A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Küldjétek már erréb isazt a lehülést meg esőt mert itt még 28 fok van!!! Hogy fogok én íg megszülni hogy még a front is kikerül :D Viszont a csajokkal 10-ig aludtunk, délután 5-re megyek NST + UH ra. Utána kiderül mi lesz. Ahogy látom egy babát se hozott még a hüvös, pedig sokan szeretnénk lassan osztódni.

Bori lesz ez még így se.... Gréti is csinált olyat hogy lefosta a nagyanyját a hátam mögött mert nekem sikerült kitérnem, de mamát felkészületneül érte a dolog. Zsani csak a falat meg az ablakot tisztelte meg.

Anyós: Mikor Grétit vártam már túlhordtam egy héttel, mikor is anyósom felhívott hogy császároztassam magam megfele, mert ha nem ő beszél az orvosommal hogy szedje ki a gyereket. A sztorihoz hozzátartozik hogy 20 évvel ezelőtt neki isszületett egy kislány március elején aki még a kórházban meghalt bakteriális fertőzés miatt, és kitalálta hogy biztos mi is így járunk. Utána még volt egy olyan húzása hogy kijelentette hogy neki nem tetszik a Gréta név ezért Zsófiának fogja hívni. Na ekkor beszélgettem el vele, hogy ha látni akar még minket akkor megtanulja a gyerekek nevét, és úgy is szólítja őket és elfelejti az ilyen piszkálódásokat. Most ezzel a terhességgel kapcsolatban nem is hív minket. Már tudja hogy majd szólunk ha lesz valami.

Nadine
KépKépKép
nadine

Kis jókedv csináló: Kép
Vendég

Akinek már elege van a nagy pocóból, lehetne rosszabb is...

Nadine csak keményen! Nem semmi ez a Zsófizás!
Bori nektek meg gratulálok, olyan undi dolog az a köldökcsonk!
Vendég

megjöttem,minden ok igaz megnyitotta dokibácsi a méhszájjat hogy a magzatvizet megtudja nézni.nem volt kellemes....
holnap újra megyek és a jővőhéten kell befeküdni ha addig semmi fejlemény.
megyek pihenni mert kicsit görcsöl meg vérzik odalent.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora! Lehet, hogy holnapra ebből baba lesz. Vagy még ma este? Drukkolok Nektek!

Nadine! Nálad van valami fejlemény?

Tücsi
mtücsi

Esztora, nagyon fájt? Vett is vizet vagy csak bevilágított? Nekem csütörtökön lesz, de azt mondta csak megvilágítja és úgy nézi, de én attól is be vagyok fosinkózva! :?

kispiskóta

Esztora: Ha már megvan picit nyílva, akkor kapd el apát, mert igazán akkor hatásos a módszer ha minimálisan is, de nyitott a méhszáj... :wink: Tudom, hogy az embernek ilyenkor már a szex a háta közepére se hiányzik :roll: .... de a cél érdekébe... :wink: :lol:
Hajrá hajrá nagyon drukkolok!!++++++++++++++++++++

Én ma nem vagyok olyan szarul (lelkileg), egész jól elvagyok így bálnaként... :lol: Csak nagyon fáj amikor mozog, komolyan azon dolgozik bent a béjb, hogy szétnyomja a csontjaimat, legalábbis úgy érzem :shock: :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Esztora! Hű-ha! Ez már elindíthat valamit!
Nekem akkor csinált ilyet a doki, amikor már folyt a magzatvíz. A méhszájat akarta megnézni, utánna nekem is vérzet. Kibírható, ne izguljatok. És ha ettől elindul, már nem baj... :D

Orsi! Tök jó ez a kép!

Bori! :D Ez ismerős. Egon is művel ilyeneket. :P

Nadine! Küldöm az esőt! :wink:
molkata

Zsú: Vizet nem vehet, mert akkor megreped a burok... Csak kukkol. Kb olyan mint egy sima vizsgálat (kacsával) nem vészes :wink: Óvatosan felhelyeznek egy steril csőszerű akármit, aminek a végébe kis lámpa van beépítve, ami bevilágít és azzal megnézik, hogy tiszta-e a magzatvíz. Túlhordás esetén ezt (itt szegeden) minden másnap nézik!
Nem kell tőle beszarni, csak akkor fáj, ha a méhszáj még nincs nyitva és kézzel tágítgatják. Az nagyon tud fájni viszont, de maga az amnioszkópia, nem annyira vészes :wink:
Kellemetlen, de kibírható!

ceniko
Szeged

Zsú itt is világítás volt.nem volt vészes a "nyitás" nem is fájdalmasnak mondanám inkább olyan természetellenes érzés de most elég kellemetlen.
minden másnap nézik majd nekem is.

Bridzsi

Kép
esztora

Na Hi!
Már megint akkorát aludtam..

Huu basszus én is szeretném megúszni a magzatvíz vizsgálatot...
Amúgy lehet a sima vizsgálatottól is kis vérzés mert ilyenkor már megrepedeznek a méhszáj hajszálerei (szülésznőm mondta)

Bakker..és ilyenkor megvilágítják a kisbabát, szegényke..a szemébe világítanak..neem akarom!!
Hányadik hétnél csinálják ezt?? 40-ik hét után????????

Amúgy tök jól vagyok.

Nadine!
Baszki ez a Zsófizás..na neeee!! az emberek mindenen túlmennek..hihetetlen..

No, kezdődik az Atit hívogatás..amikor én ki vagyok kapcsolva :twisted:

Ja tegnap anyukámat hívta az egyik régi, ex barátnőm..mert én ne vettem fel és nem is hívtam vissza..hogy mi van már, aggódik értem..faszomkarate :twisted:
torolve_20131003125716

Most hívott a nagyim, előtte a barátnőm, mindenki mellettem áll, és kér, hogy ne legyen rossz kedvem, mert az rossz a bébnek is, de sajnos még mindig rohadtul sírhatnékom van, nem tudok ezzel mit kezdeni. Totál kész vagyok... A terhességem alatt a negyedik orvosnál tartok, aki majd a műtétet csinálja, és nem is ismerem. Azért ez elég szar. Főleg ilyen háttérrel, ami ez a vér izé. Mindegy, biztos lesz valahogy. :cry: :cry:
Semmihez sincs kedvem. :cry:

Kép
zsuzsi**

No nem panaszkodom..nem vagyunk egyformák de szerintem alapvető intelligenciához tartozik, főleg aki szült már, hogy az utolsó napokban nem hívogatom, nem smsezek mindennap..úgyis jelzem ha történés van..
(van aki ezt tiszteletben tartja de úgy látszik van akinek ez smafu
)
torolve_20131003125716

Zsuzsi: tegnap este beszéltem a szülésznőmmel telefonon. És panaszkodtam neki, hogy extra sokat bőgök az utóbbi pár napban, és nem igaz, hogy ezzel nem teszek kárt a bébiben, mert depis vagyok meg minden. Jobb lenne neki is, ha már kijönne, mert akkor nem lennék ideges....
Na és akkor mondta, hogy nehogy azt gondoljam, hogy a sírással rosszat teszek neki, mert a sírással legalább kijön a feszültség. És megkönnyebbül az ember lánya...Úgyhogy az a jó, ha ki tudjuk adni magunkból a feszkót :wink:
Úgyhogy csajok tessék bömbizni :lol: :lol: :lol:
Kitartás neked :wink: +++++++++++++++++++++++++++++

Manó: Küldtem neked privit homeóóóóó ügyben :wink:

ceniko
Szeged

Ez nem semmi, lefeküdtem egy kicsit tévzni, erre úgy bealudtam, hogy csak na....11- 13 óráig nyomtam a szundit. Mi lesz így éjszaka?! No mindegy, ez most jól esett. Ráadásul a lábamról is lejjebb ment a víz, de érdekes, inkább csak a jobb lábamról, a bal még most is ducibb. Hogy mitől van ez?!

Mindjárt visszaolvasok, hogy mi történt a szundi alatt, de most fő a tésztám, mákostészta lesz.... Gurgi jó ötletet adtál...mióta írtad, azóta odavagyok, hogy ennem kell :wink:

Kép
Kép
moni1973

Moni!
Nyami hamiiiiiii..

Éhes pici poci :P
torolve_20131003125716

jajj moni! múltkor elfelejtettem megdícsérni blankádat..nagyon szép kiscsaj..igazi nőcis..hm..asszem nagykorában megfordulnak majd utána a pasik..azok a szemek.. :lol:
torolve_20131003125716

Zsú: én már megjártam a táncomat! :wink: minden rendben fájások gyakoribbak, kb. 2 percenként vannak (nem érzem még mindig) de össze-vissza nem rendszeres, csak sok... :shock: Babóval minden rendben, elaludt közben a drágám, úgyhogy keltegetni kellett, akkor meg elkezdett csuklani, és az egész szülőszoba ezen rötyögött....

A vonalzóm tényleg érdekes ezt a múltkor is megjegyeztem már, júl. 15 -re vagyok kiírva, tehát az 5 nap?! Akkor meg hogy lehetek 38 hetes???? FAszomkarate!

Enikő: homeós bogyók (bocsi most jutottam el ideáig)
szülés előtt:
a Callophyllumot CH5 szedem (napi 1x5 golyó) (minél kisebb a szám, annál kevesebb a dózis) - méhszájtágító
Arnica CH 9 (vérzéscsillapító) napi 1x5 golyó
vajúdás (szülés megkönnyítésére):
Callophyllum CH 5 felváltva 10 percenként 5 golyó Cimicifuga CH 5
szülés után:
Arnica CH 15 (sebgyógyító) 2x5 golyó

Én olyan álmos lettem, és szalad a lakás, de mindegy majd megcsinálom később, most lefekszem kicsit szunyálni, jók legyetek addig is! Pusszantás

Andrea
Kép
kindernay

halihó

újra itthon :lol: nyugiban :lol:

Kati, még jó, hogy bementél! Jobbulást!
védőnéni mesélte, hogy volt már olyan, hogy annyira begyulladt valakinek, hogy nem csak vörös lett, de be is gennyesedett! és meg kellett nyitni! :shock: szóval inkább többször be, minthogy nagyobb baj legyen!

Bori, ez szupi! tényleg kis komótos a gyerkőc, nem siette el!
ezek szerint ne adjak arra, hogy mindenhol 5-6 napot írnak!

Esztora, azért jó, hogy még nem kell befeküdnöd!

mai Nst: borzalmaaas! helyettes volt, és "csöppet" csúszott csak mindenki! faszomkarate erre a nő még ott is hagyott minket, nem csoda, hogy csúsztunk...

amúgy rendben van minden, megismerkedtem egy kismamival, egy napra vagyunk kiírva, már anesztesnél is összefutottunk, ő is faros-császáros

na de a lényeg:
-pétek 12.00 nst
-kedd 7.00 vérvétel, utána nst
-szerda 10.00 befekvés, ha még nincs addig eksön

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

ja, és elvileg adnak időpontot a legközelebbi csüt-re vagy kedd-re, ha épp van még hely, ha nincs akkor így jártunk...

lynia-

Üdv!

A szombat óta született kisbabáknak és szüleiknek gratulálok!

Talán ma aludtam a legrosszabbul, hajnalban arra keltem, h tiszta izzadt az arcom, és olyan a hasam alja, mintha menseszelnék. Délelőtt volt vizsgálat, méhszáj még zárt. Furi az egész, m a 29. hét óta c 1000 vagyok, és mégsem nyílt ki. Nst rendben van. Hétfőn elutazik a dokim, ha addig nem szülök, átad másnak, vagy megvárjuk, h visszajöjjön. 20-án már itthon van, én pedig 22-ére vok kiírva. Azt mondta, h lehet, h a mostani front megteszi a hatását. Délelőtt már tele volt a szülőszoba. Mégis jó lenne vele szülni, már mindent tud rólam.

Rózsáról nem tok semmit.

Zsuzsi: én rh- vok, és volt egy időszak, amikor még ezen felül nem azonosítható ellenanyagot találtak. Ami kb egy hónap múlva elmúlt, de ráírták a papíromra, h nem jó a sima 0 rh- vér vérátömlesztésnél, hanem vmi extra masszát kell kapnom.

Kinderke!
2 percesek, ez igen!
Jól van, pihengessél táncoslábúkám..

Emi!
Akkor meg van a menetrend, azért ez valamennyire megnyugtató sztem, fel tudsz rá készülni lélekben.

Látom bejött a faszomkarate! Jól van..ezaz..ezt már bevezettem itt-ott

Huu de várom már a holnapi NST-t...jippijéé
torolve_20131003125716

Lányok a mi babáink nagyon extra-különleges gyerkőcök..semmilyen frontra nem érzékenyek..szerintem összebeszéltek, simánszki.
Kép Kép
torolve_20131003125716

ja Gurgi, aztán majd 1 napra betermelünk 5-6 babót! :lol:

lynia-

Gurgi! A 2007.07.13. péntek szerinted szerencsés a babáknak, vagy inkább beszéljük le őket, ha lehet?
Tücsi
mtücsi

Mingyó potyognak a bébek! :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Bár... 1-2 baba lehet hogy ilyet játszik! :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Kata, szegény! :cry: Akkor pont megcsíptetek egy mellgyulladást , mielőtt kialakulét voléna.

Basszus, ez az egyik, amiért utálom az egész szoptatás témát, nekem is volt több kórházmenetem miatta! :shock:
A 2-3. valamint az 5-6. hét körül a legesélyesebb, úgy tudom, mert akkor van ismételt tejbelövellés.

Zsuzsi, én a 37., a tesóm a 38. héten fordultunk meg. Harántfekvéses voltam előtte, ő meg talán faros. Ő ahogy megfordult, el is folyt a magzatvize anyukámnak...
Hátha hátha!

Bori, akkor túlestél a felavatáson! Egyszer én is arcon lettem... f*sva ...

Hú, Nadine, anyósod beszólása durva a Zsófi névval kapcsolatban! :? Nálunk is megvétózott anyós egy nevet, úgyhogy ha lesz végre nevünk sem kötjük senki orrára, majd megtudják , ha mexületett.

Esztora, eddig zárt volt a méhszáj? Mert ha megpiszkálta a doki, lehet az be fog indítani valamit!
De szemét dolognak tartom, ha kézzel tágítanak! Szüléskor nekem is volt világítás, de akkor már másfél ujjnyira nyitva volt.

Tényleg, akik már szültetek: mindig megvilágítják a magzatvizet, ha még nem fogyt el a magzatvíz?

KépKépKépKépKép
uxi

Jajmár, nem akarok nyavalyogni, de annyira szeretnék enni egy kis töltött káááááápoooosztááááát!
Vagy valami jó nehéz húsos ételt!!!

Küldjetek légyszi, nyitom az ablakot! :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Bori: Andrisropi.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma az én kis drágám is alakított! Nem túlzok... A válláig ért a kaki reggelre! Esküszöm nem túlzok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fürdéssel inditottuk a napot! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mákostészta, tusolás, hajmosás letudva....

Gurgi: köszi, olyan jól esik hogy dícséritek Blankámat. Mert ugye az csak természetes, hogy nekem ő a legszebb, de annak örülök, ha más is szépnek látja.

Emi: ez már tök jó, hogy tudsz előre mindent, így kérem lehet kalkulálni... és ha addig nem születik meg, már a jövőhét szerda is olyan közel van...de jó neked :wink:

Orsi: az én véleményem az, hogy azért valamilyen mellszívót szerezzél be. Mert az borzalmas, amikor bekeményedik a cici, még feküdni/aludni sem fogsz tudni. ( azt a keveset sem, amit a babó engedne) És képzeld el, ha mindez éjszaka történik, akkor mit tudsz csinálni?! Ha csak a kórházban nem tanítanak meg profi módon kézzel fejni, én azt tanácsolom, hogy érdemes legalább egy kézi mellszívóra beruházni. Szerintem... de biztos vannak ellenvélemények is, gondolom nem törvényszerű, hogy bedurranjon a mell.

Andi: nem semmik a fájásaid... ez már gondolom jó jel. Jó alukálást neked, én már letudtam a mai szundit.
Már olyan sokszor akartam írni, de mindig elfelejtem, hogy nekem is megjött a lenmag hatása, gondolom kellett egy kis idő, hogy hasson :wink: :D

Most elmegyek gyógyszertárba, egy homeós bogyóért. Legalább levegőzök egy kicsit, ma még ki sem dugtam az orrom a lakásból.

Sziasztok.
Móni

Kép
Kép
moni1973

jaja, jó, de annyira nemtok még kalkulálni, csak nagy vonalakban, mert ha szerdán bemegyek, másnapra tuti nem lesz időpont, aztán utána a következő kedd jön, az +1 hééét :shock:
na de bízom benne, hogy a befekvésre nem kerül sor, addigra beindul...

válláig kakis hihihi :D alig várom! :lol:

lynia-

Andris köldökcsonkja a 10. napon lepottyant. :D :D :D
Egyébként Nálunk az a trendi hogy akkor fossa tele a pelust mikor épp kicseréltem. Alig hogy ráadok mindent, jön a vörösfej effektus és durr bele! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Név: Peti fiam Patrik lett volna, de Apu kérte hogy találjunk valami emberit, mert nem akar gondolkodni az unokája nevén. Most Andrisnál anyám találta ki hogy a Noel név az egy hülyeség. Mondtam hogy ha látni akarja akkor szoktassa hozzá magát!!!

Anyós: Az enyim anyós alkoholista volt, leépült totál. Ennek 9-10 éve. Azóta nem piál, egy otthonban van. Sógorom most hozza majd haza végleg. Látni szeretné az unokáit, igy van egy kis harc Apával. Apa megtiltotta. (nagyon haragszik az anyjára és nem akarja összezavarni a gyerekeket) Szerintem viszont ennyit azért megérdemel. Mégis csak az anyja! Akármilyen is! Vagy rosszul gondolom?
Vendég

Ettem kolbászos melegszendvicset szalonnával, de ugyanolyan éhes maradtam.
Bakker, csak egy nyers csirkemell van a fasgyasztóban, sehol semmi hús itthon. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

uxi ismerős :(
habár én annyira megkívántam a paprikát, hogy ma ebédre egy jó kis szalámis paprikás szenyót ettem, meg tudtam volna halni érte!
(most meg leadom a rendelést anyumnak egy jó kis reszteltmájra! :lol: )

lynia-

Emi, én most épp tejfölt eszem magában, ezt talátam itthon... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: Bakker! Itt ülök én is 1 nagy dobozos tejföllel! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

mintha csak magamat látnám! :lol:
én is lusta vagyok összeütni valamit, igaz épp miből sincs, mert a boltig is lusta vagyok elmenni, szóval a maradékokból élek!
én de. a lekvárra cuppantam rá :lol:

lynia-

mint minap is ideültem gép elé anyósféle cseresznyelekvár féleséggel, és mire észbekaptam, alig maradt, erre este Szili veszi elő és :shock: , én meg sunyiztam :roll:

lynia-

Uxi
Anyósomék nem tudták előre egyik gyerek nevét se. mindegyik Dafné mukanév alatt futott :D Most is csak azért tudják mert Zsaniéknak Petraként emlegetjük és a csajok is úgy beszélnek róla hogy ez már a Petráé lesz, meg így Petra úgy Petra. De azért anyósom a férjemnél bepróbálkozott hogy nem lehetne mégis Zsófia az csak egy kicsit bosszant hogy 3 lánya született, és egyik se lett Zsófia, sőt mindegyik lány nevében szerepel a Mária valamilyen formája.... hát nekem ne próbáljon bele se szólni

Annee
Hát nem tudom, az én anyósom azért em ennyire gáz, ő csak a szimplán jobban tudom mint mások kategória. De ha már nem iszik akkor egy próbát megér, max ha nem jön be többet nem mentek.

Lányok itt még mindig 25 fok felett vana hőmérséklet.... Hol a front meg a hideg meg az eső se esik..... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Na megyek készülődök a dokihoz, anyum meg aggódik hogy vezetek be Debrecenbe... hát úgy mint a múlthéten :D

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine, esetleg legyen Zsófiamária :wink: !

KépKépKépKépKép
uxi

Én pedig egyfolytában édességgel tömöm magam, de ez a mennyiség már szinte kórosan sok! De nagyon jól esik. A fiúk még jó, hogy nem látják, különben kitörne a forradalom. Ráadásul az ő csokijukat eszem! Na,szép kis anyuka vagyok, mondhatom. :?
mtücsi

Esetleg e kettő kombinációi, pl. Zsória, Máfia stb... :wink:

Annee, én már a felét benyomtam egy 450 grammosnak! :D :oops: :wink: Bröhöhöhö tejfölt nassolok, ilyen sem volt még! Lehet pizzát kéne rendelni. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

jajj istenem, nekem ez már sok :D :D :D
tejfölök és a gyerekek csokiai!
igaz én meg tegnap nem vallottam be a jégrémet a párocskának :roll:

nálunk szerintem több baj lesz az én anyámmal sajnos :?
mikor Lilit mondtam neki, akkor elkezdte minden telefonnál kérdezni, hogy hogy van az Adél? na jó, de poénosan! aztán csak Maja lett, szóval Adélnak lőttek, habár amúgyis!

lynia-

pizzarendelés, hmmm kórház mellett meki, na csak az tartott vissza, hogy kb ezren álltak sorba!

lynia-

Szerintetek a kórházban lehet majd pizzát rendelni?

Ma nagyon egy síkon mozog az agyam... kaja :oops: kajakaja

KépKépKépKépKép
uxi

Esztora! Nálad mi a helyzet? Vannak fejlemények? Drukkhegyek :D :D :D
Tücsi
mtücsi

KinderAndi: Köszi a homeós infókat :wink: Cupppppa értük :D

Voltam fodrásznál, tüsi lettem :oops: ,most épp hajatfestek démoni vörösre. Cép akajok lenni a szülőszobán, hogy a fiam egyből belémszeressen :D :lol: :lol: [/b]

ceniko
Szeged

Huh!

Mtücsi!
Péntek 13 jó nap lesz, szép fényszögek vannak és ráadásra a hold kap egy olyan fényszöget, ami hirtelen előcsalogathat jó pár babát..persze ez is egyéni..

Annee!
De drága a kis fostos fiad, vállig..nem semmi..ezt hogy tudják produkálni? :roll: akkorát robban a pelusban, hogy feltruttyan odáig..háhá

Anyóstéma: hát igen, ennyit megérdemel az anyósod, én most picit sajnálom pedig nem ismerem a történetet..de ezt a kis örömet ne fossza meg tőle a férjed..akármennyire is haraxik rá.

Emi!
[size=x-small]Lekvár sunnyogóóóóó :lol: ez tetszik
Én is szoktam ilyet csinálni, nem kajával..hanem ha vmi. rossz fát teszek a tűzre..itthon..
Mondjuk én arról vagyok híres, hogy lejtem, összetöröm, összemaszatolom, stb..Nálunk Ati a hifi cuccaira nagyon kényes, huu asszem a múltkor neki vágtam a porszívócsővét a drága fa kiképzésű hangfalának véletlenül és mintha leütődött volna egy kis darabka de nem szóltam..
:oops: [/size]

UXI!
A csirkemellből csodákat lehet művelni!
Vörihagyma olajon, rá a csirkemell kockák befűszerezve+ hozzádobsz egy konzerv borsót vagy gombát, kukoricát, tejföl+mustár..bors, stb..vagy paradicsomosan csinálod meg..
Aztán rizzsel, tésztával, sültkrumplival hamizzátok..
torolve_20131003125716

Na én bedobok egy diétás palcsit..(dehogy diétás) :oops:
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: