A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Mandala
EDA-nál nincs agyvíz csorgás... nem szúrják meg a gerincvelő burkát, csak mellé adják a gyógyszert...
Ha megnézed, amit Sabine írt... ott van kép is...ahogy bevezetik a katétert, mellette van egy fehér csík a gerincvelőnél... az a burok.... ha azon keresztül szúrnak, és úgy adják be a gyógyszert, az a spinális érzéstelenítés (ahhoz más gyógyszer, más technika kell...)
A spinálnál van a 24 órás fekvés, annál lehet liquor-csorgás...

(általában nem a sétáló EDA-t adják... ahhoz spec. gógyszer kell)
Vendég

Hello!

Üdv Mikegirl!

Mandala igazad van, akár 5-6 órás szülés esetén is fárasztó lehet ott állni melletted! Én úgy tudom, a szülésorvosok közül több elvégzett már olyan "tanfolyamot" amivel ők is tudják alkalmazni az EDA-t! Ti találkoztatok már ilyennel?

J.

mamiblue

Sziasztok!

Mikegirl!
Üdv a csapatban!

Franciska!
Dehogy érzem ijesztgetésnek! Sőt, örülök neki, hogy írtad, mert tényleg szörnyű következményei lehetnek, ha nem veszik a bacit időben észre és nem kezelik. Ezért tartom felelőtlenségnek, hogy az én dokimnak eszébe sem jutott, hogy csináljon tenyésztést. Egyébként van vmi tünete, pl. folyás, fájdalom v. viszketés?

EDA...
Való igaz, hogy a XXI.században nem kellene hatalmas fájdalommal szülni a gyereket. És mégis... egy ilyen vidéki kis kórházban mint a miénk egyáltalán nincs ilyesmire kapacitás. Még soha senkitől nem hallottam aki itt szült, hogy kapott volna EDA-t, sőt hogy őszinte legyek amilyen kevés pénzből ez a kórház gazdálkodik, azt is meggondolják hogy bármilyen fájdalomcsillapítót adjanak. Egy ismerősöm a sebészeten feküdt és műtét után a család hordta a fájdalomcsillapítót, mert nem volt!!! Durva!
Úgyhogy én minden bizonnyal kénytelen leszek ezt a gyereket bármiféle fájdalomcsillapítás nélkül szülni... :cry:

Mandala!
Bejelöltelek az iwiwen! Nagyon szépek vagytok mindnyájan a kutyulikat is beleértve! :lol:

Jó éjt mindenkinek!
bee73

Sziasztok!

Most értünk haza a dokitól, minden rendben van, kaptunk gyönyörű képeket :D és képzeljétek előremínősítettek 1 héttel, szóval 36.hétnél vagyok. Ez már nagyon izgi. Holnap dobom a képeket, és bővebben mesélek :wink: de most halálosan fáradt vagyok :cry:

franciska, nagyon boldog születésnapot kívánok!
Kép

Kép
mona76

Mikegirl:Üdv köztünk!
Ne izgulj nem csak te parázol a bölcsőhaláltól. Én nagyon félek tőle, és féltem a manókát is, mivel én asztmás vagyok ( intenzívet is megjártm), duplán félek tőle!!!
Hogy kell bejelntkezni? Mikor van? Mennyibe kerül?
Amúgy hol fogsz szülni?

Csajok senki nem tud valami jó kis helyet ahol be lehet szerezni mindent, ami még nekem meg a baókának kell..... :lol: na????

Jucu: fel a fejjel, ma ez egy ilyen nap, én ma bőgtem is, ok nélkül......kitartást, biztos csak a frontok.... 8) !!!

A wiw-en én is szívesen bejelölgetnék mindenkit.....Na ki mit szól
hozzá???? :lol:

Szép estét mindnekinek, vigyázatok magatokra és a babókra!!! :D

Kép
kis pupu

Mona:Örülünk, hogy minden rendben volt a dokinál, holnap várjuk a képeket!! Nem elfeledkezni róla, ja és améreteket is dobhatód!!!!

Kép
kis pupu

Bee!
Semmi tünet! Sem fájdalom, sem folyás, sem viszketés. Még csak véletlenül sem... Beninél volt folyásom, de akkor valami gombás fertőzés okozta, olyasmi, mint Pattogónál...

Mona!
Köszönöm. Nem vagy semmi, hogy odafigyelsz ilyesmikre is.... Én őszintén szólva nem vagyok túl figyelmes... A bűvös 30 volt egyébként.

Kép
Kép
pfranciska

Betsy: köszi a felhomályosítást! :)

Lányok a vérszegénységre találtam egy tippet, lehet h. már ismeritek, de nekem pl. új volt...

"Az első harmadban adagolt folsav a velőcsőzáródási rendellenességek nagy részét küszöböli ki (nyitott gerinc, hiányzó koponyacsont). Később is szükség van rá, ha vérszegény leszel, vagy már az is vagy, akkor a vas beépülését segíti a vörösvértestbe, tehát később is hasznos. "

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Pár napja nem voltam, mert képtelen voltam itt ülni a gép előtt, vagy a farcsontom fájt, vagy a lábaim nem találták a helyüket, vagy a hátam fájt vagy a hasam feszült... de a férjecském bele-bele olvasgatott a fórumba így azért tudok egy pár dolgot az elmúlt napokról... de azért majd visszaolvasok.

Én is ma voltam dokinál. Minden rendben. Már nem kell többet a magánrendelőjébe mennem, hanem csak a kórházba NST-re.

Franciska!
BOLDOG SZÜLINAPOT! Üdv a 30-asok táborában!

Sabine!
Drukkolok, hogy sikerüljön még egy pár hétig benttartóztatni a babókat.

Már elkezdtem kimosni és vasalni a babarucikat. Nagyon jó érzés az édes pici rucikat vasalni, hajtogatni és rendezgetni.

Kép
mirosz

Mirosz!
Köszi.
Én is ma voltam a dokimnál utoljára a rendelőjében. A rossz hír az, hogy valószínűleg azidő alatt szülök, amíg ő szabin lesz. Más dokit nem igazán ismerek. :(

És én is átmostam és 3/4-részben kivasaltam a babaruhákat, azért sikerült sok rózsaszínűt is beszereznem :) Apa már fogja a fejét, ha rózsaszín kisruhát mutogatok neki :)

Kép
Kép
pfranciska

Mikegirl!
Üdv köztünk. Én is nagyon félek a bölcsőhaláltól, de legfőképpen attól, (ha netalán arra kerülne sor) hogy nem tudom majd mit kell tenni ilyen helyzetben. Sajnos nálunk nem lesz erről előadás, vagy legalábbis nem tudok róla. Ha valamit megtudsz róla, szívesen venném az információkat. Persze bármelyikőtöktől. Előre is köszi!
A hüvelyfolyásról annyit, hogy nekem a terhességem eleje óta van. Rendszeresen alkalmaz nálam a doki mindenféle kúrát, de az az igazság, hogy csak addig használ amíg használom a kúpokat. Most is írt fel klion-t. Amúgy amikor megvizsgál mindíg megnézi, hogy milyen jellegű a folyás ilyen kis papírkával.Gondolom lakmusz papír.De hülyeséget nem akarok mondani. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy én is nagyon félek, nehogy a baba ebből elkapjon valamit. Bár én úgy tudom, hogy amíg zárt a méhszáj, addíg nem tud bejutni semmilyen kórokozó a méhbe. Igazából nem is ez miatt aggódtam, hanem hogy szülés közben ne fertőződjön meg a pici. De szerencsére a szülésznőm megnyugtatott. Azt mondta hogy minden esetben kifertőtlenítik ott bent a dolgokat, mikor szülünk és ha netalán mégis elkapna valamit a pici, az nem lehet olyan veszélyes amit ne lehetne kezelni. Némiképp engem megnyugtatott, bár nem örülök hogy van ez a folyás, de hiába figyelek sokkal jobban oda a higiéniára mindíg visszajön. Az orvosom azt mondta erre, hogy a terhesség hajlamosít. :roll:
Látom mindenki csak úgy előre ugrik pár hatet a vonalzón. Akkor hamarosan beindul a babaeső. :D
Aki tud aludni annak Jó éjszakát!
Aki nem annak meg elviselhetőbb nyűglődést!

KépKép
dudu_84

Dudu: a méhszáj sosem zárt annyira, hogya kórokozók be ne juthassanak... sajnos.... :evil:

Franciska:
én is csatlakozom... a Jóisten életessen nagyon-nagyon sokáig!

Bocsi lányok, de a szülinap és névnap fejben tartása vagy akárcsak a leírtak megtalálása nekem mindig gondot okoz.. még a szűk családban is... úgyhogy elnézést, ha elfeldnék valakit... amúgy Mona annyira résen van, hogy csuda.. nem nagyon láttam, hogy valaki leelőzte volna... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Mikegirl: üdv a csapatban. :)

Franciska: Boldog szülinapot!! :D:D

A mai napot kineveztem nagymosásos napnak. Bár ilyen vacak időben nem tudom, hogy fognak megszáradni gyorsan a ruhák.
Az EDA-val kapcsolatban csak annyi, hogy anno amikor a szülőotthonban szültem ott nem adtak senkinek sem természetes szülésnél EDÁt. Azzal indokolták, hogy lassíthatja a tágulást és a kitolási szakaszt. Így én sem kaptam. Nem baj. Most sem kell. ( De nagy a szám... :roll: 8) )

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Szép napot csajok!

Üdv Mikegirl!
Én úgy hallottam csak azoknál kell nagyon félni a bölcsőhaláltól ,akik koraszülöttek vagy vmi betegség van,vagy dohényos szülők.
Azért megfordul az emberben minden rossz gondolat, ....
Én is kaptam kölcsibe légzésfigyelőt :wink:

Boldog szülinapot Franciska. :D

Képzeljétek a tegnapi letargiám vasalásba végződött.3 órát vasaltam a rucikat,pelusokat.....este 9 - kor már azt mondtam majd holnap befejezem, mert malamut méretű volt már a bokám.
Az éjszakám most sokkal jobb volt ,csak 2× keltem fel és reggel is 7-ig horpasztottam.
Bizti igazatok volt ,hogy a szar idő miatt voltam dilihoppáré :roll:

Kis pupu: Soltészné Juhász Judit... iwiw-hez

Örülök ,hogy mindenkivel minden okés a dokinál.
Nekem doki az uccsó mensitől számol,a méretek alapján nem módosít a terhességi időn.
Na pusza tolok orcámba egy fini kávét

Ma doki ,már várom mit mond
Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Valaki leírná nekem, hogy milyen homeós bogyókat kell vennem? Azt nem kell, amit a vajúdás alatt kell kapkodni, mert tudom, hogy nemlenne hozzá türelmem.
Nagyon rendes volt a doki, mikor elkezdett nézni uh-án, azt mondja mindjárt szülünk, csak néztem rá nagy szemekkel, és mondtam hogy én még nemakarok :roll: Már nem kell többet mennem a rendelőbe, hanem a kórházba :D
Kérdeztem, hogy mi a véleménye a homeós bogyókról, és a málnalevélteáról, azt mondta segítenek, bár a tea íze nagyon rossz :lol: Sokat beszélgettünk, hogy mi lesz még ezútán, és persze feltettem azt a hülye kérdést, hogy tuti észreveszem-e, hogy mikor kezdődik, vagy hogy mikor kell indúlni :oops:
Nevetett, és azt mondta, eddig csak egy paciense volt aki nem vette észre, egy 6 gyerekes anyuka, és azt hitte csak wc-re kell mennie.
Jővőhéten tenyésztés, és ctg.
Képet majd apa segítségével dobom, mert már 1 órája bénázok vele :oops:
2729gr
BPD: 89,6
HC: 322,9
AC: 324,8
FL: 64,8
Babónak semmit nem vettünk, mert mire eljutottunk volna a boltokba annyira fáradt voltam, hogy alig bírtam menni. De most nyakamba veszem a várost :lol:

Kép
mona76

Sziasztok Csajok!

Előadás a bölcsőhalálról
Madarász utcai gyermekkórház, minden héten kedden 16 órától. Portás eligazít, hogy pontosan hová kell menni. Előzetes bejelentkezés nem kell. Részvételi díj: 2.000 Ft / fő, + 900 Ft (ha jól emlékszem) a kiskönyv, amiben minden le van írva.
Árulnak légzésfigyelőt is 35ezerért, de azt mi nem ott vettünk. Ha venni akartok, azt javasolják, hogy 15 óra körül menjen oda az ember, de ahogy láttam, az előadás után - mert bemutatják ott a készülék használatát - is meg lehet vásárolni. Így legalább tudja az ember, hogy mit vesz.

Rövid ízelítő:
- milyen dolgokra kell figyelni a megelőzés miatt - ezek általában magától értetődő dolgok: ne öltöztest túl, az első időszakban ne aludjon egyedül, de ne is a szülői ágyban, jó büfiztetés, altatás háton fekve, stb.
- teendők, ha baj van: kiveszed az ágyból, kemény felületre teszed, levetkőzteted, megcsipkeded, szabad légutak - fejét hátra hajtod, a kis száját kitörlöd, megnézed, hogy lélegzik-e (hallgatózol, nézed a mellkasát), van - e pulzusa (felkar belső felén kell picibabánál nézni). aztán az utolsó mentsvár a mesterséges lélegeztetés. Megmutatják hogy kell, mint kell.

De mindezek mellett legfontosabb, hogy mentálisan is készüljünk rá. Én például attól tartok, hogy pánikba esem......szóval erre azt ajánlották, hogy lelkiekben is készülni kell, időnként gondoljam végig, hogy mi is a pontos teendő, sorrend....

EDA
Sajna én ennyit tudtam, de ahogy olvastam, vannak nálam a témában sokkal okosabbak :D Inkább megyek, és olvasom az anyagokat.

Folyás
Nekem is van, és én is aggódom, hogy normális-e. Az én dokim azt mondta, hogy ez a terhességgel együtt jár, és ha nem viszket, csíp, mar, akkor nem is kell vele foglalkozni. De a kisördög nem alszik.....Megnézettem már, és két hete is voltam kórházban, akkor sem találtak semmi kórosat ebből a szempontból. Reménykedem, hogy nem is lesz.

Babaholmi vásárlás
Ahol mi vásároltunk - Elefáni babadiszkont - ruhát itt nem vettünk, mert kicsit kaotikusan van kipakolva, és elvesztettem a türelmem, de minden más könnyen vásárlolható. Van 10%-os kedvezmény is egy bizonyos értékhatár felett, és szeritnem az áraik amúgy is jók. Ezenkívül Kenguru és Brendon - utóbbi nem mindenben drágább, végeztem összehasonlításokat :)

Lenne néhány kérdésem:

Mozgások
Miért kell figyelni, számolni őket? Mi a jelentősége, hogy egyik nap kis virgonc, és kész pogó zajlik a hasamban, a másik nap pedig pihen?

Pocófeszülés
Nekem már nagyon feszül, pedig még pár hét jócskán hátra van. Nektek is? Ráadásul úgy nyom lent. Van ilyen hasfogóm :D de ember legyen a talpán aki 40 fokban hordani tudja. Bár azzal jobbnak érzem.

Hasszorító fűző
Nekem nagyon-nagyon melegen ajánlották. Van tapasztalatotok ezen a téren? Esetleg császár után? Képes ilyesmire az ember?

Na megyek vasalni :D , elég a szómenésemből! Szép napot mindenkinek!!

mikegirl

Hello!

Jó reggel!:)

Mona: pont itt van elöttem a papír amire kiírtam a bogyókat! Én holnap kezdem a málnalevél teát meg mától...pont most iszogatom!:)

Caulophyllum 12 ch
Cimicifuga 12 CH
Pulsatilla 12 CH
Reggel-este 5 bogyó...vagyis minden reggel a caullophyllum és esténként meg felváltva a 3 fajta...
Egyébként ezt a hozzászólást pont te szúrtad be a forumba.:)
Szülés utánra : Arnica 9 CH
Tejelválasztás megindítására: Urtica 5 CH

Bogesz: Nem is olyan rossz ez a málnalevél tea...én már teljesen elfelejtettem az ízét, mondjuk én eddig filtereset ittam, most meg sima leveleket! Kicsit a kaporra emlékeztet az íze, de azt egyébként is szeretem.

Rita, Mandala: Én is fájdalomcsillapítás nélkül szültem mind a 2-őt. Ja és oxitocinnal...(ezért bízom most a homepatiában, hátha nem fog kelleni) A másodiknál nem is kellett volna, de az elsőnél nem bántam volna a fájdalomcsillapítást! Az volt az érdekes, én az elsőt a kitolásnál már nem is éreztem, a második meg csak a kitolásnál illetve közvetlenül elötte fájt! Kiváncsi leszek a harmadikra...

Vásárlás: Mi bodykat, rugikat..auchan, soroksári outlet-ben vettünk. Többi cuccot: brendonban...de van még pár beszerezni való, szerintem hétvégn is lesz egy kissebb körutunk!

Mona: Szép nagyok vagytok! Egyébként a dokik tapintás alapján megmondják mekkora a baba...uh-nál már hallottam elég nagy eltérseket!

Pá: Judit

mamiblue

Szijja mindenkinek!

Jó kis hűsi lett ma reggelre.... :)

Pattogobolha: nálam is nagymosás van... immár 6 éve... :) Amúgy remekül száradnak a ruhák, mert fúj a szél és nem esik az eső. Nálam már a második adag forog a gépben, az első meg szinte már szedhető.. mint a barack a fáról....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Pfranciska:Boldog szülinapot!
Mikegirl:Üdv a klubban!
Képzeljétek tegnap bepróbáltuk a kocsiba az általam neten kinézett Graco mirage plusz babakocsit a csomitartóba és BEFÉRT hurrá hurrá. Ha megvan a babó megveszem.
Kispupu:Találtam neked egy egész jó helyet, ahol mindent meg lehet venni személyesen is és on-line is, és 10.000ft felett ingyenes a házhoz szállítás. Van telefonos ügyfélszolgálatuk ott minden elmondanak és a honlapon is részletesen le van írva minden. Én itt megtaláltam ezt a babakocsit amit Brendonban 29.900 ft-ért néztünk 24.900-ért.
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... contact_us
Vasalás: Én az első terhességem óta ülve vasalok, akkor bedurrantak kicsit a visszereim az állás miatt azóta megszoktam javaslom mindenkinek! Tök jó és nem fáradsz el, beteszek egy vasalósfilmet és kezdődhet az éjszaka!
Edit Megvagy? Régen írtál….
Diego Hogy van Sabine?

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!

Mikegirl üdv a csapatban!

Kispupu, a gmail-on a táblázatban fenn van, hogy kit milyen néven találsz meg. Ha nem tudod hogyan keressed írj 1 privit és elküldök hozzá mindent. Egyszerűbb, mintha csak egyesével elkezded kérdezgetni az emberkéket. :wink:

Franciska, utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok!
Kép

Tegnap este nagyon kiakadtam. A kocsink most már másfél hete a szerelőnél van és erre a hétvégére, legkésőbb jövő hét elejére ígérte, hogy készen lesz. Valami új szerelőhöz vitte apjuk akit most ajánlottak neki, de már az is 1 hetébe tellett mire megnézte mi baja. Először (szerintem csak hasraütésre) közölte hogy nincs nagy baja, aztán amikor gondolom ténylegesen ránézett közölte, hogy legalább 200 e lesz. Jó, mindegy csak csinálja meg. Erre tegnap benyögi a férjemnek, hogy még csak holnap viszi el a kocsit valahová ahol beszerelik az új alkatrészeket és majd csak a jövő hét végére lesz kész. Na, aztán megmondtam apának, hogy akkor a jövő héten az autószerelő bácsi fog engem hétfőn védőnőhöz vinni, kedden vérvételre, szerdán meg dokihoz, mivel nálunk olyan hogy tömegközlekedés nem létezik ezért mindig könyöröghetek valakinek, ha nagyobb dolgot kell venni a boltba, hogy ugyan már vigyél el ha mentek. :evil:
A másik meg az, hogy mindig az jár a fejembe, hogy mi van ha sürgősen be kell menni a kórházba. Persze,erre találták ki a mentőket, de azok mire kiérnek azalatt az ember 5* a kórházban van és ott mindjárt doki látja.

Franciska, nagyon ügyi a kisfiad, nálunk is most már 2-3 hete csak éjszaka van pelus, nagyon remélem, hogy a kistesó érkezése nem fog bezavarni a szobatisztaságba.

Ma reggel Réka ébresztett 1/2 9-kor olyan jó volt ilyen nagyot aludni. Tegnap elsétáltunk a boltba, vettünk 1 fél dinnyét, aztán úgy ahogy volt meg is ettük, apának már nem maradt :lol:

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
robcsi03

Jucu: én is tolok.... már fél 6 óra pörgök... apa reggeles volt, így korán ment.. én meg nem tudtam visszaaludni....

Mikegirl:
a légzésleállás teendőit én a dokitól kérdeztem meg... mondjuk ingyé... nálunk volt.... a lányom 2,5 kg-val jött haza. A kiságyban kétszer is jelzett a gép... felvettem és addig ráztam, mint a rumbatököt, amíg nem nem nyekkent... amikor nyikorogni kezdett, megnyugodtam.... :)

Íme néhány info:

http://www.alvascentrum.hu/index.html?p ... tes&id=126

http://bolcsohalal.lap.hu/

Amúgy olvastam egy orvosi szaklapban, hogy a rizikófaktor magasabb, ha már van egy egészséges elsőszülött, gyakrabban fiúknál fordul elő és két hónapos korig szinte soha. Bebizonyították, hogy ha a gyerek a szülőkkel alszik, sokkal kisebb a bölcsőhalál kockázata. Több amerikai törzset vizsgáltak, akiknél a gyerek szoros testi kapcsolatban van az édesanyával, éjjel is együtt alszanak, nappal meg hordozókendőben cipeli a gyereket a mama, és ott ismeretlen a bölcsőhalál. Érdekes....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mona:
[quote]N írta:evetett, és azt mondta, eddig csak egy paciense volt aki nem vette észre, egy 6 gyerekes anyuka, és azt hitte csak wc-re kell mennie.

Ezen nagyon jót nevettem.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mikegirl: a magzatmozgást én sose számoltam...
Írták itt a lányok, hogy ugyanabban az időpontban lefekszenek és számolgatják.... háááát.....
Sztem megbízhatatlan.... eleve nem mindig ugyanabban az időben pörög a gyerek... és ha pl. nem mozog akkor, na, akkor mi van... rohanás a dokihoz? meg aztán van is időm lefeküdni ugyanabban az időben három krampó mellet.... :)
Szóval ha érezhetően kevesebbet mozog (de érzem őt), és már ez eltart mondjuk két napja, akkor mindenképp szólnék a dokinak. Ha egy napig abszolút nem érzem, akkor azonnal!

Hasszorító: szülés után nekem kifejezetten jót tett.. vettem hasszorító bugyit.... csak hát augusztusban... szóval nem túl kellemes.... amikor még bugyit sem vágysz felvenni... ha gátsebed van, vagy pl. csaszi.. nos nem tudom akkor milyen érzés lehet.... BRRRRRRR!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Robcsi:
az autószerelő nem semmi! Szerencsére mi évek óta ugyanoda hordjuk... megmondja mikor vigyük, és legtöbbször másnapra kész... még sosem vártunk 3 napnál többet.... akkor is vizsgára vitték... szóval nagyon megbízhatók... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Köszönöm Lányok az infót az EDA-ról. Majd kikérdezem az orvosomat, de szerintem itt Hatvanban nincs ilyen. Most a legújabb a kórházban, hogy nem csak a nőgyógyászati műtétek szünnek meg, hanem szeptember 1-től a szülészetet is bezárják, pedig azt mondták, hogy ez legalább marad. Még jó, hogy augusztusban még itt szülhetek...

Légzésfigyelőn még mindig gondolkodom. Nálunk sincs tanfolyam, bár azon agyalok, hogy ösztönből csak cselekednénk valamit...

Mona, szép méretek! :D

Mikegirl, üdv!!!!

Nálunk is az utolsó menzi szerint számolnak, nem a méretek alapján.

Kép
nap12

Lányok!

Megy valaki a babanetes találkozóra 28-án? Arra gondoltam, lehet, hogy benéznék... nem tom még... lehet, csak én menek a gyerkőcökkel... lehet, hogy apát is sikerül rávenni.. nem tom.... nem egész napra, csak néhány órát gondoltam, megismerkedni Veletek, ha ott lesztek.

Persze tudom, vannak köztünk olyan renitensek, akik már júliusban babázni akarnak, és nem bírják ki augusztusig.... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala
Én sem számoltam. Azt mondta a dokim, hogy ha mocorog, akkor jól van. És mocorog, főleg este fél 10-től :D
A bölcsőhalálos dolgot lehet, hogy túlparázom.....első baba, 2003 óta várok rá....és mint minden mazsola, baromira igyexem

kis pupu
A Schöpf-Mérei-ben fogok szülni a betöltött 36. hét után. Na nem rongyrázásból, ennek más oka van. A 36. hét előtt pedig a SoteII-n. (A 33. héten Babszi majdnem megszületett. Egy rakat gyógyszert szedek, szigorú pihire vagyok ítélve....) Már kétszer feküdtem a szülőszobán, bérelt helyem van.....Lassan mindenkit ismerek a kórházban. És remélem nem voltam túlzott optimista azzal, hogy Hozzátok csatlakoztam, Gondolok itt az augusztusra....

Robcsi
A kocsi hiánya nagyon gáz. Nekem majd Gödöllőről kell Pestre bejutnom, és napközben egyedül vagyok. Azt javasolták a kórházban, inkábba taxi. A mentő megbízhatatlan, és ott nem jó szülni - csak idéztem.

mikegirl

UFF Mindenkinek!

A bölcsőhaláltól szerintem mindannyian nagyon félünk, bár a Kismama magazin e havi számában azt írják, hogy Magyaro-on kiemelkedően alacsony a halálozás ebben a témában. Én biztos ami biztos tegnap vettem Angel Care légzésfigyelőt, olyat amit a picúr lepedője alá kell rakni és 2 hordozója van, profi készülék és kb. 20 kórház ajánlása van rajta. Nagyon jól vettem, mert ennek újonnan az ára 37.000 Ft és tegnap a MÁRIA BABABOLT-ban 32.000-árt vettem és még ajándékba kaptam hozzá Pelenkatárolót!!! :P Tudjátok, ami becuppantja a pelust ha beledobod és légmentesen lezárja. Egy ilyen pl. a Brendonban 8.000 Ft.
Szóval Lányok, mindenkinek ajánlom ezt a bababoltot, mert szuper cuccaik vannak, olcsón és az eladók is nagyon értik a dolgukat! Ez a XIII.ker-ben a Visegrádi u.-ban van. Majdnem a Westendel szemben. A Nyugatitól van közel sétálva!
http://www.bebibolt.hu/bababolt/index.php

Kép
h.bogesz

Pfranciska, Boldog Szülinapot!

Kép

Tegnap voltam CTG-n a Jánosban és teljesen kiakadtam! Olyan szinten volt flegma, bunkó a nő, aki csinálta, hogy a végére rendesen felhúztam magam!
Először is, bementem, majd közölte vegyem le a felsőmet és leültetett egy rácsos, szar székre, ami törte a fenekemet és ráadásul az ajtóval szemben volt ami tárva-nyitva a folyósóra nézett. Nem vagyok az a szégyenlős típus, de azért mégis.... Majd rámkötötte a gépet olyan szorosan, hogy szóltam, ez talán kicsit dúrva lesz. Lazított, majd mondta, akkor fogja, üljön, majd jövök! Szóval ott ültem kb 15 percig egy szál melltartóban, miközben a folyósón mászkáltak, szétment a hátsó felelm, bedagadt a lábam.
Majd visszajött a csaj és közölte, hogy fel kell ébreszteni a gyereket :shock: fogott egy elemlámpa szerű valamit és odanyomta a pocakomhoz...., olyan volt mint egy áramütés és a gyerkőc is akkorát ugrott majdnem kiszakadt a hasamból! Na, erre eldurrant az agyam! Közöltem vele, hogy előtte nem ártott volna szólnia, h mi vár rám, másrészt itt gubbasztok ezen a priccsen 20 perce, mindenki benéz a folyósóról, ő meg hogy meri megengedni magának ezt a stílust. Miből állna neki kedvesen hozzám szólni, vagy legalább emberszámba venni? Mindenki kedves, aranyos velem, és pont az ekkora tirpák aki erre esküdött föl?
Majd még hozzátettem, hogy amúgy is annyi embert bocsátanak el az egészségügybe, hogy biztosan örülne a Főorvos, de leginkább a Minisztérium ha közölném velük hogy bánnak a Kismamákkal! Példát statuálva úgy basz...ák ki, mint macskát szarni! :evil:
A nő egy Qrva szót nem szólt utánna és a küszöbb alatt közlekedve sürgött-forgott! Én meg a torkát tudtam volna keresztülharapni!
Bocsi, hogy így kidühöngtem magam, de fel vagyok háborodva!

Kép
h.bogesz

JAaa, és még valami! Ugyanott, tegnap még kenetet is vettek tőlem. De mivel a dokim szabin volt, így egy másik orvos vizsgált meg aki alulmúlta a CTG-s csajt!
Szóval, a CTG-s mondta, hogy menjek át a folyósó túloldalára és várjam ki a soromat, ott lesz a mintavétel. 1 ember volt előttem, nem kellett sokat várnom. Majd bementem.
A faszi közölte velem, h miért nem a saját dokimhoz mentem? Mondtam, mert szabin van és csak a jövő héten lesz. Majd mondta, hogy "egymás betegeit nem szoktuk vizsgálni és egyébként is délig van terhesgondozás ha nem tudnám" De ezt olyan stílusban, hogy örüljek,h szóbaáll velem! Húúúúú, megint a pumpa fel!
Jelzem 12:10 volt, mire mondtam, hogy a CTG-ről küldtek át, de szóljon ha belelógok az ebédidejébe???!!! :evil:
Mondta, h vetkőzzek. Húzom le a nacimat,bugyimat, és közli, hogy elég lesz ha csak a nadrágom feléből bújok ki és a bugyimat sem kell levenni, csak félrehúzni, mivel "annyi az egész, hogy ezt bedugom a hüvelyébe és kész" ! Bazeeeeeg.... kész voltam. Na mondom most legyen elég!!!! Nem láttam, hogy piros lámpa lett volna kitéve az ajtó elé, mi ez egy kupleráj???? Mi az, h húzzam félre a bugyimat, kiket kezel maga?? A jó qrva édes anyjával beszéljen így az utcasarkon, ő biztosan hozzá van szokva! A faszi köpni-nyelni nem tudott! Majd azzal a lendülettel kivettem a kezéből a még ki nem bontott spatulát, kirongyoltam a vizsgálóból és kerestem egy WC-t. Na, ott magamnak bedugtam, visszaraktam a dobozkájába, ráírtam a nevemet, Taj számomat, dokimat és elvittem abba az épületbe ahol a vérvétel is van, ahol a mintákat is le kell adni.
Az biztos, hogy még a 7végén írok egy dörgedelmes levelet a Kórháznak is és a Minisztériumnak is. Remegtem az idegességtől és kifele menet ahol már nem láttak az emberek, eleredt a könnyem is! Bár később azon gondolkodtam, hogy lehet ez a normális viselkedés és én vagyok "elkényeztetve" a dokim által, hogy ő mindig kedves, figyelmes!

Kép
h.bogesz

h.bogesz:Gratula, bárcsak nekem lenne ennyi vér a pucámban, hogy meg mondanám azonnal a vélemeényemet, ha ilyen hülye kényelmetlen szituba hoznak én a vérvételen birkózok állandóan a sotén a vérszívónővel, ahogy a dokim hívta.De én mindig a "pofa sutba" taktikát választom, hát kettőnk közül nem te fogsz gyomorfekélyt kapni az biztos.Sokszor szeretném megmondani jó frappánsan a véleményemet, ha kellemetlen helyzetbe kerülök, de nekem leblokkol a nyelvem és utána töprengek, mit is kellett volna mondanom, hogy kellett volna leb...nom, hogy ketté álljon a füle.
Szóval ne hagyd magad, ezt a taktikát javaslom szülés után is ha éppen sz...nak a fejedre a szülészeten, mert mindig annak a kismamának segítenek az ápolónők a babával kapcsolatban, csak aki a leghangosabban kiabál, és hisztizik.

Kép
Kép
zeze

ÁÁÁ Bogesz
Nem vagy elkényesztetve ,normális emberi viselkedéshez vagy szokva.És elemi dolgokat még jó ,hogy természetesen elvársz. :roll:

Mikegirl
Kinél szülsz a Schöpfiben?
Vigyázz ,pihenj sokat......

Kép

Kép
jucu

bocska
-s az elkényeztetvéből..... :wink:

Kép

Kép
jucu

CSajok lenne egy kérdésem.Nem túl guszit ,de mivel nekem sosem volt nem tudom milyn az aranyér.
Már jópár napja fáj a hátsó fertájam ott lenn és olyan mint a tubarózsa,de nincs bibi.És mindezt bírtam a boka közti tükrös megoldással megnézni.Ami baromi kényelmetlen ,mert tartod a tükröt és közben döntsd meg tesated és hasad húzd vagy told én már nem is tudom :lol: szóval muris.
Apánakmeg nem szívesen mutogatom a se....em... :oops:
Jucu

Kép

Kép
jucu

Jucu:És a rózsa kemény vagy puha, mert ha puha az kicsi kitüremkedés is lehet, ha olyan ételt eszel pl rostosat és megviseli a popsid az hamarbb elmúlik, de ha kemény és ujjnyomásra fáj akkor az szerintem aranyér lehet, kérdezd a dokit meg ha úgyis mész hozzá.

Kép
Kép
zeze

sziasztok!

bogesz, nagyon jó, hogy megmondtad nekik a magadét. :x Én sajnos inkább kint elbőgtem volna magam.
jucu, mesélek én róla, mit szeretnél tudni? :lol: :lol:
tükörrel szerintem nem látod, de viszont ha kitapintod, úgy nagyon jól érezhető ha kint van :oops: :D Nekem mielőtt kijön, nagyon viszked :oops: De nagyon hatásos volt a Sperti nevű krém, ajánlom.
A dokim is azt mondta, hogy felesleges a magzatszámolás, csak hát a védőnő meg kéri :x :evil:
Kértünk tőle igazolást is az apasági nyílatkozathoz, és szóltam hogy rá kell írni a fogantatás idejét, hát hogy erre hogy kiakadt a dokim is, hogy mi közük van hozzá :shock: :x

Képzeljétek végzett a festő :lol: csendes, szólid, pali volt, de nagyon szépen dolgozott, és nagyon szerényen kért pénzt. Adtunk neki rá jól prémiumot :lol: , mert azért kicsit szar lehetett neki, hogy más elbaszott munkáját kellett rendbehozni.
Hétvégén parkettás, hétfőn asztalos, /ajtók, párkányok,/ szerdán pedig szerelvényeznek :lol: magyaráztam a kis babókámnak, hogy még ezt az időt bírja ki, és akkor nem a szuterinbe kell hazajönni a kórházból. :lol:

Mikegirl, üdv itt :lol:
mandala, vagy mamiblue? Valaki írt, hogy valamit javítsak a táblában, de már nemtalálom a hsz-t :oops: felírni meg elfelejtettem :oops: légyszi mégegyszer :oops: köszi.
Na megyek, megveszek minden apróságot, és akkor csak a kiságy, a matrac, és a komód marad. Ti hogy álltok a vásárlással, mert mi aztán jól levagyunk maradva :roll: Van babakocsink, és ruhánk :roll: ennyi :roll:

Kép
mona76

Köszi Lányok az együttérzést! Kicsit hisztisnek érzem, éreztem magamat! Az biztos, hogy mindig nagy volt a pofám és nem tűrtem soha ha szórakoznk, megaláznak! Ebből sokszor volt bajom is. De tegnap úgy éreztem a keletinél is jobban kiborult a bili! Mégegyszer köszönöm a támogatásotokat!

Jucu, fogalmam sincs milyen lehet, de Zeze és Mona látom szakemberek! 8)

Tegnap először próbáltuk ki a gátmasszázs olajat......
Azóta fáj a pu..im! Ja és persze, hogy nem bíta ki apa, hogy csak maszírozgassa, úgyhogy ki kell találnom egy technikát amivel egyedül is meg tudom maszírozni, különben elég komolytalan lesz ez a dolog és soha nem a masszázsról fog szólni :oops: :P

Tegnap azért kérpótolt a sors, kaptunk babakocsit, dobok is fel képet:

Kép

8 kg, fekvő és ülő pozíció 4 fokozatban állítható, 5 pontos biztonsági öv, extra méretű bevásárló kosár, hátul központi fék.
Nagyon örülök neki!

Kép
h.bogesz

Jucu
Kósa doktornál. Jó fej, rendes, és nagyon-nagyon bízom benne. Ismered?
Az aranyér nem a szorulás miatt alakul ki? Mindenesetre a sok gyümi és rost nem árthat. Én annyi gyümölcsöt zabálok, mióta pocakos vagyok, hogy csak na. Annyira kívánom.

Bogesz
Éljenek a nagyszájú csajok!! :D Én nem mindig tudom képviselni megfelelően az érdekeimet, de szerencsére mostanában nem is nagyon kellett. Ez hol történt egyébként?
A kocsi király! Nem könnyű választani. Mi is valami hasonlót vettünk. Bazi sokat évődtem, hogy milyen legyen....végülis ilyesmi lett, mélykocsi nélkül. Bundazsák lett helyette. Úgyis ezt a sportváltozatot használja az ember legtovább.

Mona76
Kitartás. Meglesz minden, meglátod. Egyébként meg együtt tudok érezni Veled, mert kb. ezeken mentünk keresztül mi is, csak egy ici-picit korábban. Álmaimban ne jöjjön elő. De már szerencsére kész vagyunk, mindent megvettünk, szóval mi már csak ölbe tett kézzel várjuk a kis kukist :)

mikegirl

Hello!

Bogesz: Hát még jó, hogy nem én kerültem ilyen szituba, mert fogalmam sem lett volna mit csinálnék!De szerintem te jól reagáltál!Szégyelheti magát mind a 2.
Egy dokival nekem is volt rossz tapasztalatom, mikor bementem Tamival szülni, az ügyeletes azt mondta, hogy nem vállaja a szülést (Jó fej!)...dokim 300 km-re volt pesttől ...dokimnak kellett felhívnia egy másik dokit és az jött be hozzám, viszont az szuper volt, így minden jól sült el!:)

Mona: Én nem írtam semmit a táblázattal kapcsolatban. Nekünk a nevünk Sebestyén, de még nem tuti, így nem is írtam...
Jó vásárlást!

J.

mamiblue

Sziasztok!

Ezt a szelet ami ma van. Öt percig bírtam ki az utcán. Szőrnyű.

Pfranciska! Boldog szülinapot!

Mikegirl! Üdv a csapatban!

Folyás! Egy kevés mennyiség természetes. Sajna nekem is van, roppant kellemetlen de hamarosan vége.

Pocak keményedés: Utálom, nekem elég sűrűn van. Korábban szedtem magneB6-ot de most már nem akarok. A méhszáj teljesen csukott. De már ha elkezdene nyílni se lenne baj.

A ruhákat már én is elkezdtem mosni, vasalni. Hamarosan összerakjuk a kiságyat is. Egész héten vásárolgatni voltunk. Igaz abból kétszer csak a kocsiért. Amit tegnap sikeresen meg is vettünk. Dobok róla képet. Ma is megyünk még pénzt költeni. Meg még nekem is kell majd pár cucc, a saját kórházi csomagomba. Ami ugye még nincs összekészítve.
Kép
Kép
Bius annyira élvezi. Egész nap ezt tologatja, mi lesz ha megszületik a kicsi.

Iwiw: Csontos Anikó 1212 Budapest.

H.Bogesz! Nem semmi. Még szerencse, hogy ilyen talpraesett vagy. Én csak bőgtem volna hasonló esetben. Remélem, velem nem lesznek ilyenek. Az én dokim is nagyon rendes, most ő is szabin van.

Jucu! Aranyér, viszket, ég és van olyan is hogy vérzik, székelésnél fájdalmas lehet. Jó rá a reparon kenőcs. Ha tartósan fáj akkor érdemes kúppal kombinálni. Ha tényleg az akkor magától nehezen múlik el. Tükörrel nem nagyon lesheted meg.

A mária bababoltot én is csak ajánnlani tudom. Ott vásároltunk mi is a héten. Azért érdemes tisztába lenni az árakkal, mert van ami drága. Főleg a ruhák között. Van ami nagyon olcsó de láttam már horro drágát is ott. Ami még Jó az a Mini mamó a Nagy Lajoson. Ma oda megyünk apával.

Szép napot mindenkinek.

Kép
Kép
Kép
bebi

Sziasztok!
Ma reggel megvolt az uh. Olyan jó volt újra látni a lánykámat! :lol:
Szokásához híven ugrált, pörgött, a dokibácsi alig tudott méricskélni. Itt vannak a méretei:
BPD:91/107 mm
HC:312 mm
AC:270 mm
FEM: 62 mm
HUM: 51 mm
Becsült súly : 2100 g
A fejméretén kicsit kiakadtam. Mekkora feje lesz ennek a gyereknek, ha már most 31 cm az átmérője? Hisz még csak 33 hetes! A doki szerint egyébként a méretei megfelelnek a korának, így engem nem minősítettek előre. Nem is kell, én napra pontosan tudom a fogamzás időpontját.

Franciska!
Először is boldog szülinapot kívánok!!!
Képzeld, ma uh előtt teljesen magától mondta a dokim, hogy ha visszajön szabiról néz egy tenyésztést. Pont akkor fogom a 36. hetet betölteni. Ez kellemes meglepetés volt, hogy nem nekem kellett balhézni a kenet miatt.

Bogesz!
Nem semmi napod volt, hogy egymás után 2 ilyen bunkóval hozott össze a sors. Nagyon jól tetted, hogy leápoltad őket. Én csak irígyelni tudom az ilyen talpraesett csajokat. Sajnos én magamban dühöngtem volna, esetleg elbőgöm magam...
A kocsi nagyon klassz!

Mandala!
Egyetértek veled magzatmozgás számlálás ügyben.Egyszer sem biztos, hogy minden nap ugyanazon órájában pörög a lurkó. Lehet, hogy egy héten át 8 és 9 között veszettül ugrál, a 8. napon meg csak lapít. Akkor rohanjak az orvoshoz? Minek, ha egyébként más időpontokban meg jól mozog? Arról nem is beszélve, hogy gyerekek mellett nem tudom megoldani, hogy mindig uabban az időben leheveredjek.

Bebi!
A ti kocsitok is nagyon jó!

Gátmasszázs...
Megvolt...Tegnap volt az első és lehet, hogy utolsó alkalom. Én kezdtem igencsak nyakatekert pozitúrában, aztán apucika besegített... :lol: Baromira fájt. Az egész gáttájék nagyon érzékeny, főként a régi vágások környéke. A hüvelybemenet tágítása meg még borzasztóbb volt. Úgy döntöttem, ha muszáj, inkább szabjanak-varrjanak még egyszer, minthogy hetekig naponta kínozzuk az alsó részemet. Csak a pénzt sajnálom, amit az olajra kidobtam, közel 2000 Ft volt.

Remélem holnap nem fog esni az eső, és ekkora marha nagy szél sem lesz, mert megyünk Bp-re az Állatkertbe. Már régen be van ígérve a manóknak, és mostmár nem igazán szeretném tovább halasztani a dolgot. Végre apucit is elengedték egy nap szabira és jó lenne, ha az időjárás sem hiúsítaná meg a programot...
bee73

na csajok.. Gergely fiam kikapcsolta a gépet..... minden elszállt... az agyam is lassan.....

Bogesz: Belevaló csajszi vagy, azt meg kell hagyni... ! És nekem még ebben a kórházban kellene szülnöm hivatalosan.... :evil: Az nem kérdezted a dokitól, hogy csókolom itt a császármetszést is így csináld magad stílusban intézik?! Mert akkor hurrá! Hasfelmetsző Jack telefonszáma a portán... magánórákat ad....

Bee: ez a gátmacera biztos, hogy szükséges? Szülésnél úgyis felpuhul... ha ügyes a szülésznőd és szépen tágulsz, majd elsímogatja ő.... amúgy az emlékeim szerint... nos elég kellemelen amikor a méhszájat és a gátat masszírozzák..... BRRR! Masszíroztass apával valami mást... ! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mikegirl: miért mégy át a schöpfibe a 36. hét után? a sotén is van PIC, az egyik legjobb neonatologus az oszt. vez. főorvos.... és jó a gárda.... felkészült szakemberek... én is ott szülök...

Mona: nem írtam de szerettem volna... mostmár bizti.... Sote II-n szülök... hétfő óta ismét a régi dokimhoz tartozom... :)
Amúgy nagyon örülök, hogy a festős sztori végülis jól végződni látszik... :)

Bebi:
szuper a babakocsi! Látom a lányok nagyon élvezik... most még a babáikat tologatják, aztán nemsokára a kistesót... :)

Bogesz:
a Ti kocsitok is nagyon szupi... nem Graco? Nekem az van, és nagyon hasonlít... :)

Bee: nem semmi méretei vannak a babádnak... :) most már értem miért parázik a dokim és miért kell 16-án ismét uh-ra mennem... tényleg kicsi a 75-ös BPD a 32. héten..... :( De már megszoktam.. mind a négy "retardált" volt.... állandóan tologatták a szülés időpontját... mondtam, nem baj ezt a gyereket is megszülöm talán karácsonyig... :)

Puszi, mennem kell mert jönnek anyósék......

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mikegirl

Igen ismerem,hozzá akartam járni de előbb mentem Arnoldhoz és ottragadtam.Csak most jöttem el ,hogy tudom mennyit kell fizetni.Sztem nem korrekt.Annyira nem nívós.....
De ha dúskánék talán maradtam volna.

Anikó
Jó a kocsi.És látom van Bibinek alacsony tolókája :wink:
Nem bizti ,hogy aranyér,nem vérzik csak idegesít.
Tubarózsa és puha.De doki előtt fürcsinél megnéztem tükörrel már nincs annyira kidudorodva.

Cóval dokivizit megvolt,már több itt nem lesz csak kórházba talizunk.
36 hetesek vagyunk és pár naposak.
És híztam 1 kilát a 6 hét alatt.Cóval kúszik a kila felfelé,lassan vágósúly lesz. :oops:
Vérnyomim jó volt.Jövőhéten megyek ctg-re.23-i héten vérvétel és utána meglássuk mi lesz.

Jucu

Kép

Kép
jucu

Anikó

Megnéztem korongot és a mensi szerint nov3 és 40 hét uccsó napja aug10-i dátum amivel ki vagy írva ,aszerint 35 hetes 5 napos vagy.
Nem értem ,hogy számolnak a dokik. :shock:
Na pusza nyomok egy kávét

Kép

Kép
jucu

Mandala
Én a Sote II-n csak vendégeskednék, a dokim a Schöpf-Méreiben van. Csak az átszervezés miatt elvitték onnan azt a lélegeztető gépet, ami koraszülés - betöltött 36. hét előtti szülésnél - szükséges lehet. Ebben az esetbe a doki jön velem szülni, nem hagy el.

Jucu
Én a dokihoz ragaszkodom. 2004-ben léptem egy dokitól, nem volt szimpi, összebalhéztunk. Aztán átmentem egy tök rendihez, viszont mivel nem jött a baba 2003 május óta, mondta, hogy ő ennek nem specialistája, forduljak Kósához. Átmentem hozzá. Egy csomót kinlódott velem, aztán tavaly tök spontán összejött :D Férjecském előbb sejtette mi van, én már annyira nem hittem benne. Már lombik előtt voltunk.
Az összeg nálunk is számít, de szerencse, hogy a cég fizetett egészségpénztárat - bár ez sem talált pénz, és így abból ki tudjuk fizetni. Átmentem volna a tök rendihez szülni, de ő meg azt mondta, hogy jelenleg nincs kórház, ahol szülést vezethetne le, mert szerződése még nincs, a régi helye meg megszűnt. Kósával annyit beszéltünk, hogy időnként tumi lehet más kórházakban - hallott egy-két rémtörténetet helyhiányról, mivel a nagyokosok átlagos szülési számmal kalkuláltak, de hát az egy átlag, és van a valóság.
Egyébként szerintem a szülésznő és a doki a lényeg. De hogy most az utóbbi egy hónapban kétszer is bent voltam, én elégedett voltam, persze szakmailag megítélni nem tudom a gárdát, szülni meg még nem szültem, de jó érzéssel és panaszmentesen távoztam, és kedvesek is votlak.

mikegirl

Csajok, elfelejtettem valamit....segítsetek kérlek.
Szülésznő. Én megkérdeztem, hogy mennyi, de ő azt mondta, ki-mit gondol. Mennyi az annyi? :?:

Nem szeretnék a zsebetekben turkálni, de mennyit szántok/adtok a dokinak? Ott mondjuk nem votl titkolózás, konkrétan megbeszéltük, csak tudni szeretném, hogy általában mennyi a tarifa, ha nem gond :oops:

Holnap megyek dokihoz. Hetente kell járnom, mert egy picit kevesebb a magzatvíz az átlagosnál. Szorítsatok, hogy minden rendben legyen. Még fejlődik a tüdő, még legalább egy hétig ki kell húznom.....

mikegirl

ZEZE: köszönöm a keresést,megvagyok,de csak beleolvasok néha,nincs semmire sem időm.Megyünk holnap campingezni,pakolok ezerrel.
Amúgy meg idegbeteg vagyok,mert a májammal valami nem oké,mennem kell megint vérvételre,majd utána tudom meg mi van.

KENET: A 36 -héten legkésőbb kötelező.Oka herpes vírus,ami nem mindig okozhat tünetet,de a babára ártalmas!!A dokim mondta.,Nekem megcsinálta.Kezdem a ctg-t.Útálom!!!

A balhékhoz kitartást, a vásárlást minél gyorsabban lányok!!

Ja,bocsi,boldog szülinapot,üd. köztünk,gratula a méretekhez,amúgy meg kellemes karácsonyt.Ja jók a képek.
Mindenki válogasson a kedvére jövőhétig!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó hétvégét!!
tuza edit

CSajok

Egy kérdés :
Nekem apctg előjegyzés van kiírva az uaz mint CTG?

Mikegirl
Persze megértelek,nem is azért mondtam.Nekem is lett volna egészségpénztáram talán maradtam volna. :wink:
Még maradjon benn babszika :lol:
Barinőm május 2-án szült ott és szülésznő 20-30 e mondott annyi a tarifájuk.+15000 csecsemőosztálynak a végén.Ezt vele is kifizetteték.

Nekem kenetet nem mondott most doki :twisted:
Vérvételem jó lett amit 3 hete levettek. :lol:

Kép

Kép
jucu

megjöttem, jó sok pénzt elköltöttem. De már csak a kiságy, matrac, komód, és a légzőfigyelő maradt, ezeket majd együtt vesszük meg apával. O.K. kádat vettem, ennek a párom nem fog örülni, mert szerinte felesleges :roll:
Én olyan homós gyógyszereket kaptam ami nem 12-re végződik, hanem 9-re. Azt mondta a gyógyszertáros ez is jó :roll: bár szerintem neki édesmindegy :oops: Persze hogy melyikből mennyit egyek, azt már nem mondta. :x

Kép
mona76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: