még nem akarom elkiabálni, de eddig bejött a CSA(ládi)NA(pközi)!
egy saroknyira van tőlünk (bármikor gyalog/babakocsival is mehetünk), a teraszról átlátok a játszóterükre
van egy csodálatos fajátszójuk, nagy kert, meg kis házikó, hinták, csúszdák, tornyok, fajátékok, homokozó, meg egy saját ugrálóvár... a napközi itt is egy átalakított lakás, de ez TÉNYLEG gyerekbarát (megfigyeltem, az összes konnektor be volt dugaszolva

de még a fürdőszoba is épp olyan volt, mint az oviban)! és nagyon kellemes, vidám, színes, a falon egy nagy mesejelenet, sok szép kisbútor és olyan szuper játékok, hogy még én is szívesen beálltam volna játszani
Istit helyből lenyűgözte, hogy zenét hallgattak játék közben
A gondozónő itt is bent lakik (övé az egyik szoba), szimpi 30 körüli lány. Barátságos volt, de nem az a nyali-fali típus, amit nem állhatok, és miközben beszélgettünk, azalatt is nagyon figyelt a gyerekekre és szépen határozottan irányította őket, normális hangon+módon magyarázott nekik, ami nekem maximálisan bejött. Ránézésre nem csak a kisugrázása, de az idegei is jók
Összesen max 12 gyerek lesz, két gondozóra, és kiderült, hogy az egyik szomszéd kisfiú is oda fog járni
Ami a legjobban tetszett, hogy itt végre foglalkoznak a gyerekekkel, van torna, mondókázás, közös zenélés, kézműveskedés (épp színes papírokat hajtogattak), és végre ez nem csak egy gyereklerakat, viszont nem viszik túlzásba sem, angolt pl nem tanítanak
Szóval elsőre mindkettőnknek nagyon bejött, Istit alig bírtam elvonszolni haza, anyira belemerült a játékba, az egyik kislánnyal még táncoltak is
Holnap reggel 9 körül viszem, és délre megyek érte, azt még meglátjuk, hogy szeretne-e ott ebédelni, és bármi van, telefonálnak, 2 perc alatt el tudok menni Istókért
Az sem rossz, hogy ez feleannyiba kerül, mint a másik, lepukkant rémség a főút mellett... havi kb. 30e-ből kijön a heti 3 egész nap, amennyire én gondoltam Istit elvinni, ill. ha még ezen kívül is be akarnám adni, akkor 600Ft/óráért vigyázzák meg. Az ebéd is csak 300 Ft, nem 700, és milyen irónikus: azt eszik, amit a szomszédos oviban főznek - ahová minket még vagy másfél-két évig biztos nem vesznek fel