A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok,
én sem jutottam a gép elé a hétvégén, most olvastalak végig benneteket! :wink:

Anubias,
én emlékszem rád, nagyon megrázott, ami történt veletek, de most annál inkább örülök és drukkolok, hogy minden jól menjen és februárban a karodban tarthasd a babádat! :wink:

Anitja,
nagyon tuti a bölcsötalp, én is elfogadnám szívesen! Az otthonszüléssel meg tényleg lavinát indítottál, de te, vagyis ti érzitek, hogy mi és hogyan lesz a legjobb számotokra, én mindenesetre drukkolok majd, föleg az otthonszülésnél!
Egyébként én is otthon szerettem volna szülni Ábelt, de aztán valahogy mégis a kórház mellett döntöttünk és milyen jól is tettük! Most lehet, hogy nem ülnék itt ilyen nyugodtan a második babámat várva!

Miléna,
örülök, hogy mindent megvettetek, akkor neked most már tényleg csak pihi van! Amíg lehet, használd ki! Utánna Zétivel már nem lesz ilyen nyugis a dolog! :lol: :lol:

KTimi,
nagyon nagyon szép a babakocsi, én is szívesen tologatnám benne Áron babát, de hát nekünk van már kocsink, így inkább másra megspóroljuk azt a pénzt.
Kíváncsi vagyok, mi volt a Brendonnal! Hívtak már?

Felújítóknak kitartás, egyszer csak vége lesz annak is és akkor szép új lakásba születik a kismanó!

Apás szülés: nekem a párom számára nem is volt kérdéses, hogy bejön-e vagy sem, végig tartotta bennem a lelket, fogta a kezemet , masszírozta a hátamat vagy egyszerüen csak ott volt. Nagyon nagyon hálás vagyok neki ezért, egyedül biztosan sokkal nehezebb lett volna. Aztán persze a döntésben a császárról is jó volt, hgy ott volt, így talán nem féltem én sem annyira. Na meg neki felejthetetlen élmény volt, hogy ö kapta meg Ábelt elöször a meztelen felsötestére fektetve, mert engem ugye altatásban császároztak, így ö élte át az elsö perceket :wink: Azóta is emlegeti!
Most is be fog jönni, nem is lehetne visszatartani! :wink:

Én holnap megyek dokihoz, már CTG is lesz, meg cukorvizsgálat, remélem rendben lesz és nem kell diétáznom, bár talán nem is ártana néha, ha egy kicsit korlatozva lennék :lol: Most igencsak meglódult a mérleg. Bár lehet, hogy babó nött nagyot. Nem tudom.

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok !

Brendonos ügyem : nem hívtak délig és én úgy voltam vele, hogy akkor most már felhívom őket. Sikerült elég gyorsan beszéljek egy másik üzletvezetővel aki mondta, hogy a főnöknő nincs bent és nem tudnak még semmit mondani pontosan. De ilyen esetben eddig az volt az eljárás, hogy megkapták azt a pontot ami kivolt írva a táblára mert nem a vásárló tehet róla, hogy nem vették be a táblat. Erre mondta a csajszinak, hogy pont azért jöttem én is ide megvenni a babakocsit mert nem mindegy, hogy az ember kap hozzá egy 25.000ft-os levásárlási lehetőséget és máshol meg láttam 10.000 ft-al olcsóbban.
Egyenlőre nem fenyegetőztem a telcsibe de ha nem kapom meg a pontokat akkor bemegyek jól elküldöm őket a sunyiba és még jól fel is jelentem őket Vásárlók megtévesztése címen.
De bízom bennük, hogy féltik a jó hírüket.
Az tutti, hogy ha nem kapom meg a pontokat akkor minden fórumba beírok, hogy milyenek és az tutti, hogy soha többet nem fogok náluk vásárolni. Igaz nem az én kis elköltött pénzemből élnek meg.

Ma elmentem a gyógyszertárba és jól bevásároltam.
Vettem : steril gézlapot, steril vattát, olajat, köldökre hintőport, alkohol, Tena betétet + bugyit hozzá, fültisztitót, Espumisan cseppet, hashajtó cseppet, lázmérőt, orcseppet.
Ezért mind fizettem 6100 ft. Ja ás lázcsillapító kúpot is akartam venni de azt nem adnak recept nélkül és ami meg van az meg csak 3 hónapos kórtól adható.
SZóval azt hiszem a gyógyszertári vásárolni valóim megvannak.
Ha esetleh kell még venni valamit akkor az légyszi írjátok meg nekem. Előre is köszönöm.

Csuklás : nálunk is van és olyankor úgy sajnálom szegénykét. Mindig mondom neki, hogy kortyoljon kicsit. Sok simi hatására elmúlik.

Anita : az tutti, hogy az egész topik neked fog drukkolni az otthon szülésnél. Viszon egy előnye lesz gyorsabban kaphatunk infót felőletek. :D Ja meg esetleg képet is . :lol:

Na ma sem kell fáznunk. Utálom a nagyon meleget. :D

Mindenkinek szép napot este leszek még.
[/b]
20200310173350

Timi (koszegi)
Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség:
http://www.fvf.hu/
Érdemes egy kicsit riogatni vele a Brendonban, tapasztalatból mondom...(persze csak akkor, ha a tárgyalásos módzser nem jön be) :)

Kép
granda

Ja és egyébként elképesztő :!: , hogy mennyi gyerekjáték van az FVF által letiltott termékek között...

Kép
granda

Sziasztok Mammikák!
Judis! Anyukám ma beszélt a MÁV kórházzal, azt mondták szeptemberre 90%, hogy kész lesz - hát majd meglátjuk...

Köszönöm a bölcsőtalpas dícséreteket, hízott ám a májunk Apukámmal :lol: , ugyanis én kitaláltam, Aput meg megkértem, hogy csinálja meg. Pikk-pakk megcsinálta, és a szivecske extra benne, azt Ő tette bele :lol: Igazi Nagypapa, hiába... Gergő lesz a 4! unokája (nővéremnek 3 gyermeke van :lol: ) sőt, azt ígérte később átalakítja hintalóvá, egyszerűen zseni :D :D :D

Csuklás: én nem tudom igazán mikor csuklik Gergő :oops: akkor amikor ritmikusan 2mp-ként rugásfélét érzek? De az nem olyan erős, és nem tart 1 percnél tovább.

Lakásfelújítóknak kitartás! Én is egy hétig a fürdőszobában mosogattam még a múlt hónapban :lol: (nálunk a konyhaszekrény, mosogató lett kicserélve, meg egy kis festés is volt)

Megint kaptam 2 nagy szatyor rucit a Barátnőmtől, megyek pakolászni :lol:
Csak tudnám hova :shock: szekrényke még mindig nics... de már készül :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

sziasztok!

Képzeljétek, nálunk meg nem lehet szülni EDA-val :? kapacitás gondok miatt....erre nincs külön ember, aki ott figyelje a kismamákat, hogy kér-e és hogy beadja nekeik :shock:
pedig én szerettem volna kérni, tudván hogy nem nagyon bírom a fájdalmat. Sőt....bár a tűszúrást sem igazán bírom. Még a vérvételen is képes vagyok teljesen leizzadni, mire leveszik a vért. Egyszer pedig anyajegyet vettek le rólam, ami után majdnem elájultam, valószínű a stressztől. Nem tudom mi lesz velem így szülés alatt/közben :shock:
Babakocsiügyben meg még mindig nem döntöttem. Ami tetszene, az nem vízszintesig dönthető, és nincs hozzáé hordozó. Ami meg ilyen többfunkciós, az meg csak sötét színekben van..... :(

Szerdán megyek 4D UH-ra!!!! Remélem ébren lesz a kis manónk :D

Kép
bfagi

Sziasztok!

Timi:amiket vettél nálunk annak a nagy része fel lesz majd írva az újszülött receptek között és úgy jóval olcsóbb.Bár azt nem tudom mindenhol ugyanazt írják-e fel... :roll:

Eszembe jutott valami.Nektek még nem mondta a doki vagy a védőnő,hogy nem szabad a pocit nagyon simizni?
Én sokat kaptam a kórházban érte... :oops: :oops: :oops:
Pedig olyan jó simizni,főleg ha mocorog.Viszont igazuk volt,mert a hasam lényegesen kevesebbet keményedik amióta türtőztetem magam.Állítólag ezzel is kiváltódik a keményedés,amiből hosszú távon baj lehet. :roll: :(

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Ma fárasztó napom volt. Megvolt reggel a vérvétel. Holnap lesz eredmény, nagyon bízom benne, hogy jó lesz. Egyébként a hölgy, aki levette a vért méltatlankodott egy kicsit, hogy nem érti miért kell a mai kismamáknál ez a sok tortúra. Régen ők szinte csak szülni mentek az orvoshoz. Érthető, de azért a mai módszerekkel rengeteg bajt meg tudnak előzni. Szerintem. Ő az egyetlen, aki nem szörnyülködött, hogy még 8 hetem van hátra. Meg is lepődtem amikor válaszoltam kérdésére és nem reagált, csak gratulált, hogy kisfiú lesz a lány után.
Egyébként a lányom végignézte a vérvételt, meg se lepődött, én meg azt hittem, hogy nagy trauma lesz neki, hogy az anyját szurkálják...

Miléna: én úgy tudom, hogy csak körkörösen nem szabad simizni a pocit, függőlegesen lehet. Persze csak módjával!

Bfagi: csatlakozom hozzád tűszúrás tekintetében, de hidd el, ha majd ott leszel semmi nem fog számítani, csak rendben legyen minden a babával. Nekem pl. 5 helyen durrantották szét a vénámat amikor az infúziót akarták beszúrni. Aztán közölték, hogy azért nem sikerül, mert kicsit kövér vagyok. (Könyörgöm, 39 hetes terhesen a műtőasztalon hány kiló legyek???). De túléltük, bár azért most is parázom hogy mi lesz...

Kép
Kép
timi26

Miléna : kérdeztem a gyógyszertárban a nőcit és azt mondta, hogy ezekre nem kapnék sok támogatást. Igaz a kevés is valami. Na mindegy túl akartam lenni ezen is.

Nekünk így már majdnem minden megvan. Igazából már csak egy jó pelenkázó szekrény kéne ami fiókos. De sajnos ilyet sehol nem találtam vagy ami volt az marha drága volt én meg egy komódért nem adok 50.000ft-ot.

Kép .
20200310173350

Timi! Én is pont ezt akartam mondani, hogy a gyógyszertári listádon van olyan, ami receptre olcsób lesz. Ha megszületik a pici, felírják. Pl. a köldökápoláshoz a hintőpor.

Miléna! Nekem az egyik kolléganőm mondta, hogy ne simogassam sokat a pocakomat. De neki is hasonló terhessége volt a tiéd, a 4. hónaptól folyamatosan kórházban volt. Nem lehet, hogy csak ebben az esetben veszélyes??? Ugyanis a szülésre felkészítőn viszont mondták, hogy simogassuk, meg birizgáljuk, mert visszareagál, és fejleszti a képességeit is. Úgyhogy most passzolom, hogy mi a helyes... :?: :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Regina:nem tudom,mert ezt nem tanultam ...A kórházban mindenkire rászóltak.Én is úgy olvastam,hogy a baba szempontjából jó.Nem bírom ki amikor a talpát kidugja,vagy bármit,hogy ne cirógassam vagy simizzem... :oops: Olyan édi!!!!!

Timi:én is üldöztem jó ideig a komód-pelenkázót.Rakok fel képet.25000 körül volt.Olyan feledékeny vagyok mostanában... :oops: :oops: :oops: Igaz már kb. két hónapja ki van fizetve.

Feledékenységgel hogyan álltok?Nálam szörnyű.... :shock:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Pelenkázó:
Kép

Hordozó:

Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Lógok még egy képpel magamról.Igaz ez már nem hálóinges... :lol: Olyan husis lettem. :shock: 11 kg-nál járok... :roll:

Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Anitja! Amit leírtál, az csuklás Gergőnél!!! :D

Pocisimi: A babával játszani is lehet, pl. úgy, hogy a pocakod szélét itt-ott benyomod, és ő visszarúgja. Ha pedig mondjuk a bal oldalon simogatom a pocimat, a baba a jobb oldalon jelentkezik. Lehet simizni, játszani, "kommunikálni" vele, ha nem kemény a poci.
Viszont mikor a Péterfyben voltam előadáson, az egyik kismama elkezdte simizni a pocakját. A szülésznő egyből abbaghagyta a mondókáját, és megkérdezte, miért simogatja. Azt felelte, mert keményedik. Erre a szülésznő nagyon kedvesen, de határozottan mondta, hogy ha keményedik a pocak, eszébe ne jusson simogatni, mert azzal további keményedést vált ki!

Péterfyben szülők! Egy dolgot még csinálnak rutinból, amit elfelejtettem írni. Mindenkinek kötnek be infúziós kanült. Ez egy műanyag bigyós tű, amit beszúrnak a vénába, ami kiáll, azon van egy kupak, így nem megy bele szennyeződés. Bármikor kell intravénásan valamit adni, nem kell szenvedni a vénakereséssel, egyből lehet adni. Nekem már volt ilyen a karomban, meg sem lehet érezni, a könyökömet is teljesen be tudtam hajlítani.

Kép
Kép
Kép
gremese

Milénának sincs feje!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Most hogy megláttam a hordozót, erről jut eszembe, mennyire érdemes olyan babakocsit venni, amihez tartozik hordozó? Ha külön veszem, akkor is kb. árban ugyanott vagyok. Csak épp azon filóztam itt magamban, hogy ezt úgyis mint hordozó, ill autóba biztonsági ülésként használnánk. A babakocsira egyáltalán rá szokták rakni ( gyakorló kismamák)? Hisz a kocsi amúgyis sprotossá, több ponton rögzíthetővé alakítható, amiben tud ülni, vagy félig feküdni a bébi.
Akkor egyáltalán fontos, hogy a babakocsira rárakható legyen :?:

Kép
bfagi

Miléna! Csini vagy, szép a pocikád! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Az én babóm is nagyon sokat csuklik. Van, hogy fél órát is. És látszik is. Ilyenkor a lányom szokta mondani: "anya igyál már valamit!" :D Olyan édes!!!

Kép
Kép
timi26

Bfagi
Hordozó ügyben, ha olcsó de jó megoldás akarsz, egyértelmű megoldás a Vatera/Teszvesz!
Így lesz egy jó babakocsid és egy tűrhető áron megszerzett hordozód is :)

Kép
granda

Sziasztok!

Hordozót én sok helyen láttam 8-9000 Ft-ért. Rebekaának még 20000-ért vettük (akkor az volt a legolcsóbb). A bosszantó az, hogy most ugyanazt a típust (Chicco) 12000-ért is meg lehet kapni!!!

Asszem ma takarítok egy nagyot. Most jó az idő hozzá:

Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Na, ma már túl vagyok egy vércsapoláson :shock: , cukorvizsgálat...Hát, remélem jó lesz az eredmény. Nekem ez nem 6pontos vizsgálat, csak egy ampullát vettek le, amiből megállapítanak 3 hétre visszamenőleg egy átlagértéket. Holnap megyek az eredményért, majd pénteken ezzel kell mennem a diabetológiára. Jól kijutott az SZTK-zásból :? ...

Anitja!
Amit érzel, szerintem tuti, hogy baba-csuklás :lol: :lol:

Hú, jó, hogy mondjátok ezt a pocisimit...Én észre sem veszem, de a kezem folyton ott köröz a pocakomon, ha kell, ha nem :lol: . De én is úgy tudom, módjával lehet játszadozni vele, kivéve a keményedést. Én tapasztalatból mondom, hogy mikor egyszer fordulás közben bekeményedett a pocóm és simiztük a férjemmel, bízván benne, hogy majdcsak elmegy onnét, annál inkább nyomult és keményedett :o . Úgyhogy csak leheletfinoman rajta volt a mancsom, de nem simikéztem, és abbahagyta :lol:

Timi26!
Ma tényleg jó időnk van egy kis takarításhoz! Én is folytatom a tegnapit... :roll: .

Ja! És egyetértek Grandával! Én is a Vateráról rendeltem babahordozót(újat!!) és tök jó! Szerintem is érdemes körülnéznetek :lol: !

Miléna!
Nagyon csinos a pocakod :lol:
kispocc

Sziasztok!

Nemtudom ti ,hogy vagytok vele de nekem nagyon rosszul jött ez a hirtelen idő változás.
Egész éjjel csak forgolódtam és keményedtem.

Tegnap voltam sima uh-n múlt hét óta nagyon sokat fejlődött és
gyarapodott a kiscsaj.
A doki szerint már 2 kiló felett van,és befordult.

Anitja!
Szuper a bölcsötalp.

Miléna!
Csinos pocid van.

Jó hűsit mára mindenkinek.
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Na, már végeztem is a takarítással, minden csillli-villi. Már csak kiteregetek, aztán elindulunk a kicsajommal ügyeket intézni. Anyakönyvi kivonat, posta, OTP, felveszem a cukros leletemet is. Aztán bevásárlunk és jöhet a pihi. Remélem a héten már nem kell takarítanom...
Ideje beidomítani a családomat, hogy kicsit figyeljenek a rendre, mert egyre kevesebb érkezésem van utánuk takarítani.
Majd jövök...
Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Én is eléggé megéreztem az időváltozást. :? Amúgy sem alszom jól mostanában...

Végre eljutottam fodrászhoz. :D Rögtön jobban érzem magamat.

Délután pihizni fogok,most is leragad a szemem teljesen. :roll:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hol vagytok Lányok?
Ennyire megvisel mindenkit a lehűlés?

Megkaptam a cukor eredményt: 5,69 !!!!! Annyira boldog vagyok!!! Persze azért továbbra is vigyázni kell a szénhidrátra!

Anitja: nem a Szabolcsba megyek UH-ra, hanem a doki magánrendelésére, így nem tudok szétnézni.

Hajni: júli 18. UH légyszi vésd fel majd a táblára.

Megvan a házassági a.könyvi kivonat is 2 percet vett igénybe összesen. Megyek öszzeírom, mit kell vinnem a kórházba, a héten és a jövő héten ezeket szerzem be.

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Nem vagyok két napig (párom csatázott a számítógépen) és alig bírom követni az eseményeket!

A lakásfelújítóknak, építkezőknek, költözőknek kitartást kívánok és ne cipekedjetek sokat, fogadjatok el segítséget!
Szerencsére ez nálunk elmarad, na jó, csak a fürdőszoba és a wc lesz még kifestve, de az semmi meló!

Miléna!

Ugyanolyan a babahordozónk. :lol:

Nálunk még néhány dolog hiányzik, de meg is őrülnék, ha minden meg lenne. Mit csinálnék még 10 hétig??? Minden napra/hétre jut valami új, aminek tudok örülni.

Elkezdtem kimosni a babaruhákat. Hát ez a Dreft tényleg nagyon jó!!! Van kifejezetten újszülötteknek való, nagyon puha lesz tőle a ruha, kellemes illata van (kamillás) és még a víz is olyan lágy!! Ajánlom mindenkinek!

Pénteken megyünk 4D-s ultrahangra, már csak 3-at kell aludni!!!! Annyira várom!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Timi!
Tényleg jó a dreft??? Akkor én is azt veszek. Ahogy kész a fürdő, én is mosom a babaruhákat! :lol: De várom már!!! De ez most a mosószer, ugye? Öblítőt nem is használtál? Láttam ilyen Gabi babaruha öblítőt. Szerintetek az jó??? Vagy felesleges?

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok !

Brendonos ügy : ma felhívott a csajszi és közölte, hogy a fönöknője 2.000 pontot hagyott jóvá, hogy annyit kapjak meg a 25.000-ből. Én meg mondtam, hogy azért hülyének ne nézzenek beszéljen a fönöknőjével mégegyszer és ha minimum a 25.000-nek a felét nem kapom meg akkor megyek a Fogyasztó Védelemhez.
Erre rá kb fél óra nem telt el és közölte a csajszi a telefonba, hogy 14.000 pontot fognak jóváírni nekem. Így is 11.000 kevesebb de úgy vagyok vele, hogy ez is valami és mégsem 0 vagy 2.000.
Igaz mehetnék és harcolhatnék azért a 11.000-ért de valahogy nincs kedvem ehez a procedúrához.

Gremese : nagyon elvagy tünve. Figyelem itt a napi eseményeket és már két napja alig írsz. Csak nem valami van ?

Miléna : édes a pocakod de a fejed hiányzik a képről nagyon. Szerettük volna látni mennyire kipihent szép és feszes az arcod. Látod Zéti tudja a dolgát.

Szóval megyek és darabokra szedem a babakocsit most, hogy már tudom, hogy marad nálunk.

Nekem az éjszaka szörnyű volt. Forgolodtam melegem volt ( mert az ablakot be kellet csukni mert pont bevert az eső ). Amikor kinyitottam az ablakot csapkodta. Remélem a mai éjjel jobb lesz.

Mindenkinek kellemes estét !
20200310173350

Sziasztok!
Tegnap jó alaposan bevásároltam. Annyira jó volt!! már csak a gyógyszertáras cuccok vannak hátra. De az még tényleg ráér.
Én is vettem tegnap babaruha-mosószert: domal baby fashion. Van vele tapasztalatotok? Most ehhez kell öblítő vagy sem?
A kedvencem amit megvettem, az egy baby tornázó. A brendonban most volt kupon akciós. Még így sem olcsó, de annyira édes! Zenél, villog, van rajta tükör, meg vagy 6 csörgős figura. Ez már anyum ajándéka Pöttynek! :D
Megmutatom:
Kép
Vaterások!
Képzeljétek, holnap átveszem az első szerzeményem: egy zenélő forgót kiságyra :D . És megnyertem még egy törölközőt és 2 plédet is. Mindegyik vadi új.

Hajni!
július 23 : UH

Köszi

Na megyek elkészítem a vacsit. Apa tejfölös csirkepaprikásra vágyott. Hát az lesz. Mondtam is neki, hogy miért nem tudja soha azt mondani, hogy "ma este csak valami zöld salátás ennék drágám" :lol:

Szép estét mindenkinek.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok Kismamik,

én is most jöttem haza a dokibácsitól, úgy volt, hogy cukrot is néznek, de elbaltátzák a dolgot és nem volt megfelelö tesztjük hozzá. :cry: Úgyhogy majd két hét múlva nézik. De szerintem nincs gond, mert van itthon cukorméröm és néha nézem, minden tökéletesen jó. :wink:

Miléna,
nagyon csini a pocid, csak tényleg hiányzik ám az arcod!! :wink:
Pihizz sokat! :wink:

Én a Frosch sensitive vagy aloe vera mosószert használtam Ábelnél, mikor pici volt, most is azt fogom, hozzá pedig nagyon nagyon kevés hipoallergén babaöblítöt, így nem volt semmi irritáció.

Sense,
én pipifalatkákat sütöttem ki egy kis tócsival, meg görög salival, épp most vacsiztunk mi is, apa beszámíthatatlan állapotban vergödik a tv elött, annyira bekajált :lol: :lol:
Tornázó nagyon cuki, én is veszek majd, mert Ábel nagyon szerette az övét, de sajnos szét is kapta, mikor nagyobb lett...

Lányok, ma tényleg nem túl nagy a forgalom! Biztos az idöváltozástól!
Mondjuk én azért meszse vagyok a hazai frontoktól, de mi is nagyon rosszul aludtunk, Ábel csak vergödött egész éjjel, én sem tudtam valami jól aludni.

Na megyek, én is pihizek egy kicsit vacsi után...

KépKép
KépKép
motiot

Helló Csajok!

KTimi! Édes vagy, :D itt vagyok! :wink: Írtam délelőtt egy kisebb esszét, erre elszállt az egész, utána meg az agyam is. :evil: A volt mhelyemen is, ha pl. a képújságon dolgoztam, és elszállt, otthagytam csapot-papot és csak pár óra múlva tudtam folytatni.

Ez az időjárás rettenetes. Ma reggel is tiszta csúzli voltam, volt minden bajom, nyűglődtem. :roll: Reggel megcsináltam az ebédet: Mozzarellás-paradicsomos pulykamell, utána vaníliáspuding málnával és babapiskótával. (Bocsánat a cukisoktól! :oops: )

Utána elmentem boltba, de majd megsültem ott, olyan fülledt meleg volt.
Na mindegy, hazajöttem, leüvöltöttem kiskutyáim fejét (nem mintha csináltak volna valamit :shock: ), utána még apával is morgolódtam. Rosszabb vagyok, mint egy házisárkány. :?
De apa már ismer, tudja, hogy pár perc alatt kitombolom magam - ő eközben bizonygatja, hogy milyen édi vagyok -, és megnyugszom.
Ez így is lett. :D

Timi26! Gratula a jó cukoreredményhez!!!!!

Sense: Nagyon jó ez a játszószőnyeg!!! :)
Amúgy egy férfitól soha nem hallod azt, hogy de ennék egy kis zöld salit. Ők igazi ragadozók! :wink: :)

Mosás: Korábban már boncolgattuk a témát, és én arra a következtetésre jutottam, hogy a mosóport a gép kimossa a ruhából, az nem marad benne. Vízlágyító igazából azért kell, hogy ténylegesen lágyítsa a vizet, így a lágy vízben szebb, tisztább lesz a ruha, mint a kemény vízben. (Kemény vízben nem mos olyan szépen). Az öblítő az, ami megmarad a ruhában, és szerintem abból kell sensitivet venni.

Nna most nyomtam egy nyamvadt Ctrl+C-t.

Kelengye: Hozzánk július végén jön a védőnő, majd jól kifaggatom, mit kellene még beszereznem. A gyógyszertári dolgokat nem veszem meg, mert mikor a baba megszületik, egy csomó mindent felírnak receptre, és úgy olcsóbb. (Rohangáljon egy kicsit apa is). :wink:

Időváltozás: Fent leírtam, én ilyenkor csúzli vagyok egy ideig. Éjszaka átlagban 3X kell felkelnem pisilni, ami nem egy egyszerű mutatvány. Ugyanis bal oldalamon a szopipárna, jobb oldalamon a vékony paplan hurkába hajtva (ha meleg van, csak a derekamra húzom rá), tehát szépen beágyazom magam. Felébredek :shock: ó.... már megint pisilni kell.... :? És olyankor jön a tízpontos RSG gyakorlatom.
Jobbra fordulás - persze lassan, mert babó nyomja a húgyhólyagomat, és fáj az egész -, paplant nem emelem áta a fejemen a bal oldalra, hanem otthagyom a helyén. Lábaimat jobbra átvetem a paplanon, így a lábam feljebb van, mint a fenekem. Csak hogy ne legyen olyan egyszerű. Ágy szélére húzódás, majd a "majd' besz.rok" érzés közepette felnyomom magam. Közben fogom a hadam alját - mintha számítana... -, és mint aki betrottyolt, csúszok ki a wc-re. És még csak most fog igazán nőni a pocak. :shock:

Vizitorna: Hát ma sem debütáltam, de ami késik... :D
Az oktató azt mondta, hogy mivel a ...... (nem tudom melyik) két bolygó ellentétesen áll, az egész nyár ilyen lesz. Pár nap dög meleg, pár nap hideg.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!!

Jaj, tegnap nem volt jo az internet, ma delutanra javult meg :twisted: :twisted:

Milena! Csinos vagy, jot nevettem, mikor irtad, hogy "olyan husis vagyok" mert en is ugyanezt gondolom mindig magamrol, mikor meglatok egy fenykepet. A karomat peldaul egyaltalan nem latom eletben olyan vastagnak, mint a kepeken :twisted: Mindegy, ez legyen a legkevesebb baj :D

Emese! Ejszakai felkelesed kisertetiesen hasonlit az enyemhez. Nekem meg hozzajon, hogy a forgom iszonyatosan faj ha hosszabb ideig fekszem, igy amikor ejjel kimegyek, vegig kapaszkodnom kell valamibe, hogy nehogy osszeroggyak. :? Valamint, mivel ilyenkor olyan felalom-allapotban vagyok, hogy a mozgasomat nem tudom koordinalni, ugy huppanok vissza az agyba, hogy szegeny paromat minden alkalommal felebresztem. (Ugy 5-6-szor egy ejszaka :? ) Udvariassagbol szerintem, de mindig mondja, sebaj... :D
Vendég

Sziasztok

Babaklengye-gyógyszertári cuccok
Én úgy tudom, hogy a gyerekorvos már a 36. héttől felírja hintőport és társait. Erről is lehet előre gondoskodni.

Éjszaka
Én most olyan jól alszom ebben a "hidegben", reggel sarkig tárom az erkélyajtót, beáramlik a friss levegő és ettől több órára jó a kedvem :)
Kislányunk egyre többet mozgolódik, ennek nagyon örülök!!!
Éjszaka nem zaklat a kis drága és pisilni is csak reggel kelt fel, de akkor már tényleg nagyon nyom a hólyagom. A pocival forgolódás tényleg érdekes, nem is tudom, milyen lehet sörhasúnak lenni :D

Tegnap iszonyú sikere volt férjemnél az egyszerű bundáskenyérnek, amit füstölt sajttal bolondítottam meg (én persze korábban és mást vacsiztam), szülés után biztos csinálok magamnak is egy nagy adagot!

Kép
granda

emese: orulok - na nem a szo szorosertelemben - h irtad a forgos fajdalmat, mert nekem is faj egyree jobban, kezdtem beparazni, h baj van. de akkor csak annyi, h kisbabat varunk - z meg mennyire klassz!!!

en amiota tudom, 5-8 het es talalkozunk Linivel olyan boldog vagyok; tegnap ejjel azt almodtam, h megszuletik! annyira jo volt!

Mostansag azon torom a fejem, ha veletelenul az orvosom folajanlana a csaszart - de nem ugy, h jobb lenne a csaszi, hanem ugy, h ha gondolom, akkor lehetne - mit is mondanek. ez ugy jott szoba/gondolatba, h anya azt mondta, ha o most szulne es valaszthatna, akkor azt kerne (ehhez tudni kell, h a tesom szuletesenel 6 hetig volt korhazban: nagy volt a baba, adodtak problemak stb.). es en nem a fajdalom miatt gondolkodnek el a csaszin, hanem, h Linike egeszsegesen szulessen meg! ugy aggodom, h ne legyen baj a szulesnel ...

vasarlas: nekunk is mar csak a patikai dolgok maradtak ... jah es mivel mi nem megyunk nyaralni kulfoldra (kivetel volt a babakocsivasarlas zagreban), igy minden baratunknak kotelezo hoznia babaruhat a nyaralasbol - igy Lininek nemzetkozi ruhakeszlete lesz (ilyeneket talalok ki, h teljen az ido :oops: )

jeeee ma jonnek a tesom+bnoje hozzank kicsit nyaralni, tok klassz lesz

meg egy fontos: lehet korai meg errol beszelni?! mind1: gyerekorvos! nektek megvan mar ki lesz? es hogyan intezitek? en csutortokon megyek egy jeloltet "megnezni". es ti?

K.timi: en nem fogadtam volna el a felet, csak meg 2 mondat es megkaptad volna az egeszet! de azert nyilvan ez is tobb, mint 2000 pont. meg kell jegyeznem, azert szemetek ...

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Mmarica: van ahol nem lehet gyerekorvost választani, automatikusan a körzetihez tartozol. Nekem amíg Cegléden laktunk szerencsém volt. Egy ismerős ajánlotta a doktornénit. Férjem alment hozzá a szülés előtt pár héttel, megkérdezte vállalna-e minket. Mondta örömmel. Nem is volt semmi gondunk vele amíg ott laktunk. Persze később, amikor már ben forogsz a körökbe lehet váltani, ha mégsem szimpatikus.
Most más városban lakunk, itt nem lehetett választani, de eddig még itt sem volt gond, de ha lenne is, van már némi tapasztalatom.
Én ennyit tudok mondani a gyerekorvosokról.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Granda! Pont ezen gondolkoztam én is tegnap, hogy vannak pasik, akiknek simán ekkora a hasuk, mint most nekünk. Akkor nekik is ilyen érzés lehet??? Csak nekik nem "múlik el"... :lol:

Éjszaka: Én eddig is jókat aludtam, és most is. Nekem mindegy, hogy meleg van, vagy hideg. Szerencsére! Éjjel is csak 1x kelek fel pisilni! :D
A fekvésből felülés nekem is elég érdekes. Olyasmi, ahogy Anitja is írta (mint a jógán), oldalra gurulás, aztán kézzel támaszkodás... :shock: Elég vicces!!!

Éjjel azt álmodtam, hogy megyek szülni! :D De azért paráztam rendesen, hogy vajon mit fogok érezni. Aztán azon kezdtem idegeskedni, hogy úristen, még be se gyakoroltam a lélegzéstechnikát... :roll: Tovább nem volt az álom...
De én is aggódom, hogy "ugye minden rendben lesz majd a babával a szülésnél?"! Aztán megbeszélem magammal, hogy persze, hogy minden rendben lesz! Problémamentes szülés, egészséges Szelina!!!!!!! ++++++

Mmarica! Mi pont a város egyik legjobb gyerekorvosához fogunk tartozni, úgyhogy ezen nem is változtatok!!! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Mammikák!
:lol: Én is már napok óta a szülésről álmodom, meg már álmomban is kismama vagyok (eleinte nem voltam)
Imádok mostanában nézegetni újszülöttekről képeket, annyira édesek, és olyan csodálatosak. Én is nagyon várom már Gergőt. Úgy alszom, hogy a fejemnél van a kisbölcsője, még letakarva ugyan pelenkával, hogy ne porosodjon, de mindig ringatom egy kicsit elalvás előtt :lol: :lol: :lol:
:lol:

Miléna! Nagyon csinos vagy, én is pont ilyen husi vagyok. De szoptatnunk is kell majd, az meg nem 1,5-ös tej lesz :lol: , hanem nagyon zsíros, kell a tartalék, semmi gond.

Nagyon köszi, hogy írtátok a gyerekorvost, majd pár hét múlva akkor én is meglátogatom :lol:

Megvan a teljes vérképem (lemaradt a cukrosról) és az van ráírva a vizeletnél, hogy baktériumok :shock: , egy kicsit parázok... nem lenne jó, ha kiderülne, hogy gyógyszert kell szednem. Volt valakinek ilyen már?
Egyébként egy csomó minden alacsony meg vannak magasak is, pl a fehérvérsejtek, de nem kiugró mennyiségben. Holnap megyek dokihoz, majd véleményezi.
Nektek csináltak ilyen részletes labort mostanában?

Mosás-babarucik: ha van erkélyetek és ott szoktatok teregetni várjatok vele jövőhét elejéig, állítólag 37-38 fok lesz :shock: pillanatok alatt megszáradnak a rucik, és szerintem a napnál és a friss levegőnél nincs jobb fertőtlenítő :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Silka! Boldog névnapooooooooot!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!!

Mmarica! En pont tegnap beszeltem meg a szulesznovel, hogy csaszarmetszessel szeretnek szulni. Nekem szornyu emlekem van a szulesrol, pedig 15 eve volt, de meg mindig nem tudtam elfelejteni. (Tobbek kozt ez az oka, hogy eddig nem lett kistestver) Ez viszont senkit ne remitsen meg, aki eloszor szul!!! Egyertelmuen a doki volt a ludas, szoval mindenki mamoros, szep szulesre keszuljon! :D

Szoval itt, Angliaban ugyanolyan jogaim vannak csaszarmetszeskor is, apuka, sot, akarki bejohet, elvaghatja a koldokzsinort, a babat is ugyanugy nalam hagyja, mintha termeszetes szules lenne. Ezert arra jutottam, hogy akkor meg minek rettegjek, ha nem muszaj.(mert en szo szerint rettegek a szulestol, persze megcsinalnam, ha muszaj lenne, es valoszinuleg tul is elnem, mint barki mas :D )

Egyebkent itt az anyukakat, aki ugymond "rendelik" a csaszarmetszest, ugy csufoljak: "Too posh to push" :D

A mostani temakhoz nemigen tudok hozzaszolni, mert itt minden mashogy mukodik. Holnap jon a lakasunkra egy ugynevezett "health visitor", gondolom o vilagosit fel a szulessel es babaval kapcsolatos dolgokrol.

Ja, es a tervezett csaszart 2 hettel a kiiras elott csinaljak. ami aug. 23....6 het... :? Azert maradhatok, mint szeptemberi baba? :? :)

Puszi mindenkinek, szep napot

Niki
Vendég

Szuper az összes újabb fotó!!! :):)

Silka!
Csatlakoznék Gremeséhez, úgyhogy szintén boldog névnapot Neked! :):)

Niki!
Naná hogy maradj Velünk! :):)

Biztos lesznek még rajtad kívül mások is akik esetleg augusztus végén szülnek és olyanok is akik majd csak október elején - hiába a hivatalos kiírás, 1-2 hét ide vagy oda minden további nélkül előfordulhat bárkinél, ez teljesen természetes. :):)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok
Na hát önkínzásból átnéztem a Várandósság topikon beül a "2007-ben fogok szülni- BABÁK-MAMÁK RECEPTJEI"címre... Hogy mi finomságok vannak ott :!: :!: :)

Kép
granda

Niki! Te nem is lehetsz más, csak szeptemberi kismama! Nem kell az augusztusiakhoz csatlakoznod! Itt maradsz, és kész!!!! :D

Gyógyszertár: Gondoltam ma megveszek mindent, ami a csecsemőápoláshoz kell, és nem írják fel rteceptre. Hát szinte mindent felírnak, csak a vattát, meg a gézlapot nem. A fürdetőkrémet, a popsikrémet, még az alkoholt is felírják..... Így tök jó, fele annyiba fog kerülni.
Csak gézlapot vettem, mert vatta van itthon.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Silka nagyon boldog névnapot!

Remélem ma mindenkinek jobb napja van mint nekem. :( Már tegnap kezdődött,elég jó kis görcsölgetéssel.Harci készültség volt,hátha vissza kell menni a kórházba.
Éjszakára jobb lett (gondolom a görcsoldó is segített amit szednem kell),de ma olyan vagyok mint akit fejbevágtak.Ja itt hozzátenném a vérnyomásom 130/50! :shock: :shock: :shock:
Egész délelőtt nem voltam magamnál,csak aludni tudtam.Sajna ennek éjszaka biztos lesz utóhatása álmatlanság formájában. :roll:

Felkelés:megnyugodtam,hogy nem csak nekem ilyen küzdelmes.Mire ki bírok az ágyból/fotelből/bárhonnan kecmeregni addigra a hasam jól bekeményedik. :? Mostanában amúgy is csak fekve jó.

Gyomrotokkal mi újság?Nekem annyira nyomja manó,hogy örülök ha pár falat lemegy a torkomon ami nem fordul vissza. :oops: Állítólag ez már csak rosszabb lesz.

Kép:bocsi,hogy lemaradt a fejem. :oops: :oops: :oops: Sajna mostanában minden csak nem kipihent az arcom.Jelenleg jó karikás a szemem és szörnyűűű.Legközelebb ígérem a fejem is ott lesz a képen!

Niki:nálunk is augusztus lesz a végkifejlet időpontja.Kíváncsi leszek kiknek a babái lesznek majd igazán pontosak. :D

Gyerekorvos:most nincs energiám keresgélni sajna.Védőnővel megbeszéltem,hogy a körzeti jó lesz egyenlőre.Ha megszültem a védőnő kiíratja a recepteket vele,aztán együtt eljönnek meglátogatni ha hazajöttünk.Majd akkor meglátom milyen.

Sense aranyos a tornázó!

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Jó hogy írjátok a gyerekorost, én sem tudtam hogy is megy ez, de akkor kiderítem hogy nálunk Veszprémben hogy működik. Válszthatok, vagy oda kell menni ahova kerülök ( pl. háziorvosnál ez utóbbi volt).
Megvolt ma a 4D UH, a bébi 1700 g-os! És olyan kis pufók feje volt :D , szépen mutatta az arcocskáját, de egyébként nem nagyon mozgott, néhány grimaszt vágott és aludt tovább.
Egyébként mostanában nálunk is többet mozgolódik a kicsi, gondolom már nem fér olyan jól el, mint korábban, ezért érezni jobban. És már fejjel lefelé van, befordult a drága :lol:

Granda: A'szem igazad van, és úgy teszek, ahogy írtad, veszek egy jó kis kocsit ( ami hordozó nélkül még olcsóbb is) és külön veszek hordozót vmelyik lcites oldalon. Így minden olyan lesz, mint amit szeretnék :D

Kép
bfagi

Sziasztok!

Hát a gyomor kérdés nálam elég furi! 2 napja megy a hasam rendesen! Tudtok ellene valamit? Keserű csokit ettem eddig.

Pocakkép a 27. hétről: (bocsi, azért vágok ilyen hülye pofát, mert éppen beszélek :oops: )
Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Bfagi! Már korábban kiderült, hogy mi nagyon "egy húron pendülünk" :D . Most mégis van egy kis különbség a babáink között, az enyém 29 hetesen volt 1700 g. :shock:

Anikó! Nagyon csini kismami vagy! Itt mindenkinek olyan jól áll a terhesség! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: úgy tűnik a miénk ilyen kis picur lesz, bár még belehúzhat a hízásba :lol: de így is olyan kis pufók arca volt :D
egyébként hozzá tartozik az igazsághoz hogy én 163 cm magas vagyok, kedves apuka pedig 167 cm magas, úgyhogy nagy bébire nem is számítunk, mert azt nehéz lenne kimagyarázni :D

Kép
bfagi

Anita! Nekem volt teljes laborom, nekem is volt egy-két kiugró, de azt mondta a doki, hogy az nem lényeges... Én nem szakértek. :?

Silka! Boldog névnapot!!! :D

Miléna! Nekem egyelőre nem nyomja a gyomromat a baba. De gondolom, ami késik, nem múlik... :shock:

Anikó! Csini kismami vagy! (és nem vágsz "hülye pofát") :wink:

Lejártam a lábamat, vettem 1-2 felsőt magamnak, meg egy nadrágot. Ismét fogyatkozott a ruhatáram a pocakméret miatt, így pótolni kellett... :oops:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Bfagi: tök mindegy, a 2 kilós bébik is tök arik, meg a 4 kilósak is. A lényeg az egészség!!!

Anikó: tök aranyosak vagytok a képen, igazi kismami vagy!!!

Silka: csatlakozom az előttem szólókhoz, BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Niki: nekem is volt már ilyen kérdésem, nem lesz senki kitagadva aki nem szeptemberben szül. Személy szerint én kicsit előbb szeretnék. 1-2 héttel.

Kép
Kép
timi26

Bfagi! Hát a mi babánk nem hazudtolja meg a szüleit, mert én 178 cm vagyok, apa 185 cm (de lehet, hogy magasabb). 4 kiló körül lesz a végén. :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: