A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Mandala: Én már előre látom, hogy mi lesz, még augusztus közepén is jövök, hogy még mindig egyben vagyok! Aztán meg majd olvassátok, hogy Sebike megszületett 5 kilósan...brrrrr. Én bizom a frontokban, bár télen is átvészeltem 1-2 hideg frontot, talán akkor nem érződik annyira a hatásuk.

Pénteken mindenesetre elkezdem inni a málnalevél teát, hogy legyen ideje hatni!:D

Most meg megyek aludni, mert holnap egy mosott rongy leszek...csajok meg olyan elevenek, hogy alig tudom őket lefoglalni vmivel.:(

Jó éjt!
Judit

mamiblue

Lányok, kalózkodtam kicsit.. létrehoztam a végleges topicunkat... lehet, hogy elb..tam, mert a várandósság témakörbe sikerült betennem.... mondjuk akkor legalább gyorsan megtaláljuk... mondjuk hogy direkt jó... :) Naaaa, léccci mondjuk!!!!

Szóval... 2007. augusztusában szültem címmel megtaláljátok sztem vhol ez a topic környékén...már ha az abc-t nézem....
Ha nem jó, szóljatok, töröltetjük és kitalálunk mást!

Jó éjt Nektek, és várom a - nem túl dorgáló - véleményeket!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Éjjel nem aludtam valami jól és elkezdtem gondolkozni. Rosszul tettem... Eléggé fura abba belegondolni, hogy jövő hónapban szülünk. :roll:
Tegnap jól összevesztem apával.. Olyan igazi tányér és edénycsapkodós veszekedés. :( És mindez a hülye tetőtér és tervező miatt. Most már tuti, hogy nem lesz tetőtérbeépítés augusztusra. Sőt. Lehet hogy csak jövőre lesz. Addíg, hogy hova rakom a kiságyat az rejtéj. :cry: :cry: Anyuék laknak a kettéválasztott nappaliban, és mi meg egy 2x3,5 méteres kis kuckóban. Abban van a franciaágyunk egy kis szekrény, meg Vivi ágyikója. És itt van a közlekedő még ahol a szgép van. Most törhetem a fejem, hogy hogy legyen. Bár nem élet-halál kérdés, de mégiscsak gáz. Bár én úgy terveztem, ahogy Vivinél is csináltam, hogy az első 3 hónapot azt mellettem tölti az ágyban és aztán megy a kiságyba. Vagy nem tom. Mindegy. Majd megoldjuk. Majd lesz valami. Mindíg van valahogy. :D :D

Én 13.-án megyek dokihoz. Kíváncsi leszek mit mondd. És jajj bocsi lányok, de egy intim kérdés. :oops: :oops: Szóval. Múlt hónapban mikor a dokinál voltam, felírt betadine kúpot, mert erős a folyásom, és mondta, hogy kimarhatja a burkot ha nem vigyázok. Nos. De megint visszajött ez az erős folyás és hiába mondom a dokinak, hogy viszketés is társul mellé, azt mondja, hogy a folyástól van.
Létezhet? Valakinek esetleg hasonló tapasztalat? Én úgy félek, hogy valami gombás akármit szedtem össze. Bocsi, hogy megkérdeztem. :roll: :oops:

Na megyek összekaparom magam.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok

Ismét kaki éjszaka, és mire reggel aludnék kicsit apa felkelt ,hogy tegyél el kaját mert elkések, 6 órakor :twisted:
Olyan pipa vagyok.......

hú most néztem a korongot vasárnap kezdem a 37 hetet :shock: megy az idő csajok......egyre jobban bennem van a para :roll:
Mona majd engem is javítasz a táblába?

MA eldöntöttem vasalok még egy jóadagot és ha lelkierőm lesz hozzá függönyöket is mosok,meg ablakot puceválok.Már nem bírok ránézni. :evil:

KÁVÉT IDE , MERT LEDŐLÖK A SZÉKRŐL !!!!!!!

Kép

Kép
jucu

Magzatmozgás számolása
Profi vagyok.... :lol:

Teljesen nyugalomban fekszel... inkább bal oldalon... és 1 órán keresztül számolod a mozgást...
Az a lényeg, hogy a napnak mindig ua. szakaszában legyen... akkor van baj, ha az előző napokhoz képest jelentősen csökken...
Vendég

[quote="mandala"]L írta:mandalaányok, kalózkodtam kicsit.. létrehoztam a végleges topicunkat... lehet, hogy elb..tam, mert a várandósság témakörbe sikerült betennem.... mondjuk akkor legalább gyorsan megtaláljuk... mondjuk hogy direkt jó... :) Naaaa, léccci mondjuk!!!!

Szóval... 2007. augusztusában szültem címmel megtaláljátok sztem vhol ez a topic környékén...már ha az abc-t nézem....
Ha nem jó, szóljatok, töröltetjük és kitalálunk mást!

Jó éjt Nektek, és várom a - nem túl dorgáló - véleményeket!

Akkor hogy is lesz? Ez nekem magas.... (fogjuk a koromra, hogy a kismamiság is pusztítja az agysejteket...)
Lesz olyan időszak, mikor kettéválik a társaság?
Muszáj változtatni?
Vendég

Jucu
Kép
Vendég

Sziasztok!

Szerintem felesleges megszüntetni ezt a topikot, max. ezt kellene átneveztetni valami zsenivel és továbbra is ide írjunk, ha meglesznek a babák.

Tegnap felbuzdulva a házassági anyakönyvi kivonat kérdésen felhívtam a kórházat, hogy itt nálunk mi a helyzet. Egy szülésznővel sikerült beszélnem, aki megkérdezte a frissen szült kismamákat, hogy kérték-e tőlük a frisset, vagy elfogadták a régit. Szerencsére jó a régi is, legalább ezután nem kell rohangálnom.

Jucu, én már másfél hete halogatom a vasalást, de talán ma, hogy jött egy kis lehülés nekiállok, aztán jutok amire jutok. Ablakot is kellene pucolni, de most fogják vakolni a házat és én az előtt már hozzá nem nyúlok.

Italoman, akkor elmentem a számodat és neked küldök sms-t, ha akció van :lol:

Tegnap este sikerült bezabálnom dinnyéből, aminek az volt az eredménye, hogy kb. 5* voltam wc-n az éjszaka. Másik bajom meg, hogy estére annyira elfáradnak a lábaim, hogy lefekszem aludni, tök fáradt vagyok, de nem tudom őket rendesen elpakolni :?
A harmadik: annyira, de annyira szeretnék már hason aludni!!!!!!!!!

Mostani legnagyobb félelmem: túlhordás. Én valahogy már annyira elterveztem, hogy 10-ére vagyok kiírva és a hónap első napjaiban megszülök, hogy a gondolattól is kiver a víz, hogy esetleg tovább benn akar maradni. Na, de majd jövő héten doki bácsi megmondja a frankót. Utoljára (31 hetesen) 2100 volt a méhszáj, majd most kiderül mi a helyzet.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!
Bogesz, Pupu, voltatok tegnap a Jánosban? Én voltam. Majdnem két órát tartott az előadás, és minden perc megérte! Persze ez volt a 6 előadásos sorozat utolsó része, téma: Hazamenetel. A bürokráciától kezdve a köldökcsonk ápolásáig sok-sok fontos/hasznos dolgot mondott a szülésznő, én végig jegyzeteltem. Főleg elsőbabásoknak volt hasznos a rendezvény. Jövő héten a vajúdás, szülés lesz a téma, ha bírok, megint elmegyek, aznap úgyis megyek ctg-re, meg a Teve utcába TAJ-kártyát cserélni.
Csajok, egész héten a monori hivatalba járok, ma megyek kifizetni az esküvő költségeit. Jövő hétfőn teljes okmánycsere :lol: :lol: :lol:
Pattogó: én eddig a várandósság alatt három tíznapos KlionD100 kúrát csináltam végig, ami nem antibiotikum. A doki mindig azt mondta, hogy vegyes hüvelyi baktériumflóra. Ez gomba? Nem tudom, mindenesetre ezt a Kliont lehetett használni (kúp...brrr).
Azt hiszem, most összeszedem magam és megyek a fincsi hivatalba :)
Pá!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Jó reggelt Lányok!

Látom már vannak olyanok akik a kakasokkal keltek!

Ági, természetesen tervben volt, hogy megyek tegnap, de nehogy már valami úgy sikerüljön ahogy elterveztem :(
4-kor benyögte a légkondis, hogy 5-re jönne feltölteni a rendszert meg még megbuzerálja a gépet! Úgyhogy sajnos lőttek a tervemnek!

Én is már tiszta para vagyok, hogy bármelyik pillanatban jöhet a babó, bár valahogy ha jobban belegondolok még olyan távolinak tűnik.....
Éjjel akkora műsort csinált, mintha egy komplett dobfelszerelést indított volna be! Lehet a front?!

Ma déli 12-re megyek CTG-re a Jánosba és esznek kenetet is, úgyhogy meglátjuk mit mond a doki! Remélem minden rendben lesz.

Pattogo, nekem is újra több lett a váladék, amit nem tudok mire vélni, de nem viszket, nem csinál bajt. Most ha leveszik a mintát ki is derül, hogy van e valami! Nálad vett mintát? Ha nagyon gáz, szerintem nyugodtan vegyél a patikában Canesten Combit!! A dokibácsim szabin van, de mondta, hogyha bármi ilyen jellegű dolog felmerül, azt nyugodtan bevarázsolhatom a pun....ba, nem tesz kárt!

Kómás vagyok én is, ráadásul Betsy kávéja olyan guszta, majdnem elcsöppen a nyálam .....

Szép napot Csajszik, ma hűvösebb lesz!

Kép
h.bogesz

Köszi Betsy :D
Most keltem fel kicsit ledőltem 7-kor magzatmozgást számolni,és elalukáltam.De jólesett nagyon. :wink:
Jucu

Kép

Kép
jucu

Kép

Kép
h.bogesz

Kávé mellé reggeli....

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hello!

Agnes: Nekem tavaly változott meg a nevem, de még csak a személyim meg a lakcímkártyám van a nevemen! Szerinted a TAJ kártyát elfogadják így a kórhában, vagy mehetek én is cserélni? És azt csak a Teve utcában cserélik? Mert én oda el nem megyek az tuti!

Nektek megcsinálták már ez a hüvelytisztasági vizsgálatot? Nekem még nem...bár nekem még mindig nincs semmi folyásom, de attól még lehet bacim!
Rita: vegyél receptnélkül kapható gombaölőt, mert a viszketés tényleg arra utal. A gyógyszertáros ugyis meg tudja mondani, hogy lehet-e terhesség alatt alkalmazni! Egyébként nyugi! Nekünk sem lesz sok helyünk, pedig én ragaszkodom a pelenkázóhoz is, így a csajokhoz kell majd átpakolni a gépes asztalt, de ehhez el kell vinni tőlük a fotelt. És így is csak annyi hely marad nálunk, hogy én már csak az ágy végén tudok leszállni...marha kényelmes teli hólyaggal letolatni az ágyról...:( Mennyi idő kéne az átalakításhoz?

Robcsi: teljesen így vagyok mint Te! fél órát is elforgolódom mire el tudok aludni! És ma éjjel is arra ébredtem, hogy rögtön bepisilek! Pedig már csak 80 ft a dinnye kilója:( Nem is tudom, hogy egyek-e mert megint elkezdtem vizesedni!:(

Pá:Judit

mamiblue

köszi a felhomályosítást. :)

bogesz: csak vizsgált eddíg kézzel. És még csak rá sem nézett. :( Nem mintha fájna hogy nem mustrálgatja a micsodámat, de legalább egy pillantást vethetne rá. Mintát nem is vett. Remélem azért a szülés előtt vesz... A canestent akkor is lehet használni, ha esetleg mégsem gomba? Tehát értem ez alatt, ha a doki nem hajlandó kenetet venni akkor önkényűleg nyugodtan kezelhetem magam? Na eldugulok

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

sziasztok, nekem is kicsit több a folyásom. de szerintem klion nyugodtan mehet. canesten is. ha kicst sárgás, túrós folyás,akkor baci. ha viszket, akkor gomba. arra a canesten mehet.

én elmentem házassági anyakönyviért, 5 perc alatt, ingyen megvolt, és hivatalosan 300 napnál nem régebbi kell!!!

jövő héten megyek dokihoz, meg még utsó uh-ra. annyira kíváncsi vagyok,hogy van pocaklakó, és remélem minden rendben van. nemtom, izgulok vmiért. de szerintem ez természetes. és ma este rosszat álmodtam a szülésről :? nem jöttek fájásaim, nem tágultam, vmi gusztustalan ürült belőlem, és a dokim műteni akart, hogy kilyukasztgatja a méhszájamat,hogy táguljak :? és sok szülésznő turkált bennem....brrrrrrrrr.....nem volt jó álom :?

na, megyek. sajtos rudat gyártok. meg túrógombócot. tegnap nem sikerült jól. :)
dimet

mamiblue: Az átalakításhoz? Mármint a tetőtér beépítéshez. Legalább két hónap. Úgy hogy csak egy szoba van fennt kész a 3-ból. De 5 hónapja ott tartunk, hogy a tervező megcsinálta a terveket és beadta engedélyeztetni. Most állítólag 3 hete készen vannak az engedélyek. Most a szomszédokra várunk akik remélhetőleg beleegyeznek az építkezésbe, aztán várunka a postára, aztán még 14 napot hogy az engedélyek jogerősek legyenek és utána mehet a bankba, hogy hitelt kérjünk. Na az még minimum 3 hét, és ha minden simán megy ( már miért menne ) akkor utána elkezdhetünk építkezni.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jó reggelt lányok!
ÍÍgen nagyon aktívak vagytok ma reggel, ezek szerint egyre jobban rákattant mindenki a babóra, és filózik mi is lesz???
Mandala:Nem kerestem fel Etelkát, még mindig nem döntöttem el akarom vagy sem, de jövő kedden megyek újra és akkor megkeresem. A folyosón érdeklődtem csak kismamáktól kit ajánl a Gimes szülésznőt és ő Egy Magit nevezetű szülésznőt ajánlgat.
Tudom, hogy ha faros akkor is meg kell szülnöm simán, ha gyorsan tágulok és nincs bibi közben akkor akkor nem lesz csaszi, ha igen akkor igen. ennyit mondott a doki 50-50%. És még annyit, hogy beszéljek a babával, hogy forduljon meg.Ha csaszi van többet illik adni a dokinak?
Farosbabások, nem tudjátok miket ajánlanak ilyenkor hogyan forduljon meg ez a pici fejjel lefelé, úgy, hogy nem nyomkodjuk a pocit??

Kép
Kép
zeze

Zeze
Mármint itthon mit tehetsz?
Amit én is próbálok...négykézláb mászkálok, és felpolcolom seggem jó magasra és babaolajjal kenegetem jobbra körözve a pocóm.Mert nekem feje jobb cici felé van és azt mondta Erzsike jobbra nagyobb eséllyel fordulhat meg.
De már nem hiszek ebben,ha akar magától is megfordul ha nem akkor akármit csinálhatok... :D

Kép

Kép
jucu

Jó reggelt minenkinek!

Ági: [b]mi nem voltunk tegnap előkészítőn, de jövő heti téma is nagyon izgi: Főleg, mert egyre jobban kezdek parázni a szüléstől.....!!! :oops:

Nekem sem néztek még hüvelytisztaságot! Azt hanyadik héten szokták kb???

Csajok melyik helyet tudjátok nekem ajánlani Pesten ahol mindent egy helyen be lehet szerezni? Törpének már csak pár dolog kell, de én még semmit nem vettem meg magamnak.....Várom a tippeket!!! :lol:

jaaaaa és a másik: Málénalevél tea hanyadik héttől szokás inni???
És mit gondoltok a gátmasszázsolajról? :shock:

Pusza csajok[/b]

Kép
kis pupu

zeze, "büdös-bogárban" feküdj sokat :) és egyébként van egy fogás, amivel a szülésznő meg tudja fordítani a babát. (nem mindig, de létezik ez a fogás)
egyébként unokanővérem gyerkőce szülés előtt két nappal visszafordult :? és farosan jött világra. nem császározták.
dimet

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, én a szeptemberi topikba szoktam írogatni. A farosbabásoknak szeretném ajánlani az akupunktúrát barátnőmnek a 37. héten fordult meg ennek a segítségével a babája. Két kezelést vett fel összesen.

Kitartást és a későbbiekben jó babázást nektek: Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Robcsi,
alig várom már az sms-edet az "akció"-ról! :D

Mamiblue,
én ugyan nem értek hozzá, de nem hiszem, hogy a dinnye rosszat tenne a vizesedésnek, sőt, inkább vízhajtó hatása van, és az egyáltalán nem hátrány. De majd nálam hozzáértőbbek kijavítanak, ha hülyeségeket irkálok. :lol:

Betsy,
a kávé után még ez a reggeli is már felér egy enyhébb szadizmussal... :lol:

Zeze,
nekem csak egy vált be: mindennap komolyan elbeszélgettem a kiscsajjal, hogy forduljon meg, és meg is értette. :) Most gyorsan lekopogom, nehogy meggondolja magát, merthogy nálunk a családban az unokatesóm adta elő pontosan ugyanazt, mint amit Dimet írt... :?

italoman

Hello!

Rita: Na ez ismerős, de evvel Ti ugysem tudtok mit kezdeni, tehát kár is veszekedni rajta! Nálunk ezt úgy szokták meggyorsítani, hogy kikérik a papírokat és aláíratják a szomszédokkal, hogy nem akarnak fellebezni, tehát jogerős lehet az engedély! Nekünk is most jött meg a papír a módosításról, de 2 héten belül már az ablakok is bent lesznek (remélem)! De sajna költözni csak karácsony körül fogunk...

Megpucoltam a konyhában az ablakot! :) Már csak az erkélyajtó van hátra, de azt majd a gyerekek megcsinálják, imádnak ablakot pucolni, kár hogy egy csomó ablakmosót kifújnak!:(

Kis pupu: a 36. héttől lehet ezeket a csodaszereket használni, azt hiszem akkor már a magne B6-ot nem is lehet szedni pld.

Ildi: Én sem gondolnám, csak, hogy nehogy túl sok legyen a folyadékból, mert általában pukkadásig eszem magam vele...:(

Mona: Hogy álltok a festéssel? Vagy ne is idegesítselek ilyenekkel?

Úgy várom már a hétvégét!

Judit

mamiblue

Judit, ezt inkább kérdezd meg a védőnőtől. Nekem felismerhetetlen lesz az asszonynevem, mivel a férjem vezetéknevét felveszem, az én lánykorimat meg totál elhagyom.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Látom, a tenyésztés is téma....
Általában a 36. héten szokták megcsinálni. Akinek alapból nem csinálnak, mindenképpen javaslom, hogy kérje a dokijától!
Én a 32. héten megcsináltattam és van streptococcus agalactie-m, ami már Beninél is volt. Ez a baci az anyára egyáltalán nem veszélyes, viszont a babára nagyon!!! És állítólag kb. az anyukák 1/4-1/3-ának van. Úgyhogy jó tudni róla, ha van. Nálunk ezekután úgy néz ki, hogy szülés közben kapok antibiotikumot (mert ha addig kapok is, ez a baci nem pusztul ki...) és valószínűleg a kiscsaj is kap 4-5 napig. Ez sem jó, de jobb, mintha nagyobb baj lenne belőle. (Ld. Várandósság/Streptococcus B topic)

Mennem kell altatni, majd még jövök.
Nálunk már hűvösebb van.

Mi lehet Sabine-ékkal?

Times!
És veletek? Kölkőcék jól vannak?

Kép
Kép
pfranciska

Na, lányok.. akkor tisztázzuk... csináltam egy topicot, amibe majd átmehetünk mind... szóval ha már mind lebabáztunk, akkor nem az aug. szülökbe, hanem átmegyünk az aug.ban szültembe.... már él a topic, ha gondoljátok nézzetek rá... ha nem tetszik akkor töröltetjük... :(

Zeze: a Margit nekem nem jött be, velem elég bunyerác volt amikora halott babámat szültem nála... de ez az én véleményem... amúgy szakmailag oksi, ő a vezető szülésznő.. egyébként ők a top-ok a klinikán... az Etelka és a Margit.... :)

Etelkával beszéltem, hogy lehet keresni fogod, várja a hívásodat, nagyon aranyos volt.

Ja, visszamentem a sotéra... ma beszéltem a dokimmal, hogy vegyen vissza.... szóval Zeze... megyek utánad, taposd ki jól a kórtermek kövét... mert JÖVÖK!!!

Bolha:
hát, nem egyszerű az élet! Nálunk is volt olyan időszak, amikor 6 nm-en laktunk a párommal meg a Danussal.... mondjuk ez csak 4 hétig tartott... de nem volt kellemes... át tudom érezni a problémád... de miért hiúsult meg a tetőtérbeépítés?
A folyás nálam így a vége felé sajna állandó probléma... a doki azt mondta, ez természetes... hát, én meg azt, hogy nem...mármint azt elviselni, hogy viszket, ég, csíp...szóval kéne rá valami.. de nem adott semmit. Azt mondta, ha együtt vagyunk a párommal, az természetes, hogy terhesség alatt ilyen jelentkezik. Na, mondom akkor cölibátus vagy mi a csuda.... csak vigyorgott.. amúgy a clion d-100 anno nekem is segített.. én tegnap este már kínomban bekentem a micsodámat canesten-nel. már legalább nem fáj, és nem ég... borzalom... de ez van. A régi dokim, aki most már ismét a dokim, szóval ő mindig ilyen patikai kevert kupot adott.. az nagyon jó.... ilyen sárgás színe van, és ilyen olajos truntyi folyik ki belőled tőle (bocsika...) de az tény, hogy már másnapra elmúlik az a borzalmas viszkető nyavalya érzés... amúgy az exem (már az ex nőgyógyászom) a régi kevert poros kezelésre esküdött.. a rendelőben beszórt vm pocsék porral (kacsán keresztül telepakolata a hüvelyemet), rossz volt menni, mert dörzsölt, de az is csodákat tett.. a mostaniak már nem nagyon alkalmazzák... sajnos... mert egyszeri kezelés tök jól helyrerakott....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Csajok... Mamiblue-ra rátört a fészekrakó ösztön... sztem nemsokára szülni megy..... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Zeze: amúgy engem megnyugtatott, hogy ránéztem a faros szüléses topicra, és ott olvastam hozzászólásokat arról, hogy ki hogyan szült simán faros babát... sztem bízz a dokiban meg a szülésznőben, én sem tehetek mást... szóval ha gáz van, rögtön műtenek... de én mondjuk ha faros maradna a gyerek tuti kérnék epidurlált... még most is gondolkodom rajta.. bár kitoltam már négyet nélküle.... de rémálom volt... mondjuk a 24 órás fekvés is annak tűnik... én már szülés után saját lábon mentem fel a gyerkágyra, Etelka vitte a babát, a férjem a csomagomat.... aztán búcsúpuszi a babónak apától és apa haza... én meg alcsizni.. bár azt nem tudtam..... csak bámultam a plafont.... pedig akkor már vagy 48 órája nem aludtam...
Ez volt .... fél tizenkettőkor szültem, kettőkor mentem fel a gyerekágyra, 5-kor már zuhanyoztam és fél hatkor már mentem Gergőért az újszülött osztályra. Onnan végig velem volt, még éjjel is!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Franciska: látod, négy gyerekkel is tudsz újat mondani nekem... :) Köszönöm, rákérdezek a dokinál én is! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Télleg.. mi lehet Sabine-ékkel? Ha történt volna vm, Diego biztos értesít.... de azért millió puszi nekik így a távolból.... :) tudjátok, ilyenkor minden egyes nap áldás...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Lányok, csinálja már valaki a gátmasszázst? Tegnap meggusztáltam tükörből a micsodámat és rájöttem, hogy nem esik kézre a lyukam. :oops: Apuci persze szívesen vállalja a masszázst, de azt mondta ő nem hajlandó a lyukamat tágítgatni úgy, hogy az nekem égjen és fájjon. Én viszont kényelmesen nem férek hozzá. Bocs, ha indiszkrét vagyok, de ti hogy csináljátok? Egyébként megvettem ma az olajat, úgyhogy minden készen áll, de a karomnak még nőni kell vagy fél métert...

Tenyésztés...
Én is szültem már kettőt, de alapból sosem vettek kenetet, csak ha bajom volt. Én pedig nem is tudtam, hogy kellene. De azok után amit Franciska írt - no meg átnéztem a streptococcus topicba -feltétlenül kérni fogom a dokimat, hogy csináljon tenyésztést.

Magzatmozgás...
Ezt sem kellett számolni, amikor a fiúkat vártam. Annyit mondtak, hogy figyeljek rá, hogy naponta többször érezzem a mozgást. Ők egyébként mind a ketten elég lustik voltak. A csajszi rengeteget mozog, de tök kiszámíthatatlanul. Van olyan, hogy egész nap pörög, máskor meg nap közben alig, este meg kezdi a banzájt.
Tegnap este nem nagyon akart ficánkolni, ma reggel óta meg folyamatosan. Szóval ha a számlálást kb. uabban az időben kell végezni, akkor elképzelhető, hogy ilyen pörgősebb napon az egy órát végigugrálja, másnap meg szinte semmi.Akkor hogy is van ez?

Házassági akvi. kivonat...
Bementem ma a helyi Anyakönyvi Hivatalba, azt mondták, hogy ha nem ér ide Szécsényből időben a friss másolat, akkor elfogadják az eredetit is. Szóval megnyugodtam...

Holnap megyek uh-ra. Kíváncsi vagyok mekkora a kiscsaj. Azt is remélem, hogy nem fordult vissza. Ma kegyetlenül ugrál és olyan furcsán oldalirányban érzem a mozgást.
bee73

Italoman
Reggeli... kis egyszerű, mindennapos... mitől jött volna rám 20 kiló? :wink:

Mandala
EDA után nem kell 24 órán keresztül feküdni...kb. 6-8 óra után fel lehet kellni... és létezik "sétáló" EDA is...
Ezt Sabine nagyon klasszul el tudná mondani...
Sokat gondolok rájuk...
Vendég

Bee: hát, édesem Neked is van ám dumád! :D Hihetetlen nőci vagy ám Te is! Hangosan felröhögtem azon, amit írtál.. mi tagadás vizuális alkat vagyok.. tegnap amúgy én is gusztáltam... mit szépítsem, trimmeltem egy keveset.... csak hogy megtaláljam a kenegetnivalót... felavattam egy tubus canestent.... :( Hát, őszintén nem tudom mi tetszik ezen a férjemnek..... :roll: Szóval csak hogy elképzeld... tükör a két bokám között, egyenest a lényegre fókszálva..... olló a kezemben, és ugye tükörképben nyisza.... hát, még jó, hogy nem látta senki.... tiszta gáz az egész! De legalább azt konstatáltam, hogy a Gergőnél megjelent csíkjaim száma nem sokasodott, sőt még az a három is halványabb, mint a fiúnál volt... más pozitív élmény nem ért a tükörkép vizsgálata közben... tényleg nem értem a pasikat, hogy mit esznek ezen.....

Na, ennyit a malackodásról.... amúgy az a véleményem, hogy a mai tudomány e vívmányát nem teszem magamévá... szóval a gátmasszázs kimarad az életemből... amúgy soxor nagyon fáj a gát környéke és meg is van duzzadva... komolyan, néha úgy érzem Bős-Nagymaros van a lábam között.... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Ja, remélem pl. Diego csak a lényeget írja meg és nem olvas minket végig.... :oops: Bízom abban, hogy a nők csacsogása egy férfit nem érdekel, sőt untat! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala
Én még mindig nem értem az új topikot... :roll: :oops:
Aug-ban vegyesen leszünk, akik még 2in1 és akik már babáznak... akkor megosztva lesz a társaság?
Vendég

Betsy: igen, nekem is hiányzik a csajos!!! olyan jó kis szakértő volt köztünk! Nem baj, nemsokára már mind együtt leszünk újra! :)
Igen, hallottam a sétáló eda-ról, csak nem értem.... az eda mellett érzem a fájásokat? Egyik helyen ezt olvasom, másik helyen azt... a sotén mondjuk nem szeretik ajánlgatni az edat... sztem macerás az altató orvosnak... lehet azonban, hogy most kérek... mondjuk a szülésznőm lebeszél róla... de az a pokol, amit 5-6 órán keresztül érzel... hát, az valami iszonyat!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Betsy: nem.. én arra gondoltam, hogy ha már mindenki letette a pociját... szóval ha szeptember végén megyünk át, akkor akkor... de maradhatunk is ha az egyszerűbb.. nekem mindegy... csak gondoltam ne legyünk várandósok hosszú évekig.... :) legalábbis a topic címe szerint.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala: És milyen indokokkal beszél le a szülésznőd az EDA-ról?

Én ma egész nap pörögtem! Gondoltam egy csomó mindent megcsinálok, amíg nincs dög meleg! :D

Gátmasszázs: Nekem sem megy....esetleg még kivül, csak nem tudom, hogy az ér-e vmit!?

Márkanyukáról régen hallottunk már, sajna én nem tudom fejben tartani, hogy ki mikor megy el mondjuk nyaralni vagy máshová...:( Lehet, hogy már babázik, bár csak üzent volna!

Szerintem is maradhatna a régi topik...

J.

mamiblue

Mamiblue!
Márkanyuka nyaral az anyukájánál azt hiszem. Úgy emlékszem, két hétre mentek, szerintem miatta ne aggódj!

Bee!
Remélem, nem érzed úgy, hogy "ijesztgetek", nem állt szándékomban. Csak szörnyű lenne egy ilyen banális dolog miatt úgy megszívni, mint Lilkáék...

Szar kedvem van és fáj a fejem. És itt zuhog az eső és szinte hideg van. Holnap megyünk a Balcsi-partra 4 napra "nyaralni". Mivel a párom sem egy nagy fürdőző, nem is baj, hogy nem lesz kánikula. Városnézünk, hajózunk, ilyesmi. Remélem, a kiskrapek élvezni fogja azért.
Képzeljétek, elkezdtünk komolyabban bilizni. Egész jó arányban sikerül a bilibe produkálni a dolgokat. De néhány óra múlva úgy érzem, belefárad a kisember a figyelésbe, így visszakapja a pelust.

Megyek teregetni :(
Meg este dokihoz...

Kép
Kép
pfranciska

Márkanyuka nyaral...

Mandala
Nézd el nekem, hogy nehéz a felfogásom... öreg vagyok én már... :oops: :wink:

Sétáló EDA... fájdalmat nem érzed...
Vannak idegrostok, amik a méhed felől viszik az agyhoz a fájdalmat, ezeket bénítja az EDA... és vannak olyan idegrostok, amik az izmokat mozgatják... ezekre nem hat a gyógyszer... (leegyszerűsítve...)

Fazonigazítás
Apa segítségével...
Gátmasszázs... a legjobb módszerrel... :oops:
Vendég

Sziasztok Csajok!

Ha nem bánjátok, csatlakoznék Hozzátok....hasonló szitu, hasonló problémák. Pl. hegyekbe álló vasalnivaló :D

Olvastam, hogy Ági volt szülésfelkészítőn. Én oda sajna nem jutottam el, viszont volt egy vesegörcsöm kb egy hónapja, minek hatására Babszi megfordult - el a helyes irányból. Úgyhogy most így a 35 héten császár esélyesen már annyira nem is ugrálok emiatt. Így jártam...

Viszont lenne egy hasznos infóm, bár lehet, hogy régen túl vagytok rajta. Az én nagy félelmen a bölcsőhalál. Ezért voltunk a párommal a Madarász utcai gyermekkorhózban, ahol volt egy néhány órás tanfolyam. Nemcsak a megelőzésről, hanem arról is szó volt, hogy ha gáz van, mit is tehet az ember a rendelkezésre álló négy perc alatt. De ez lehet, hogy csak az én parám....

mikegirl

Halihó!

Lányok, nekem is sajog a fejem. Most vettem észre, hogy hány óra... Kétszer is le kellett dőlnöm ma, mert éjjel 3-kor én is gondolkodásba fogtam és persze nem is tudtam visszaaludni :evil:
Ma nagyon nem akar mocorogni Babó, remélem ez csak attól van, hogy Ő is utálja a szelet.

Tetszik az új topic ötlet, szerintem is addig ide írjunk, amíg mindenkinek meg nem lesz Babácskája, aztán költözünk... :wink:

Gátmasszázs, hát le a kalappal aki csinálja! Nekem is érzékeny a micsoda, semmi kedvem még masszírozni, pedig elhiszem, hogy hasznos lehet.

Az EDA-ról tudtok nekem felvilágosítást adni? Mit jelent pontosan?
Minden kórházban igénybe lehet venni, vagy ez valami speciális dolog?

Kép
nap12

Látom rakoncátlankodtok :D

És még "karnövesztés " is előtérbe került.Majd leestem a székről.

Ma csak olvasósba vagyok ,mert nem túl jó a kedvem ,nagyon nyűgös vagyok.ÉS nem akarom rátokragasztani.

Kedves ismerősöm ezoterikával foglalkozik és jós, no a következőt mondta ma elviekben júli 18 -án megszülhetek/lök/.

Na pusszancs nektek további szép napot.

Sabinénak én is drukkolok ám nagyon.

Holnap orvos ,utána jelentkezem...
Jucu

Kép

Kép
jucu

Hali!

Én múlt héten beszéltem azzal a csajjal, aki nálam az EDA-t fogja csinálni. Azt mondta, hogy egy pici csövecskén vezetik be a szükséges fájdalomcsillapító mennyiségét a vajúdás alatt. Fájdalmat nem fogok érezni, viszont a hasam kemény lesz, de csinálhatok bármit.

Annyit mondott még, hogy a kitoláskor a fájdalomcsillapító adagolását abbahagyja, hogy érezzem, mikor kell nyomni. Beszélt arról is, hogy oxitocinnal fog a doki besegíteni.

Utána 6 órán át nem emelheted fel a fejed, forgatni lehet, csak meg ne emeld, a nemkívánatos mellékhatás miatt. Állítólag iszonyú fejfájás lehet a következménye, ha ezt megszegi az ember....

Ha valami csoda folytán mégis természetes úton lenne a szülésem, én akkor is mint opcionális lehetőség kértem. Azt mondta a doktornő, hogy ha két ujjnyira ki van tágulva az ember, tudni fogja, hogy bírja-e tovább fájdalomcsillapítás nélkül, vagy sem.

mikegirl

Sabine a napokban tett fel anyagokat az EDA-ról.... mielőtt még kórházba került...
Vendég

[quote="sabine"][ írta:sabineurl=https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1183045424.59.doc]1183045424.59.doc[/url] 1183045480.42.doc 1183045652.2.doc

Ha kérdésetek van, ha valami nem egyértelmű, vagy ha másról is szeretnétek tudni... szóljatok
Vendég

Mikegirl!

Tudnál nekem segíteni, bővebbet szeretnék tudni erről az előadásról! Hol van postosan, hol lehet bejelentkezni? Mikor van? Mennyibe kerül? stb.
Előre is köszi
Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Szijja lányok!

Na ezt az eda dolgot meg én nem értem.... bocsi Betsy, de sztem növesszük együtt ősz szakállunkat... mi a vének... :)

Szóval mondja már meg nekem valaki okos, hogy megértsem.... Vajúdás alatt ugye mászkálhatok (mivel ez az ún. sétáló eda), a kitolási szaknál is nehezen tudom elképzelni, hogya fejem felemelése nélkül nyomjak.... na szóval a kérdés: ha szülés alatt mozgathatom a fejem... no akkor utána miért nem?! Vagy itt azzal van a gond, hogy kihúzzák a csövet és kvázi csepeghet az agyvíz és emiatt lesz fejfájás? De erre már használnak egy új eljárást, miszerint a saját véredből csepegtetnek az eda területére és az valamiféle kérget képez, így nem lesz fejfájásod... mivel elzárja azt a területet... vagy mi a csuda....
Juj, remélem anesztes ezt most nem olvasta... biztos hullana a haja... a babaneten is van több topic erről... Snoopy sokat válaszolgatott a témában, keressetek rá a szülés témakörben.

Amúgy sztem minden kórházban elérhető az eda, csak nem propagálják, mert akkor az anesztesnek feletted kell állnia az meg macerás nekik.... vilgáos ugye? :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mikegirl!Üdv köztünk! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Vissza: Várandósság