A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni - Babái-Mamái

bbetti
A fiam ugyanilyen sötétbarna hajú volt amikor megszületett. Aztán 6 hetesen levágtuk a haját, és utána egyből szőke lett. De nem tejesen szőke, inkább ilyen szőkéses világosbarna. Főleg nyáron, tökre kiszívja a nap. De Zita is egyre világosodik. Amikor megszületett fekete volt, most ilyen gesztenyebarna. Szerintem ő is ilyen szőkés lesz, de majd kiderül. Bár nálunk senki sem szőke....:wink:

Elizabeth
Remélhetőleg lassan beáll az éjszakai alvása Dominak, és akkor már tök jó lesz. Nekem Zita 3 hónaposan kezdte átaludni az éjszakát. Elöször este 8-9 körül elaludt, és hajnal 2 körül kelt. Aztán hirtelen átállt a reggeli 7-8-9 óra körüli kelésre. :P Na, azóta sokkal jobban érzem magam, mert nekem az éjszakai alvás az igazi alvás. Nappal nem tudok aludni, ha lefekszem, csak fáradtabban kelek ki az ágyból, de aludni azt nem tudok.

Boszi
nem semmi hogy a kisfiad milyen ütemen "hízik". Késöbb született mint Zita, kevesebb súllyal, most meg már szerintem el is hagyta Zitát. Hosszra mekkora? Nekem három hete mérte a védőnő Zitát , 6120 gramm volt meztelen, és 63 cm . Mondjuk ő lány.

hozzátáplálás
Én már adok Zitának barackot turmixolva, almát reszelve, és a bébiétel sütőtökpürét is kipróbáltam. Ja, és tejpépet is adtam már neki . A savanykás ízeket nem nagyon szereti.... Ma ilyen sütőtök, almával és őszibarackkal bébiételt próbáltam, na azt savanyúnak érezte. Nem is nyitotta ki a száját. :) Bezzeg a tejpépnél ha már jön a kanál, nyitja a száját. :wink:

só és cukor
Nekem erről az a véleményem, hogy amibe kell a cukor, abba kell a cukor. Persze nem töménytelen mennyiségben. Barátnőm a cukormentességet vallotta a gyerekénél. Paradicsomlevest főzött. A gyereknek külön, cukor nélkül .... Ő persze a sajátját becukrozta. Éppen mentem hozzá. A gyerek belekóstolt a levesbe, és kiköpte, nem akarta enni. Hát nem csodálom. Aki szintén ezt vallja, az szerintem saját maga is egye azt a kaját, és ne csak a gyereket kínozza. (Mondanom sem kell, a másik paradicsomlevest utána ette. ) Nem hiszem hogy a kajában lévő cukortól baja lenne a gyereknek. Én az édességet sem dugdosom a gyerek elől. Ha megkívánja, egyen belőle. És nehogy azt higgyétek hogy kilószámra eszi, de azért kap.

Na mennem kell, mert itt van a tesóm fia is nálunk. Barbamami, rád gondoltam. Tudod, nem is olyan rossz így 3 gyerekkel.... A két nagyobb eljátszik egymással, csak néha rendet kell tenni közöttük. Ha túl sokáig együtt vannak, akkor már veszekednek mindenen....
De délelőtt volt egy csomó időm. Megfőzetm, kitakarítottam, sőt ki is tudtam vasalni a kb. 6 mosógépnyi ruhámat. ( kicsit el voltam havazva a vasalnivalóval. )

berzkat

Berzkat Gabika 64cm :lol:
Később ő is kap cukrot,de szerintem inkább szőlőcukrot.Ilyen picin nem nagyon akarok neki édesíteni. :)
Bacsbern édi a kislányod! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Sziasztok!

elizabeth,
Helyesek vagytok a Domival! Azért neki se semmi a sérója :lol:

bacsbern,
Tök sokat változott a kicsi lánykád! Olyan édi a szoknyában. Igazi hölgyemény.

vitte,
De jó látni végre képeket rólatok. Nagyon szép kis család vagytok! És hihetetlen milyen nagy már Noah. Hamarosan fél éves.
A hajad tök jó lett, bár egy kicsit sápit. Tessék napozni ( mondom én, aki olyan fehér, mint a fal :lol:) Egyébkén igen 1 kicsit narancssárgás a hajam. Mondjuk én sötétszőkének hívom, jobban hangzik :lol: Azért sztem kell még kb 2 festés, mire olyan lesz, mint régen.

Hozzátáplálás:
Én az aranyközép híve vagyok. Nekem a 6 hét túl korai, a 6 hónap pedig túl késő van... Szóval én 4 hósan kezdtem el gyümiket adni. (2,5 hónapos kórtól már kapott higitott almalevet, de csak azért, mert nem volt hajlandó meginni semmit ezen kivül, a védőnő dobta be az alamalevet, és bejött) Nem sokat kap gyümiből, tényleg nagyon mértékkel. Még egyetlen egy tápis étkezést sem akarom kíváltani gyümivel, vagy zöldséggel. De azért ismerkedjen tápin kivül mással is, és ismerkedjen a kanállal. Egyébként anyám néha nagyon kiakaszt. Amikor 6 hetes volt a gyerkőc, folyton azzal nyaggatot, hogy adjak már neki sárgarépalevet, vagy almát, vagy valamit, mert hogy én már ilyenkor kaptam. Most meg azzal csesztett, hogy húst adjak neki, meg rizst-krumplit, mert én már 3 hósan passzirozott krumplipürét csirkemájjal ettem ( :!: :!: ) Ezzel nagyon ki tud akasztani....

NIkky,
Nagyon jól tetted, hgoy beadattad Dórinak rota elleni oltást. Én hagytam magam lebeszélni róla (anyám, tapasztalt barátnők stb), de most már bánom.... Most meg már késő... Azt mondta a védőnő, hogy korábban kellett volna beadni az első adagot.

Kép
dijcsi

Szombaton voltunk bulizni. Itt aludt anyósom, mi meg leléptünk a párommal a Petőfi hídnál lévő szórakozóhely egyikébe. Tök jó volt !!! Rólunk tudni kell, hogy Márk előtt mi nagyon sokat buliztunk, minden hétvégén mentünk valamerre ezerrel. De amikor teherbeestem, onnantól kezdve lecsendesedett körülöttünk minden. Na nem mondom, hogy hiányzik ez az életvitel, a rengeteg bulizás, de azért jó kimozdulni néha. Anyósom bedobta, hogy jó lenne havona jönni vigyázni Márkra, mi meg mehetnénk valamerre. Én nem bánom :lol: És hát a MÁrk imádja a nagyanyját. mindig széles vigyorral fogadja, és ezerrel dumál neki.

Egyébként szombaton buli előtt bementünk a Szt. Imrébe meglátogatni a csütörtökön szült barátnőmet, akinek nagyon-nagyon tündéri kisfia született. Na és teljesen el voltam ájúlva a korháztól, pozitív értelemben. Sztem tök igényes korház. A szt. Istvánhoz képest tök jó néz ki, és az ottani rendszer is tetszik, mármint, hogy nem mehetnek be látogatók a kórterkmekbe stb. A szt. Istvántól nem hiszem, hogy van sz.rabb, ehhez viszonyitok... Szóval ha még 1szer szülnék, tuti ott tenném. Vagy a Telkiben, ha addig megnyerem az ötöst...

Holnap megyünk a Dévényes nőcihez, akinél voltunk májusban. Azt beszéltük meg, hogy juli elején megint megvizsgálja Márkot, hogy fejlődik. Igazából Márk még mindig nem fordul, csak az oldalára. Párszor volt már véletlen átbillenése a hasáról a hátára, de ennyi... Tartok attól, hogy tényleg szükség lesz néhány dévény-féle terápiai foglalkozásra. Na de viszem én akár naponta, csak minden rendben legyen a gyerkőccel. Egyébként egy fél óra nála 2000 ft....

Majd teszek fel képeke a Márk-kopiról :lol: , aki már nem is annyira kopi, 2 hét alatt elég sokat nőtt a haja. Most már van pár milis haja...

Na most már tényleg eldugulok, mert sokat írtam :lol:

Kép
dijcsi

Sziasztok,

Elég sok témáról írtatok.... szupik a képek, nagyon édesek a babák!
Hozzátáplálás: Mi is már kóstoltattunk Blanival gyümiket, eddig egyik sem ízlett neki sem ital, sem étel formátumban. Összeszorítja a száját és eltolja a kezével a kanalat vagy az üveget.
A tápszerrel is mindig cirkusz van, azt sem akarja megenni, csak szopizni szeretne, viszont a tej nem elég neki. Na ettől meg nem tud aludni, mert éhes.... persze egész nap foglalkoztatni nagyon fárasztó és itt sem hagyhatom, mert szinte óránként eszik, vagy iszik. (a vizet sem issza meg)
Még bírom... :lol: Egyébként Blani nagyon jó kedvű kis vidám baba. Mindig mosolyog és sokat nevetgél. Hát ezért megéri a sok fáradtság.

Úszásra is pont ezért nem mertem még vinni.

Nyaralni Spanyolországba megyünk. Még nem tudom, hogy hogyan lesz, ez a kajakérdés azért aggaszt. Majd rácsatolom a cicimre :D

Azért ma jó napunk volt. Délben benyomott 150 ml tápit és aludt is 4 órát egyhuzamban. Csajok, ez maga a kánaán....! Ha a felét aludná napközben én már teljesen elégedett lennék.

Vitte, csak 1 hónap múlva megyünk nyaralni, addig még talizhatunk. Bár most nincs autóm.

Nanett, mikor jöttök erre?

Ja még v.mi: Látom mindenkinek nagyon fontos, hogy mit ad a gyerekének enni/inni. Az egyik ismerősünk bevizsgálta a vizeket. Annyit mondok, hogy Szentkirályit ne adjatok a babának. Ha valaki kíváncsi, írok privit.....

Pussz,
Lilo

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Már jó régen írtam, de olvasni olvastam minden nap. De ahogy láttam, voltak napok, amikor eléggé kihalt volt a topik.

Vicuska!
Jók a képek! Azt elhiszem, hogy jó visszagondolni azokra a szép napokra. Az idén nekünk is kimarad a nagy nyaralás, de a Balcsira azért mi is lemegyünk, meg egyszer-kétszer fürcsizni más helyekre.
Szóval a csajszi már a pocakban volt? Nekem nemrég jutott eszembe, hogy Balázs lehet, hogy az alatt a pár nap alatt „készült”, amíg tavaly Németben voltunk. Akkor volt a foci vb is, nagyon jó hangulat volt ott. A házban, meg ahol laktunk, éjjelre mindig nyitva volt az ablak. Ha tényleg akkor jött össze, akkor már értem Balázs miért szeret annyira kint lenni a levegőn. :oops: Szóval elképzelhető, hogy 2-en mentünk, de hazafelé már 3-an jöttünk. (A kicsi fiunk természetesen utazni is imád!)

Chrissy!
Nemsokára már Te is babázhatsz! ? Már túl vagy a felén! Nem akarsz pocakos képet feltenni?

Gratula Timesnek! És kitartást az ikrekhez! Nem is tudnám elképzelni milyen lehet egyszerre két picivel. Egy ismerősömnek is ikrei vannak, azt mondja simán hozzá lehet szokni…Hát nekem nem tűnik egyszerűnek, néha még az egy gyerekemnek sem tudtam kitalálni mi a baja, nemhogy kettőnél!

Valahol olvastam, hogy Evica76-nak is megszületett a babája. Emlékeztek, Onur vagy Perihan neveket adott meg. Végül Onur lett. (az fiú?)

Barbimami!
Neked külön gratula a helytálláshoz az 5 gyerekkel!

Lilo!
Hol nyaraltok majd? Ja, közben látom már megírtad! Én még nem merek elindulni, minket Horvátba hívtak, de idén inkább kihagyjuk. Majd jövőre!

Betti!
Hát Niki tényleg hatalmas már! Nemsokára szaladhatsz utána!

Nika!
Látom Gege szokás szerint hozza az ügyes formáját! Édes, ahogy egyedül csücsül!

Elizabeth, Berzkat, Boszibaba!
Szépek a lányok-fiúk!

Macsek!
Luca még mindig gyönyörű! És a képek is jók, én is végignéztem őket!

Nikole, Gyanixi!
Remélem minden marad is negatív! Most már eleget idegeskedtetek!

Nanett!
Ennyi rossz után már csak jó dolgok következhetnek!!! De ez az anyós… :twisted:

Nikky!
Nem irigyellek a fogad miatt!

Kismama!
Te ilyen harcias vagy? :shock: Bár megértelek, van okod rá!

Vitte!
Noah nagyon cukker, főleg a sapiban! És milyen nagy már!

Dijcsi!
Kérjük a képeket Márkról és Te is dobhatsz fel magadról. Nem is tudlak elképzelni világos hajjal.

A hozzátáplálással én is várok még, főleg hogy van tejem (kop-kop-kop). Nekem ez így nagyon kényelmes, jó, hogy nem kell a tápszerrel pepecselni. Mondjuk tényleg nem tudom otthagyni senkire, mert a cumisüvegnek már a látványától is ordít. Nem is tudom mi lesz majd később, hogy fog inni? Mindig csak pohárból? Volt vkinek ilyen, hogy nem volt hajlandó a cumisüvegből inni? Vagy ez még változhat? Gyakoroltatnom kellene?

Tudtok valamit Őziről??? Nem is jelentkezett amióta hazajöttek? Vagy nem jöttek haza? Senkivel nem tartja a kapcsolatot?

Na, azt hiszem most bepótoltam mindent! El is dugolok mára!

Puszi minden babócának!

Ja, ma vagyunk 333, vagyis 3 hónap, 3 hét, 3 naposak! :!:

sch.judit

Bacilivi? Zsana? Rekanna? Pannica? Luisa? Babzsák? Dicamama? Fenix?
Ha jól emlékszem Ti is régen írtatok már! Hiányoztok, úgyhogy adjatok vmi hírt magatokról!

sch.judit

Sch.judit
Niki is útálta a cumisüveget. Nekünk először aventos volt, de azt keménynek találta, azért nem kellett neki szerintem. Aztán vettünk egy neve nincs üveget lapított cumirésszel. ez olyan, mint a fogszabályzós cumi, lapított cicire hasonlít. Ez volt az egyetlen amit elfogadott, próbáljátok meg. Ja és még annyit, lényeges, hogy ennek puha a cumija az aventhoz képest. Ezt jól megfogalmaztam, de biztosan értetted. :lol:

Kép
Kép
bbeti

Szia Judit!

Nagyon szívesen tennék fel pocis képet, de sajnos elromlott az a telefon, amivel szoktunk fényképezni.
Gépünk meg sajna még nincsen.
Ja, és képzeljétek, megcsináltattam afrora a hajam.
Megpróbálok valahonnan szerezni fényképezőgépet és csináltatok apával képet a pocakról is meg a hajamról is.

Jól vagyunk, nagyon sokat mozog az ifjú hölgy. Majd 17-én megyünk dokihoz, 26-án pedig a védőnőhöz.
Eddig csak 3 kg-t híztam, ennek nagyon örülünk. Pedig nagyon sokat eszem és nem nézem, hogy mit és mikor.
Remélem később sem lesz baj.
Nekünk is nagyon furcsa, hogy már a felén is túl vagyunk. Szinte most tudtuk csak meg és remélhetőleg nemsokára a karjainkban tarthatjuk szerelmünk gyümölcsét.
Megyünk majd 4D-re is a 26 v.28.héten, majd kérünk oda is időpontot. Remélhetőleg ott meg tudják majd mondani, hogy mi lesz, bár teljesen mindegy nekünk a tavalyi után, csak ÉLJEN, EGÉSZSÉGES LEGYEN, SÍRJON FEL ÉS TEGYÉK RÁM, MIKOR MEGSZÜLETETT! SEMMI MÁSRA NEM VÁGYUNK!!!

Bocsika, ha hosszúra sikeredett de jól esett.

Olvasgatni szoktalak benneteket, meg a babákat is nézem minden nap és egytől egyig nagyon tündériek.
Irigyellek benneteket!
De ha nincs a tragédia, akkor én már 7.5 hónapja babáznék!!! De az élet nem áll meg, tovább kell lépnünk, csak nagyon nehéz!!!
De a lehető legpozitívabban állunk a dologhoz és nem lesz baj, nem lehet baj. Ez mégegyszer nem történhet meg!!!

Na most már tényleg befejezem!

Jó babázást és sok örömet és boldogságot mindenkinek!!!
Vendég

chrissyy:

mi is a 27. héten voltunk 4 D-ncsak a mi fiunk akkor annyira takarta magát hogy lánynak nézték :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: meg az arcát se mutatta meg. Kép még ez lett a legjobb kép róla:) Kép ez pedig a lábia:)

ezek a kedvenc képeim. :lol: :lol: :lol: :lol:

képzeljétek tegnap megittunk 125 mili teát :!: :!: :!: :!: :!: :!: éjjjjjjjen :!: :!: :!: :!: :!: ez volt az utolsó lehetőség és ezt megissza. :lol: :lol: :lol:
kismama18

bbeti: Nem hasfájós hála istennek :) igaz még csak kétszer turmixoltam neki a gyümit amúgy mivel puha barit veszünk nem turmixoljuk eléggé jól lehet nyelni és nagyon kis falatokban kapja.Meg rossz vagy nem én egy kicsit elörágom neki :D:D:D:D:D:D semmi baja nincs töle. :D

nika70
Salgótarján

Húúú Betii!

Látom, Te sem tudtál aludni Vagy Neked is csak olyankor van időd gép elé ülni?
Nekünk is csak Aventos cumisüvegjeink vannak (jól bevásároltunk belőle, van mindenféle). Hát akkor én is megpróbálkozok vmi másikkal, lehet hogy tényleg kemény neki. Egyébként érthető amit írtál!
Köszi a tippet!

Na, megyek mert sír a Manó! (csak fél órát aludt :( , de ettől a szélben nem is csodálom)

sch.judit

Sziasztok!

Csak beköszönök..,eléggé el vagyok havazva..
Hogy mennyit tudtok írni! :D
Nikky:
Igen,már nem hordjuk :D :D :D :D

Berzkat:
Hát megvan az előnye a több gyereknek :D Nem is a nagyokkal volt gond,hanem a kicsikkel. De mindegy,csak betegek ne legyenek,azon kívül bármit elviselek :D
Nagyon szépek a gyerekeid!

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Sziasztok!

Végre annyi az olvasnivaló, mint régen :D Remélem most már így marad!!!

Sch.Judit
Gratula a 333-hoz!!!

Boszibaba
Hát igazam volt, tegnap mértük Marcit: 5350 g, és 62 cm. Szóval jó hosszú, vékony baba! Ugyan van két hét előnyötök, de max. cm-ben érünk el titeket. Úgy nyúlik Marci, mint akit húznak. A 68-as body-k lassan kicsik rá :shock: Persze csak hosszra, bőségre még férne :lol:

Marci sem nagyon iszik, sőt ilyen hűvösebb időben nem is forralgatom a vizet, nincs értelme. Nálunk a csipkebogyótea talán jobban ment mint a sima forralt víz, de abból is ha napi 5-10 ml-t megiszik, sokat mondok. Szóval szerintem így sok értelme nincs...

Marci nagyon rosszul viseli a hidegfrontot még mindig, ez sajnos tegnap este ismét bebizonyosodott. Csak a mellkasomon aludt el, és éjszaka is óránként ébredt, de szerencsére a cumi a szájba dolog még mindig bejön, és aludt is tovább. Csak hát óránként kimászni az ágyból :roll: De a reggeli vigyorgása mindig levesz a lábamról. Mondjuk most délelőtt is nagyot alszik, biztos elnyomja ez a sz.r idő!

Bacsbern
Nagyon édi Dorci abban a kis szoknyában, mint egy kis hölgy!!! Marci mostanában focistának van öltöztetve, na nem azért mert szeretném ha az lenne (sőt, én teniszmániás vagyok, versenyszerűen teniszeztem, tehát valószínű abba az irányba fogom terelgetni :lol: ), de kaptunk fozimezes body-kat, és olyan jól áll neki. Mondjuk szinte minden amit ráadok :lol: :lol: :lol: Lehet kicsit elfogult vagyok, de ki nem :lol: Majd ha lesz kép a kis "focistámról" teszek fel!

Kép
Kép
nikole

Jó reggelt!!!

Barbamami
Örülök h túl vagytok rajta:)

Dijcsi
Nekem is modnták h nem kell ne adassam be,nem biztos h elkpapja..bla-bla...hát engem sosem érdekelt mit mondanak mások!!Mindig csak és kizárólag a saját szívedre hallgass..az anyai szív nem téved ugyebár...
lehet h tényleg nem kaptuk volna el..de ha mégis örök életemre utálnám magam...elég volt 1 időre az a kevés kórház a sárgaság miatt...

Hozzátáplálás
Én is a jó öreg középutat választom..4kónapos kora körül elkezdek neki adni szépen lassan gyümileveket...a 6hónap nekem sok!!!
De nem ítélek el senkit azért m ad neki már 1 hónaposan!!Szerintem kutya baja nem lesz tőle...mindenki úgy csinálja ahogy neki és a babájának jó!!!

tegnap itt volt egy kolléganőm az 5hónapos kisfiával...tök édik voltak együtt..teszek fel képet!!Regő,Dóri pici férje...szerették egymást!!!:):)
húú le kell mégjobban kicsinyítenem...na mindjárt jövök...

Kép
nikky

Kép Kép Kép

Kép
nikky

Na jó sokat írtatok!!Hozzátáplálás:Szerintem mindenki saját maga tudja mikor-mit ad a babájának!Én 2hete kezdtem(mivel már táposak lettünk)alma,banán.De egyiksem az igazi így várok még ezzel a hozzátáplálás dologgal!
Cukor:ha valaki elolvassa a bébiételen szereplő adatokat látja,hogy van benne(a hippbe is)tehát én is teszek a teába egy picit!

Mi ma vagyunk 4hónaposak!Azt,hogy hány centik vagyunk nemtudom,de 5,60 a súlyunk!Nem vagyunk egy óriásbabyk de egyenlő ütemben hízunk,vidámakés egészségesek vagyunk!!!és nem is várhatok sokat-mi sem vagyunk nagytermetűek!

Chrissy:NEM LEHET SEMMI BAJ!!!

Liló:irigykedem ám!Biztos nagyon jó lesz!!!

Aki már nem szoptat(Szoptatós fogamzásgátlót sem szed)meg kell várni,hogy újra megjöjjön és csak utána lehet elkezdeni a rendes fogamzásgátlót???Már jó lenne ezt a dolgot lerendezni,mert egyenlőre nem szeretnék egy újabb babyt(2évig)!

KépKép
vicuska

Nikky:ez jó kis kép olyan mintha meg akarná enni a pici lányod!!!Te pedig csini vagy!!

KépKép
vicuska

vicuska:

nekem még van egy szem cerazettem és utánna már rendeset szedek.persze ha hajlandó lessz hozzám is eljönni a "mikulás" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: már 29.-én megkellet volna jönnie de azóta sem teszi.amúgy igen megkell várni vele.nekem a menzesz első napján kell elkezdenem.de olyan furi lessz majd hogy 21 nap utánn 7 nap szünet.biztos bele fogok gabajodni.de majd kitapétázom a lakást azzal a szöveggel hogy " ..-..-ig nem kell szedni a tabit!!!" :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P igy csak bele jövök egy idő utánn.

cukor,só:

én a teájába rakok cukrot.nem sokat de nem is annyicskát hogy ne lehessen rajta érezni.meg egy pici citromlé és így most issza a teát.sózni meg már mióta hozzátáplálok sózom a kajáit amit én csinálok.szerintem valamennyi mindedjikből kell neki.csokival énsem fogom tömni inkább veszek neki gabonapelyhet mert azzal legalább jól is lakik.abból is van csokis.idén mikulásra már biztos kap a nagyiktól csokit azt pedig szépen beosztom neki.én is úgy csináltam míg pici voltam hogy még jan.végén is a mikulásokat ettem,tesómék meg mindig kunyiztak mert ők 2 nap alatt felzabálták őket.énis valami ilyesmire akarom megtanítani a Patrikot.meg ha veszek neki egy zacsi cukrot akkor ne keljen előle dugdosnom hanem ossza be szépen maga.sütit énis imádok sütni és mivel azzokal én úgy kitömöm magam mint egy libát szokás ezért abból ő is annyit eszik amennyit akar.hogy nézne ki hogy én megeszek 3 kiló vaniliás kiflit a Patriknak meg adok 3 szemet.nesze fiam oszd be.ezt nemfogom.inkább sütök minden nap.ráérek.és majd ha nagyobbacska lessz akkor segíthet meg csinálhat magának figurákat amiket utánna ő eszik meg.

húú bocs ez hosszú lett :oops: :oops: :oops: :oops:
kismama18

Ezt el is felejtettem:nektek is ennyit alszik a babátok ebben az időben?Nekem egy jó pár napja annyit alszik mind "csecsemőnek"(ezt úgy írtam mintha már ovis lenne)2etetés között 2órát is képes aludni-most 11:30kor evett 12:20kor elaludt és még mindig buvál!!!Anyuméknál is tegnap kaja után 2órát aludt a nappaliban(nem jellemző,hogy "idegen" helyen elalszik)Már aggódok érte nem-e valami baja van,vitaminhiány..stb.

A másik sztorim:Ma felhívott az a csaj akivel együtt szültem(jól összebarátkoztunk és járunk sétáltatni a babáinkat)valamelyik nap rosszul lett kihívták az ügyeletet,semmilyen gyógyszerre nem reagált 3napig vesére kezelték majd kiderült,hogy ki kell szedni neki a petefészkét és a vakbelét egyszerre!A nőgyógy nem is vállalta,csak a sebész főorvos:és még így sem ment el a teje!!!Az élet szép:megajándékozta őt előtte egy szép kisfiúval!!!

KépKép
vicuska

Hazajöttünk a dévényes terápíáról. Adrienn (a nőci, akihez járunk) szerint nincs semmi gond, csak kissé ráérősebb a többi babánál. Minden esetre járni fogunk hozzá hetente egyszer félórás kezelésre. Mondjuk az nem túl jó, hogy a világ végére kell menni, annak ellenére, hgoy egy kerületben lakunk.... De hát jó nagy ez a Rákosborzasztó (így hívom a XVII. kerünket).

Volt egy storynk a buszon.
Állunk a végállomáson, várjuk, hogy induljon a busz... Erre felszál egy 2szer 2 méretezésű hölgyemény, feltornyosul a babakocsira, és jó hangosan, úgy hogy Márk bele is borzongott, szól - szia baba.... gondoltam ennyi... erre Márk úgy dumálgat. eö, guuu meg társai.. a nő: Jaj de dumálsz, biztos mondod anyádnak, hogy a szemedbe süt a nap... Hát nem tudom mire gondolt, arrafelé be volt borulva... Én csak ülök pókker arccal, hogy majd csak befejezi... elindul a busz. Ő: és mennyi idős vagy... (mindezt olyan hangerővel, hogy tuti, hogy a söför is hallotta, pedig leghátul ültünk). Én ugye hallgatok, nem tőlem kérdezte... látta, hogy közvetetten nem veszem a lapot, errre tőlem is megkérdezte... Mondom 5 lesz... És ilyen nagy?!?!?!? N(a jó, te tuti nagyobb voltál, most sem panaszkodhatsz...gondolom én így magamban). Aztán jöttek a "mikor milyen kaja" típusu tanácsok. Én úgye csak hülyén mosolyogtam, gondoltam nem mondok semmit, mert rossz vége lesz... Aztán kérdzte, hogy meddig akarok otthon maradni a gyerkőccel... nemtom, meg amúgyis mi közöd hozzá... Mert hogy neki 4 éves korig csak anyjára van szüksége. és suli előtt is, mert olvasni meg írni kell tanítani, és olvasgatni a kirakatokat, bla-bla-bla-bla..... Nagyon pipa voltam... szerencsére elment leülni, mert hogy kanyarodni fog a busz... végre, gondoltam...
Hát nem tudom, nekem még nem volt ilyen irritáló személyel való találkozásban részem... Igazából eddig is beszélgettem a buszon, vagy az ábc-ben, ha esetleg valaki kérdezett a gyerkőcről. De korrekten, kedvesen tették, nem osztogattak tanácsokat, és nem kérdeztek hülyeséget... Ti hogy kezelitek az ilyeneket?!?!?!?!?

na most megyek, mert felébredt a gyerkőc...

Kép
dijcsi

Nikky
Nagyon édik vagytok!!! Úgy tűnik Marci lekésett Dóriról :lol: Na sebaj!!!
Lenne egy kérdésem: Látom Dórinak is az egyik szeme mintha bentebb lenne. Titeket nem küldött a gyerekdoki szemészetre??? Mondjuk mi 1 hónappal idősebbek vagyunk, de nekünk menni kell megnézetni, hogy jelent-e majd gondot a későbbiekben. Ha csak a kép csal, akkor bocsi, de úgy tűnik nekem!

Vicuska
Ha esetleg leméred a babód, akkor írd már meg légyszi, mert szerintem 4 hónaposan mi is 5,5 kg körül leszünk, és érdekelne hogy mekkorák vagytok! Marci is szép hosszú, vékony baba. Szerintem ez nem baj!!! Mondjuk így legalább nem vagyok annyira megijedve, mert a képek és súlyok láttán azt gondoltam, hogy csak Marci ilyen vékonyka, de ezek szerint nem. Ja, ő most kb. 62 cm és 5,35!

Szörnyű ami történt a lánnyal, de legalább van egy babája!

Dijcsi
Örülök, hogy nincs komoly baj! Van egy ismerősöm, akinek a kisfia nagyon nem akart semmit csinálni, jártak ők is hetente kétszer és még járnak most is, és nagyon szépen halad a baba. Biztos nektek is jót fog tenni!

Ja, és én is utálom a "jótanácsokat". Főleg úgy, hogy mi a kutyával járunk sétálni, és sok ember próbál okoskodni, hogy gyerek és kutya együtt... De azt majd én tudom hogy oldom meg. Egyébként Marci életében másodszor a kutyára kacagott, de nagyon hangosan! Az első a barátnőmnek volt, de a harmadikat én kaptam :lol: :lol: Több még nem volt, de gondolom most már sűrűsödni fog![/b]

Kép
Kép
nikole

Vicuska: ez azért nem semmi dolog de azért az ürömben mégiscsak öröm az a kisfiú.

Hozzátáp: Képzeljétek Gergö megkapta elsö krumplipépjét. Annyira aranyosan ette a kiskanállal. Egy kis anyatejcsivel kevertem össze hogy ne leygen száraz neki.És a kruplit is úgy föztem hogy kruplifözit ettünk mi és mielött beletettem a habarást kivettem pár szem kruplit és azt pépeltem össze. szóval só volt rajta nagyon izlett neki :):):) utána almalevet ivott amit apa reszelt még az almássütihez és megmaradt a leve szóval tuiti 100% almalé volt :D:D:D:D:D:D:D:D:D nem egy válógatós fickó a kisfiam bár mondjuk a görögdinnyét is megkóstálta de az baromira nem gyere be volt neki :):):):):):):):) pedig finom édes dinnye volt :)

nika70
Salgótarján

Nikole

Hogy érted h "benntebb van"???Mármint az egész szeme,vagy a szemgolyója???
Azt h az egész szeme beljebb lenne én nem vettem észre..kb ugyanott helyezkednek el hálisten:),az hogy néha bandzsít a drága az még néha előfordul..az uccsó képen most hogy nézegettem szemből nézve a bal tényleg beljebb néz,de sztem nagyon fókuszált a kamerára..amikor nagyon néz vmit egy idő után elfáradnak állítólag a szemeik azért van ez!!!Idővel elmúlik!!
Valsz6ínű ezt kihagytam,de mi vana Marci szemével???
na de következő alkalommal tutira megkérdezem az orvost Ő hogy látja,de vizsgálja mindig,még soha nem mondott semmit a szemére..
Hát attól még beveszünk titeket Regő mellé a sorba férjjelöltnek...:)

Vicuska
Igen ez a Regő fajta "kézcsók!!!":):)

Dijcsi
Jót röhögtem a storyn..eltudlak képzelni..kb én is ilyen vagyok..én a múltkor megkértem illedelmesen egy nagy göndörfürtű banyát hoghy másszon már ki a babakocsiból ha lehet,mert nem szeretem ha idegenek lógnak a gyerekem fején...
hát nem örült neki látszott az arcán,de én szarok rá..felőlem gondolhatja h mekkora paraszt vagyok...
Sztem az lenne a legegyszerűbb ha kiírnád a homlokodra hogy mekkora súllyal született,hány cm volt,és hogy ömlik belőled a tej (még akkor is ha nem így van),és igen soha boldogabb nem voltál életedben,és soha nem kívánsz visszamenni dolgozni annyira élvezed az anyaság minden percét!!!
Milyen jótanácsot ad ezután?????:):)

Ja nikole
Én is viszem a kutyával Dórit(spánielem van),és képzeld a kutya-bár anyuéknál maradt,m én sajna munka mellett nemtudtam 4óránként sétáltatni-szóvala Blacky ezerrel őrzi Dórit,jön szólni nekem ha felkelt..és sétánál mindig a babakocsi közelében van..Dóri meg imádja hason nézni a blackyt..ezerrel vigyorog rá..annyira édesek..csak azt sajnálom hogy a Blacky már nagyon nagyon öreg..már 14éves...nemtudom meddig húzza még a drága..csinálok róluk képet majd feldobom!!!

na megyek is m megyünk át anyuékhoz...puszi
nikky

Sziasztok!!!

Néhány napja én sem voltam!!! :(

Remélem mindannyian jól vagytok!!???
CUKIK A BABÓCÁK!!!!

Mi ma voltunk 2hetes vizsgálaton, hálistennek minden ok!!!
MÁR HÍZTUNK 60 DKG-OT, S NŐTTÜNK 3 CM-T!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Még mindig nagyon jó babák vagyunk, nyugodtak!Ügyesen szopizik, jól alszik, van úgy, hogy 5-6 órákat is. Nagyon kis drága!!!!!!!!!!!!IIIIIIIMMMMÁÁÁÁÁÁÁÁDDDDDJJJJJJUK!!!!

Sajnos mától apa is dolgozik, így a mai nap kettecskén vagyunk+ anyósom-ezen a héten ő van velünk, a múlt hét az anyukámé volt.

Tegnap töltögettük ki ezeket a fantasztikus igénylő lapokat, mint családi pótlék, anyasági stb. hát halljátok nem semmi mi sok felesleges papír munka ez-hát igen a bürokrácia!!! :( De túl vagyunk rajta!!

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
judithappy

Judithappy csodásak a képek! :lol:
2 hetesen már vizsgálat van nálatok? Nálunk 6 hetesen kellett először vinni.
Vicuska nem semmi amit írtál,de tényleg az öröm az ürömben a kisfiú! :?
Dijcsi örülök,hogy minden ok veletek. Na hát a sztorid ismerős. Én sem szeretem az ilyen embereket. Anno még terhesen a boltban kifogtam egy idős nőt,aki a fél életét elmesélte. Követett minden sorban. De aztán szerencsére előbb fizettem,és tüztem haza. :lol:

Ez az idő kiborít. :x Nem semm hideg lett.
Délután kisüt a nap,gondolom lemegyünk. Gabikát rendbe teszem,elindulunk,de mikor leérünk a nap már nemsüt és hideg van,és mindenhol fekete felhök vannak. :twisted: gondoltam egy kicsit lent leszünk.Felhívtam a párom,hogy megyünk elé a HÉVhez. 1 perc múlva újr hívtam,hogy mégse,mert nagyon erős a szél és hazamegyünk.
Ő most fekszik,mert bekajált a melóhelyén a lecsóból. :?
Kis Gábor is pihen.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Torna apával tegnap :lol:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Nikole:hát igen az én kicsi lányom le van "maradva"jó néhány fiatalabb babától is!Hát nem egy nagy evőMég mindig csak 120-130körül eszik!De jól lakik tőle!Múlt hónapban volt 58cm(49cm született)A barátnőm babája aki 1nappal öregebb és csak 30dkg volt több,mára már 6740g nyom!

Boszibaba én egy fél órája jártam így,addig azért nem vittem ki mert rettenetes szél volt,mire elmúlt kimentem és kb6perc múlva szakadt az eső!Ma nem sétálunk!!!

Nikky:szerintem nem áll beljebb,nekem is szokott ilyet csinálni ha nagyon öszpontosít.

A kérdezősködés:én egy ici-pici városban lakom ahol szinte mindenki ismer mindenkit(ez komoly)Nekem néha már az agyamra megy,tíz lépést nem tudok tenni anélkül,hogy valaki meg ne állítana!És ugyanazokat a kérdéseket teszik fel mindannyian szopik még,hány kg,mennyi idős,jó baba....És a hab a tortán mindenki megjegyzi azért jó meghíztál,jó rajtad maradt!Na nem azért mert dagi vagyok csak mindenki 50kgsan ismer és most 57kg vagyok!!!Van aki tippeket adott mit csináljak,hogy lemenjen...Na ezért gyötröm magam minden nap..

A babák pedig gyönyörűek!!!

KépKép
vicuska

sziasztok!

az idő erre is hülye.énis csak a gyógyitárban meg bababoltban voltam.ez kb fél óra volt.a szelet én "kijátszom".mert ilyenkor beleteszem a hordozóba ugy a kocsiba és akkor semmeről nem fúj be neki a szél.tegnap meg egész nap eset mi meg egész nap sétáltunk.imádom az esőt a kocsira meg ráhuztam az esővédőt.

nálunk is rengeteget alszik mostanság a Patrik.ma 4 órát aludtunk huzóba.énis meg apa is aludtunk vele.nagyon jó volt.ugyanis mi még nem alusszuk végig az éjszakát :cry: azért remélem ha elköltöztünk lassan áttalussza.

irattam fel másik tápit a bukásra és most humana baby fittet kaptunk.remélem ezt megeszi.

adott valaki nutrilont a babájának???mert mi azt nemtudtuk megeni mert olyan sürü volt.pedig vágott cumival is próbáltam.most dobhatok ki 3 dobozzal :twisted:
kismama18

MI ADTUNK EGY DOBOZZAL gEGÉNEK AZT ETTÜK ELÖSZÖR DE GEGE KIÜTÉST KAPOTT TÖLE DE NEKÜNK NEM VOLTAK ILYEN GONJAINK A NUTRILONNAL

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Kicsit beugrottam panaszkodni :(

Visszaolvasni nincs időm, de holnap megpróbálok rá időt szakítani! A képeket azért végignéztem ezen az oldalon, tündik a babók még mindig :)

Szóval mi ma áttértünk sajnos tápszerre!
Végleg!

Mondtam nemrég, hogy nagyon fáj a hátam, a farom :oops: és már néha menni is alig tudok! Már odáig fajult, hogy van, hogy nem bír el a lábam, összecsuklik alattam! Szóval nem semmi fájdalmaim vannak, egy hete csak sírok fájdalmamba! Kevés már a tejem is, így ma elmentem a gyerekorvoshoz feliratni tápszert, hogy pótlást tudjak neki adni! Aztán átmentem a házidokihoz is, az meg olyan gyógyszert írt fel ami mellett nem szoptathatok! Nincs olyan ami melett szoptathatnék! :cry:

Szóval mi sajnos így lettünk egy csapásra csak anyatejes babából csak tápszeres babák!
Kiborultam, de végül beláttam, nem tehetek mást! Eddig bírtam a fájdalmat, ezután már nem bírom! Ma már segítséget kellett hívnom, nem bírtam egyedül ellátni a gyereket! Szóval ki vagyok borulva rendesen! :cry:

Ezen kívűl még a foga is kínozza szegénykémet, ezért nem tudok jönni olyan sűrűn, de remélem hamar túlleszünk mindenen és akkor újra jövök sokat! :)

Ja, és nekem mondta a dokinő, hogy minnél többet tápláljak hozzá, mert a tápszernél már az is jobb, ha előbb eszi a kajákat! És, hogy nem lesz semmi baja tőle, nekünk se lett, egyszerűen most ez a fél év azért ekkora "divat" mert hogy annyi permet meg káros anyag jut már a zöldségekre, gyümölcsökre, meg mindenre, hogy azért jobb ha nem eszi addig a baba, de ha már tápszert kap csak, akkor adjam neki! Szóval én holnap már adok is neki gyümit! Remélem ízleni fog neki!

Ja és amitől rettegek, az az hogy most, hogy nem etethetem, de még van azért tejem, mellgyuszim lesz! Hogy lehet elapasztani gyorsan a tejet? :roll:

Na megyek fürcsizni meg aludni! Legyetek jók! Majd jövök!

KépKép
KépKép
akíra

Akíra

nekem is voltak ilyen fájdalmaim. A hátam közepe majd beszakadt. De nem deréktájt, hanem kicsit feljebb, a derék és a lapocka közötti tájékon, valahol a gerinc mellett.( Na, ezt jól leírtam).Főleg éjjel ébredtem sokszor erre, nem bírtam hogy feküdni. Felállni meg nagyon nehezemre esett. Aztán a gyerek felemelése, az aztán végképp nem ment. Aztán délutánra már egész jól bejáródott. De éjjel megint kezdődött..... :cry: Már én is a dokin gondolkoztam. Kb nálam is 3 hónaposan jelentkezett, és most a 4. hónapban már nem érzem. Fogalmam sincs hogy mitől volt, de ugyanebbn az időben, Áronnal is ugyanez volt. És jött mégegyszer, amikor már le kellett tenni a kiságy alját, és még nem bírt Áron felállni, szóval jól be kellett hajolni hogy ki tudjam venni. Sokszor kivételnél félúton már sírni tudtam volna, úgy fájt a hátam. De aztán egy hónap alatt az is elmúlt. Lehet hogy neked is ilyesmi van. Doki mit mondott rá? Vagy csak fájdalomcsillapítót írt fel?

Tejelapasztás: szerintem ha nagyon sok a tejed, próbáldd meg fejni, hátha egy hét alatt elmúlik ez a fájdalom és újra tudsz szoptatni. De ha gondolod hogy a szoptatástól van, és már nem akarsz szoptatni, borogasd hideg vízzel a melledet, de van egy tejelapasztó gyógyszer is. ( Én is szedtem, amikor 17 hetesen meg kellett szülnöm a beteg kisbabámat :cry: ) Ha érdekel, kérdezz rá a dokidra, de azt hiszem talán meg van nekem még a doboza, lehet hogy meg tudom írni a nevét. :( :( :( :( :( ( Bár nem szívesen)

A babák nagyon édesek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem is tudom ki írta, de valaki írta hogy bandzsít a babája. Ilyen kicsiknél nem biztos hogy bajt jelent, de meg kell nézetni. Mivel nálunk Áron sokszor bebandzsított az egyik szemével, megnézettük. A bebandzsítás attól is lehet, hogy az egyik szeme erősebb, jobban lát vele, és azt használja inkább, így az agy "kikapcsolja" a másik szemet, vagyis nem használja. Így előbb utóbb hozzászokik az agy hogy csak az erősebb szemet használja, és tompalátó lesz. NÁlunk ez a probléma Áronnál. Így most az erősebb szemét tapasztanunk kell, hogy használja a gyengébb szemét, ne legyen tompalátó. Én kérdeztem a dokinőjét hogy mikor ismerhető fel legkorábban az ilyen probléma a kicsiknél, és azt mondta hogy fél évesen már biztosan, mert addigra megtanulnak fókuszálni és nézni. Becsepegtetéses módszerrel nézik. Úgyhogy mi Zitát rögtön visszük, amint 6 hónapos lesz. Minél korábban észreveszik a bajt, annál jobban gyógyítható. De hogy miért csak Pesten tudnak ilyen piciket vizsgálni, azt nem tudom.....Számomra ez érthetetlen .

berzkat

Akíra:szerintem ne apaszd el teljesen!Én sem tettem egy nap legalább 1-2alkalommal lefejem(bár én nem szedek gyógyszert)Szerintem nem lesz mellgyuszid mert ilyenkor elapad magától!De mit mondtak mi a baj?Én végig fekve szoptattam és nem volt ilyen problémám.

KépKép
vicuska

Akíra, ha mégis kell a gyógyszer, Bromocriptin a neve. Sajnos van tapasztalatom benne. Nagyon sajnálom, ami veletek történt. Remélem, hogy jobban lesz hamar a hátad és nem lesz komoly bajod.

KépKép
nanett

Kismama, mi most is a Nutrilon AR-t esszük, simán kijön a cumisüvegből, nincs ilyen gondunk vele.

KépKép
nanett

Ment privi :)

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

34372 ment privi! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Akíra sajnállak,nem semmi amit leírtál. :( Nekem hátfásám nem volt szerencsére.
Gabika eszik rendesen sokat. Tegnap lemértünk ruha nélkül és 7410 gr! :lol:
Már alig van tejem :cry: Mindig hajnali 5kor fejek és utána meg 7kor eszik. Eddig a lefejt+ a kiszivott tej az első etetésekre elég volt. Most csak az elsőre elég. Eddig fejtem 100-130ml-t,most meg csak 40-50ml-t. :cry: A másik mellemben már pár hete elment a tej teljesen. Mondjuk volt vagy 15ml benne. Én nekem se a homeopáiás bogyó se a tea nem használt úgy igazán. Szerintem július végéig még lesz tej,de utána már nagyon kétséges,hiszen most is csak 30-40ml-t eszik a ciciből egy-egy étkezésnél. :?
Én még nem tudom mikor adok neki gyümikat,majd meglátom.
Csajok máshol is ilyen pocsék idő van? :x 2 npja nem tudtunk sétálni,de ma le kellene mennem a boltba és a piacra is. :evil:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

REKORD: SZERDÁN 210ML-T EVETT! :lol:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Berzkat

Én írtam hogy bandzsít sztema Dóri néha,pontosan akkor mikor sokáig néz vmit...nem is gondoltam h ebből lehet vmi..nekünk azt mondta a doki h normális még ilyenkor,viszont már egyre kevessebbszer fut össze a szeme..:)

Akíra
ne legyél ennyire magad alatt...én annyira utálom ezt a mai világot..kényszerképzeteket alakítanak ki az anyukákban állandóan...ettől senki nem lesz rosszabb v jobb anya..nyugodtan adjál neki tápszert...én adok neki egyszer egy nap már lassan 2hete...pedig van tejem!!!Na ha ezt elmondanám vkinek az utcán lefejezne,karóba húzna,felakasztana stb.. !!!
Az az igazság h ettől jobban jön a kaki..nem fáj neki és mindennap van..néha 2is!!!és senkinek nem tartozom magyarázattal miért csinálom így,ha nekem és a babának ez a jó akkor így jó!!!És ha neked fájdalmaid vannak természetes h megcsappan a tejmennyiség és igenis ennie kell annak a szerencsétlen gyereknek..Ő aztán nemtudja h ez tápszer-e vagy anyatej v mittudomén..ugyanúgy fogja falni,ugyanazokkal az édes szemekkel fog rádnézni és isteníteni téged,mert adsz neki enni!!!
Na nem ragozom tovább csak annyira felidegesít ez a téma mindig!!!
Sztem egyébként ha ennyire zavar h nem anyatejes,ne apaszd el..lehet jobban leszel 1hét múlva és visszajön a tejci...ha néha néha azért rátszed a cicire..
Remélem jobban leszel hamarosan...

Vicuska
Köszi:)...én sztem sem áll beljebb,de mostmár tutira nem hagyom ki a kérdést a dokinőnél..
Hát ahhoz mekkora taplónak(már bocsi) kell lennie vkinek hogy azt mondja hogy rajtad maradt jó pár kiló!!!!
Hát visszakézből osztanám a csajt vagy pasit nekem mind1,az tuti!!!Nehogy mááááár!!!!!Ilyet még nem is hallottam...hát így elhiszem h még nehezebben viseled,pedig egyébként sem könnyű,én márcsak tudom!!!:)
Mindig mi szenvedünk ezen a témán:):)...pedig igazából csak türelmesnek kéne lenni,tudom én jól..ha 9hónap kellett hozzá hogy így meghízzunk,kell az a 9 hogy lemenjen...de én már tudom h a következő gyerekem szeptemberben születik és télen annyira nem fog zavarni..eltudom takarni..inkább végigszenvedem a nyarat terhesen..:)

Kép
nikky

Nikky

Honnan tudod hogy a következő baba szeptemberben fog születni????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nikky
Ne aggódj, ez két hónaposan normális. Azért írtam hogy fél évesen lehet csak leghamarabb megállapítani ha gond van. Persze ha teljesen nem normálisan állnának a szemei, az más lenne. Nálunk ez öröklött dolog, apjának ugyanez volt kicsinek, úgyhogy mi már árgus szemekkel figyeltük kicsinek is a gyerekeket. Hát Áronnál sem látszódott semmi, csak 2 évesen kezdődött. De ha elvittük volna fél évesen már Pestre, ott valószínű már meg tudták volna állapítani, pupillatágítással.Én csak 2 évesen láttam hogy néha, ha közelre néz valamit, kicsit bebandzsít. De ezt idegenek észre sem vették. Anyám is azt mondta hogy ő nem látja. Sőt az esztergomi szemészeten is azt mondták. De engem zavart, mivel ugye a férjemnek is ez volt. És igazam is lett... Rögön szemüveg és szemtapasztás...... :( . Mondjuk engem a szemüveg nem zavar, jól áll neki, aranyos benne. Meg hát nálunk apjának is van szemüvege, nekem is, csak én gyakran kontaktlencsét hordok. Így nem zavaró neki sem, mert gyakran lát szemüveges embereket maga körül :lol:

Képzeljétek, ma temetnek egy 34 éves csajt itt Esztergomban. Múlthéten szombaton bement szülni a kórházba, császáros volt. És a műtétnél komplikációk léptek fel..... Sok mindent mondanak, állítólag magzatvíz került a vérbébe, és vérmérgezést kapott. Ezt az egyik barárjuktól hallottam. De egy orvos ismerősöm azt mondta, hogy ő úgy tudja hogy hirteen fellépő véralvadási probléma, hiába nyomták bele a vért, egyszerűen nem fogadta be a szervezet.( Tök ritka, 15 évente 1 betegnél lép fel) Az igazságot nem tudom melyik, de a végeredmény ugyanaz. Még jó hogy nem most kell mennem szülni.... Otthon várta 2 kicsi gyerek, és most a 3. -at is viszik haza a kórházból. Rettenetes. Teljesen kész vagyok.

berzkat

Berzkat:ez szörnyű!!

KépKép
vicuska

Berzkat

Istenem!!!Ennél rosszabbat el sem tudok képzelni..
bár ha a szülő a saját gyermekét temeti..de ezt nem lehet összehasonlítani...istenem...te jó ég..nemistudom hogy mit kezdene a férjem magával meg a gyerekkel...vagy ha fordítva történne,én mit tennék...jhaaaj gyerekek olyan szörnyű dolgok történnek néha és nemtudom miért,vétlen emberekkel...
Azt hiszem h mindannyian akik itt vagyunk nagyonis szerencsések vagyunk...egészségesek vagyunk,a gyerekeink is-van akinek mind a 2-3-mi kell ennél több????
És ilyenkor szégyellem magam a hülye kis problémáim miatt hogy hány kiló van rajtam,stb...na de senkinek ne legyen ennél nagyobb gondja!!!!

Hogy honnan tudom h szeptemberben jön???Hát úgy alakítom :lol: nehogy már a gyerek döntse el.. :lol: :lol: :lol: -bár tudom h ez most szerencse is volt h elsőre összejött-de pozitívan vágok bele a másodikba MAJD IDŐVEL!!! :wink:
bár napról napra úgy érzem hogy nem bánnám ha akár most jönne,de anyagilag mindenképp úgy járunk jól ha visszamegyek dolgonzni egy fél évet,m úgy ismét jó lesz a táppénz tgyás...ez is szomorú..nem ám akkor válallunk gyereket amikor akarunk...na hagyjuk...

megyek porszívózni,eldugulok..

JA BARBAMAMI
vettünk porszívót múlthéten..azt a vizeset amit beszéltünk anno még terhesség idején..és nagyon szeretem,nem fúj vissza semmi port piszkot,és olyan koszos vizet öntök ki minden használat után...és annak a fele tutira belekerül a levegőbe újra a porzsákkal!!!szóval nagyon tuti!!!!:)eltűntél,írjál vmit..

Kép
nikky

Dijcsi,

2000 Ft a Devenyes nocinek? Mi is voltunk mar 1x Noah-val, de TB-s. Nektek nincs a kozelben vagy miert kell fizetni?

Ne aggodj Mark miatt, Noah tobb, mint ot honapos volt, mire hatarol a hasara fordult, es egy hete sikerul neha vissza, de nem mindig. Forogni is nemreg kezdett. Szerintem ez nagyon egyenfuggo, de a Devenyes torna sosem art. Ha jol emlekszem Marknak kicsit lazabb volt az izomzata vagy nem? Noah-je meg enyhen feszes, ezert jarunk.

Sapit a szoke haj? :lol: Engem?! Akit Finnorszagban finnek, Svedorszagban svednek neznek, nem lehet kreol bore :lol: :lol: :lol: En mindig sapi vagyok, hajszintol fuggetlenul :lol:

Jaj, ezek a sztorik, en is unom mar a kerdeseket, neha mar nem is valaszolok... az a legrosszabb nekik!

Lilo,
Irigykedem a spanyol utra :)
A babauszasrol majd beszeljunk vmikor, engem a gyogytornasz nagyon lebeszelt most rola.

Boszibaba,
Gabika eszmeletlenul no! Noah is gombocka, de Gabika 2 honappal fiatalabb es pont akkora a sulya, hossza, mint az en kis dragamnak!

Chrissy,
Ugy lesz, ahogy szeretned!!!! Makkegeszseges lesz, eleg sokan szoritunk ertetek, nem is lehet maskeppen!

Berzkat,
Istenem, hogy tortenhet ilyen!!!!!!!!!! Te jo eg! :cry: :cry: :cry:

KépKép
KépKép
vitte

JuditHappy,

Gyonyoruek vagytok!!!!!!!!! Szep kis csalad vagytok!
Rajtad meg nyoma sincs a szulesnek! Az en arcom sokkal megviseltebb volt... :?

KépKép
KépKép
vitte

Vitte!!!

Köszönöm szépen, ez nagyon jól esett!!!
Vendég

Nikky,
Miért akarsz viszamenni fél évre? Fél évnek semmi értelme nincs, hacsak nem emelik meg az alatt jól a béredet. De most nem a maximum gyed-et fogod kapni?Mert a táppénznek és a tgyásnak nincs maximuma, de a gyednek már van.
A táppénzed és a tgyásod ha nem mész vissza egy napot sem, akkor is az lesz, amit most kapsz vagy kaptál. ( ha Dóri 3 éves koráig teherbe esel.)

berzkat

Chrissy

Optimistának kell lennünk. De te ebben csúcs vagy. Kétszer biztosan nem történik baj, és ugyanaz biztosan nem!!!!! Mi is így álltunk hozzá minden terhességemhez az Áron után. És te már túl vagy a 22. héten, úgyhogy tuti hogy minden rendben lesz.Gyönyörű, egészséges gyerkőcötök lesz!!!! Mi is csak szépre, jóra tudtunk gondolni most, amikor Zitával voltam terhes. És így is lett. . (És amit most írtam erről a csajról, azt nehogy magadra vetítsd!!!!!!És senki más sem. Nem kellet volna neki szülni sem ehhez, orvosok szerint bármilyen műtétnél megesett volna.)
Már nagyon várom hogy megszülessen a kisbabád , egészségesen, és érezhesd te is milyen érzés amikor felsír és a hasadra teszik, és ölelgetheted, puszilgathatod és haza viheted!!!!! ( A másik verziót én is átéltem már :cry: :cry: :cry: )

Nikky
Örüljünk hogy nekünk csak ilyen problémáink vannak!!! Bár őszintén szólva az embernek mindíg az a legnagyobb proléma, ami vele történik. És ez így is van rendjén. Nem lehet mindenkinek a bánatát a sajátunknak érezni, mert belebolondulnánk!!! A kilók nálam is probléma :wink: . Igencsak rajtam maradt 5 kg. És ez olyan soknak tűnik... Nem tudom felvenni a régi ruháim nagy részét. Jobbanmondva felvenni még csak fel tudom, de nagyon szarul nézek ki bennük. Elég szűk cuccokat hordtam ( akkor még megtehettem) most meg mindenhol hurkácskák bújnak elő ha felveszem azokat a ruháimat :( . Mindíg előveszem őket és felpróbálom, hátha.... De nem....Úgyhogy most elhatároztam hogy megpróbálom valahogy visszafogyni ezt a pár kilót. Csak az a baj, hogy minden nap főzök, és nem bírom megállni hogy ne egyek belőle... Meg hát az édesség. Én annyira kívánom , mint még sosem.... Férjem mindíg azt mondja, hogy ne akarjak két gyerek után, és főleg szülés után 4 hónappal tök vékony lenni. Rendes, csak engem ez az 5 kg is zavar... :oops:

berzkat

Nikky
Bocs!!! Tényleg nem akartalak megijeszteni, és lehet hogy tényleg csak a fénykép miatt van ez a befelé nézés. Természetesen Marcinak is a szemgolyója van bentebb, nem az egész szeme :)
Csak azért kérdeztem, hátha nálatok is azt mondták, hogy menni kell szemészetre, és akkor most megoszthatnánk a tapasztalatainkat. Egyébként én kérdezetm meg a dokinkat, hogy szerinte nincs-e bentebb, nem kellene megnézetn? Erre mondta, hogy de meg lehetne. Szóval azért kérdezz rá, de lehet nem is lesz semmi!
És várom a képet a kutyussal!!!

Berzkat
Én beszéltem azzal a magándokival, akit a gyerekdokink ajánlott, és mondta, hogy már most menjünk, hogy minél előbb kiderüljön, ha tényleg baj van. Nem tudom miért csak 6 hónapos kortól mondják, Marci még csak 3,5. Na mindegy, ezért is viszem magánrendelésre, és nem a kórházba... Cseppentéssel szemfenék vizsgálatot csinál majd neki. Egyébként ekkora korban is lehet ragasztani kell majd a szemét??? Én annyira nem szeretném. Még nem teltem be a gyönyörű kis pofijval. Az éjjel nappal le van ragsztva, vagy valamikor le lehet venni? Vagy hogy működik ez???

Judithappy
Bence nagyon édes! Annyira kis picike még, fura hogy nemrég Marci is ilyen kis bébike volt. Olyan gyorsan telik az idő!
Hozzánk a dokinéni jött ki miután hazajöttübk a kórházból, utána pedig a 2 hónapos szurira kellett menni! Nálunk nem volt 6 hetes. Úgy tűnik ez is más mindenhol.

Vicuska
Marci is csak 120 körül eszik, sőt van hogy még annyit sem, de a doki azt mondta, hogy 80 elég neki. Csak akkor van baj, ha annál kevesebbet eszik. Egyébként Marci sem egy nagyétkű, ha úgy gondolja hogy elég neki, akkor nézelődik és nevetgél. Pedig van hogy 5 perc után ezt csinálja. De mivel utána kibírja 3-4 órát, így gondolom eléggé megtelik a pocakja! Mondjuk volt honnan örökölnie, én sem voltam egyszerű eset (állítólag két lábosfedőt csapatak össze a hátam mögött, hogy megijedjek, és lenyeljem a kaját, amit a számba tuszkoltak, én meg nem akartam lenyelni...) és a párom is pálcika gyerek volt. Szóval a gyerek mindig a legrosszabakat örökli...

Akíra
Én a helyedben nem apasztanám el a tejcsit, lehet tényleg jobban leszel, és akkor szoptathatsz tovább. Ha nem is jön vissz teljesen a tejed, de legalább valamennyi anyatejet kapna Kyrus! A nővérem a semmiből hozta vissza a tejcsit, mert neki meg a gátsebe gyulladt be nagyon csúnyán, és újra fel kellett vágni, és varrni. Szóval olyan fájdalmai voltak az első 6 hétben, hogy teljesen elment a teje, és utána csak napi 30 ml-t kellett tápszerrel pótolni a kislányánál, annyira viszajött. Mondjuk kemény munka, de szerintem ha most fejnél, míg szeded a gyogyót, akkor azért nem menne el teljesen. Ha pedig azt mondod, hogy nem zavar a tápszerezés, akkor meg hagyd, hogy elapadjon, elvégre én is tápszeres voltam, és tessék, itt vagyok egészségesen!

Meg van az eredményem, negatív vagyok, szóval nem tőlem kapta el Marci azt a szörnyű "szalmonellát". Egyébként az ÁNTSZ még mindig a nyakunkra jár, csak mikor jöttek tegnap, épp itt volt anyukám, és mondtam neki, hogy vegye fel a kaputelefont, és ha onnan jöttek, mondja hogy nem vagyunk itthon. Így is volt, és az a hü.e nő kérdezgette, hogy mi a szülők foglalkozása, meg ilyenek. Persze anyukámnem adott felvilágosítást! Hát mi köze hozzá? Mert ettől függ, hogy a gyerek mit kap el és mit nem? És csak itthon kaphat el bármit is? Az utcán és társaságban nem? Mert azért mi nem vagyunk egy itthonülős típusok. Egyébként már a gyogyót sem kell szednünk, és a kakija is teljesen normális lett Marcinak. Szóval gyógyultak vagyunk. Szerintetek meddig járnak még a nyakunkra??? Mi lesz, ha elküldöm hűvösebb éghajlatra, köteles vagyok beengedni szerintetek???

Na most megyek, mert Marci megint felébredt. Egyre többet van fent, úgyhogy töröm a fejem valami jó kis szórakoztató "játékon"!

Kép
Kép
nikole

Nikole:szerintem nem vagy köteles beengedni őket és ha már nem is áll fenn a betegség akkor meg minek??Az eredmények megvannak a probléma elmúlt...
Hát rám nem ütött,mert én olyan pufi kisgyerek voltam...egy igazi pöttyös labda(mert mindenre allergiás voltam és minden pöttyel járó betegség átment rajtam+imádnak a szúnyogok,pókok)
Na ne is örökölje tőlem:5éves koromig vagy a heim pálban vagy szabadsághegyen(tüdőszanatórium)vendégeskedtem!Fertőzött tüdőgyulladással jöttem a világra,már aznap 40fokos lázam volt,hörgő problémák,asztma..Állandóan a rohammentő volt a szállítóm!Szegény anyum,nem is tudom,hogy bírta ki!Én tuti belebetegednék ha az én pici lányommal ilyen történne!

Judithappy:nagyon édesek vagytok!és ha szabad ilyet említeni tiszta apukája a pici fiad!Te pedig nagyon csini vagy!

Berzkat:hát igen:az fránya 5-6kg!Vért izzadok,hogy lemenjen!

KépKép
vicuska

Berzkat

Hát nem vagyok hozzáértő,csak utánanéztem...és azt írta hogy nem kaphatom ugyanezt a táppénzt meg tgyást ha nem vagyok biztosítva 168napig az előző évben...
legalábbis én így értettem...
Igen a max gyedet kapom majd októbertől de az édeskevés a tgyásomhoz képest pont azért mert az fizufüggő..asszem 92ezer...na mind1,szóval te azt mondod hogy szted ha nem megyek vissza dolgozni is azt a táppénzt kapom amit 2005ben dolgoztam??Mert nekem nincs fix fizum,és úgy lett kiszámolva a táppénzem hogy ugye 2006ban mentem szeptemberben táppénzre,szóval a 2005ös évi fizumat átlagolták és annak kaptam a 75%át!!!
anyám ebbe bele lehet gabalyodni ám rendesen...

Nikole
Semmi gond,hát én is legalább tudom h van ilyen és majd rákérdezek...úgyhogy no problem,ne viccelj..:)

Kép
nikky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: