A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

csak képek vannak az ikrekről, de nem jól illesztettem be :oops:
bocsi, majd javítom :)

Kép
mona76

Mona
Nálunk eldölt véglegesen a névkérdés... Valentin és Felipe...
Majd javítsd, légy szíves!
Vendég

Sziasztok!

Ágnes,sok boldogságot nektet!Nem is látszik a ruhádtól,hogy már a 35.hétnél tartasz :D .Szépek voltatok :) .
Belegondolva olyan rossz,hogy én már nem leszek menyasszony :) .Olyan jó volt,meg a buli is,meg minden :)

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Még élek... bár néha alig-alig... :)

Sabine: már épp kérdezni akartam, mi lehet Veled, miért e nagy hallgatás, de látom azért néha hallatod a hangod! Örülök! :)
Ja, most hallom... nálatok havazik... számomra ez oly fura... július van! :) Na, persze-persze... az BA... ez meg BP... :)

Agnes: óriási gratula Nektek az esküvőtök alkalmából!

Mikegirl: a nektár sör pont annyira tejcsigyártó, mint az ásványvíz... :) Ez is egy tévhit, hogy a köménymagos leves, a sör meg a szoptatós tea csodákat tesz.... egy a titok: SOK FOLYADÉK.... mindegy micsoda, csak jól csússzon... :) Na, jó azért a coca cola és a konyak kivétel... :) Nem én találtam ki... szakember mondta... és nem a védőnő.... egy külföldi tanulmányokat végzett szoptatási tanácsadó. Én jobban hiszek Neki, mint bárki másnak. :)

Mamiblue: a barátnőm vasárnap leugrott a szülőágyról és hazament.... hétfő reggel meg elfolyt a vize és du. háromnegyed 3-kor megszületett a fia Giacomo, 3670g-mal és 60 cm-rel. Mondtam neki, hogy hülye amikor hazament... én ha már egyszer odafekszem... haza nem megyek egyben... csakis különválva... én nem vagyok olyan bátor, hogy még egyszer oda felmásszak..... ha már ott vagyok, csináljanak velem amit csak akarnak! Vágjanak le, daraboljanak fel, vagy akármi! Mondtam a szülésznőnek, hogy készüljön, mert jön a hidegfront és a Brigi hétfőn úgyis megjelenik... na és kinek lett igaza? Na, elmegyek hivatásos boszorkánynak.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

mandala, jó hosszú baba lett Giacomo :shock: gratúlálunk nekik :wink:
Éppen tegnap gondoltam rá, hogy nekünk legtöbb ruhánk 56-os.

Kép
mona76

Jó reggelt!

mandala: gratu a barátnődnek. :D

Én a múlthéten előkapartam az összes picurka babaruhát és kimostam, vasaltam őket. 56-tól 68-ig előszedtem mindet. :D Ki tudja. Vivi is 51 cm-rel született, de amikor hazahoztuk és át akartam öltöztetni egy kényelmesebb 56-os hálózsákba az kicsi volt rá. Ennyit a számozásról. 56-os ruhácskát nem is igen merek venni.

Tegnap sütöttem egy rakás palacsintát és attól, vagy nem attól nem tudom, de pocakbaba pörgött este minden felé. Azt hittem kimászik.. :? :lol: Most meg megreggeliztem 4 darabot. És nemsoká indulok védőnőhöz... :roll: Hát nem tudom mi lesz.

Majd még írok valamikor. Mindenki vigyázzon magára.

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Mmm. palacsinta. Jó reggelt. Nálam már fő a húsleves. Ma megyek dokihoz, furcsa, hogy milyen gyorsan eltelt a két hét, akkor voltam ugyanis legutóbb. A Jánosban szülők közül volt valaki tegnap a szülésfelkészítőn? Én már nem bírtam ott maradni, talán a jövő héten...
Szép napot Kismamáknak és Kisbabáknak!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Jó reggelt Csajok!

Tegnap voltam dokinál, és képzeljétek, Babszival minden rendben :D Nem minősítették lustinak, a vizet is normál mennyiségűnek látták, és megbeszeltük a dokival, hogy akkor lesz nyissz, ha megjönnek a fájások. Azt mondta, hogy adjuk meg a lehetőséget, hogy akár az utolsó pillanatig megforduljon.

A méretek:
BPD: 91 mm
OFD: 120 mm
AC: 326 mm
FL: 70 mm
Súly: 2990 g

És volt egy kép, amikor megmutatta az arcocskáját....még soha nem látszott ennyire jól!! Olyan bodlog vagyok :D

Ami beárnyékolja: vagy elrontottam a hasam, vagy bekaptam valami vírust. Két napja megy a hasam.....van amikor csak víz jön már....(bocs, ha undorító vagyok :oops: ). Már 1 kg-t lefogytam. Még egy kicsit várok, remélem csak túlzabáltam magam a vasárnapi kerti partin.

Nap12, Mirosz
Én nagy valószínűséggel csaszis leszek. A szülésznő azt mondta, hogy egyelőre ne haskötőt vegyek. Vannak a sima hasszorítós bugyik, abból kell többet venni - mert hát összevérzi az ember, és mosni és cserélni kell, és eleinte azt kell hordani.
De utána majd én is veszek haskötőt. Az Anitában azt mondták, hogy úgy kell venni, hogy milyen ruhaméreted volt szülés előtt és hány kilót szedtél fel - állítólag ebből a kettőből kijön, hogy milyen méretűre van szükség....

Áginak gratulálok az esküvőhöz!! Biztos a pocaklakó is jól mulatott, ringatózott a tánc alatt :D :D

Mandala
OK, akkor hagyom a fenébe azt a nektársört. Úgysem vagyok sörös....és annó a bort szerettem....és Jägert :D De ez már a múlt :D

Bee73
Fogaddal mi lett végül?

Na megyek mosni és pakolászni, meg elrágcsálom a piritósomat a málnateával. Véletlenül megláttam a csomagoláson, hogy jó hasmenésre is......2 in 1 ...... :D

mikegirl

Hello!

Mikegirl: Én is pont most kortyoltam el a málnalevél teámat! Ezt a 3 kilót 3D-s uh írta ki?

Reggel mindig azt hiszem, hogy na majd ma...egy csomó dolgom elvégzem, de általában fél óra után kidőlök.:( Megint elromlott a kávéfőzőnk...szőrnyű, 1 hónapig sem bírta!

Mandala: Gratulálok a barátnődnek, szép hosszú baba! Amúgy én sem mertem volna otthagyni már a szülőágyat, de lányeg az hogy minden rendben ment!:)

Mona: Nekünk csak pár darab 56-os ruhánk van, mert azt hittem kapok a sógórnőmtől...de azt mondta csak pár ruhát tud adni...bár azt nem értem, hogy ő akkor mibe öltöztette a kisfiát. Na mindegy végülis akkor veszek majd többet, de az tuti, hogy férjem családjába én nem adok több babaholmit, inkább elteszem hugomnak akkor is, ha ők még csak tervezik a babát!

Ági: Sok boldogságot!:)

Szép napot!
Judit

mamiblue

Mamiblue
Mezei ultrahang :D Tudom, hogy ez csak egy számított, becsült érték, +- 10%.
Ez megfelel egy átlagos méretnek? Ugye nem túl nagy? És nem túl kicsi?

mikegirl

Szép napot,jó reggelt mindenkinek!

Ági
Szépek vagytok a képen és milyen titkolózós voltál? :wink:
Nem is látszik bébit vársz :lol: csinike vagy nagyon.

Mikegirl
Örülök,hogy megnyugtatott a dokid és annak is ,hogy kapsz lehetőséget ,hátha babó meggondolja magát.
Igyál sok folyadékot és egyél rizst ,főtt burit hátha segít :cry:

Mandala
Gratula a barinődnek,szép nhosszú bébike lett. :wink:
Pihike tudod pihike.... :lol:

Sabine
Szép neveket választottatok nagyon. :lol:

Ma annak örömére ,hogy ismét kicsit enyhébb idő van megyek látogatóba megszült fórumos ismeretségből származó barinőhöz.Nagyon arika és már a kiscsaja is 7 hetes. :P :P :P

Az éjszakám nem volt tuti,de legalább hidegebb van.

Ma apa később jön céges vacsira hivatalos ,úgyhogy nem főzök,és ráadásul maradt még a tegnap sütött pizzából is.
Egekig magasztalták megint ,állítólag olyan fini lett. :P valamit legalább még jól csinálok.

na gyorsan ledobok egy kávét orcámba...

Kép

Kép
jucu

Jó reggelt kismamik!

Mamiblue, Mikegirl!
Ti mikor kezdtétek el inni a málnalevél teát? Mennyit isztok naponta? Csak forrázni kell vagy főzni egy darabig? Lassan nekem is el kellene kezdeni inni. Az biztos, hogy nem ma. Irtó hányingerem van tegnap óta és ráz a hideg. Ez a fogfájás kikészít.
Du. 1-kor kezdődik a rendelés, már beszerveztem Anyukámat, hogy kéredzkedjen el a munkahelyéről a manókra vigyázni én meg megyek a fogorvoshoz. :cry: :cry: :cry:
bee73

csajok, ti kimossátok az eldobható bugyikat mielőtt berakjátok a kórházi motyóhoz? Nem fog szétjönni ha mossuk?
Észrevettem, hogy már napok óta minden reggel ráz a hideg, és libabőrös vagyok :shock: nemtom miért?
Ti vesztek bolti babaápolási dolgokat előre a gyógyszertárin kívül?
Tegnap felrakták a radiátorokat, és próbaképpen jól befűtöttek :lol: :roll:
Most itt van az asztalos, nagyon szépen dolgozik, de szerintem nagyon lassú :roll: De ezt már nem is mondom a páromnak, mert csak jól felhúznám vele :roll: Mostanában mindenért pattog, és ideges :roll:
Ötkor doki :lol:
bee, még én sem kezdem el inni a teát, mert mindennap mentem valahová, és féltem hogy hasmarsom lesz tőle :lol: majd holnaptól :D

Kép
mona76

Bee73
Ma :D :D :D Hátha megfordul Babszi, és akkor még jól jöhet. Nekem a zacsira az van ráírva, hogy a levelekből forrázatot készítsünk, így leforráztam, és 20 percig állni hagyam. És én napi egy csészére gondoltam - de jó nagyra :D

Csajok, nem tudom mit tegyek. Ha abszolút csaszira készülök, és Babszi megfordul, megszívtam.....ennek elkerülése miatt iszom a teát. De amitől legjobban tartok, az a gátmetszés. Arra gondoltam, azt is elkerülendő inkább készülök rá. Ti milyen olajat használtok? Én azt olvastam hogy búzacsíra olaj és orbáncfű olaj 1:1 arányú keveréke jó, de egyiket sem kaptam. Vagy csak én vagyok ilyen béna?! :oops:

mikegirl

Bee: Én is pár napja iszom! 1 bögrével reggelente. 10-15 percig áztatom, van akinek nem ízlik, de nekem teljesen jó íze van...
Mikegirl: Én netes biobotban vettem masszázs olajat, de nekem nem sikerült a masszír. Így majd a babamasszázsnál használom el! Egyébként is nekem már 2-szer vágtak gátat, azt hiszem most is ki fogom bírni, bár a gyógyulása elég hosszadalmas, de eddig semmi maradandót nem okozott, remélem most sem fog!

J.

mamiblue

Jó reggelt mindenkinek! :)

Mona,
nekem a védőnő azt mondta, hogy mindenféle babaápolási cuccot gyógyszertárban ajánlatos megvenni. Ja, és amit lehet, felíratni a gyerekorvossal.

italoman

Sziasztok!

Látom ma jó sokan megyünk dokihoz, én is 11-re megyek.

Sziszike, remélem jobban vagy.

Mikegirl, örülök, hogy minden rendben veletek.

Én úgy döntöttem megvárom mit mond ma a doki a méhszájra és annak függvényében veszek málnalevélteát. 31 hetesen 2100 volt, kíváncsi vagyok most mi a helyzet. Összeírtam a kérdéseim hozzá, mert ott mindig elfelejtek valamit, persze amint kijöttem eszembe jut, hogy elfelejtettem egy csomó mindent megkérdezni.

Mona, próbafűtés :cry: De örülj neki, hogy nem a jövő heti 40 fokban durrantottak még be. Az előbb néztem, hogy a jövő héten afrikai forróság fog elérni minket sok helyen 40 fokkal. Kezdhetjük felkötni a gatyánkat.

Bee, remélem gyorsan és hatásosan segítenek a fogfájásodon. Szorítok neked, hogy ne fájjon!

Jucu, az én éjszakám mindenről szólt csak a pihentető alvásról nem. Először elaludni nem tudtam, aztán a Réka kezdett el álmában vergődni, mert jön az utolsó foga, aztán elkezdtem agyalni, úgyhogy a mosott kaka hozzám képest topmodell :cry:

Kép
Kép
robcsi03

Hali!

Még mindig kellemes az idő 8)
Reggel azt hallottam a hírekben, hogy jövő héten elviselhetetlen 38 fokos hőség lesz :cry: Mi lesz velünk?

Ági, ŐSZÍNTÉN GRATULÁLOK, NAGYON CSINI VAGY A KÉPEN! Tényleg, nem is látszik a pocód, vagy olyan jól választottál rucit?

Annyira, de annyira hisztis vagyok............ :evil: Tegnap jól össze is vesztem apával aki nem igazán értette meg az álláspontomat, hogy nekem mi a fontos és mi nem. De amikor látta, hogy elsírom magamat, az ő szeme is könnybe lábadt és abbahagyta a cseszegetést! Ettől függetlenül kivagyok....

MA MEGYÜNK 4D-re, már nagyon várom!

Tegnap voltam a Jánosban a szülésfelkészítő tanfolyamon. Tük jó volt, nekem nagyon tetszett, csak sajnáltam, hogy a szülőszobát nem tudtuk megnézni! Nagyon jó fej volt a szülésznő, aki tartotta az előadást! Volt ott valamelyikőtök és én valsi módon ahogy szoktam nem láttam? Levetítettek egy filmet is a szülésről, ami inkább vicces volt, mint "rémisztő". Sokkal inkább mutatták premier planba a Kandész Andrea műsorában a születés pillanatát! Apropo, kár, hogy már nincs az a sorozat!

Mona, kitartás, már nem kell sokáig elviselni az idegeneket a kecóban!!!

Iszogatom a málnalevél teát, de nekem mindig olyan savat csinál, hogy kimarja a nyelőcsövemet.

Eldobhatós bugyit én nem mosom ki, mert annyi hártya vékonynak tűnik, tuti elszakadna. Amúgy az enyém bontatlan csomiban van, így nem érzem ennek a fontosságát.

Kép
h.bogesz

WOWWWWWWWWW, átlépett a vonalzóm...... :D :D
9. hónap, a célegyenes !

Kép

Kép
h.bogesz

Szép napot lányok!

Gátmasszázs olajat lehet kapni, a Weledának van állítólag nagyon jó....bioboltokba, meg drogériákban lehet kapni! Bár szerintem apukák segítségét kell majd kérni a masszázsban.... ők meg gondolom boldogan segítenek!!! :oops:

A babaápolási dolgokra nekem is azt mondta a védőnő, hogy a gyógyszertári a legjobb az újszülőtnek, én is azt fogom használni...

Sabine: Tényleg nagyon szép nevet választotatok a fiúknak!!! :lol: A havazás miatt én nem irigyelek, mivel én nagyon fázós vagyok!

Mikegirl: Látod, hogy felesleges annyit izgulni ( mondom én :oops: ), babszikád szépen fejlődik, és minden rendben van!!! Nagyon örülök neki!!

Mi ma megyünk ötre dokihoz, úghyogy tessék nagyon drukkolni , hogy nálunk is manókával minden rendben legyen és ne romoljon el megint az Uh. :?

Málnalevéltea nekem is beszerezve, bár én még ráérek az ivásával, mert ugyi mi zárjuk a sort :lol:

Csajok mindenkinek, aki ma megy dokihiz sok sikert és remélem mindenkivel rendben lesz minden!

Nyami-nyami ma vadas lesz az ebéd, de messze van még az ebédidő......... :oops:

Szép napot, és pusza mindnekinek!!!

Kép
kis pupu

Ja Ági, én nem voltam tegnap sem szülésfelkészítőn! Ás úgy néz ki nem is fogok menni, mivel nekm nincs jogsim, Bkv-val meg nagyon kiesik, ezért nem fogok járni!
Az egyik kolegám felesége szülésznő a Jánosba, vele talizom majd szombaton, bemegyünk a párommal a kórházba, és azt mondta, hogy mindent elfog nekem mondani részletesen!
Ha gondoljátok majd beszámoló róla!!!

Amúgy képzeljétek szerintem összeszedtem valamit, mert pisilés után olyan kellemetlen , meg picit fáj az alhasam, remélem ma a doki majd orvosolja, mert nem túl jó érzés!!! :oops:

Kép
kis pupu

Lányok!
Köszi a teás infókat!

Mikegirl!
Én csak orbáncfű olajjal próbálkoztam, pontosabban nem is én, hanem apuci.Nekem kissé macerás volt elérni... SAS drogériában vettem, de szerintem bármelyik drogériában kapható. Nekem sem jött be, nagyon fájt, főleg az előző két gátmetszés helye érzékeny. Ezért úgy döntöttem, inkább még egy vágás, mint szülésig heteken át kínozni szerencsétlen alsó fertályamat. Ráadásul még akkor sem biztos, hogy megúszom a gátmetszést.

Robcsi!
Köszi, remélem így lesz. De azt elárulom, hogy nagyon be vagyok sz..va. :oops:
bee73

Sziasztok!

Megjöttem a védőnőtől.. Hiába mondtam neki, hogy hagyjuk most a mérleget, de muszály volt.. :cry: :cry: +3 kiló 4 hét alatt... :roll: :oops: :roll: Mit fogok kapni a dokitól pénteken... Múltkor már a +2 kilótól is kiakadt... A vérnyomásom meg a béka segge alatt. Hát ez van... Viszont belegabalyodtunk a számolásba a védőnővel. A korong és az uh szerint betöltött 36 hetes terhes vagyok. A doki szerint meg betöltött 34. Viszont a ciklusom hossza miatt meg betöltött 33. :lol: :lol: :lol: Röhej. Mondtam a védőnőnek, h remélem a korong szerint szülök. :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pupu, Bogi, Gazdagrétre jöttök? én fél ötre megyek oda :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ági ott mi lesz? Ha dokira gondolsz,a kkor én nem oda megyek?!

Kép
kis pupu

Szió!
csak gyors bekukk.
Remélem mindenki rendben van.
Nem tudom,hogy ki variált már rajta,de a tesz-veszen viszonylag jó áron lehet venni légzésfigyelőt,bébiőrt,mellszívót.Csak ki kell seggelni.A melszívót én megvettem,átvettem és meg vagyok vele elégedve.Fele annyi volt mint boltban.
tuza edit

Robcsi még mindig iszonyatós görcseim vannak, nem nagyon akarodzik múlni, mostmár kénytelen leszek felhivni a dokit.
Anyukám szerint jóslófájások várjak még a dokival, igy hát ugrott a mai ablakpucolás, anyu segit hétvégén megcsinálni.
A leveledre meg fogok válaszolni, megkaptam.

Viszont a nagy szenvedésben olvastam a Fitt Mama újságban, hogy zoknit mindenféleképpen húzzunk a lábunkra szülés alatt, mert nem engedi elszökni a hőt a szervezetünkből és jobban tudunk koncentrálni, nem esik le a vérnyomásunk stb.

Málnalevél teát is egeik magasztalják benne, meg a gátmasszázs olajat.

A barinőm aki pár napja szült, megesküdőtt a forró vizes zuhanyzásra, miközben a gumilabdán ül, ő igy 3 óra alatt szülte meg a 4500 grammos bébijét. Simán kitágult a meleg viztől és a fájdalamat ALIG érezte. Hát mindenkinek más a szervezete, de jótanácsnak ez sem rossz.l

Megyek tovább görcsölni
Pusz

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Én csak most találtam rátok, nem láttam, hogy ilyen topic is létezik. Eddig a 2007 nyári babákhoz írogattam. Nagy pofátlanságnak tartanátok, ha ide is bepofátlankodnék? :oops:
Itt sokkal több velünk egykorú csimota van! :D
Rólunk annyit, hogy későn fedeztem fel a terhességet: a 16. hét után... Nem volt semmi tünetem, meg a menstruációm sem volt sosem rendszeres! De amióta tudjuk, borzasztóan várjuk... :D Emiatt nem is biztos a terminus, de uh-k alapján augusztus elejére saccolják Emma babát! :D Bár én sok uh-gépen voltam már, és mindegyik mást mond... :? Pesten van az otthonunk, de Szegeden fogok szülni, mert ott a család apraja-nagyja.
Bogesz! Hát ilyet én még sosem láttam, 5 percig meredtem a képernyőre... Milyen édes az a kicsi lábacska ott! :D
Sziszike! Drukkolok, hogy bent maradjon még a Pocaklakód! Lehet, hogy Téged is ez a hülye front visel meg ennyire!

KépKép
dincuska

Üdv Dincuska köztünk!!!
Na én lassan indulok a dokihoz......DRUKK, DRUKK :lol:

Sziszike
Neked meg jobbulást, beszélj te is a manó lelkére, hogy várjon még! Látod Sabinak sikerült! :lol: Ha jobban vga ycsak akkor küldöm majd a privit! Addig is pihenni, pihenni, és végül pihenni.... :lol:

Kép
kis pupu

Ma végre válaszolt a Csákány doki nekem......
leírtam mi az aggodalmam meg a császár dolog és ezt válaszolta.,egyébként ő az oszt.főorvos ahol szülök.
[/quote]Kedves Judit!
A sómentes diéta szakmai hiba, épphogy kiválthatja a toxémiát, aminek egyébként nem tünete a vizesedés, ha a vérnyomása rendben van. A túlsúly sem toxémia tünet.
Ezek után úgy tűnik, hogy ez, ma még, egy normális terhesség, amiben jelentős esély van a császármetszésre, az előzetes műtét (hegszétválás
veszélye) miatt. Ha fekvési rendellenesség is van (haránt pl) akkor biztos, de ez csak majd akkor derül ki, mert még változhat.
Jóslás: biztos császár lesz.
Üdv
Dr. Csákány
[quote]
írta:
Ma egy édi bébit látogattam meg ,már 7 hetes....tüneményes kiscsaj.....:-)

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!
Megjöttem a fogdokitól. Valami borzalom volt! A szuri nem hatott rendesen, még azt is éreztem, amikor a nyelvemmel a fogamhoz értem. Baromira fájt, pedig én elég jól tűröm a fájdalmat. Persze bele is tört mint mindig. További 20 percig próbálta a doki kiszedni a gyökércsúcs darabot, végül azt mondta, hogy ott hagyja, elméletileg fel kellene szívódnia. Ha mégsem...azt már csak szájsebészeten tudják onnan kiszedni. Marha jó! Nem elég, hogy majdnem összecsináltam magam a fájdalomtól, még meg is " nyugtatott". :cry:

Üdv Dincuska!
Jó, hogy ránk találtál. Jobb későn mint soha... :lol:

Sziszike!
Vigyázz magadra és pihizz sokat!
A zoknis dolog igaz, csak nem mindig kivitelezhető. Én alapból lábfázós vagyok, amikor Tomit szültem természetes volt, hogy vettem fel jó vastag zoknit.Aztán burkot repesztettek hosszú ideig folydogált alám a lé, a szülőágyról addig le se szállhattam. A zoknimat pedig levette a szülésznő, úgyis csuromvizes lett volna...
A vajúdás alatti meleg zuhanyt pedig a 2. szülésemnél próbáltam, tényleg jó volt. Legalábbis nekem csak az csillapította valamelyest a fájdalmat. Mondjuk így is elég sokáig tartott...

Mindenkinek drukk, aki ma megy dokihoz!

Megyek, ledőlök egy kicsit, átkozottul hasogat a fogam helye. :cry:
bee73

Dincuska,
szó sincs pofátlanságról, üdv a csapatban! Amíg még egyben vagyunk, sosem késő. Sőt, utána sem, hiszen remélhetőleg együtt maradunk a babázás idejére is. :D

Jucu,
érdekes, amit a dokid írt, én is olvastam - igaz, egyelőre még elsősorban csak külföldi anyagokban kezdik pedzegetni -, hogy a toxémiára épphogy nem jó a sószegény diéta, meg úgy általában a terhesség alatt sem szabad csökkenteni a sófogyasztást, merthogy a nátrium is fontos anyag (arra már nem emlékszem, miért is).

italoman

Hello!

Jucu: Te a Dél-pestiben szülsz????

J.

mamiblue

Sziasztok!

Végre a géphez jutottam. Délelőtt voltam a védőnőnél (nem a körzeti, hanem a centrális tanácsadóban), nem lettem feldobva. Szerencsére a súlyom miatt nem tolt le, de azért beírta a kiskönyvbe, hogy diéta! A vérnyomásom szerinte magas (140/100), hiába mondtam neki, hogy itthon nem szokott 130/90 fölé menni soha, általában 120/80 körüli. Szerette volna, ha adok pisimintát, de mondtam, hogy sajnos most nem tudok. Különben is hétfőn voltam vérvételen, ott volt vizeletvizsgálat is, ami teljesen rendben volt. Meghallgatta a baba szívhangját is, bár úgy elbújt a kis maszat, alig találta meg a hátát, de végül meglett. Megkaptam az igazolást is, miszerint a 4 tanácsadáson megjelentem. Kérdezte, hogy mennyi gyümölcsöt eszek, én pedig mondtam, hogy jó sokat. Tanács: napi 1 vékony szelet dinnye és 1 db barack, az is inkább csak este. Na ez nem az egész napi kajám, ez csak a gyümölcs. Visszarendelt hétfőre, ahol ismét súlymérés, vérnyomásmérés és vizeletvizsgálat, ha a vérnyomásomat megint "magasnak" találja, akkor átmegyünk a dokihoz. Úgy döntöttem, hogy holnaptól írni fogom, hogy mennyi a vérnyomim és elviszem hétfőn a papírt. De nem engedem, hogy gyógyszert írjanak fel, esetleg befektessenek a kórházba, inkább kössenek rám 24 órás vérnyomásmérőt, és akkor látni fogják, hogy nem magas, csak fehér köpeny szindróma. Most jól kidühöngtem magam, úgyhogy erről ennyit. Amúgy az előbb megettem másfél nyári almát, ez jó savanykás, erre nem mondta hogy nem szabad. Ja és még annyit, hogy azért nem szabad a dinnyéből és a barackból sokat enni, mivel magas a cukortartalmuk és állítólag ez ugyanúgy megköti a vizet, mint a só. Pedig úgy imádom a dinnyét, és mire két pofára zabálhatnám (mondjuk szülés után), akkorra pedig már lehet, hogy nem is nagyon lesz. Nem is idegesítem magam ezen, mert még felmegy a vérnyomásom. Hi-hi.

Megyek még visszaolvasom a maradék 2 oldalt.

Kép
Kép
márkanyuka

Mikegirl és Dincuska: üdv a csapatban!

Kép
Kép
márkanyuka

Mandala
Vagyok... vagyok... csak fekszem rendületlenül... Mondtam a fiaimnak, hogy ki ne bújjanak, mert lefagy a fütyijük :lol: :lol: :lol:
A déli féltekén július a tél közepe... :evil:
És én annyira utálom a telet... a finom nyárból elköltözni a télbe... :roll: :twisted:

Bee
Fogorvos :evil:
Én minél előbb elmennék kiszedetni azt a bennmaradt gyökérdarabot valami normális szájsebészhez!
Vendég

hello!

Találtam egy tök jó oldalt! www.arzuhanas.com szeritnem érdemes benézni, sokkal olcsóbbak a játékok és a házhozszálltás sem drága, egyébként osztrák.

J.

mamiblue

csajok, engem a dokim nem küldött 36. heti uh-ra, se vérvételr,e se vizeletre....normális ez???!!! persze azt megint megkérdezte,hogy akkor tudom a tarifáját és felfogtam, ugye??? grrrrrrrr.................
márkanyuka, nekem is 145 volt a vérnyomásom a dokinál, de orvosnál mindig magasabb. igazából azt mondta kicsit magas. de nekem is fehérköpenyszindrómám van:) nekem is 125 körül szokott lenni....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Dimet
Ez az orvos GÁZ :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Én már régen rácsaptam volna az ajtót....
Vendég

Dimet, mi vett rá, hogy így a végére csináltál vonalzót? :lol:

Ma a kórházban én is másfél órát vártam a dokimra, aztán mire bekerültem hozzá hiába vittem a kis papírkámat a negyedét sem tudtam megkérdezni tőle. Az uh nekem is már a folyosón jutott eszembe, hogy nem kértem rá időpontot. NST-re meg elvileg 27-én kellene mennem először, akkor töltöm a 38. hetet. Ezen nagyon elcsodálkoztam, mert akinél Rékát szültem doki már a 36. héten küldött NST-re először hetente, aztán ha jól emlékszem a 38. héttől 2-3 naponta.

Szerintetek 35+5-nél 2110-es méhszáj az jó? Doki nem szólt rá semmit, hogy gond lenne, én meg igazából úgy vagyok vele, hogy ha el is kezd kinyílni ezzel se a szülésnél kell kínlódni, hanem ennyivel előrébb vagyok, vagy leszek.

Márkanyuka, nekem meg a védőnőm hajtogatja állandóan, hogy sok dinnyét egyek, mert nagyon jó vízhajtó. Egyébként ezt én is így veszem észre :wink: meg nem is bírnék ki egy napot úgy, hogy nem eszek meg egy felet :oops: A helyedben én se engedném, hogy gyógyszerrel kezeljék a nem létező magas vérnyomást.

Sabine, akkor pihizz sokat, hogy a srácok még pár hétig élvezzék a benti meleget :)

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi
A 36. héten én már nem izgatnám magam ilyen méhszáj miatt... wink:
Vendég

Judit

Igen a Dél Pestiben fogok szülni ,ez a körzeti ide mentem a Schöpfiből.
Igen az az oldal tök jó és is néztem.:-)

Dimet
Nekem azt mondta a dokim 38 héten kell vértvétel és ebben előző dokim is egyetértett vele.32 héten nének növekedést uh-val és utána meg legközelebb 38 hét .
Sztem ne aggódj.......ha közben bármiféle gond lenne vagy terhességed megkívánja több vérvétel lenne.
Köcsög ,hogy a tarifát emlegeti :-(

Márkaanyu
Vérnyomival én úgy voltam ,ha kell bogyó szedem ,mert sokkal nagyobb bajt okoz ha nem szedem és magas.De a te értékeid sztem egyáltalán nem magasak.Dokim azt mondta 160-170 nél írják fel a dopegitet,ha tartósan magas, az a javasolt.Nekem csak a legutóbb volt 130/80 nála előtte 150/100 és soha nem mondta hogy magas, mert tudja 2 -ra gyaloglok fel és dokifóbiám van.Valamint itthoni méréseimet viszem és teljesen jók.

CSajok én ma megint alig ettem valamit.Annyira nyom a bébi.ÉS nagyon nyügi voltam megint.CSodállom ,hogy a gyerekem még elvisel. :oops:
Na kiszedem a kádból mert kiabál.....

Kép

Kép
jucu

Márkanyuka,
ez a dinnyedolog nekem is furcsa. Lehet, hogy van cukortartalma, mint általában a gyümölcsöknek, de emellett annyi víz van benne, hogy bőven a vízhajtó hatása kerekedik felül, nemhogy megkötné a vizet. Én is tanúsítom, hogy jó a hatása. :wink:

Dimet,
ezt a dokit már én is rég sejhajon rúgtam volna - hogy bírod? :evil:

italoman

italoman, bírom-nem bírom, mostmár ez van :? a legközelebbi gyerkőcöt majd máshol-másnál szülöm. hátha addig levátlják a főőő-főő posztjáról, vagy nyugdíjba megy:)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Dincuska, köszöntelek a Csapatban.
Voltam dokinál, minden rendben van, a méhszáj zárt. Mondtam a dokinak, hogy tud-e esetleg képet adni, de azt mondta, hogy az ekkora bébinél esélytelen :)
Doki előtt voltam az Elefáni bababoltban, és vettem 4 db kisrucit és egy hálózsákot, hát, valami falatkák! 56-os és 62-es méretben. Mivel még mindig nem ismerjük a nemét, "semleges" színeket vettem, persze ebből elég gyenge volt a felhozatal.

Huni, ha itt jársz, írtam a mailcímedre..
Pupu, igen, arra gondoltam, hogy Te is dokihoz jössz oda, de akkor ezek szerint ő máshol is rendel...

Dimet, felháborító az orvos hozzáállása... szerintem sose késő otthagyni az ilyen alakokat. Jó, hogy ki nem támasztja a zsebét, hogy több férjen bele... :evil:

Na megyek, valami papírt nem talál Apa... együtt keresünk tovább...Jó éjszakát!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Dincuska, üdv itt, gyere gyakran :wink:

Tegnap voltunk dokinál, vett kenetet, és megnézte a méhszájat, azt mondta kinyílt, valószínű még júliusi baba lesz. Nos én itt elvesztettem a fonalat, elkezdtek keveredni a gondolatok a fejembe, és semmit nemtudok, hogy ezek után még mit is mondott :oops: Hogy, hogyan kapom meg a kenet eredményét, vagy mikor menjek legközelebb, és hogy mennyire van nyítva a méhszáj :oops: , de ezt a papíromra sem írta fel. :roll:
Mikor kijöttem, annyira elkapott a sírógörcs, úgy pityeregtem mint egy gyerek, de azt pontosan nemtudnám ám elmondani hogy miért :oops: Szegény apa, nagyon megijedt, hogy valami nagy baj van :?
A lakás sajnos már tuti nem lesz kész, szóval vagy ide a szuterinbe hozzuk a babót, vagy az anyuékhoz, de ezt a párom nagyon nem akarja :roll: Szerinte a babóval is kibírunk itt lent 2-3 hetet :roll:
Aztán elmentünk kórház nézőbe :D
Megmutattak mindent, szobát, szülőszobát, alternatív szülőszobát, csecsemőgondozót. Egy órát beszélgettünk a szülésznővel, rendkívül kedves volt, és amúgy is minden nagyon szép, és tiszta. Nagyon próbált rábeszélni az EDA-ra, de a párom meg ellenzi, nem a pénz miatt, hanem hogy gerincbe adják. Még meggondoljuk :roll: , ugyis az én döntésem lesz :shock:
Elvileg csak a tisztálkodószereimet, papucsot, és köntöst kell vinni, mindent adnak, még bugyit is :D Na de persze azért viszek mindent.
Szülés után állandóan velem lehet a baba, de azt mondták lelkiismeretfúrdalás nélkül bármikor a csecsemősökre lehet bízni.
Volt ott egy 2 napos gyönyörű kislány, Dinita volt a neve, teljesen elvarázsolta a páromat, hazáig róla beszélt, hogy milyen szép, picurka, nyúgodt, gyönyörű arca van, stb. Mondtam neki, hogy hahó, nekünk fiúnk lesz, és azt mondta, hogy biztos benne, hogy az is ilyen szép lesz :)
Aztán persze hazáig ismét pityeregtem, és annyira éberen aludtam, hogy mindig a kórházon, és a szülésen járt az eszem, de a páromnak is, mert 3.30-kor azon nevettünk, hogy mindketten ébren vagyunk, és a babóról kezdünk beszélgetni :D
Bocsi, hogy hosszú voltam, de most olyan jó, hogy elmeséltem :wink:
Megyek visszabújok az ágyikóba :D

Kép
mona76

Sziasztok!

Dincuska: üdv. :D

mona: jajj. Pihizz sokat. Reméljük hogy július végei lesz a baba, ha már ebben a hónapban ki akar jönni.

Én tegnap az auchanban vettem két kis rugit. Az egyi 1 hós a másik 36 hós. És ugyan olyan mindkettő. :D:D:D:D Olyan édik lesznek a csajok egyen pizsiben. :D:D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hello!

Mona: nemsokára betöltöd a 37. hetet, ugyhogy semmi gáz! Mikor nekem mondta ezt a doki én is kicsit megijedtem, de rájöttem, hogy ettől még augusztus közepétől is szülhetek. Volt egy csajszi a kórházban, minden fájás nélkül már 3 ujjnyira volt kitágulva, mégsem szült...legalábbis addig amíg én bent voltam!
Kérj EDA-t!!! Ha én megint először szülnék tuti kérnék!!!

Jucu: Akkor az is lehet, hogy találkozunk! Bár nem sok esélye van, mert mondom én tuti még augusztus közepén is itt fogok ülni egyben a gép elött! :)

Rita: Szépek a pizsik! Én is szoktam őket egyformába öltöztetni, olyan édik!

Robcsi: Ez az érték azt jelenti, hogy kinyílt a méhnyak, de a belső méhszáj még zárt! Szerintme ilynekor már az a gáz, ha semmi jele, hogy 1 hónapon belül szülni fogsz!

Megyek a teácskámat megcsinálom, aztán kisrucanunk mi is kicsit barátnőmékhez! neki 4 fia van! Én már tuti idegbeteg lennék mellettük! :wink:

Szép napot!
Judit

mamiblue

Sziasztok!

Nagyon koraiak voltatok ma is páran. Én csak azért vagyok már most fent (amúgy még biztos aludnék), sőt már meg is reggeliztem, mert a párom és a gyerekem mentek anyósomékhoz - a Márk ottmarad az anyósom nővérénél -, mivel szegény apósomat Kecskemétre kell vinni kemoterápiára. Mivel Bács-Kiskun Megyében laknak, ezért nem Szegedhez, hanem Kecskeméthez tartoznak. Igaz hogy Mélykútról Szegedre van közvetlen buszjárat és kb. 1,5 óra alatt be is ér, addig Kecskemétre sem vonat, sem busz nincs, és ráadásul még messzebb is van. Köszönhetjük ezt a eü reformnak. Így mindig autóval kell vinni a kezelésre apósomat, amíg a párom szabin van addig ő viszi, utána pedig a sógornőm.

Mona: szerintem ne aggódj, az biztos nem tesz jót. (én is jó tanácsokat tudok adni, hiszen én tegnap már azon beparáztam, hogy mi lesz ha jövő héten magas lesz a vérnyomim és kitalálják, hogy befektetnek, van még egy csomó vasalnivaló, valamint még nem mostam ki mindent a picinek, semmi nincs összekészítve stb.)

Pattogó: nagyon édik a pizsik, jól fognak mutatni benne a csajszik, majd kérünk képet használat közben is.

Jelentem tegnap sikerült mindent visszaolvasnom, bocsika hogy nem reagálok, de 10 oldal volt, így utólag képtelenség, van ami pedig már nem is aktuális.

Ma sok mindent elterveztem, nem tudom mennyit tudok belőle végrehajtani. Először is a wc-ket kellene rendberakni, aztán felmosok, majd vasalni szeretnék, ja és rizsfelfújtat sütni. Most már tényleg muszáj lesz nekiállnom, nem halogathatom tovább, a végén tényleg cucc nélkül megyek a kórházba. De azért ma még jövök.

Kép
Kép
márkanyuka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: