A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Jóóóóó Reggelit!

Látom vannak igazán korán kelők!

Mona, nem csodálom, hogy rosszul esett és megijedtél! Reméljük, hogy még bírja a Pindurka és bennt marad a hónap végéig!

Dimet, ezt a pofátlanságot!!!! És még meg se mondhatod jól a magadét, hiszen már nem tudsz mást választani! És egy ilyen ember esküdött fel arra, hogy megmenti a beteg, bajba jutott mebereket! Ja, ha van pénzed, akkor igen....

Pattogo, tök aranyosak a rugik :D

Voltunk tegnap 4D-n, ránéztek a babóra, de nagyon nem tetszett neki, mondhatni, durci volt! Grimaszolt forgatta a fejét, aztán hátat fordított, úgyhogy a mostani sztárfotó nem olyan vidám mint az eddigiek. Csak délután tudom felrakni a képet. :(
A méhlepényem elkezdett meszesedni, II. állapotban van, ami állítólag normális, de nekem akkor is rossz volt hallani!
A magzatvizem is csökkent, ami szintén normális, én mégis aggódom!
A kis buksija a BPD: 8.9 cm
A combija TAD: 9.75 (mondta is a doki, hogy jó csaj lesz, hosszú combú bébi) :lol: Sajnos azt nem tudta megmondani, hogy kb. hány cm lesz a baba, csak annyit, hogy nem lesz óriásbébi!
AC: 28.62 cm
FL: 7.37cm
Ja, és nagyon profi volt az UH-s, meg tudta nézni a hajacskáját!!! :D
Annyira ési volt, ahogy a tarkójánál az a pár szál szállt :P

Valaki volt mostanság sztárfotót csináltatni???

Kép
h.bogesz

Jó reggelt Csajok!!

Annyira jó volt tegnap az a kis hüsike - most meg tartunk a dög meleg felé :( Tegnap egész nap mostam, takarítottam, mára terveztem a folytatást......nem is volt egész nap pihike, valahogy tele voltam enerigával. Remélem ma is így lesz :)

Dincuska
Üdv!! Én is új vagyok, de a csajok nagyon barátságosak, segítőkészek, és ahogy láttad, szívesen fogadtak/fogadnak :D

Bogesz
Jesszus!!! Én sem láttam még ilyet, csak az egyik barinőm mesélte. Mekkora erő van a kis pocaklakódban :D Annyira édes az a pici kis lábikó...de hogy az összes ujjacskáját meg lehet számolni, wow!!!!!!

Bee73
Nem irigyellek. Bár nem vagyok fogdoki, de az a felszívódás dolog az furán hangzik......Azt hiszem én fejvesztve rohannék egy másik dokihoz, szájsebészeh......Mindenesetre jobbulást!

Márkanyuka
A magas - alacsony vérnyomás értékekkel úgy vagyok, hogy ok, hogy vannak ezek az optimálisnak kikiáltott értékek, de azért ne felejtsük el, mindenki más...... és nem kell egyből gyógyszerhez nyúlni.
Én a gyümit két pofára zabálom, legyen az akár dinnye, akár barack :D

Dimet
Döbbenet ez a doki!! De ilyenkor már nem nagyon lehet váltani......Majd a következőnél........

Jucu
Próbálj meg kajálni. Most fontos lenne. Kell a kaja a bébinek is, és neked is.....

Mona
Ne pityeregj, nincs gáz. A 36. hét végére tüdőcske elkészül, az meg, hogy 2-3 hétig esetleg nem a legkényelmesebb lesz a helyzet, túlélhető....... Nekem kedden a doki azt mondta, hogy valószínűleg júli 17-én abbahagyjuk a gyógyszereket - amivel Babszit benntartották eddig - , úgyhogy nem tudom mi lesz.....szóval akár még az is lehet, hogy csak neked lesz júliusi babád.....

Csajok, Ti kenitek a ciciteket valamivel? Nem csak a bimbót :D Kiderült, hogy a kakaóvajas testápoló - ami valójában gyógyszertár által előállított kakaóvajas naptej - azért kell. Azt mondta, hogy kenjem naponta 2-3 x. Nem is tudom, hogy van-e olyan tesztrészem, amit ne kellene valamivel kenni, masszírozni..... :D

Na megyek, rákukkantok a játékos oldalra, aztán belevetem magam a takarításba. Holnaptól jön a meleg, és azzal együtt a lustaságom is.....

Szép napot mindenkinek!

mikegirl

Bocsi!! Elírtam:

Mona
Azt akartam kihozni, hogy lehet, hogy mi sem tartunk ki Babszival augusztusig.

Az a kakaóvajas infó pedig a szülésznőtől van......

Kissé mintha szétszórt lennék, bocsi :oops:

mikegirl

Sziasztok!

Nagyon köszönöm, hogy befogadtatok. :D
Én sem tudom, hogy mit szólnék, ha azt mondaná a doki, hogy na szüljek... enne még mit csinálni a lakásban is, meg a Babónak sem vettünk meg mindent. Bár most végre beszereztük a babakocsit,ágyat meg kádat, de ez még közel sem minden. Ráadásul fél lábbal Pesten vagyok, de Szegeden szülök!
Mona! Megértem az aggodalmadat! De nagypapám nekem is azt mondta, hogy szalmalyukban is elfér az a gyerek... :D A hónap vége felé meg már nyugodtan megszülethet, semmi gond!
Mikegirl! Irigylem az energiádat, én tegnap olyan voltam, mint egy csavart konyharuha. Reggel mindig jobb, de délután-estefelé már nyűglődöm. :?
Bogesz! Tök jó, hogy még láttatok valamit a 4 d-n. Mi 30 hetesen voltunk másodjára, de csak a hátát láttuk, és azt mondta a szonográfus, hogy Ő a 26. hétig ajánlja... A meszesedés és a magzatvíz miatt ne aggódj, mindkettő természetes.
Márkanyuka! Most látom, hogy Te is szegedi vagy! :D Ott is szülsz? Sajnálom Apóst.
Pattogó! Pizsik nagyon cukik! :D

Ma én csak annyit célzok meg, hogy műveljek valami hasznosat. Valószínű ez a rendrakást fogja jelenteni... :)

KépKép
dincuska

Mona: Nyúúgiii, ne izgulj, ha most megszületne, akkor sem lenne semmi gáz már vele, a lakás meg majd elkészül, nem kell mindennek tökéletesnek lenni, hidd el ez mind nem fontos, ezek csak falak tárgyak bútorok. Az a fontos, hogy pihizz és egyél rendesen főleg ha dokihoz mész, mert ha leesik a cukrod, a hormonok és az alacsony cukor is ki tudja csalogatni a könnyeket.
Mellesleg a doki is hülye hogy ilyen meggondolatlan kijelentéseket tesz anélkül, hogy tompítaná a dolog élét, és a frászt hozná az anyukára.
Pattogó: Édesek a pizsik! Hol vetted, azt tudod, hogy faluszomszédok vagyuk?
ÁgnesbagolyGratula az esküvőhöz, Sok boldogságot neketek! Nagyon szép menyasszony voltál!
Úgy irigyelek mindenkit aki nyaral vagy nyaralni megy :shock: :shock: Apának egy perc szabadideje nincs annyira építi a karriert, és a szabit a babóra tartogatjuk.
Voltam dokinál:rendi volt a babót megint megnéztük UH-on és faros és most hogy 37 hetes vagyok most nagyobb már mint az eddigi 2 gyerek volt amikor megszületett, tehát jó esély van a csaszira. De azért simán próbálom meg először aztán meglátjuk hogy megy.
Sajnálom a fogafájósokat, én is most voltam hétfőn, még ingyen tömettem egyet.

Kép
Kép
zeze

Mona
Ne aggódj... ha már ma megszületik a babád, akkor se lenne semmi gond...
Lényegében a 37. hétben jársz... és a babák nem menetrend szerint érkeznek... +/- 2(3)hét bőven belefér a normálisba.
EDA... én nagyon a pártján vagyok... főleg, ha hozzáértő a doktor, aki csinálja...

Bogesz
II fokban érett lepény... az a terhességnek ebben az időszakában teljesen normális... 30-36 hét között látható általában...
Azt a pocakképet én már többször láttam...

Dincuska
Bp-Szeged... az nem is távolság... :lol:
Nálunk a babaholmi vásárlás 2-3 nap alatt megtörtént... az elrendezés meg a családra maradt...
Vendég

bogesz, nekem is a méhlepény 2-es érettségű.
csajok a málnalevélteát éhgyomorra isszátok?
már jól vagyok, csak tegnap annyi mindent kellett megemészteni, a doki, a kórház :roll:
A párom nem fog bejönni a szülésre, bár eddig is gyanítottam mert mikor erről beszéltünk, mindig félrebeszélt, vagy elterelte a témát :roll: Aztán tegnap mondták neki, hogy hozzon papucsot, és hazafelé azért csak kibögte, hogy ő nem tud oda bejönni. Nem akadtam ki, mert már régóta gyanítottam, és megbeszéltük, hogy a kitolásig ott lesz.

Kép
mona76

Gyorsan dobok pár képet a nyaralásról, hátha valakit érdekel.

Ez a kép az igali strandon készült, a Márk van rajta anyukámmal és apukámmal.
Kép

Ez a kép a siófoki kikötőben készült, iszonyatos hideg volt és fújt a szél, majdnem megfagytam.
Kép

Márk és apa sétahajózni indulnak a Tünde nevű hajóval (biztosan rólam nevezték el, bár néha én is úgy érzem magam, mint egy anyahajó).
Kép
Kép

Végül a Márk anyukámék kiskutyájával, Báróval játszik:
Kép

Bocsi hogy ilyen sok helyet elfoglaltam.

Kép
Kép
márkanyuka

Hali csajok!

sabine:Tök jó hogy megint sűrűbben jösz, de azért csak óvatosan!!

Bogesz:Mi jövő héten megyünk !d-re, de akkor mindenképpen rakok fel képet majd!!!

Zeze:Szupi, hogy minden rendben van babóddal. Tényleg hatalmasra nőt!!! :P

Bee: A fogdoki a rémálmom, tényleg le a kalappal előtted... :lol:

Márkanyuka: Ne vidd túlzásba, mindent szép lassan és csak annyit amennyit bírsz!!!

Cickó ápolásnka én is utána járok, hogy mivel éredemes kenni, már a gyógyszertárba vettem valamit,de azt hiszem azmár csak arra van , amikor manó szopikázik.... :shock:

Ki tudja, hogy az Eda nagyságrendileg mennyibe kerül???

Tegnap voltunk dokinál: Babókával minden ok, szépen fejlődik, pont annyi idősnek dobta ki a gép,mint amennyi idősek vagyunk!
BPD:84
AC:295
Megint láttuk a fegyverét, miközben a mi kis manónk az ujjacskáját szopta!!! :lol: Annyira édes, imádom....
Többet már nem is kell mennem a rendelőjébe, csak a kórház 3-án Ctg!!!! :D De nem ő fogja csinálni, mert két hétig szabin lesz....na mind1
Lehet van egy köldöksérvem, plusz mától hüvelykúp, mert tényleg sikerül valamit összeszednem. Plusz krém, amit a doki szavaival éve, apuka a fegyverével segítsen felkenni.... :lol: :oops:

Na szóval tegnap is megnyugodtam.....jövő hét szreda 4d UH, na az-az amit már rettentően várunk....

Mindnenkinek szép napot, és jó pocakosodást!!![/b]

Kép
kis pupu

annyira feledékeny vagyok :oops: vagy csak kismama?

ti milyen kókuszmatracot ajánlotok? Latexet, amit lehet mosni, vagy rétegeltet amit nem lehet mosni? És hány cm legyen?

Kép
mona76

márkanyuka, nagyon szépek vagytok, és nagyon szép fiú Márk :wink:

Kép
mona76

Kis pupu
Megoldottuk, hogy fekve is tudok netezni...
EDA... olyan 50-100 ezer körüli...
Vendég

Márkanyuka
Szépek vagytok... :lol:

Mona
Kókuszmatrac-ügyben nem tudok nyilatkozni... nekünk hagyományos matrac van a kiságyhoz...
Vendég

Kis pupu
Nekem plussz 25e a Schöpf-Méreiben, ha kérek.
Fegyverhasználat engedélyezett? :D Én úgy tudtam, hogy szülés előtt 3-4 héttel már nem nagyon....vagy csak félreértettem, amit írtál? :oops:
A köldöksérv milyen? Nekem kilóg, mint egy svájci sapka, viszont körülötte általában kráter szokott lenni.
Ha már pocakos téma - nekem tök szőrős lett :D Vagy eddig is ilyen volt, csak eddig más szögben láttam, és nem vettem észre?! Vagy Babszi miatt lehet? :D

Márkanyuka
Irigyellek, én is szívesen mentem volna valahová, de hát a szabit azt a Babszi érkezésére tartogatjuk. Mellesleg egy csomó elment az év eleje átalakításokra, festés, stb. Viszonr jó megnézni a képeiteket, boldog kis család, szépek vagytok :)

mikegirl

Sziasztok!

Kihagyok egy napot és máris órákba tellik, mire végig olvaslak benneteket csajok! Kíáncsi leszek, ha kibújnak a manók, akkor mennyire leszünk aktívak... sztem apuci este haza, gyerek a nyakába és gyors bekukk ide... ez lesz... boszi legyen aki megmondja... :)

Dincuska: üdv köztünk! Gyere gyakran! Örülünk az újaknak! :) 16 hetesen vettétek észre, hogy pocakba költözött valaki? Hú, az nem semmi.... :) De legalább az első 12 hét paráját (megmarad, nem marad...) elkerüled... :)

Sabine: fekve netezni? Na, ezt nevezem! :) Annyira örülök, hogy itt vagy köztünk ismét! Kellettek már a tanácsaid (is)!!! Vigyázz magatokra!
Szóval EDA: a szülésznőm szerint jöjjön minden úgy, ahogy a természet megalkotta... vagyis eda, császár nélkül... persze ez utóbbi csak ha nem feltétlenül indokolt.... szóval ő azt mondta felejtsem el az eda-t... hát, végülis nem neki fáj... az tény.... De kérdezem én: az oxytocin infúzió is a természet része?! Eddig mindhárom (mind a négy) babát oxytocinnal és fájdalomcsillapítás nélkül szültem (végülis csak kétszer ájultam el a szülőágyon..., az nem rossz arány...). Szerinte minden menni fog rendesen, ne szurkáltassam agyon a gerincem... sok kismamája van, aki eda-val szül és utána még évekkel később is fáj a háta....
Sztem meg ha az az eda jól van beadva, az nem fájhat! Én nagyon gondolkodom rajta... mondjuk a kitolásnál már nem adják.... pedig nekem az szokott a gázos lenni... nagyon...
Ja, ti ezt tudtátok, hogy minél többször szülsz, annál renyhébb a méh izomzata és annál kevésbé tud úgy összehúzódni, mint pl. az elsőnél... és nehezebben tornázza ki a babát... kell a segítség... ja, hát a doki könyöke nálam eddig mindig kéznél volt..... :(

Márkanyuka: tündéri a kisfiad! De jó volt nézni a medencében pancsoló lurkót.... néha lennék a helyében... :) A szüleid olyan kedves embereknek tűnnek! Jó lehet náluk unokának lenni!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

[quote="h.bogesz"]V írta:h.bogeszoltunk tegnap 4D-n, ránéztek a babóra, de nagyon nem tetszett neki, mondhatni, durci volt! Grimaszolt forgatta a fejét, aztán hátat fordított, úgyhogy a mostani sztárfotó nem olyan vidám mint az eddigiek. Csak délután tudom felrakni a képet. :(
A méhlepényem elkezdett meszesedni, II. állapotban van, ami állítólag normális, de nekem akkor is rossz volt hallani!
A magzatvizem is csökkent, ami szintén normális, én mégis aggódom!
A kis buksija a BPD: 8.9 cm
A combija TAD: 9.75 (mondta is a doki, hogy jó csaj lesz, hosszú combú bébi) :lol: Sajnos azt nem tudta megmondani, hogy kb. hány cm lesz a baba, csak annyit, hogy nem lesz óriásbébi!
AC: 28.62 cm
FL: 7.37cm
Ja, és nagyon profi volt az UH-s, meg tudta nézni a hajacskáját!!! :D
Annyira ési volt, ahogy a tarkójánál az a pár szál szállt :P

Valaki volt mostanság sztárfotót csináltatni???

Bogesz
TAD: az nem a combija... az a mellkas-átmérő... a FL a combihossz...
Vendég

Mandala
Fekve... laptop reggeliző asztalkán, én meg olyan félig ülő helyzetben...
Én EDA-párti és oxitocyn-ellenes vagyok...doki könyökéről inkább hallgatok...
Hátfájás... előfordulhat, de nem feltétlen következmény... ma már olyan tűk vannak, amik nagyon kicsi sebzést ejtenek...

Tesóm az első gyerekét császárral szülte...terminus túllépés, indítás hatástalansága miatt... 2. gyerek,(2 évvel később) szintén terminus túllépéses volt, de ott nem engedett semmit, simán, oxitocin nélkül, kb. 7 óra alatt megvolt a gyerek... és most a 3. gyereknél is sima szülésre készül... :lol:
Vendég

Ciciápolás
Semmi különös nem kell....
Terhesség alatt sem és szoptatás alatt sem...
Egy a lényeges... szappanmentes lemosás ajánlott (szappan szárítja a bőrt, könnyebben berepedezik).
Krémezéssel szoptatás alatt is vigyázni kell!
Vendég

Elcsíptem Nyuszifül esküvő-sztoriját egy másik topicban, gondoltam megosztom Veletek is! :)

[quote]S írta:zisztok Csajszik!
Gyors helyzetjelentés:
Na túléltem az esküvőt. Igen kalandosan sikeredett a férjhezmenetel. Az esküvő abban a fauban volt ahol most élünk, én bejöttem anyuhoz a városba, innen indultunk szombaton, anyu én és a tanum. Délután prüttyögök a fürdőszobába, két órával az esküvő előtt, mikor nagy-nagy kiabálást hallok. Úr isten mi lehet ez?? Szaladok.....Hát.....Anyukám a drága.......remeg a szája..potyognak a könnyei.....kezében a vasaló........Hát a drága kiégette azt a ruhám amiben férjhez szerettem volna menni Nem is tudom mitől ilyedtem meg jobban, a nagy égésnyomtól és lyuktól a ruhám oldalán, vagy Édesanyám arcátol. Azt mondja: ne sírj nyuszikám. Én meg halál nyugodtan reagáltam le a dolgot: jól van majd csinálsz vele valamit....! Hirtelen összeszaladt a család összes női tagja, összedobta mindenki amije volt. Egyedül egy fekete kisestélyi volt jó rám. De hát feketébe menjek férjhez???
Addig agyaltunk, hogy sikerült szerezni arany színű madzagot, amiből gyártottunk masnit. Egyet tettünk felülre a szimmetrika végett, a másik pedig a lyukon díszelgett, hát..nem is volt olyan feltünő. Anyu egyik kezével varrt, a másikkal kötötte a csokromat, tiszta idegesen rohangált a lakásban egy szál bugyingóba.
Oké, mostmár nem lehet semmi....induljunk..Még fél óra az esküvőig (kb 20km táv) simán odaérünk. Ekkor keresztesóm, ő volt a tanum rájött, hogy hoppá nincs meg a táskája. Táskájában minden irat, a személyie is. A nagy ruhavadászat közben elhagyta valahol. Na rohanás ezerrel, csak úgy száguldottunk városon belül. 15 percel az esküvő előtt meglettek az iratok. Nem is tudom anyu mennyivel mehetett, de a tül masnik csak úgy pörögtek a kocsi tetején. Nem tudom hogy csinálta anyu de 8 perc alatt átértünk. Ott pedig rájöttünk, hogy otthonfelejtettük a vőlegény kitűzőjéhez a gombostűt. Hát most mi legyen. Rohanás a benzinkúthoz, kiöltözve mint szarospista jézus nevenapján bebillegtünk a kútra, előadva legszebb bájainkat csak egy gémkapcsot kaptunk. De jó lett. Megtette.
Hát röviden tömören ennyi. A képeket feltettem az iwiwre: Hegedűs-JÁsz Hédi név alatt aki megszeretné nézni......
A szertartás nagyon szép volt mindaddig amíg el nem kezdett az anyakönyvvezető a születendő gyermekeinkről, a velük töltött boldogságról bla bla bla beszélni. Pedig én elmondtam neki, de nyilván elfelejtette........ Ott potyogtak a könnyeim, már úgy voltam hogy felkelek onnan és kimegyek, előjött minden elnyomott lenyelt érzésem, nagyon fájt. Aztán észrevette és rájöhetett hogy most hülyeséget csinált. Hirtelen témát váltott de már késő volt. Megbánta. És ő is ott bőgött velünk együt.....
Nagyon jó volt egyébként. Ettünk...ittunk....aztán megint ettünk.....!
Sok puszi nektek!!!
Csók!
Nyusz

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Na... apa hazaért az ügyeletből... :lol:
Kicsit hozzábújok, mielőtt velem lesz tele az oldal.... :oops:
Vendég

Szisztok!

Olyan rosszul aludtam éjszaka,és most a fejem is kezd fájni :cry: .
Elmentem ma a vérkép leletemért,hát nagyon sz.r lett az is.Sok a fehérvérsejt is :cry: ,ami egy kicsit megrémített,és úgy látszik nem elég a napi 1 maltofer sem :cry: .

Sabine,az igaz,hogyha valaki az első gyerkőcöt császival szülte,nem kaphat oxitocynt?

Ágnes ment a válasz a címedre!

Kép
Kép
huni

:lol: :lol: :lol:
Kiegészítés:
Kis módosítás: a képek már nincsenek fennt az iwiw-en. :wink:

Mézesnapok is jól sikerültek. Kemény két nap. :cry:
Első nap: élményfürdő. ( az élmény nem csak egy naposra sikeredett, összeszedtünk valami kankót egész héten vakaróztunk...ott.)
Második nap: Szeged vadaspark. Majomerdő: rajtunk kívül egy makival sem találkoztunk.
Utána mint az urak Shoppingoltunk, vagyis együtt kezdtük, de egyszer csak eltünt a férjem. Nem is tudom mennyi idő után vettem észre hogy elveszett. Kint találtam meg egy padon vörös fejjel...Na jó akkor nem shoppingolok tovább....(ezek a pasik nem bírják a kiképzést), aztán meg megnéztük a shrek3-at.
Szerdán már a párom dolgozott, én meg a kuplerájból próbáltam bájos lakást varázsolni. Két nagy kosár szennyesem volt. A mosógép bedöglött, nem idult el. Na dehát mosni kell??? Úgyhogy a kádba mostam ki, majd be izéltem kínomban attól a behajulós, bedőlős dörzsölős mosástól, de végül sikerült. Hazajött a párom este, ujságolom neki hogy fájó szívvel el kell válnunk a mosógéptől, béke poraira..! És erre ő: BEKAPCSOLTA. Azt hittem kockásra vakarom a fejem és kimegyek a kertbe füvetszedni.
Hát röviden ennyi kis történettel egészítem ki. :)

Sok sikert kívánok nektek erre a maradék kis időre, és kitartást!!!!
Times: megnéztem a picikéidet egy másik topik-ban : Tündériek!!!!

Millió Ölelés!!!
Nyusz
nyuszifülû

Szia, Nyusz! :)
Köszi az esküvői beszámolót - nagyon szórakoztató és szemléletes volt, mint mindig. :D És óriási gratula így utólag is, a babaáldást meg úgyis tudod, hogy mihamarabb szívből kívánjuk neked! :)

italoman

Köszi Huni!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Lányok,
segítség, belenéztem a különféle igényléses papírokba, és rögvest el is borzadtam. Ti átlátjátok ezt a sok mindent? :shock: Azt még csak kibogoznám valahogy, hogy hová mit kell beadni, de azt például egyáltalán nem tudom, hogy mit mikor kell beadni. Valaki meg tudna szánni, és felhomályosítana? Persze azokra gondolok, akik ugyanolyan szerencsétlenek, mint én, vagyis egyedül kell intézniük mindent (pl. egyéni vállalkozók). Robcsi, ha jól rémlik, te is elég járatos vagy a témában...

italoman

Sziasztok!

Nethez jutottam egy rövid időre, így gyorsan bekukkantok Hozzátok.
Remélem, hogy mindenki jól van.
Én most kezdem kicsit nehezebben viselni az utolsó heteket, azt hittem, hogy olyan mázlista vagyok, hogy minden problémás terhességi tünet elkerül, de nem így lett. A gyomorsav szanaszét mar esténként, reggelente lábgörcsre ébredek, a keztem lapátméretűre képes dagadni, szóval most gyorsan bepótolok mindent :roll:

De a lényeg, hogy már nagyon a végén járunk, ezt már fél lábon is ki lehet bírni :)

Képzeljétek a legutolsó UH alapján én legkésőbb júli 20-ig leszek egyben. A nőgyógyászom viszont nem írja át egyelőre a szülés várható időpontját, mert előfordulhat, hogy a baba fejlődése az utolsó hónapban lelassul, más babák viszont akkor húznak bele. Ez mindenkinél más. A méhszájam viszont zárt és fejletlen, úgyhogy marad az augusztus 11-ei kiírás.
Hát, nem tudom, bent nem marad, az biztos :D

Ti hány alkalommal voltatok eddig UH vizsgálaton? Mindenhol azt hallom, hogy nem ártalmas a magzatra nézve, én viszont nem merem túlzásba vinni, de ennek ellenére sikerült, mert volt, hogy visszarendeltek de volt, hogy én ijedtem meg valamitől és elmentem egy plusz alkalomra.

Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Sziasztok!

Jöttem büszkélkedni. :D:D:D:D:D Most telefonáltak, hogy Vivi különdíjas lett a babamama tudakozó szépségversenyén. :D:D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Rita, gratulálok a Kislányod sikeréhez.
Már nem tudom, ki írta a hasonszőr témát, de nekem is tisztára fel van borzolódva :lol: 1-2 hete.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Dimet!
Vérvételre és vizeletvizsgálatra engem a védőnő szokott küldeni.
Hát nem csodálom, hogy ennél a dokinál magas a vérnyomásod... Undorító amit csinál...
Áldom az eget, hogy nem cseréltem le rá az én kedves, aranyos és abszolut nem anyagias dokimat...

Robcsi!
Nálunk a 35. héttől kell NST-re járni.

Mona!
Ne izgulj! ma voltam szívhangon és mondta a dokim, hogy ha most megszületne se lenne nagy baj csak a tüdejét kellene erősíteni, de ha 2 hetet még vár, akkor semmi gond nincs. Vagyis ha te 1 hét múlva megszülnél, már akkor teljesen felkészült lenne a babó a kinti életre. ( Persze ha velem közölnék uezt. elsőre bizti én is frászt kapnék, hogfy még ne , mert még nem készültem fel rá...)

A méhlepény állapotát UH_al tudják megállapítani?

Mikegirl!
Én azzal a Milupa krémmel kenem a cicimet is, amivel a hasamat.

Márkanyuka!
Jó kis nyaralós hangulatot varázsoltál ide a képekkel.
ÉPn idén nyáron nem mertem bevállalni a nyaralást, de majd jövőre bepótoljuk hármasban.

Nyuszifül!
Gratzulálok! elég izgisre sikeredett ez a nagy esemény!

Pattogó!
Gratula Vivinek! Nem csodálkozom az erdményen, gyönyörű kiscsaj!

Kép
mirosz

Pattogó: én is gratulálok Vivi eredményéhez, valóban helyes kiscsaj.

A férjem és a fiam még mindig nem jöttek meg. Amúgy hozzák a sógornőm 10,5 éves lányát is, itt lesz nálunk egy darabig. Azt nem tudom mennyi ideig, amíg jól érzi magát, valamint amíg én bírom idegekkel. Majd kiderül.

A mai programomból egyedül a vasalás maradt el, ahhoz valahogy nem fűlik a fogam, ahogy ismerem magam, majd amikor 40 fok lesz, akkor fogok nekiállni. A rizsfelfújt is most sül, nagyon jó az illata.

Az előbb megettem a napi vékony szelet dinnyémet, nagyon fincsi volt. De szerintem ez is viszonyítás kérdése, hogy kinek mi a vékony szelet. Amit az előbb megettem az nekem vékony volt, a védőnőnek már lehet hogy vastag lett volna. Na mindegy.

Kép
Kép
márkanyuka

Amúgy köszi a fiammal kapcsolatos bókokat és örülök, hogy sikerült egy kis nyári hangulatot idéznem a képekkel, majd jövő héten milyen jó lesz megnézni a strandos képeket.

Kép
Kép
márkanyuka

Rita:Tényleg gratula hercegnő sikeréhez:)

Sabine: Jó, hogy újra köztünk vagy :lol:

Mikergirl: Nem értettél semit félre. De azt mondtam csak a fegyver hegyével segítsen rá. Meg most amíg kúp van, amúgy is tilos a szex!!! :oops:
Pocak téma: én sem mondhatom rá, hogy sima, mint a babapopsi :? De reméljük csak egy múló állapot.
Nekem eléggé fáj a köldököm körül, plusz amikor felülök van egy dudor, nekem kb. ennyi a tünet! De nem mondta tutira a doki, hogy az van!!!

Lányok én olyan lusta vagyok, semmihez sincs kedvem.... :cry:

Kép
kis pupu

Huni
Lehet adni, csak a hegvastagságot kell nagyon figyelni...

Copfi
Hivatalosan az utolsó menses első napjától számítják a terhességet... legfeljebb az első 12-16 hétben az UH alapján térnek el ettől, ha jelentős a különbség, vagy bizonytalan a terhesség kora.
A 20. héttől már nem alkalmas az UH sem, hogy a terhesség korát "belőjék". Akkortól már nagy eltérések lehetnek a babák között. (40. héten születhet 2,5 és 4,5 kilós gyerek is).
Nekem elég sok UH-m volt... legalább 2-3 hetente...

Mirosz
Uh-n tudják lepény állapotát nézni...

Általában a babák tüdeje a 35. hétre kifejlődik... kevés az a koraszülött, amelyiknek ilyenkor a légzésével gond lenne... ott általában más probléma is van...

Pattogó
Gratulálok!
Vendég

Nyuszi
Nagyon sok boldogsátot kívánok!
Kép
Vendég

nyúszifül gratúlálok :wink: Hát nem volt valami zökkenőmentes napotok :wink: Kérünk képeket :shock:
pattogó gratúlálok vivikének, hát tényleg gyönyörű szép kislány :wink:

csajok, nekem tegnap óta barna folyásom van, még soha nem volt ilyen :roll: Szerintetek betudhatonm a kenetvételnek?
Nekem is sötét pihés lett a pocim :roll:

Kép
mona76

Ti aztán termeltek egy nap... Majdnem egy oldalt vissza kellett olvasnom! :D
Most telefonált a párom, hogy megrendelte Novetexéknél a matracot, nemsokára megyünk érte. Tök jó, mert kókusz, és nem drága (9000 ft).
Sabine! Végülis tényleg nem távolság, mert itt az autópálya! Azért majd ha úgy állunk, hogy a doki is azt mondja, hogy nemsokára szülünk, akkor maradunk Szegeden. Ultrahangból sajna már nem tudják belőni Emmám korát, ahogy Te is írtad (olvastam, hogy a Bpd érték is 30 hét fölött +/-4 hét), úgyhogy hiába mondja a doki azt, hogy az adatok alapján 1 hét mínusz, könnyen lehet hogy nem... Csak kicsit idegesít azért ez a bizonytalanság! :?
Tök szupi, hogy fekve is tudsz netezni! :D
Mona! Szerintem még kétszer sem biztos, hogy nem lesz bent...sokan az utolsó percig azt gondolják, hogy ők nem, nem, aztán már el sem lehet őket onnan takarítani! :D
Mikegirl! Nekem sem látszott a hasamon eddig szőrszál, de mostanában mint a kis elektródák... :D
Mandala! Hát igen, én is örülök neki, hogy a riogatás részéből kimaradtunk. Csak abból a szempontból rossz, hogy az ember nem tudja biztosan mikor szül...
Az EDA-ról én is csak annyit hallottam, hogy sokan panaszkodnak el nem múló hátfájásokra, meg hasonlók. De többet nem tudok hozzáadni a témához! Én biztosan nem kérek, de lehet, hogy utólag majd a falat kaparom, hogy mért nem tettem...
Huni! Sajnáloma rossz éjszakát, és fel a fejjel a lelet miatt!
Nyuszifül! Boldog házaséletet kívánok! A mosógépen ne akadj ki, én is tudok hasonlókat produkálni... :oops:
Italoman! Papírkérdésben én sem vagyok a topon, úgyhogy várom az infókat! Az egyik kérdésem, hogy a 4 pecsétnek - ami kell az anyaságihoz- a védőnőtől kell származnia vagy lehet az orvosi pecséteket is beleszámolni?
Copfi!Nálad is van akkor 1 hónapos szórás...majd a Babó eldönti helyettetek a kérdést (én is ebben bízom) :D Ultrahangon én asszem össz-vissz négyszer voltam. De teljesen ártalmatlan.
Pattogobolha! Gratula Viki lányodhoz!
Márkanyuka! Nekem is a vasaló várakozik...pedig lassan neki kéne ugrani, de olyan Pató Pálos vagyok! :D Hm, rizsfelfújt! :D
Kis pupu! Együttérzek Veled. Lustaságom nekem is határtalan. Az a csoda, hogy a párom ilyen jól tűri... :oops: De nap végére már nagyon rossz kedvem van, hogy na, már megint nem csináltam semmit! :(

Egyéként én is úgy tudom, hogy a 36. héttől már érett terhességről beszélünk, tehát Babucik már megállják a helyüket a nagyvilágban! De persze, jobb ha maradnak a 38. hétig...Utána soha-soha olyan jó helyen nem lesznek! :D

KépKép
dincuska

Mona! Nekem is hétfőn vettek kenetet, de nekem nem volt tőle barna folyásom...

KépKép
dincuska

Tudom, hogy a babónak már nem lesz baja ha jönni akarna, csak ez az egész szülés dolog azt hiszem tegnap tudatosult bennem :wink: /elég lassan, nem? pedig volt rá 8 hónapom :oops: /

Kép
mona76

MiniLiza írt nekünk:
Hogy vagytok? Nagyon sokat gondolok rátok. Még 1-2 hét, és lassan bújkálhatnak elő a bébikék. Én most tartok ott, hogy már igazán megszülethetne, mert már az összes belső szervemet kitúrta a helyéről.Levegőt is alig kapok.De még jó lenne 2 hétig kihúzni.
Pusz!
MiniLiza

Kép
mona76

Hello!

Mona: Szerintem betudhatod a kenetvételnek! Valahol olvastam is erről...Ha én pasi lennék nekem is az lenne az alapállásom, hogy nem szeretnék bent lenni! Egyébként férjem a második babánál lett rosszul. :)

Én már nem bánom ,hogy mikor jön, jöhet augusztus közepén is, csak akkor ha már elindult gyorsan jöjjön ki és ne nagyon kínozzon meg!:)

Dincuska: Túlajdonképpen a pecsét nem számít, hanem hogy a kórházban adjanak igazolást, hogy rendesen megjelentél a terhesgondozáson.

Huni: Szerintem a maltofer nem jó, én a ferrocompot (forte)szedem és javult a vérképem, pedig kevesebb vas van benne, semmi gondot nem okoz. Bár drágább, de én szülés után is azt fogom szedni. Fehérvérsejtre mit mondott a doki?

Na mentem!

Judit

mamiblue

Judit,majd csak szerdán fogok menni dokihoz,addig izgulok,hogy mi van :( .Remélem csak valami múló dolog.Nem sokkal haladja túl az értéket
.Majd rákérdezek nála a maltoferre is,mert ezt a védőnő ajánlotta még régebben.

Kép
Kép
huni

Mona: nyugi mami! Nekem is volt barna truntyim kenetvétel után... dokim mondta is, hogy számítsak rá... két-három nap és elmúlt.

Pattogó: miért csodálkozna bárki is azon, hogy különdíjas lett a lánykád? Azon inkább csodálkoznék, ha nem! Gyönyörű a kis bestia! :)

Sabine: kár, mondom már vagy negyedszer, hogy nem Te vagy a dokim.... engem mindegyik gyerekkel nyomtak cukorinfúzióval, hogy kicsik..... aztán a 37. héten megszülettek 3 kilóval és 52-54 cm-rel... asszem ez is Téged igazol, és magáért beszél...
Amúgy a doki könyöke-sztorit nem kommentálod? Nos, maximálisan egyetértek... én sem.... csak megemlítettem, mint az oxytocint is... mint ugye a természetes szülés részét.... :wink:

Huhú... télleg.... mingyá szülünk csajszikák!!!! Para a köbön... nálam.... mondjuk hétfőn - megyek a dokihoz - jólesne a lelkemnek ha nyiladozna a méhem szája.... annyival is előrébb lennénk...
Bár figyu, én most számoltam épp tegnap.... a burokrepesztéstől számítva Danika 5 óra alatt, Encsi 4, Gergő 3 óra alatt lett meg. Az nem sok. Emese most illik, hogy 2 óra alatt bújjon elő.... remélem ezt ő is tudja....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Copfi,
július 20-a???????? Az brutál közel van! :shock: :D

Bolha,
egyáltalán nem meglepő a kislányod sikere, hiszen valami hihetetlenül gyönyörű! Nekem egyébként azok a képek tetszettek róla legjobban, amelyeken nyakig maszatos meg hasonlók, szóval olyan igazi kisangyal és kisördög egy személyben. :D Tényleg, jó régen tettél már fel róla képet!

Mamiblue,
azért az elég egyéni, hogy kinél mi jön be. Nekem pl. a Maltofer szembetűnően javított a vérképemen. Igaz, most sem valami rózsás, de minthogy születésemtől kezdve ilyen vagyok, azt hiszem, ennél többet ne is várjon tőlem senki. :wink:

italoman

Sziasztok!

Dincuska, a doki pecsétje számít az alapján állítja ki az igazolást az anyasági segélyhez.

Italoman, kezdjük ott, hogy a munkahelyed kifizetőhely-e vagy sem. Mert ha TB kifizetőhely akkor annyi dolgod van, hogy leadod nekik a megfelelő papírokat és ők intéznek mindent. Ha nem kifizetőhely, akkor sajna neked kell minden után rohangálni. Először TGYÁS-t kell igényelni, de ezt a munkáltató intézi. Ha a szülési szabadságot meg kívánod kezdeni a szülés előtt (erre a kiírt időpont előtt 28 nappal már lehetőség van, akkor a dokitól kell kérni egy kezdő táppénzes papírt, aztán ha megszületik a baba be kell mutatni a születési anyakönyvvi kivonatot). Ezt a MEP vagy OEP utalja.
Aztán a MÁK-nál kell igényelni az anyasági segélyt és a családi pótlékot ha már megvan baba. Ehhez kell a baba TAJ kártyája, születési anyakönyvvi kivonata.

Mona, ahogy írtad benned tegnap tudatosult, hogy ez a baba most már véges határidőn belül ki fog bújni a pociból :lol: A méhszáj ilyenkor vérbő ha jól tudom és ezért simán lehet egy kis barnázás.

Nyuszifül, nagyon boldog hosszú házaséletet kívánok nektek! Azt hiszem nem te lettél volna, ha ezek a dolgok nem történnek meg veletek az esküvő napján. Képeket tegyél majd fel jó? Puszi

Rita, gratula a nyereményhez! A rucik tök jók, én bodyt vettem egyformát a 2 csajnak.

Ma ismét mehettem a terhesgondozóba a dokihoz, hogy kiállítsák nekem a szülési szabadsághoz szükséges táppénzes papírt. Hétfőn is voltam, elmondtam az asszisztensnek, hogy nekem milyen papír kell, erre közölte, hogy márpedig ő ilyet nem adhat ki. Adott valami igazolást, amiről tudtam hogy úgy se lesz jó, de gondoltam szerdán megyek a dokimhoz majd kérek tőle. Ő közölte, hogy nem tud táppénzre venni, kérjem a háziorvosomtól. Akkor felhívtam a háziorvosom, aki közölte, hogy ezt a fajta táppénzes papírt a terhesgondozóban kell kiállítatni. Úgyhogy ma újabb másfél órás várakozás után bejutottam a dokihoz, mondom az asszisztensnek, hogy nekem ilyen és ilyen papír kell. Érdekes mód most egyből tudta mit akarok, pedig hétfőn még baromira nem tudta. Na mindegy, elkezdi kitölteni, akkor jön, hogy én nem pont a 28. naptól akarom igényelni a TGYÁS-t, akkor elkezdték, hogy ez így nem jó, úgyis rossz lesz a papír, mert mi lesz azzal a 3-4 nappal amivel később kérem. Egyszerűen hiába próbáltam magyarázni nekik, hogy nem fog elveszni nekem az a pár nap. Az agyam már az egekben volt és közöltem velük, hogy ne törődjenek semmivel, állítsák ki a papírt ahogy én kérem, aztán a többi legyen az én bajom. Ez volt a mai napi vérnyomás-szintentartóm, holnap meg megyek be a melóhelyemre a bérszámfejtésre, ahol kb. ugyanilyen menetem lesz :cry:

Kép
Kép
robcsi03

Mandala
Majd innen a messzeségből osztom az észt... :lol: :wink:

Vas
Van belőle többféle készítmény... aztán egyéni, hogy kinek melyik jön be...

Én ezeket az adminisztrációkat megúsztam... Nem kapok semmit...

Nyaralás
Majd gondolok mindenkire, mikor nyáron a tenger, jobban mondva az óceán parton süttetem a hasam, homokozom, pancsolok a csemetékkel... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Italamon
Nem jobb az, ha a szülési szabit a születéskor kezded? Nekem azt tanácsolták, így tovább tart a hat hónap.....
Hű de király, hogy a munkahelyem kifizetőhely.....

Nyuszifül
Gratula az esküvőhöz. Nem volt semmi :D Kalandosra sikeredett :D
Mellesleg az én kezemben múlt héten a vasaló és a porszívó adta be a kulcsot. Ma a tv vacakolt, már teljesen pánikban voltam, de szerencse a szolgáltatónál volt a hiba.

Dincuska
Engem korábban a védőnő fárasztott, hogy gyűjtsem a kerek és a szögletes pecséteket :D

Pattogóbolha
Grautlálok, büszke lehetsz :)

Csajok, pogó van a hasamban :D Szerintem Babszi most próbál helyet keríteni magának a vacsora és a negyed dinnye mellett/alatt :D

mikegirl

Huni
Az a fehérvérsejtszám teljesen jó.... ne aggódj!

Itt vannak referenciahatárok....
Fehérvérsejt szám 4,8-10,8 G/L
Vörösvértest szám nő: 4,2-5,4 T/L ; férfi: 4,7-6,1 T/L
Hemoglobin nő: 120-160 g/L ; férfi: 135-170 g/L
Hematokrit nő: 0,36-0,48; férfi: 0,40-0,52
MCV 80-99 fL
MCH 27-31pg
MCHC 305-355 g/L
Thrombocyta szám 150-400 G/L
Neutrophil% 40-74 %
Lymphocita% 19-41 %
Monocyta% 3,4-9 %
Eosinophil% 0,1-5 %
Basophil% 0,1-1,5 %

Terhességnél általában fehérvérsejtszám magasabb....
Vendég

Mikegirl
Nekem olyankor vissza szokták küldeni a vacsit... üzenik, hogy "mami, nekünk kell a hely :lol: :lol: :lol: :lol: "

Apa mindjárt megy dolgozni... :lol:
Vendég

Sabine
Akkor összetehetem a két kezem :D Egyébként is. Leszámítva a két kórházas alkalmat semmi gáz nem volt, nincs. Amiket itt időnként írtok, abból én nem nagyon sokat észlelek magamon...

Na megyek Apával összebújni. Szép estét mindenkinek![/b]

mikegirl

Robcsi,
nagyon köszi az infókat. Egyéni vállalkozó vagyok, úgyhogy szó sincs kifizetőhelyről. :( Egyébként már egy ideje táppénzen vagyok - akkor lehet, hogy a szülési szabadsághoz nem is kell külön papírt kérnem, elég az a táppénzes papír, amelyet a doki amúgy is ad?
Ja, még egy kérdés: GYED-et mikor lehet igényelni? Ha lejár a TGYÁS?
Bocs a sok (feltehetőleg sületlen) kérdésére, de e téren te vagy az ész. :D
Azért amit veled műveltek a dokinál, az nem kicsit bunkóság. Ilyenkor mindig egyre jobban tudom értékelni az én dokimat, aki simán kiírt betegállományba.

italoman

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: