A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Mi az, hogy milyen a villamos? Ez is egy mondás! (múltkor is volt vmi, amit meg Gurgi nem ismert… Ilyen elvont lennék? Jaj.) Annyira nonszensz állapot, amit ráadásul érzek is, hogy nonszensz. A „mindenki hülye, csak én vagyok normális”-ból lett némi önirónia felhasználásával. Nem én találtam ki, de megszerettem. Én akkor használom, ha mindenki hüje a környékemen, nem bírom elviselni őket, de igazából magamat sem.

Manó! Azért édes teher, hogy ennyi tejed van. Nem? Tartalékold csak, mert a tudat, hogy ha kell, ott van a fagyiban, simán fenntartja a termelést ;)

Pillangó! Teljesen természetes, amit érzel. Én is szoktam sírni!!! Sőt. Sztem ilyenkor muszáj magunkkal törődni. Nem fog éhen halni a gyerek, ha fél óráig nem kap enni! Én úgy is voltam már, hogy haragudtam a gyerekre, miért nem hagy már békén. Ez főleg a 20 percenkénti cicizéseknél tud lenni. Sztem ilyenkor az a fontos, hogy rendbe rakjam az agyam, mert a gyereket sem tudom nyugtatni zokogva. A hormonok is számítanak. Olyan bummok tudnak még lenni, hogy egyáltalán nem tudjuk kontrollálni a viselkedésünket.
Szóval az a lényeg, hogy természetes, amit érzel. Ha beáll a napi ritmus, elmúlnak a hormon viharok, sokkal jobb lesz. És hidd el, szereted már most is! Menj le egyedül a közértbe. Hogy fog hiányozni ;)
Én már imádom, de azt még én sem érzem, hogy nélküle is lett volna életem. Sőt, még éppen elfogadóban vagyok, hogy most már csak vele lesz életem.

Etetés. Nekem csak a kórházban mérték a gyereket. És nem értettem, mit mér a mérleg. Eccer a durr cici puhára szopizása 20g volt, máskor nulla. Én csak a gyerekemre figyelek, ha kéri, 20 percenként mellre rakom. Nemtom, a szakirodalomnak megfelelően hízik-e, de hájasodik, és kinőttük az 56os rucikat. Házidoki is mondta, hogy jól nő.
De azt is mondta, hogy ha 1 hónapig nem hízik a gyerek, az sem baj. Csak ne fogyjon!
Sztem nem jó tápszerezni, mert akkor nem szenyózza a cicit, hogy az termeljen még többet. Persze, szar tudat, hogy éhes a Béb, de ez max egy napig tart!!!! Ha már beindult a termelés, és az ember 20 percenként cicire rakja, nagyon hamar bedurran.
Bocsánat az őszinteségért, de fontosnak tartom ezekről beszélni!

56os rucik. Nekem van egy 50esnek méretezett ruha, ami simán jó volt 2 hétig. Elég relatívak a számozások, és sok függ az alkattól is!
Vendég

Na ma valahogy olyan csend van, remélem mindenki jól van. Én elmentem vacsizni, már nagyon nehéz a pocakom, szó szerint értem, már menni is alig tudok tőle. Szóval jó lenne ha kijönne az én "kicsi" fiam. Mindenkinek nagyon szép éjszakát kívánok, és sok sikert annak aki szül(ne) éppen!

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Lidikóka! Nagyon gratulálok! Remélem, Te is annyira jó élményként élted meg a szülést, mint én, és már te is leszarod a hosszú vajúdást! Gyors felépülést, és könnyű összeszokást!

Esztora! Gratulálok Neked is! Milyen volt? Megkaptad hamar a Babát? Hogy van a sebed? Gyógyulj meg hamar! Jó babázást!
Vendég

Háj!

Hencsike, köszi a biztatást..de bíz én ma túl jól éreztem magam.
Most jöttünk haza, benyomtam még egy óriás palkót is nyamika..a római parton voltunk megint..már törzsvendégek vagyunk ott...de én alig akartam haza jönni..szólt valami élőzene de az gagyi féle..hát esküszöm megálltam és lejtettem egy lájtosat..a régi hungária cha-cha-cha c. számára..meg a júúúú ár máj desztöööönniiiii

Boriii!!
Szóda rulez :lol:
Pusszantalak, Ádikáról kérünk képet..

Tényleg csajok, ha van időtök nyomassátok a baba fotókat..ki vagyok éhezve rájuk..

Kinderke!
Jó vacsizást nektek!
A vonalzóm jó, az utolsó mensihez képest, a fogantatáshoz képest nem..az plusz 2 nap lenne még.

Na elmentem fürdeni, tisztak mocsok a talpam.

Jó éjszakát!
Gurgiburgi
torolve_20131003125716

Gurgi! akkor szódával még elment a mai élőzene? ;)
Vendég

Bori,Pillangó: Bori nagyon jól megfogalmaztad fentebb Pillangónak írtakat :wink: Én volt hogy ott tartottam, hogy kihajítom a gyereket a kukába, annyira idegesített a sírása :oops: De komolyan :oops: Nagyon durva volt, állandóan ordított, ez alatt tényleg állandóant kell érteni! :shock: :x Elsőszülöttemről van szó! Nem volt se éjjelem, se nappalom (se segítségem, mert ugyi Bogiapu nem egyezik Violaapuval és én őt egyedül vállaltam be :oops: ) No a lényeg, hogy kurvára kivoltam készülve, attól féltem, hogy bántani fogom. :oops: :cry: Pedig vártam őt meg minden, csak a kialvatlanság, állandó sírás, a tudat, hogy apájának (akkor még) nem kellettünk szóval ez így nagyon rosszul jött ki, akkor gondolom a hormonok dolgoztak ezerrel, én is állandóan bőgtem.... :cry: Nem is tudom mi volt az ami segített ezen áthidalni... :roll: Az idő talán, de mostani eszemmel szakemberhez fordulnék (de jelzem én nagyon brutálul kivoltam, nem csak egy kis pityergés volt, én rendesen bántani akartam,annyira idegesített....stb :oops: :cry: )
Violával is volt depim, akkor már orvost is felkerestem, szedtem gyogyókat kedélyállapotjavítót meg nyugtatót. Az tett helyre. Meglepődtem a saját reakcióimon. Amiért előtte héten még ölni tudtam volna, azt most lazán körberöhögtem... :roll:
De lehet kapni homeopátiás kedélyállapotjavítót is (én ezt sajnos utólag tudtam csak meg) amivel lehet szoptatni is... Utána kéne nézni, mert tuti, hogy most is lesznek rosszabb pillanataim... :cry: :oops:
Na csak le akartam írni, hogy több fokozata van ennek a dolognak... Sok mindentől függ. Eleve a hormonoktól, h milyen a babád (sírós, nem sírós) hogy mennyi segítséget kapsz (apa, nagyszülők, barátok), hogy mennyire bírod a kialvatlanságot.....stbstbstb szóval tényleg sok mindentől függ. Nem szabad elásni magad a gondolataidban, ki kell sírni magadból, vagy kiírni ide.. És igenis kell magaddal törődni. Egy 1 hetes baba mellől is lelépni tenni egy nagy kört a házak körül, bevásárolni, fodrászhoz menni. Ha más nem segít akkor keríteni egy megbízható bébisittyót akire lepasszolod a béjbet.....
Az ajánlkozó barátnők 80%ka le fog kopni... főleg akinek nincs még gyereke. Max a gyerekesekre fogsz tudni számítani, na meg a családra!
Nagyon kemény az eleje, az biztos. A terhesség szülés bolhafing ahhoz képest ami utána jön :lol: :lol:
Ez az én tapasztalatom és magánvéleményem volt :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Üdv!

Ildi, Esztora! Gratulálok, óriási babák születtek! Jó egészséget!

Nálam továbbra is minden változatlan, hétfőn utazik a dokim :cry:

Sziasztok Lányok!

Hozom a formám, megint éjszaka ülök a gép előtt.
Hazahoztuk Blankát, olyan jó, itthon alszik, épp az imént simiztem meg a buksiját. :D :D Bekapcsoltam neki a hideg párásítót, csak úgy durmol mellette a drágám :D A hidegpárásítót egyébként mindenkinek nagyon ajánlom, nagyon hasznos tud lenni ebben a hőségben, pláne, amikor ilyen száraz meleg levegő van. No és persze télen is a fűtés szezonban! A picúrnak is biztosan teszeni fog.

Ezek a meterológusok nem tévedtek basszus, megjött a hőség... :evil: a lábam, ha lehet egyáltalán még fokozni, még dagibb, el sem tudom képzelni, hogy ez lemegy valamikor. :twisted: Most épp tettem rá vizesruhát, ez egy kicsit nyugtatja.

Ha elég figyelmesen olvastam a délutáni eseményeket, úgy láttam, nem volt akció senkinél. Hiába, stramm bébik a mieink, jöhet itt brutál hideg-, illetve melegfront...." Csakazértse" jönnek!!!!! Majd ha ők úgy akarják :wink:

ceniko: te aztán megírtad a frankót!!!! De nem baj, sajnos az éremnek két oldala van, és hát ez az egyik. Benne van a pakliban. Szerencsére engem ez a kemény depi elkerült, de voltak nekem is bőven gyenge napjaim, ajajjj....
Viszont két közvetlen ismerősömnek voltak hasonló tünetei, mint amiket írtál, és tudom, hogy milyen ez, az egyik lánynak épp akkora volt a babája mint Blanka, akkoriban sokat beszégettünk, és mindig mondta, hogy ez a sok beszélgetés tartja benne a leklet, és hogy el sem hiszem, hogy ez mennyit számít neki.... neki is borzasztó gondolatai voltak.... Pedig előtte tök "heppi" csajszi volt, azért elég borzasztó, hogy mikre képesek a hormonok.
A lényeg, hogy tényleg a legfontosabb a segítség..... hogy merjünk segítséget kérni....

Mindenesetre őszintén remélem, hogy ezúttal nem lesz ilyen komoly problémád, no és persze senkinek sem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fél egy van, megpróbálkozom az alvással. Reggel majd jövök.

Mindenkinek jó éjszakát kívánok, kevés derék has, stb fájással, és még kevesebb pisi járattal :wink:

Móni

Kép
Kép
moni1973

pillango: enikőhöz csatlakoznék, bár rám nem tört fizikális bántalmazás kényszere..(csak később mikor nagyobb lett.. :oops: :lol: és semmi, de az ég világon semmi sem használt! úgy hisztizett, őrjöngött és bármit tettem, még rátett egy lapáttal...) na de akkor sem vágtam a falhoz... :lol: pedig én is néha azt éreztem.. :roll:
szóval én úgy voltam, hogy a kórházban jött a felismerés (kb a 3.napon), hogy uramisten, van egy gyerekem, akit ott betoltam a csecsemősökhöz míg zuhanyoztam, ettem...stb. NADE otthon egyedül hova fogom "tólni"?? :roll: aki már örökre itt lesz és nem olyan mint egy házi állat(kutya, macska stb.), hogy otthon lehet hagyni, kicsit félre lehet tenni... nem, ez 24órás, egészhetes, hónapos ÉLETES történet.. akkor egy kicsit megrémisztett.. és inkább a felelősség félelmét éreztem, mint sem a túláradó szeretetet... :? ráadásul teltek múltak a hetek, autom nem volt a babakocsival nem tudtam buszra szállni így a sivár, kihalt kertvárosi séták maradtak... én, aki soha de soha nem néztem sorozatokat, tv-t is alig, megvásároltam az összes gagyi újságot, és napomat a tv-hez igazítottam, hogy túléljek addig, míg a férjem haza nem jött... :lol: és szinte semmit sem tudtam otthon sem csinálni, mivel málna állandóan vagy a mellemen volt, vagy az karomban... ha megpróbáltam letenni, ordított... de ha kellett, fél órán keresztül.. nem bírtam soha kivárni, hogy vajon mikor hagyná abba.. :? aztán eltelt egy év, és már járt, kommunikált, kaptam autot, mobil lettem, néha rátudtam bízni anyósékra... stb. megszűnt a probléma létezni. és jött a köv. gyerek ÉS vele már nem éltem ugyanezt végig... :lol: :lol: minden természetes volt és folyt a maga módján.. na persze más problémák jöttek elő a kis korkülönbség miatt..de ez már másik story.. :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

móni: ...én is mindig ilyenkor kerülök gép elé... :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

pillangó: mint ahogy ceniko is megírta, egyáltalán nem vagy egyedül ezzel a problémával. ne aggódj, nincs semmi baj, hogy nem tudod mindjárt az elején úgy megélni a dolgokat, mint ahogy azt tervezted, vagy ahogy szeretnéd. Annyi minden nehezedett most egyszerre rád, nem könnyű ezt feldolgozni...Az ember szeretne minden irányba megfelelni, a babának, a párjának, és kifelé is.... nem beszélve a szoptatás témáról... az is rendesen rátesz egy lapáttal, ha nem úgy megy ahogy szeretnénk....
Légyszives, most csak magaddal törődj, amint lehetőséged van pihenésre, pihenj!! Aludj te is, amikor alszik a bébi!!! ne foglalkozz semmi mással. Amikor pedig jön a hullámvölgy, ( tudom, sovány vigasz) gondolj arra, hogy ezt is csak a hormonok okozzák, és holnap, mi több, lehet hogy egy -két óra múlva, megint teljesen másképp látod a dolgokat. Ez szerintem nagyon fontos!!!! Ne hagyd, hogy magával ragadjon a rossz hangulat.
Örülök, hogy beszerzel homeos bogyókat, nagyon remélem, hogy mielőbb segíteni fog. Ha mégis tovább tart, érdemes megemlíteni a védőnőnek ( persze ha normális) vagy a nődokinak. Ők is nagyon sokat tudnak ilyenkor segíteni, hiszen számtalan ilyen esettel találkoznak/találkoztak!!!!!

Fel a fejjel!!!! Dont vörri, bíííí heppi!!!!!!!!

Puszi,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Helló mütyürke!

Összeállt megint az éjszakás műszak!!!!!!! hihihi....

Kép
Kép
moni1973

jah... pedig jó lenne aludni már.. :lol: :lol: de hoool van az még??? csak gyűlnek a többéves alvási restanciák... :lol:

KépKépKép
mütyürke

pedig most legszívesebben balaton sound-on lennék... :lol: :lol: csak nem mertem már bevállalni... :?

KépKépKép
mütyürke

Jó reggelt!

Nem aludtam valami jól, sokat jártam pisilni, forgolódtam is de ezt leszámítva jól vagyok, semmi változás. Minimális barnásfolyás van.

Megyek összedobok gyorsan vmi. ebédre valót, amig nincs nagy meleg..

Szép napot!
torolve_20131003125716

Mi van itt kéremszépen. Csak egy, csak egy ember van talpon e vidéken :lol:

Elkészült a mai ebéd: fehérboros körteleves, paradicsomos pörköltes csirkemell, rizzsel + koviubi :wink:

Hahó!
Hol vagytok pocakosok? A babázók gondolom babáznak :lol:
torolve_20131003125716

Jó reggelt!
Én vagyok, most dobtam fel a borsófőzeléket, avagy a borsót vízzel, főni :) És ripropt sütök hozzá, a fenének van kedve az ezer fokba vacakolni a kajával.....

A zuram este fél 12kor ért haza, adtam neki vacsit és csak utána feküdtem le. Bogim éjjel 3x ébresztett, fosizott :( Úgyhogy pöpec éjszakám volt, ráadásul reggel 6kor már felkeltek a csajok (Boginak fosiznia kellett, Viola meg szolidaritásból :lol: ) :shock: Mondtam nekik, hogy legalább vasárnap hagyhattak volna aludni :oops:
És ugye volt még azon kívül néhány pisijárat is... ááááááááááááááá
Amúgy a hasam, derekam nyugiba volt, nem volt se jóslóm se semmi egykét keményedéstől eltekintve, de azt már észre se veszem :shock:

Ma este lesz a Szabadtérin a Macskák. Van rá jegyünk, anyuék elviszik Bogit. Úgy volt én is megyek, de élni sincs kedvem, nemhogy színházba menni :cry: , és átadtam a jegyem a barátnőm anyukájának :oops: Pedig lehet hogy a rezonancia kirázta volna belőlem a kölköt... :lol: Ráadásul a Dóm tér a Szülészeti klinika szomszédságába van :) Átsétálhattam volna :lol:
Na álmodik a nyomor.... :lol:

Pillangó: Van egy homeopátiás kedélyállapotjavító,szorongásoldó a Sedatif PC. Én egy időbe szedtem, nekem használt :wink:

ceniko
Szeged

Hello Enikő!

Aranyosak ezek a lányok, Viola szolidaritásból.. :lol:

Ohh pedig én most szívesen elmennék színházba...szabadtérire..bár a Musical nem a mi műfajunk de kikapcsolódásképpen bevállalnám..csak az a baromi sok ülés..alapjáraton sem tudok sokáig megmaradni egyhelyben..de így meg aztán végképp nem...

Enikő! Inkább menjünk szülni! :P
torolve_20131003125716

Jó reggelt Csajok!

Zsuzsi, Orsi minden jó?

Én úgy ahogy aludtam, bár már érzem a vesztem a mai napi hőség miatt, Mónikám lábam nekem is tiszta dagi, feszül és húz, én is ezen agyalok, hogy visszaáll-e valaha?

Egyébként minden okés, kicsit fájogatok, de nem vészes, szedem a homeós bogyóimat, aztán majd kedden kiderül, hogy mi a helyzet.

Ma megyünk anyukámékhoz ebédre, úgyhogy csak este jövök, addig is pusszantás nektek, mindenkinek kellemes szép napot!

Andrea
Kép
kindernay

Hja hja azt kéne :) De nálam semmi remény (egyelőre)

Én már 4x láttam a Macskákat, kívülről tudom az egészet, nagyon szeretem, még novemberbe megvettük a jegyeket rá :wink: ! De egyszerűen úgy érzem képtelen lennék elmenni. Ráadásul zajérzékeny is vagyok mostanában :oops: Rettentően idegesít a hangos zene, sírás, kiabálás. Úgyhogy a lányaimon is hangtompító van 8) :lol: És azért a szabadtérin van egy fajta hangerő.... :roll: Ja és igen az ülés... én is feszt helyezkedek, az ülőgumóm nincs a helyzet magaslatán :lol: ... Több mint 3 órás az előadás, asszem kipurcannék... :roll:

ceniko
Szeged

Sziasztok Csajok!

Depi! Teljesen normális és ettől senki sem lesz rossz anya. Persze, hogy meg lehet íjedni ekkora felelőségtől, pláne ha együl marad vagy egydül érzi magát az anyuka. Sajnos, ez egy ördögi kör, mert a baba leveszi az anya szorongását, érzéseit és ettől csak még nehezebben kezelhető lesz...és az anyuka még rosszabbul érzi magát... Ne féljetek segítséget kérni, Lányok!!!! Lehet ez akár egy barát, egy rokon személye, akinek el lehet mondani, aki segíthet...de lehet szakember is!

Nálunk ilyen nincs, én egyfolytában a boldogságban úszok, már azóta, hogy tudom, Ő létezik. Határtalan az érzés. És Egon jó baba, tudok mellette zuhanyozni, már a kórházban sem kellett emiatt betolnom a csecsemősököz, enni...mindent. Gondolom, hogy az ördögi kör fordítva is igaz...
Mostmár a hasfájása is rendeződött, szerencsére.

Uxi! Nagyon szorítok, hogy minél előbb kibújjon Samubaba. Fantasztikus, hogy milyen nagy türelem van benned. Mindig csodállak, mikor olvaslak.

Enikő! Sajnálom, amin kersztülmentetek. Az lett volna csoda, ha nem leszel depis....

Andi! Jó ebédet!
Nem akarok íjesztgetni senkit, de nekem a szülés után sokkal dagadtabb lett a lábam, mint addig (addig alíg volt ilyen problémám). Annyira bevizesedett, hogy a talpamon is víz volt, úgy éreztem vizen járok. És a 6.-napon kezdett lelohadni. A dokik szerint normális reakció. Én már szerettem volna leszivatni... :oops:

Bori! Hogy álltok pattanásokkal? Nekünk egyre több van. Holnap megyünk megint babamasszázsra és akkor megmutatom megint a védöönöönek és a doktornöönek is.

Manó! Hogy-hogy nem vagy már itt??? Hiányollak! :P
molkata

Uxi? Gurgika akart lenni. Bocsi!!!! :oops: :oops: :oops: :oops:

De, persze neked is szorítok Uxi, csak hát neked még van egy kis időd....
molkata

Jó reggelt!

Nna, az éjszaka felét ülve(!) vészeltem át. Borzalmas volt, de sikerült aludnom egy kicsit. Annyira nagy a hasam, hogy már szerintem Királylány az oldalán jön ki :D

És még egy egész hét + 4 nap...kinyuhhadok! Már szeretném, ha velünk lenne, mert ez a vége, ez télleg terhesség basszus. Én nem hittem el senkinek, aki mondta (pedig anyu is mondta).

Gurgi: Te ilyen kajákat főzöl? Betojok! :shock: :shock:

Pillangó: Megértelek! És igen, a lányoknak igazuk van, én is eldöntöttem, hogy nem próbálok meg hősködni, kérek segítséget, ha nem bírom tovább... az nem szégyen!

Kép
zsuzsi**

Reggelt!

Esztora kisfiáról a wiwen találtok képeket!!! Nagyon édes, formás kisfiú!

Nekünk nagyon hosszú éjszakánk volt. Lilkó 2 napja azt nyomatja, hogy "hangosan" alszik :roll: Nyög, röfög, hangosan sóhajtozik...De közben meg alszik, ja meg kungfuzik...Kipróbáltuk a takaróba csavarást, lefogtam kezét-lábát, na akkor aztán sikítozik ám!! Addig küzd, amíg ki nem szabadítja magát..
Asszem nekem ma csak alvás lesz a program..

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok Lányok!

Bajban vagyok a büfiztetéssel! Hogyan kell szabályosan büfiztetni? Cicizés után, a vállamra teszem és simizem a hátát, de utána már nincs újabb cici vagy 10-15 perc cici (ennyi idő után szokott picit magától is pihenni), majd büfiztetés, majd ismét cici, stb.? Ti hogy csináljátok? Azért kérdezem, mert sztem sokat bukik a Bali, és nem tudom, h én vagyok-e az oka vagy tehetek-e ellene vmit. Néha az az érzésem, hogy ami nagy nehezen bemegy, az két pillanat alatt ki is jön.

A másik kérdésem az etetés gyakoriságára vonatkozik. Balázs, ha sokat eszik, akkor 3-4 órát is alszik, de van úgy, hogy 1-1:30 óra múlva már éhesnek mutatkozik (ilyenkor keveset evett az előző alkalommal, vagy sok jöt ki utána belőle). Többektől (pl. védőnő) azt hallottam, hogy nem jó, ha óránként eszik, mert ilyenkor még ott a gyomorban az előző félig emésztett tejcsi, és ha arra jön rá a következő friss adag, akkor abból hasfájás lesz. Neked mi a tapasztalatotok ezzel?

kétfiús anyuka
babdorka

Neked=Nektek

kétfiús anyuka
babdorka

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Itt vagyok, csak reggel gyorsan elmentem bevásároni, amíg nincs nagy meleg. Legalábbis én úgy gondoltam, hogy még nincs, de a fenéket, már most hőség van. Én bele sem gondolok, hogy mi lesz ha 40 fok lesz....őrület....ez is iszonyat meleg, el sem tudom képzelni, hogy milyen lesz a 40 fok?! :shock:

Kicsit nyűgös vagyok ma, lábam totál vizes, még a lábszáram is. Szerintem az arcom is gáz...

Ma sokat fogok pihenni, csak gyorsat főzök.

Ceniko: megértelek, hogy nincs kedved semmihez, én is tök hasonlóan érzek....

Orsi jó régen jelentkezett, gyanús...több mint gyanús... viszont nem üzent :roll: nem tudom.... gondoltam én üzenek neki, de nem akarom zaklatni, így is nagyon ki volt már a kérdezősködőktől...

zsuzsi: nem irigyellek az éjszakád miatt. Miért kellett ülve töltened az éjszakád felét? Nem kaptál rendesen levegőt? Én jól aludtam miután lefeküdtem, ( kb. 1 órakor), reggel 7-ig durmoltam, illetve 1x hajnalban pisi...

Andi: jól teszed hogy mész anyukádhoz ebédre.... én is mennék, ha tehetném....a fenének sincs kedve főzőcskézni ebben a hőségben, ilyen mammut lábakkal :?

na megyek, ma nem hiszem hogy sűrűn jövök, próbálok minél többet vízszintesben tölteni... aztán majd kiderül, hogy sikerül.

Szép napot mindenkinek.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Kata! Nna, megkaptam, bár nem lettem azért körözve. Kössz a hiányolást. Az a nagy harci helyzet, hogy jött a húgom, s beültek Anyukámmal a gép elé képeket meg ezt+azt nézni.Így nem fértem ide. Reggel meg apaért ide hamarabb. Utána meg Edót kellett készíteni, 6 napra letudva a gyerek, elment táborozni. Bár kicsin múlott, hogy büntiből (hja, nem tom kinek lett volna nagyobb a bünti) szinte itthonmaradt. Hisztiből meg szófogadatlanságból nála határ a csillagos ég. Indulás előtt az apja két rendben berakta a sarokba, meg egyszer térdepelt a szoba közepén is.

Bassza meg, írtam egy egész litániát Dorkának a szopi-böfi-visszajövő tejcsi témában, erre elszáll. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Na, majd ha Grétust lepakolom (itt szunyál böfi nélkül a vállamon, csak fel kéne állni s letenni), akkor újraírom, ne már ilyen témát hagyjak kivesézetlenül, mikor úgy sem sok érdemleges választ kapott szegény feje.
Bár nem tuti az enyémmel is messze megy.

Orsi! Hun vagy?

Kép
kissmanó

Sziasztok!!!!!

Újra itthon!!!

Nekem ma nem kell főznöm,mert párom a lagziból hozott kajcsit. :D

Mi egyben, nagyon egyben. Marci nem kar kibújni. Annyira sokat mozgolódik még, hogy csak na!

Ruha: Nekünk is zömmel 62-esek vannak, de nincs sok rucink, inkább közben veszünk.Meg úgy is fogunk egy csomót kapni.

kispiskóta

Dorka! Szóval akkor megpróbálom újból, bár szerintem mindig az első a legjobb.
Leírom nálunk milyen esetek szoknak történni. Leggyakoribb (mint az előbb is) gyerekem eszik, teletömi magát, s ettől úgy beájul, hogy nincs az az ember, aki böfit kicsalogatna belőle. Olyankor leteszem, soxor nem is történik semmi egészen az ébredésig (na, akkor lehet van böfi, de tuti ismét kaja kell). De megtörténik az is, hogy álmában távozik a cuccos. Olyankor jó túrós a szája, olyan mint egy kiscica. S, hogy nyugisan távozzon az anyag, a gyerek az oldalára van fektetve, s a háta kitámasztva. S épp ezért, még nem merem a hasára tenni. Bár az én pocómon már feküdt, azt nagyon élvezte, igaz, a hangok tuti ismerősek voltak neki.
Másik eset, mikor eszik, elengedi a cicit (vagy épp én csatlakoztatom le róla, mert a komfortcici tiltva van nálunk, a bimbit kímélni kell jeligével) vállamra teszem. S akkor vagy jön rövid időn belül a böfi (kis háton paskolással, esetleg pelust is szoktam paskolni), vagy jön a nyűgi. Ha nyűgi jön, akkor kicsit leeresztem a karomba, pár másodperc után ismét a vállamra, s akkor a levegő meg bírt mozdulni, s nagy valószínűséggel távozik. Ha mégsem, akkor művelet megismétel, s ha azután sem távozik, akkor tuti elmozdult, de gyereket nem zavarja, ki nem adja, s beájul legédesebb álmába. S akkor szintén leteszem. Na, ennyit a böfiről.
Kajálásról pedig: csak próbálnám meg ne adni neki, ha ő kér 1-1,5 óra után. Tuti a nemlétező szomszédunk is jönne reklamálni. Szal ő kap. Igaz, van mikor ettől olyan degeszre eszi magát, hogy ez már sok, s akkor csak kézben bírja átvészelni a következő fél órát, órát, míg távozik egy tetemes adag levegő, vagy akár bezabbantott tejkó. S akkor máris a visszaköszönő tejcsi témához értem. Először is hadd meséljem el, hogy még Adriával volt, hogy rengeteget bukott, s álltalában az egész szőnyeget fogott, legnagyobb „örömömre”. Most hálisten padlófűtés miatt nincs szőnyeg. Na, de térjek vissza a tárgyra. Nem hittem én ám senkinek, hogy a visszabukott tej mennyisége nem óriási, mikor annak tűnt. De mikor lemértem mennyit evett a gyerek, s bukás után szintén, hát alig távozott valami. Szal marad a gyerekben épp elég.
Na, folytatás következik, kölkem megébredt. Lám böfi lesz, avagy kéri a pót adagját.

Kép
kissmanó

Sziasztok!Nálunk is dög meleg van éjszaka alig aludtam ne mindegy ma meg próbálok délután piheni.A lábam nekem is olyan mint egy elefántnak.Már én is úgy túl lennék rajta.De hát ezzel nem vagyok egyedül.Leg szívesebben úsznék de strandot már nem merek be vállalni pedig olyan jó lenne......Kívánok mindenkinek egy kellemes napot.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Sziasztok!

3 napig nem tudok jönni és mit látok mikor beesek! Nagy Gratula Esztorának és ildinek a fiúkhoz, sok tejcsit nekik!

Én most kitakarítottam a lakást, gyrost főztem tegnap, jó csípős csilivel... de eddig semmi hatása nincs. Viszont én is ritka rosszul alszom ebben a melegben. Na megyek is kicsit lefekszem még hátha hagynak a csajok pihenni

Nadine
KépKépKép
nadine

Végre, megírtam a szüléstörténetet. Dorkának kell elküldeni?

Dorka! Hasonló problémákkal küzdünk. Nehezen jön a büfi, sokszor annyira bealszik, hogy nem is sikerül... annyira sajnálom miatta. És gyakran bukik, olyankor 1,5 óra után már újból kaját kér... Én úgy vagyok vele, hogy adok neki enni, ha éhes. Majd később biztosan beáll. Azért próbálkozunk sokat a büfiztetéssel. Vállra kell tenni, simogatni, ha bealszik helyet változtatni... ha ez sem segít, figyelem, hogy ha megébred, újra kezdhessük... akkor általában sikerül.
Akinek jobb ötlete van, én is várok tapasztalatokat büfi ügyben.

Szilvi! Egon is szokott hangosan aludni. Ilyenkor nyugtalan és ha magam mellé veszem, általában sikerül rendesen elaludnia.

Zsuzsi! Kitartás....Biztos nehezek az utolsó napok....küldöm a sok: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
molkata

Jajj, és elfelejtettem:

Lidikóka és Esztora hatalmas gratula a hatalmas fiúkhoz!!! Sok-sok tejecskét kívánok!!!

kispiskóta

Kata! Igen, Dorkának a nagy nyílvánosság elé kerülő táblába.
De míg Dorka fel tudja rakni, addig átpasszolnád nekem? Tod, én a kíváncsibbik fajtából készültem.
Címem: kisskormi@gmail.com
Kössz

Minnyán (remélem télleg minnyán) folytatom az előző levelet.

Kép
kissmanó

Na, szal visszatekintő tejcsi.
Mint mondtam, Adrikámnál meggyőzött a mérleg arról, hogy a látvány ellenére mégiscsak relatív kevés mennyiség fog padlót a lenyelt adagból. S onnan távább már nem is volt olyan nagy téma ama téma. Tudom, nem megnyugtató, de ha egyszer ilyen a szervezetük, akkor nem sok van mit tenni ellene. Edina akkorákat röfögött, hogy csak. Nála is jött néha vissza tejcsi (avagy túró), de nem volt sok. Grétus is küldözgeti vissza, de nem izgat különösebben.
Ami pedig a védőnő által kikiáltott hasfájást illeti, hát mást nem bírok rá szólni, hogy ilyen elméletet én is hallottam. DE adriennt kell ismételten példának felhozzam. Nagyjából órát lehetett állítani utána, olyan pontosan kérte 3 óránként az adagját. S ennek ellenére marhára pocifájós lett 3 hetesen, ami kitartott 3 hós koráig, de fél kanálka Baby Gripe Water-rel minden kajáláskor (pekk, már nem emléxem, hogy előtte vagy utána kapta, de mintha előtte) már nem volt vészes a dolog.
Erre kíváncsi lennék mit mondana egy ilyen témán lovagló védőnő.

Na, asszem ennyi, mék ismételten fejni. Eccerűen néha bevadulnak a tejtermelő egységek, s nem bírjuk tartani velük a lépést.

Kép
kissmanó

Dorka: Én viszont azt gondolom, hogy az öregek nem véletlenül mondogatják a 3 óránkénti etetést.... Tehát a klinikán is 3 óráként hozzák ki szopni őket....
Legalábbis ez az én tapasztalatom 2 purdé után... Ha gyakran etettem őket akkor fájt a hasuk, és jóval többet buktak vissza (Viola refluxos is volt) ezért igyekeztem tartani magam a 3 óránkénti etetéshez -/+ fél óra. Ördögi kör amúgy, mert sír azt hiszed az éhségtől sír, közbe meg a hasa fáj, mert nem volt elég a büfi. Akkor mellre rakod szopizik, még több kaja lesz a hasába, amitől még jobban üvölt :shock: ......
Ezért fontos a büfiztetés.....
Viola is nagyon nehezen büfizett én úgy csináltam, hogy a combomra fektettem. A lába lelógott az kanapéra a felsőteste pedig a combomon volt, és közbe simiztem enyhén ütögettem a hátát....és mozgattam a lábamat is...
Amúgy lehet kapni Brendonba vagy nemtom hol, úgynevezett büfipadot, amire ráhelyezed a lurkót és már jön is büfi (olyan pózba van a gyerek, amitől a leges legkönnyebben jön...)

Hja a bukással kapcsolatban, nekem azt mondta a dokink (és igaza volt :wink: ) hogy sokkal többnek tünik a visszabukott tejcsi mennyisége mint amennyi az valójában volt... Úgyhogy no para :D :wink:

ceniko
Szeged

Dorka! Kevés ötletemet nem sorolta fel a link, amit Szivvi beírt!
Személyes élményem. Sztem hülyeség ez a gyomor ürülés. A gyerek gyomra akkora, mint egy jókora cseresznye, és az anyatej villámgyorsan emészthető, és nincsen benne semmi, ami megrohadjon! Szóval én a magam részéről nivellálom ezt az elméletet. (teszem ezt a szoptatásos oldalak ismeretében)
A büfizés nálunk ritka dolog (napi 1--2, a kb 10-12 evésre). Azt hiszem, Ádi kevés levegőt nyelhet (ez szerencse). Ha nincs büfi, oldalra fektetve rakom le, kipeckelve. Ha nyavalygás van, hasra fektetem a karjaimban, vagy a combomon. És vmiért néha csak a sétálgatás a megoldás.
És anyám engem sosem büfiztetett, mert korábban bealudtam. Ő mondta a kipeckelést. Nem mondom, hogy semmi bajom, de azok nem a bukásból származnak ;)
Na, most látom Manó írását. Igen, a hintáztatás nálunk is bejön.
Vendég

Na, Enikőnek meg más a tapasztalata. Ezért jó itt!
Vendég

Dorka: Most kaptál pár véleményt :) Válaszd ki a neked szimpit :lol:
Amúgy ez is elsősorban gyerekfüggő hja és anyatejfüggő (magánvélemény)

ceniko
Szeged

Na elküldtem Dorkának priviben és neked, Manó!

Enikő és Bori! Köszi a büfi-tippeket.
molkata

Sziasztok!

Újra itt nagyon nyűgös hangulatban, csak azért írok, hogy lehet hogy egy ideig nem jelentkezem, mert csak panaszkodok, hogy miért nem szülök már, és ez már bizti mindenkit idegesít...

Szó szerint depis vagyok, lehet hogy valami bogyó kéne... állandóan sírok. :(

Szóval babázzatok és szüljetek, én is majd jövök!

Ildi

KépKépKép
dikó1

Kata, kössz. Olvastam. S jó olvasni, hogy manapság azért a császár nem muszáj arról szóljon, hogy a mami nem tud semmiről. Jó lehetett mikor a doki nézte, hogy mi a baj, s közben csak érkezett egy ANYUKA. S vele együtt a boldogság.

Dikó! Ha magadban akarsz maradni, az oké. Hogy depis vagy, símán érthető. Hisz 10 napja (plussz egy jó órája) még nekem is pocakom volt, meg vele együtt minden velejáró nyűgje. Ahogy még sokan vagytok itt a csapatban. S szerintem (legalábbis én) tuti sok zokszó elhangzik itt, már mindenki egyre türelmetlenebb. Ismét csak azt tudom mondani neked, hogy nézd a vonalzód. Tudom, előretolnád azokat a napokat, legyen már meg a 40, hogy ilyet ne lehessen mondani neked. De vége lesz ennek a terhes állpotnak is. S tudod milyen a jutalom a végén. Szóval már nincs sok, reménykedjünk ebben. S addig meg ha jól esik, vagy csak úgy bírsz kommunikálni, akkor nyugodtan panaszkodj. Nem hiszem, hogy akadna itt valaki, akit soraid picit is zavarnának. Max magadat. Szal fel a fejjel. Rolcsi majd tuti megvígasztal amilyen jófej lurkó.
Pussz

Kép
kissmanó

Aha, télleg Dorkát jól "kisegíteetük" :wink:
Amúgy Enikővel egyetértek: marhára gyerekfüggő az egész. Anyától meg a nyugodtsági állapot miatt függő.

Kép
kissmanó

Kata
N
Lilkó velünk alszik végig, azaz nem velünk, velem, apa néha kiköltözik a kanapéra :? És akkor eltolom apa térfelére, 10 perc múlva már ott kalimpol nálam..
Ma visszatértem a világba! Apával elmentünk bevásárni, anyuék meg vigyáztak a törpre. Nem tudtam, hogy lehet ennyire örülni egy hülye bevásárlásnak... Mondjuk bealudt 10-kor, kiraktam a járgányával a teraszra és most kelt fel. Persze ő se aludt az éjszaka..

Csajok
Mindenkinek egy jó nagy adag kitartás!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Hi-hi! Én mán sokat bevásároltam törp nélkül.
Meg vótam bankban is, míg apa nem vót itthon, szal 3ik gyereknél már lazábban megy, ha van egy Nagymami.

Na teszek nektek egy 5 perce készült képet, gyermekem nyüszizett, lett bökike is, meg utána felvette a pocón gugolok pózt. Úgy imádom ilyenkor.

Kép

Kép
kissmanó

Sziasztok.

Megjõttem én is, Boginak tegnap leesett a kõldõkcsonja, ugy õrulõk neki.
Ja, és tegnap napkõyben egésy nap a kiságyban aludtunk, de ma nem, ma nagyon anyásak vagyunk, nem jo a kiságy...

Syivvi.
Bogi is pont is pont igy alszik, csak néha néyek hogz mit õssze nyikorog, olyankor szoktam neki mondani, hogy majd beolajozom picit...
De szerintem olyankor nem alsyik nyugtalanul, csak nyujtozkodik meg fészkelõdik helyezkedik, és hát õ hangokat is ad hozzá, de szerintem olyankor olyan kis zabálnivalo.

Szopizással én is ugy vok, hogy akkor szopik amikor õ akar, de nálunk átlagban ez 3oránként van.
Bufzés hol van hol nincs, de Bogi sosem bukik vissza semmit, nagyon ritka ha visszajõn vmi, de szinte semmi nem szokott visszajõnni.

Robi rak fel Bogiképeket az oldalamra, majd belinkelem, csak ugy hallom lassan étkezunk...
Vendég

Vendég

Hencsi!
Nagyon édes kicsi Bogi, nagyon hasonlít rád! :lol:

Manó!
Cukorfalatka Gréta, egyem meg..már úgy batyuznék én is..olyan a kis hátsójuk, mint egy kis batyu..annyira édesek..

Nálam semmi, Samu keveset mozog de sztem marha jól érezheti magát bent, pedig ma reggel beszélgettem vele, hogy várja a nagy világ, de legjobban a szülei..Ati is már nagyon szeretné ha kibújna..meg mindenki..
Amúgy jól vagyok, mind testileg-lelkileg..teszek-veszek, néha azért pihizek..

Dikó!
Nem idegesítesz egyáltalán, engem biztosan nem. Puszillak!

Ma még egy uccsó séta vhol. aztán holnap reggel start a kórházba.
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: