A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Most egy kicsit meglódult a fantáziám és elképzeltem, hogy mit gondolhat egy nőgyógyász, ha vidáman nevetve vetkőznek nála sorban a fiatal nők vizsgálatkor, ráadásul akikről tudja, hogy amúgy is imádják, apánknak becézik..................

:oops: :oops: :oops:

Na jó, inkább ababhagyom. Látod Február mit lett az eredménye a paravános sztoridnak? Gondoltad volna??? :D :D

Bébé
bébé2007

Elindítottam egy láncreakciót, és már nem vagyok képes úrrá lenni felette. Ijesztő.
február

Köszi a kedves fogadtatást :D

Az első élményem a dokinál az volt, hogy nem találta az egyik petefészkemet UH-on, .....aztán kiküldött WC-re. Alig volt ciki.

2,5 éve próbálkozunk . Kivizsgálásoknál a páromnál minden tökéletes volt, bár a spermaszám az alsó határértéken. Nekem magas volt a prolaktinszintem + hipofízis adenóma.
Ezt helyretették bromocriptinnel, jött pár hónap terminált együttlét és 2 inszemig jutottunk el, mert a egyre romlott a párom eredménye. Legutóbb 5 millió/ml.

Febr-ban mentem először a Dévai dokihoz, kellett pár kivizsgálás még, májusban lett volna a lombik de eltörtem a lábamat, aztán jött a konferenia és VÉÉÉÉÉÉGRE mostmár jön a lombik.
A leszívást a Vass doki fogja csinálni.

Nagyon édesek a babák :P gratulálok a friss kismamiknak
tatulány

Bébé: Igen olvastam a dicshimnuszokat, legjobban az tetszett, hogy 1 pocakos angyal, virsliujjakkal :lol:

sok infót tudtam meg Tőletek, köszönet érte, de még érdekelne pár.

Kell-e vérvételre járni a lombikstimu alatt?
Altatás után hogy kerül át az ember a kórtermbe? Saját lábán v. áttesz valaki???????
tatulány

tatulány! Üdv közöttünk! Lenne egy kérdésem az adenoma hogy derült ki? Jelenleg is szede a bromocriptint?

manoka
manoka71

Tatulány, altatás után átraknak az ágyadra, és ágyastul tolnak vissza a kórterembe. Minden nagyon olajozottan működik, nagyon profin meg van szervezve. Ja, persze az én esetemben az "átraknak az ágyra" inkább azt jelenti, hogy átgörgetnek. Ilyenkor kb. annyira vagyok mozgékony, mint egy partra vetett bálna, sajnos a méretek is stimmelnek :lol:
február

1. Vérvételre a Nyirőbe kell menni. Mivel aznapi beutalót kapsz( általában) azért nem kell fizetni vizitdíjat.
2. Nem tudom kinek milyen élménye van altatás után , én úgy emlékszem átmásztam az ágyra, persze segítséggel.
.

manoka
manoka71

VÉGRE VALAMI AMIRE ISMÉT RÁKÉRDEZHETEK, MI AZ A HIPOFÍZIS IZÉ??? :oops:
Ági28

Még valami:
punkció napján meg van a sorrend (aznapi UH dönti el) ki lesz az első, és így történik az ágyak kiosztása is(persze, ha többen vannak).
Hú Én pénteken azt hiszem megtapasztalom.

manoka
manoka71

Manóka, akkor hétfőn lesz a beültetés, remélem, akkor találkozunk! (Nagyon szomorú lennék, ha pénteken találkoznánk...)
február

hipofízis adenoma, a magas prolaktin szint miatt alakul ki ezért kevesebb ösztrogént termel a szervezet, ha későn veszik észre olyannyira keveset termelhet hogy meddőséget okozhat. bromocriptinnnel rendbe lehet hozni. Ritkán van szükség műtétre.
Volt egy ismerősöm, akinek 1 évig nem volt mensije, küldögették össze vissza, mire kiderült mi az ok. Neki meg kellett operálni, azóta megszülte a 2. gyermekét is.

Remélem jól mondtam el :)

manoka
manoka71

kÖSZIKE AZ INFÓT! Így már tudom!

Ja Manóka köszi a tippet a pékségről! Iteni jóóóóóóóó! :-)

Én azt hiszem én másztam át altatásnál az ágyra.
Ági28

Február! Remélem a hétfő lesz mindkettőnk napja. Annyira cuki volt ma a doki, hogy el sem tudom mondani. Ma újra csak 3 nagy tüsző volt, de talán még lesz egy befutó- a lényeg le akarta állítani. Én mondtam neki ez volt májusban is,. Mondtam, hogy nincs erőm még egy újabb hónapban elkezdeni úgyhogy csináljuk végig, így aláírtam a papírt.
Péntek 13 lesz, úgyhogy gondoljatok rám!!! Nagyon szükségem van minden drukkra, mert ha nem sikerül egy darabig hanyagolom az egészet, persze benneteket nem.
Ezt hallgasssátok: kérdezi: Mióta vagyunk mi házasságban? Mondom 4 éve.
És még nincs gyerek?
Akkor igyekezni kell.
Annyit nevettem míg bent voltam, hogy felse vettem a 3 tüsző számot.

manoka
manoka71

Na visszajöttem:))))

Szia tatulány!!!!
Hát csajok én is meglepődtem most az első lombiknál, hogy milyen klasszul megy ez a leszívás utáni macera. Mikor vége a leszívásnak Ági kinyitja a műtőajtót, ágyat begurítja, félkómásan átmászol az ágyadra és visszatol. Én viszont minderre egyáltalán nem emléxem, én már a kórteremben ébredtem fel. Persze lehet, hogy tudat alatt simán megemeltem a popót, ahogy azt kérik.

Jajj ezt el is felejtettem. Biztos azért kell 21-én mennem, hogy levegyük a kenetet:)))
cyprus

Ági! a párom ma is megy a pékségbe! Tudni kell imádom a mákos kalácsot és minden sütit amiben mák van. Van egy annyira isteni (szerintem kelttésztás) mákos kalácsuk, hogy még ilyen finit nem ettem.
Nyugi február! minden ok. lesz.

manoka
manoka71

És még nincs gyerek... Van egy humora... :lol:
Én mindig azt szoktam mondani neki, hogy egy tüsző is több, mint amennyit normálisan termel a szervezetem. Erre csak hümmög, és szó nélkül írja a recepteket.
február

Manoka! Jól tetted, hogy végig csinálod:) Drukkolunk ezerrel!!!!!

Dévai tényleg olyan jókat tud mondani. Nálam az a kedvenc, mikor az egyik inszemnél nem tudta betenni a katétert, erre 3 perc után megszólal:
- "Ejnye Pisti, nem megy ez már neked!"
Aztán megkérdezte, hogy érzem-e, hogy igyekszik a katéterrel?
- Én meg mondtam, hoyg igen.
Erre ő: Akkor még van remény, Pisti :)))))
cyprus

Ma jó kedve volt.
Azért neked bejött, vissza is kaptad azt az egyet. Ez nem semmi.

manoka
manoka71

Nyugi manoka, minden ok lesz!

:lol:
cyprus

olyan jók ezek a humormorzsák!!!! :D jókat höhögök, először a paraván, most a katéter, ezeket szerintem össze kell gyűjteni.

manoka
manoka71

höhögök=röhögök :oops:

manoka
manoka71

Manóka :D
ezt jólmegaszonta a drága doki bácsi. :D

Nekem is vicces volt az inszem.

Kérdezi tőlem utána: "Érzett valamit?"
Mondom neki: "Nem, semmit."
Erre ő: "Na látja, akkor mondja meg a kedves férjének, hogy ha velem van, akkor nem érez semmit. "

:oops: :oops: :oops:

Bébé
bébé2007

jaj, azok a beszólásai a beültetések alatt... :lol:
február

nekem tetszik úgyis, hogy höhögök :)
február

A beülti alatt is először nem akartam beengedni, erre azt mondja:
- ha nem engedi, hogy magába hatoljak, nem lesz gyerekünk:)
cyprus

Egyfolytában csak vigyorgok meg nevetek. ezek a beszólások!!!!

Mégmégmééééééég!
:D :D :D :D :D :D :D

Bébé
bébé2007

Cyprus,
az mit jelent, hogy nem akartad beengedni? Bocsi, de én nem tudom, hogy zajlok a lombikos beülti. :oops:

Bébé
bébé2007

zajlok=zajlik, hiába a nevetéstől már a billentyűzetet sem találom el normálisan. :D

Bébé
bébé2007

Szerintem többek között ezért szertjük, szigorú is tud lenni és persze is tüneményes is. Ez így jó.
:)
lányok! Choragon szokott lenni a déliben?
Jaj csak a kúpot nehogy itt hajyam, remélem nem olvad ki hazáig.

manoka
manoka71

manóka igen szokott lenni.

Nem bírom, fáj a hasam már a röhögéstől!!
Ági28

Manóka, akartam írni az előbb, hogy igen, bejött, a múltkor is. Akkor 3 tüszőm volt, most 4, de mindkét alkalommal egyetlen használható petesejtet tudtam produkálni (használható... utálom, hogy ilyeneket mondok arra a sejtecskére, amelyiktől azt várom, hogy a gyerekem legyen... :( ), viszont mindkettő a lehető legszebb volt, és gyönyörűen osztódtak a beültetésig. Szóval eldöntöttük, hogy ha még egyszer ilyen helyzetbe kerülünk, megyünk tovább, addig, amíg legalább egy tüsző növekszik.
február

Adenóma= agyalapi mirigy jóindulatú daganata/megnagyobbodása, a magas prolaktintól van, ami nekem a megengedett 3,5 -szerese volt, úgy hogy nem volt tünetem, normál ciklus stb......koponya MRI-n derült ki.
1 évig szedtem a Bromót, egyre csökkentett mértékben, Dévai dokink állította le, mert szinte 0-hoz közelített az értéke.

A prolaktintól nincs peteérés.

Azt tudom, h 2 naponta van UH, ekkor mindig van vérvétel is????
A leszíváskor a műtőben ébred fel az ember ezekszerint???

Manóka: Neked drukkolok 13.-ra, ez egy szerencsés nap lesz.

Ági: olvastam a cérnázást, ezeket hova "fűzik be"? Nagyon fáj?
tatulány

Akkor neked elég jó minőségű petesejted van, ezt komolyan mondom. Ha jó minőségű sejtecskéd van, akkor nem kell 5-5 db, elég egy amelyik nagyon jó.

Akkor neked most nem kellett aláírni semmilyen papírt, ha 4 volt.
Ugye milyen lezseren tudunk intim dolgokról beszélni, humorral fűszerezve. :D

manoka
manoka71

Tatulány! a többi hormon szinted normális?

Az adenoma visszahúzódott?
Nekem is szednem kell a prolactinszintre( azt mondta a határon van) a bromocriptint napi fél szemet este, reggel 1/4-et.
Ha nem csinálnak MRI-t akkor nem derül ki?

manoka
manoka71

Igen, szerintem is jó, hogy az az egy mindig szép volt. Illetve remélem, hogy a második még mindig szép, és egyre szebb is lesz :)
Nem, most nem kellett aláírni, borzasztó büszke is voltam magamra, mert rengeteget szobabicikliztem (azt mondta, attól jobb lesz a medence vérellátása és jobban nőnek a tüszők), és így is lett, a j. oldali petefészkem egy átbiciklizett hétvége után táltosodott meg. Ez az első eset, hogy meglátszott rajtam, hogy sportoltam. Igaz, hogy most is csak UH-gal, de akkor is...
február

Azt jelenti, hogy nem engedtem be, hoyg túl szorosan összezárt a méhszáj. Aztán lazítanod kell és kész.

A műtőben felébresztenek, de én erre nem emlékeztem. Pedig valahogy átemeltek az ágyra.
Nincs mindig vérvétel. Nekem a stimu vége felé volt 2x. Egyszer pénteken, aztán hétfőn, szerdán pedig volt a leszívás. De dévai mindig szól előre, hoyg tudd, hoyg legközelebb el kell menni vérvételre, hogy úgy készülj.
cyprus

tatulány, hát szinte az egész testemben van cérna, fejtető, kar, kézfej, has, hát, lábszár, comb.... És de igen fáj, de a cél érdekében ki lehet bírni. :-)

Na csajok én elköszönök,mert megyek fodrászhoz. Puszika!!!!!!! Kép
Ági28

Szia Ági!!!!
cyprus

És mindíg reggel mikor mész UH-ra, husievéssel kezdj, mert ha vérvételre küld, az jó tesz. :-)
Ági28

Nekem csak 1/2 Bromocriptint írt fel. Benneteket nem szokott kiütni? Én néha úgy szédülök, hogy alig bírok állni. Persze a Zuram szerint csak azért, mert a Doktorbácsi mondta, hogy ettől lehet szédülni...
február

Szia Ági! :)
február

Adri! Küldtem privit:)))))
cyprus

Nekem még azóta is tart a húsundorom. Nem is eszek aug. végéig:)))
cyprus

Hahh, feltéve, ha bírsz lazítani... Ha nem, előkapja azt a hajlított végű fogót, és megcsippenti. Na, az konkrétan elég kellemetlen. Vagy, ahogy a Doktorbácsi mondta, ez most nem lesz fincsi. Hát nem volt. De most másodjára úgy lazítottam, ahogy csak bírtam, és egyáltalán nem volt semmi. Egyszer felállt, valamit matatott azon a műszeres asztalkán, na, mondom magamban, jön a nem-fincsi. De kiderült, hogy már bent van a picurka, csak az Utrogestanért állt fel. Komolyan, azt jobban megéreztem, mint a katétert.
február

Jaj, természetesen az előbbi hozzászólásom a túlságosan zárt méhszájra vonatkozott...
február

Jajj, azt én is kipróbáltam az egyik inszemnél. Az több, mint nem fincsi az a golyófogó :twisted:

Egyébként én laza voltam, de kb. 10 percet voltam ott kiterítve mire jött apánk. Tuti ezért zártam be egy picit, de megúsztam a golyófogó nélkül:)))) És Ágival+Zsuzsikával jól elnevetgéltünk. Ők is nagyon rendik.
cyprus

Rájöttem február:)

Na, lassan lépek, de majd jövök. Jókat ne halljak felőletek:))) puszi
cyprus

Az biztos. Ági a fiatalabb, ugye? Kicsit katonatiszt, de nagyon rendes. Az első alkalommal én is sokat vártam Dévaira, és persze rám jött a pisilhetnék, aztán a hascsikarás, naná. Mondom Áginak, hogy ugye már nem mehetek ki wc-re. Közölte, hogy nem, de olyan határozottan, hogy komolyan elmúlt a hascsikarásom. És a fejem mellett, a vizsgálóasztalon csinálta az adminisztrációt, és nemtom, miért, de ez olyan megnyugtatólag hatott rám.

Hú, ma rengeteget jártattam a számat, holnaptól visszafogom magam. Most szépen hazaballagunk februárapuval. Sziasztok!
február

A többi hormonom normális volt, ha nincs az MRI akkor természetesen nem is tudom meg az adenómát, de egy Dévaihoz hasonló alapos/kedves orvoshoz jártam (A Schöpf-Méreibe) aki elküldött oda.
Hogy visszahúzodott-e azt csak újabb MRI-n tudnám meg, de inkább nem kérek belőle....brrrrr :(

A Bromótól sokszor majd kinyúltam...érdekes mindig reggel a metrón jött rám a rosszullét.

Sok húsevést hallottam már, meg a túrót + napi 1 dl vörösbort a beültetés után.

húúú, ez a cérnázás elég ijesztően hangzik.

Vki kérdezte nemrég a nyh. vastagítást: Estrofem tablettát szoktak rá adni.

Sziasztok lányok, szép estét mindenkinek :D
tatulány

Sziasztok!

Annyit irtatok hogy nem gyöztem visszaolvasni na meg végig röhögtem az egésszet :)
Ezek után kiváncsi leszek hogy én mit fogok bénázni a dokibácsinál mert én nagyon tudok zavarban lenni.

Bébé még aszpirin protectel is lehet vastagitani a mnyh-tyát de a punkció elött 2 nappal abba kell hagyni aztán lehet folytatni a terhesség 12 hetéig.

Milyen vérvételre kell menni a Nyirőbe?
zsembi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: