A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

2 napig nincs az ember,és győzzem olvasni amit írtatok :lol: !

Bogesz le a kalappal előtted.Én sajna kussba maradok inkább,és utána dühöngök mint állat.Bár ritkán keveredek kellemetlenségekbe.

Nekem sem kellett magzatmozgást számolni Gábornál,és szerintem most sem kell.Az új védőnő sem kérte eddig senkitől.Én is hülyeségnek tartom egyébként.Tegnapelőtt alig mozgott a kiscsaj(bizti vihar előtti csend volt),tegnap majd kilukadt az oldalam,annyira nem bírt magával :D .

Mikegirl,üdvözöllek én is :) .Én a dokinak 40e.szántam(fogadott),szülésznőnek 10e.(nem fogadott)

Engem sem sorol a doki soha sem előre sem hátra a méretek szerint.Az utsó mensi a döntő.A méretek csak azt mutatják,hogy kisebb vagy nagyobb baba lesz az átlagnál.Legalábbis az én dokim ezt mondta.

Tanácsot szeretnék kérni sterilizáló ügyben.Szerintetek a mikrós a jobb vagy az elektromos?Nem tudom vegyek e.Gábornak folyadékot vettem,jó volt az is,csak nem bírtam az illatát.

Én már kimostam,kivasaltam mindent,kivéve az ágyneműt,baldahint.De majd meg lesz az is :)

Nekem gombára a doki a canesten combit javasolta.Nagyon jó volt rá.Már az első nap után elmúlt a viszketés.

Kép
Kép
huni

Huni

Én egyiket sem tartom fontosnak.Illetve védőnőm is azt mondta hülyeség.
Diusnál kaptam egyet ,de ki sem próbáltam .....
Vettem sterilizáló folyadékot meg neomagnolt és abban heti 1×.
Most meg ecetes vízben főztem ki üveget és nem lett foltos sem.Ami sima sterilizálásnál tutira olyan marad.
De remélem nem kell jósokáig használni majd.Illetve később kell mint Diusnál :wink:
Na indulnom kell apáért, az előbb hívott ha van kedvem ugorjak be érte.

Mona
Apa szerint is hülyeség volt a kád ,mert ha nagy hamar kinövi stb,de amikor meglátta azt mondta jó jó nagyon jó és ráadásul neten vettem semmi hibája.
Barinőmtől meg kapok hozzá kádállványt.
Miket vettél még?

Majd jövök még reszkessetek :P

Kép

Kép
jucu

Hello!

Tényleg, a kórházi csomagot már összepakoltátok? Nekem vennem kell még nagy betétet, meg még vagy 2 hálóinget, amiben szoptatni is lehet! Aztán már csak be kell dobálni a táskába!

Edit: Én meg kifejezetten élvezem a ctg-t. Olyan muris, ahogy állandóan a műszert rugdossa...mármint csajok csinálták ezt, most majd csak jövőhét pénteken megyek először, de várom már! Jó nyaralást!

Mikegirl: 20 körül asszem! De nekem még nem volt fogadott szülésznőm, csak ilyen összegeket hallottam. Nálam 2 volt bent 10-10 et adtunk! Hálából....:)

Kezdek kicsit mérges lenni, férjecskémnek még nem sikerült a héten úgy hazaérnie, hogy el tudjak menni nyugodtan vásárolni! :evil: Persze csajokat is elcipelem én ,de ők 3 perc után megunják ha válogatok...:(

Pá: Judit

mamiblue

Jucu,én is rermélem később kerül rá sor.Sajna Gáboromnál már 3hét után kellett az üveg :( .Na de majd most...Cici van hozzá,apa nem bánja ha a nagy,fel is robbanhatnak a tej mennyiségtől :lol:

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a vásárlásból végül maradt a Brendon.....máér csak pár dolgot kell manókának megvenni:) Bezeg nekem még semmi sincsen meg, majd a 7végén, vagy jövő héten :oops:
Én nem tudom ki hogy van vele, de én órákid eltudok nézelődni egy ilyen bababoltban......IMÁDOM!!! :P
A Mária babaolt amit ajánlotok hol van??? :o

A sterilizálóra nekem is azt mondták felesleges, persze én még nagyon gondolkozom rajta. A barátnőm meg azt ajánlotta vegyek egy nagy mikrós tálat, amiben van elválasztó és ugyanaz. Végülis van benne valami.... :shock:

Nekem a dokim 70-t kér, szülésznőm még nics, de kiderült, hogy az egyik ismerősőm felesége a Jánosba szülésznő, ezzel szerintem ez is letudva......

Mit tanácsos vinni a kórházba???

Bogesz: Nem vagy semmi, de teljesen igazad van. Mindenki nagyon kedves velünk és akkor pont ott bánnak így az emberrel, ahol a legkevésbé várná....
Én sem vagyok nagy szájú, de azt hiszem ezt már én sem türtem volna el. Főleg mióta manóka a pocakban van, sokkal ingerlékenyebb vagyok!!! :oops: Sokszor ölni tudnék.....na jó nem!!

na most lépek, mert a vásáslás közbe elkezdtem remegni, meg nagyon hányingerem lett, ezért most egy picit lepihizünk, hátha baóka nem bírja az iramom!!! :lol:

Puszka nektek

Kép
kis pupu

Sziasztok, csa gyors bekukk, mert ezerrel megy a készülődés a szombati bulira.
Huni, a szülésfelkészítőn azt mondta a szülésznő, hogy figyeljünk oda, mit veszünk meg, hogy tényleg szükséges-e, mert hatalmas üzlet a bébi-ketyerék forgalmazása, sok felesleges drága dolgot akarnak a kismamákra tukmálni. A sterilizálóra is azt mondta, hogy az 5 perces kifőzés prímán tudja helyettesíteni és a sterilizáló folyadékban is csak van vegyszer.... ezen szerintem érdemes elgondolkodni.

Üdv mindenkinek!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Mona: Olyan kádat vetettek amiben van ilyen betét, amibe bele lehet ültetni a picit? Mert mi olyat és azt hiszem annak is O.K a neve, de hát olyan sokféle van! Szerintem egy jópár hónapig fogjuk tudjuk használni és jó lesz, amikor meg tud majd ülni akkor veszünk a kádba olyan beülőkét és még egyzserűbb lesz a fürdetés.

Jucu: Érdekes, eddig én is csak NST-ről meg CTG-ről hallottam, de most nekem is ezt a APCTG-t írta a doki a lapra...

Én úgy tudom 120 e körül van egy szülés a shöpf M-ben! + a csecsemőellátás...de én azt hittem emelett már nem kell a dokinak is pénzt adni...

Mona: nincs rá írva, hogy mennyi egy adag? Én azt hiszem mindegyikből 5 bogyó!

J.

mamiblue

Ja, lányok, még egy kérdés! Hol lehet óriásbetétet venni? Mert Tesco, Auchan, meg ezek esélytelenek, csak a normál dolgaik vannak...

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Kispupu: Én is nagyon szerettem nézelődni nem csak bababoltokban, ruciboltokban könyvesboltokban, majd született Linda és elmúlt majd neked is el fog, a gyerekek3 perc után ahogy Mamiblue is írta unják hacsak nem olyan helyre mentek ahol játszóház van és végre lesz alkalmad és lelkifuri nélkül (ami nálam első babánál 2.5 éves korban jött el)lepasszolod. (Isten áldja az IKEA játszóházat), mert akkor van 1.5 órája az embernek és átzúg az Árkádba körülnézni. Sajnos nekem se mama se rokon senki nincs 300km-en belül aki egy percre is vigyázott volna rá. Ez a hét volt minden reményem, hogy Linda lent van mamánál, és soppingolok apával mert most megint kezdődik minden újra, csak most már kettővel, de szerencsére összejött.
Gyógyszertári hálós bugyiVettem Mandala ajánlotta hálosbugyit M-eset a 65 kilómra, de úgy tűnik comban szűk a combgumija szorít, aki szintén akar venni javaslom a nagyobb méreteket, de lehet hogy majd mosás után tágul, nem tom. 185 ft volt 1 db. nagyon gusztusos darab.
Kórházpakk Amiket én eddig pakoltam:Gumipapucs zuhanyozni törcsi 3 hálóing, nagy betétek hálós bugyik, iratok baba összes papírja.
Nekem szükségem volt Lindánál Garmastan cicikenőcsre, ami nagyon jó volt, de az első nap még adtak aztán nem.
Védőnéni mondta érdemes bevinni legkisebb pelust a babának, de amíg adnak nem elővenni a sajátot.

Kép
Kép
zeze

Ágnesbagoly:Én sima nagy szárnyast vettem, de ha Tena betétet szeretnél azt gyógyszertárba, vagy gyógyászati segédeszköz boltba tudsz venni.

Kép
Kép
zeze

Judit

Biza barinőm is kifozette a kórházi számlát 150000.-
szülésznő 20000.-
akciós volt a szoba, mert csak fizetős volt 2500.-/nap×5=12500.
doki 50000.- kért
-------------------
összesen :twisted: 232500.-
Ebből eg.pénztár 130000 ig visszafizetett 2 hónapon belül. :twisted: :twisted: durva mi

Szóval neked is ez van papíron?De ez mi?

Kispupu
Lehel téren van,jobbra valamelyik utcán be és ott.Visegrádi u.95.
http://www.bebibolt.hu/bababolt/index.php
Jucu

Kép

Kép
jucu

huni, én ma vettem sterilizálót, mikrósat.
Jucu, vettem szopismelltartót, ágyneműt, takarót, textilpelenkát, lepedőt, orrszívót, cumisüveget, a kiságy fölé olyan mizgő-mozgó-forgó figúrákat, hajkefét, kifogót, körömvágó ollót, sterilizálót. Nagyjából ennyi.

Kép
mona76

Mona
Tuti akkor te is bevásároltál :wink:

Én kórházi pakkba:
1 zuhis papucs ,1 sima
2 nagy ,2 közepes,2 kicsi törölköző
3 hálóing,de én nem szoktam egész nap abban lenni....
2 lenfelső,1 rövidgatya
tisztálkodós cucc,nedves törlő,tányér stb,
iratok
mellszívó,bimbóvédő,garmastan,1 üveg lefejt tejcinek.

bébinek:
2 textilpelus
2 body/rövid,hosszú/időtől függ,sapi,zokni,pelus,popsitörlő,krém
plüssrugi,pamut patentos vékony rugi

Kép

Kép
jucu

Ági,én is sima always betétet vettem.Anno Gábornál is 1 napig kórházit használtam,aztán bőven elég volt az always is.

Lehet,hogy hülyét kérdezek még :roll: .A mikrósnál végülis az gondolkodtatott el,hogy abba a cumi részt bele lehet tenni?Mert elvileg csak az üveget lehetne.Vagy a sterilizálónál ez másképp működik?Ehhez tök analfabéta vagyok.
Mona Te mennyiért vetted?Én 8e.körül láttam.

Kispupu,én is órákig tudnék nézelődni.Olyan szép dolgok vannak.De nekem oda nem szabad beszabadulnom.Nem akartam sok dolgot venni,mert kisfiamnak rengeteg ruhája van,ami a kiscsajnak is jó lesz.Erre ott hagytam 40e ft-ot.De nem bírtam ellenállni olyan édes kisruciknak :D

Kép
Kép
huni

Ja még egy kérdés.Ti miben hozzátok haza a bébit?

Kép
Kép
huni

Judit megtudtam mi az apctg.
terheléses ctg,oxitocinnal,azé kell , hogy lássák olyan vagy-e
aki 20 perc alatt megszül 2 fájással,
meg így látják milyen "közeli" a szülés,meg ,hogy bírná a heg a szülést,
oxy csinál kici fájász, ha szívhang lemegy, akkor lepény már nem tudja kikorrigálni az anyai szervezet rosszabb működését, vagyis nem jó az ellátás no cóval ennyit tudtam meg.

Jó mi?

Kép

Kép
jucu

huni, azt írja, hogy üvegnek, és etetőcuminak, de szerintem simán beletehetjük a cumit. 5590-ért vettem.
Majd hétvégén kipróbáljuk :wink:

Kép
mona76

Jucu: Hát, azért ezt mondhatta volna a doki!!!! Bár én nem kérdeztem rá, illetve mikor kérdeztem, akkor azt mondta, hogy ctg....Egyébként köszi az infot, sokat segítettél, mert legalább tudom, hogy mire számíthatok!

Ági:gyógyszertárban...tena ladynek a legkisebbjét kell venni, emlékeim szerint! Én sima betétet nem is mernék venni, de ez is egyénfüggő!

Huni: Én úgy terveztem egy rövidujjú body, meg egy ujjatlan rugit adok rá, és pelussal takarom be, ha fúj a szél akkor sapija is lesz! Bár már ott tartanánk! Vagy arra gondolsz, hogy hordozóban-e? Mi mozesben...

Mona: Nekünk is volt anno ilyen mikrós sterilizáló, én nagyon szerettem! Csak odaadtuk. :evil: Lehet, hogy most vennünk kell újat.:(

Megyek pancsizni!

Judit

mamiblue

Judit
Ezt nekem is csajszi mondta akinek csinálták nem a doki.

Nas pusza megyek adok nudlit a gyereknek.És én is eszek belőle egy kicsit. :lol: nyami
Jó éjt nektek

Kép

Kép
jucu

judit, és lehet bele tenni cumit, meg mindenféle műanyagot, gondolok kiskanálra, stb...?

Kép
mona76

Sziasztok!

Jucu! Az én korongom totál úgy számol mint a mérőszalagom. 34hét hat nap. A szülés időpontja aug 10. A dokim nem módosítgat soha a méretei miatt. Mondjuk általában jók is a méretei az időhöz képest. Most szabin van júli 26-ig addig nem szabad szülni. Utána meg kitudja. Aug 10. tuti nem lesz, mert akkor van nagytakarítás a műtőben. Szóval előtte lesz valamelyik nap. Ha rajtam múlik akkor az aug. 6-ot választanám. Az olyan szimpi.

Mandala! Bisnál a kocsi óriási sláger. Most is tiszta nyugi van, babakocsizik. Attól félek, hogy a kicsit is állandóan macerálni fogja, mint egy játék babát. Tuti kiborítja egyszer kétszer a kocsiból. Vagy lelöki az ágyról.

Sterilizáló! Nekem mikrós van. Nem drága 2ezer. A fazékban főzés is jó de sokkal macerásabb. Bár ha tejet ad le valaki akkor csak az a jó, mert 10-15 percig víz alatt kell forralni ( házi használatra elég 5 perc is). A vízbe mindkét esetben kell tenni citromsavat és nem lesz foltos, vízköves az üveg. Gyógyszertárban kapható, pár forint de elég sok fogy. Én mondjuk naponta főztem és fogok most is mindent.

Kis pupu! A Mária bababolt honlapja: Itt minden infót megtalálsz. http://www.bebibolt.hu/bababolt/index.php

Ágnes! Tena lady Extra(20db) betét szerintem jó. Én a felét használtam el Bibivel. Gyógyszertárba tuti van.

Aki jár előkészítőre a Jánosba: ott elmondják az egyik előadáson mit kell vinni a babának és a mamának a kórházi napokra és a szülésre . Én Bius születésénél jártam. Most nem tervezem. Pelust annó kellett vinni a babának. Gondolom most sem lesz másképpen. Ruha csak a hazahozatalhoz kell.

A pénzre én is kíváncsi vagyok ki mennyit ad.

Kép
Kép
Kép
bebi

Köszi a segítségeket :) .Asszem beszerzek egy mikrós sterilizálót :D

Judit ruhára gondoltam.Én is ujjatlan rugit tervezek,csak a bodynál voltam tanácstalan :)

Holnap olyan jó dolgom lesz :D .Kérdeztzem apát,hogy mit főzzek,és azt mondta elvisz minket vacsizni,úgyhogy ne foglalkozzal vele.Már alig várom.Egész nap böjtölni fogok :lol:

Kép
Kép
huni

aztaaa, de jó neked huni Kép

ez a 100.oldalunk Kép

Kép
mona76

Igyekeztem, gyorsan visszaolvasni, hogy ezen a jubileumi oldalon írhassak.

Mikegirl!
Üdv a fórumon! Mikor voltatok a Madarász utcai tanfolyamon? Mert mi tegnap előtt.

Mandala!
A Béres féle Vérképző vasban van folsav is. Így nem kell külön szedni mellé.

Bogesz!
Mi is azt az Angelcar légzésfigyelőt néztük ki, amit ti vettetek.

Nekünk már tényleg csak egy pár dolgot kell beszereznünk. Amit ha minden igaz hétvégén meg is teszünk a Mini manóban. Itt szereztük be a legtöbb dolgot, így most már kedvezményt is fogunk kapni.
De most kíváncsivá tettetek, így a visegrádi uti boltot is meg fogjuk nézni.

Szerintetek vízhatlan lepedőre szükség van?

Kép
mirosz

Az OTG ugyanaz, mint az NST?

Hasszorító mire kell?

Gátmasszázs olajból van többféle? Melyiket ajánlott megvenni? Mi a pontos neve?

Kép
mirosz

Sziasztok!

Én is vettem sterilizálót a plusban 3eFt-ért elektromosat. Két nagycsaládos barátnőm ajánlotta, nekik elvileg nagyon jól bevált, severin márka.
Ma voltam a pólusban vettem szoptatós melltartót, elvileg mindenhol horror áron adják , főleg bababoltokban, na az aranypókban Triumph pamut 3500. Hasfogót is vettem 6eFt, elvileg az első három hétben nagyon hatásos mutatványt hajt végre. Anyu anno vizes törölközőbe csavarta magát, de persze nekünk má
r könnyebb dolgunk van.
még egy hete sem vagoyk itthon de már megöl az unalom. Nyelsuliba járok, de ez baromi kevés!
Nemsokára kimosogatom én is a Hanga baba rucikáit, de az megint csak 1 nap!

Elkezdtem olvasni egy könyvet, ha esetleg van rá időtök nézzétek meg Suttogó titka 1.
HOlnap reggel 10re megyünk a Lukászhoz (doktorbácsi) általános vizitre, majd megirom az adatokat.
Szép estét mindenkinek.

Pusz
Szilvi

Kép
sziszike77

Hello!

Mona: nekünk olyan volt, amihez adtak aventos cumikat. Szerintem volt közte műanyag is, és azt s beletettük, meg sima cumikat is, mondjuk nekünk szilikon volt, arra már nem emlékszem, hogy latex cumit tettünk-e bele!

Mirosz: Vízhatlan lepedő; Mi vettünk, bár nekünk nagyon ritkán fordult elő, hogy vmi kiment a lepedőre! De szerintem jó ha van, mert bármikor történhet baleset, ezért is jó a kókuszmatrac...gyorsan kiszárad!Hasszorító: gondolom könnyebben visszamegy a hasad, de én még soha nem használtam...

Jó sokan szültök a Jánosban...
Bebi: Én még nem tudom mennyit adok a dokinak. 50 körül gondolom, de az is könnyen előfordulhat, hogy az ügyeletesnél szülök, akkor meg fogalmam sincs mennyit adok! Nekem egyébként semmi bajom a hálapénzzzel, csak az , hogy tudom, hogy sokan úgy adnak, hogy az a pénz hiányzik nekik! Ha mondjuk nekem nem lenne, akkor biztos csak keveset adnék, hiszen ettől a doki nem fog éhenhalni, csak a családomnak hiányozna az a pénz!

Megyek vissza pihizni még!
Szép napot!
Judit

mamiblue

Kép

Judit

Még keresgéltem és találtam rövidítést:
ante partum szülés előtt tehát lehet sima ctg is,de többet tudok majd 9 körül amikor időpontot kérek.:)

Ma megint hajnalban keltem.4 óra, utána már csak fetrengtem az ágyban.

Felkészülök lelkiekben ,mert este csörgött anyum ,hogy tesóm hozza be a gyerekeket ma.Kisfiú annyi idős mint a lányom ,nővére meg 16.Szóval nem fogok unatkozni én sem és anyum sem.

Túrógombócot rendelt a kislányom ma ebédre.Holnap meg grillezni megyünk egyik haverhoz,mienk a ház.:)

Addig beszéltek a sterilizálóról amíg elkezdtem nézegetni.Nem tudom hol láttátok, de én 4500-5000 alatt mikrósat se taláok.

Anikó
Tényleg akkora haszna van a mikrósnak?Ennyivel egyszerűbb mint kifőzni 10 perc alatt?

Nekem is van vízhatlan lepedőm,de mostani védőnő kivetette barátnőm kiságyából is.Bölcsőhalál miatt :Oállítólag.

Kép

Kép
jucu

sziasztok!

jucu! a túrógombóc nagyon jó őtlet, köszi, asszem én bevetem magam a konyhába :lol:

nekem is 2 hét múlva meglesz az uccsó uh, meg vérvétel. azután pedig hetente 1x kell menni nst-re, amit a kórházban végeznek.

dokimnhoz majd jövő héten megyek.

jó, hogy ilyen hüvös most az idő 8)

most egyébkénmt Pesten vagyok a hugomnál, megejtjük a vásárlásokat a babának, meg elmegyünk a Dzsingisz kán kiállitásra.

mindenkinek jó hétvégét!!! :lol:
nora80

Ismét itt........

Lesuvickoltam az összes edény alját ragyognak :P
Gyorsba amíyg kedvem nem szegi valami folytatom a konyhanagytakarítást ,sőt lehet még az ablakpucevát is megejtem.,mert halogatom már egy hete. :wink:
még kuksizok majd

Kép

Kép
jucu

Hello!

Jucu: Érdekes, azért csak észereveszi a szülésznő, hogy még nem szülés közben vagyunk!:) Látom jól beindult nálad is a fészekrakás...én mikor a csajokat szültem, simán nagytakarítottam a tél közepén. :lol:

J.

mamiblue

Judit

Kértem időpontot ,ctg lesz majd szólnak ha terheléses jön.Ne izguljak.
De fura mert nem jövőhétre adta hanem 16-ra hétfőre amikor már 37 hetet töltöm előtte vasárnap.Mindegy sírni tudnék ,főleg ha lebasz majd a doki ,mert elvileg 36 héten már kell lenni egy ilyen vizsgálatnak.

Jaj sírhatnékom van.....
Most éppen mindenen tudnék bőgni,anyukámat hívom menjünk vásárolni ,mert ma nincs kocsim erre ők már hazafelé jönnek onnan.... :cry:
Nekem se kellett több sírva fakadtam pedig azt mondta elvisz ha kell........ :oops:
na inkább takarítok addig sem jár az agyam.......

Kép

Kép
jucu

jucu, én a brendonban vettem a sterilizálót 5990-ért, de üresen, amiben benne voltak a cuclisüvegek az 9000ft volt.

Én azt olvastam, hogy kókuszmatrac alá nem ajánlják a vízhatlan lepedőt, mert éppen az a szerepe, hogy jól szellőzik, de ez alatt a lepedő alatt meg nem :roll:

Mirosz a mikimanóban vannak komódok?

Kép
mona76

Ti mennyit isztok naponta a málnalevélteából? Nekem teafűvem van, na de mennyi kell belőle :roll: és meddig kell áznia :roll: ?

Kép
mona76

Szép napot lányok, és pocaklakók!

Tegnap olvastam az Anyák lapjába az oxigénhiányról. és meglett az újabb félelmem. mint már írtam asztmás vagyok, és most emaitt nagyon félek, hogy miattam a babának nehogy oxigénhiánya legyen. Mert képzeljétek, amikor még az elején voöltunk a párommal elmentünk fagyizni, ésén citromfagyit kértem, amitől egyből befulladtam...... :cry: Kiderült azt sem szabad ennem.....remélem akkor nem történt semmi baja a picinek vagy azóta bármikor..???

Tényleg csajok ti hol szereztettel be ilyen olcsón sterilizálót???valami titkos hely??? :P

Ja a kórháznak minden esetben kell poénzt fizetni vagy ez hogy van??? én már nem értemn ezt az egész rendszert!!!

Kép
kis pupu

Jó reggelt!
Kép
Vendég

Sterilizáló, légzésfigyelő
Egyik sem lesz nálunk...

(egyébként én ezeknek a propagálásában csak az üzletet látom...)

A lányom a múlt héten a szomszédnál megnézte, hogyan születik a kisboci... azóta mondogatja, hogy Lucas is úgy fog megszületni... már csak az hiányzik, hogy azt mondja, hogy anya=tehén... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hello!

Jucu: Úgy jártam mint TE! Én is csak 1 héttel későbbre kaptam időpontot! Ráadásul a nő még ott poénkodott a nevemmel, mert ugye Fancsali a vezetéknevem, és megjegyezte, hogy szegény, és azért a nevemtől függetlenül vidám vagyok-e....Mindezt azután, hogy ő telefonon keresztül megállapította, hogy nekem nincs szükségem még 1 hét múlva CTG-re, hiába mondta a doki! Hát ennyi!

Betsy
: Ezt nem mondod komolyan, hogy Te minden reggel ilyen csodákat varázsolsz az asztalra...:D

Mona: Nekem 1 evőkanálnyi van ráírva a papírra! Viszont csak most jutott eszembe, hogy igyak, mikor olvastam a fórumot, pedig elvileg éhgyomorra a leghatásosabb! ja és 10 percig kell áztatni!

Sabine-ról nem tud senki semmit?

Mandala
: Én is gondolokodom ezen a babanetes talin. Vannak régebbi ismerőseim is akik biztos elmennek. De nagyon bizonytalan az egész, hogy el tudunk-e menni!

Judit

mamiblue

Én meg azt olvastam, hogy a légzésfigyelő nem csak a bölcsőhalál ellen jó. Hanem ha váletlenül nem büfizteted meg rendesen, és visszajön a cuccos, az is csinálhat baj, és akkor is jelez a készülék!

mamiblue

Mamiblue
Majdnem... apának mindig csinálok reggelit... szegény nem dolgozhat éhesen... és persze a csemetének is kell... és persze nekem is...
Nálunk a reggeli és a vacsora olyan igazi... délben csak valami egyszerű van...
Terítés... még egy egyszerű vajas kenyérhez is...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Diegonak írtam MSN-n...
Vendég

Bukás
Kifolyik a szájából...

Egyébként egy gyerekben olyan élniakarás, erő van... ezt azóta tudom, mióta dolgoztam 6 hetet egy csecsemőotthonban (hogy mikor, azt inkább le se írom... legtöbb fórumozó társ akkor születhetett....)
Ott 10-12 picur jutott egy gondozónőre... és olyan édesek voltak azok a babák... és nem volt velük igazából gond...
Vendég

Jelentem kész a konyha :D

Judit

Látod látod nekem uez az érzésem volt, de ha kell kicsinálom neked a nőcit :D elvégre én is kismami vagyok együtt vagyunk jóban rosszban. :wink:

Sterilizálóról ismerőseim zöme lebeszél ,feleslegesnek tartják...cóval marad régi terv ,kifőzés:)

Diego!Híreket kérünk szépen.!!!

Kicsit jobb kedvem lett pénzes postás csengetett,nem sok lóvéval ,de ez is valami. :D
Pusz megfürcsizek , hajat mosok[/b]

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Én Gábor alá míg kicsi volt nem raktam vízhatlan lepedőt.Éjjel úgyis pelusoztam,mert ugye akkor is volt kaki,nem volt ideje kifolyni a pisinek a pelusból.Nem emlékszem mikor kezdtem alárakni :roll: ,de talán akkor mikor a saját szobájába került(7hónap).

Kép
Kép
huni

Mona!
A vízhatlan lepedőt a matrac fölé kell rakni, szerintem... és amit kinéztünk az légáteresztő, csak ha felesleges, akkor nem akarom megvenni... kezdő lévén még nincs tapasztalatom, milyen gyakran fordul elő folyóügyes balaset a babónál... ezért várom a tapasztalt anyucik véleményét.

A Minimanó felső szintjén vannak a bútorok, de ott mi nem nagyon néztünk körül csak a matracért mentünk fel, de ha jól emlékszem voltak ott komódok. De ha mentek inkább hívd fel őket ezügyben!

Sabine! Nagyon kíváncsi vagyok mi van veletek!

Kép
mirosz

Igen, én is úgy gondoltam, hogy a matrac fölé kell rakni, csak mást írtam mint gondoltam :oops: :lol:

Kép
mona76

Betsy,
már megint gyötörsz minket ezekkel a gyönyörű reggelizőasztalokkal? :shock: :)
Sterilizálót én sem akarok venni, de légy szíves, győzz meg valami okos szakmai indokkal, hogy miért nem nélkülözhetetlen a légzésfigyelő. Nem tudom eldönteni, vegyek-e. Egyrészt úgy érzem, elég nagy reklámfogás, másrészt viszont az motoszkál bennem, hogy ha van lehetőség megelőzni a bajt, akkor sosem bocsátanám meg magamnak, ha nem tenném. :roll:

Lányok,
a babanetes találkozóra én akkor mennék szívesen, ha minél többen jönnétek. Szóval elviekben kinek mi az álláspontja? Merthogy aztán a babák úgyis beleszólhatnak... :)

italoman

Mona: mondd meg apának, hogy a kád nem felesleges! így a negyediknél mondom, hogy az eső hónapokban sokkal kényelmesebb azta a csöpp gyereket kicsi kádban pancsiztatni mint a nagy böszöttben.... :)

Kis pupu: ne mááááá... 70-et kér?!!! A büdös anyját! Már bocsi... azt majd Te eldöntöd, hogy mennyi az annyi, meg hogy egyáltalán van-e rá annyi...???!!!! Űgyis adok.. ez természetes, mivel rám áldozza az éjszakáját, vagy a szabadidjét....! De ne má ő mondja meg, hogy drága anyuka, 70 alatt tartsa vissza... vagy mehet máshoz is.... UFFFF!!!!

Csajok: az oxitocyn terhelést nem csak túlhordásnál csinálják? És ha beindul... bammeg?! :shock:

Jucu: ez a schöpfi közel 300 ruppó azért nem akármi!

Én most smucig leszek, mivel autót is vennünk kell... sajna 6-an nem férünk be az 5 személyesbe... szóval szülésznőnek csinálok egy ékszerdobozkát (csak mellékesen.. nagyon belejöttem ebbe a ducupakármibe... hála Nektek a biztatást... :) ), szóval neki azt, doki meg kap egy ajándékkosarat, amit sztén én állítok össze valami igen jó márkás piával, meg vm. szép bortartóval.... meg max egy 20-ast borítkékba belenyomok.. oszt jónapot! Most nincs keret.. amúgy a szülésznőm már Gergőnél sem akarta elfogadni a pénzt... úgy kellett tuszkolnom.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jucu: Küldd a kiscsajt!.... túrógombócot főztem.... :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Én erről a terheléses ctg-ről nem is hallottam :shock: .
Viszont most meg arról értesültem egy ismimtől(majd dokit megkérdem),hogy aki császárral szült nem kaphat oxitocynt a heg szétválás miatt,meg fájdalom csillit sem.Tud valaki még erről?

Kép
Kép
huni

Lekváros gombócot senki nem csinált :lol: ?Én oda mennék ebédelni :lol: .Én lusta vagyok neki állni,hogy csináljak,pedig már jó ideje kívánom.A bolti fagyasztott meg nem olyan :?

Kép
Kép
huni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: