A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ja Kata!!
Aranyos vagy! kösziii :lol:
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Egy kicsit eltűntem hétvégére, anyósék úgy megszívattak, mint állat, tiszta ideg lettem. Nagyon nincs is mit írnom, meg kedvem sincs, úgyis én leszek az utolsó, aki szül, addigra már nem is lesz érdekes a dolog.
Úgyhogy inkább csak olvasok.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Vannak itt még augusztusiak is, szal nem tuti, hogy uccsók lesztek.

Kép
kissmanó

Na, apa fél perc alatt verbuvált egy rakat vendéget, szal most mék.
Pussz

Kép
kissmanó

sziasztok!

Büfitéma: Hát az én gyerekem kaja után bealszik és az istenért sem akar büfizni. Néha a hasára fektetem akkor 1-1 büfi, én is az oldalára szoktam fektetni és kitámasztom hátha büfizni fog de nem szokott, bár este fájt is a hasa, nem aludt a drága. Most bezzeg már lassan 4 órája alszik nekem meg már szétdurran a cicim.

Gurgi! Szerintem holnap már te is babázhatsz!
Drukk mindenkinek aki még a szülés előtt áll!

Most megyek mert végre ébredezik....
Emi

Kép Kép
emi_25

Enyémgyerek meg nem alszik. 9 óta max 20 perceket, és azt is csak a karomban. Ahogy lerakom, felébred. Már nagyon nyűgös az egész család. Élükön én! Éjszaka is 1,5 óránként volt becsekkolás, az ugyebár félóra, így 1 óra alvás, fél óra cici. Ez ment fél2től 9ig, azóta ez 20-20 percre csökkent. :(
Kicsit most visszabújhatna a hasamba ;)
Vendég

Csak gyors bekukk, jól beebédeltem, hát igen Móni nagyon könnyű volt így, rengeteg kaja, ami szem-szájnak ingere... :wink:

Rohadt egy meleg van, látom mindenki nyüglődik én sem vagyok kivétel, Gurgival egyetemben már annyit mondogattam Samukámnak, hogy jöjjön ki, de valahogy még nem akar. Jó lenne kedden-szerdán megszülni...

Na puszika, én sem nyavajgok tovább, majd este még jövök mindenkinek megy a drukk akinek kell, és a szopiztatós mamiknak meg sok sikert, hogy "beálljanak" a dolgok.

Andrea
Kép
kindernay

Ja Zsú, mi volt? Gurgi írta, hogy nem volt "kellemes" és megvolt, de többet nem tudok!

Andrea
Kép
kindernay

Andi drága, semmi extra. Ismét nagyon car volt, talán egy fokkal jobb mint múltkor. Tiszta a magzatvíz, 2111-nél tartunk Haladunk, de lassan, szerintem. Holnap ismét mehetek, akkor Nst is lesz, meg jó lenne, ha lenne uh, mert kiváncsi lennék a méhlepény állapotára. :roll: Nálam nyákdugesz még meg van, vagy csak én nem találkoztam vele. Most fájdogál pocak, de abszolút nem vészesen. Mi is elmegyünk még Apjukkal fagyizni, hátha utoljára így túinván. :D

Szerintem Ritával együtt fogjuk tengetni napjainkat Péterfyben, várva a két Úrfira. :lol:

És veled sincs semmi? Tünetek???

Ja és abszolút nem érzem magam depisnek, már türelmetlennek sem. Anniyra az éltet, ha csütörtökig nem jön akkor talán (nem biztos) indítanak.

kispiskóta

Molkata, felraktam a szüléstörténetedet.

Lányok, kösz a büfis infókat, ez olyan jó, hogy itt meg tudjuk osztani.

Még egy téma: szex... :oops:
Hogyan viszonyultok hozzá? Az nem kérdés, hogy szeretkezés nuku, na de a többi? Kívánjátok? Milyen érzéseitek vannak? Gondoltok egyáltalán rá? Hiányzik? Apuka hogy bírja?

kétfiús anyuka
babdorka

Kata: Sírtam! Köszönöm! Annyira szépen írtad le az egészet! :cry: :cry:

Kép
zsuzsi**

Manó
Tündér egy batyusod van!!
Hencsi
Jól látom, hogy Boginak már fülbevalója van?? Má kész nő.. :lol:
Dorka
Én má nem is tudom miaz...Aptyuk má beletörődött. De majdcsak alakul.

KépKép

KépKép
szivvi

Dorka! Nekem nagyon hiányzik, ami tök furi, mert nem vagyok egy lepedő virtuóz. Hüjén hangzik, de a sok cicizés, nekem kedvet csinál. Mondjuk furi, ha apa "megdícséri" a mellem. De én már nagyon várom, hogy leteljen a 6 hét.
Apa viszont már volt szeretgetve, és erősen gondolkozom, hogy én is kérek külső beavatkozást! Azt egyébként hivatalosan lehet? Vagy nuku?
Vendég

Fejés téma: Nektek fejés közben folyamatosan jön a tej, vagy szakaszokban? Nekem 5-10mp-ig jön, majd eláll, hiába fejem tovább, ha várok 5-10mp-et, akkor ismét jön 5-10mp-ig, stb. Avent kézi fejőm van.

kétfiús anyuka
babdorka

Szarvasbori: Apa nálunk, már volt szeretgetve és a külső beavatkozás is megvolt. A cicizés nekem is kedvet csinál hozzá... :) Az orgazmus méhösszehúzódásokat okoz, azaz csak jót tehet. Meg el is lazít. :oops:

kétfiús anyuka
babdorka

Panaszkodni jöttem, nem baj? :cry: :oops:

Nagyon gatyául vagyok, délután óta folyamatosan székelési ingerem van, de megállás nélkül, és nagyon szúr lent. Mint akit felnyársalnak :cry: :shock: :x Ha megmozdul béb annyira fáj (lent) hogy elsírom magam, pedig én bírom a fájdalmat, de ez nagyon hirtelen jön és késszúrás szerű fájdalom... és 2 percenként járok pisilni, ahogy rátehénkedik a hólyagomra kész vagyok :cry:
És nyom valami ideget a gyerkőc, mert néha úgy bezsibbad a lábam fent a forgómnál a combomba, hogy úgy érzem összesek...
Nektek van ilyen valakinek???? :shock:

Most jöttek anyuék, hála az égnek, lementek a játszótérre. Én egyszerűen nem bírtam levinni a csajokat... Párom dolgozik :(
Este mennek a szabadtérire viszik a Bogimat.

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dorka! Köszi.
Fejés, nálam is hasonlóan működik. Valószínű azért, mert szopikor beindul a dolog béb hatására, de a fejés már nem ugyanolyan. A kórházban azt mondták, addig kell fejni, amíg már csak cseppeg...

Zsuzsi! Aranyos vagy. Kívánom, hogy hamarosan hasonló élményben legyen részed.
És ezt mindenkinek kívánom.
Kitartás lányok!

Enikő! Ez már lehet, hogy a vége!!! Szorítok!!!

Dikó! Gyere nyugodtan. Itt együtt sírunk és örülünk!

Na, megyek, mert fürdés-idő!
molkata

Enikő: Nekem kb 3 hete van ez. Aludni sem tudok normálisan. Ez a zsibbadás nagyon szar. E miatt aludtam ülve. Szóval tökre megértelek, hogy eleged van. A másik a pisilés...15 percenként megyek, és van, hogy csak pár csepp jön. A késszúrásszerű fájdalmakról ne is beszéljünk, ülve is érzem sokszor. Brrrr :cry: :cry:

Kép
zsuzsi**

De a baj az, hogy Panka nem indulhat el, mer akkor nem tudnak nekem vért választani a vérellátóban... Úgyhogy bírnom kell valahogy... :oops: :cry:

Kép
zsuzsi**

Dorka! Bocsi, elírtam. Nem 2250, hanem 2550-nel született Egon. És képzeljétek, tegnap este már 3230 volt :D
molkata

Kata, fantasztikusan írtad le, és élted meg! Ilyen szép császár... Boldog lehet a világ, hogy Te vagy!
Vendég

Dorka! Én pont az orgazmumustól félek. Hogy akkor azt szabad, csak behatolás nem lehet? :oops:
Vendég

Bori: az egész tilalom a fertőzésveszély miatt van, mert nyitva még a méhszáj és vérzés is van. No de külsőleg lehet attól még. ;)

kétfiús anyuka
babdorka

Mmmm ;)
Vendég

Sziasztok!

5 perces fájásfélékkel indulunk a szülőszobára! Remélem nem vaklárma! :D

Majd üzenek!!!

KépKépKép
dikó1

Hajrá Dikóóóó!!!!+++++++++++++++++++++++++++++

SZT. IMRÉSEK
Infók Lidikókától: A szobák kellemesek a szt. Imrében, kaja pocsék, az első naptól pelenkázni kell, vinni kell a hozzávalókat. Ildinek nagyon sok teje van, de nem tud szoptatni, bimbóvédőt kell majd használnia. Sokat kell inni, vizet, gyümölcslevet is sokat vigyünk, azt tanácsolja...

Kép
zsuzsi**

Dorka: Mesélnél majd a csecsemősökről, ha lesz egy kis időd? Érdekelnének a tapasztalataid..

Kép
zsuzsi**

Dikó!! Nagy-nagy drukk!!! Nagyon szorítok nektek!!!
molkata

Ja! Bori! Aranyos vagy...

Szex! Én már nagyon várom, hogy itt legyen apa... :wink:

Kérdés! Hogyan öltöztetitek bébeket ebben a hőségben?
molkata

Sziasztok!!

Dikónak megy a drukkk!! Juhéjj!

Kata!
Nagyon szépen írtad le, itt úszom a könnyeimben..

Na lányok, most elköszönök egy időre, nem tudom mennyire..tudjátok holnap korán reggel éhgyomorra, csomagokkal vár bennünket az orvosom. Nyugodt vagyok egyelőre..
Zsuzsi majd tudósít benneteket mindenről illetve Zsu, akivel holnap biztosan talizom a kórházban, aztán ki tudja, lehet, hogy Ő is marad velem.

Szorítsatok!!

Puszilok és ölelek mindenkit!!
Gurgika
torolve_20131003125716

Gurgika: Szarakszik a gépemen az msn, mindig ledob...
Nagyon vigyázz magadra, mindenről tudósíts!!!! ZZZ tudod! Samu már a kapuban van! Zsúnak is pussz!!!

Kép
zsuzsi**

Bori!!
Az orgazmustól ne félj sztem. Nekem amikor tavaly volt a műtétem..ugye ott is 6 hétig no szex de orgazmusom volt kb. 2.5 héttel a műtétem után. Jó persze az más volt mert itt ugye szépen lassan visszaáll a méh az eredeti méretére, ami elvileg 6 hét..te már lassan 4 hétnél tartasz, ki lehet próbálni egy orgit.. :lol:

Tsókolok mindenkit!!
torolve_20131003125716

Köszi Zsuzsi, köszi mindenki!!

Kép
torolve_20131003125716

Kata! Mi reggel kezdtünk hosszú újjú body + zokniban, de akkor még nem volt hőség. aztán r.újjú body + zokni. Majd zokni levesz, majd body levesz. Még most is csak pelenkában van. Egyszerűen izzadt...
És készítettem forralt vizet is. Ha nyűgös, nekem meg már elfogyott a tejem (ami most meglesz, mert végra aludt 3 órát, sztem olyan szomjas lesz, ha felébred, hogy két cicit 20 perc alatt le fog szívni), akkor adok neki. Olvasztottam tejet is, de nem bizti, hogy el fogja fogadni.
Éjjelre adok rá r.ujjú bodyt, de reggel sztem megint levesszük. Holnap még melegebb lesz!
És volt egy fürcsi is délután. Nemtom, segített-e. (mármint nem láttam frissülést, de nem tudhatom, nélküle mi lett volna)

jaj, szófosásom van, bocs!
Vendég

Szép estét mindenkinek!

Újdonsült mamáknak gratula a bébikhez! Jó egészséget, sok-soktejecskét és mégtöbb örömöt, boldogságot kívánok!

Nálam status per idem, azaz minden a régi. Holnap már 1 hetes túlhordásban leszünk, de mivel Gáborkám a CTG szerint jól van, nem bosszankodom. ( De már kissé türelmetlen vagyok! :)

Enikő! Ilyen kellemetlenséget én ma tapasztaltam. Néhány másodpercig nem tudtam a jobb lábamra állni, mert a csípőízületemnél iszonyúan belehasított a fájdalom. Nem bírta el a súlyomat. És persze ez egymás után még kétszer ismétlődött. Percekbe telt, mire el tudtam indulni. Nagyon rossz volt.
Viszont aminek nagyon örültem: éjszaka újból megtaláltak a jóslóim. :D :D :D Sosem gondoltam, hogy egyszer ennyire fogok örülni nekik.

Bori! Köszi szépen a választ a hálapénzt illetően. Gondoltam, hogy már lefutott téma.

Dikónak drukkhegyek!!!!!!!

Ma voltam CTG-n a szülőszobán. Mellettem nem sokkal éppen egy kisbaba született. Könnyekig meghatódtam. Vajon még hány nap van hátra a mi nagytalálkozónkig?

Mindenkinek jó éjszakát, erőt, kitartást és jó pihenést kívánok.

Tücsi
mtücsi

Dikó megy a drukk!

Kép Kép
emi_25

Tücsi! Hajrá-hajrá! Hátha beindul este Nálatok is! :D
és akkor hálapénz konklúzió: fogadott dokiknak 60-80e (főleg, ha magán), fogadott szülésznőknek 20-30e, a többit csak pedzegettük, de nem volt konklúzió. Érdem szerint 2-5e ügyeletes szülésznőnek, csecsemősöknek. (asszem legalábbis, hogy kb ebben maradtunk)
de mondom, én csak a választott magándokinak fizettem.
Vendég

Dikó, hatalmas drukkk!!!!!+++++++++++++++++

Esztora Álmos Zéténye után már Márton Zétény is kibújhatna. :roll:

Apropó, Emi, hol van?

kispiskóta

Hájháj, már jobban vagyok. Elmúltak a fájdalmaim. Főleg akkor fájok, ha bébi ébren van és nagyon mocorog. Nincs már helye ugyebár..... :roll:

Dikó: megadrukkok Nektek, és irigymirigy vagyok :oops: :wink:

Gurgi: Hát holnapra Violám egész éves pelenkatermését borítom a szerencsédbe :wink: de jóóóóó Neked, legalább csinálnak/mondanak valamit... Mennek a drukkok++++++++++

Bori: Azért ezek az összegek nagyon durvák :shock: Basszus mennyit kereshet egy szülészorvos egy hónapban? :shock: Feketén persze..... :evil:
Mi nem tudnánk (és nem is akarnánk) ennyit fizetni a dokinak... Jó nyilván ez mindenkinek a saját döntése hogy mennyit ad, de gusztustalannak tartom ha egy dokinak előre bemondott tarifái vannak....és mennyi ilyen doki van bakker.... :evil:
Amúgy mi kismamák rontjuk el őket :oops: , azzal, hogy nyilván hálánk jeléül pénzt adunk nekik... na meg hogy mennyit :shock:
Hmmmm bocs, csak eszmét futattam..... :?

Én az ügyeletesnél tervezek szülni, és a pénzt amit erre szántunk volna, azt ráköltjük a gyerekekre....Legalábbis egyelőre így van megbeszélve itthon :)
No pusz eldugultam :)

ceniko
Szeged

Helló Lányok, mennyi minden történt!

Zsú: nagyon örülök neki, hogy megnyugodtál, képzeld nálam is eljött ez az időszak kb. egy hete, már nem "aggódom és sürgetem" eljutottam oda, hogy egyszer úgyis előbújik ez a kis "úgyisúgyleszahogyénakarom gyerkőc" szóval tudja mi kell neki! Bár kedden én is megyek dokihoz (nem az én dokim) aztán majd kiderül! Egyébként a lényeg, hogy jók az eredmények!

Manó: nagyon cépek vagytok!

Hencsi: Bogid egy tünemény!

Dikó: HHHAAAAJJJJRRRRRÁÁÁÁ!!!!!

Gurgikám: millió ölelés neked, gondolok rád holnap, hogy minden rendben legyen, és úgy alakuljanak a dolgok, ahogy te szeretnéd! Puszika

Enikő: remélem, hogy jobban vagy, tudsz kicsikét pihenni!
Zsuzsikám neked is ezt kívánom, nyugodalmas, szép, "fájdalommentes" éjszakát!

Sziasztok, jó éjt

Andrea
Kép
kindernay

Enikő! Maximálisan egyetértek, ha a hálapénzről van szó!
Én azonban magánorvosként választottam a dokimat. Kicsit a hálapénz miatt is. Ha már ígyis-úgyis fizetünk, legalább legyen nyilvános! De persze a szakértelme és a jó híre fontosabb volt.
egyébként k. nehéz kérdés ez.

és ja, elég fullos kocsik állnak a szülészet parkolójában... enyémdokié volt a legszerényebb, és legöregeb....
Vendég

Bori: Ez az a téma, amiben valahol mindenkinek igaza van, és minden nézőpontot meg lehet érteni... :wink:
Én megértelek Téged is maximálisan (és el is fogadom a megközelítésed) , és szerintem nekem is igazam van :lol:

KinderAndi: Neked is nyugodalmas jó éjszakát, és jövőhét elején tessék kibújni a bébidnek. Ez parancs! 8) :lol:

ceniko
Szeged

Újabb Szt. Imrés infó: Alkoholt vigyünk Ildi szerint és popsikenőcsöt is (van a szobákban Johnson's, de ő azt mondja jobban használta voln a sajátját, de otthon hagyta). Én mindenesetre mindent viszek, ami pelenkázáshoz, köldökápoláshoz kell....

Na, asszem, megyek, megpróbálok valamit pihenni. Addig is jók legyetek, mindenkinek szép éjszakát, kevés fájdalmat.

Csoccsanat

Kép
zsuzsi**

Gurgi! Nagyon szorítok!!!! Lehet, hogy már holnap...

Tücsi! Hamarosan te is babázol. Olyan jó!!!

Nekem megint bedurrant a mellem és nem bírom kimasszírozni... Egy kicsi csomót érzek benne. Lehet, hogy ez nem is durr...de akkor mi?
molkata

Manó! Annyira édes a kicsi Gréta, ahogyan az öledben elszusszant... :D

Henchy! Nagyon szépek vagytok!!! :D
molkata

Kata! De igen, köze van a durrhoz.
Első 2 gyereknél nem tapasztaltam, ott símán kőkemények voltak a cicik, de most Grétuval nálam is a csomók jöttek divatba. Na, akkor mellszívó bevet, s közben a szabadon maradt kezemmel (éljen az elektronyika) maszírozom a bog körül. Oszt kijön nekem egy síma maszírozott fejéssel.

Kössz a bókokat.

Dikónak megagigadrukkhegyek, s figyelem a telefonom.

Szex - há remélem most jöbb lesz mint első 2 alkalommal. Először ugyi qrvára fájt minden, apa alig várta a 6 hetet, ami nekem kb 6 napnak tűnt ilyen vonalon. Szal én asszem vártam volna 6 hónapot. De 2 hó után kipróbáltuk, há az eslő élményem alapján csodálkozom, hogy van még 2 gyerekem. Sokáig marha xar volt, nem is részletezem.
DE most én is úgy érzem, hogy ha eccer a madzagjaim felszívódnak, utána egy lájtos kecmecc ki lészen próbálva. Oszt majd jöhet dokinéni áldása a dologra. Há, ehhez még van egy hónapom, s ha úgy veszem, akkor több is, mett akkor apa épp egyhetes rallyn lesz. Szal mi 1 hetet ráhúzunk, max csak jobb lesz. Ugyi?

Ja, azt eddig nem is említettem, nálunk a szülészeten említették, hogy bébnek ruhákat s pelust lehet vinni. Kenőcsöt tilos, mett azt ők adnak. Há asszem a láthatatlan kenőcsből kaptunk, mett mi nem láttuk. Szerencsére Grétu fencuja nem kényes, eddig itthon is az egy hét alatt 2x ha bekentem, akkor is mett valami pattanás szerűek jöttek ki az ágyékhajlatban. Meg a tegnap esti fürcsi után kis testápolót, mett marha száraz vót a gyerek bőre.

Gurgi! Zsú! Nektek is kívánom, hogy a holnapi nap úgy alakuljon, hogy az kielégítse a legtitkosabb vágyaitokat is.

Kép
kissmanó

Hálapénz téma, tom az enyém nem mérvadó, hisz nem Mo.
Egyetértek Enikővel, hogy a nődokikat a kismamik rontják el. DE sajnos nemcsak a nődokik vannak elrontva. Nálunk mindenki. :(
S Borival is egyetértek. Igaz, enyém dokkernek nincs megszabott tarifája, meg el sem akarta venni a borítékot, s bizisten ha tudnám mit szeretne, akkor tuti ajándékot veszek, hogy esetleg valamelyest maradandó legyen, de sem tucatdolgot nem akarnék, sem ablakon kidobnivalót, akkor már inkább a pénz. Mert én azért hálával tartozom neki, nekem sokat jelentett az a sok jó szó amiben részem volt míg hozzá jártam, s ugyi főleg azért váltottam nődokit, mert az előzőben nem találtam meg az embert. Meg ugyi tavaly június elején volt egy spontán vetélésem, akkor kerültem hozzá, s olyan emberien állt a dolgok mellé, amilyenre első találkozáskor nem is számítottam. Szal én ezek után tuti kitartok eme dokinéni mellett. S remélem ő is megtart a páciensének.

Kép
kissmanó

zsuzsi: a császárosoknak, meg amúgy is nagyon sokat kell inni!!!

na én búcsúzom mindenkitől, holnap találkozom dikóval... :lol: :lol: :lol:
remélem mire visszajövök, jó sokan megszültök, főleg akinek már nagyon aktuális.. :wink: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Megint ilyen későn jutottam a géphez.

Dikó: Sajnos én egy kicsit le vagyok maradva, így őszintén remélem, hogy amikor írom e sorokat, már réges-régen veled van a bébi, persze nem a pocakodban...
Várjuk nagyon a jó híreket!!!!

Kinek fog írni dikó?!

Gurgi, Zsú: lehet, hogy tényleg összejön a Páterfys duó, és holnap elfoglalhatjátok a kétágyas szobát, természetesen négyen. Drukkolok nagyon mindkettőtöknek. Zsuzsitól várjuk az infót.

Húúúú, de izgi lesz ez a holnapi nap... és akkor a többiekről még nem is beszéltem, bárki lehet még befutó:wink:

Andi: örülök, hogy megnyugodtál, ez nagyon fontos....a lábammal ugyanazt érzem, amit te is leírtál, most is rajta van a vizes ruha, enélkül úgy érzem, hogy eldurran mint egy lufi.... nem is tudom, mi lesz velem ha még melegebb lesz. Bár kötve hiszem, hogy ezt a lábat lehetne még "überelni", az már lehet, hogy tényleg a szétdurranás lenne.... Az a legborzasztóbb, hogy reggelre sem megy le a víz....

molkata: köszi a szüléstörténetet, igazán megható volt... Édes kis Egon....

Lányok, nem is tudom mit mondjak, illetve hogy mondjam.... ti aztán tele vagytok energiával :wink: . Alig hogy megszültetek, más örül ilyenkor hogy él, nektek meg már miken jár az eszetek :wink: Nem semmi, ezek a mai fiatalok :shock: :D

zsuzsi: neked mikor van legközelebb jelenésed a kórházban? Én szerdán megyek reggel 8-ra az nst-re. Egyébként pedig köszi az infókat, amiket közvetítessz, nagyon hasznosak, én pl. eddig úgy tudtam, hogy alkoholt nem kell vinni, mert adnak, de ezek szerint azt sem :? ha lesz még infód, örömmel várom. Köszi.

Rólam: jól vagyok, semmi extra, bébi mocorog ezerrel. a meleget rohadt nehezen viselem, az elkövetkező napokban nem tervezek utcára menni, max a reggeli órákban. Bár holnap még kikísérem Blankámat ( tesómékkal) a Déli pu-ra, aztán jövök haza, és itthon fogok pillegni 5 napig. Átadom magam a tágulásnak.... :D

Orsi, Brigi, Emi, voltak ma?!

Jó éjszakát mindenkinek!!!! ( örülnék, ha nekem is sikerülne egy pár órát egyfolytában alvással tölteni...)

Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Szia mütyürke!

Neked is nagyon drukkolok!!!!!!!
Te kinek fogsz írni?

Üdv, Móni

Kép
Kép
moni1973