[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Fabrika, Vacskamati: köszönöm!

Még egy jutott eszembe: a VIII. kerületnek a születési anyakönyvihez mikori házassági anyakönyvi kell? Tudom innen a netrõl, hogy van ahol 1 van ahol 3 hónapnál nem régebbit kérnek. (Nem ebben a kerületben esküdtünk, és 10 éve)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szia Ildi!

Ha a párod személyesen megy be a születési anyakönyvi kivonatért akkor elég az eredeti (házássági) példányt bevinnie magával. Ha ez nem megoldható, akkor 3 hónapnál nem régebbit kérnek.

Fabrika
fabrika
 
 


Fabrika!
Köszi!!!
Ildi

Ildi
pildi
 
 

 
 

Gyermekágy: új szelek, új orvosok, jobb hangulat. Hazabocsátás szülés után 4. nap (szülés napja elsõ napnak számit Kép), császár után ui számolva 5. nap.!!! Osztályvezetõ orvos Ádám dr, fõnõvér Gizike. Nõvérek kedvesek, segítõkészek. Hát igen helyhiány az van néha... Amikor én szültem épp telt ház volt, de megoldották, hamar az osztályra kerültem. Népszerû hely, iszonyú sok szülésre kicsi ez az osztály. De mindenki ahogy lehet, idekerül.
Névtelen
 


Sziasztok!

Januárban olvastam egy újság mellékletben Fellegi Ádám koncertjérõl, melyet várandós kismamáknak illetve magzataiknak rendeztek itt a Klinikán. Akkor 2 alkalomról volt szó. Sajnálgattam, hogy épp nincs baba a pocakomban. Azóta (március 3-ai újságban) újra olvastam errõl és az utolsó mondat így hangzik: "A csütörtökönkénti, ingyenes magzatkoncertekre minden kismamát várnak a SOTE, Baross utcai I. Számú Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikán." Nos azóta van egy újabb kis "mazsola" a pocakomban érdekelne ez a dolog. Tud vagy hallott valaki errõl valami konkrétabbat? Legutóbb, amikor odajártam, akkor csütörtökönként voltak az elõadások. Most párhuzamosan megy a kettõ? Vagy pontatlan a cikk, mert nincs minden csüt. koncert? Vagy az elõadások vannak más napokon?

Évica
Évica
 


Szia Évica!

Fellegi Ádám koncertje minden csütörtökön 16.00 órakor kezdõdik, egy félórás elõadás és után van a kismami tanfolyam. Egy teremben van és bárki bemehet meghallgatni. Nagyon kellemes és a babusok is élvezik.
Az elsõ emeleten lévõ tanteremben tartják, ha kicsit késel, akkor a 2. emeleti bejáraton tudsz bemenni.

Gratulálok a Pocólakódhoz. Hugi
hugika
 
 


Szia Hugi,

Köszi az információt és a gratulációt Kép! Bár a Pocaklakóm még csak mazsola méretû -11 hetes-, de kíváncsi vagyok a hatásra én is. Ezek szerint Te már voltál? Mekkorák vagytok?
Évica
Évica
 
 


Sziasztok!

Évica, mi a 31. hetet tapossuk. Pontosan nem tudom megmondani, hogy 30. hét + x naposak vagyunk. A lényeg, hogy egyelõre minden a legnagyobb rendben a Pocólakóval, aki nagyon kislány-gyanús, apukája legnagyobb örömére.
A kórházról hallottam negatívumokat és pozitívumokat is. Nincs két egyforma vélemény, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hol szeretne szülni. Egy biztos, hogy a csecsemõsökrõl csak rosszakat hallottam eddig mindenkitõl, tapasztalatom még nincs. Ha túl leszek rajta, akkor leírom, hogy velem hogy viselkedtek.
Ami nekem nagyon lényeges, hogy az újszülött ellátás az országban magasan itt az egyik legjobb. Én csak túlélem, de a babusnak nehogy valami baja legyen és ne tudjanak rajta segíteni, akkor más kórházból is ide hoznák át. Ha itt vagyunk, akkor elõbb tudnak rajta segíteni, de reméljük nem lesz rá szükség.

A koncerten voltam, nem rossz. Én nem vagyok kimondottan komolyzene rajongó, de a zongorát nagyon szeretem és nekem tetszett. Az tény, hogy szoktak lenni köntösös kismamik is, akik biztos, hogy az osztályról jönnek, de egyébként sem vagyunk nagyon kevesen. Lehet, hogy még az elején nehezen idult be.
Én még dolgozom, úgyhogy csak ritkán tudok elmenni a 16.00 órás elõadásra, de ha módom van rá, akkor ott is vagyok.

Szép napot mindenkinek, végre itt a tavasz. Olyan gyönyörûen süt a nap!!! Hugi
hugika
 
 


Sziasztok!

Pocok, köszi az infókat! Csütörtökig még reménykedem, aznap hegvastagságmérés, utána kiderül, hogy van-e értelme tovább reménykednem az intenzív kihagyásában.

Koncertet én még nem próbáltam, dokim mindig csütörtökre hív be, így én egy emelettel lejjebb üldögélek olyankor...

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok,

Pocok, Hugi, köszi a véleményeket a koncertrõl. Azt hiszem legalább egy próbahallgatást megérdemel a dolog, pláne, hogy nem vagyok ellene a komolyzenének. Majd meglátjuk illetve meghallgatjuk. Ehhez kapcsolódóan tudna valaki egy listát küldeni, hogy melyik csüt. milyen elõadás van? Elõzõ babavárás alkalmával nem tudtam mindegyikre elmenni és ha már zenehallgatás ürügyén ott leszek, akkor olyant hallgatnék meg, amit még eddig nem.

Hugi, szépen növögethet a kislány-gyanús pocakod Kép. Mi tegnap láttuk (I. UH) a már nem is mazsola méretû kistesót. 44mm-es és tökéletesen mûködik. Remélem tartja a formáját!
Jól értem, Nálatok elsõ baba? Vagy csak az itteni csecsemõsökrõl nincs tapasztalatod? Nekem már van, mert az elsõ gyerkõc itt született 2002. januárjában. Valóban ahány ember annnyi vélemény lehet, hiszen mindannyian másként éljük meg az eseményeket.Én csak utólag találtam meg ezt a fórumot, sok panaszt is olvastam. De elõre semmi ismeretem nem volt a kórház ezen részérõl. Azt hiszem nem is volt baj, mert nem aggódtam semmin elõre, nem voltak elvárásaim. Talán kicsit túl naivan is mentem?! Szóval én a csecsemõsökre (egy kivétellel) nem panaszkodnék. Igaz, hogy nem jelentkeztek soha a segítséggel, de hát azért van szája az embernek, hogy kérjen. Én mentem, kérdeztem, kértem és jöttek, mondták, segítettek. És mosolyogtak! Bár lehet, hogy én lebegtem néhány centivel a föld felett a boldogságtól (nagyon szép szülésünk volt!) és onnan másként látszanak a dolgok...Kép
Ettõl függetlenül azért kíváncsi leszek Hugi, a véleményedre! Kívánom, hogy cáfolhasd a sok negatívumot!

Ildi, mikor lesz a nagy nap??

Pocok, nagyon édesek a lánykáid! Írok majd e-mailt, mert látom "kicsi-pici cipõben" jártok. Nálunk kicsit nagyobb lesz a korkülönbség, de még így sem érjük el a két évet. Érdekelne néhány dolog. Talán este tudok írni, mert ébredezik az egyelõre egykénk, és át kell vinnem orvoshoz, mert reggelre belázasodott és köhög Kép

Kellemes napot mindenkinek!
Évica
Évica
 
 


Egy hónapja született akisfiam a klinikán, csak megerõsíteni tudom az eddig leírtakat: az intenzív tényleg szuper, már amennyire szuper lehet valami, ha az emberbõl 5 csõ lóg ki, és felállni is alig bír. A nõvérek nagyon rendesek. Az orvosommal és a szülésznõvel is maximálisan meg voltam elégedve. A gyerekágyas osztály viszont! Gyakorlatilag semmit a világon meg nem mutattak. A friss anyukákkal való foglalkozás abból állt, hogy naponta belöktek 2 pelenkát, valamint, hogy meghatározhatatlan idõközönként berontott valaki a szobába (kopogás nélkül), hogy vagy nekem adjon egy szurit a fenekembe, vagy a gyereket kapja ki a kezembõl, hogy elvigye fürdetni, vizsgálni stb. Ha meg az ember kérdezni akar valamit, kb. úgy érzi magát a csecsemõs nõvér ill. orvosi szoba elõtt ácsorogva, mintha vm. szociális segáélyért kellene kuncsorognia valahol. Lehet, hogy ezért azért volt, mert kétágyas szobában voltam, és valahogy kiestünk a látókörükbõl. Nyilván 4 embernek hatékonyabban el lehet mondani egyszerre a dolgokat, mint 2-nek ugyanannyi idõ alatt. Javasolni kellene nekik, hogy nézzék meg ki az aki elsõgyerekes anyuka (mint pl. én), ezt úgyis látják a kül. betegpapírokon, és rájuk kellene nagyobb figyelmet fordítaniuk. Óriási szerencsém, hogy a szobatársam - foglalkozását tekintve védõnõ - mutatott meg jópár dolgot. A szoptatással szerencsére nem volt gond, bár elõtte is valahogy egészen természetesnek vettem, hogy nem is lehet vele gond. A kórházban egyébként a csecsemõintenzíven egy nõvér segített az elsõ szoptatásnál. Aztán megértettem, hogy miért panaszkodnak annyian, hogy nem megy a szoptatás: akinek a 2!!! napon nem nagyon evett az egyébként is aluszékony gyermeke, kb. 3 percig próbálkozott vele az egyik nõvér, majd mondta, hogy lehet, hogy tápszert kell felírni. Ja, és azok a cukros vizes cumik, hatalmas lyukkal!

Ettõl függetlenül a következõ gyermekemet is itt szeretném szülni, pontosan a szakmai felkészültség miatt, illetve a kitûnõ újszülöttgyógyászat miatt. (akkor a csecsemõsökre már nemigen lesz szükségem)

Üdv:

Judo

Á. J.
judo
 
 


Igazad van mindenben Judo. Kinél szültél a Klinikán? Császármetszés volt? Miért kerültél az intenzívre? Nagyon kemény a gyermekágyon a forgalom. Nem is várhat senki többet ilyen kevés nõvértõl, ennyi betegre. Bár ami az emberi hangnemet, bánásmódot illeti, az tényleg nem forgalom-függõ... Hogy kerültél kétágyas kórterembe?
Névtelen
 


Sziasztok!

Évica, én az elsõ babusomat várom. És igazándiból a szoptatás okoz egyelõre fejtörést: szeretném, ha menne és nem kellene betápszerezni a babust vagy cukrosvizzel itatni.

Mi a szopizás titka???
Hugi
hugika
 
 


Sziasztok!

Évica, tkp már bármikor, de két héten belül. Ha addig nem, akkor csaszim lesz (elõzetes csaszi miatt), szóval két hét múlvára akkor is kettõben leszünk.
Szopi titka szerintem: önbizalom. Rengeteg önbizalom. HIt, hogy ez sikerülni fog. Ha ez legbelül nincs meg, akkor lehetnek gondok. És abból kell kiindulni, hogy ami veled történik, az nem egyedi, nem arról van szó, hogy csak te lehetsz ilyen szerencsétlen. Beszélni kell folyamatosan másokkal, szakemberekkel. Utóbbi tekintetében LLL-et ajánlanám, õk megbízhatóak szerintem.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok,

Hugi, már majdnem leírtam, hogy ne aggódj a szopi miatt, biztosan menni fog, de szerintem nem ilyen válaszra vágysz. Igaza van Pocoknak és Ildinek:nyugalom, önbizalom, hit. Csak annyit tennék hozzá, hogy próbáld úgy felfogni, hogy ez a természet rendje (tudom vannak szélsõségek!). Ne akarj holmi "titkokat" tudni, mert nincs. Praktikák vannak, ezek tárháza óriási, türelembõl kell rengeteg. Picit írok rólunk, ami csak egy példa. Elsõ gyermek, csodaszép szülés, óriási boldogság. Én bevallom, egy picit féltem a szopitól, mert, hogy kicsik a melleim (azóta biztosan tudom, nem függvénye a dolognak) és nem tudtam elképzelni, hogy ez "nekem sikerülhet". Nem is nekem sikerült, hanem a kisfiamnak!!Kép Óriási dicséretet kapott a csecsemõs nõvérkétõl, aki volt olyan kedves és segített. Azóta is jön a kisember(14,5 hónapos) és húzza a pólómat felfelé, ha végzett (mint a redõnyt): lefelé.
Ja és, amit azóta is bánok, hogy születése után nem tettem azonnal mellre. Pedig a férjem kérdezte is a szülésznõt, hogy nem kellene? Õ azt mondta, hogy ráér... Én hülye, ebbe belenyugodtam. És, ami bakit még csináltam: adtam neki cukros vizet. Persze semmi baja nem lett tõle, de sajna nem voltak elõre ennyire pontos ismereteim, hogy mi a jó és mi felesleges. A tejem elég sokára indult be rendesen, azt hiszem sokat görcsöltem rajta, hogy még mindig nem az igazi. Kicsike mindig volt, de azért a doki felírt egy adag tápszert, na ettõl szállt el az agyam, hogy egy hét után ilyen türelmetlenek körülöttem (nem a tápszerrel volt a gondom, azt, mint az esernyõt az esõ ellen, mindig hurcoltam magammal utazáskor, hogy NE legyen rá szükség). Védõnõ is azt javasolt, hogy ne 2, hanem 3(!) óránként szoptassak, mert iszonyúan kimerülök. Én lökött meg hallgattam rá. Ha elõbb megtalálom a Babanetet sokkal kevesebbet aggódtam volna az elején.
Visszatérve a szopira: ez nem verseny, hogy sikerül vagy sem. Egyszerüen ez lesz a legtermészetesebb módja a babád táplálásának. De, ha mégsem, azt sem szabad tragédiának felfogni, mert a tápszeres babák is ugyanolyan tuti gyerekek lesznek, mint a szopis társaik.

Most már csak egy kíváncsi kérdés bárkihez, akinek van tapasztalata: igaz az, hogy a császárosok nagy átlagban "nem tudnak" szoptatni?! Ugyanis a nagynéném erre hivatkozott lánya esetében, mikor megtudta, hogy az én kisfiam viszont még mindig cicizik.

Ildi nagyon finisbe vagy, hajrá Kép

Pocok, küldtem mailt.

Évica
Évica
 
 


Sziasztok Lányok,

Évica,
Köszönöm szépen a tanulságos történetet.
A császárról pontos infokat nem tudok adni, de az öcsém is császárral született és egész sokáig szopizott. Szerintem ebben az esetben is ugyanúgy mûködik az ember szervezete. Ha már nincs bent a babus és megkezdõdik a méhösszehúzódás, akkor be is indul a tejci. Cáfoljatok meg, ha nem jól tudom.

Tegnap voltunk a klinikán, nagyon örültem, mert úgy volt, hogy a doki bácsink pont akkor megy szabira, amikorra ki vagyunk írva (pontosabban pár nappal utána, de egy babusnál nem lehet tudni, hogy mikor érkezik pontosan). Most úgy néz ki, hogy lemondja az utazását és bent lesz a szülésnél. Na nem hiszem, hogy miattam marad, de nekem nagy megkönnyebbülés, hogy annál az embernél szülhetek, aki végig vizsgált a terhesség alatt, sõt már 8 éve õ a nõgyógyászom.

Jó hétvégét mindenkinek, remélem kicsit be fog indulni a fórum: Hugi
hugika
 
 


Én ugyan sosem "készültem" császárra, sajna az lett, így nem is hallottam, hogy császár után nem lehet szoptatni. Szerencsére! Ráadásul csak a második nap végén kezdhettem el a szoptatást, mégsem volt gond egy percig sem. Meg tegyük hozzá, hogy adnak mindennap oxytocin injekciókat, amik segítik a méhösszehúzódást. Úgyhogy szerintem senki ne dõljön be a rémhíreknek!

Judo

Á. J.
judo
 
 


Jaj,jaj nem rémhíreket akarok terjeszteni, ne értsen senki félre!! Csak kíváncsi voltam tapasztalatokra a császár utáni szoptatásról. (Köszi, hogy megírtátok!) Azt én is hallottam, hogy kicsit késõbb indul be a tejcsi, de engem is ledöbbentett a nagynéném határozott állítása, hogy a császárosok "nem tudnak" szoptatni. Azért is tettem korábban is idézõjelbe, mert magam se hiszem. Mégegyszer: Ne higgye senki, csak az én buta kérdésem volt!

Hugi,
gondold nyugodtan azt a dokidról, hogy miattad nem utazik el Kép A lényeg, hogy ott legyen, amikor szükséged lesz rá, pláne, ha olyan régóta bízol benne. Az enyém is határozottan állította, hogy miattam nem januárba megy sielni, hanem csak márciusban Kép Nem hittem, de jól esett, és az volt a legfontosabb, hogy ott volt. Igaz elõzõ nap azért még "kiszaladt" csúszkálni egyet a határon túlra, én meg moccanni alig mertem aznap. Aztán másnap hajnalban (ahogy a dokim ígérte!) beindult a szülés-születés.
Évica
Névtelen
 


Szia Évica,
A csaszis rémhírek mö9gött állhat egy olyan tény, hogy a csaszi után a mittoménmilyen hormon termelése (ami a tejtermelést szabályozza), amit természetes úton a szülés megindít, sokkal lassabban indul be. De: itt jön be a képbe, hogy sokszor-sokszor-sokszor mellre kell tenni a babát, ill. pihenés (na ja, könnyû mondani), nyugalom, hit, egyebek. Én mind2 gyerekemet császárral szültem, a fiamnál kb. a 3. nap indult be az elõtej termelõdése (tegyük hozzá, a szülés napjára és az azt követõ napra egyáltalán nem emlékszem pl). A leánykámnál már sokkal hamarabb, bár (fontos!!) õt a mûtét estéjén már megpróbáltam, megszoptatni.
A fiam 22 hónapos koráig szopott, a lányom 2,5 éves, és még szopik. A mellem meg kicsike Kép.
De: soha eszembe sem jutott, hogy vmi baj lehetne, hogy ne lenne tejem, hogy nem megy majd a szioptatás. De tényleg,eszembe sem jutott. És azt hiszem, ez a titka mindennek Kép. Ahogy a lányok írták elõttem is: nyugalom, bizalom, hit.

üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Évica, nekem több, mint 2x annyi tejem volt csaszi után, mint normál szülés után. Kép Na jó, gyerekbõl is 2x annyi volt Kép És egyszerûbben volt, gyorsabban, több. De ennek semmi köze nem volt a csaszihoz, sõt korai mellretevéshez sem. Hanem a második naptól való rendszeres mindkét mell max 3 óránként ürül cimû móka, meg a tapasztalat, hit, akarat.

Nálam amúgy semmi fejlõdés, minden zárt, baba feje szabadon mozog, vagy hogy is mondják, szóval nincs még beilleszkedve, semmi szülésre utaló tünetem nincs. Hát ezzel nem nagyon fognak várakozni, egyre csökken az esélyem a normál szülésre.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az újabb válaszokat, már lassan átmegyünk "szopi-topic"ba. De, talán ezzel is segítünk és hitet adunk annak, aki majdan rászorul egy kis biztatásra.
Zsóka, nagyon ügyes a kislányod (a fiad is a 22 hónapig tartó szopival!), na és persze Te is Kép Ildirõl nem is beszélve! Meddig szopiztak az ikrek? Az én anyukám 3 hónapos korunkig szoptatott minket (ikrek egyik fele vagyok), de kisebesedett a melle és leállították(!), hogy akkor mostantól tápszer, gyümölcs, fõzelék! Igaz ez ezer éve volt és azóta szerencsére sokat változott a hozzáállásKép
Jó olvasni ezeket a jó példákat. Az én kicsi fiam (sajnos) néhány napja nem igényli a szopitKép, 1-2x próbálkoztam, hívtam, jött is, de két cupp után mosolyogva leszállt az ölembõl. Igaz a kistesó 13 hete (na jó 11) itt a pocakomba. Talán más az íze a tejnek, de sokakról olvastam, hogy végig szoptattak. Viszont nagyon bújós, ölelget, simogatja az arcomat és néha csak ücsörög az ölembe, "elgondolkozva".

Pocok!Jut eszembe:megtaláltam a kicsi-pici topicot és egy csomó kérdésre választ kaptam, így ne fáradj a maillel!

Ildi, nem tudom, Te valójában hogy szeretnél szülni, de, ha ez bíztató, akkor elárulom, hogy nálam az utolsó pillanatig semmi jele nem volt a szülés megindulásnak. Minden akkor hajnalban történt, amelyik reggelen megszületett Kornél. Értsd ezalatt, nyákdugó távozás, béltartalom ürülés, feje talán csak akkor illeszkedett, amikor már javában bent voltam. Az, hogy pl. a hasam mikor "szállt le"? Fogalmam sincs, mert én mindenkitõl kérdezgettem, az utolsó héten, hogy ugye már lejjebb van? Aztán, aki már unta a kérdést az elnézõ mosollyal mondta, hogy igen, mintha egy kicsit lejjebb lenne... Szóval nem hiszem, hogy egy egy gyermekes tanácsa sok súlyt vetne a latba esetedben, de ha nem császárral szeretnél szülni, akkor próbáld megbeszélni vele!
Drukkolok!
Évica
Évica
 
 


Pocok,
OK, semmi baj.É
Évica
 


Sziasztok!
Évica, a proféta szóljon belõled! Mondjuk az elõzõ terhességeknél sem ment nekem ilyen villám mód a dolog, na de azt szokták mondani, minden terhesség más, hátha most én is ilyen leszek!
Ikrek 19 hónapig szoptak (a nagy 13ig, akkor azt mondta nem), akkor én mondtam, hogy hagyjuk abba, mert volt elõtte egy sorozatos hólyaghurutom, és nem birt kigyógyitani a doki, mert semmit nem szedhettem a szopi miatt, szóval akkor egy kicsit már bennem volt, hogy ideje abbahagyni, De simán elfogadták a dolgot.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi!
Nagy drukk a szüléshez!
Molnárka
molnárka
 
 


Sziasztok!

Teljesen friss infóim vannak a klinikáról, pontosabban a terhesosztályról, meg a programcsaszikról és a gyerekágyról. Sajna a szülõszobáról semmi....
Azaz programcsaszi lett belõle, 16-áig vártak, tovább nem. Lányom 3900 g lett és 55 cm, feje 38 cm, szóval lehet, hogy tényleg jobb volt igy.
Csaszi után a legjobb, ha valaki rögtön a mûtõbõl a gyerekágyra kerül, mert igy lesz leghamarabb és legtöbbet vele a baba. Az intenziv meg a legrosszabb, mert ott hajlamosak délelõtti csazsi után másnap reggelig otthagyni az embert, és baba nélkül. A gyerekágyon meg már délután veled lehet, igaz, elsõ éjjelre még elviszik.
Terhesosztály nõvérkéi nem egy nagy csúcsok. Egyébként röhej, ahogy mindenki mást mond, ha kérdezed õket (pl. a csaszi utáni babához jutásról). A terhesosztályon ezirányban Anna nõvér volt a legjobb, akivel legjobban lehetett beszélgetni. Meg a fõnõvér is szimpatikus.
A gyerekágyas nõvérkéknél is van pár röhej. Csaszi után jár az oxytoicin szuri a negyedik napig, napi kétszer. Fájdalomcsillapitó is járhat hozzá, és !!! ez attól függ, hogy melyik nõvérke a soros!!4 Van, amelyik tesz bele, van, amelyik nem, függetlenül attól, hányadik naposnak adja!
Egyébként húsvétra való tekintettel is, de 72 órával a csaszi után már itthon voltam.. .Ezt is lehet.
Csecsemõsök tényleg nem sokat törõdnek az emberrel, kiosztják a cuccokat, fürödni ill, vizsgálatokra elviszik a babákat, azon kivül legfeljebb, ha akarsz valamit. Teát hoznak, de rád van bizva, én nem adtam a lányomnak. Bent mondjuk adnak nekik. Pelust volt olyan nap, hogy csak kettõt adtak...
Ja, vinni kell saját lázmérõt, bár sose mérettek... Csaszihoz saját fáslit, mert betekerik a lábad vele. És régen adtak textilpelusokat (pl. tejcsöpögéshez), most már nem, csak ami a baba feje alatt van, ill. plusz egyet kaptam. Pelenkázáshoz vannak cuccok, kivéve, hogy mivel takaritod a fenekét.... merthogy csap van, de törlõeszköz semmilyen.
És ha jó film van a tvben, akkor csúszik a fürdetés, mert tvznek a nõvérek...
Amúgy summa summárum sokkal rugalmasabbak, mint 8 éve voltak, az tetszett. A felújitás helyenként pocsék, pl. a földszinten (gyerekágy) a fürdõbe alig lehet beférni, mert az ajtó rányilik a zuhanytálcára.
Ja, a takaritás is kicsit hagy kivánnivalót, 8 ember 2 óra alatt telerak egy szemetest a mosdóban, de csak naponta üritik. Hasonlóképp hiányzik a felmosó, és a wc kefe, hiába is raknál magad után rendet.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi,
hát, visszafelé fejlõdik a Sote I? Kép 2000-ben még volt leglaább popsitölrõ és napi 5 db pelust adtak (eldobhatót). Mondjuk a lurkó dfeje alá úgy kellett textilpelust könyxörögnöm, és akkor is megkérdezték, hogy mire kell (majdnem azt válaszoltam nekik, hogy felmosni akarok vele). A gyerekágyon a felújítás akkor még szép volt, és pl a takarítással pont az volt a bajom, hogy szó szerint 2-3 óránként bejöttek szemetest ürítettek és felmoastak. Egyszerûen idegesített a sok járkálás.
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Na, járkálás az most is volt. Meg dög meleg. Ha ablakot nyitottunk (persze ablakos ágynál levõ anyuka ált. utálta a dolgot), akkor ha valaki bejött, és nyitva hagyta az ajtót, rögtön huzat lett. Márpedig az összes nõvér, orvos, takaritó úgy jött be, hogy nyitva hagyta az ajtót. Ha meg a folyosó felé szellõztettünk, akkor meg mindenki bebámult... (ez egyébként a terhesosztályon ugyanigy volt, ott amugy legalább wc kefe volt)
Az 5 pelust még itt is emlegették, hát én a 72 óra alatt kaptam talán összesen 5 db-ot...

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Én is a klinikán szültem idén januárban, és hasonló állapotokról tudok beszámolni, mint Ildi. Én egy egyágyas szobában feküdtem, és hozzám elég gyakran bejöttek szemetest üríteni. Viszont nem volt zuhanyfüggöny, se felmosó, se WC kefe. Pelust volt amikor négyet, ötöt kaptam, volt olyan nap, mikor csak egyet. Popsitörlõ nuku.

Hozzá kell tennem, hogy elsõ babámat szültem, és fogalmam sem volt róla, hogy a köldököt hogyan kell leápolni, stb., és ezt csak az elmenetel elõtt mutatta meg egy Évike nevû nõvér. Õ segített mellre tenni a babát, addig csak kínlódtam. Persze tudom, hogy kérhettem volna segítséget, de annyira ellenszenvesek voltak a csecsemõsök.

A babám este, negyed kilenckor született meg, kb. két órát lehetett nálam ill. a férjemnél, aztán elvitték azzal, hogy majd reggel hatkor hozzák. Hétkor sikerült behozniuk a szobámba azzal, hogy ki kellett mosni a gyomrát, mert sok nyákot nyelt és hányt éjszaka. A gyerek 5 percet volt nálam mire megint hányt. Én persze azt sem tudtam mit tegyek, rohantam a csecsemõsökhöz. Mire azt mondták, hagyjam ott, majd kap új ingecskét. Eltelt egy jó óra mire bementem, hogy kérem a babát. Egy másik nõvér volt ott, elõszedte a polcról a babát, aki még mindig a lehányt ingben volt. A nõvér ránézett, meglátta, hogy vizes a kising, és durva hangon megjegyezte, hogy "lehánytad magad, te disznó". Annyira ledöbbentett, hogy szóhoz se bírtam jutni. AZtán még hozzátette, hogy "anyuka mért nem figyel oda jobban....nincs elég kising...na jó egyet még kap, de mára ez az utolsó"

Fürdetni rendszeresen fél 11-kor jöttek hozzám, valószínûleg én voltam mindig az utolsó, mert pont a nõvérszoba mellett feküdtem. Egyszer meg én mentem be, mert elfelejtettek fürdetni.

Volt olyan is, hogy 10 percig vártam a szobában egy nõvérre, addig szerencsétlen babák egyedül(!!!!) voltak.

Szóval ennyit a csecsemõsökrõl. Az viszont kárpótol, hogy a szülés szuper volt, a szülõszobán is mindeniki kedves, odafigyelõ.

sziasztok
Vero
Vendég
 


Én már korábban összefoglaltam a februári tapasztalataimat, de kihagytam belõle amit Vero említett: valóban, többször elõfordult, hogy percekig kellett várni a csecsemõsökre, miközben ott bömböltek a babák.

Judo

Á. J.
judo
 
 


Szia Pocok!

Köszönöm!
Az intenziven egy szobatársam járt, tõle maradt meg bennem, hogy nem volt oké neki az intenziv, de be kell valljam, hogy nem emlékszem, konkrétan mire panaszkodott.

Igy 3 hét elteltével, azt kell mondjam, összességében a jó emlékek maradtak meg, az, hogy sokkal bababarátabb a rendszer, mint 95-ben volt. Persze sok múlik az anyukákon is, hisz többnyire békén hagyják õket, illetve ki lehet harcolni dolgokat, de felkészültnek kell lenni, és bátornak.

ILdi

Ildi
pildi
 
 


Szerbusztok!

Nekem ez lessz az első pici babám, ha minden jól megy, mert elég sok a gond, de ez most nem ide tartozik.
Én érdeklődni szeretnék, hogy valaki szült-e már a Belics Zorán doktornál? És ha igen milyen tapasztalatok vannak vele kapcsolatban.
Az is érdekelne, hogy egyáltalán hogy megy ez az egész, mert én nem tudom, hogyan kell szülésznőt választani, vagy kell-e egyáltalán. Szülés után egyből mellre tehetem a picimet? Milyen szülési lehetőségek vannak ezen a klinikán?
Annyi sok kérdés foglalkoztat ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, és a másik amit félve kérdezek, de nagyon tudatlan vagyok, hogy mennyit illik, vagy nem illik adni az orvosnak? Illetve, hogy pénzt, vagy inkább ajándékot?
Ez nagyon kényes kérdés, de nem tudom mit tegyek, hisz szeretném ha minden rendeben menne, de nem szeretnék megbántani senkit sem azzal, hogy adok, és ez rosszul esik neki. Mert biztos vagyok benne, hogy jó szakemberek vannak ezen a klinikán, és emberileg is feddhetetlenek, csak hallottam, hogy szoktak adni valamit a személyzetnek. Kérem ha tudtok segíteni akkor tegyétek meg. Mégis a legfontosabb, hogy milyen szülési formák vannak itt, az epidurált kivéve, mert én ha lehet természetes úton szeretném megszülni ezt a kis tüneményt a hasamban. Köszönettel.
LOLA
 


Kedves Lola!
Én már a második lurkót fogom Belics dokinál szülni, az én szülésznőm Hajagos Orsolya volt. Most is hozzájuk járok terhesgondozásra. Úgy tudom, ők általában így együtt dolgoznak, de persze nem kötelező. Én mindenesetre ajánlom ezt a "párost", csak jó tapasztalatot szereztem velük kapcsolatban.
A szülési módok eléggé korlátozottak, de amennyire a lehetőségek engedik, sétálhatsz, többször tusolhatsz (kád helyett) a vajúdás alatt. Nálunk az első mellrehelyezés már szülőszobán megtörtént, a szülésznő ebben is segít. Persze, ilyenkor még nem átütő a siker, de maga az érzés leírhatatlan... :-))
Sok sikert: Zsófi
Névtelen
 


Sziasztok!

Köszönöm az infókat. Végül is csak jót írtatok a Belics doktorról, és ez nekem megnyugtató. Miután hozzá járok, valamennyit én is tapasztaltam abból, hogy nam rossz választás, de másokat is szerettem volna hallani, és a szülésznő neve is nagyon fontos volt nekem. Én végig olvastam az összes itteni levelet, és elég sokat megtudtam belőle a klinikát illetően, de az még mindíg nem tiszta nekem, hogy itt hogyan lehet szülni. Tulajdon képpen semmi olyan dolog nincs a klinikán mint: szülőszék, kádban vajúdás stb.? Nem mintha ez eltántorítana attól, hogy itt szüljek, csak kiváncsi lennék rá, hogy milyen lehetőség van. Ha csak hagyományos az sem baj, csak szeretném tudni, hogy mire készüljünk a babával. Igazából fogalmam sincs a szülésről, és ezért izgat minden kis információ, és pont ezért is volt fontos tudnom azt, hogy a dr. illetve a szülésznő segítségemre lessz-e, hisz annyira elesett és tudatlan leszek a szüléskor.
Ha valaki tud valamit arról, hogy milyen itt egy szülés én szívesen várom a válaszát, akár az e-mail címemre is, (mert az diszkrétebb). Ha ide írtok az is jó, csak nem szeretnék olyan tudatlan lenni. Köszönöm előre is. És köszönöm azoknak akik eddig is válaszoltak. Címem:
nurse-ke@freemail.hu
LOLA
 


Kedves Lola!
Én is azt tapasztaltam, mint Pocok, hogy nincs alternativa, hagyományos szülés van. Nekem a szülésznőm ezt azzal magyarázta, hogy nagyon sokan szülnek ezen a klinikán, így inkább sok szoba van kisebb hellyel, ahol nem nagyon férnének el egyéb "segédeszközök". A tolófájásokat pedig azért kell ágyban, és nem mondjuk szülőszékben, mert ebben a kórházban középirányban (a végbél felé) vágják a gátmetszést, ami több okból is szerencsés, pl. szépen, nyom nélkül gyógyul, kevésbé fájdalmas stb., viszont nagyon jól oda kell férnie a szülésznőnek, nehogy repedj, mert nagyon közel a végbélnyílás.
A szülésről mindent elmondtak nekem, felkészítettek mindkét eshetőségre, bár szerencsére a császármetszést megúsztuk. Sokkal könnyebb volt így elébe nézni a szülésnek, hogy minden tiszta volt. Ha mégis felmerült az 1001. kérdés, akkor is hívhattad őket.
Nincs mit szégyelned, kérdezni sosem az! Főleg, ha van kitől.
Minden jót: Zsófi
Névtelen
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm nektek az információkat. Én mindenképpen maradok ennél a kórháznál, mert azt hiszem a babámnak itt jó lessz. Remélem lessz rá lehetőségem, hogy velem legyen a babám szülés után, mert a cscsemős nővérekről szinte mindenki elégedetlenül beszélt itt. Mindent köszönök, és én is meg fogom írni az itt szerzett tapasztalataimat. Most már, ennyi infó után szinte nem is félek attól, hogy mi lessz. Bizonyára csodálatos lessz.
Köszönettel :LOLA
LOLA
 


Sziasztok!

Én tavaly februárban adtam életet két kisfiúnak a SOTE I-en.Vegyes tapasztalatokat gyűjtöttem én is,mint sokan előttem.Ami biztos:az orvosok jók,lelkiismeretesek /nagyrészt/,az intenzíven a nővérek minden óhajodat lesik/óránként vérnyomásmérés,fájdalomcsillapító azonnal ha kell,enni,inni adnak,az ágyad mindig tip-top.../mellesleg valóban gyönyörűen tisztán tartják!Tervezett császárral szültem,mivel a babák már elég nagynak tűntek én viszont erősen vizesedtem.A párom a szülésnél ott volt,sőt javasolták fényképezzen.Örülök,hogy megtette,mert így legalább én is láthatom,amikor a pici fiaimat a világra segítették.De a többi.....!!!!!Szülés után megmutatták,de már el is vitték őket (2800 ill. 2700 gr) egy pillanatra sem fektették rám,pedig mindennél jobban vágytam volna erre az érzésre...Az intenzívre nekem se hozták fel,sőt másnap mikor végre elhagyhattam és lementem,lehúztam magam a koraszülött intenzívre-közölték:NINCS LÁTOGATÁS! A saját gyerekeimet nem láthattam,csak délután.A terhesosztályra kerültem vissza,de nem a "helyemre",ahol már 2 hete feküdtem s mellesleg üresen állt /s ahol az egyik szobatársam 3 napja szintén ikres mama lett/,hanem 2 vadidegen kismama mellé,akik egész nap Harry Potter történeteit mesélték...Pedig engem ezer más dolog foglalkoztatott,milyenek lehetnek a babáim,hogy vannak,mikor foghatom meg Őket,lesz e tejem,hogy kell szoptatni,sőt egyáltalán megfogni.A koraszülött intenzíven erre nem nagyon adtak lehetőséget,közölték:"miért akarom megsimogatni,hiszen olyan szépen alszik",Vagy "miért akarom mellre tenni,ilyen influenzás időszakban".3 nap alatt 1X kaptam meg az egyik babát,amikor suta próbálkozásunkat még nem kísérte siker- de CSODÁLATOS volt érezni Ő az én babám,s végre a karomba tarthatom.A nővérek itt már nem mind voltak a helyzet magaslatán-mikor sípolt a gép én mentem szólni,s rosszalló pillantások közepette kénytelen volt befejezni a pulton a lakmározást,zsíros kezét köpenyébe törölve nyúlt be az inkubárorba....Ha akkor a babáimat többször megkapom,talán sikerül Őket legalább egy darabig szoptatnom.De a hatalmas lyukú cumi és a gyakorlatlanság nem sokat lendített a dolgonMikor 3 nap után lekerültünk a csecsemősök szinte semmit nem törődtek velünk.Fürödni nekünk kellett vinni,a hideg folyosón sorban állni/2x,akinek ikrei voltak-s közben a másik üvöltött a 40 fokra fűtött szobában/,csak egy kiságy jutott a 2 gyereknek,így bepólyálva élére állítva feküdtek.A 4 ágyas szobában 4 mama 6 baba torlódott,éjjel-nappal üvöltés,de le nem adhattad,mert "otthon is ez lesz,szokjon hozzá!".Ha nem lett volna egy gyakorlott mama szobatársunk,talán még a köldökcsonkot se tudtuk volna lekezelni.Senki nem mitatta meg hogy tegyem mellre/befelé forduló mellbimbóval/,sőt szinte megaláztak"erre a mellre rá sem teszem,ezzel nem fog maga szoptatni"közölte a csecsemős. S bejött neki!!!!Bár egy kedves nővérke a 7. napon próbálkozott velünk/közölte: sokkal reménytelenebbnek látszó esetekben is sikert értek el/,itthon pedig a védőnő-de addigra a srácok úgy megszerették a cumisüveget,hogy semmi pénzért nem erőlködtek volna.A mellem persze a 4.napon bekeményedett,belázasodtam, de mivel a kutya se mutatta,hogy előzhetem meg a kőkemény mellemből kezdtem előszö fejni.Vért izzadva lefejtem 100 ml,amit a kedves csecsemős kiöntetett velem,mondván lázas anya tejét a baba nem kaphatja.Így maradt naponta 100 szor az extra magas ágyról való "leszállás",hogy szinte 2 óránként tápért menjen az ember a síró babájának.S persze soha nem egyszerre,kis szünetekkel kánonba éheztek meg.Ennek erdményeképp mire hazaértünk a kórházból felszakadt a sebem,így indulhattam is vissza...
Ezeket nem azért írtam le,hogy bárkit is eltántorítsak az I-estől.Ha újra babát szülnék a felkészültség,a helyben levő PIC,s a megbízható orvosok miatt újra ide mennék.De az biztos,hogy sok dologban már határozottabb lennék és ragaszkodnék pl. a szoptatáshoz /az intenzíven is mellre tenném naponta többször,nem adnám oda az első napokban sem tápot sem a cukros vizet/.Mert a mai napig bánom,hogy ez az intim együttlét kimaradt a mi életünkből...

Szóval leendő mamák mindent tegyetek meg,hogy az első napok a boldogságról, s ne a kimerültségről,elkeseredettségről szóljanak! Sok sikert!!!!!!!!!
Üdvözlettel:Erika

KépKép
herika
 
 


Kedves Erka!
Az az igazság, hogy mindenki azt mondja, hogy nagyon rossz a csecsemős nővérek hozzáállása!
Szinte mindenki ezt mondja. Szerintem, ha a csecsemős nővérek máshogy viselkednének, ez a klinika lenne a legjobb a maga nemében, mert az orvosok, és a többi dolgozók hozzáállása és
tudása mindenki szerint szuper. Csak ezek a fránya csecsemősök... Bárcsak egyik elolvasná ezeket a leveleket...
LOLA
 


Sziasztok

Mar en is reg akartam irni ide ,de csak most jutottam ide; )
A kisfiamat 2002.oktobereben szultem a klinikan csaszarmetszessel a dr. Papp Csabanal.
Csak 20.hettol jartam ide terhesgondozasra,mert akkor valtottam kohazt,orvost de rogton megtetszett a hely es az hogy mindenki kedves volt es profin,gyorsan intezte a dolgat.
Persze varni azt kellett ,de hat ez nem volt nagyon veszes es ertheto is mert itt aztan megy a nagyuzem : )
Szoval 2 hettel a kiiras elott megindult a szules ,igy a korhazba egyedul mentem,mert 5 percre lakunk.Ott nagyon kedvesen fogadtak,rogton a szuloszobara kisertek es ott a szuleszo is nagyon kedves es emberseges volt.Mar a ctg-n voltam amikor megerkezett a ferjem.Mivel nem volt ures a muto igy felvittek a nogyogyaszati mutobe.Az egesz elokeszitesbol ,gerinc injekciobol semmi rossz emlekem nem maradt.
11.45 kor erkezett meg a baba,akit 5 percre az arcomhoz tettek,es mar vittek is a csecsemos szobaba.A ferjem vele ment engem meg a varras utan az intenzivre vittek.Nagyon jol ereztem ott magam,a noverek a leheto legkedvesebbek voltak es tenyleg mindenben segitettek,meg a masnapi zuhanyban is ami ugye a mutet utan nem egyszeru feladat ; )
Delelott vittek le az ujszulott osztalyra.Sajnos az orvosom elutazott 3 napra,amirol mar tudtam elore,de mivel magatol indult meg a tervezett csaszarom ezert errol tenyleg nem tehetett.Sajnos nagyon tele volt az osztaly igy 4 agyas szobaba kerultem.Nagyon meleg volt a szobaban es persze levego alig hiszen 8-an voltunk bent.
Delben hoztak ki eloszor a babat aki aludt mint a bunda: ))
En nagyon feldobodtam az anyasag elmenyetol es jol is erztem magam,alig fajt a sebem.
Sajnos a baba nagoyn sokat aludt a sargasag miatt es mikor beindult a tejem akkor bar probaltam ,nem nagyon akart enni.
Es hat itt jonnek a negativumok,a csecsemos noverek kritikan alul viselkednek.Kiveve talan 1 -2t aki persz mar csak az utolso napon volt beosztva.
Megkerdeztek, hogy megy-e a pelenkazas,haz az ment mert van mar baba a kozeli csaladban szerencsere,mert kulonben csak nagy fejcsovalasok kozepette segitettek akinek kellett.Sajnos az aluszekony babam miatt bekemenyedett a mellem es hiaba probaltam en nem tudtam kimaszirozni a hatalmas csomokat.Talan egy nap egyszer nekiestek de azt a fajdalmat senkinek nem kivanom.
Tudom , hogy sok a beteg,de akkor vagy legyen tobb nover es persze odafigyelobb ,segitokeszebb.Egy frissen szult anya nagyon tanacstalan tud lenni es ilyenkor egy biztato szo egy kedves segitseg nagyon jol tud esni.Azt hiszem erre is nagyon oda kene figyelni a korhaznak.
A 4. napon jottunk haza ,amikor mar sirtam a fajdalomtol 2 napja mert hiaba fejtem akkor sem multak a csomok,sot voros volt mar a mellem a sok masszirozastol es a gyulladastol.
Egy baratnom tanacsolta mar amikor itthon voltunk hogy meleg borogatast tegyek a mellemre,es lass csodat rogton elmultak a csomok.

Ezt leszamitva, a kovetkezo babamat is itt fogom szulni persze az orvosom,a Terhesgondozoban,Ultrahangon levo dolgozok hatasara,de a csecsemos noverekbol nem fogok kerni egy percet sem.
Igaza van Pocoknak,talan ossze kene fognunk es irni az Igazgato Urnak aki talan tesz majd valamit az ugy erdekeben(hiszen neki koszonheto ez a kedvesseg es mosoly amit altalban ott kap a varandos anya ),mert a szuleszeti ellatas legfonotosabb resze az elso napok bizonytalansaganak eloszlatasa is.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!
Külsősként kotyogok bele az I.Női Klinika topicjába, mert én mindkét fiamat a Szabolcs utcában szültem. Tegnap viszont itt szült a sógornőm, így bekukkanthattam ide is.
Megdöbbentő volt, hogy az utcáról beeső emberek azonnal a szülőszoba előtt találják magukat. Kész átjáróház volt. Kicsit úgy éreztem magam, mint a buszmegállóban. Az intimitásnak halvány jelét sem láttam. A szülőszobáról kijövő vagy kihozott anyukák kénytelenek végigvonulni a "nézősereg" lábaiban botorkálva... Tényleg nincs jobb szó, mint megdöbbentő!
A frissen született babák egy őrülten kivilágított kis lyukszerű szobában, nyitott ajtónál, se ablaküveg, se függöny. Mit csinálnak télen??? A bacik úgy jönnek-mennek, mint a huzat. A látogatók kikérik az újszülötteket, közben a kismamák sorban állnak!!! a babáikkal, hogy lemérhessék őket. Végig kell várniuk, míg mindenki kigyönyörködi magát.
Én nem gondolom, hogy a papától el kell zárni a babát, sőt, talán még a közeli családtól sem, hiszen néhány nap múlva úgyis köztük lesz, de azért az túlzás, hogy mindenki, aki az utcáról bejött, egy lépésre állhat tőle, odaköhöghet stb.

Én a tervezők helyében, meg a kórház illetékesei helyében semmiképp sem tettem volna a földszintre ezt az osztályt. Itt helye van mondjuk az ultrahangnak, a ctg-vizsgálatnak, az ügyeletes orvosnak, de nem a szülőszobának...

bocs, hogy kotyogtam, de valóban meg vagyok döbbenve!
Minden másról jókat mesélt a sógornőm, mármint a szülőszobai élményeiről. Az persze sokkal fontosabb, bár...
Most névtelen, majd...
 


Sziasztok!

Sokági kerültem a babanetet, de most végre - egy magzatelhalás, 3 inszemináció és 3 lombik után - szülészt kereshetek. Úgy tudom ez a klinika a legjobban felszerelt. Ilyen kórtörténet után olyan orvost szeretnék aki természetesen nem csak szakmailag jó, hanem a lelkemet is megnyugtatja pár empatikus szóval hogy minden rendben van és tényleg odafigyel ránk. Tudom nehéz ezt igy megtalálni de valahogy el kell indulnom.

Köszi előre is a segitséget boldog kismamák: Ria
Ria
 


Szia Ria!

Én Ádám Zsoltnál szültem, és maximálisan meg voltam vele elégedve. Ugyan nem valami nagy beszédű, nem is lelkizős tipus, de azért meg lehetett vele beszélni, hogy épp mi aggaszt, stb., korrekt volt.

sok sikert!
Veronika
Vendég
 


Sziasztok!
Én még csak most (december eleje) fogok Ádám Zsoltnál szülni, de már régóta ismerem és csak jókat tudnék róla mondani.
A kérdésem hozzátok az lenne, hogy aki már szült, mennyi pénzt adott az orvosnak és ezt mikor, szülés után pár nappal, vagy előtte? Teljesen tudatlan vagyok e téren. Kép
Veronika, ha nem sértelek meg, te mennyit adtál Ádám dokinak és a szülésznőnek?
razoxane
 
 


Kriszta!

Mivel az anyósom a Klinikán dolgozik, így volt némi protekcióm. 9 éve hozzá járok, és egészen a szülésig semmit nem kapott. A szülésznőt is választottam, ő 25ezret kapott. A 6 hetes kontrollon tudtam csak odaadni nekik, mert mindketten nagyon elfoglaltak voltak mikor hazamentünk a kórházból.

Ha viszont nem választottál szülésznőt, én egy csokor virágnál többet nem adnék.
Vendég
 


Veronika!
Köszi az infot. Előtte ti beszéltetek pénzről vagy pont a protekció miatt döntöttél úgy hogy emlékkel kedveskedsz neki. Kép Nem tudom, merjem-e szülés előtt szóba hozni. Bár lehet, hogy ez csak nekem kellemetlen.
Szivar? Gyűjti őket? Mert nem látszik rajta, hogy pöfékelne. Kép
Szülésznőre már gondoltam, de még nem szóltam neki. Boros Timea. Hallottál róla valamit? Az egyik barátnőm szült nála és meg volt vele elégedve. Ők egy huszast adtak neki.
razoxane
 
 


Szia Kriszta!

A hat hetes kontrollnál tök ciki volt, azt se tudtam, mit mondjak, hogy adjam oda. Végülis csak annyit mondtam, hogy köszönök mindent, és találkozunk a következőnél.

Vizsgálatoknál szoktál adni pénzt? Ha igen, mennyit? Ha eddig is adtál neki pénzt, szerintem kérdezd meg nyugodtan, hogy mennyi a szülés, bár ebben nincs sok tapasztalatom.



Üdv
Veronika
Vendég
 


Veronika!
Kár hogy ezt a dolgot nem tudták valahogyan megoldani, mert ezzel egy plusz terhet raknak az amugy is idegeskedő kismamákra. Nem szoktam neki pénzt adni, nem is került szóba. Sőt nagyon kedves volt, amikor megkértem, hogy nála szülhessek. Ez igy kicsit bután hangzik Kép
Régóta járok hozzá, persze nem sűrűn, de mindig jól elbeszélgetünk. Igaz csak akkor, amikor nem két műtét között van. Szóval visszatérve, nem tudom hogyan hozzam szóba, vagy inkább meg se említsem? Egyszer amikor vizsgálatra vártam, pont egy olyan lány volt mellettem, aki szintén nála szült, jó pár éve, és ugy kellett utána rohannia hogy odaadhassa a boritékot, amit nem nagyon akart elfogadni. Szóval mindenfélét hallani.
Kész rémálom, bár szerintem ő nem tartozik azok közé, akiknek ha nem adsz valami pénzmagot, akkor azt keményen éreztetik. Na mindegy, szóval köszi az infot. Amugy mikor szültél, és van-e valami jó tanácsod a korházzal kapcsolatban. Arra gondolok, mit érdemes már az elején bevinni, vagy pótolni.
Köszi és bocs, hogy igy faggatlak. Ma már nem, csak holnap tudok újra felnézni.
Szia, Kriszta
razoxane
 
 


Szia Kriszta!

Így olvasgatva a fórumot nekem az jött le, hogy Á. Zs. nem tartja soha a markát(Nem tudtam, csak velem ilyen-e, vagy amúgy is), nem is mindenki adott neki pénzt. Ha eddig nem adtál, nem kérdeznék rá, szülés után majd adsz, amennyit jónak látsz.
Én idén Januárban szültem nála.
A kórházzal kapcsolatban csak annyit, hogy készülj fel rá, hogy nem minden csecsemős kedves, meg vigyél be mindent a babának: body, +pelus, popsitörlő, textilpelus büfiztetéshez,... mert januárban ezek hiánycikkek voltak.

Ha eszembe jut még valami, írok!
Veronika
Vendég
 


Veronika!
Köszi, ezek hasznos dolgok. Én is úgy gondolom, hogy inkább nem hozom szóba, mivel eddig sem éreztette velem, hogy ilyenről kéne beszélnünk, de azért utána kitalálok valamit.
A csecsemősökről én is olvastam, igy megkértem az egyik barátnőmet akinek három gyermeke van, hogy jöjjön be és segitsen át a kezdeti nehézségeken. Ő meg annyira lelkes. Kép Remélem minden komplikáció mentes lesz és akkor kevés időt kell bent lenni.
Veled végig ott volt a baba, reggel és este?
Ha valami még eszedbe jut, szivesen veszem.
Szia,
Kriszta
razoxane
 
 


Kriszta,

ha jól emlékszem, harmadik nap haza lehet menni, ha nincs semmi baj, és nem éjjel született a baba. (Én péntek éjjel szültem, és kedden reggel mehettünk haza)
Császárnál +1 nap a kórházban.
A babát az első éjszaka le kellett adni. Én annyira fel voltam dobódva, hogy egy percet sem tudtam aludni, és fel is voltam háborodva, hogy mért nincs velem a kislányom. Így utólag azt gondolom, hogy még utoljára kellett volna aludom egy nagyot, ezt azóta sem tudtam megtenni!
Utána persze végig velem volt a baba.

Volt olyan csecsemős (pl. Évike, nagyon kedves), aki ragaszkodott a háromóránkénti szoptatáshoz és a méricskéléshez. Én tartottam magam ahhoz, amit mondott, habár otthon igény szerint szoptattam és nem mértem, hogy mennyit szopott. De jól esett a törődése, mert a többiek le se sz.....

szia,
minden jót kívánok neked meg a babádnak!
Vendég
 


Veronika,
kösz a jókivánságodat, és már örülnék, ha karácsony lenne. Ha még valami érdekes eszedbe jut, irjál, jó a tapasztalttól "tanulni". Kép
Az alvással én most úgy vagyok, hogy ha a baba hagy aludni akkor hajrá, de általában nem tudom végigaludni az éjszakát. Igaz jó ugy fent lenni, hogy közben simogatom a pocakom, ő meg mocorog.
Szia,
Kriszta
razoxane
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: