A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgi: Csodálkozol, hogy ekkora pocakot iker-laknak néznek? :shock: :lol: Télleg bazi nagy :) A hajad még mindig jóóóóó :D

Annee: Rendes jól nevelt gyerekek :) Nekem is lesz 2 komoly segítségem, bár Violára a szartartalmú pelus kivitelét nem bíznám, mert akkor lenne mindenhol :lol: :lol: :lol: Bogaram viszont nagy segítség lesz :wink:

Dorkáéknak elég sokáig tart....nem irigylem..... :(

Holnap reggel jön anyukám, és elviszi magával mind a kettő csajomat vasárnap estig :D Ilyen se volt még soha :) A nagyot bevállalták de a kicsit még sosem. Na kíváncsi leszek mi lesz.... :roll: Violkának lesz-e krónikus anyahiányikusza, vagy jó lesz neki a mama+tata+tesóm is :D Na meg hogy kiidegeli-e őket :) mert ahhoz nagyon ért..... :evil: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Annee
Jóllakott napközis! nagyon édes! Micsoda csuklója van!!
Gurgika
Nem semmi pocóóó! De nagyon csini mammer vagy!

KépKép

KépKép
szivvi

Ne már, hogy bazi nagy.. :(

Remélem Samu nem lesz 4 kg felett..Én 3.5-3.6 kg.-ot szeretnék max. 3.8at...

Köszi Móni!
de-de van súlytöbblet, sajnos de majd lemegy szépen lassan..
torolve_20131003125716

Szivvi olyan édes Lilkó!

Gurgi én is folyton ezt hallom ,meg a jé te még egyben vagy.ma már mondtam hogy nem csak úgy tűnik

egyedül vagyok Anyukám vacsizni van Ricsi pedig Szinti Boy "koncerten" elengedtem ugy hogy 4percenként nézi a telefonját.

Bridzsi

Kép
esztora

Abban azért reménykedem, hogy elvileg nem függvénye a nagy pocaknak a nagy baba..legalábbis a barátnőimnek is kb. ekkora volt..és nem lettek nagyobbak a babák 3300-nál asszem..
Mondjuk múlthéten azt mondta a szülésznőm, hogy 3kg felett van..
ha heti 200 grammot nő és ugye 2 hete diéta van..akkor tételezzük fel, hogy múlhéten 3200 gr volt, akkor most 3400, max 3500 lehet.. :lol:
torolve_20131003125716

Esztora!!
Nekem abból van elegem, hogy boldog-boldogtalan hívogat, hogy mi van már..pedig tudják, hogy úgyis jelzem ha eksön van..
torolve_20131003125716

Gurgi: Elárulom, hogy a pocak mérete nincs egyenes arányban a gyermek súlyával/hosszával! :wink: Úgyhogy nem kell aggodalmaskodni!
Nekem van egy barátnőm, akin nem is látszott, hogy terhes (leányanya volt és a szülei se vették észre,hoy terhes pedig együtt éltek, ráadásul szeptember 1-én szült azaz nyáron :shock: ) és 4200 grammos babát szült.

ceniko
Szeged

Múlt heti BPD: 93mm volt..a combcsont talán 72mm..abból viszont nem hiszem, hogy lehetne következtetni, hogy mekkora a súlya..
A szülésznőm szerint abszolút nem lehet következtetni az UH-ból..
Na nemsokára megtudjuk mennyit nyom Samuka :lol:
torolve_20131003125716

[b]ceniko :[/b] Blankám is megy hétvégétől a mamihoz, utána pedig a nővéremékhez, és remélem, hogy ezidő alatt megszületik a baba is. Fura lesz itthon nélküle, már most hiányzik a kis rosszcsont. Viszont nem nagyon tudunk más megoldást, mert ha beindul a szülés, nincs kihez vinni. ( szülők vidéken) Bár Blanka nem bánja a kiruccanást, imád a maminál lenni ( vannak unokatesók), a nővéremékkel pedig mennek pár napra a Balatonra, úgyhogy ő nagyon happy, csak én szomorkodom egy kicsit. Nem mellékesen kicsit fura elképzelni, hogy amikor haza jön, már ketten lesznek :D :wink: :roll:

Kép
Kép
moni1973

Enikőő!
Megnyugtató, amit írtál..téllleg! Kép

Basszus, hogy nem vették észre a csajszin, hogy várandós? dagi volt? :shock:

Nem kéne, hogy kicsit legyenek rá az 56-os bodyk-rugik..mondjuk főleg C&A-sok vannak azok meg nagyobbacskák, mint pl. a kengurosok..abból asszem 3 bodynk van..és 1 rugink..
torolve_20131003125716

Jajj basszus nem is ezt az ikon akartam feltenni...hanem ezt:
Kép
torolve_20131003125716

Moni!
Blanka meddig lesz a maminál?
torolve_20131003125716

Jó éjt mindenkinek!
, inkább lépek mert aztán jön a műsorozás a pocakban..sztem Samu nagyon nem szereti már ha a gép előtt ücsörgök órákat..
torolve_20131003125716

Gurgi:
a maminál 1 hétig lesz, helyesebben vasárnap visszük, és pénteken vagy szombaton megyünk érte. Utána rendbeteszem a ruháit, csomagolok, és 16-án hétfőn megy a nővéremékkel a Balatonra, oda pénteken megyünk/ megy a párom értük, (tehát ott is öt napot lesz). Ha még addig sem szülök, akkor a nővérem még egy hétig otthon lesz, addig még náluk nyaralhat. Szóval jó hosszú lesz ez az időszak, de szerencsére hétvégeken mindig találkozunk ( ha én közben nem szülök)
Egyébként ilyenkor amikor így hosszabb időkre elválunk, én mindig nagyon kész vagyok, pedig a hétköznapokban elég sokszor mondom, hogy milyen jó lenne egy kis pihi, gyerek nélkül....(amikor olyan rossz, mint az égető)
Emlékszem, hogy amikor legelőször ment le a mamához hosszabb időre (1 hét), amikor hazaértünk, és megláttam a holmijait, csak bőgtem, és bőgtem. Ránéztem a kis műanyag motorra, és olyan zokogásba kezdtem, Balázs jókat mosolygott rajtam.

De majd nem soká te is megtapasztalod :wink:

Kép
Kép
moni1973

Gurgi: Nem volt dagi sőőőőőt, mindig is vékonyka volt....

Moni: Bennünket jobban meg fog viselni a "távollét" mint a gyerekeket :) Bogim már 2x volt anyuékkal Horvátországban is először 2hétig majd 10 napig :) Azaz 3 és 4 évesen.... (Idén a szülés miatt nem mentek) Meg rendszeresen viszik haza.... miatta nem aggódom, de a kicsit most csekkoljuk először :roll:

ceniko
Szeged

Gurgi: Mecccsoda pociiii!!!! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tömzsike alighanem tejcsiről álmodozik. 3760 grammal született, a kórházból szombaton 3600-al adták ki (normi hogy visszafogynak picit) aztán hétfőn a dokker néni 3850-nek mérte, ma meg 4005 grammot mutatott a mérleg. Hízunk ezerrel!
Jah, és ehhez 50 cm párosul! :shock: :D
Vendég

Annee: Tömör gyönyör :lol: :lol: :lol:

ceniko
Szeged

ceniko: az biztos, hogy minket sokkal jobban megvisel... jellemző, hogy amikor Blanka a maminál van, hívom telefonon, és nem is akar a telefonhoz jönni, annyira játszik, hogy nem ér rá.... Én ennek egyrészt örülök ( mert ezek szerint jól érzi magát), de azért jó lenne hallani a hangját....

Kép
Kép
moni1973

Moni: Naná, te nem ugyanaz a lányunk??? :) Úgy el van foglalva ha mamáéknál van, hogy nem szokott rámérni :) Van nagy kert, hinta, homokozó, gokart, bicaj, görkori, anyámkínnya minden.... gyerekparadicsom :D Lecar ha hívom :lol:

Na én elköszönök, apánk icakás, csajok szunyálnak, lefexem, hátha nagyobb sikerrel tudok aludni, így hogy egyedül alszok... :wink:

Jóéjt, minden pocakosnak jó tágulást :lol: , babásoknak nyugodalmas, hasfájás és üvöltés mentes icakát kívánok!!

Dorkának, Eminek és aki vajudni/szülni óhajt pedig hajráhajrá :wink:

ceniko
Szeged

Jó éjt Mindenkinek! Remélem Dorka jól van! :shock:
Minden pocisnak kitartást, jó pihit! A szülni vágyóknak meg HAJRÁÁÁ!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mandarka, nekem nem túl aktuálisak a Nyírős infóim, 20 hónapja szültem ott.

De van Nyírős topik a szülészetek, kórházak között, nézz be oda, vannak, akik most szültek.

Ha jól tudom, 135 a szülés+15 a csecsemőgoondozás, a fizetős szobát nem tudom, de ha jól hallottam, annyira kevesen szülnek, hogy gyakorlatilag mindenki egyedül van a többágyasban is. AZt mondják, családias lett, jobban odafigyelnek, én annak idején nem voltam elájulva a gyerekágyas osztálytól.
A szülőszoba modern, van egy hiperszuper szülőágyuk is, bár azt nem volt szerencsém kipróbálni, mert a vajúdóban megszültem, nem volt idő átmenni. (vagy csak nem akartak két helyen takarítani utána, ki tudja, tök egyedül szültem, nem volt más kismama).

KépKépKépKépKép
uxi

Igazából Dorka miatt kapcsoltam be, de látom még nincs hír.
Remélem jól vannak és már hármasban örülnek egymásnak!

KépKépKépKépKép
uxi

Na jó éjt minekinek! Bár szerintem ma én zárom a topikot.

Csak azért vagyok még fent, mert mostanában este fél 9 és 10 között alszom egyet, (Emialtatlás címén), majd egy óra ébrenlét után újra fekvés... Szóval én már aludtam ám ma:).

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt!

Sehol senki, mindenki még az igazat álmát alussza.

Nekem nagyon jó éjszakám volt, mint a mesében.
Samu éjszaka alukált velem.

Mindenkinek szép napot!
torolve_20131003125716

Sziasztok!Látom mindenki egyben.Remélem Dorkáék már hárman vannak.Molkata:Köszi még egyszer a számot.Gurgi:Neked aztán tényleg nagy pocid van.De minden esetre nagyon csinos kismama vagy.Büszke lehet rád a párod.Na kíváncsi vagyok kinek fog ma kedvezni a dátum (07.07.07).Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok.Üdv:Melinda Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Szép jó reggelt mindenkinek!
Látom tegnap este, még volt termés bőven.
Gurgi: nekem immár harmadszor nézik ikres pocaknak a hasamat. Eleinte naggyyyyyon zavart, most már annyit mondok, hogy ha baba van benne, nekem mindig ekkora. Ezzel rövidre is zárom a témát. A hatalmas pocakméret ellenére nekem sem születtek óriás babáim.(3350g. 3650g) Elvégre kint kell megnőni, nem bent. :) Viszont ami valóban számít, az sztem is a fej mérete és formája. Az első babámnak hosszúkás és jó csontos fejecskéje volt.Anyósom meg is jegyzte: ez a gyerek is duplafejű. :roll: A második babámnak kis kerek formájú buksija volt. Körfogatra mkettőnek 35cm-t mértek. Az első babánál hát, jócskán beleadtam apait, anyait mire kidugta a buksiját. A doki is megjegyezte, hogy jó csontos feje van. A második babánál talán feleannyi volt az erőlködés. Első szülöttek? Igen, egy idő után már értékelik, ha nem anyaközelben vannak. Nekem is pityereghetnékem támadt a kórházban,ha a nagyfiamra gondoltam. Nagyfiam azonban vígan élte a kis 3 évesek életét. (kényeztetgették) :D Talán az alatt a 4 nap alatt nem is hiányoztam neki. Bezzeg most, hogy már 8 éves .... Pedig korábban pont fordítva gondoltam.
Kicsit hosszúra sikeredtem.
Dorkáékról még mindig semmi hír?

Üdv mindenkinek. Tücsi
mtücsi

Jó Reggelt!

Én is befutottam. Éjszaka... :(

Tücsi, és mekkora BDPjük volt a gyerkőceidnek?

Szerintem Dorkáék már javában babáznak, csak Dorka papának nem volt ideje jönni. Lehet ő is kimerült. :wink:

kispiskóta

Rita, már neked is egyszámjegyű a vonalzód! :lol:

kispiskóta

Zsu!!
Tényleg! Only 9 nap..hejhóóóóó
Neked csak 5 napocska.. :lol:
Hogy aludtál???

Eszem valamit, éhes pici-poci.
torolve_20131003125716

Szarul, de büszkén. Nekem ez az alvás nem megy. És nem Marci miatt, meg a pocakom miatt, egyszerűen nem megy. Forgolódom, hülyeségeket álmodom, és a gyomorsavam is előjött. Plussz még életemben nem jártam ennyit pisilni.

Hát ja 5 nap... Remélem Marci ismeri a számokat. :lol:

kispiskóta

Sziasztok!

Még nincs hír Dorkáékról?

Tegnap megpróbáltam a gátmasszást, sajnálattal állapítottam meg, hogy a régi gátmetszésem helye még mindig érzékeny.
Basszus, mi van, ha OTT fogok szétrepedni?

Az mégis csak egy heg, már nem olyan erős.
Nem akarok megint akkora mamut vágást!!! :x :x

Ti hogy masszíroztok gátat? Fekve, vagy ülve?
NEkem alig ér oda a kezem...

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt!

semmit nem aludtam éjjel. Szó szerint. Ezt nem hiszem, hogy már sokáig bírom. Pedig a tegnapi nap teljesen kimerített. Hétfőn dokker. Megtudom, hogy milyen a méhszáj, stb. Remélem, minden okés.

Dorkaaa: Hol vagytok???? Biztos már Balázzsal a karjaidban...:D

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

semmi infó nálunk sem!pedig mindent bevetek és még sem.

Uxi azt mondta jógán Niki neki a falnak támaszkodva gugolás jött be.

megyünk megnézzük Fekete Laci erős ember versenyét!itt lesz fehérváron.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok, Babdorka Párja vagyok.

2007.07.07 21:55-kor, megszületett Horváth Balázs. 3.3kg és 52 cm. Mindketten jól vannak.

21 órás vajjúdása volt, amit végignézni is kegyetlen volt, nemhogy átélni. 01-kor elfolyt a magzatvize, hamar jöttek a fájások is. kb. 5-kor elindltunk a kórházba, h elkerüljük a reggeli csúcsforgalmat. A kórházhoz érve, ritkultak a fájások, így Dorka nem akart még bemenni, mert tudta, hogy a Szt Imrében a vajjúdás eleje alatt, nem lehet velem. 8-ig sétáltunk, a kórház körül, majd bementünk. A felvétel után, nem egészen 2 ujjnyira volt kitágulva, csalódottak voltunk. Neki fájt, az orvos szerint, viszont nem hasznos fájásai voltak. 2-3 óránként nézték, de nem tágult. Kért EDA-t, de mondták, h ez nem az a kórház, ahol szívesen adnak, ők szeretik a természetességet (kit érdekel, h mit szeretnek?) 14-kor csatlakozhattam Dorkához, mentünk a szülőszobára. Ekkor 2 ujjnyira volt kitágulva. A fájások erősödtek, ő meg szenvedett (doki szerint nem látszot rajta). Ekkor megjelent az ügyeletes doki és bemutatkozott, h na akkor Ő lesz velünk mostantól. Szimpatikusnak látszott. Elkezdtem győzködni az EDÁ-ról. Ő meg, minket, h nem kell az neki, de láttam rajta, h meg tudom győzni. 17-körül visszajött azzal, h Ő nem tud EDÁ-t beadni, de talált egy dokit, aki beadja. 18-körül, már nagyon ki volt készülve Dorka (sírt a fájdalomtól). Elkezdett hatni az EDA, Dorka meg elkezdett vigyorogni a fájások alatt is. Közben, mivel még mindig 2 újnyira volt csak nyitva, elkezdték önteni Belé az oxitocint. Kb. 19-re kezdett kimenni a hatása, Dorka megint egyre jobban szenvedett. Szóltam a dokinak, és kapott még egy adagot. Újabb 1 órányi pihi és dumcsi. Akkor megint kiment az EDA hatása, és érződött hogy most már nagyon durva lenne, EDA nélkül. Ekkor kapott még egy adagot (a EDÁ-s doki "letólt", hogy miért nem szóltunk hamarább, mert ha hagyjuk elmúlni a hatását, akkor lesz 15 percnyi hatásszünet a kettő között, mert az új adagnak még hatnia kell.) A 3 adag már nem igen hatott, mert elkezdett tágulni a csont is, az EDA meg csak méh fájdalmakat csillapítja! kb. 20:30 köröl kezdett el nagyon szenvedni (közeledett a kitolás), nekem meg a szívem szakadt meg érte. Higyjétek el lányok, az egyik legrosszabb érzés egy szerető férjnek, hogy látja a párját szenvedni és nem tud segíteni neki. (Dorka szerint segítettem, én nem éreztem annak).
Kb. 21 körül, jöttek a tóló fájások. A szülésznő, félhomályt csinált, mert szte a Balázs nem fog kijönni, ha ilyen nagy a fény idekint. Ez volt a legnehezebb része. A doki fogta az egyik lábát, én a másikat, a szülésznő meg segítette a Balázst kifelé. Hol oldalra fordulva volt, hol nem. Úgy forgatták ide oda, mitha egy átmozgató edzést tartanának (ettől alternatív a szülés? :) Dorka nagyon szenvedett, úgy érezte, hogy szétszakad. 21:55-kor megszületett Balázs. Rögtön felsírt, semmi gond nem volt vele. Elvágtam a köldökzsinórt, a doki meg fényképezett közben (Ő ajánlotta fel). Pár perc múlva, mondta a doki, h nyomjon már egyet. Kint is volt a méhlepény. Megnézték és áradoztak, hogy ez milyen szép. Mondtam is nekik, hogy fura egy gusztusok van. :) Mutogatták nekünk is, hogy higyjük el ez szép. Dorka ekkor már mosolygot mindenkire.
Ekkor jött Dorka nagy meglepetése. (én már régen tudtam, mert láttam, hogy mennyire dolgozott a szülésznő, hogy védje Dorka gátját.) Közölte az orvos, hogy neki itt már nincs dolga, mert se nem vágtak, se nem repedt, a lepény is épp, úgyhogy babázzunk és pihenjünk. Hirtelen kiürült a szoba és hármasban maradtunk. Ezek nagyon szép percek voltak. Babáztunk, fényképezkedtünk. 2 óra múlva Balázst átvitték a csecsemő osztályra, picit megfigyelni, átmelegíteni, Dorkát meg átkísértük a gyerekágyas osztályra.

Apa kezében.
Kép
[/img]

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok Babdorkáék!!

Sok szeretettel gratulálunk kisfiatok születéséhet és nagyon sok boldogságot kívánunk nektek!!

Babdorka párja tegnap még csak 6-ika volt?? :shock:

Ez nem semmi szüléstörténet..jó pihenést Dorkának!!
torolve_20131003125716

UXI!
Én úgy csinálom, hogy ülök a kanapénak dőlve egyik lában nyújtva a puffon a másik meg fent a kanapé oldalán...simán hozzáférek..
torolve_20131003125716

Dorkáéknak nagy gratu!! Ügyesek vagytok! bevallom csajok én eddig remekül bírtam,de ezt a szülésttörténetet nem tudtam nem elérzékenyülve olvasni :cry: Én is féltem a párom.... De remélem ő is ilyen hősiesen helyt áll mjad, mint ahogy Te tetted Dorka Párja!
Legyen sok örömötök ebben az apró fiúcskában!
Doki neveket nem tudsz mondani,mert én is a SzentImrébe készülök? :wink:
Vendég

Dorka és Balázsapuka: ÓRIÁSI GRATULA NEKTEK!!! SOK BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET, BALÁZSNAK MEG SOK FINCSI TEJECSKÉT!Köszönjük a beszámolót és képet. Balázs nagyon szép kisbaba!!! Dorka: Te egy hős vagy!!!

Én is szarul aludtam, most meg brutál hasmarsom van :roll: Már csak ez hiányzott. Így sem tudom, hogy jutok ma be a kórházba meg haza, most meg még ez is :evil: Szomszéd sajna kilőve, vendégek jönnek hozzájuk :cry:

Gurgi: nagyon szép pocid van, és tényleg jó nagy, de szépséges!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Dorka, Balázs Apa és pici Balázs hatalmas nagy gratula, ügyesek voltatok!!! Sok-sok tejecskét kívánok!!!

Én is -én is (esküszöm nekem néha van olyan érzésem, mintha az én fiam nem akarna megszületni.)!!!

Na nem sokára megyünk piacra, meg gyógyszertárba.

kispiskóta

Zsuuu!
Ne légy türelmetlen, Marcinak elvileg még van 5 napja..és a kisfiúk néha pár nappal később születnek meg. Nemsokára te is a kezedben tarthatod Marcibabát! :lol:
torolve_20131003125716

Zsú: dehogy nem akar, csak még nem jött el az idő :wink:

Én nagyon carul vagyok. Nem tudom mi lehet ez, nem ettem semmi újat, mitől van gyomorrontásom? fél óránként rohanok a wc-re, émelygek... :roll: Pocakom kőkemény :cry: És természetesen egyedül vagyok a fiúkkal, férjem most vásárol utánna meg indul :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Huu Brigiiii!
Hasmars+ hányinger?? hm... :shock:
torolve_20131003125716

Sziasztok,
na én is végigbőgtem...

Dorka Párja nagyon nagyon gratulálunk nektek, Isten hozott Balázs!

Andrea
Kép
kindernay

Jó reggelt!

Lányok, én most keltem fel negyed órája. Maratoni alvást produkáltam, már éjfél előtt elaludtam, és 9 óra előtt keltem. Úgy kipihentem magam, el sem hiszem, hogy ilyen még van.

Dorkáéknak gratulálok, nagyon jó egészséget, és sok tejcit kívánok.
Nagyon örülök, hogy sikerült a gátvédelem, szerintem ez fantasztikus dolog.
Nem bánnám ha sikerülne nekem is, de azon vagyok hogy sikerüljön, így ezért is lesz :wink: vagy mégsem?! :?

Megyek veszek magamhoz némi táplálékot.

Később még jövök.
Jó hétvégét mindenkinek:
Móni

Kép
Kép
moni1973

Zsú: nekem is ég a torkom, meg nem tudok hogy fordulni, hogy kényelmes legyen,kisfiam nagyon keveset mocorog, így most már idegeskedem is, meg állandóan keményedek...
Egyébként meg csak mi akarunk előbb szülni, hogy végre, végre, de a normális a 40. hét lenne... de tényleg jó lenne előbb...
Ja és elfelejtettem mondani, hogy nagyon csini vagy! Tényleg csak a poci és semmi más!

Gurgi: te is nagyon csini vagy, hatalmas pocakos!

Lányok a gátmasszázs nekem sem megy valami könnyen nem érem el, és egy perc után el is fáradok... :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Na én is falok valamit, mondjuk egy kis lecsó?! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Brigi.... hasmenés? nekem úgy indult a szülésem 5 éve.... először hasmenés, később pedig jöttek a fájások...

Drukkolok!!!!

Írj majd, ha vannak újabb fejlemények.

Kép
Kép
moni1973

Gurgi pocidat meglátva meg a vonalzóinkat összevetve... Dobok én is egy friss csak miattad készített pocakfotót: Kép
Vendég

Móni: A minap eszembe jutottál a hasmenéses indításoddal. Szedtél te vastablettát? :wink: Mert így elképzelhetetlennek tartom :wink:
Babus egyébként nem csípi ezt a gatyót,mindig a gumirozásánál dugja ki vmi hegyeskéjét,amitől az egy idő után lecsúszik!
Lehet,hogy tényleg nem műkösik a dokim féle praktika?? Vagy egy fecske nem csinál nyarat?
Vendég

Na megyek,mert vár a munka!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: