A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgi, nyugi, nem leszel fekete bárány akkor sem ha nem jön be! :) Szeretünk!!!

Christine, most már tényleg nem kell aggódnod! 36. hét után nekem is azt mondta a dokker, innen nem kell aggódni, az már egészséges újszülött! Hátha még benn elhhúzzátok 1 hétig. Súlybecslésre ne alapozz, nagyon el tudják mérni, tudod, csak picit kell arrébb tenni azt a pontocskát és máris rossz az érték! Lényeg a ctg meg a flow. ha meg jönni akar nyuszi, akkor hadd jöjjön, már nem lesz semmi baj! tudod, csak pozitívan!!!

Emi nekktek mennek a drukkok!!!!

Enikő, mit mondott a dokker, bevált apa? :D

Na én megtettem az uccsó kitűzött célt is, minden itthoni hapsimnak gyönyörű új a frizuja! Szóval most már tényleg csak várakozom!

És ma lebantunégereztek. Anyu szerint is dagad az arcom, a pocvak meg érzi a magnéziumelvonást, délután óta folyamatosan kemény. Hát már nagyon-nagyon várom a holnapi dokit!!!

KépKépKép
dikó1

Aranyosak vagytok! Tényleg, köszönöm!

Nem vagyok angyal, mindjárt sírok..
:cry:

Moni!
Én már asszem 5ik hete használom az olajat..és szerintem hatásos, érezhetően lazább, puhább a gát, hüvely bemenet..de én már 3 ujjal nyomatom odabent kb. 2 hete.. :oops:

Én homeost nem szedek csak málnalevelet iszom.

No majd meglátjuk! de szerintem az is sokat számít, hogy mi van a kobakban..(ájem hitvallás, sőt!) ájem veri-veri hitvallás :lol:
torolve_20131003125716

Gurgi: ne butáskodj! Hogy lehetnél te feketebárány. Te egy ÉDES ARANYOS ANGYAL VAGY, és mi mindannyian SZERETÜNK TÉGED!!! Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szívesen mindenkinek!
torolve_20131003125716

Mára búcsúzom. Holnap jövök az eredménnyel, remélem!

Kép
szücsi

Köszi Gurgi, jó hír, hogy úgy érzed lazább a gát. Én még csak pár napja kezdtem használni, egyelőre semmi, meg szerintem a technikám sem tökéletes. Jövőhéten rákérdezek a szülésznőnél, hogy hogy az igazi, úgyis megyek hozzá nst-re :wink:

Móni

Kép
Kép
moni1973

Moni!!
Úgy kezdem, hogy először kivűl a gát és a végbél között körzök, nyolcasokat csinálok és nyomom is lefelé vagy befelé..érted a gátad nyomom..+ a nagy ajkáknál is picit..körbe-körbe karikába..
Utána pedig U alakban nyomakodom a hüvelyben kb. 3 cm-re befelé és lefelé U alakban maszírozom...aztán megállok bent és lefelé nyújtom kb. 10-20 másodpercig..
A könyv így írja..
de itt a link, töltsd le: http://www.fixmedia.hu/BV132_133.jpg
torolve_20131003125716

torolve_20131003125716

Brigi!
Nagyon arik vagytok mindannyian, tényleg, köszönöm a kedves szavakat..
egyfolytában sírhatnékom van.. Kép
torolve_20131003125716

sziasztok

Gratula Hencsinek es Manonak :) (ez gyors volt:))

Nenokerol tudtok valamit?

aposommal csetelek :(

udv
M

mandarka

Gurgi: köszi, este azthiszem tökéletesítem a technikát.....majd beszámolok :wink:

Móni

Kép
Kép
moni1973

Én is itt vagyok csak kellett sütnöm egy kis nyugtató palacsintát. :lol: Annyi neked diéta!!! Háháháhá!

Gurgi, ne butáskodj és ne círjál!!!!

kispiskóta

Csajszik, én elköszönök, mai takarítás kikészített! Hunyunk most már!

Mindenkinek jó éjt!!!!

KépKépKép
dikó1

Rita, drága, hogy miért sírsz és nevetsz egyszerre? Hát mert soha nem volt még ilyen káosz a szervezetedben, és még soha nem álltál ekkora változás előtt. Színtiszta biokémia ;)
És ha képleteket akarsz nézni, nézd Ádámét (2007.06.18. 12:08, Bp.)! Az ezo.hu szerint kb. zsarnok a fiam. Hát, ez nem látszik rajta. Inkább anyámasszony katonájának tűnik egyelőre ;)
Tudod, paráztam az ikrek pasitól, és tényleg megkaptam. De vmi olyasmit írt az ezo, hogy párkapcsolatban azért jó lesz a drága.
Szal, ha nézelődni támad kedved, felhatalmazlak az érdeklődésre.

Gátolaj. Azt mindig elfelejtettem mondani nektek, hogy amikor Főnit megkaptam, gátolaj illata volt a kis fejének. Még órákig. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fiam kamaszodik :lol: :lol: :lol:
Kép
((tejkiütés csak, nem kell vele csinálni semmit))

Közös igazolványfotó :)
Kép
Vendég

Palacsinta Zsu!
Ma vettem a piacon 10 db üreset..nyamika..mivel a mai cukkerem 1 órával étkezés után 5.3 lett...szal bűnöztem picit..

Mandarka!
Szia!!
Nenőke jól van, 2 hete kórházban, infuziót kap, hogy nőjön a kisbabájuk..de jól van egyébként és minden oké velük..

Apósoddal csetelsz? hihi..
torolve_20131003125716

Borii!
Köszi..hát jah a hormonok biztos de én alapból érzékeny vagyok..de most..meg megahyper..

Ádám, eszméletlen cukipofa..megzabálom azt a kissrácot! Nagyon édeske, pöttyökkel is!
Ezen a képen milyen kis komoly tekintete van, biztos Jancsó filmet néz :lol:

Oké, megnézem..érdekel..ez azért más, mint konkrétumokat mondani..
torolve_20131003125716

Zsuzsi
A hasmenés nem tudom hogy attól van e, vagy mástól mert most 2 napja nem iszom és csak nem olyan mint szokott... egyelőre csak homeóbogyót eszek aztán meglátjuk....

Gurgi
Leköteleznél ha engem is megnéznél: 1979.11.14. 09:30 Hajdúböszörmény (ha nagyon távoli z időpont az se gond, Anyum szerint 23-24-én szülök, Grétit majdnem eltalálta, csak egy napot tévedett)

Christine
Szülésznőt végül fogadtatok? VAgy annál a VAd Szilviánál fogsz szülni? Vagy ügyeletesnél? Bocsi hogy így kérdezgetelek,de te is DEOEC-es vagy mint én elég sok orvost megismertem már az előző két szülésem során.

Na megyek ápolom a nagycsajost, leesett a hintáról, na nem túl nagyot csak rosszul, megrándult a nyaka...

Nadine
KépKépKép
nadine

Iker-szűz, tele szenvedéllyel, hatalmas fizikai energiával, akarata az tuti lesz..
Részletesen átnyomom neked!! Ígérem!
torolve_20131003125716

Gurgi: érzékenység?! Mi lesz velünk, amikor már megszületnek a manók. Én biztosan egyfolytában bőgök majd (megint). Anno mindenki mondta, hogy ne sírjak, de hát ez nem így működik, ez nem rendelésre van, jön magától és kész. Aztán egyszer csak elmúlik... (persze van még most is, amikor olyan édes dolgokat mond nekem Blanka, no és anyák napjára a versek...háááát....)

Móni

Kép
Kép
moni1973

Nadine!
Ez igen skorpió-nyilas.. :lol:

tuti rák babád lesz..nem oroszlán!!
szal 10, talán 17, 19
torolve_20131003125716

Gurgi
Most mit mondjak a férjem is skorpió... ő 1975.11.19-én született, imádjuk egymást. De ha mi vitatkozunk :lol: igazi szenvedélyes kapcsolat. Ja amúgy pont 10-éről 11-ére virradó éjszaka leszünk 8 éve együtt... Amúgy én magamat 16-ára számoltam ki, a fognatatás idejéből,de hát az egy dolog a gyerek meg tudja hogy neki mikor kell kell jönnie...

Nadine
KépKépKép
nadine

http://www.asztroweb.hu/mp2-bin/display_new/index.pl
Csajok
Én ide regisztráltam be az egész családot és nagyon találó dolgokat ír! ( jó nem azt, hogy ki mikor szül) :lol:

Rózsa
Nagyon szorítok a te Lilikédért és érted!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Nadine!!
Az a lényeg, hogy jól meg vagytok!
Két skorpió...hm..nem rossz.. :lol: :lol:
torolve_20131003125716

Moni! Ez a „ne sírjál” duma annyira gáz. Nem is értem, hogy aki mondja, az mit vár. Tök más eset, de nekem egy ismerős Nagyim temetésén (tehát a temetőben!) mondta, hogy ne sírjak! Na, ugyanez jut eszembe a homronzavaros kismamik nyugtatásakor. Várj, majd mindjárt abbahagyom a bőgést, mert te azt mondtad…. Grr.

Rita! Kamaszodó fiam ENGEM néz ilyen komolyan!!!! Jancsó film lennék? :D :D :D Jól esik olvasni, hogy így lelkesedsz érte. Hízik a májacskám!!!
Szenvedély, fizikai energia. Mmm, ezek teccenek. Csak majd jusson eszembe, amikor 5 óra rohangászás utána fiam majd még elvágyik mozogni egy kicsit ;)
(olyan jó írni: a fiam ;) )

Nadine! Milyen szép lenne, ha évfordulós ajándék lenne a gyereketek!
Vendég

sziasztok!

Megjöttem, magzatvíz nem szivárog, hál isten de elég erős folyásom van, 1 óráig rajtam volt a ctg, 80-100 as fájásaim voltak, 15-10 percesek, nagyot néztek a szülésznők, az orvosom szerint holnap vagy holnapután szülünk. A méhszájam is 2 újnyira nyitva. baba feje beékelődve, az uh 3400-3500-grammra becsülte, azt mondta túlhordani nem fogom. Így ha nem jelenntkezek annak oka van..... :lol:

Köszi mindenkinek a drukkokat!
Emi

Kép Kép
emi_25

Enikő: méhszáj C1000....

Zsuzsi: ez a mai nap egy ilyen "fosos" nap! remélem jól telik a barátnős délután! :wink:

Nadine: milyen higításban iszod a málnalevél teát? Szedtél valamit mellé?

Móni: jól van akkor megvagy, dinnye van még?

Zsú: mennek a drukkok a "kinyíláshoz" homeos bogyókat szedsz?

Móni: én egyedül Caluphyllum-ot szedek 1x 5 golyócskát... Szülés közben is 10 percenként felváltva kell szedni Cimicifua 5 CH nevezetüvel, plusz előtte az Arnica CH 9 (vérzéscsillapító miatt) nem árt napi 1x5 golyócska... Szülés után meg: Arnica CH 9 v. Stapsysangria (? ez nem biztos h. jól írtam) ...

Christine: minden rendben lesz, nekem már 5 kg-s gyereket is jósoltak az UH-n, aztán már "csak" 3,5 kg... majd meglátjuk. NEm kell izgulni, tudod te legbelül, hogy minden rendben lesz! Puszika, gondolok rátok!

Emi: örülök, hogy minden rendben, akkor izgulhathatunk érted egy-két napon belül. :lol:

Bori: csak ismételni tudom magam, tünemény ez a gyermek, és te is nagyon szép vagy a képen! A boldogságtól kicsattansz, ami érthető!

Gurgikám: te meg csak jósolgassál, nyilogassál, így vagy édi-kutyi amilyen vagy, pusszantó neked drága!

Na megyek, mert odaég a kajám, csóközön, jó éjt nektek.

Andrea
Kép
kindernay

Hűűű, Emi! Lehet hogy este meg mész vissza?! :shock: :lol: :lol:

Bori: Nagyon arik vagytok!!! :D :D :D
Vendég

Annee! Még az is lehet, a dokim úgy is ügyel és a szülőszobán sem volt senki. :lol:

Kép Kép
emi_25

Kindernay/Andrea
Hú hát sacc/kb alapon úgy másfél litervzhez tettem 4 evőkanállal, egyben megfőztem lehűtöttem és egész nap iszogattam. A két nagy csajjal is így ittam, akkor nem volt hasonló gondom, sőt ha jól emlékszem akkor inkább szorulásom volt. Én is caullophylum ch5öt szopogatok hozzá, 1*5 golyó naponta, de szüléshez már a ch30-as van meg akkora van cimiciffuga racemosa is CH30-as az is..... Meg majd az Arnica. ja meg szülés utánra a Utrican urens ch5-ös a tejcsihez nagyonbevállt....

Emi
Izgis.... lehet este mentek is... :)

Nadine
KépKépKép
nadine

Robokutty.. :lol:
Kinderke! tsókollak

Emi25!
Az igen..80-100-as fájások..és milyennek érezted vagy nem is érezted?? :shock:
Sztem te is villámgyors leszel! Drukkolok nektek!

Bori!
Egyelek meg! hamm! Jancsóóóó..tuditudituttiii ez Hajdú Szabi:Macerás Ügyek filmjéből, a filmrendezők dala, nagyon szeressem...

A ne sírjál már dumát ismerem, nekem anyukám mondja..lehet, hogy nem szép ilyet írni de annyira nem értii, hogy mi a pálya..na mindegy..hormonok, stb..
torolve_20131003125716

Emi
Nagyon drukkolunk!!
Sírás
Nekünk amikor kiderült, hogy sikerült a lombik, én hívtam anyóst, mert az uram nem bírt beszélni...Szó se róla én is bőgtem, csak annyit sikerült kinyögnöm, hogy sikerült, erre ő: Jó van ne bőgj mááá

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi!
Hát éreztem, de nem volt vészes, megfeszült az egész hasam kőkemény lett, de kibírható, bár azt mondta a doki ha sűrűsödnek akkor jobban fog fájni, de ő szerinte is elég jól bírtam, a szülésznő meg viccelődött hogy mindjárt kiakad a fájásmérő. És azt mondta a méhszájam is szupi, én is csak ajánlani tudom a homeós bogyókat. én már 1 hónapja szedem és ezek szerint megvan a hatása.
Emi

Kép Kép
emi_25

Anyukák
Lilkó ma másfél óránként a kajáját követeli rajtam :shock: Front van, vagy gyenge a tejem?? Vagy csak éhes :?

KépKép

KépKép
szivvi

Bori: annyira édes Ádám, megzabálom! Igazi kis egyéniség! Meg te is nagyon szép vagy, boldoganyuka!

Emi: nagyon izgi! Hátha már éjszaka mennetek kell. Drukkolok!

Andi: szerintem már neked sincs sok hátra, tágulgass csak :wink:

Nadine: jobbulást lánykád nyakának. Küldök rá gyógypuszit!

Nekem nem megy a málnatea, fiacskám nem szeresse :roll: bogyókat sem szedek, bár eddig is megszültem nélkülük, remélem most is menni fog :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szivvi! Ilyenkor még nagyon változóak a gyerekek! Állítólag 6 hét után várható, hogy beállnak vmire. Addig nem mérvadó semmi.
Ládikó leggyakrabban másfél óránként kér enni!
A tejed pedig olyan, amit Lili beállít magának! Akárki, akármit mond, a Te tejed tökéletes!!!!!!! Ezt soha ne felejtsd el. Nincs kevés tej, nincs rossza tej. Van tej, vagy nincs tej. Neked van, akkor no para!!
Vendég

Szivvi
Fejlődési ugrása van, álatlában 3hét, 6 hét 3 hónapos korban van, ilynekor pár nap alatt megnő a tejcsi igényük. Ilyenkor gyakrabban kérnek enni, de majd szépen beáll megint. A tej meg sose gyenge.... mindig a gyerek igényéhez alkalmazkodik.

Nadine
KépKépKép
nadine

Szivvi: ha kéri adjál neki. Nincs gyenge tej! Lehet, hogy növekedési ugrásban van és most néhány napig több kell neki mig be nem áll a mennyiség. Ilyen lesz még néhányszor! NEM MEGILYEDNI!!!

brigi73

A boldoganyuka fotón azért hangsúlyoznám a karikáimat. Nekem ilyen (lévén hóka bőrű) csak vizsgaidőszakban volt! Vaku nélkül halványlila...
És nem mindig vigyorgok én így! Hajnal 3kor is csinálok majd fotót, az lesz csak a gyűrött fej! ;)
Vendég

Fú, Szivvi! 3an is ugrottunk. Ebben lehet valami! ;)
Vendég

Bori: lesz ez még ígyse :wink:

brigi73

Brigi
Köszi a uszikat most nem fájlalja, csak ha elfelejti és rosszul mozdul, majd reggel mikor fel fog kelni, na akkor lesz szerintem egy kis sírás hogy fáj neki. Amúgy tiszta plezúr, pont olyan mint én voltam mindenre felmászik és persze néha a gravitáció győz.....

Nadine
KépKépKép
nadine

Emi25!
Ehhez csak gratulálni tudok! Nem semmi..a vajúdás meg sem fog kottyani..

Én asszem mára búcsúzom, mindenkinek jó éjt & szép álmokat!
torolve_20131003125716

Lányok!
Még egy kérdés: szülés után hány kiló ment le vagy megy le egyből? és utána a víz? gondolom utána csak a zsír marad, már akinek van..(nekem sajnos van)
torolve_20131003125716

Csajok
Nagyon szépen köszönöm! Akkor szép éccakánk lesz :roll: Remélem van ideje újratermelődni a tejnek..Iszok, mint állat..

Gurgi
Én amikor hazajöttem a kórházból, már a teherbeesési súlyomnál voltam, pedig 15 kg-ot híztam :oops: Monnyuk a kórházi kaja ehhez nagyban hozzájárult :x Nekem a hasamon maradt egy kis zsír, meg bürke :lol: A víz csak a szüli után 1 hétre ment le..
Na puszka mindenkinek

KépKép

KépKép
szivvi

Nadine: ismerős a dolog :lol: a srácaim kb egyidősek a lányaiddal, gondolhatod ők mit művelnek :lol:

brigi73

Szivvi!
Ez elég jól hangzik!Sőt! Naggyon jól! :lol:

Másik fontos kérdésem: miket esztek-isztok szoptatós anyukák és mennyit?

Nekem a diabetológus azt mondta, hogy tartsam a laza diétát, ami 1800 Kcal/nap..szénsavmentes ásványvíz+tejserkentő tea mehet, semmi édesség, fehér kenyér, tészta, stb..gyümölcs-zöldség, fehérje..mehet..

Szal?? Miket esztek? Nagyon odafigyeltek erre?
torolve_20131003125716

Ádám baba egy tünemény, édes kis pöttyös pofival...(is)

Köszi Andi a homeos infót. Holnap megveszem az anyagokat, aztán elkezdem lassan szedegetni. Dinnye van, már nem sok, de holnap beszerzem az utánpótlást. Mostanában olyan finom dinnyéket sikerül vennem, vagy mázlim van, vagy idén ilyen jók a dinnyék?!
Te hogy vagy? Lábad változatlan?

Gurgi: gondolom nem mondok újat az étkezéssel kapcsolatban, de a lényeg a sok folyadék, leves. Gondolom fontos az is, hogy együnk mindenfélét, ugyanúgy, mint a terhesség alatt is.
Szerintem a lényege nagyjából ennyi.

Emivel mi lehet? Olyan régen írt... Vagy csak én nem olvastam? Mindjárt utánanézek.

Képzeljétek, egész jó most a lábam. Ittam ma csipkebogyó+zsurló teát, nem mondom hogy már is ez hatott, mindenesetre a lábam most közel sem olyan dagi, mint az elmúlt napokban volt. Mindenesetre a teát iszom továbbra is, bajom nem lesz belőle...

Basszus már annyi mindent eszem-iszom, lassan jegyzetelnem kell, pláne, ha még elkezdem a homeosokat is.

Lassan én is elköszönök, reggel kelnem kell, megyek laborba, nem lehet sokáig szundizni. Jó lenne ma időben elaludni, ami mondjuk nálam az éjfélt jelenti.

Reggel labor után jövök. Addig is jó éjt mindenkinek, babáknak, mamáknak, és nekünk kismamáknak egyaránt.

Móni

Kép
Kép
moni1973

elfelejtettem az imént, én ittam anno a laktoherb teát lelkesen. Volt tejem rendesen, bár azt nem tudni, hogy ebben a teának milyen szerepe volt. Mindenesetre én már most is vettem egy dobozzal... itthon már kész herbária bolt van, hahaha málnalevél, zsurló, hársfa, csipkebogyó, citromfű, laktoherb.... kész boszorkánykonyha :D

Kép
Kép
moni1973

Gurgi! Mióta szoptatok, szinte egyfolytában eszek, még éjszaka is :oops: Próbálok figyelni a fehérjékre, sok tejterméket eszek, joghurtot, sajtot...Ebédet rendeltem egész hétre elööre, de ott is a fehérje a szempont. Főzelékeket, tojással készült dolgokat...ja, én vega vagyok..ezért is nem soroltam húsos dolgokat. És nagyon sokat iszok, de állandóan szomjas vagyok. A laktoherb tea valóban jó, de csak szülés után a 3. nap kell elkezdeni, különben bedurranhat a melletek (én nem tudtam, csak utólag szidtak le a csecsemöösök).
A tej szine: én az elején nem tudtam szoptatni, mert annyira kicserepesedett a mellem, hogy Egon véres tejet hányt vissza. Mikor végre tudtam fejni, leadtam a csecsemősökhöz éjszakára és erre:"Hát,ez mi? Ennek milyen színe van?Ez anyatej?"-sárgás színüü a tejem. Annyira kiakaszottak. :twisted:
Gurgi! Megnéznéd Egont is: 2007.06.21 13 óra 47 perc. Köszi

Bori! Tündéri Ádám! És annyira aranyosak vagytok együtt.

Szilvi! Annyit röhögtem, elloptad a popsikrémet... :D ...én meg az alkoholt a köldökre...

Rózsa! Nagyon szorítok nektek. A kórházban jó kezekben lesztek. 3-4 héttel korábban már nem gond....Nyugi.

Emi!Annyira izgulmas!!!Lehet, hogy még ma....?
molkata

Kata!
Egon már bent van az adatábázisomban..ill. asszem szinte mindenki..hihi..gyűjtöm..
Köszi az infot a kajcsiról és a teáról is! Jó tudni..latkoherb..

na tényleg jócccakát!
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: