kádban, baromi meleg van! :shock:
Hason többet elnézelődik már, főleg, ha van mit nézni! :)

Nem próbálod meg úgy adni neki a tápit, hogy közben még alszik? Félálomban? Mert úgy jobban elfogadják. Lillus is állandóan nézeget, rúgkapál szopi közben. Ezért, még mielőtt teljesen felébred, akkor szopiztatom meg! :)
Tegnap is volt sírás szopi közben. Vhol olvastam, hogy az ínyük vérbőséget kap pár perc szopi vagy cumizás után, ezért fáj nekik és abbahagyják a szopit!
:shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Timonak igaza van. Nálunk ez a műsor volt kb két hete. Sokszor felsírt cumizás közben. A növekvő fogak miatt mozgolódik az íny és irritálja a cumizás. Főleg, ha sokáig tart. Ezért nagyobb lukasra cseréltem. (Avent 2ről 3ra) Így most nincs hiszti, de próbáld ki a chamomilla 15CH-t. Nekünk akár hiszitek, akár nem nagyon bevált. Se nyáltenger, se kétkéz a szájban.
Tapasztalt anyukák!!! Ha az íny tetején látszik a fehér csík közel a "kijárathoz", mennyi idő, mire előbújik a fog??? Nem szemből, hanem felül. Szemből kb 1,5 hónapje kirajzolódtak a fogai! :-)
Vendég

Timo! Egyedül a hajnali tápival nincs gond mert akkor még félálomba van... :) De napközben ki se lehet venni a kezét a szájából úgy alszik!!!

Nóri! Nekem azt mondta a fogorvos hogyha felül látszik a két fehér csík akkor kb 1 hónap és előbújik! Hogy adod a camomillát ? Minden nap? Hányszor, mennyit? Nekem is van itthon!

KépKép
csongria

ágiboldi
még eszedbe is jutott?! ejnye-ejnye! máskor ne kövess el ekkora hibát, hívjál csak! :) boldi n cuki! kelének is n jól áll a nyújtózás, de én még ásítva se bírom lefényképezni,nemh nyújtózkodva

timo
mi mást kéne érezned, mint h: ide még egy sört! :) szupik a képek. és az az alkartámasz! :twisted:

norc
sajnálom a családi történetedet, nem lehetett könnyű.
lucáról a középső kép nemdebár az epsomi derbyn készült?! :lol:

majus3

Be kellett üzemelnünk a ventillátort, különben kidőlünk... :evil: :evil: :evil:
Ti mit csináltok ilyen dögmelegben???
Lillus nyafi. :evil:

Kele mackónak hogy megy a hason fekvés? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Én is beüzemeltem a ventit. Beni az igazak álmát alussza! :D
Én pedig mosok és takarítok. Vasalnom kéne de ebbe a dög melegbe nincs kedvem... Gondoltam hogy kimegyek az erkélyre vasalni még nem süt ide a nap :roll:

Nóri nekünk a chamomillából az 5ch van itthon sose tudom melyik az erősebb az -ös vagy a 15-ös :?:

KépKép
csongria

5-ös vagy 15-ös :oops:

KépKép
csongria

Hahó, jó reggelt! Most úgy csinálok, mintha nem 5 körül keltem volna...
Május, én pont a múltkor gondolkoztam el, h még szerencse, h vissza tudok aludni. Mindjuk ez se mindig jó, mert van olyan reggel, h megszámoltam, 8-szor aludtam vissza. namost ezutá konkrétan úgy érzem magam, mintha bunkóval jól fejbe vertek volna..

Timi, jók a strandos képek, megnéztem Lillus naplóját!
:D el se tudom képzelni, mert Boldi tényleg egész nap nyafog..

Ria, Boldi meg 39 fokos vízben fürdik, és mikor egyszer 37 fokosra sikerült azonnal bőgni kezdett... anyjára ütött a gyerek, mert én kb forrásban lévő vízben szeretek csak fürdeni és zuhanyozni is, még kánikulában is.

Boldog 5. hót Ájronnak, amúgy én mindig elfelejtek kívánni, úgyhogy azoknak is, akiknek elfelejtettem. :)

Hurrá, itt van a húgom, és csütörtökig marad is, úgyhogy mehetünk Boldival mindenfele, majd cipeli ő is.

Étteremben evészet: mi szoktunk, de az a legújabb, h csak úgy van csendben, ha az ölemben ül és nézelődik. Így még mindig könnyebb enni, mintha fél kézzel a cumit kéne visszadugdosni a kocsiba..

Kép
Kép
agiboldi

Ria!

Patikus utasításával ellentétesen nem vízbe (mikor iszik meg annyi vizet) hanem tápiba vagy anyatejbe keverem (5 golyó egy adag) melegítéskor és összerázom, amíg felolvad. Minden kajába rakok neki. Jó, mert negyedóránként lehet adni. De csak a 15-öst. A 30-ast ritkábban lehet, de nekünk arra nem is volt még szükség. A lényeg a rendszeresség, egy alkalom még nem tuti És jó, hogy nem teszi tönkre a gyomrát...stb. Kb 2 hete kapja minden kajába. Ha megpróbáltam elhagyni, jöttek a régi tünetek! Egy próbát megér!

Május!

Igen-igen, amennyiben az elit helyeken kötelező az 1000Ft-os Tesco-s "toilette" :-)

Timo!

Nekünk apa beszereltetett klímát hál Istennek! És mi "csak" az elsőn lakunk és reggeli napot kap szemből a lakás... Ti ugye a 10.-en???? Remélem jó is lett Lillusra a posta!!!! :-)
Vendég

Stahl:Barackos sárgarépapüré és Répás muffin

Hozzávaló:
6 szál sárgarépa, megtisztítva és fél cm-es karikákra vágva
15 dkg aszalt sárgabarack, nagyobb darabokra vágva
2 tojás
10 dkg kristálycukor
1 dl + 1 kupaknyi olívaolaj
10 dkg liszt
0,5 dl tej
1 kávéskanál sütőpor
1+1 kávéskanál őrölt fahéj

A sárgarépát és az aszalt sárgabarackot gőz fölött puhára pároljuk. Ha ez megvan, nem öntjük ki alóla a vizet, mert a baba ebédjéhez még szükség lesz rá. A megpárolt zöldséget és gyümölcsöt áttesszük egy nagy mérőkancsóba, hozzáöntjük a kupaknyi olajat, egy merőkanálnyit a párolóléből, végül megbolondítjuk a csipetnyi fahéjjal. Jöhet a turmixolás.

Ha a pürésítéssel elkészültünk, a babának kiveszünk egy adag pürét és megvárjuk míg langyosra hűl. A baba-ebéd kész.

A család ebédjéhez egy nagyobb keverőtálba törjük a tojásokat, beleöntjük az olajat, a tejet és a cukrot, majd az egészet kézi habverővel alaposan elkeverjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a cukros-tojásos masszához. Ha ezzel is megvagyunk, utolsó lépésként a masszához keverjük a répás-barack pürét.

A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat 175 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kép
Vendég

Na, Lillus elaludt! Én meg megyek zuhizni, mert most zabáltam le magam Boci jégkrémmel! :lol: :lol: :lol:

Ági!
Én is 40 fokban fürdős és nyakig betakarózós vagyok, még nyáron is! :) De bízom benne, hogy Lillus apjától örökölte a víz szeretetét. Tegnap is kábé a gyerekcsúszdán mertem lecsúszni! :oops: :oops:

Nóri!
Igen, 10. Reggel szemba nappal. De az még nem lenne gáz, mert redőny le van eresztve. Csak hát nulla a légmozgás odakinn... légkondig nem akarunk, mert ha minden jól megy, hamarosan új lakásba költözünk! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: