A bilizésben nem volt visszaesés. Vettem neki egy rakat bugyit és abban jár játszira. Kénytelen ott pisilni, a bokorban, mert minimum 2 órát lent van, de akár 4et is, addig nem bírja. De szerencsére mindig szól. Egyszer volt baleset, szólt, anyós fel akarta vinni, mivel már a ház előtt voltak. Addig nem bírta. Most vízhatlan lepedőre vadászok, aztán mehet a délutáni alvás is. Voltam egy gyógyisegéd boltban, gondolván, hogy majd ott lesz. Mondta a néni, hogy szokott lenni, de valami brutál árat mondott a 90x100as lepedőre. Nekem meg két méter kell, van, hogy a feneke a falon van, nem elég csak középre.
Csúnya szavak:
Ezt eddig még megúsztuk. Gondolom max addig a hétig tart, amíg nem megy oviba. Az meg messze van. Még nem tudom, hogy reagálok, de szerintem sem jó hepajt csapni.
Én elég fegyelmezett vagyok, 7 év tanítás megtanított, hogy egy csúnya szó, és még fél év múlva is az orrom alá dörgölik. Anyós és Robi sem káromkodnak, akik szintén sokat vannak vele. Reménykedem, hogy mi leszünk a minta.
Én tudat:
1-2 éves kor között kialakul, néha korábban. Ha a tükörképét önmagaként azonosítja, már megvan. Ha pl a homlokán lévő foltot a tükörben látva le tudja törölni, az már biztos jel.
Minyu,
Szigorúan gyerek nélkül írok

Nagyon dühít, amikor megtalálja a nagy szürke gombot. Natinak bébikorában is érzéke volt hozzá.
Nem akarom mondani, hogy biliszakértő lettem, csak vélemény

Natiról levettem a pelust és érett rá, nem volt előzmény(azaz nem ő jelzett). Nem mindig szól, de ha érzi, rohan a bilihez, wc-re, önállóan. Nincs sok értelme, hogy hosszasan üljön rajta. Fontosabb, hogy el tudja indítani a vizeletét (ez a képesség, ugyanúgy, mint a járás, elég nagy szórást mutat), amikor akarja, nem csak amikor jön, akkor szaladjon. Akkor már esetleg késő. Ahogy fentebb is írtam, akkor nálunk is van baleset. Tehát ha
akarja, hogy jöjjön, préselgesse a hasát. Amíg ezt nem tudja, csak a gyakori biliretétel megoldás, az meg nem jó szerintem. Nekem ez olyan, mintha pelenka helyett egy bili lenne a fenekére kötve. Ha nem zavarja, hogy bepisil (Natit nagyon) és nem tud akaratlagosan pisilni, akkor szerintem hagyjad. Fiúknál többnyire ez később jön el.
Ja, és rájöttem, hogy a wc sokkal macerásabb még balesetek nélkül is, mint a pelenka. Most már a bilit nem is nagyon akarja Nati használni, néha a szűkítőt sem. Tegnap majdnem beleesett a wc-be.

Azóta meggyőzhetőbb.
Csucsu,
Drukkolok! Mindegy, mi, csak működjön
Patrisa,
Aranyos védőnő

Nekünk dokinénink mondta, hogy a második életév a balesetek ideje. Ehhez képest még kék folt se nagyon volt rajta, 2 olyan esésre emlékszem, amikor elharapta kicsit a száját és vérzett. Nem jött be.
Ritago,
Jó magas egy felnőtt lesz! Ha hihetünk a statisztikáknak, vagy 1.90.