A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Na, en folebresztettem Ajront. Nem volt boldog - addig, amig be nem tettem a furcsikadba. Ott mar hatarozottan az volt... most pedig vidaman virdit az agyunkpon arra varva, hogy megkapja a megerdemelt pelusat es a vacsit...

Barbi! Nagyon klassz volt a tali! Halistennek csak eljutottunk, bar Skoda baratunk megtrefalt es egy par percre ez ketsegesse valt... klassz volt minden, jelentkezzen a kovetkezo hazigazda, avagy a szabadba megyunk legkozelebb?

Most megyek es Aronommal toltok egy kis minosegi idot. Aztan - eccer csak - hazajon Gedeiapu is, aki holnap hajnalban Birmingham-be utazik a het vegeig. Hatha meg vele is sikerul egy kis minosegi idot eltolteni, a mennyisegi ugyis kizart...

Roviden: ciao, holnap jovok!
kami

Barbi! Nagyon köszönjük a vendéglátást szupi volt nagyon! Én is csemegéztem a képek közül dobom őket! Kép Kép

KépKép
csongria

Még! Kép Kép

KépKép
csongria

Hello!

Először is köszönjük a vendéglátást! Sikerült utolsónak beesni, de legalább elértünk odáig! :) Szilvi bealudt pont amikor hazaértem, és maratoni alvást folytatott majdnem délután háromig. Képeket természetesen nem csináltam (mindig elfelejtek) de látom hogy talán nem is baj! :D

Norcmorc:

Én sem vagyok egészségügyis (a pszichológia nem számít annak, ugye? :lol:) de szerintem érdemes a kérdéses dolgokban a szakmai kollégiumok álláspontját követni, illetve legalábbis megismerkedni vele. Már ha van energiád utánanézni... a hozzátáplálást illetően a magyar védőnők és gyermekorvosok szakmai kollégiuma a 6 hónapos korig tartó kizárólagos anyatejes táplálást javasolja, ha ez nem lehetséges, akkor a kizárólagos tápszeres táplálást. Azért, amit Lorca is írt, mert 6 hónap előtt az éretlen bélrendszer még nem tudja kiszűrni a káros anyagokat, cakkompakk átmennek a véráramba olyan dolgok amiknek semmi keresnivalójuk nincs ott. Rosszabb esetben az aktuális egészségét is veszélyezteti a gyereknek, "jobb" esetben "csak" később lesz allergiás tőle a gyerek. Szerintem (ez most magánvélemény) a korai hozzátápinak semmi olyan előnye nincs ami indokolná, illetve ellensúlyozná a sok potenciális negatívumot. Mert LEHET hogy nem lesz baja tőle, de ettől ez szerintem még nem jó indok arra, hogy kockáztassak.

Felmerül ilyenkor a kérdés az emberben, hogy akkor miért mond mást a védőnő meg a gyerekorvos mint amit a szakmájuk előír? Azért, mert 20 évvel ezelőtt ő még azt tanulta, és 20 év gyakorlat során beidegződött. És tényleg, egy csomó gyereknek semmi baja nem lett a 2 hónapos korban adott lekapart szalonnától (amit olvasván egyébként szó szerint kigúvadtak a szemeim...), de az embert baromi kevéssé érdekli, hogy a gyerekek 98% jól bírja a korai hozzátápit, ha az ő egyéni saját gyereke beleesik abba a 2%-ba aki viszont nem bírja.

Következő tali!

Én szívesen bevállalom a következőt, mondjuk jövő hétfőre, bár David azt mondja, meg vagyok őrülve, mert hétfő reggel jönnénk fel a Balcsiról... de kedden meg már túl sok a program. Hétfőhöz mit szóltok? Kicsit később kéne kezdeni, hogy tuti felérjünk addigra. :) Mondjuk 10-11 tájban?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Aztán a retrok :lol: Kép Kép

KépKép
csongria

Kép Kép

KépKép
csongria

Kép Kép

KépKép
csongria

Kami! remélem az én képemen amit csináltam nem röhögöd halálra magad?! Jó a másikon én is nevetem!

KépKép
csongria

Én is feldobom a legjobbakat:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Húúú, de jók a képek! Boldi is bealudt itthon, aztán felébredt, kajált, elgázosított minket, és azon röhög hangosan továbbra is, h "pisi"...

Barbi, köszi a vendéglátást! Szuper volt. Csajok, olyan jó volt este (6-kor) arra hazajönni, h nem ültem itthon egész nap :lol: :lol: Értitek ugye? Feltöltődök egy ilyen nap után, meg jól ki is fáradok érdekes módon. Na még nézegetem a képeket, jóccakát!

Nekem jó a hétfő :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ma kaptam egy mailt 'Ergoéktól', itt a lényege:

Új állapot: Kiszállítás alatt

ezt most úgy értsem, hogy csak ma adták postára?!? :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: Eddig mi a 'rancot csináltak?!? :evil: :evil: Irtó dühös vagyok!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Talis csajok,
szuperek a képek, a készítők is nagyon ügyesek, az alanyokról meg nem is beszélve. Minden gyerkőc gyönyörű, a teljesség igénye nélkül: nagyon klassz Emma-Boldi kézfogója (amit el is háltak, ha jól láttam :lol: ), Ági-Boldi kacagósa, Szilvi propeller frizkója és hát természetesen Kami életvidám duója Áronnal :wink:

Hogy ment a tömegközlekedés?
Mi egy ilyen tali "menetrendje"? Dumcsi és csokievés, pelenkázással és etetéssel megszakítva? A gyerkőcök simán elalszanak, nem zavarják egymást? Hogy reagálnak a többi babára, örülnek egymásnak?

Fotósok,
Kinek nincs meg még a jelszó a képtárhoz?

Orsi
Kép Kép
sno

Pann,
Eddig "függőben" volt a státuszod? (a miénkre ezt írja)
Utaltatok, vagy majd kiszállításkor fizettek? (utaltunk)
Beszéltél velük telefonon, vagy ki mondta, hogy mikorra jön? (mi csak a honlapon kitöltöttüka szükségeseket, azt annyi)

Csak azért kérdezem, hogy mire számítsunk?! :evil: Jövőhét kedden megyünk nyaralni... :?

Orsi
Kép Kép
sno

Na, közben megnéztem a miénket, most már az is kiszállítás alatt, hurrá.

Orsi
Kép Kép
sno

Nem akarom túlcsócsálni a témát, de nagyon feldobta az esténket Timo és Kami kis levélváltása a hiányzó Áron-képről. Sirva röhögünk. Köszi, köszi és mégegyszer köszi :lol: :lol: :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

SNO: küldesz nekem is jelszót, pls!

Gyönyörűek a képek! Egytől egyig!

Barbi: Megírod priviben miylen géppel lövöldöztél és milyen beállítással, mert nagyon gyönyörűek lettek a képek! Nanica is szeretne ilyen széepen fotózni!

norcmorc: köszi az infókat a tejcsifokozásról!

Esti fáradság: Linusnak sem számít egyenlőre, ha sokat alszik nappal, ha keveset, azt nagyon is megérezzük!
Ma este szinte ugyanaz volt a menetrend, kivéve a karmolást - és megint csak a bugyola segített. (Eddig egyszer sem bugyoláltam mert már a pólyába sem fért bele) Most egy kifogót használtunk hozzá, az nem olyan vastam mint a takarója...

Jóéjt!

nanica

Sziasztok!

Barbi,
Köszönjük szépen a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat! :D
Nagyon jók a képek, holnap én is felrakok egy párat.

Megjártam a fogorvost, szuri, gyógyszeres tömés aztán ha még fáj akkor gyökérkezelés, ha nem fáj akkkor a jövő héten rendes tömést kap a jobb alsó hetes. :lol:

Na megyek fürcsizni és hunyni, hosszú volt ez a nap. (és teljesen kimerített az indításgátlós akció :evil: , igaz Kami? :lol: )
Vendég

Kedves Lorca!

"Kb annyira veszélyes egy mondjuk két hónapos babára, mintha a hetedik hónapra anyuka segg részegre leinná magát. Hiszen még az alkoholista anyáknak is születnek teljesen egészséges gyerekei."

Igazán kedves tőled, hogy az olyan anyukákat, akiknek más a nézete, mint neked, és bíznak az orvosukban, egy kalap alá veszed azokkal, akik felelőtlenül viselkednek és valóban veszélyeztetik a gyermekük épségét. Kicsit azért elgondolkodhatnál néha, mielőtt ilyen bántó hülyeségeket írsz.

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Jóreggelt! :)

Barbi, mégegyszer köszi! :)
Lillust annyira kiütötte a tali, hogy fél 9-től még mindig alszik. Most van fél 7. Fél 6-kor megetettem álmában, mert féltem, hogy "éhenhal" :D :D

Ági!
És most már azért nem fáj a fogad? Remélem nem kell gyökérkezelni!

Lorca!
Neked kell még dokihoz menned?

Szerintem a feszültségek elkerülése végett lehet, hogy kerülni kellene a hozzátápi mellett és ellene szóló érvek ilyen forma kinyilatkoztatását. Mindenkinek legyen véleménye, mert ezért van a fórum, de azért ne "hülyézzük" le a másikat. Úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Persze, írjunk róla, mert tényleg aktuális, csak ne így.
Nekem ez a véleményem.

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska!

Egyetértek Veled hozzátápi ügyben. Én asszem kicsit elhalasztom a dolgot. (bár az elején is hangsúlyoztam,hogy ha szoptatnám, 6 hónapos korig csak tejcsit kapna) Én egy könyvet vettem, az Annabel Karmel-féle Babaétrendet, ami szintén 17hetes korig nem ajánlja. (persze van benne sok butaság a babarizspehelyről, vagy miről, amit itthon nem is lehet kapni)
A lényeg, hogy sok zöldség és gyümi legyen az étrendjében. Szeretném egészséges táplálkozásra nevelni, hamár anyu inkább elél somlóin, meg aranygaluskán, mint párolt répán...
Szenvedek is a fogyókúrával rendesen!
Egy dilemmám van még, ha mindenképp édesíteni kell valamit, az édesítő legyen, vagy méz (esetleg cukor). Mert ha az elején hozzászoktatom, hogy mondjuk az édesítőszer íze a természetes, akkor talán nem hiányzik majd a cukor íze! :roll:
De ha ezzel megint balhét indítok el, vissza is vonom!!! Felnőtt emberek vagyunk, mindenkinek megvan a saját véleménye, és ezt tiszteletben kell tartani! Kérdezni, tanácsot kérni sztem lehet, aztán "nem megfogadni" is lehet! De ne bántsuk egymást!!! :-)
Vendég

Eü-s ill. tiszteletbeli eü-s :D anyukák,
Szabad-e, hogy a gyerek fülébe menjen a víz?
Azért kérdem, mert tegnap, tegnapelőtt fürdetésidőben itt volt 1-1 szülőm, és egymástól függetlenül az volt az első kérdésük, hogy nem baj, hogy a fülébe megy a víz?! Náluk erre még nagyon kellett vigyázni.

Fórumszakító kérdések,
szerintem mindenki tisztában van vele, hogy melyek ezek, fölösleges az előd fórumokat követnünk ezen az úton. Eddigi tapasztalataim alapján, itt senki nem akar megbántani senkit, eddig még nem tapasztaltam rosszindulatot ezen a fórumon.

Lora,
Na, próbáltátok az éjszakai szopit? Sebi 1 és fél 4 között 4-szer :shock: étkezett, mert mindig belealudt, felébredt amikor vissza akartam tenni az ágyába :( , és eszébe jutott, hogy még nem fejezte be.

Orsi
Kép Kép
sno

Nóri!
Se cukrot, se édesítőszert. Mézet meg 1 éves kor alatt nem ajánlott. Ha mindenképp édesíteni akarsz, patikában lehet szőlőcukrot kapni. Azzal tedd. Szerintem.

Orsi!
Lillusnak minden fürcsi alkalmával meg víz a fülébe. (apja bénán fogja.. :wink: ). Eddig nem lett tőle baja.

Timi
Kép Kép
timocska

Édesítés: teljesen felesleges, hiszen a gyümölcsöknek, zöldségeknek párolva gyakran alapból édes íze van!
Érdemes nekünk is újra felfedezni: a répa a krumli a sütőtök alapbol édeskés ha elkészíted és még só sem kell hozzá!

Ha mégis szeretnél édesíteni, akkor a Stahl javaslatára aszatgyümiket is lehet használni, vagy juharszirupot - de ha Luca tényleg a fruktózra érzékeny, akkor ez nem jön be.

Fülbe víz: ismerős! Nálunk anyósomaz akinek ez a vesszőparipája, és tényleg az ő idejükben tabu volt! A Sogornőm védőnő, és nagyon korán ő úgy fürdette a babáját, hogy csak az arca látszott ki a vízből és semmi baja nincs a lánynak!
Aztán lehet, hogy ez is olyan, hoggy 100 ból 98 nak semmi baja, 2 nek meg árt!! :( A fene se tudja.

nanica

Orsi!

Víz a fülbe??? Sztem nem gond... Max kitakarítod babafültisztítóval. Csak ne nyomkodd bele!!!! :-) Kép
Vendég

Hát, én is arra gondoltam, hogy ha mehet a babaúszás, akkor nem lehet gond.

Norc,
Luca hivatalos babaúszásra jár? Ha igen, milyen, szereti?

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!

Igen! A campona melletti műv. ház uszijába hordjuk. Egyszerűen imádja! Él-hal a vízért. Mondjuk kb 2 hetes korától (amikor kinőtte a kiskádat, mert anyu puccosat akart venni, csak abba nem fér el a gyerek) nagy kádban fürdeti Balogh apuka. a legifjabb a csoportban, és kb az egyetlen, aki soha nem sír. Melékelek két brutális fotót. Nem elítélni miatta!!!!! Luca igenis röhögve jön a felszínre!!!!!

www.hofeherfoka.hu

Kép Kép
Vendég

Képek: :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Május,
Hej laboda laboda,
Lábad ide amoda.
Hej laboda laboda,
Két karod egy kaloda. :lol:
Vendég

Jajj Barbi! Teljesen odáig vagyok Emma kékszemű, mosolygós képéért...
Lillus fofija meg szintén kis pufók. Olyan kis puszilgatni való!
De mindenkinek gyönyörű babája van! Nagyon!
Amikor Luca még a pocimban volt, mindig kékszemű,mosolygós kislányról álmodtam. Kevés hajjal, kb 3300g-os súllyal és 50egynéhány centivel... Asszem túlteljesítette az elárásaimat!!!! :-)
Vendég

nem fofi hanem pofi :oops:
Vendég

Május, nem csoda, h ezt nem bírtad megjegyezni! :wink: :lol: :lol: Hehe, én most se tudom...pedig emlékszem rá gyerekkoromból.
Ági, milyen mondókás könyved van?, mert pont ezekre a régi mondókákra lenne szükségem, amikre még szórványosan emlékszem, csak egy-egy sor kimarad és halandzsázok valamit... De a Cini-cini Muzsika még kicsit magas (khmmm, úgy értem Boldinak...)

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Tudom, nem tőlem kérdezted, de nekem Füzesi Zsuzsa mondókáskönyve van meg, abban is ilyen régiek vannak: pl. kis kacsa fürdik..., vagy csip-csip csóka, vagy gólya gólya gillice stb. Tök jó, szeretjük Lillussal! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ági,
Mackó, mackó ugorjál a címe. Mondókák, énekek kicsiknek. Ebben ilyen nagyon rövid, bugyuta mondókák vannak. :lol:

Jelentem nem fáj a fogam!!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Elnézést kérek, hogy ismeretlenül rátok török. Bár van, akit ismerek élőben, és pár embert innen a babanet-ről virtuálisan.

Sajnálattal látom, hogy a hozzátáplálás vihart kavar/vagy készül kavarni (sajnos ez szinte minden fórumon meg szokott történni). Egy kis segítséget szeretnék nyújtani, ami talán megkönnyíti a döntést. Pontosabban a tájékozódást, ha valaki nem csak az orvosa véleményére kíváncsi.

Először is a jelenleg hatályos ajánlás az egészséges csecsemők táplálásáról. Ezt a www.peditop.com oldalon lehet megtalálni, a Gyermekgyógyászati útmutatón belül a 2003-as mappában, Az egészséges csecsemő táplálása címmel. Aki internet explorert használ, annak nem biztos, hogy működni fog. Más böngészővel igen. Annyit szeretnék ehhez írni, hogy ez az ajánlás 2001 óta hatályos, és ugyanolyan kvázi protokoll, mint amiben például azt írják le, hogy milyen vizsgálatokat kell az újszülötön elvégezni, milyen bilirubin szintnél milyen terápiát kell alkalmazni, ... Azaz, elvileg nem az orvostól, védőnőtől kellene függnie, hogy mit ajánl. Ez a hatályos, ennek megfelelően kellene miden egészségügyben dolgozónak (orvosnak, és szakdolgozóknak egyaránt) ugyanazt mondania. Függetlenül, hogy 40, 20, vagy 5 éve végzett. Ezek a protokollok változnak, és ezeket követniük kellene az ezekkel dolgozóknak. Természetesen mi (anyukák), dönthetünk úgy, hogy másképp csináljuk, de nekik egységesen kellene megnyilatkozni.
Szakmai ajánlás A tizedik oldalon kezdődik a hozzátáplálásról szóló rész.

2003-ban volt egy konferencia "Korszerű csecsemő- és kisdedtáplálás" címmel ahol gyerekorvosok, gasztroenterológusok, védőnők és dietetikusok vettek részt. A konferencia anyagából készült egy kis füzet Csecsemő- és kisdedtáplálás elmélete és gyakorlata címmel, melyet az Országos Gyermekegészségügyi Intézet, és a Magyar Védőnők Egyesülete adott ki. Ebben van egy táblázat a hozzátáplálásról, hogy mikor mit lehet bevezetni, a hatályos ajánlásnak megfelelően. Remélem, sikerül felraknom. Ha nem, akkor az érdeklődöknek szívesen elküldöm e-mailben. (Jobban látható formában nem tudom felrakni.)
Kép Táblázat első része
Kép Táblázat második része

2005-ben a Szoptatás Világhetének pont a hozzátáplálás volt a témája. A WABA akkori felhívása magyarra lefordítva megtalálható a Hozzátáplálás a szoptatás mellett oldalon. (Elnézést a tápszerező anyukáktól, hogy a szoptatás világhetéről írok, de mivel a WHO és egyre több szakmai szervezet a tápszeres babáknál is csak 6 hónaposan ajánlja a hozzátáplálást, így számukra is érdekes lehet.)

Akit még nem riasztottam el a sok ovasnivalóval, annak ajánlom még Tulassay professzor úrnak (I. sz. Gyermekklinika) előadását a Mindentudás egyeteméről. (És itt ismét nem a tápszerező anyukákat szeretném stresszelni, mert a professzor úr rengeteget beszél az anyatej fontosságáról. De annyi fontos dolgot elmond arról, hogy a bélrendszerünk mennyire fontos része az immunrendszerünknek, és annak működéséről, hogy érdekes lehet.) Az előadás itt található.

Aki elolvasta, annak köszönöm. És mégegyszer elnézést, hogy a partvonalról belekotyogtam a társalgásba.

Jó babázást!

Zita
pzita

Norc,
eszméletlenek ezek az uszis képek! Látom Balogh apu kiveszi a részét a lányka nevelésében.

Barbi,
nagyon szépek az etetős fotóitok (a szines és a f-f is).

Timo,
szerintem Lillus sokat nőtt. A korábbi tali fotókon olyan pici volt a fiúk mellett :) .

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi
Kb. 10kor leraktuk Brigit, aztán valamiért f12kor felsírt és nem akart visszaaludni, így aztán szopiztunk egyet. Aztán meg csak f5kor ébredtünk. Nem tudom, h be fog-e válni, remélem. Mindenesetre ma folyt. köv.
Megkérdeztem a védőnőmet is erről, és most először nem fogadtam meg a tanácsát. Ő azt mondta, h ne zargassam éjjel, mert megzavarja a kialakult napirendjét. Inkább a tápi. Nem tudom, lehet igaza volt, mert ma még csak óbégatott Brigi és még kézben sincs el. :shock:
Viszont este elfogadta a tápszert. 30 ml evett belőle, ma reggel meg olyan zöld kakija volt, hogy borzasztól. Meg büdös is. Igaz ez valszeg azért, mert már rég kakilhatott és a melegben bebüdösödik.
lora7

Sziasztok! Gyors bekukk. Apa elvitte Benit piacolni nekem meg kis "nagy" takarítást kell csinálnom!!! :( ÚÚÚÚgy sajnálom magam!

Szupik lettek a képek!

Május! Nagyon szivesen a kövi talinál viszem az ollóm reszkessetek... :lol:

Sági! Nagyon örülök hogy így megúsztad!!! A bölcsességgel akkor nincs gond!
Én nagyon nagyon félek a fogorvostól!! Holnap 1.30-ra megyek! Ha utánna nem jelentkeznék akkor nem éltem túl... :shock:

Hozzátápi! Tényleg nagyon zavaró hogy minden orvos ill. védőnő más állásponton van... Szegény mi meg nem tudjuk mit kezdjünk a sok infóval! Szerintem mindenkinek el kell döntenie hogy kire hallgat..legfőképpen saját magára és aszerint cselekedni!!! Az én orvosom és védőnőm a hózzátápi mellet áll. A legjobb barátnőm dietetikus ő nagyon ellenezte hogy elkezdjem de amint látta hogy tanácsa ellenére elkezdtem teljesen mellém áll és remek ötleteket és tippeket ad! De szigorúan megigértette hogy lisztet és tejet csak 1 éves kor után! Erről többet már tényleg nem írok csak ha kiváncsi valaki hogy mit adok! :D

Na megyek mert vár a portörlés Fujj...

KépKép
csongria

Tök jók a talis képek! :) Szépek vagytok, pizzát ebédelnek a gyerkőcők? (Sági egyik képén)

Nóri az uszis képek tényleg jók. Mi is megyünk majd Brigivel. :)

Asszem az apa-fia/lánya fotópályázatom még pótlásra vár :)
Kép
lora7

sziasztok,
a képek alapján nagyon jó lehetett a babatali, kár, hogy nem voltunk ott! Úgy nekem lett volna jó napom, így, hogy itthon maradtunk, Rolinak volt jó. Nagyon sokat aludt (én viszont nem tudtam közben internetezni, mert nem volt kapcsolat :(
Most nézem, h ez a hozzátápi milyen indulatokat kavart…
Dinyuska,
Ne vedd magadra Róki véleményét, eccerűen csak elmondta, szerintem nem személyesen neked szánta. Lehet vele egyet nem érteni, mint ahogy én sem találkoztam még olyan véleménnyel ezügyben, ami 100%-ban fedte volna az én fejemben kialakult koncepciót. (Aztán majd Roli Bubus szépen romba dönti a koncepciómat :lol: :lol: )
Tudom, milyen lelkiismeretes vagy a munkában is, Laurával meg pláne, átbeszélted a hozzátáplálást a dokival és a védőnővel, szóval bízz magatokban!
Róki,
Miután már az nagyon változó, hogy az anyukák hogyan tudják táplálni a bébiket, ez még kombinálódik azzal, hogy a bébik mit akarnak, szóval a lehetséges JÓ megoldások száma sok lehet. Természetesen én is egyetértek azzal, hogy az anyatej 6 hónapig a LEG. Ha van.

Lányok,
tegnap a dokinő megfenyegetett bennünket egy esetleges gyógytornász bevonásával, ha Roli 1 hónap múlva meg kéztámaszkodik. Persze tegnap a dokilátogatást végigbőgte a Bubus, szóval még azt sem csinálta rendesen, amit itthon már láttam tőle, de mégis….Eddig abban a boldog hitben voltam,hogy majd a maga ütemében fejlődik szépen, de most utánanyomozok, hogy tényleg jogos-e egy ilyen elvárás… (by the way, én megpróbáltam múltkor ezt a kéztámaszt-majd’ beszakadt a derekam!!!!)

Hú, Zita,
Tök jó az a táblázat!!! A hugitól is valami hasonlót kaptam, de összevetném ezzel is, átküldenéd nekem? E-mail címem megy priviben…Nagyon köszi!!!!!

Na, megyek, mert felébredt Roli és elkíséri az anyukáját vásárolni…(mégiscsak kell vennem valamit a jelenlegi méretemben a hétvégi keresztelőre).

Ja, Timo! Szerintem szentet te is választhatsz vagy ha nem tudsz v. akarsz, akkor a pap kirendel valakit védőszentnek…. :wink:

SnOrsi,
Én is kérek szépen jelszót a gmail-hez!
Vendég

Hali!

Sno! Mi utánvéttel vesszük, pont azért, mert az utalásnál csak akkor postázzák, ha beérkezett a pénz. Ebben az esetben úgy tűnik, nem nagyon számított! :evil:
Végre sikerült őket elérni telefonon, és azt mondt a csaj, hogy két napon belül ide kell hogy érjen, tehát ma vagy holnap meg kell jönnie, mert vmi időgaranciás szállítással jön!!! :D :D :D

Hozzátápi: szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mikortól, mit ad a gyerekének, a többiek meg próbálják meg ezt tiszteletben tartani. Ha esetleg (:lol:) vki eltérő véleményt fogalmaz meg, azt figyelembe lehet venni, és ha muszáj minősítenünk, akkor azt próbáljuk meg a megfelelő stílusban megtenni. Eddig működött, nem kéne elrontani. UFF. Én beszéltem. :D

Babaúszás: szerintem is nagyon jók a képek, és ha Luca élvezi, akkor tök jó!!! Mi gyáva nyulak vagyunk, és egyelőre csak a saját kismedencében pancsiztatjuk Gergőt, de ezt inkább csak vízhez szoktatásnak nevezném, nem úszásnak. :roll: Úgy tűnik, ezen a téren Luca és Áron vezetik a mezőnyt! :wink:
Vendég

Hát én csak itt netezek, közben meg hallom, hogy Gergő zörög valamivel, odanézek, és látom, hogy MAGÁTÓL kézbevett egy rágókás csörgőt és azzal szórakoztatja MAGÁT! Annyira büszke vagyok, még soha nem csinált ilyet!!!! :D :D :D

Zita! én is szeretném a táblázatot, mert ebben a formában csak találgatom, hogy mi lehet odaírva! Ja, és nagyon szorgos voltam, elolvastam a Mindentudás Egyeteme ea-t is, köszi a linket! :) Címem megy priviben.
Vendég

Zita! Én is szeretném a táblázatot. Emilcímem alul megtalálható. Köszi
lora7

Bigsis!

A sógornőm kislánya jan. 7-én született. Tegnap fordult meg először... Nem volt gyógytornász. Semmi. (tény, hogy 4260g és 64!!! cm voltak a születési paraméterei a kislánynak)
Utálom ha paráztatnak!!!!! :-)
Vendég

Köszi Zita, megkaptam a táblázatot. :)
lora7

Segítséééééééééég! Brigi ma egész nap sír! Tök mindegy mit csinálok vele. Komolyan beszerzek itthonra már egy fűnyírót, vagy betonkeverőt. Bár sztem most még az sem nyugtatná meg. Még ölben is nyüszít! Tudtam én, h a tegnapi egész napos alvásnak meg lesz a böjtje! :(

Bigsis ne aggódj a kéztámasz miatt! Különben is még ha baj is volna, akkor is egy hónap az hosszú idő!
lora7

Lora,
Fogjuk az időre. Reggel óta tizenakárhány fokot csökkent a hőmérséklet. Ez nem normális, megviseli a babákat is.
Köszi a táblázatot!
Vendég

Nekem Gergő eszik/alszik üzemmódban van már néhány órája. Ha felébred, nyüszög, szopizik és visszaalszik. Va, hogy ki sem nyitja a szemét! :lol:
Vendég

Na, csak meg kellett ide írnom, abban a pillanatban felébredt! :x
Vendég

Lora!
Biztos tényleg az idő teszi. Engem is megvisel, fáj a fejem! :(

Pann!
Na, jól megbeszéltük tegnap, hogy ma tuti alvós nap lesz. Lillus egész nap aludt, csak szopizni kelt fel! :D :D :D Hurrá!!! Na, de azért, hogy ne legyen olyan jó, most volt egy fél óra bömbi, de csak elaludt! :)
Még én is szundítottam kemény fél órát! :D

Nóri!
Aranyos a gyerkőc a vízben! :) Ti vagytok ott vele? :) (persze, gondolom)

Timi
Kép Kép
timocska

Petit nagyon nem üti ke az időjárás, sőt semmi. Egész nap ébren volt, de semmi sírás, cici-játék-vigyorgás-piac-cici...Viszont jót tett neki a nem alvás, már másfél órája alszik!!!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: