A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Megüt a guta Lillától!!! Lerakom a kiságyba és kábé 5 mp alatt feltornázza magát a végébe és ordít, hogy nincs tovább! :evil: :evil: Ha visszahúzom, nem telik bele 5 mp és újra ott van! :evil: Mit csináljak vele, hogy ne kelljen készenétben állnom az ágya mellett???

Timi
Kép Kép
timocska

Hi...
Emma fél 6kor ébresztőt fújt... Ez most külön jó volt, mert tegnap (vagyis ma...) kivételesen fél 2kor feküdtünk le... Hurrá :evil: Alig vagyok beszámíthatatlan: zuhi után a dezodort akartam az arcomra kenni krém helyett :roll: Kész vagyok...
Szombaton megvettük a járókát. Miután már sehol nem volt az az elfogadható árú nagyobb méret, és azt mondták, hogy a gyártással is leálltak, így vettünk egy 100x100ast aminek állítható a magassága. Nekünk eddig bevállt, Emma nagyon jól elvan benne :D Majd teszek fel képet!
Tali: nem biztos, hogy tudunk menni, mert jönnek du a nagyimék és nem tudom, hog van-e úgy busz visszafelé, hogy érdemes legyen elmenni és ne kelljen fél óra múlva elindulni :roll: Majd ezt is megnézem, de most nyekereg... Megyek, etetek...
Vendég

Timi, ugyanezt csinálom, csak azt a verziót, h hasra rakom, h aludjon, és hanyatt fordul (ahogy nem tud elaludni), úgyhogy ugrálok és visszaforgatom. Nálam a megoldás ajtót rázár, kivár, mikor elfáradt vissza és hasra. Nálad rosszabb a helyzet, mer ha beveri a fejét akkor nem lehet hagyni..
Én most ezt a bőgni hagyást gyakorlom, mert dolgozni fogok szeptembertől, és meg kell szoknia, h valamennyit egyedül legyen az ágyában/járókában..

Kép
Kép
agiboldi

Barbi, remélem tudtok jönni! Boldi vigasztalhatatlan lesz Emma nélkül... :(

Kép
Kép
agiboldi

Barbi!!!

Emiatt ne maradj le! ha gondolod, szívesen hazadoblak Dkeszire. Ha úgy megfelel, hogy Te ülsz hátul Lucával kicsit szűk helyen. Emma meg elöl az anyósülésen. Luca még mózesben utazik, mert egyfolytában alszik. A hordozó meg nem nagyon fér el a mózes mellett. De egy felnőtt ember 3/4 felek simán! :-) Ha kell viszek autósulést is és majd meglátod, van-e busz!!!!
Vendég

felek=feneke... :roll:
Vendég

Barbi!
Tegnap voltunk D.keszin az Alag lakóparkban lakást nézni! :) Hááát, csorgott a nyálunk! :D :D
Gyertek máááá! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Sajna nem tudunk menni a talira!!! Nagyon bonyolult szervezés lenne én megyek a pszichiáterhez apa megy angol tanárhoz valamelyikünk viszi magával a gyereket bár egyik se túl jó opció ugy hogy most ez sajna ki marad...
Beni sok puszit küld Lillusnak :D persze Emmának is és a haverok se maradnak ki Boldi és Kele! :)

KépKép
csongria

Timocska,
A földre nem szoktad letenni? Szabi is ott szokott tanyázni, a kiságy kicsi neki, ő is mindig felmászik a tetejére.
Kép
Sőt, még ott sem fér el. Itt lemászott a kis plédjéről, átfordult és beverte a fejét az asztalba. Pedig hely az van. :D

Van sírós képünk :) Egy fél órát vadásztam. :twisted: Amint bekapcsoltam a gépet és készre állítottam, bambult. Letettem, nyivák. De kivártam!
Kép

Kép KépKép
lorca

Most épp a kihúzható kanapén van, párnákkal körbebástyázva. A feje felett egy tehén. Mire bementem, a tehén már a lábánál volt, ő meg az ágy végébe! :shock:

Nagyon jó a bömbis kép! :)

Ria!
Kár, hogy nem jöttök! :cry: :cry: Tényleg, mi újság Beni hízásával?

Timi
Kép Kép
timocska

Újra itt...

Köszi Nóri, aranyos vagy :D Megnéztem, és van visszafele busz bőven :) Egyébként én sokái utaztam egy Twingóban hátul a mózes mellett, úgyhogy edzésben vagyok :D Volt kb 20 centi amin ültem :roll:
Timi! Ja, Alag az jó hely! Nagyon sok pici gyerekes lakik ott! Nekem is van 2 babás ismerősöm akik ott laknak :P Oda viszont tényleg 2 autó kell :roll: Onnan nem megy busz a városba, csak helyi járat, ami itt köröz Keszin és az meg sose úgy jön, hogy jó lenne a vonathoz...
Hihi :lol: Szasza de cuki :D Nati beszólásai meg haláliak :lol:
Jajj... Teregetni kéne... (nincs hányós emotikon? :roll: már többször akartam azt tenni :lol: )
Vendég

Képzeljétek, anyóséknál voltunk szombaton ebédelni. Amikoris nagy rákészülés után kibökte, hogy arra gondolt, hogy ne vesszen kárba az üdülési csekkünk, mi menjünk el kettesben Gáborral pár napra, addig meg ő vigyáz Emmára :shock: Nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek :shock: Aztán uralkodtam magamon és 10ig elszámoltam, majd udvariasan elmagyaráztam neki, hogy ezt FELEJTSE EL :evil: Normális???
Vendég

Köszönöm csajok a bíztatást, nagyon jóle esik. Lora lehet, hogy én is kipróbálom az éjszakai fejést hátha nekem is bejön.

Jó talizást nektek és nagyon írigykedünk! Igen Mazsi jó lenne egyszer összehozni nekünk is.

Tegnap nekünk is sikerült véglegesíteni a hátról hasra fordulsát. Ez a végeredmény:
Kép
Kép

Tegnap olyan édes volt, ahogy a hozdozóban aludt a pelenkájával:
Kép

Az előbb így aludt el a nagy forgásban kifáradva:
Kép

Kb két hete mi meg erre ébredünk reggel, a bárányt arébb kellett tennem, mert magára döltötte:
Kép

Bocsi a helyért!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Barbi!
Pont Bali is ezt magyarázta, hogy onnan vhová eljutni csak autóval lehet. Na, de ha ekkora költségbe verjük magunkat, autó nuku! :shock: :shock:
Anyós: hihihi :lol: :lol: :lol: :lol: (bocsi :oops: :oops: )

Timi
Kép Kép
timocska

Dinyuska: Én jó ötletnek tartom a 4D-s kategóriát.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin!
NAgyon ügyi lánykád van! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Szopi:
Az öt év elég morbidnak hangzik. Nati is furcsa volt Robinak, pedig ő csak 19 hónapos volt. Azt hiszem, az én toleranciám valahol 3 év környékén van. Ott még ok, de tovább már nem igazán. Én Natit egyáltalán nem láttam nagynak hozzá. Amikor kijöttem a kórházból, úgy, hogy napokig nem láttam, akkor óóóriásinak tűnt. Már nem tudtam elképzelni sem, hogy ő szopizzon. Pann írta egyszer, hogy olyan 5 évesen érik meg az immunrendszerük, (valami más témában, mosás, ha jól emlékszem.) Így talán van valami értelme, de azért nem próbálnám ki.
És szopi után kimegy a konyhába, kiveszi a hűtőből az innivalóját és még egy kis kaját, felhívja a barátnőjét és leül tévézni. :twisted:

Timo,
Ez az iszonyat el vagyok keseredve ábrázat. Utána jön a vörös fejjel ordítok, kimeresztve a tokámat. Egy kép van arról is de nem tudom hol. Utána már csak a világvége van.
Gratuláció Lillus új tudományához! :D

Lora,
Nagyon örülök, hogy bejött! :D Én is sokszor úgy vagyok, hogy ááá, ez hülyeség, de azért kipróbálom. Sokszor az, néha működik.

Linda,
Nem kell aggódni a szopi miatt! A babának legyen egy boldog, kiegyensúlyozott anyukája, aki szereti, minden csak azután jöhet! Igaz, hogy kényelmesebb a szopi, ha működik. Mindenkinél van egy határ, ameddig érdemes elmenni. Nagyon sok melóval jár még a gyerekdolog, tartalékold az energiáid :wink: . Az a 1,5 éves kisgyerek anyukája nem jobb vagy rosszabb attól, hogy szoptat. Hogy milyen anyuka, azt rengeteg más dolog is meghatározza, nem lehet egy-két vagy tíz dolgot kiemelni, amit ha mind kipipálod, tuti csúcs.

Kép KépKép
lorca

Timi! És halál komolyan gondolta! :shock: Bazzeg... Hova lett a józan ész???

Emma is a hátról hasra fordulást gyakorolja, de itt még mindig megáll és visszafordul :lol:
ÁÁÁÁ nem tudok feltenni képet, mert Gábor vmi új progit telepített fel és nem igazodk ki rajta... Mindenesetre úgy néz ki, hogy a lába meg a feneke már "hasra fordul", de a felsőteste még oldalt van - nem tudja a kezét kiszabadítani :lol:
Vendég

Barbi, vigyázna Boldira is, mert akkor mi is mennénk nyaralni?! :lol: :lol: (bocsi :oops: )

Kép
Kép
agiboldi

Na, kidőlt a nagy "rákmászásba" :D :D

Én nagyon-nagyon boldog leszek, ha 6 hós koráig tudom szoptatni Lillust! Az összes többi nap, hét, hó csak bónusz jutalom! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Megfordult! :D Beletelt vagy 5 percbe mire kiszabadította a kezét, de sikerült :D És most ezt csinálja folyamatosan :lol: Egyenlőre vissza is forgatja magát :D
Vendég

Linda,
Gréta milyen hosszú! Nálunk is a pelusgyömöszölés az egyik kedvenc. Már ki se merem dugni az orrom a lakásból eme helyes kis csatolmány nélkül. Úgyis elég kevés képet látunk róla, tegyél fel még többet is!

Kép KépKép
lorca

[quote="lorca"]L írta:lorcainda,
Gréta milyen hosszú! Nálunk is a pelusgyömöszölés az egyik kedvenc. Már ki se merem dugni az orrom a lakásból eme helyes kis csatolmány nélkül. Úgyis elég kevés képet látunk róla, tegyél fel még többet is!

Miről? A pelusról? :lol: :lol: :lol: :oops: (megint formában vagyok, bocs!)

Timi
Kép Kép
timocska

Tegnap megkezdtük a koszmótlanítást, itt egy kép a beolajozott fejű turbános Boldiról

Kép

Kép
Kép
agiboldi

Gratula Emmának az oda-vissza forgásért! Nem hiába, ügyes kiscsaj! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Ügyes Lilla és Emma is!!! Gratula nekik!!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Két hete mérte a doki, akkor 61,5 cm volt! Gréta is nagyon szereti a pelust, órákig el van vele.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ági!
Elég, ha úgy kommentálom, hogy zabálnivaló? :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Emma egyszerre tanult meg oda-vissza forogni? Hűűűha! :D

Kép
Kép
agiboldi

Ági: Nagyon édi!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hihi :lol: De ari Boldi! :P
Neeem! Hasról hátraeddig is ment ;)
Most is küzd és hangosan dühöng :lol:
Vendég

Timocska,
Pelus a kedvenc fotótémám. :twisted: Lehetne az új téma gyermekem a kedvenc rágnivaló pelusával :twisted: :D

Kép KépKép
lorca

Linda,
Ne a pelusról! Grétáról kérnék még képet. :)
(Timocsak jó vagyok? 8) )

Kép KépKép
lorca

Én pelus témában is a turbánossal indulok! A multifunkcionális pelenka lesz a kép címe!

Kép
Kép
agiboldi

Képzeljétek, felébredt, a másik szobában, az ágyában van és dumál magában! :D :D be se merek nézni, nehogy megzavarjam...

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Bejött a turbános koszmótlanítás?

Szalonna bébiknek:
El is felejtettem, hogy unokatesóm is ilyesmin nőtt fel. Ott nagyon komoly zűrök voltak, ez volt az egyetlen megoldás. Ha jól emlékszem, valahol 3-6 hó között lehetett.

Barbi,
Anyukám is mindig mondogatja, hogy hagyjam ott Natit és Szabit. Nat még hagyján, két éves, de még őt sem engedném el sehová úgy, hogy nem vagyok ott. Vagy legalább az apja.

Hú, most szívbajt kaptam. Letettem Szaszát az ágyra, pont rálátok és alszik. Itt irogatok, odapillantok és sehol a gyerek. :shock: Bemászott a saroba, alig látni innen. Megyek is, még vár egy kis teregetés. :?

Kép KépKép
lorca

Lorca, Timocska
Pedig kedvenc rágnivaló pelusos képünk nekünk is van! :lol: Szerintem jó téma! :lol: :lol: :lol:

Gratulálunk Emmának és Lillusnak is! (Majdnem Timit írtam! :lol: Tényleg te már tudsz forogni? :lol: :lol: :lol: )

Boldi abban a turbánban zabálni való! Ági meg ügyesen tud turbánt kötni! :lol:
lora7

Sziasztok,
Lorca,
Öteleteden felbuzdulva (nagyon kösz) rögtön fel is hívtam a márkaszervízt légzsákkikapcsoló ügyben, lehetséges is, de egy kicsit elszomordtam: 18000 anyag + 17000 munkadíj. :( Ezt nem hiszem hogy bevállaljuk (a nagy ülést már úgysem lehet előre tenni, nem?).

Ma már jobb nap van (eddig). Volt itt védőnő is (mutatott masszázst hasfájásra), volt kis szomorúság is, de többnyire alvás van.
Akkor mi is majd megyünk Rokicához, méghozzá szerintem a következő szopi után, így lehet hogy lesz 1 óra is mire odaérünk.

KépKép
bozotka

Lorca még a végén nálatok is lesz járóka! :lol:
lora7

My little pelus
Kép

Bozotka,
Mi kerül ezen ennyibe??!?! :shock: Na így azért én sem raknám előre. A hordozót 15 hós korig ajánlják. Szabi nálunk csak párszor ült elől, de jó, hogy egy tizen éves gagyi verdánk van!

Kép KépKép
lorca

Bozotka, Lorca!

Nekem nincs gondom, mert ki lehet kapcsolni. De nem szeretem, mert veszélyes előre ültetni a babust. Más kérdés, mi a veszélyesebb ha majd a kis gézengúz a szájába töm vmit!
De a vicces apa autója (Toyota avensis) Neki nem lehet kikapcsolni. Szervizben a kérdésre a válasz: nem biztonságos, direkt nem lehet!
Akkor a Corolla Versoban, vagy a yarisban miért lehet???? Ott biztonságos????????? ÁÁÁÁÁÁÁ! Vagy elfelejtették belerakni a gombot? :-)

Mindenki most (tereget) ma reggel? Én is ott tartok, de siettemben nem raktam öblítőt a gépbe így kezdhetem újra az öblítéstől.. :twisted:
Vendég

Norcmorc,
Szerintem is veszélyes elől a babus, azt hiszem, az anyósülés a legveszélyesebb statisztikailag. Ennek ellenére ha valaki vezet, akkor szerintem jó oda tenni. Pár hónap és jön, hogy neki inni kell, enni meg akármi. Ha elalszik, jó, ha látom. Én hátul ülök a gyerekekkel - két babaülés között, gondolhatjátok, milyen kényelmes. Biztonságosabbank érzem, hogy látom. Nati pár hónaposan az autósülésben majdnem hőgutát kapott. Kívül nekem is melegem volt, de nem tűnt vészesnek. Neki sötétkék ülése van, megáll benne a levegő. Ha elől ülök, nem látom, nem éli túl a gyerek.
Szerintem olcsóbb, ha nem lehet kikapcsolni. De akkor sem értem, mi kerül ennyibe egy kiiktatáson. :?

Kép KépKép
lorca

A légzsák. Ma valahogy mindig kihagyom az alanyt a mondatból. :oops:

Kép KépKép
lorca

helló Mindenki!
Megjöttünk a nagyon fárasztó keresztelős hétvégéről. Szuper volt, de azért jól esett az itthoni csend :) Majd teszek fel képet, de egyelőre töltődik az aksi...

Nórinak és Kaminak nagyon-nagyon köszi az erősítő gyakorlatokat (voltak köztük olyanok is, amiket pénteken tanultunk és azóta nyomatjuk).
Adok néhány hetet a gyakorlatoknak, aztán a következő kontrollon kikérem a dokinő véleményét, kell-e az a gyógytornász...Bízom benne, hogy nem, vannak bíztató jelek (pl. a mózesban tökéletes kéztámaszokat csinál, csak hogy kilásson).
Kami, a kádban hasalós gyakorlat is szuper, kipróbáljuk! Csak vmi nézegetnivalót kell vele szembe a kád végére ragasztanom.

Miután most is figyelmetlenül futottam csak át a hsz-ket :oops: :oops: :oops: :oops: , inkább nem is írok semmit. Majd... A képek szuperek! Kedvenceim a napszemcsis, taréjos és turbános bébik.

(én ma már egyszer teregettem, de vár még rám egypár adag mosnivaló)
Érezzétek jól magatokat a babatalin!!!
Vendég

Megvolt dokinéni. Az oltás megvolt, mindketten szorítottuk manót, most nem ugrott. Annyira le volt döbbenve azon, hogy nem mozdulhatott, hogy szinte elfelejtett sírni. Amikor kihúzta, még mindig a félig hüppögő szakasznál tartott, úgyhogy kimaradt a tokarengető bömbi. Még el sem búcsúzunk, ő már benyomta a szunyát. Dupla alvás, arany élet. :D A legközelebbi aug 13, de ott csak rotája lesz és Natinak a Prevenar.

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

megint annyit írtatok hogy alig győzöm olvasni :D

a hétvégénk egész jó volt szombaton itt aludt barátosném úh traccspartiztunk vasárnap pedig anyósék meghívtak bennünket a maradék üdülési csekkükön egy dunaparti étterembe ebédelni :lol: ez a jobbik variáció...Barbi látom Te anyósod is javíthatatlan optimista :lol: :wink:

Lea tegnap délután 6-os kajcsit kihagyta ennek köszönhetően hajnali 3kor riadót fújt a pocija :shock:
pedig nem árott volna az alakjának ha 1 kajcsi kimarad de neeeem :shock: :lol: a tegnap esti netto súlya 6610g +240g a héten :lol: most már igazi kis husis csajszi :oops: :D

a hétvége koronázásaként felhívott a húgom az USA-ból hogy mehívjon Leát és engem Vegasba októberben 2 hétre :shock: :lol: mindent fizet :lol: apa maradna :cry: de még lehet hogy összekaparjuk a repjegy árat...
mamma mia!!!!elkezdtem gondokozni Lea akkor kb 7 hónapos lesz de hogy viselik az ekkorka kölykök ezt a hosszú utat nem beszélve az időeltolódásról :shock: ?! vagy pl a múltkor beszéltétek hogy a babynek az anya ölében kell utazni :shock: egy 20 órás úton is? :shock: na mindegy majd utánajárok de akinek van esetleg tapasztalata légyszi ossza meg...

róki? lorca? ti utaztatok már ilyen messzire a törpillákkal?

nagy gratula az ügyeskedő kis artistáknak!!!!

lora
úgy látzik ez a gyerekből punkot csinálunk az apukák mániája!! :lol: nálunk is ez megy :lol:

bigsis
én nem dumálok szopi közben mert főleg most már akkor csak vigyorog vissza és dumál úh nincs evészet...olvasni nagyon ritkán ha alszik szopi közben vagy legalábbis csukott szemmel szopizik...TV megint a zavarás miatt nem igazán megy mert akkor megint nem eszik...

tükör
Lea imádja! hatalmasakat sikongat, dumál csodálkozik ha idétlenkedünk a tükör előtt :lol:

barbus
keresztelő+esküvő?!!!szuper!!! a dínom-dánom miatt szerintem ne aggódj ez a ti napotok olyan lesz amilyennek ti szeretnétek!a rokonságnak szerintem semmi köze hozzá!

nálunk nagy buli volt és engem nem zavart hogy mi vagyunk a középpontban végigtáncoltuk az egész éjszakát hosszú ruha ide vagy oda :lol: mondjuk mi mindketten táncoslábúak vagyunk Atival

nanica
nekünk is orkános játszószőnyegünk van elvileg ki lehet mosni még nem csináltam de épp most néztem hogy 1-2 nyálfolt ezen is van már...

ennek az az átka hogy nem lehet ráteríteni semmit mert akkor csak csúszkál lea rajta leginkább még zokni sem lehet rajta... Kép

lin
a tejcsi miatt tényleg ne aggódj!!!lásd ágiboldit! :lol:

ágiboldi
csúcs ez a turbános frizkó :lol: és azok a kék szemek!!!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

kicsit nagy ez a ruci még ránk de miután apa hozta a kedvéért tartottunk egy kis divatbemutatót :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Mazsi,
Lea jó húsban van, megérte a küzdés a tejcsiért!!!
USA? Elég hosszú lehet egy babónak, de a rutinosak majd nyilatkoznak.

Lorca,
Gratula annak a kis hősnek. Nagyon ügyi volt! Mi holnap megyünk és a hülye anyukája miatt Peti megint kettő szurit kap. :cry:

Ági,
Klassz a turbán!!! :lol:

Kata,
Várjuk a fotókat!

Talisok,
Remélem jól sikerült a buli és mindenki jól érzi/ érezte magát. Szerencsétek, hogy mi nem mentünk, mert Peti ma egész nap sír. Kaja előtt, kaja után, alvás előtt, alvás után....csak ölben ok.
Várjuk a fotókat!!!
Vendég

Sziasztok! :)
Már itthon vagyunk.

Róki!
Köszi a vendéglátást, jól éreztük magunkat! Lillus itthon újra kidőlt! :lol:

Gyorsan feldobom a fotókat! :)

Sági!
Írok privit! ::)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Timi
Kép Kép