A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Hello!

Mandala: Szerintem túlzol...230 e ft az azért nem közel 300 e, hanem kicsit több mint 200 vagy inkább azt mondanám belefér 250-be!:D Ezt csak azért írtam, mert ha úgy adódna, hogy berágok a kórházra én meg azt hiszem odamennék szülni! a hálapénzről...igazad van, nehogy már egy 4 gyerekes család adja oda, mondjuk egy havi fűtés árát!!!

Nekünk szerencsére 7 személyes az autónk! Szoktam látni, hogy ilyen nagy családok kisbuszokkal közlekednek, szerintem tök vagány!

Mirosz: mi is légáteresztőt vettünk. Én csak azért vettem mert nekünk nem kokuszmatracunk lesz.

Kis pupu: Nem kell fizetni csak a magánkórházakban...esetleg 1-2 helyen van, hogy az 1-2 ágyas szobákért kérnek pénzt, de ha csak azért kerülsz oda, mert nincs máshol hely, akkor nem mindenhol kérnek érte pénzt. Illetve van ahol csak a kezedbe nyomnak egy csekket, hogy adj amennyit akarsz!

Én már láttam olyan babócát, pedig már több hónapos volt, aki egyszercsak elkezdett kékülni...mert nem vett levegőt! Itt a lakótelepen, az utcán...hát az valami félelmetes! Sok baba van, akinek orvosilag is indokolt a légzésfigyelő, de fogalmam sincs, hogy érdemes-e egészséges babának venni...

J.

mamiblue

[quote="mamiblue"]S írta:mamiblueok baba van, akinek orvosilag is indokolt a légzésfigyelő, de fogalmam sincs, hogy érdemes-e egészséges babának venni...

Hát ez az, Mamiblue, épp ezen rágódom.. :roll:

italoman

Sziasztok csajok!

Köszi az infókat az árakról, most már képben vagyok.

Kis pupu
Most értünk haza, reggel a szülésznőmtől kaptam egy listát, mit kell bevinni. figyu: kakaóvajas testápoló, glicerines illattalan babaszappan, bimbóvédő kör, mellszívó, sebhintőpor gátsebre, aranyér krém, eü-i betét, baba kesztű kézre, pelenka, babafürdő, popsitörlő kendő, popsi krém, illó olaj és cd vajúdáshoz, babaolaj, szemes citrom, szőlőcukor, arcfrissítő kendő, zsíros krém, hosszabb pamut póló, törölköző, tusfurdő, wc papír, papírzsepi, malátakávé és nektársör (tejcihez), aszaltszilve, házassági anyakönyvi kivonat.
Szóval van itt minden :D Kedden hosszasan dumcsizunk, akkor majd kiderítem néhány dologról, hogy kinek (Babszinak vagy nekem?) és minek.....

A betétből egyébként én nem tenát vettem, hanem a legdurvább éjszakait, 5-6 cseppes :D

Mirosz
Júni 19-én, másnap hajnalban be is kellett menni koraszülés tüneteivel a kórházba.

Bogesz
Mi is Angel Care-ben utazunk. Beszereltük, teszteltük a leírás szerint. Olyan kombit vettünk, ami bébiörző is egyben.

Sziszike
Szoptatós melltartót én is vennék, csak még nem merek. Állítólag furmányosan kell vásárolni. Merthogy szülés után a cici nagyobb, a körméret a mell alatt pedig a bordák közeledése miatt kisebb lesz. Még annó az Anitában azt mondták, hogy úgy kell venni, hogy az utolsó néhány hét méreteihez viszonyítva a kosár egy számmal nagyobb legyen, a mellkas körméret pedig eggyel kisebb. Ezt mondták, tapasztalatom nincs.....Te hogy vetted? Ami éppen most jó?

Csajok, képzeljétek, gáz van. Ma voltam ctg-n, és mondták, hogy Babszi lusta. :( Menjek kedden, és ha akkor is így viselkedik, akkor csütörtökön megnézik a méhlepényt, hátha gond van...... Minden egyéb vizsgálat most elmaradt, ráadásul Babszi alig mozog, teljesen kész vagyok......Annyira vártam a mai ellenőrzést, mert mondták, hogy egy picit kevesebb a magzatvíz, és erre elmaradt........és eddig mindig olyan kis virgonc volt, rúg-kapált este, most meg nem.......biztos valami nagy baj van :(

mikegirl

MIKEGIRL:
ne izgulj ( bár könnyű mondani), biztos minden rendben lesz, csak ez a hülye idő is közre játszik szerintem a babók mozgásába. Az én manókám se olyan izgága.......
na jó bevallomén is nagyon várom a jövő hetet amikor megyünk a dokihoz, és kimondja minden rendben.... :shock:

Köszika amúgy a listát :lol:

Csakok ezeket a homeosbogyókat hol lehet beszrezni??? sima gyógyszertár vagy?!
ja és ha úgy néz ki, hogy császáros leszek, akkor is van értelműk??? :roll:

Kép
kis pupu

Mandala
Küldöm a Diust ,mert nálunk nem készült még el a túrógombi :oops:
Konyha kinyalva,2 adag lecsó fagyóba,pöri meg gulyás fagyóba,és fasírtnakvaló meg reggel előzetes átsütés után kerül be helyére :wink:

Mikegirl
Ne aggódj ,bizti minden okés babszival. :lol:
Tuti nincs gáz,csak mint valaki írta nem minden nap egyforma náluk sem.Ma lustibb volt.,de lehet este kirúgja az oldalad majd.

Judit
Milyen a légáteresztős?Nekem is sima matracom van ami keményebb mint az alap,és van vízhatlan lepim is,de most ezzel a légáteresztővel dilemmába tettetek.

Légzésfigyu
Hát tudjátok ha én nem kapok kölcsibe most bizti nem vettem volna.Védőnénim is reklémnak fogja fel.Persze van kivétel ,koraszülött stb...
De elején úgyis veletek van ,mellettetek vagy egyszobában és annál több nem kell neki szerintem.
Én legnagyobb gondom az ha mielőtt kivenném a babát és félkomában elfelejtem kikapcsolni azonnal riaszt,vagy uez berakásnál,komásan elfelejtem bekapcsolni.
Szóval itti s van bibi...
Akitől kaptam ő is 8 hónaposan vette ,mert akkor elfelejtett gyereke levegőt venni. :?
megrázták levegő és másnap irény venni.Hála soha többé nem volt gond. :wink:

Kép

Kép
jucu

Még egy kérdés

Tudtok abba segíteni,holl van olyan futárszolgálat ami nem horror áron szállít külföldről?VAgy nincs esetleg ismerősötök aki olaszországba megy mostanság és beférne hozzá csomag hazafelé?
Jucu

Kép

Kép
jucu

[quote="italoman"]S írta:italomanterilizálót én sem akarok venni, de légy szíves, győzz meg valami okos szakmai indokkal, hogy miért nem nélkülözhetetlen a légzésfigyelő. Nem tudom eldönteni, vegyek-e. Egyrészt úgy érzem, elég nagy reklámfogás, másrészt viszont az motoszkál bennem, hogy ha van lehetőség megelőzni a bajt, akkor sosem bocsátanám meg magamnak, ha nem tenném. :roll:

Nem olvastam még olyan szakmai anyagot, amiben az lenne, hogy egészséges babáknál kellene... Persze, ha koraszülött és a légzésével gondok vannak, akkor igen... de még újszülöttkori szívműtétek után se egyértelmű, hogy kell-e... (apa szívsebész, szokott bébiket is operálni)
Vendég

Sziasztok!

Lányok nagyon gázul vagyok.. Vannak sorstársak? Hátha csak a front. Hányingerem van, szédülök, ténfergek és alig látok ki a búrámból. :(

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

ja és a hasam is sokat keményedik

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pattogo
:cry: :cry: :cry: :cry:
2005-ben nekem egy hidegfront csalogatta ki 35 hetesen Saskiát...

https://www.doki.net/tarsasag/gyermekor ... a_SIDS.pdf
Vendég

betsy: köszi a bíztatást :P :lol: :(

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

pozitív viszont, hogy nem fájok, hanem keményedek. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pihenjél... és egy kis magnézium...
Vendég

próbálok pihenni, de hát tudod, egy 2 éves mellett... Magnéziumot meg iszom, szedem stb. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pattogó:Tényleg csak az idő játszhat!
Én tegnap éreztem ugyanezt, de mára szerencsére ennek a kis rosszullétnek semmi nyoma sincsen.....
Kitartást, reméljük nálatok is csak egy napig tart majd, pihenjél sokat.......!!!! :lol:

Kép
kis pupu

Sziasztok!

Frontokat itt tudjátok megnézni: http://idojaras.origo.hu/index.html

Most nincs front!:(
Illetve ezt írta mára, lehet ez visel meg sokakat: Kettős fronthatás érvényesül. A mérsékelten meleg idő kedvező hatással van közérzetünkre, de a borongósabb északkeleti tájakon levertség, melankólia jelentkezhet. A huzatra érzékenyek számára kellemetlen az erős szél.

Kis pupu: Ha császáros leszel nincs értelme, csak a műtét utáni gyógyulásban segít az ARNICA meg a tejbeindításban az URTICA...

Jövök még! :wink:
Judit

mamiblue

Sziasztok!

Pattogó,pihenj sokat!Nekem babó érezte a frontot,mert tegnap vagy tegnapelőtt :roll: ,alig mocorgott.Épp csak annyit,hogy ne kapjak frászt.Aztán bepótolta a drága :D

Megyünk mindjárt vacsizni apával :D .Úgy volt,hogy édes hármasban,de anyumék eljöttek,és Gábor úgy döntött,hogy ő inkább elmegy a mamáékhoz :D .A szívem mélyén nem is bánom.Rég voltunk édes kettesben bárhol is.Már nagyon éhes vagyok.Végig eszem az étlapot :lol:

Kép
Kép
huni

Mamiblue köszike a segítségt!!!

Egyenlőre sajna úgy néz ki, hogy császáros leszek.....de hol lehet ezeket a homeós bogyeszokat beszerezni???

Kép
kis pupu

Huni jó étvágyat, azért így is maard az édes hármas..... :lol:

Kép
kis pupu

Kispupu,teljesen igaz.Ez eszembe sem jutott :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
huni

Mamiblue: Nem tudsz meggyőzni... olvasva Mikegirl listáját... hát még a végén nekem lesz igazam... :) :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mikegirl: Nyugi... Emese a pocakomban egész nap alszik... semmi moci.. néha nyújtózkodik és annyi... de ne izgulj! A helyében én is aludnék egész nap! :) Nálam is volt CTG anomália mindhárom gyereknél.. volt nap, hogy 3-szor kellett mennem ellenőrzésre és végül minden rendben volt... ha nagy gáz lenne, már megnézték volna azt a lepényt, nem vánának keddig! Nyugi! Semmi baja, biztos jót nevet a pocakodban, hogy jól felizgatta anyát... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jucu: basszus! A barátnőm férje olasz, egy hete jött haza anyjáéktól... most szül a felesége vasárnap (indítják), nem hiszem h. mostanság kimegy ismét... csak hogy bosszankodj... de dög bírok lenni... :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jucu: hát anyukám nem semmi amit már megint műveltél! Tele a fagyasztó.. édesem... nagyon rakódik az a fészek... :)
Ma de. én is főztem... 8 literes fazékban eperlevest... hát, legalább 6 nyelven beszél... valami csoda! Beleturmixoltam legalább egy kiló epret... :) Főztem még mellé egy nagy fazék húslevest (párom nincs oda a gyümilevesért..), pulykapörköltet, mondjuk lusta voltam galuskát szaggatni, így csak csigatészta nőtt hozzá.... és egy nagy lábos babfőzeléket házi füstölt kolbival... ezt mondjuk anyukám emlegette, hogy mennyire rég evett és hogy szereti.. hát, megleptem szegénykémet... ő is állandóan rohan, nincs ideje még egy jót enni sem.. ja és hát a túrógombi.. ami ugye a hab a tortán... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

A tó partján ül a nyuszika és füvezik. Kurva jól érzi magát, teljesen szét >van esve...Arra megy a hód és látja, hogy a nyuszika milyen jól érzi magát, >így megkérdi: > >- Mit csinálsz Nyuszika?! > >- Hát Hód, füvezek. > >- És jó az neked Nyuszika? > >- Hallod, Hód, Kurva jó! > >- Nem adnál nekem is egy slukkot? - kérdi a Hód. > >- Dehogynem, szívesen - válaszol a nyuszi - de az a titka, hogy beszívod, >beugrassz a tóba, bent tartod, átúszol és a túlparton kifújod... > >Hát a hód így is tesz. Beszívja, beugrik, bent tartja, kijön a másik >parton, kifújja és.......DZSSSSS....Nagyon bejön neki. Éppen arra megy >a viziló és >látja, hogy a hód milyen nagyon jól érzi magát, így ő is rákérdez: > >- Mit csinálsz Hód? > >- Hát, ne tudd meg Viziló, a Nyuszikának a túlparton olyan füve >van.....nagyon állat... > >- És szerinted adna nekem is?! - kérdi a viziló. > >- Szerintem igen. Ússz át és kérjél tőle! > >A viziló így is tesz. Beugrik a tóba, úszik, úszik, és végül kiér. >Ahogy a nyuszika meglátja, hatalmasra kerekedik a szeme és elordítja >magát: > >- ÚRISTEN HÓD, FÚJD MÁR KI, BAZD MEG!!!

A kocsi bedöglött,csak holnap megyünk,de ezt muszáj volt.Bocs a stílusért,fütyüljétek ki.
tuza edit

:):):):):):):):):):):):):):):):)
nyuszifülû

Szia Nyuszifül! :D
De jó ennyi széles vigyorral viszontlátni téged! :)

Edit,
nem fütyüljük ki, vicces volt. :D

Mandala,
némiképp engem is megnyugtat, amit írtál a babamozgásról, mert ma valahogy az enyém sem akarja strapálni magát, holott eddig kész tornászbajnok volt. Ugye, tényleg nincs ilyenkor gáz? :shock:

Ma én is csaptam egy kis bevásárlást: hordozó, takarók, lepedők, hordozókendő, rugi, kabát, sapi, szoptatós melltartó... Harminc rongy körül. :shock: De azért örülök ám neki. :D

italoman

Kép
Szupi éjszakám volt,nem keltm fel egyszersem :P

Mandala

Te sem panaszkodhatsz :wink: eperleves,husileves,pulykapöri,meg nyami nyami babfőzi kolbival.....és a túrógombi...szóval megyek enni hozzád. :lol:
Hát ha ezt előbb írom,fene vigye el.És mégegy kérdés:
:lol: esetleg anyuciék nem jönnek megnézni unokát? :lol: én is dög vagyok 8)

Edit
:D :D :D :D :D jó!

Betsy
35 hetesen jött Saskia? :shock: anyám...most még maradjon picur kicsit

Huni
Vacsi milyen volt?Remélem végigetted az étlapot :wink: ???

Ma grillezünk ,de mi csak később megyünk át a Diussal, mert még van kicsi dolgom itthon.Fasírtot kell fagyóznom :lol:
Addig apáék megsütik a dolgokat és mi meg csak enni megyünk már :)

Légáteresztős???még mindig kérdés!!!!Segítsetek milyen az?

Kép

Kép
jucu

Ti milyen koraiak vagytok :o
Az én babóm sem mozog :? tegnap 2* nyújtózkodott, és ennyi volt, ma meg még semmi :? Persze már kavarognak a fejembe a gondolatok :oops: , hogy biztosan nagyon beszipákoltam a parkettalakk szagát :cry:

Kép
mona76

Jucu: Gyere édesem. Annyit főztem, hogy egy hadseregnek elég... de legalább holnap sem kell főzőcske... úgyhogy megyek is ki az udvarra a gyerekekkel játszani... :)
Ja, csak mellékesen... vegyél lottószelvényt.... így legyen ötösöd a lottón... anyósék tegnap megleptek este.... kár hogy a férjem csak 11-kor jött haza... addig itt ültek vóna bammeg.... én már mondtam, hogy megyek aludni, ők csak ücsörögjenek nyugodtan.... szóval vették a lapot és 9-kor elhúztak a vernyákba... de tudod...... :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona

Biztosan pihikézik.És tudod ne felejtsd el már nem fog annyit mocorogni mint eddig.Nincs annyi helye. :wink:
De lesz még foci csak figyeld ki :D

Nekem is reggel még semmi nem volt,most meg akármerre fordulok mindig mozog a lelkem.Sőt most éjjel sem keltett fel focival,szóval rendes kölök volt. :lol:

Apa elment mosóport venni és persilt hozott kiváncsi vagyok milyen,osztrák koncentrátum és állítólag nagyon szépen mos.Még nem használtam ,eddig a jól beváltra esküdtem mindig.
De nemsokára meglássuk mit hoz az újdonság ereje. :P

Kép

Kép
jucu

Edit: nagyon morc voltam ma reggel... köszi a család nevében is, hogy normális állapotba hoztál... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona: a parkettalakkot kerüld ha lehet... de ilyen korban már nem befolyásolja a babát... a vizesbázisúval nincs gond.. a higítós a ciki... az oan büdi... ha lehet szellőztess sokat, de ne aggódj, a baba azért lusti, mert összebeszélt a mieinkkel... ha végig olvasod, látod mindenkié lusta.... :) Emese baba reggel ötkor összerugdosta apja tenyerét... oszt azóta pihi... mintha a kakaós kuglófon kívül más nem is lenne a pocakomban.... [/b]

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Ildi: lásd fentebb... sztem csak ez az összevissza idő teszi, hogy ilyen rabszódikusak a babák... meg ahogy Jucu is mondta... nincs már akkora hely... egy alig fél négyzetméteres kecóban mi sem ugrálnánk.... :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala,
remélem, igazad van. Azzal biztatom magam, hogy nemrég miután teljesítette a kért feladatot, és befordult fejvégűbe, most kipiheni a fáradalmakat. :) Azért egy picit persze mocorog, csak eddig ahhoz szoktam hozzá, hogy majd' kirúgja a ház oldalát.
A tiédről mikor derül ki, hogy szintén megfordult-e?

italoman

Mandala,
remélem, igazad van. Azzal biztatom magam, hogy nemrég miután teljesítette a kért feladatot, és befordult fejvégűbe, most kipiheni a fáradalmakat. :) Azért egy picit persze mocorog, csak eddig ahhoz szoktam hozzá, hogy majd' kirúgja a ház oldalát.
A tiédről mikor derül ki, hogy szintén megfordult-e?

italoman

Na, bocsánat, ez a fránya rendszer itt nekem hibát jelzett, oszt a végén meg kétszer küldte el... :oops:

italoman

Megittam a kávémat is, de ettől sem lett aktív :?
Valaki nemtudja, hogy az Istvánba mennyi idő alatt lesz meg a tenyésztés eredménye? És vissza kell érte menni, vagy postázzák?
Mandala, higítós lakkal dolgozik a parkettás, de nem vagyok a közelébe, csak 5percig voltam ott, hogy megnézzem.

Kép
mona76

Ildi: július 16-án megyek uh-ra.... ismét a régi dokimhoz...

Mona: ne aggódj, 5 perc alatt semmi baj nem eshet! Ez tuti!

Csajok! A barátnőmet holnap indítják a sotén... szegény úgy parázik... én is úgy be vagyok sz...va!
Milyen ciki.... a negyedik (ötötdik) szülésem és esküszöm jobban félek, mint az elsőnél... lehet, hogy azért mert már tudom milyen...?????? :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

jajj mandala, ne paráztass jobban, mert nálam jobban senki nem fél :cry: Kép
Kép

Kép
mona76

Micsoda élet zajlik itt kérem :)

Jucu, hogy grilleztek ilyen szélben? Mindjárt itt vannak anyósék, egy halom cucc bepácolva - husika, zöldségek - , és orkán erejű szél van :(

Most süthetem ki mindet lávakövön a lakásban, és sütőben.....tök gáz :(

Légáteresztős lepedő
Én vettem kettőt. 90 fokon mosható, a sarkain gumi van, hogy a matracra lehessen rögzíteni. Az egyik fele olyan műanyag szerű, a másik fele pedig olyan finom tapintású, pamutos. És szerintem így a kókuszmatrac is tud szellőzni.

Képzeljétek el, tegnap elkezdtem sírni, hogy Babszi nem mozog. És mintha értette volna, tartott egy kis bemutatót. Olyan boldog voltam :D
Ma peresze még nem történt semmi.......akkor ezek szerint ha megszületik csak kajálni és aludni fog? :D

Szülés
Azért volt sok minden a listámon - bár medencevégű a baba - , mert azt mondták, hogy az utolsó pilllanatig megfordulhat. Bár én azt olvastam, hogy ha a 36. hétig nem fordul, akkor már nem jellemző. De hát sosem lehet tudni....

mikegirl

Mandala,
akkor még drukkolhatsz egy darabig. :wink:

Mona,
a kávétól legfeljebb te perdülsz táncra. Kép Majd ha szoptatás alatt iszol, na akkor tutira hatni fog a tejeskávé... :D

Mikegirl,
elég sok esetről hallani ám, hogy szó szerint az utolsó pillanatban megfordulnak a babák. Szóval bízz benne, és beszélj a lelkére. :)

Lányok,
én úgy döntöttem, hogy a parázást csak az uccsó pillanatban vagyok hajlandó elkezdeni, addig csak azért izgulok, hogy minden rendben legyen. Szóval ne rémísztgessetek! Kép

italoman

Hali!

Tegnap este kidöltem a vásárlás után! nekem sem mocorgott sokat tegnap, de éjjel bepótolta. :shock:

Mandala: Persze sok-sok, főleg, úgy, hogy közben fizetted mellette a tb-t és mégis külön fizetsz a szülésért! Azthiszem én is azért "félek" a szüléstől, mert már tudm mi vár rám!

Na elkezdtük összeszerelni a kiságyat! Aztán folytattuk volna a pelenkázóval...bontja ki apa...fehér, rózsaszínű virággal...hát mondom ezt össze ne szerelje nekem!!!! A kék-barna kiságy mellé! Most visszament az üzeltbe, remélem megtalálják a raktárban még azt az 1 darabot,amit nekünk kellett volna kihozniuk...jó lenne, most még pelenkázó után mászkálni, ami illik is a kiságyhoz! Most itt vagyunk a nagy kupi közepén. :?

Homeos Bogyó: gyógyszertár...egyre többen kapni, de neten is utánna lehet nézni, hogy melyikben van...főleg vidéken!

Mona: Ha meg akarod mozgatni kicsit babót, cukrosat egyél...attól indulnak be! Persze nem kell túlzásba vinni, és nyugodtan meg is noszogathatod egy kicsit a pocakod, hátha attól felébred! Nekem is kellett CTG alatt noszogatni 1-szer, mert lusti volt...De ugye Tamikám elég agy darab volt, tényleg elég kevés helye lehetett neki!

Légáteresztős lepi: Hát a levegő átmegy rajta a folyadék meg nem! Nem is tudom hol vettük már, szerintem a Camponában vmi bababoltban láttam meg!

Mandala: sok szerencsét a barátnődnek...az indított szülés nem a legkellemesebb.:(

Mikegirl: Ezt a lávakövet a tűzhelyre teszed vagy ez teljesen külön van? Meg tud fordulni még a szülés elött is! Az a nagyon ciki mikor éppen akkor fordul át farfkvésbe! :roll:

Úgy néz ki kapunk még egy hüvösebb hetet!:) Jövőhétre csak hétfő, kedd mond meleget többi nap hüvibb lesz!

J.

mamiblue

Mamiblue
Elektromos kütyü tetején van a lávakő. És többé nem teszem a lakásba sehova :D Párocskám megsütötte a husit, és most végeztem a konyhasuvickolással. Kevécs olyan részlet volt, ahová valami ne fröcsögött volna....Szóval kitiltottam a lakásból. Legközelebb csak a kertben......
Indított szülés - miért rosszabb, mint a magától kezdődő?
Babafordulás - anyós épp most harsogta teli torokból, hogy büszke arra, hogy Ő meg tudta szülni a három fiát, egyenként közel négykilósak voltak, és kaptam tanácsokat is, hogy Ő mint pedagógus és három gyerekes anya, azt ajánlja, hogy .......na ez az, amitől felmegy az agyvizem :twisted:
Nem szeretem a kéretlen, és full erőszakosan leadott tanácsokat.

Légáteresztős lepedő: Kenguruban is kapható.

Csajok, genetikailag képesek vagyunk a szülésre. És ma már van egy csomó féle-fajta segítség....szóval ne féljünk, mit szóltok :D
Én akkor látom Babszit majd először. Még 4D-re se mentem el, direkt....

mikegirl

Hú lányok megy a pörgés ezerrel,
Jucu: Ügyi vagy hogy ennyi mindent lefagyasztottál már kaját, én sajnos nem vagyok ennyire ügyi konyhatündér.
LégzésfigyelőNálunk nem volt, most még gondolkodom rajta.
Sterilizáló:Nekünk nem volt most sem veszek, szerintem felesleges. Ez olyan, mint amit a sokgyerekes anyukák mondanak, hogy az elsőnél a cumit, még kifőzöd, a másodiknál, te kapod be ha leesik a földre, harmadiknál már a kutya hozza vissza.
Kórházpakk:Ilyen alapon, amiket Mikegirl védőnénije felsorolt a fél lakást bevihetnénk.
Farosbaba:nekem addig volt fejjel lefelé amid pedagógia szigorlaton a nagy stressztől nem dobott egy hátast, mondtam anyukámnak, hogy annyi zöldséget szokott összehordani a házunkkal kapcsolatban, hogy miért is nem jó nekünk, azt mondta, hogy most visszafogja magát, mert terhes vagyok, kértem hogy ne kíméljen a kritikáival, mert fel kell hogy idegesítsen legalább annyira hogy a baba megérezze, hogy síkideg vagyok, na akkor rákezdte, hogy építsünk hozzá még egy szobát legalább, ha ők jönnek tudjanak hol aludni, meg garázst, meg csináltassuk meg a terasz féltetősre, de ahelyett, hogy felhúzott volna röhögőgörcsöt kaptam így hogy gombnyomásra jönnek a hülye jótanácsok, így vicces a dolog, ahelyett, hogy dühítő lenne.
Nagyon fúj a szél nálunk is fáj is a fejem rendesen tőle.
Itthon vagyok egyedül apa elment Lindáért a mamáékhoz, Somogyba holnap délután jönnek csak meg, remélem addig nem szülök :lol:

Kép
Kép
zeze

Mikegirl: Énsem voltam 4D-n nem láttam még Gerit, majd csak ha kibújt. Nem irigyellek anyósügyben. Az enyém védőnő renszeresen osztja az eszet ő is.
Szüléspara:Teljesen természetes, hogy félünk, aki nem szült még azért, mert nem tudja mi fog történni, aki szült már azért mert már tudja.
Ha simán megy minden akkor gyorsabb lesz a dolog, ha gubanc van akkor kicsit lassabban. Meg kell hogy bízzunk az orvosban és a szülésznőben, de a babát csak mi tudjuk megszülni, úgyhogy leginkább magunkban.
A babucik is tudják mi a dolguk, úgyhogy csak türelem és kitartás, aztán pár hét múlva már egymásnak osztogatjuk a tanácsokat az olyan kérdésekre. hogy "mit csináljak megőrülök a gyerekem már 3 órája zsinórban ordít?"
Bárcsak már itt tartanánk.

Kép
Kép
zeze

csajok, a júliusiaknál beindúlt a babaeső :D
mamiblue, köszi a tanácsot, te miket tudsz :lol: egészen eddig nem mocorgott, most bevágtam egy sport szeletet, kicsit lepihentem, és már rúgdalózik is :D
Remélem rátalálnak a pelenkázótokra :x hűű, biztos idegesítő az ilyen. Kérünk róla képet. Hol vettétek?
Garázst kéne takarítanom, de még mindig nagyon meleg van ott :roll:

Kép
mona76

Hello!

Mona: hagyd a fenébe a garázs takarítást! Pihizz inkább!
Szerencsésen kicserélték a pelenkázót(Max cityben vettük), és már össze is van szerelve.:)

Zeze: Jót nevettem ezen a cumin! Én azt hiszem a 3-nál is maradok majd a kifőzésnél vagy a mikrós sterilizálónál...Legalábbis 2-3 hónapig biztos! Aztán majd hozhatja a kutya. :lol:

Mikegirl: Amikor én az elsőt szültem egy csajnak elöttem indították a szülést, de nem igazán akart neki beindulni, mert mikor én már rég végeztem, még akkor kezdtek neki fájásai lenni...hosszadalmas. Nekünk egyenlőre még nincs kertünk, de majd nemsokára lesz. Na, azért annyira nem látod 4D-n sem, legalábbis élőben azért más a baba mint ott.

Most már van hova pakolom a babaruhákat, ugyhogy következik a mosás!:) Persze tegnap sem bírtam ki, hogy ne vegyek egy kis rugit, igaz én már mindenből csak 62-68-t veszek.

Jövőhét kedden erős hidegfont, biztos akkor is sok baba fog születni!

Pá: Judit

mamiblue

Mandala: Még 1 utolsó mondat a magánkórházakról...igazából azt nem értem, hogy ott minek van hálapénz???Meg hogy ott is a doki 50 e-ret kért! Nekem ez azért furcsa!

J.

mamiblue

Sziasztok!

Jucu,ha végég nem is ettem az étlapot,de úúúúgy bekajáltam :lol: .Apa meg csak mosolygott rajtam :D .Isteni volt,és kettesben-vagyis hármasban-,mint a régi szép időkben.Csak a hab a tortán hiányzott,de már annak nem vágtunk neki :oops: :lol: .

Én is úgy vagyok a szüléssel,hogy Gábornál azért izgultam ,mert nem tudtam mi vár rám,most meg azért ,mert tudom.A beöntés lesz a halálom :? ,meg ha császárral szülök megint ,a másnapi keserű tea ivászat,hogy beinduljanak a beleim.Aztán mutogatni a nővérkének mit produkáltam :oops: :oops: .Hót ciki.

Az én lánykám sem olyan aktív már.Pesrsze jókat rúg rajtam,dse már nem olyan sűrűn.Volt,hogy én is megmozgattam egy picit.

Kép
Kép
huni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: