Voltunk az Auchanban. Szabi teljesen megrémült, amikor rájött, hogy lassan 8 óra és ő még mindig a kocsiban ül. Nálatok ragaszkodnak a bébik a napirendhez? Natit soha nem érdekelte, akár 10kor is elnézelődött a boltban. Vagy elaludt simán. Szabi ezzel szemben 7kor szinte percre pontosan szokta elkezdeni a de jó lenne már aludni című nyaváriát.
Lefejt tej:
Szerintem is elég szörnyen néznek ki az úszkáló zsírdarabkák. Amikor először láttam, hogy vastagon áll rajta a vaj, elég sokáig filóztam, hogy az meg mi a manó.
Orsi,
Ne aggódj bébiméret miatt. Egy féléves baba mérete sem igazán támpont a "végleges" méretet illetően. Azt kb 2 évesnél lehet sejteni.
Lora,
Egy linken szoktam megnézni a növekedést.
http://www.babycenter.com/toddler/toddlerdevelopment
Ennek az alján van a Growth percentile calculator, első oszlop alulról a harmadik. sex:girl age:kor hónapokban (months) length:hossz centiben, weight:súly kilóban, Head c : fej körtérfogat centiben. Get...az eredményt adja. Bocs, de nem emlékszem, hogy állsz az angollal. Onnan már százalékban adja ki. Nem azt a skálát használja, amit a védőnők általában, hanem négy nagyobb merítésű felmérésből veszi az adatokat, nem pedig egyből. Ha jól emlékszem.
Az ágyat úgy tettem bababiztossá, hogy ráterítettem egy takarót, arra a babát és az ágy szélére a takaró alá párnákat tömtem. Így nyersz pár hónapot. Igaz, nekünk csak az egyik oldal egy része volt veszélyes, ha nem a sarokban áll az ágy, macerásabb. Nagggyon fontos, hogy bababiztos legyen a lakás.
Ha a Városliget a sétacélpont, tudnánk egyszer csatlakozni. Nincs messze tőlünk.
Norcmorc,
Nati is hasonló paraméterekkel állt 3 hónaposan. Most egy elég jól megtermett kétéves, de egyáltalán nem számít kirívóan nagynak.
A kutyával sikerült már megismertetned Lucát? Hogy fogadta? Nekem egy cicám volt Nati előtt. (nyugodjék békében..) Teljesen fel volt háborodva, hogy Nati születése után nem aludhatott az ágyamban. Addigra már több hónapja itthon lebzseltem (aranyélet

) és nagyon hozzászokott.
Csongria,
Gátmetszéshez kaptál fájdalomcsillapítót? Azért jó bennfenntesnek lenni.

Nálam az simán verte a szülést.
Rókica,
Nekem is az az érzésem, hogy nem a gyerek kora dönt, hanem a szerencse a tesókérdésben.
Mire jó a járóka (Róki után szabadon, folytatás):
Nati 8 hónapos, nem tud mászni, csak ücsörög. Kiugrok a wcre, visszatérek, Nati már a több méterre lévő egyetlen virág leveleit rágja, közben megtanult felhúzódszkodni is a kis asztalra.
Nati nincs egy éves, járni már tud. Békésen ül a szobájában. Kiszaladok a wcre. Gyorsan vissza, csak azt látom, hogy egy popó fordul be a galéria rácsa mellett. (2m magas, meredek)
A wc a legveszélyesebb helyiség!!! Bár ott egy mászó gyerekkel ritka a magány.
Asztalossal nem lehet csináltatni? Ennyiért lehet, hogy még jobbat is csinálna.
Pann,
Nagyon szupi a hordozó! Voltál már nagyobb sétán?
Május, Ágiboldi,
Irigykedek a torna miatt. Sajan az a 2 óra nem egy gyerekbarát időpont.

Nincs más időpont? Esetleg délelőtt? Persze lehet, hogy akkor rájönnék, hogy simán csak lusta vagyok, de hátha nem