Sziasztok!
Nagyon örülök hogy ilyen sokan eljöttetek!

Képet én nem csináltam egy szálat se, sajnos elő se vettem a gépet. Remélem mindenki jól érezte magát, kicsit aggaszt hogy olyan korán elmentetek!!!
Próbálok visszaolvasni (mint mindig)...
Mazsi!
Igen, én még csak szoptatok. Igazából sztem nálunk az a fajta kóstolgatás hogy lenyalatom az ujjam vagy a szájához teszem a barackot hogy nyalogassa, az majd 6 hónapos kora után fog következni. Az érdembeli hozzátápit hagyom akkorra amikor a gyerek már maga a kezébe tudja venni a kaját és megenni, mert lusta vagyok a pepecseléshez (csatlakozom Lorcához). És Zsuzsával az volt a tapasztalatom, hogy úgyse evett számottevő mennyiséget mielőtt saját magát tudta etetni, úgyhogy Szilvivel nem is igen fogom erőltetni a dolgot. Persze lehet hogy ő az a típus lesz, aki habzsolja a bébikaját kanálból, akkor persze igazodom hozzá.
WC-ben szopi nekünk is volt, mégpedig most a hétvégén, de sztem még mindig egyszerűbb előkapni a mellem mint állandóan tápszert és a hozzávalókat hurcibálni magammal. (Zsuzsával volt alkalmam kipróbálni a tápszerezést, és szerintem elég macerás.) Az már jó, ha Zsuzsának nem felejtek el berakni egy zsömlét, és az jóval kevesebb macera mint a tápszer.

A mell pedig mindig kéznél van, mindig a megfelelő hőmérsékletű folyadék jön belőle, nem kell sterilizálni, elmosni, tárolni, stb.
Ágiboldi:
Hogy bírja az az egy konnektor az összes műszert? Nem ég le? Nekünk több van, de így is félek. Most nézem, 1 konnektorra van rakva 2 computer, a scanner, a nyomtató, a vezetékes telefon, a mobil telefon töltő, az ADSL modem, a router, és a hangszórók...
A szoba másik oldalán a 2. sz. konnektor viszi a TV-t, videót, DVD lejátszót. A harmadikba "csak" az újratölthető elemeket szoktam dugni. Csoda hogy nagy a villanyszámlánk?
Lívi:
Tudsz mutatni a neten leírást hogy egy pici babát hogy kell hátra tenni? Én csak totyogóval láttam bemutatva, és ott úgy tűnt, a totyogó aktív közreműködése kellett a dologhoz. Engem is érdekelne, hogy tudom a hátamra szerelni Szilvit!

Elől már túl nehéz.
Ágiboldi:
Nem akkor szopik jobban Boldi mikor aluszékony napja van?
Alkoholos sör:
Én bizony iszom!

Nem gyakran, de hetente-kéthetente megiszom egy pohár sört vagy bort. Mondjuk általában miután Szilvi már lefeküdt estére, úgyhogy van ideje lebomlani.

De úgy tudom, a megivott alkohol 2%-a jut át az anyatejbe, tehát nem egy tetemes mennyiség.
Rólunk:
Tegnap nagy nap volt, emlékezetemben az első olyan nap, hogy Szilvi nem mutatta be a levegőtsemveszekéslilulvaordítok c. előadását.

Egész nap nyugis, sőt, jókedvű volt. Még nevetett is! Nem is tudtam, először, milyen hang jön ki belőle.
Egyébként most kb 5. napja vagyunk teljesen cumimentesek, és azóta nem is volt cicin ordítás. Az első pár nap kicsit necces volt, mert kereste, azzal próbált megnyugodni. Most cicivel nyugtatom ha kell, és azzal is altatom.
Kiváncsi vagyok, mi lesz holnap, mert egész délelőtt az apja fog rá vigyázni, és cumisüvegből kapja a tejet... érdeklődéssel várom, hogy erre visszatérünk-e a cicin ordításhoz.
Elég/nem elég a tej:
Nem a tüzet akarom szítani, de szerintem a sokáig szoptató anyukák azért néznek ki bután a fejükből mikor valaki azt mondja nekik, nem elég a tej, mert ez, hogy nem elég a tej, egy olyan probléma ami szinte kizárólag az időre etetésnél merül fel. Ezért aki igény szerint szoptat, nem érti, miről van szó? Mert ha mondjuk valami oknál fogva nem lakott jól a baba egyik étkezés alkalmával, akkor max félóra-óra múlva újra kér. Én értem, hogy sokan nem szeretik ezt a rendszertelenséget, vagy akik úgy érzik, hasfájást okoz a babának. De az egyetlen megbízható, tuti, bevált módja a tejszaporításnak az a gyakrabbani szoptatás, az összes többi bogyó, tea, praktika, az csak hab a tortán. Nem véletlen szerintem hogy ebben a topikban, ahol az időre etetés a népszerűbb mint az igény szerinti, sokkal több a gond a tejmennyiséggel, mint más topikokban ahova írogatok.
De ezt már úgy érzem, sokszor leírtam, még terhességünk alatt, hogy az időre etetés 3-4 hónapos korra szinte minden esetben azt eredményezi, hogy tápszerrel kell pótolni. Kivételes esetek persze vannak, és ez szerintem már teljesen szerencse/alkat kérdése, hogy ki az aki az időre etetés mellett is tud elég tejet termelni. De szerintem egyértelműen ez a kivétel és nem a szabály.
Nem bántásnak szánom, de szerintem ez már megint a valamit valamiért esete. És teljesen egyetértek azzal, hogy ami a babának a legfontosabb az a kiegyensúlyozott anyuka, és mindenki csinálja úgy, ahogy az ő családjának a legjobb.
Uff. Szóltam. Remélem senkit nem bántottam meg.
Barbus!
Megértem hogy nem akarod anyósra hagyni napokra Emmát, de azt szerintem számítsd bele, hogy most még hagyná magát, később nehezebb lesz. Többen keseregtünk a talin, hogy a babák egyszerre milyen anyásak lettek, már apuka se jó, még ott sem ahol kb ugyanannyit fogalkozik vele a két felnőtt. Ez egyre "rosszabb" lesz, olyan szempontból, hogy egy jó ideig a baba egyre inkább az anyjához kötődik. Korán kell időt és teret hagyni másoknak is hogy kötődhessen hozzájuk a gyerek, megismerjék, kitapasztalják egymást. Különben abba a csapdába esel, hogy mivel téged preferál a gyerek, ezért más nem is kap lehetőséget hogy a maga (szuboptimális) módján megnyugtassa, ezért a gyerek egyre inkább csak téged fog akarni. Anyukám eleinte rendszeresen vigyázott Zsuzsára míg kicsi volt (kb ilyen idős koráig, 4 hónapos) és onnantól kezdve már másfél éves koráig nem. Mert akkor már anyuka kellett. Ez persze nálunk volt, nálatok lehet másképp alakulna. És nem azt akarom mondani, hogy akkor most minden átmenet nélkül add oda a gyereket az anyósodnak míg ti elmentek nyaralni. De szerintem mindenképpen érdemes lehetőséget adni neki (amennyit te jónak látsz), hogy vigyázzon az unokájára, mert később hatalmas segítséget fog jelenteni, ha van kire bízni Emmát, akit ő elfogad, akivel szeret lenni. Viszont ezt az elfogadást ki kell építeni, meg kell alapozni, és ezt szerintem jobb minél korábban elkezdeni. Hálás leszel majd érte, ha ez azt jelenti, el tudtok menni a férjeddel moziba vagy vacsorázni és nem kell Emma miatt aggódni.