Sziasztok!
Mi is izgulunk az utolsó idős kismamáknak és drukkolunk nektek!:)
Bébiétel és Cerazette nem érdekel senkit??
Bea, Ági (Exi), Timika: köszönjük az újrafogadtatást;)
Bea (Jégvirág) és akit még esetleg érdekel (akit nem az ugorjon pls.
Szóval a hosszú elmaradásunk oka költözés. Február elején vettünk egy kertes családi házat, s március végén költöztünk. Február eleje óta másból sem álltak/állnak a napjaim, mint rohangálni millió+1 papír, igazolás stb. után hitelhez, földhivatali papírokhoz, szolgáltatókhoz stb. Az előző lakásunk visszaadásához (ugyanis az önkormányzati+IKV-s garzon volt). Aki keresztülment már ezen, tudja miről beszélek. Mostmár kb. 1 hónapja ezzel rendben vagyunk, de máris a nyakunkon a következő nagy menet: a melléképületet kissé gatyába szeretnénk rázni, még a jó idővel. Alászigetelés, tetősfóliázás, cserépcsere, padló újraburkolás stb.
Férjem dolgozik, szabira most zöldség-gyümölcs szezonban nemigen tud jönni, úgyhogy minden papír, építőanyag stb. után én rohangáltam/rohangálok, többnyire Dórikával, néha nélküle (ilyenkor mamára "ruházom át" Kismanót).Sokszor már azom is tele van, amim soha nem is volt...

(
Ha 1x egyenesbe kerülünk, eljöhetnétek majd Grétivel egy kicsit...
Mi is gratulálunk Grétinek a szobatisztasághoz, nagyon ügyes. Dórika is elég ügyesen bilizik, bár ez nála még szerintem nem teljesen tudatos. Épp egy héttel az egyéves szülinapja előtt vettünk neki egy bilit. Tescoban voltunk, s ott nézelődtünk a babaosztályon, s az egyik bili nagyon megtetszett neki, úgyhogy meg is vettük. Még a színét is ő választotta ki, tündéri volt, milyen hősiesen szorongatta a kocsiban ülve mikor vittük a pénztárhoz, majd meghaltam neki:)) Legtöbbször nagyon ügyesen veszi elő, s tényleg kell neki pisilni, mikor előcitálja, előfordul viszont téves riasztás is, s kiderül, hogy csak a kacsát akarja nézegetni a bilin, vagy éppen valamelyik játékát óhajtaná belepakolni.
A szülinapja előtt 1-2 nappal indult el teljesen egyedül, mostmár óriási távokat képes megtenni mindenféle segítség nélkül, sőt folyamatosan menne, sőt szaladna is, ha tudna, s pl. az udvaron nem lenne a beton néhol elég hepehupás. Ilyenkor ő is huppanni szokot egy jópárat;), bár egyre kevesebbszer.
Hihetetlen, hogy mindent megért, amit mondunk neki, néhány szót már elég régóta használ (baba, mama, dádá, va-va, búúú,tata,mostanában eeelme=elment,meg még nem is tudom miket. Babanyelven meg komplett sztorikat mesél:)
1 évesen+1 hónaposan 10120 grammos és 80 cm-s volt. Szóval szépen növöget ő is.
Ha picit több időm lesz, s ráérek válogatni, meg kicsinyítgetni, akkor dobok fel majd egy-két képet is.
Most ennyi,
Jó éjt Nektek és Mindnekinek!
Mónika és Dórika[/i]