A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júniusi babák

SziasztoK!

Judit!
Nálunk is akkor alussza végig Marci ébredés nélkül az éjszakát, ha mellettem van, egyébként egyszer ébred. Engem sem nagyon izgat, hogy ki mit mond, csináljuk, ahogy mi akarjuk és ahogy nekünk jó.

Bóbita!
Az a szopipárnás kép vmi tünemény. Mi is párna-fun-ok vagyunk, de hason még nem próbáltuk, na majd most.
Jól értelmeztem, hogy mostantól lefejve kell add Lizinek az anyatejet? Nálunk anno Szonjival az Avent üvegek/cumik váltak be, volt egy időszaka, amikor lusta volt cicizni és kénytelen voltam fejni és üvegből adni neki a tejcsit. Az üvegekhez is kor szerint vannak a cumik.
Oltás: nem 2 hósan van az első?

Ildi!
Köszi a sztorit-bár én már ismertem :P
Azért most is elsajnáltalak, hogy mennyit váratott magára Timi, de megérte!

Marci két napja annyira kínlódik a cicin. Sztem az lehet, hogy már nem dől úgy a szájába a tej, mint eddig, kezd beállni a szükséges mennyiség termelődése (?) és kicsit lusta a lelkem. Nem tetszik Neki az új módi, hogy meg is kell dolgozni a kajcsiért. Ma amikor mértem csak 60-at evett, ami a korábbi 80-120-hoz képest elég kevéske. Remélem helyrerázódik.

Megyek, mert már "röfög", ébredezik.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ildi: hat le a kalappal elotted...

Junius: szerintem a kenocsot lehet kapni recept nelkul is, en a helyedben mindenkepp probalnek venni. Max. azt mondjak a gyogyszertarban, hogy receptkoteles, nagy kaland... ha meg nem, akkor meg mar kenegetheted is a kis dragadat! :) Ja, es ebbol az akarmibol van oldat is, fontos, hogy a kenocsot adjak, nekem majdnem az oldatot adta a no... elegge zsiros krem egyebkent, szoval napkozbeni hasznalatra nem ajanlom ebben a nagy melegben, en este furdes utan szoktam bekenni Bercel pofijat-mellkasat-hatat.

Szoni: szopi-ugyben ugyanez van nalunk mint nalatok, jol meg is ijedtem... ma is evett egyszer 110-et, este meg 150-et, de napkozben csak 40-et, 50-et, meg 60-at... pedig en most mar legtobbszor mindket oldalra rarakom... de ugy tunik eleg neki... mondjuk aki 3 es fel het alatt hizik egy kilot, az feltehetoen nem ehezik, szoval megprobalok nem aggodni... mondjuk en a fejest mar abbahagytam egy ideje, lehet hogy az a baj?

Bercus szeme ma mar sokkal jobban nezett ki, csak4-5szor kellett lemosnom neki, a tegnapi valadekozashoz kepest a mai nem volt semmi...

Kepzeljetek, ma eloszor sikerult megkoznom a babahordozo-kendot, es nagyon tetszett Kismanonak! Nagyon buszke voltam magamra hogy ilyen tehetseges vagyok! :)

Bobita: annyira tunder a babod! Nagyon kis formas! :)

Atina: Liza is nagyon eeedi! :)

Balwin: koszi a tablat, szinte mar kivultrol tudom mindenki adatat, de olyan jo nezegetni! :)

zetus8

A legtobb baba a huvelykujjat szopja... hat Bercel nem megy a tomeg utan, az biztos! :)

Kép

Kép

zetus8

Szona, igeeen :) én is néztem, hogy Marcid akkor született mint Eszti 3 éve!Júni 30.-án :) :)
Megtartottuk a szülinapot, mert túl akartam lenni rajta, meg amúgy is pont szombatra esett, így gondoltam zavarjuk le :wink: De férjecském sokat segített, meg az unokahúgom, így azért én szinte csak Hannussal tudtam foglalkozni.No meg Esztivel kellett örömködni a sok ajándéjkon.Jó azért elfáradtam estére, de jó volt ez így!

Ildi, hát nagyon gratulálok még 1x a szülésedhez!Ez a sztor, nem semmi!De kárpótol Timike, és ez a lényeg! :)

Babyborn, nagyon cuki baba :)

Judit, nekünk nem írtad be a születés hetét, ha gondolod 40.-ik!De már annyira nem is fontos, mert túl vagyunk rajta :) :wink:

Hát csajok, nálunk is így megy a szopi éjszaka mint Szonáéknál, meg Júniusnál mikor fölkel utána már nem rakom vissza mellettem marad, és együtt szuszizunk reggelig!Annyira jó érzés, imádom! :) Engem sem érdekel ki mit mond, így bejön, és jólérezzük magunkat!
Tök jó, képzeljétek már 6 órát alszik egyben.Este lerakom szopi után 1/2 9-kor ,és 1/2 3 , 3 körül ébredünk 1x.Aztán meg már reggel! :wink:

Viszont most megyek is mert késő van :wink:

Jó éjt mindenkinek, és jó 7végét!
manóci

Sziasztok!

ROZI még mindig felébred éjszaka is 3 óránként enni. Képzeljétek tegnap este 23 órakor aludt el és éjjel 01 óra 59 perckor ébredt kajázni. Hihetetlen, atomórát lehetne hozzá állítani. Imád enni a kis drága. Ez kicsit fura is nekünk,mert sem én sem az apja nem egy nagy kajás. Reggel persze 5-kor ébredt. Kajázott és nagyon jó kedve volt vigyorgott, "beszélgetett". Mondtam neki, hogy most nincs duma, mert éjszaka van,de tojt rám. Hát ez van!

Na fel a fejjel , majd 6 hetesen minden megváltozik :? , ez a bűvös idő amit nagyon várunk. Talán akkor már tud annyit enni este, hogy kitartson legalább 6 órát.

Szóval irigykedem a hosszú alvásokért :wink:

Etus!
Bercelnek, hogy sikerült pont azt a két ujját bekapni? Drága nagyon!

Fogamzásgátlás ügyben valaki?

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Etus!
Ez a bölcsőtartásos v. milyen kötés? Én is próbáltam ma Marcinál, de nekünk nem jött be. Sztem azért vannak csöndben a manók, mert nem kapnak benne levegőt és tartalékolnak. Vagy én csináltam vmit rosszul, de nem hiszem, mert mindent a kötési útmutató szerint csináltam (kép is van hozzá és totál úgy néztünk ki, mint a képen).
Fejést, hogy abbahagytad: a nagy szopi-tanácsadók azt mondják, hogy az igény szerinti szopinál egy idő után beáll az a mennyiség ami a babónak kell. Én is csak párszor fejtem és nekem is úgy tűnik, mintha kevesebb lenne a tejem mint az elején, szóval ma reggel gyorsan ki is fejtem a maradékot, ami csak 35ml volt (ez a korábbi mennyiséghez képest igen kevéske). Fentebb írtam, hogy tanácsadók ide-oda, engem megnyugtat a "szilikon" szindroma, szóval lehet, hogy egy lightosabb fejési technikát ki fogok alakítani.

Manó!
Miket kapott Eszti? Ő kért ajcsikat v. ti találtatok ki neki? Csak azért kérdem, mert nemsokára nekünk is aktuális lesz.

Június!
A fogigátlásos téma engem is érdekel!

Na férjem itt toporog az ebéddel, mennem kell...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szona, Esztinek annyi volt a kikötése, hogy hercegnők legyenek az ajikban, mert most az a menő, minden mennyiségben :) Hamupipőkével az élen!
Szóval arra gondoltam, hogy ruhája van elég, és már elég nagy, okos, hogy ne hülyeségeket vegyenek, mert annyi apróság meg hülyesége van.Amiből még selejtezem is néha.Olyanokat kértünk is meg vettünk is ami fejlesztő.Puzzle, kirakósok, színek számok ismeretei, mesekönyvek. stb.Tehát amin már gondolkodni kell.De úgy örült neki, és azóta is annyit játszik velük tök jó!Képkirakós mesekönyv, ilyesmi.Meg kapott ágyneműt is, és katicás tortát kért! :) Hát ennyi!

Mennem is kell, mert pirinyós sír, és nemsoká fürdés is lesz :)
manóci

Manó!
Köszi. Idén én is vmi alakos tortát szeretnék Szonjinak, mert tavaly az apja nem engedte, mondván, hogy az béna. Aztán idén voltunk egy barinőm gyerekének a zsúrján, ott Thomas-os torta volt és nagyon tetszett a kölöknek, mondtam is az apjának, hogy idén nem engedek.

Most nekem is mennem kell, ébredezik, fürdünk.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Nalunk beindult a pocifajas... :roll:
Infacolon kivul van valami tippetek?

Zetus:
Edes a kep! Timi is egyszer betalalt igy a szajaba, de tok veletlen volt es mivel eppen etetes kozben tortent en megtortem az idillt es kihuztam a kisujjait a szajabol. :)

Na sir, megyek...

baratodildi

Sziasztok!

Vagyok, élek, csak ****va fáradt és alig van energiám másra. De igyekszem majd jönni, írni, újra bekapcsolódni.

Puszi mindenkinek! :wink:

KépKép
evica76

Sziasztok!
Par napja bealltunk arra, hogy este 9 korul furdetes, utana kaja, aztan gyerek be a kisagyba, es alszik magatol egeszen reggel 4-ig 5-ig, utana megint kaja, rogton visszaalszik a kisagyban, es keles reggel 7- 8 korul. Nem banom, hogy egyenlore beallt ez a "rend", mert napkozben nagyon elfaradok ettol a kis duracellnyuszitol! Pedig meg nem is maszkal! :)

Fogamzasgatlas engem is erdekel!! De ugy tunik csak az erdeklodok szama no ezugyben, a tanacsadoke nem annyira... en Petraban bizom nemtom miert. Hatha a vedono-kapcsolatbol tud vmi okosat! :)

Szoni: a hordozokendos fuzetben csak ynni van, hogy "ujszulott-hordozas", de gondolom ez a bolcsotartasos akar lenni. eddig nekem sem sikerult megkotni normalisan, mar fel is adtam a dolgot, de vhogy tegnap osszejott! Rajottem, hogy az utolso lepesnel, miutan a gyerek mar benne van a kendoben, akkor en ott rossz helyen huztam el a masik reszt, mert nem folotte, hanem alatta kell, hogy az tartsa. (hat ez lehet hogy nem ertheto...) Mind1, szerintem ne add fel, picit meg probalgasd... mondjuk azota se raktam bele a gyereket, mert ebben a hosegben tuti megkukulna ott.

Vigyazzatok nagyon a babokra ebben a melegben! En most este beraktam Bercust a hordozoba, hogy tudjak enni, fel ora utan nekiallt orditani, nem ertettem mi baja, csak ringattam a hordozoban, de csak nem akarta abbahagyni az orditast. Gondoltam na jo, ne bomboljon mar: kivettem, hat csurom viz volt a hata szegenykemnek, annyira megizzadt... :oops: :oops: :oops: Pedig csak egy body meg egy vekony rovidnadrag volt rajta... :(

zetus8

Ildi! Bocs, hogy belekotty. Tod, én egy hónappal későbbi topik aktív tagja lennék, de azért közben titeket is olvasgatlak.

Infacolon kívül van a Sab Simplex, meg a Baby Gripe Water. Középső lányomnál eme utolsó vált be, igaz használati utasítástól kissé eltérően, a napi 6 kajálásra jutó 3 kiskanálnyi adagot elosztottam 6x fél kanálkányira. S nekünk bejött. Egy próbát megér.
Bocs, ha szerinted mégsem.

Kép
kissmanó

Etus!
Bercel baba nagyon ügyes. Már az is nagyon tetszett, hogy magától elalszik a kiságyban, mi még tanulgatjuk ezt kisebb nagyobb sikerrel. Rozi a karomban vagy vállamon szeret elaludni sajna, pedig tisztában vagyok ennek a következményeivel. Szóval szoktatgatom az egyedül elalváshoz, de ez azon is múlik, hogy én mennyire vagyok fáradt.

Múlt éjjel Rozi aludt 4 órát egyhuzamban és csak utána ébredt fel kajálni, nekem már ez is kánaán volt. Remélem haladunk az egyre hosszabb éjszakai alvások felé.

Fogamzásgátlásra megpróbálok rákeresni a neten, hátha találok valamit. :?

Hordozókendőt meddig lehet használni, érdemes még megvennem :?:

Bea

Kép[/url]
június

Hahó csajok!

Most csak annyira ájultam be ebben a hőségben, hogy feldobjak egy mai hordozókendős képet. Ti is ezt a "pózt" :) szoktátok?

Kép

Kép
Kép
petra78

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=394

Remélem sikerült bemásolni! Foggátlás ügyben!

Bea

Kép[/url]
június

Most már csak azt szeretném tudni, hogy mik azok a Minipillek :?: :?:

Ezek vajon recept nélkül kaphatóak?

Bea

Kép[/url]
június

Junius: Bercel mar csak ejjel alszik el magatol a kisagyaban, egyebkent hurcolaszni kell a kis feneket... szoval napkozben jol ki szoktam faradni... gondolom igy kompenzalja a gyerek a dolgot! :) Ja, es Rozirol regen lattunk kepet! :) Ugyeske mar nagyon, hogy 4 orat alszik egyhuzamban, inenntol egyre tolodik majd ki... nalunk az valt be, hogy jol kifarasztjuk a furdesnel. :) A hordozokendot akar 2 eves korban is lehet hasznalni ugy, hgoy a hatadra kotod a gyerkocot, szoval szerintem hasznos. Mas kerdes, hogy ma tok jol jott volna, ha magamra birom kotni a gyereket, de annyira meleg van, hogy azt sem birom nagyon elviselni, ha vmi hozzam er, egyszeruen folyik rolam a viz...
Olvasgatom a fogamzasgatlos cikket, megprobalok utananezni a minipilleknek!

Petra: en szerintem nem igy szoktam megkotni, mert itt ahogy latom elol van a csomo, en meg hatul kotom meg (azaz nem en, hanem akit megkerek, mert nem birom egyedul megkotni :oops: ) de ez a kotes jol nez ki! ha a ket kolok mellett majd lesz egy szusszanasnyi idod, lefenykepeztethetned a nagyobb kotesi fazisokat, es felrakhatnad, sokaknak segitenel vele! Nekem legalabbis mindenkepp!!!!!!!!!! :)

zetus8

Szona,
Az jó, szerintem is tök édesek ezek!
Szonjinak van valami favorit játék, vagy ilyesmi?

Ildi, Csatlakozom Kissmanóhoz, bár én ezt már régebben írtam valakinek :wink: hogy a Gripe Water vált be anno nekünk is Esztinél nagyon!Viszont azt csak 1 hós kor után lehet adni, így még van 2 üvöltős hetetek :(
Mi is 6x adtuk, tehát szinte minden etetésnél, és naggyon jó volt :) Most még nem kell ilyen mert szerencsére annyira nem gáz a helyzet!

Évica, :) akkor jó, ha minden ok!Pihizz, de néha gyere.
manóci

Ránéztem a törpillámra, mert 11 óra óta alszik a babakocsiban.Már voltunk sétálni is :)
Ezt most muszáj voltam lefotózni annyira édesen szunyókál!

Kép
manóci

Sziasztok!

Petra!
Ezt a pózt tényleg jó lenne kötés közben is látni, mert én csak az ülősbe tudtam eddig belevarázsolni Marcit és félek, hogy az nem a legjobb a gerincének.

Manó!
Hannus tényleg nagyon tündi kis békalány :)
Szonjinak nincs semmi extra kedvenc játéka. Mostanában szeret autózni (az egyik barátnőmtől egy piros autót kért szülinapjára), szereti nézni a Verdákat és abból szokott jeleneteket eljátszani. Vmelyik nap beraktam neki a Hófehérkét, hát a törpék színrelépéséig sem jutottunk el, vmi mást rakatott be, már nem emlékszem mit. És hétvégén megtalálta az apja Legoit. Na most az a csúcsekdvenc. Eddig Duplozott, de asszem az megy a süllyesztőbe, amíg Marci el nem kezd vele játszani.
Na majd kiokoskodunk vmit. Addig még Apának is szülinapja lesz, előbb arra kell vmit kiagyalnom.

Azok a mimipillek nem azok a hormontartalnú bogyók, amik nem kombináltak, hanem csak egyféle hormont tartalmaznak és csak addig nyújt védelmet, amíg az ember szoptat? Még nem olvastam a linket, de majd sortkerítek rá.

Etus!
A magától elalvós gyereket mikor osztogatták az Imrében? Mert én lecsúsztam róla és amikor én mentem, már csak egy bőgőmasina volt készleten :?
Minden pelenkázásnál és fürdetésnél úgy üvölt, hogy komolyan mondom nem lehet épp ésszel kibírni.
Ha lemegy ez a nagy hőség, nem hozunk össze egy randit?

Ildi!
Pocak :cry:
Marcira is néha rájön, de egyelőre nem vészes (koppkopp).

Evica!
Azért jó, hogy bejelentekztél így legalább tudjuk, hogy minden o.k. veletek.

Verus!
Merre jársz? Utolsó infonk rólatok, hogy befektetett a dokid. Azóta már biztos megszületett a Te Manód is?!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szoni: randi - alig varom! :) majd figyelem az idojarasjelentest... :) Meg majd irj, hogy neked mikor lenne jo!

zetus8

Manoci: zabalnivalo ahogy fekszik a kis Hanna! :)

zetus8

Hát lányok, egyenlőre megpróbálok az útmutatóból felrakni valami irányzékot a csomó megkötésére vonatkozólag.Ha valakit megfogott a dolog, szívesen elküldöm mail címre is, hátha ott nagyobb lehet.

Kép a csomó maga

Kép a kendő felvétele 1.

Kép a kendő felvétele 2.

benne van az ujjam is...bocsi! ZETUS: én nem szoktam ezt a csokmót kibontani, mert ez fix csomó, amivel lehet szabályozni (már magadon) a kendő feszességét (akár a nyakkendőnél). /fogamzásgátlásról kikérdezem a házivédőnőmet-bocsi csak most olvastam- bár én még asszem igen kipurcant vagyok a szexianyu szerephez :wink: /

MANÓCI: az én lánykám is így szeret szunyálni, én ilyenkor kis "büdösbogárkának" hívom a kinyomott popó miatt :lol:

JÚNIUS: barátnőm még 1,5 évesen is hordta ebben a manóját, amikor az elpilledt a sétában illetve kirándulásokkor amikor nem lehetett babakocsizni az erdőben

Kép
Kép
petra78

Sziasztok!

Nem voltam 2 napig, most nem tudok visszaolvasni de holnap olvasok. Hoztam 3 képet. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Petra: hat en nemtom nekem milyen kendom van, de abban a leirasban amit en kaptam hozza, szo sincs csomorol, szoval ez nekem teljesen uj... Ebben a leirasban total mas megkotesi modok vannak! (mondanom sem kell altalaban olyanok, hogy meg veletlenul sem tudod egyedul megkotni...) Ugyhogy teljesen lelkes vagyok, es megprobalkozom ezzel a csomos dologgal, remelem az en kendommel is meg lehet csinalni! Ja, es kerem szepen a kepeket mailben! (zetus8@gmail.com)

zetus8

Szoni: jut eszembe megneztem, es a bolcsohordozas nem egyenlo az ujszulott hordozassal itt nalam a megkotos-fuzetben

zetus8

Sziasztok!

Ma éjjel is megvolt a 4 óra alvás :lol: Haladunk, haladunk a rögös úton.....

Rozi ma 5 hetes, milyen gyorsan telik az idő, ez hihetetlen!

Hordozókendőt honnan vegyek szerintetek?? A kismamában láttam hirdetve 3.500 Ft.-ért.

Hogy bírjátok a meleget? Rozi tegnap egész nap borzasztó nyűgös volt.

Ha velekinek lenne annyi ideje és energiája,hogy elmagyarázza nekem hogyan kell képet feltölteni nagyon megköszönném. Én még mindig béna vagyok, nekem nem sikerül, pedig már totál lekicsinyítettem. Manóci szokta nekem feltölteni, de nem akarom mindig őt zaklatni, meg kellene tanulni.

Bea

Kép[/url]
június

Junius: mivel szokott a baj lenni: azt irja, hogy tul nagy a kep merete?

zetus8

Junius: mind1, en leirok egy szerintem jarhato utat a kepfeltoltessel kapcsolatban... :)
Menj erre a honlapra: http://www.irfanview.com/main_download_engl.htm
es toltsd le a felulrol a harmadik zold akarmire kattintva ezt az ingyenes programot. (ez egy kepszerkeszto program, en nagyon szeretem, nem foglal nagy helyet, ne aggodj. Szoval ezt telepitsd fel a gepedre. Aztan nyiss meg egy kepet amit fel akarsz ide tolteni. A kepen Jobb egerkatt, Tarsitas, Irfanview; igy ezzel nyitja meg a kepet. Utana fenn a menusorban balrol a harmadik opciora menj ra, hogy: Image, azon belul: Resize/Resample. Ott jobb oldalt kattintsd be hogy a kep merete 640x480 legyen, aztan felette meg arra is menj ra hogy "Half". En kikiserleteztem, igy lesz pont megfelelo nagysagu a kep, hogy ide fel tudd tolteni. :) Utana menj ra hogy ok, akkor lekicsinyiti a kepet. A File menuben menj ra hogy mentes maskent (save as...), mentsd el vhova, es mar toltheted is fel! Remelem sikerulni fog! :)

zetus8

JÚNIUS az enyém (lásd fentebb) a Kismamából való és nagyon szerette a tulaja is és én is!

Kép
Kép
petra78

Sziasztok!

Elöl ülős hordozó póz nagyjából a miénk is ilyen, de változatlanul aggódok a gerincéért az "ülő" pozició miatt.

Június!
Nekünk Nandu kendőnk van, de a Hordozókendős topikban nagyon profin nyomják a csajok és mindenfélefajta kendőről beszélnek, amiről normál halandó nem is hallott, esetleg kérdezz rá náluk is. Bár azokat biztos nem úszod meg 3500,-ból.

Meleg: mi itt kuksolunk a szobában, elhúzott függönyök mögött. De. kint voltunk a teraszon pancsolni, Marci 11 óta ott szunyál az utazóágyban. Remélem nem szárad ki, mostmár azért ébredhetne. de Ő is felvette a büdösbogár pózt.
Petra!
Én is így hívom, csak nem akartam írni, nehogy vki megbántódjon rajta, hogy lebüdösbogarazom a babáját. De mostmár mondhatom, nem én kezdtem :lol:

Etus!
Asszem ez nem a mi hetünk találka szempontjából (dög meleg lesz végig).
Egyébként napirendünk csak annyi, hogy Szonji nagyjából 2 és 4-5 között alszik. Vagy előtte v. utána lenne jó nekünk.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Emese: akkor szerintem legyen delutan miutan Szonji felkelt, talan addigra le is hul picit a levego... meglatjuk milyen ido lesz jovo heten, en remelem picit huvosebb...

zetus8

Sziasztok!

Na, hogy bírjátok ezt a rohadt meleget? Be vagyunk teljesen rekesztve a házba, itt jó idő van. Mi estig ki sem megyünk. 9kor voltunk dokibácsinál, ellenőrzésen, meg Johika kapot két oltást, minden rendben, ámulnak, hogy Palika már 1,5 kg-ot hízott. Neki is vannak már tejkiütései, szegényke tiszta ragya. Meg azt néztem, hogy amikor erőlködik, akkor bepirosodik. Ez nálatok is így van?

Fogigátlás: passz, nálunk sem tudom mi lesz.

A képek nagyon aranyosak!

A hordozókendőt végül én is meg tudtam kötni, a hord.kendős topikból adtak meg címeket! Nekem az ún keresztezett bölcső jött be! De ilyen melegben nem bírom.

Hát lányok gondoltam most írok gyorsan, erre el kezdett üvölteni mindkét lurkó. megyek is, majd valamikor jövök!

Ja, Ildi kösszi a szüléstörténetet, gratulálok, nem lehetett egyszerű

puszi

Kép

Kép
skat

junius:
4 ora alvas :) Apro oromok... :lol:
En annak orulnek, ha Timit nem koltenem kene enni :oops: O kepes lenne az egesz ejszakat ataludni szerintem. :roll:
5 het :) Hihetetlen tenyleg mennyire rohan az ido... Eppen ma figyeltem meg Timinel, hogy egyre surubben kinyujtja a kis labat es igy olyan hosszu karcsu babanak tunik... Annyira megallitanam vagy lassitanam az idot, mert hiaba faradtsag piszkosul elvezem :D

Kendo temahoz nem ertek... :oops:

Nalunk a nagy hir, hogy 20-an kikoltozik az elozo lako es vegre birtokba vehetjuk a lakasunkat. Az alberletet 31-velé felmondtuk, ugyhogy izgalmas napok ele nezunk megint. Jo mozgalmas lesz a felujitast es a koltozest is 11 nap alatt lebonyolitani :roll:
Meg semmi nincsen osszepakolva itt sem. :roll: A szabad 1,5 oraimban nem is tudom hogyan fer bele. Viszont kezdek belejonni a szopi temaba. Mar tudok egyszerre szoptatni es fejni, bufiztetni es fejni es cunisvegeztetni es fejni is. :) Igy megsporolom az idot, es van, amikor 1 ora alatt vegzek egy etetessel bufivel egyutt :) Szoval apro oromok. A banatom, hogy a jobb mellem megint vagy meg mindig gyulladaskozueli allapotban van es a benne levo tejci is lecsappant :(
Hasfajasra kaptunk tegnap egy jo kis trukkot. Masszirozni kell a pocijat ugy, hogy azt irjuk ra ILD a koldok korul.... Tegnap es ma is bejott. :)

szoni:
Mi is itt kuksolunk, de itt is 27 fok van :( Sajnalom az uvoltest... Nekem tegnap azt tanacsoltak, hogy legalabb amig a koldokcsonk le nem esik csak 2 naponta furdessem, mert ugy nem szarad ki a bore annyira... Mikor esik mar le a csonk??? Mondjuk most a hogutaban tuti nem fazna csupaszon sem, de a furdes nalunk is uvoltos...

rena:
Hogy csinalod a fekete-feher kepet? Nagyon aranyosak!!!

maqnoci:
Mindig ledobbenek mennyire hajasbaba Hanna :shock:

baratodildi

Hat Bercel total kivan ettol a hosegtol, de nekem meg szerencsem van, mert ez azt jelenti nala, hogy szinte egesz nap alszik, kb. 1 orat volt fenn ma, egyebkent alukalt, csak enni kelt fel, es mar aludt is vissza. Szegenykemnek nagyon melege van, es inkabb az alomba menekul a hoseg elol...

Kata: Amikor kakil a kis draham erolkodik mint allat, es full-voros lesz tole a feje, meg akkor is, amikor hasra teszem le az agyba, es forgatja a fejet innen-oda, onnan-ide, szoval en amondo vagyok, hogy ez tok normalis. :) Orulj hogy csak most jottek ki a tejkiutesei, Bercusnak mar 2 hete megvannak, es nem tunik ugy, hogy javulna a dolog... :( Azaz egyik nap ugy tunik, hogy jobb egy fokkal, aztan megint bedurvul.

Ildi: szoktam nezegetni az oldalt, ahova kepeket raksz fel Timikerol, ugyhogy frissitsd amikor csak tudod (ket fejes kozott... :))
Bar nem engem kerdeztel, de azert irom :) : Fekete-feher kepet barmelyik digitalis fenykepezogeppel lehet csinalni, en is most fedeztem fel egy honapja! Sot, utolag is lehet csinalni azokbol a kepekbol, amik fenn vannak a gepeden! Szoval allitsd ra a ferjed (gondolom o a muszakibb a csaladban) hogy keresse meg ezt a funkciot!
ja, es gratula ehhez a masszazs-trukkhoz, orulok hogy bejott, es segit kicsit Timinek.

zetus8

Sziasztok!

Hú ez a nagy meleg nagyn kiborító. Balázs nagyon nyűgös napközben szinte semmit nem alszik úgyhogy pancsoltunk itthon többször is , legalább felfrissült szegénykém. Hoztam is képet megint.
Fekete fehér képet lehet majdnem minden géppel csinálni. Kép Kép Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Június, nem lehet, hogy nagyobb a kép, mint 600x600 px? Nem csak a 250 Kb-ra kell figyelni...

Zetus, a hordozóbaizzadás nálunk is játszik, 2x utaztunk kánikulában Pöttömmel, az első 5 percben beleizzadt :?

Hőség ellen max. kivetkőztetni tudom gyerkőcöt (csak pelusban vagyunk egész nap), meg napközben is lemosdatom...

Judit
Kép

Kép
balwin

Ildi!
Nagyon ügyes vagy!! Időközben kezeket is növesztettél :?: :?: Mennyi van most belőle, hogy ennyi mindent tudsz csinálni? :lol:

Költözés miatt nem irigykedem,az nem semmi lesz. Gyerkőc nélkül is katasztrófa a költözés (legalábbis szerintem). Én eddig 6x költöztem és most is költözés előtt állunk.Most keresünk lakást a párommal. Majd írd meg a tapasztalatokat légyszi ha gépközelbe jutsz. Amúgy lesz net az új lakásban is?

Etus!
Mindent pontról, pontra végigcsináltam amit írtál ésígy sem sikerül. Azt írja ki a gép, hogy HIBA! Ezt akkor írja amikor próbálja feltölteni a képet.

Judit!
Az nemlehet szerintem , mert 640x480 ra kicsinyítettem, ahogy Etus írta!

Meleg!
Hát nekünk nincs olyan szerencsénk, hogy ROZI beájulna a megeltől. Inkább nyűgös és a fáradságtól már nem lát, de nem tud eleludni. Folyton szopizna :? amit a cickó nem nagyon bír, mert inkább csak játszik vele.Amikor sokáig fenn van, két szopizás között forralt vizet szoktam adni neki, gondolom ő is szomjas lehet.

Rena!
Nagyon aranyos Balázs. A fürdés nálunk is egyre jobban megy és imádja amikor fürcsi végén bebugyolálom a fürdőlepedőbe. Ettől mindig kacag és majd megzabálom!

Bea

Kép[/url]
június

Junius: hat akkor nem ertem mi lehet a gond... :( De mar szeretnenk kepet latni Rozirol, szoval ha gondolod, akkor kuldj at nekem par kepet (zetus8@gmail.com) es felrakom, aztan megprobalom kiokoskodni, hogy mi lehet nalad a hiba...
Tegnap ota en is adok vizet ket szopi kozott a pruntyonek, van hogy total racuppan es iszik egy csomot, ha nem kell neki, akkor meg kilokkogeti a szajabol a cumisuveget, nagyon edi! Ma egyebkent nem "bealvos" a melegtol, hanem kis nyuszike, eddig 2szer 10 percet aludt csak, reggel 6kor kelt... na sebaj, kezben jol elvan, meg a kisagyaban is egy darabig, csak 10percenkent valtogatni kell a kettot. :)

zetus8

Június, a 640 nagyobb, mint 600... :) A 640x480-as képeket nekem sem rakja fel, én addig kicsinyítem, amíg a 640-es "oldal" lemegy 600 alá.

Rena, jól növögettek :D Látom Balázsnak is látszik az oltás a bal karján... Annalucusnak is kicsit gumós, látszós, már kezdtem megijedni, hogy így normális-e...

Kiütések: nálunk most a melegkiütés az új őrület, szegénykém néha (ha kimerészkedünk, és megizzad) úgy néz ki a nyaka, füle, halántéka környékén, mintha leprás lenne :(

Judit
Kép

Kép
balwin

BCG oltas helye... mikortol kell annak latszodni? Mert Bercusnak meg nyoma sincs... :( Akkor ujra kell majd kapnia az oltast?

zetus8

Ha punny van, akkó rakok fel nézegetnivalót :wink:

Kép

Kidőlve :)
Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

hahó!

mindenki ad a szopis babójának ebben tikkadatban vizet?Én próbáltam Esztert itatni, de nem kell neki a cumisüveg,öklendezik tőle!Szerintetek?

Ti hogy vagytok ezzel a kánikulával?Én nagggyon utálom.A gyerekeket reggel 10 után és este 7 előtt nem lehet kivinni, bár nagyfiamat4-5 óra körül már nem lehet bent tartani.Komolyan félek minden naptól, mert én is egyre rosszabbul viselem a hőőőséget. :(

Képzeljétek tnap este 9-től, reggel 5-ig lányunk egyhuzamban aludt.(Biztos őt is kipurcantotta ez az idő, pedig tnap napközben is aludt azért kicsit)Örültem eme új fejleménynek, csak az állandó felriadás mellett(hogy ugye azért nincs baja?!) + az atomira dzzadt cicik miatt nem tudtam kiélvezni ezt a bonus pihi lehetőséget
:? . ...most már itt szunyad újra a kezemben...

Hétvégére kürtőskalács sütést terveztünk......DE kinek lesz kedve a 37 fokban a parázs mellé állni?! :shock:

Judit,Rena :lol: tündéri a kiscsaj és a kispasi!Nagyon szeretem az ilyen életképeket!

Kép
Kép
petra78

Sziasztok Csajok!

Bocsika, hogy így eltűntem, csak nincs túl sok időm, ráadásul a hétvégén meg lemegyün Velencére is egy hétre, úgyhogy folyamatosan mosok meg vasalok :shock:

Nagyon-nagyon szépek a babókák, de gondolom ez itt így természetes :wink:

Nem tudtam végig visszaolvasni, de azért néhány dolog:

A BCG oltásról annyit, hogy elég ha egy kicsike kis gumócska van a bőre alatt az oltás helyén, már az is pozitívnak minősül, és nem kell újraoltani. Nálunk Bencénél ugyanez volt, egyáltalán nem is látszik neki a helye. Rékánál már igen, de neki sincs az a nagy kitüremkedés, inkább csak egy piros pötty. De én úgy tudom, hogy a kicsike bőr alatti gumótól a bazi nagy szinte kifakadós vörös duzzanatig tök normális.

Hordozókendőt mi nem használunk, viszont van kengurunk - ilyen újszülött kortól használható, és bizony volt már nap, hogy abban én is magamra kötöttem a művésznőt, és semmi baja nem volt utána (addig sírt a pocak miatt), viszont jól összeizzadtunk... Hogy ez nekik miért jó????
Pocakra már lassan minden csodaszert kipróbáltam, most a GripeWaternél tartunk - talán beválik, úgy tűnik. Meg vettem meggymag-párnát, jókat hallottam róla.

Petra: állítólag ha igény szerint szopiztatsz, akkor nincs szükség vízre külön, bár szerintem ez gyerekfüggő is.
Nálunk eleinte igény szerinti szopi volt, amit mostanra átalakítottam rendszer-szerintire (Réka gyönyörűen igényelte elejétől fogva a 3 óránkénti szopit), viszont issza a vizet is. Főleg délután abba a bazi nagy hőségben! Hol forralt vizet, hol pedig lehet kapni a Jana-nak a baby vizet.

Szóval egyébként nálunk minden OK, remélem nálatok is!

Most megyek, mert a művészúr szólít :roll:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok Csajok!

Bocsika, hogy így eltűntem, csak nincs túl sok időm, ráadásul a hétvégén meg lemegyün Velencére is egy hétre, úgyhogy folyamatosan mosok meg vasalok :shock:

Nagyon-nagyon szépek a babókák, de gondolom ez itt így természetes :wink:

Nem tudtam végig visszaolvasni, de azért néhány dolog:

A BCG oltásról annyit, hogy elég ha egy kicsike kis gumócska van a bőre alatt az oltás helyén, már az is pozitívnak minősül, és nem kell újraoltani. Nálunk Bencénél ugyanez volt, egyáltalán nem is látszik neki a helye. Rékánál már igen, de neki sincs az a nagy kitüremkedés, inkább csak egy piros pötty. De én úgy tudom, hogy a kicsike bőr alatti gumótól a bazi nagy szinte kifakadós vörös duzzanatig tök normális.

Hordozókendőt mi nem használunk, viszont van kengurunk - ilyen újszülött kortól használható, és bizony volt már nap, hogy abban én is magamra kötöttem a művésznőt, és semmi baja nem volt utána (addig sírt a pocak miatt), viszont jól összeizzadtunk... Hogy ez nekik miért jó????
Pocakra már lassan minden csodaszert kipróbáltam, most a GripeWaternél tartunk - talán beválik, úgy tűnik. Meg vettem meggymag-párnát, jókat hallottam róla.

Petra: állítólag ha igény szerint szopiztatsz, akkor nincs szükség vízre külön, bár szerintem ez gyerekfüggő is.
Nálunk eleinte igény szerinti szopi volt, amit mostanra átalakítottam rendszer-szerintire (Réka gyönyörűen igényelte elejétől fogva a 3 óránkénti szopit), viszont issza a vizet is. Főleg délután abba a bazi nagy hőségben! Hol forralt vizet, hol pedig lehet kapni a Jana-nak a baby vizet.

Szóval egyébként nálunk minden OK, remélem nálatok is!

Most megyek, mert a művészúr szólít :roll:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Huppppsz, bocsika kétszer ment el :roll:

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák, büszkék lehetünk csajok, hogy ilyen szép babócijaink vannak!

Képzeljétek, nekem két hónap után megjött a mensesem... :(:shock: sajnos ezzel párhuzamosan pedig szinte teljesen elment a tejem.... Kicsit be vagyok parázva, hogy most mi lesz... Van ugyan a fagyasztóban kb. 30 csomag tej, meg mások is felnőttek tápszeren, de eddig én olyan büszke voltam arra, hogy mennyi tejem van... Szerintetek ha elmúlik a vérzésem, akkor még visszajöhet a tejtermelés? Vagy ezzel most vége?

Amúgy jól vagyunk, Máté kicsit hasfájós, de kezelhető.. Én a gripe water-t használom, nekünk bejött.

Már volt két nyugodt éjszakánk is, amikor este 8-tól, reggel 5-ig aludt. Persze nem hiszem, hogy ezentúl mindig így lesz.

A hőséget mi is nehezen viseljük, sajnos ki sem tudunk mozdulni itthonról. A nappalit beklímázom, a nyitott ajtajú hálószobába pedig beviszem Mátét, így Ő elvan a 25-26 fokban, én meg a 22-ben... De nagyon be vagyunk zárva, kezdek depressziós lenni... Erre még rájött ez a tejpara is, na gondolhatjátok...
Úgyhogy jó lesz már, ha egy kicsit hűvösebb lesz, hogy el tudjunk menni itthonról....

Szép (klímás, ventillátoros, vízparti, hűvös szobás) napot nektek!

Móni Kép

golfmono

sziasz újra!

tombol a hőséééég....most csak egypill.ra kukk.be.

Móni:állítólag a tejmennyisége mensi előtt, alatt átmenetileg csökkenhet, de ez majd visszaáll, csak ki kell bekkelni :? ezt hosszan szoptató bnőimtől hallottam, azt pedig a házivédőnőmtől, hogy a 6.hét táján is van egy ilyen csappanás.Ez nekem is megvolt!Szóval valszleg nincs gáz, hamarosan újra lesz bőségesen tej-ellátás.

a bezártság rám is hasonló hatással van....... :cry:

Kép
Kép
petra78

Június, nemtom mi lehet a gond a képnél, de továbbraa is nyugodtan küldj a címemre, és felrakom szívesen Rozit!Már én is néznék róla még képet :wink:

Judit, nagyon édes Anna Luca :) Tündér bogárka!
Melegkiütés nálunk is kijön néha szegény Hannán.Arcán, nyakán, meg néha a mellkasán.Mikor hol :( Pedig nincs is rajta ruha.Mi csak egy szál pelusba nyomjuk itthon :) Eszti fürdőbugyi, én is fürdőruha, és így is kínlódás van!

Zetus, Bcg oltás helye nálunk látszik, de nem annyira csúnyán.A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy ők azt "szeretik" minél csúnyább mert az jelenti azt, hogy reagál a szervezet.Akinél semmi nem jön ki azt megszúrják még 1x, azt mondta. :(

Petra, Mi is kínlódunk ebben a melegben, és csak 10 előtt megyünk ki.Már reggeli után boltba, meg ha el kell intézni valamit aztán spuri haza.Bár ilyenkor elalszik a kocsiban, és benne hagyom, de a jó árnyékos oldalán a háznak, és ott jó neki.Most is húzza a lóbőrt :wink: a hüsiben.
Vizet én is adtam neki tegnap, mert azért ilyenkor sokkal szomjasabbak, és nem akarom rászoktatni, hogy egész nap a mellemen lógjon!Így is többször kéredzkedik cicire, de azért ő elbírná, ha örökké a szájában lenne.
Nekem megivott 20-at egy huzatra egyből.Ha nem akarja a cumisüveget próbáld kiskanállal adagolni neki kortyonként!Ugyhogy szomjas volt.Meg nézegetem a kutacsát, mert onnan lehet ellenőrizgetni, ha szomjas,akkor be van horpadva!
Alvás, hú az nagyon jóóóó :) ügyesek vagytok :!:
Nálunk eddig éjjel 3-ig van a rekord, akkor kelünk először!

Eszti, jó nyaralást nektek :)

Móni, nagyon édes Máté, tök jó ez a kép, mintha valami újságból lenne :)
Mensi :( megértelek, én is kiakadnék.Főleg ebben a melegben.De ne légy depis, próbáld túlélni ezt a hülye meleget, meg a tejnélküliséget! :cry: Őszintén nemtom visszajöhet-e a tejcsi.Kérdezd meg talán a védőnődet, de jó lenne, ha igen!
manóci

Sziasztok!

Ma delutan eskuvore megyunk, total kesz vagyok tole, mert egy nagyon jo baratnom megy ferjhez, es mindenkepp el akarok menni. Akartam vinni a Manot is magammal, de ebben a hosegben egyszeruen nem merek elindulni vele (delutan 3-kor kell itthonrol elindulnom, kocsink nincs, szoval BKV-val megyek Bekasmegyerrol a Matyas templomba, onnan egy vendeglobe... kesz!) Szoval mozgositottam az ikertesomat, hogy jojjon mar at babazni, es jon is, de en tiszta para vagyok, hogy ennyi idore itt kell hagynom a Manot (est 9-10-nel elobb tuti nem erunk haza....:() Nem is beszelve arrol, hogy total szet fogok durranni mire hazaerunk... viszek is szerintem valtas-felsot, mert egy tuti atazik, hiaba rakok be melltartobetetet...:(

Hat megneztem a BCG-oltas helyet, es meg csak egy arva potty sincs ott a kezen... :(

Petra: en 2 napja kezdtem el neki ket szopi kozott vizet adni, van hogy tokre racuppan a cumisuvegre, es iszik mint a godeny, es van, hogy lokkodi kifele a szajabol, meg "oklendezik", gondolom akkor nem szomjas... Szerintem ha Eszti szomjas lenne, meginna a vizet cumisuvegbol is...

Meg akartam irni, de muszaj mennem tusolni... olvadok... :(:(:(:(

Moni: de edes Mate! Es nott! :)

Judit: AnnaLuca zabalnivalo ezeken a kepeken!!

zetus8

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: