A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

bocs a töredezettségért :oops: :D

Vic,
mi nem próbáltuk különösebben, először vacsi után kimentünk és én is fogatmostam vele, mindenki a sajátját szopogatta - igazából már így sem volt gond, de most meg már az van, hogy ha én mosok, ő is mos, ha zuhanyozok, akkor is jön, volt, hogy a fogkefét is vittük magunkkal a kocsiban, mert hurcolászni akarta
és én nem akartam a gyümölcsízű fogkrémekkel kísérletezni, hanem fogkrémízű fogkrém volt a cél

és hihetetlen tempóban fogynak a fogkefék :roll: :lol: de nem baj, ha szereti :D (biztos jó a dörzsölés az ínyének)
egyszóval a majomsága a győzelem kulcsa - a elnőtteket majmolja ugyi ;) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Márti,
szeretnék én még vagy tizet, de 50m2-en vagyunk öten, és Isten tudja mikor lépünk innen tovább...és mit fog ez a rengeteg gyerek örökölni tőlünk, mikor egy nagyobb kocsira sem tudunk elég pénzt összehozni??? :roll:
de ha minden jóra fordul, akkor 6 év múlva ismét babázunk. És akkor már asszem lányom lesz, de lehet, h nem... :lol: :lol:
és persze kettő kell majd, mert a bátyók már túl öregek lesznek a picihez, és kell neki is játszótárs...
egyébként meg most nagyon rámfér egy testi újratöltés, szóval először rendbe hozom magam testileg-lelkileg, és utána gondolkozom a tesón.
(de őszintén: NAGYON szeretnék még babát...lehet,h olcsóbb lenne, ha elmennék szülésznőnek és akkor nem akarnék ennyire szülni...)

na, de msot már TÚL őszinte voltam...

ti egyébként mennyi gyereket szeretnétek??

doki téma:
én örülök, ha azok, akik náluk szültek, azt mondják, h el sem tudják képzelni...
egyébként ha egy nő csalódik a dokiban, simán bármit mond rá...én is leirtam mindent az első gyerekemnél segédkező dokiról...

és csak most, az egyik mona lisán döbbentem rá, h valszeg nem a Sátánnal szültem és nem azért volt a szülés gyorsitás, mert a doki haza akart érni a focimeccsre, bár sokáig meg voltam győződve róla.
ezért sztem nem szabad pálcát törni a csaj feje felett. Ő ÚGY ÉREZTE, biztos nem HAZUDIK...mi jó van abban akárkinek is, ha rosszat mond valakiről????
semmi...
és ezt már ezerszer elmondtam, saját hibámból tanulva, h az, h neked vki nagyon szimpi nem jelenti azt, h te is az vagy neki...és ezt nagyon szar dolog belátni, de ettől még igy van. (lehet, h nála is ez volt?????????)
ennyi.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rekuc :) csak nem gondolod, ha jön hozzám/hozzánk vki, akkor nem készülök... De csodálom Curse-öt, hogy - az általatok leírtak alapján - ilyen ügyesen készült a talira. Van mit tanulnom.
És menjünk együtt Barbiékhoz, mi is szeretnénk eljutni egyszer :D, sokszor :wink:

És Curse :) előbb dícséretnek szántam a Nálatok uralkodó "állapotokat" :D

Vica
vica94

Én is töredezem rendesen :wink:

Rekuc :) és Barbi is :) Ti mikor kezdtétek a fogmosást?

Vica
vica94

Házibulis Vic, ( egyébként én nem láttam :oops: csak annyit tok h dreams are my reality.... ;) )

ööö nem úgy értettem, hogy nem készülsz, hanem hogy nem úgy megyünk - -jaj érted ugyi? ;) :D
pl egyszer tök jó lenne együtt sütni vmit egy talin - lehet vkinél pl grillezni? az tök király lenne :D

Zsan,
:D ezer gyerek :D és tök jó, hogy ilyen felszabadult meg nyugodt meg minden vagy :D
és a gyerekeitek elfogadást szeretetet stb biztos fognak útravalóul kapni ;) :D

(a B.S. dologhoz annyit, hogy a szobatárs is szó szerint mondta ugyanezt róla; biztos van olyan is azért egy dokinál, hogy ki régebbi beteg, ki szimpatikusabb stb)

Kép

Kép

szrekuc

Zsanci :) azt hiszem, én sem mondtam, hogy hazudik, csupán a stílusa az, ami számomra furcsa. Tudom, lehet, hogy csak a sértettség beszélt így belőle, de...., na mindegy.
És ez "ha neked vki nagyon szimpi nem jelenti azt, h te is az vagy neki...és ezt nagyon szar dolog belátni, de ettől még igy van." nálam az életben annyiszor bejött ez, és mindig, mindig pofára esek, és csorbul az amúgy is nehezen megnyíló lelkem. Én már csak ilyen defektes vagyok :roll:

No, én el aludni,

Jó éjt mindenkinek,

Vica
vica94

Vic,
4fognál kezdtük a fogkefe rágcsát, és előszöt azért krém nélkül próbáltam, hogy ne legyen túl drasztikus, de aztán a krémet is úgy vezettem be, hogy magamnak is azt raktam és úgy ő is elfogadta, mondom, most nagyon szereti, olyan kis felnőttes :D
(az elején még ez nem volt, én vittem ki esténként a fürdőbe fogat mosni és egy időre le is álltunk vele - utálni nem utálta de ha túl fáradt volt stb akkor kihagytam, és ezután nem sokkal lett az, hogy ő jött utánam, mint a kiskacsa és követelte a fogkeféjét :D)

a nenedent/harmodent milyenek? miért jobb, mint más? annyira nem értek hozzá, tényleg csak arra tudtam figyelni, hogy ne eper ízű legyen....
meg asszem életmódos topikon van egy elég elrettentő cikk a fluorról... :roll:

Kép

Kép

szrekuc

Na, még egy kicsit

Rekuc :) ez épp elég, amit tudsz belőle :)
És Te vagy az én emberem, mert épp ezen agyaltam, hogy vajon ki értékelné, ha én/mi, párommal nekiállnánk roston cukkinit, meg miegyebet gyártani.....

Ja, és Zsan még lemaradt, hogy olyan jó Tőleg ezt olvasni, hogy sok-sok gyereket szeretnél. Olyan jó, hogy Meme születése feloldott benned egy gátat és valóban sokkal oldottabb, nyugodttabb vagy :D

Na, most már tényleg el,

Vica
vica94

Akata! Már egy jó ideje módja az anyát is. Nálunk már elég szép a repertóár : anya, apa (ami labdát is jelent) , Mamba(ő a kutya), autó, néni, alma, tóóóó(sajt), kiciccic(kiscica), mammmmma (nagymama), baba, ba (banán), bá (bárány), pápá, dzidzi( cici), oda (amit ott-ot is jelent), ebbe (ebből, ami cicizésnél használ, mutogatva melyiket kéri), gyeje + még állat- és természeti hangok (ja és egy angol: bye-bye). azt hiszem nem felejtettem semmit.
S nagyon édi vagy , hogy megint írtál ötletet, de nem szeretném „kicserélni” a cicit vmire. Inkább vmi olyan megoldásra vágyok, hogy „anya én álmos vagyok , s megyek aludni” :mrgreen:

De jó hogy Arwennek ilyen jó élményei voltak!!! :lol:

Leni! ++++++++++++++++++++++++++

Szrek! Elmexnek van lenyelhető változata?
Nálunk az én fogmosásom úgy műxik hogy az én fogkefémmel (izgi elektromos) ő játszik, miközben én apáéval mosom a saját fogam. S nálunk is nagyon fogy a fogkefe! Nenedent fogkrémízű, szerintem.
Orrfújásimitálás nálunk is játszik! 8)
Jó ötlet a sütögetés! Nálunk elvileg megoldható. A jövő hónapban leszek harminc :lol: s pont egy ilyen minibuli a tervem, s ha bejön akkor szabadalmazom.

Fibi! Vica arra gondolt a bölcske kövével, hogy az esti cicit elhagytuk.
A homeodent nálunk nem jött be. Előre örvendek, hogy eperízű fogkrémet fogok használni a kövi hónapban :roll: .

Vica! Akkor előre is köszönöm azt is! :lol:
S még azt szerettem volna írni, hogy a lényeg az első két évben a megszerettetés, nem a tökéletes technika! Hajrá! :wink:
Mi már az első fog megjelenésével odaadtuk neki a szilikonos fogkefét rágcsizni.

Zsan! Még gyerkőc! Szuper vagy!!! :lol:

Szrek! Vica! Gyertek közösen! Külön! És sokszor! :lol:
gödibarbi

Helló!
Ezt az ujjra húzható fogkefét hol lehet beszerezni?
Mi az első fogaknál elkezdtünk fogkefézni, hogy "szokja", de sokáig még fogkrém nélkül. (Nekem egy fogorvos azt mondta, hogy a mechanikus tisztítás a fontosabb, nem a fogkrm.) Úgyhogy jó, hogy eszembe juttatátok, mert Ketteskének már 2 iciripiciri fogacskája van, ideje vele is elkezdeni.
És ezzel a 2 iciripiciri fogacskával ma 4-5x is jól megharapott, és nézett, hog ymi a bajom, amikor megyaráztam, hogy nem szabad, pont mint Curse Adélja...
És nálunk is még mindig hihetetlen tempóban fogynak a fogkefék... És kérdezi, hogy "csijjognak már a fogaim?" (Mármint, a nagyobbik, a kicsi még nem csillogtatja azt a 2 kis fogacskát.)

Hány gyerek? Én is sokat sokat!!! Főleg, ha úgy jönnek ki, ahogy a ketteském. Azt már megállapítottuk Apával, hog ymég nem teljes a családunk, és kell még 1 gyerek, de szerintem még kettő kell. Szal, össz.4. Ez a minimum. :)

A sokat emlegetett bábakönyv az I.M.Gaskin könyve? Valaki mondja már meg légyszi!

Mi holnap megint lelécelünk, mert jön a kánikula, és az a kertben jobb. (Csak sajnos Apa nem jön velünk, dolgoznia kell...) Ha már nem jönnék, akkor mindenki vigyázzon magára és a gyerkőcökre, a nagy melegben pláne!
rídonli#

Vica,
aranyos vagy! :lol:
és én is ÁLLANDÓAN pofára esek... :?

és és és, iiigen, kaptam egy új életet (szó szerint) május végén (és ezt részben BSnek köszönhetem, és köszönöm is), de most épp bili füle effekt, csak az már tőlem olyan uncsi, úgyhogy visszanyomom... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

rídonli! gyógyszertárban lehet venni, s nenedent baby a neve. fogkrémmel együtt - ha jól emlékszem - 1600.
gödibarbi

jószakállt :lol:
gödibarbi

Barbi,
:shock: miért az elmex nem lenyelhető????? gyerekfogkrém :? az van csak ráírva, hogy az íze a gyerekek igényéhez igazodik (de nem eper ;) )

igen, kertibulit!!!! :D

Zsan,
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D csak úgy :D

Kép

Kép

szrekuc

szrek! nem tudom! azért kérdeztem! pont a napokban mondták nekem egy bioboltban, hogy ami gyerekfogkrém az lenyelhető.
gödibarbi

Zsanci!

Olyan jó tudni, hogy más is szülne még egy egész fészekalja kis lurkót!
Nálunk elvileg 4 gyerkőc van tervben, a ház most már elég nagy hozzá, (decemberben még mi is 46nm-en laktunk 5-en) de a nagyobb kocsival mi is bajban vagyunk! Én is úgy gondoltam, hogy pihenek egy kicsit a 4. bébi előtt, de apa meggyőzött, hogy akkor túl nagy lesz a korkülönbség, és ki fog akkor játszani azzal a szegény gyerekkel?
Másik szempont, hogy már az első terhesség végén is nehezen hagytam ott a munkámat, a gyerekeket (óvónő vagyok), de azért mégiscsak az enyém a legfontosabb (nekem)! Ha meg most visszamegyek és 2 év múlva megint eljövök, azt sem én, sem az ovisok, de még a főnököm sem venné szívesen valószínűleg.
Egyébként tarok tőle, hogy mi sem állunk meg 4-nél, de ez még a jövő zenéje!

Márti

Márti
borossné becz márta

Barbi :) Dehogy haragszom! Miből gondoltad?

Én még nem mosom Dé fogát. Van ugyan fogkeféje (ugyanolyan, mint az enyém), fürdéskor néha játszik is vele, s ha az enyémet megkaparintja, akkor sikálja is a fogacskákat, de még bőven ráér, fogkrémből is kizárólag Weleda játszik nálunk, de ezt csak nagyon soká fogjuk használni, mert még nincs rá szükség.

Mivel én semmire nem tanítom, így mamán kívül semmi felismerhetőt nem mond, de ez nem is baj, majd később bepótolja és szép választékosan fog beszélni. Tegnap ugyan hallotta a rádióban, amint egy kisgyerek hangosan kiabált az anyának, azóta mondja ő is, de hogy ez neki mit jelent, fogalmam nincs, mert én mama vagyok.

Azt mondják, otthon romos állapotban a ház, hogy mire megyünk haza :shock:

indianyo

Sziasztok!

Szörnyű hét van mögöttünk,na meg ez az örökös hányinger :roll:
Na de remélem pár hét múlva újra a régi leszek :D

Den:
utólag is/ :oops: /ISTEN ÉLTESSE BÁLINTODAT!

Votiv:
szintén utólag/ :oops: /,de ISTEN ÉLTESSE LILIKÉDET NÉVNAPJÁN!

Zsan:
elolvastam én is,de. :roll:
Idén volt 15éve,hogy BS-hez járok.Túl vagyunk 3 szülésen,tragédián,felhőtlen boldogságon.Nekem ez az egész sztori olyan,mintha nem egy BS-ről beszélnénk.
Mivel együtt jártuk meg a poklok poklát,én úgy gondolom,hogy ISMEREM ŐT :!: Ha kell ember,ha kell orvos,vagy csak lelki támasz.
Ezek miatt nekem természetes,hogy most újra vele indulunk neki a 9hónapnak :D
Ja MG.,még nem tudom hogyan lesz vele,először szeretnék megnyugodni majd :wink:
Csodás a 3-as csapatod :lol:

Lindi:
bocsi,hogy nem írtam :oops: ,de szörnyű időszakunk volt
:? Még ma pótlom!

Fibi:
a Te fiaid is nagyon édesek :D

Arwen:
gratulálok Attiládhoz :D

Macs:
óriási a pocakod már :D ,na de nincs sok hátra :wink: és lesz 2 energiabombád :lol:
Mekkora diófát vettetek és mennyiért?Mi is fásitani akartunk,de azt tanácsolták,hogy majd csak ősszel :?

Leni:
+++++++++++++++,kitartás!
Dorkám volt ennyire síros,de mi 3-an voltunk rá :wink:
Nem lehet könnyű Neked :(

petergabi

Zsan,
én sem ugy értettem, hogy az a csaj hazudott volna! hanem hogy kicsit felnagyitotta a "hibákat"... de ezt le is irtam a priviben is.

És én pont ezt mondtam ma Zsolonak: hogy 5-6 év mulva ujratárgyaljuk a 3. (és 4. :lol: ) gyereket, anyagiaktol is nagyon függ majd, meg hogy mennyire akarok majd dolgozni ujra, stb. De ha a szülést nézzük, akkor szeretnék mééééééég :lol:

Szrek,
ha már igy benne vagy a látogatosdiban, akkor hozzánk is légysziiiiiiii :D de tényleg, kocsid is van, és a druszátokat meg kellene ismernetek :wink: :D :lol: ha akarod, beszerzek addigra egy grillezöt, mert kert az van legalább hozzá :P

Vica,
roston cukkini, nyammmm, Zsoló nagyon birna Téged az ilyen ötletekért 8) :lol: és mivel Neked csak még lenni 1 gyerek, lehet hogy Nektek kellene elöbb ide jönni, és aztán néznénk meg majd mi a Ti házatokat :)
És pofára esés, meg önbecsülés csorbulása is ismerös, sokmindenben hasonlithatunk.

Ridonli,
Amit mi emlegetünk, bábás könyv, az ez:
Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol :) A Gaskin könyv az más. bár azt is szoktuk emlegetni Ina May cimszoval kb :)

Barb,
kerti parti lesz a szülinapodon? és befér majd a babanetes csapat a buliba? :mrgreen:

KépKép
fibi

[quote="indianyo"]B írta:indianyoarbi :) Dehogy haragszom! Miből gondoltad?
fogkrémből is kizárólag Weleda játszik nálunk

a weledás milyen? Ábel a krémet is kéri már, mert ha én teszek magamnak, akkor neki is kell, én meg nyugodtabb szívvel adnék vmi természetesebbet; a nenedent/harmodent ilyenek?a weleda gondolomaz - kitől szoktad beszerezni?

[quoet="indianyo]Mivel én semmire nem tanítom, így mamán kívül semmi felismerhetőt nem mond, de ez nem is baj, majd később bepótolja és szép választékosan fog beszélni. Tegnap ugyan hallotta a rádióban, amint egy kisgyerek hangosan kiabált az anyának, azóta mondja ő is, de hogy ez neki mit jelent, fogalmam nincs, mert én mama vagyok.

Azt mondják, otthon romos állapotban a ház, hogy mire megyünk haza :shock:[/quote]

:shock: sztem nem kell a gyereket beszélni tanítani, sőt, ha jól emlékszem, nem is az az alapvető tanulási mechanizmusuk, hogy ismételnek, hanem maguk generálják majd később
Ábel szokott néha papagájkodni de azok a szavak nem is maradnak meg hanem csak a vicc kedvéért elismétli - csak ahogy beszélünk hozzá, abból szűr ki magának vmit

ráadásul a tatu ami az eéső szava volt kb és a kakukkosóra miatt született, azóta minden óra tatu :D :lol: a templomtornyoknál mindig reklamál, hogy tatu tatu és mlg azt is zsokta hozzá mondani h bimbam :lol:
órásmester lesz :D

remélem, annyira nem lesz gáz a ház :?

Kép

Kép

szrekuc

de figyelmetlenül gépelek - bocsi :oops:

Kép

Kép

szrekuc

Gabi,
hányingerhez++++++. és miért volt szörnyü heted? :?
fibi

Indi, Macs, oksa! megyunk mi is :D

Votiv, a sertettseg beszelt belole. nem erdemes vele foglalkozni ;)

Macs, szep pocak! (igy megnove is ;) :D)

sokat irtatok

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Kedves Zsancikant és Indianyó!

Köszönöm szépen a válaszaitokat.
Sajnálom, hogy csak két válasz érkezett, de azért ez is segítség volt.

Mégegyszer köszönöm

sziasztok

Muha
muha

Szrek, Zsan,
irtam priviket :)

na, L tornázni, amig alszik a ded 8)
fibi

Fíbszl
torna? :shock: :lol: wow 8) ügyi vagy! :D

Gabi,
++++++++++++++++ a hányinger miatt

Rec,
ok sértettség is, biztos, de azért azt is el lehet fogadni, hogy a dokinak is van rosszabb napja egyrészt, másrészt az se jó, ha a sztárdoki elszáll magától - ok én nem ismerem meg amiket róla írnak a többiek, azok alapján szimpatikus, de én szobatárstól élőben hallottam őt kritizálni, és én akkor hallottam róla először és nagyon megmaradt :?

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
torna: ááááá, csak kimentem a cseresznyefa árnyékába, és néhány has+hátizom gyakorlatot csináltam :lol: (gyermekágyi tornás prosiban találtam :) )
fibi

Reku, itt vmi felreertes lesz! en masrol beszeltem!!! Votiv kerdezte az exdoki szoveget

de ha mar BS! kedves "hivok" (:mrgreen:) az igaz, h faros szulest nem vallal?? en ezen annyira meg vagyok lepodve... (a szuleteshazban sem vallalta vajon :?)
recca

Rec,
:oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bocsiiiiiiiiiiii :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Gabi,
még szép, h BS-sel indultok neki ennek a babavárásnak...
remélem nem tűnt úgy, h itt vki le akar beszélni vkit valakiről...
:lol:
egyszerűen csak sokkolt (szó szerint) az, amit olvastam.
és szomorú lettem tőle. nagyon.
de ennyi és nem több.

és inkább nektek hiszek, mint egy idegennek ez evidens, de tényleg nagyon furán éreztem magam az olvasottak után.

én uis. akkor valszeg az ügyeletessel kellett volna, h szüljek. hehe, aznap épp BP volt az ügyeletes!!! :wink:

és irtam azt is, h tényleg erősen fogalmazhat az, akit akár egy picit is megbántottak. Főleg, ha az illetőben tombolnak a hormonok.én is igy tettem az első szülésem után, de beláttam, h tévedtem.
a doki valszeg nem a foci vb miatt nyomta ki belőlem a gyereket. hanem azért mert a 21. században még nem került a kezébe olyan tanulmány, ahol leirják, h úgy is kijön a gyerek, ha anyába nem nyomják az oxit, nen könyökölnek rá, stb... :twisted:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rec,
BS és születésház? :o

Kép

Kép

szrekuc

Fibi :) Én úgyis lógok még neked egy látogatással (Barbinak is!), úgyhogy jövő hét utántól szívesen betervezek egyet - remélhetőleg más is csatlakozik, például Vica, ha már így fel lett kérve rá - és akár grillezhetünk is! Én is szeretem a mustáros-fokhagymás pácolt zöldségeket grillezni, meg a grillezett salátás (ez olasz étel). Szóval gondold végig mikor és hogyan szeretnéd és jövünk!

Takarítónéni: én maximálisan bátorítok mindenkit, aki anyagilag megteheti, hogy heti 1-2-x alkalommal bízza ezt másra és helyette örüljön az együttlétnek a gyerekekkel. Mert az az igazán fontos dolog, nem a takarítás. Persze az együtt takarítás is lehet jó móka, de azért a napi 2-3 felsöprés-felmosás-porszívózás a minimum, és akkor még a többiről nem is beszélve, na ebben igazán szükség van egy kis segítségre, hgoy mindenki jól érezze magát.

Szrek :) Weleda termékek kaphatók a nagy bioboltokban (Mammut, Hold bolt, Rákóczi tér, Herbaház) és Johinál is. Nem olcsó, de természetes, ásványi és növényi alapú biokozmetikumok, mi nem is használunk mást.
Én is hiszek abban, hogy nem kell a gyereket tanítani. Mondjuk mostanában néha megkérdezi, hogy mi van a kezében (szavak nélkül is tud kérdezni, olyan jó ez, például a robotgép habverőjét kérdezte épp, mikor mondtam, hogy az a habverő, akkor megnyugodott és ment tovább), de ezen kívül én nemigen mondom azt sem, mégis tudja jól, hogy mit mondok. Például: Ott a cumisüveg a mozgó szemű baba alatt (itt két nagy baba is van, az egyiket szereti, mert lehet nyitogatni a szemét, ahogy az enyémet is, ha alszom) és akkor megy és megtalálja. Szóval lassabban fejlődik így, mint ha mindent folyamatosan magyaráznék neki - könyvet se nézegetünk épp ezért - de aztán később majd behozza.

Hát a festés elméletileg szerda-csütörtök körül fejeződik be, utána még pakolás, úgyhogy jó nagy rumlira megyünk haza, de sebaj, mert a nagyjáb ól legalább kimaradtunk.

indianyo

Muha :) a te helyzeted anynira speciális, hgoy nehéz tanácsot adni, a legtöbbünk doktora ilyenkor már nem vállal el - mert nagyon sok "páciense" van és lelkiismerete nem engedné, hogy ne megfelelően működjön közre. Igaz, nekem nincs is saját orvosom :wink: És mivel Zsanci ajánlotta az ő doktorát - aki kedves, vicces, jóképű és jó doktor - hát várunk még az okosságokkal, de hanem találnátok egymásra, akkor biztosan kapsz majd sok jótanácsot - ez itt egy segítőkész banda ám! Csak beleokoskodni se akarunk.

indianyo

Természetesen nem akartam azt sugallani, hogy akinek már korán szépen beszél a babája, ő elrontott valamit!
De akinek meg nem, ő se :wink:

Dominó egy fél citrommal autózik és vigyorog, mint a tejbetök hozzá :)

REcca :) akkor nevezd meg a napot! Mivel irtó nagy hőség lesz, érdemes lenne korán indulni (8-9 felé esetleg?), így legalább csak hazafelé szívunk :wink:

Mindjárt altatás, aztán délután megyünk kisvonatozni! Olyan szép hely ez, feltétlenül járjatok erre!

indianyo

Márti, függöny ugyan nincs, de REDŐNY az van! szóval nem feltétlen süt ám a hasadra a nap :lol:

Vica, hát én most totál szenilis csaj vagyok, vagy tényleg még mindig nem olvastama szüléssztoridat?? :oops:
fagyigépet 24 órát kell mélyhűteni, olyan hideg, hogy ilyenkor tilos belenyúlnia fagyási sérülések elkerülése végett :P
recept sztem gépfüggő is, a miénk 1,5 literes, ehhez az alaprecept: 20dkg bármilyen gyümölcs, 2dl tejszín és egy pohár joghurt (és ha kell, pl. savanyú szederhez v ribizlihez esetleg édesítés - én tegnap málnafagyit csináltam, de az olyan finom volt, nem kellett hozzá semmi!) - összemixelni, beönteni, és 20 perc múlva kész :)
a szorbé (sorbet) meg tejszín/joghurt nélkül, 20dkg (vagy akár több) gyümölcs, 5 dl víz, összemixelni, beönteni. Ezt lehet akár jégkása-állagúra is fagyasztani, és szívószállal szipkázni.
Itt vannak még receptek, amik nekem tetszettek:
http://hedonism.freeblog.hu/feed/categories/fagylalt/
és Metroban vettem tölcséreket, ostyát, rudacskát hozzá, de legközelebb megkockáztatom a kis esernyőket is meg a pálmafát :mrgreen:
Isti is imádja,és mindenkinek olyan jó kedve lesz tőle :D

Nuk, sztem nagyon aranyos család vagytok :) én párom is ilyen medve-típus :lol:
ma meg reggel arra keltem, hogy már elment itthonról, nem akart felébreszteni, de aranyos :)
viszont ITTHON HAGYTA A GYEREKET!!! :twisted:
(anyámékhoz kellett volna leszállítani, ott vájra Istit az egész család, nagyi, dédi unokabátyók... remélem, mikor jön haza a munkából, nem felejti el hazahozni :twisted:)

votiv 8)
votiv

Gratulálunk Kedves Votiv nevű felhasználónknak, amiért megnyitotta az ezerötszázadik oldalt :lol:

indianyo

1500 oldal...

Votiv:
Mackópapák :roll: :roll: :roll: :roll: De azért szeretjük őket!!! :wink: :wink: :wink: Mármint mindenki a sajátját! :lol: :lol: :lol: :lol:
Fagyigépet hol vetted? Drága volt? Én is akarok nyami-nyamit!

Muha:
Én azért nem írtam okosat, mert nekem női dokim van!(és sajna nem jött össze, hogy a SztImrébe szüljek, ezért mással nem is találkoztam soha...) De csak Neked, írok valami okosságot: eegyenlőemszercénégyzet! De ezt az ötletet sajnos lenyúltam, úgyhogy mégsem vagyok annyira okos! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: /És én általában ilyen hülye vagyok, bocsi :lol: :lol: :lol: )

nukada

Nuk, a Metroban volt akciós, Kenwood, 9e-ért.
de láttam Auchanban is akciósat 9,9-ért, DeLonghit.

Indi :lol: itthon vagytok már?

Istók anyáméknál a felfújható pancsolóban ugrándozik, dédi szerint ha így folytatja, 10 perc múlva nem lesz benne víz :mrgreen:

votiv 8)
votiv

Redőny sajnos csak az egyik oldalon van...
most olyan szobában voltam, ahol nincs, pedig kerestem... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, vazee, az durva lehet kánikulában :roll:
nálatok mi a hétvégi program?

épp jegyzettémán gondolkodom, ha vkinek van ötlete, szóljon még kb délig :wink:

votiv 8)
votiv

Votiv :) Nem, csak hétfő este jövünk haza, msot még élvezzük az óriási szabadságot :)

indianyo

én szobámban volt redöny, viszont a Tétényire nézett, és maaaaaarha zajos volt (nem ugy mint 2,5 éve) :lol:

Indi,
dejooooo lenne, gyertek Ti is :D (talán Vica vagy Szrek kocsijába be is férnétek)

jövö hétvégén lemegyünk Bajára 1 hétre, aztán 6 hetes kontroll, de augusztus elsejétöl bármikor!!!!! :) (de fura leirni, hogy augusztus...)

és MINDENKIT szeretettel várunk, de csak napos idöben, mert a ház tul pici. viszont a kertben tök jol elfér egy rakat gyerek :D grillezönk nincsen, de ha tényleg jöttök szerzek egyet kölcsönbe :lol:

és igen, én is igy gondolom: inkább takaritonönek fizetnék (ha lenne miböl :wink: ), mint bébisintérnek. bár kissé rendmániás vagyok, nem birom, ha máshogy pakolják a cuccaimat, de talán elviselném :P (meg lehet h pár honap mulva msáhogy fogom gondolni...)

na L bótba...
fibi

Zsan:
nem is értettem félre :lol:
Én csak azt írtam,amit én érzek :wink:

Rec:
BS és a faros szülés:Orsimnál fent állt ez a helyzet,mivel az utolsó héten fordult csak be.BS győzködött hetekig,hogy mivel ez a 2. szülésem lesz semmi gond,megcsináljuk így :lol:
Ezt nem hallottam,hanem velem történt :wink:
Antibigyóval hogy haladtok?

petergabi

:cry: :(
épp most költöznek a házban lakó barátaink, a nagyfiúk B legjobb barátja...Macs, tudod ki az apukájuk? 8) :wink:

most utógondozásra szorulnék... :roll: (nem csak emiatt)

megyek is lasagnát csinálni, ha Meme is engedi.
mosogattam, az egyik tányér legurut, és lelökte a fém sütő tálcát, ettől az én békésen szunyó legkisebbikem felkelt...még szerencse, h nem ijedt meg, de most ébren van, és foglalkoztatást igényel...igy csúszik az ebéd...

ma megkóstoltam rizstejjel a kávét, hát akkor inkább hasfájás, legfeljebb nem kettő hanem három kávét iszom, h életben tudjak maradni... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

(nem csak) Macs:
Voltunk a kertészetben, vettünk 2db dísz gránátalmát és egy (elvileg)termőt... Majd meglátjuk, azt mondták, hogy utóérő a termése. Du meg jól elültetjük, ha már apucink is felkel...

Addig takarítás ezerrel, mert kicsit el vagyok maradva. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

nukada

Ez elmegy?
neet
neet

El. Na akkor csak gyorsan és önzően:
franciák még itt (hétfőig) és rendkívül jól megértik egymást Eszterrel. Tegnap pl arra mentem ki a kertbe, h hunyóznak! Wow. Egyik húny, másik elbúj, amikor találkoznak, nagy a visítás, nevetés. Ez mondjuk OK, h minden nyelven így van, de azt is megértették Eszterrel, h addig bújjon el, amíg számolnak ill amíg ő számol, addig a többiek elbújnak. Az állam a padlón. :shock:
(Mi angolul egymással.) Érdekes még az is, h Eszter egy cseppet sem csodálkozik, h ők máshogy beszélnek, azt is érti, h messziről jöttek repzivel, ahol másként beszélnek az emberek.
Ami miatt mégjobban leesett az állam, és azóta is keresem: reggel kivittük őket az Etelére, mert mentek to Siófok. Kettő személynek az odavissza jegy több, mint 7000 ft lett!!! :shock: :shock: :shock: Kocsival még úgy is olcsóbb, ha beszámítom a kötelezőt, súlyadót, olajcserét, stb és leosztom egy-egy útra. (Mert a vonatig 2 személynek a buszjegy még egy ezres, így már 8000 és akkor még alkalmazkodni is kell ugye.) És a legszebb, 2007et írunk és nyár van és túristaszezon, erre jött egy olyan vonat az ország másik végáből, ami majd Székesfehérvárnál kettészakad és a fele az északi a másik a déli partra megy.... Bazzzzzz. Mire elmagyaráztuk nekik, miért az elejére próbáljanak feltolakodni... ja, és of course tömeghegyek, már Kelenföldön álltak a népek. EZ okés, h mindig is így volt, de akkorban (mindigis), a vonatjegy a töredéke volt a benzinnek. áááááááááááá, most nagyon kiakadtam, tudom, h már lefutott ez a téma, de én csak most szembesültem vele. Szerencsére valami kultúrált, piros vonat jött, de akkoris....
neet
neet

Még annyit, hogy a színes oldalakat átfutottam, amennyire babanet engedte (összevissza dobál, jó szokása szerint), és amit láttam belőletek, az tetszett. Fibi fiai, Arwen Attilája mind nagyon édesek, Macs pocakja meg nekem nem is tűnik annnnnyira hatalmasnak, mint aki mindjárt szül. Persze nekem marha könnyű, nem én cipelem még hetekig a nyárban. ;)
neet
neet

Votiv, és akinek még fagyi-torta-stb kieg kell:
Fővám téri piac alagsorában van egy internacionalista bót. Na ott lehet csemegézni rendesen. :D
neet
neet

Muha!

Ajánlanám én a dokimat, szerintem elvállalna, van, aki azért megy hozzá 1 császár után, hogy a köv. szülés ne feltétlenül legyen az! De!
Még csak május óta van a Szent Imrében és a 6.ker-ben van a magánrendelése.

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: