A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Sziasztok!

Nagy gratula Sebinek, mert megint egy hónappal "öregebb" lett. És Linusnak, a szuperbébinek, aki olyan hamar kezdi a forgolódást...
Hogy hogy csináltam???
Hát fejtem. Minden cicizés után kb 100ml maradt benne... Aztán egyre több. Éjszaka is fejtem, amikor átaludta a szopit. Így megvolt a tejtermelés és nem hízott túlságosan. (azért vigyázat, mert ha túl sokat termeltek, az eleje ugye vizes lesz) én is váltogattam, hogy egyszer előtte, egyszer utána fejtem. A sok tej nagy hátránya a mindennapos ágyneműváltás, vagy az aludttej szagú lepedő. Hatalmas foltok lettek rajta minden reggel. És ha a séta több volt, mint egy órás, be kellett mennem egy mosdóba és (utálni fogtok) a wc-be vagy a mosdókagylóba felni némi tejet, mert elázott a pulóverem is. Meg a télikabátom is!!!!!!
Jó, mondjuk végig szedtem az urtica urenst. Napi 2-3szor 5 golyó!!!
Hát ennyi. Egyébént lehet, hogy soknak hangzik a 35-40l tej, de ha belegondolok, az csak 1 hónapra elég. Én meg szerettem volna ha legalább 6hónapos koráig anyatejes...
De már nem stresszelek ezen, mert elmegy az a tejem, ami még van!!! :-)
Vendég

Ja és nem használok cumit. (bár szeretnék...) a fogorvos szerint sokkal jobb a cumi, mint az újszopás. Könnyebb leszoktatni róla és a fogakat sem teszi tönkre!!! Pedig régen nagy cumiellenes voltam. A gyerekem meg 20mp után kiköpi...
Vendég

Na végre idejutottam!

Timi: Örülök, hogy jobban vagy.
Nagyon brutális, busz az irodában.

Kor: Én is amikor először elmentem UH-ra megkérdezte az aszisztensnő, hogy el akarom vetettni. Én meg néztem rá megvetően.

Orsi: Nekem is küld már el priviben a jelszót.

Kami: Annyira örülök, hogy nincsen semmi baja Áronnak.

Sági: Nagyon jó az almás kép.

Szülés: Én amikor fel tudtam állniés belenéztem a tükörbe olyan volt mintha szeplős lett volna az arcom, mellkasom. Egy-két hét volt és elmúlt.

Tápszer: Mi Milumil HA-t eszünk és ízlik neki.

Lorca: Valószínű igazad van. Ma is fél hatkor keltünk, napok óta átalussza az éjszakát cumi nélkül. De egyszerűen nincs szívem felkellten, illetve egy pár nap próbáltuk az álometetést és ki se nyitotta a száját, inkább összeszorította.

Nálunk most este nem akart elaludni. Nyolc óra előtt, mikor fürödtünk volna és mielőtt apa hazaért elaludt az ölemben, így fél kilenckor fürcsiztünk, utánan ettünk egy jó ízűt (ilyenkor leteszem hasra és pár perc múlva alszk is) én elmentem fürdeni és arra jöttem vissza, hogy vigyorog a francaágyon és izeg-mozog. Kérdeztem apát mi történ, azt mondta nem akartunk aludni, csak hisztiztünk az ágyban. Kb fél 11 körül ájult be persze megint a mellkasomon.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Képek:

Nevetős (ez csak ekkora):
Kép

Első fotó (van ennél korábbi is, de az véresebb):
Kép

Apa és lánya:
Kép

Rágcsálós:
Kép

Művészi:
Kép

Kedvencem:
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Norcmorc,
A gyümölcsnélküliségnek én sem látom a logikáját. Egy kicsit lemaradtam az egész sztoriról, próbálom összerakni. Mennyi ideig csinálta a tejkiköpdösést? Miért nem adod neki oda a lefejt tejet? Miért kellett ennyire korán kezdeni a hozzátápit? Az a 35-40 l iszonyatos sok. :shock: Nekem még az a 3 deci is a mosdóban végezte, amit anno elraktam. A hasmenése meg hogy kezdődött? Elolvastam az elmaradt pár oldalamat, de valahogy kipotyogtak a fejemből az információk.

Lora,
Az biztos, hogy az éjszakai szopi nélkül nem szokott menni a nappali, de nálunk azért nincs ilyen sok alvás. Elalszik 9 körül, 1-3 között kel. Én olyan 11, éjfél között alszom el, akkor kiveszem és megetetem. Volt, hogy nem etettem meg, akkor visszatér a szokásoshoz, nem igényli a 11 órásit. Nekem viszont kell a tejtermeléshez, meg nem is nagy meló. Szerintem próbáld rövidíteni a szopi nélkül töltött időt. 6 óra max, amit javasolnak, hogy kihagyhatsz. Persze vannak szerencsések, akik napjában 2x szoptatnak és akkor van vagy fél liter tej alkalmanként. Én nem olyan vagyok. Ha túltöltődik a mellem, az azonnal a tej csökkenéséhez vezet nálam. Egy cicidurr és másnap-harmadnap melózhatok, hogy visszajöjjön. Amikor sokat alszik éjjel, ez van. Voltak azért nekünk is átalvós éjszakáink. Hajdan...

Rita,
Részemről semmi kifogás az ellen, hogy valaki csak olvasgat. Natimmal én is a nyáriakhoz irogatok, pedig tavaszi.

ébredés...

Kép KépKép
lorca

Lora,
Nálunk az aktív éjszaka jelenleg azt jelenti, hogy este 8 körül vacsi, aztán éjfél, három és hat körül szopi. Ha nagyon fáradt vagyok nem ébredek fel a kajcsi végén, és ott maradunk a matracon a következőig, ilyenkor előfordul, hogy cuminak használ.

Engem nem vinne rá a lélek, hogy felébresztgessem, ha alszik, főleg úgy, hogy nem biztos, hogy beválik, a gyereket viszont lehet, hogy kiakasztja a macerálás.
Meddig szeretnél csak szoptatni? Mindjárt kezdődik a hozzátápi, én már biztos nem lépnék vissza az éjszakaátalvásból. A gyerek és a saját adotságaimat nézem, most úgy áll a dolog, hogy van tejem, Sebi cici-fanatikus, tehát szoptatok, ha viszont átaludná az éjszakát, csökkenne a tej, érdekelnék az új ízek, már reszelném is az almát… De ez szigorúan csak az én véleményem, a saját megérzéseidre hagyatkozz, szerintem most már nem lehet nagyot hibázni, szerencsére.

Nanica,
Az első hetet leszámítva, hasonló okokból mi sem használtunk cumit a három hónapos oltásig.

Norc,
Kösz a köszöntést!

Orsi
Kép Kép
sno

Ki fogom próbálni ezt az éjszakai etetést! :) A Szoptatásért Magyar Egyesület honlapján is pont ezt olvastam. Nem is gondoltam, h ez ekkora baj lehet. Dehát mindenki azt mondta, h örüljek h alszik. Én meg örültem. Hát most nem örülök. Majd kíváncsi leszek az eredményre. :D

Linda írtó édes a "szerelmes" kép! :D Meg persze a többi is. :)
lora7

Orsi:
Párom is azt mondja ne aggódjak, már lehet neki mást is adni. De én szeretnék még szoptatni, ill. Brigin is azt látom, h szeretne. Csak aludni is szeret! Olyan mint én! :) De ha a tápszert sem eszi meg, hogy adnék neki mást? Valamelyik este is nézett rám, h "anya, miért nem lehet cicizni ehelyett a sz.r helyett?" Aztán végül cicin elaludt, de enni nemigen evett már belőle. Inkább csak kimerült szegény. Különben szerintem nem lesz gond az éjszakai keléssel nála. Ha ciciről van szó, akkor ő mindig kapható mostanság. :D

Viszont ma mintha érezné, h fel akarom kelteni éjjel. Egész nap alszik. Szopi, alvás. Ez ment eddig ma. Most mit csináljak? Azért nem akarom az éjszakázást túlzásba vinni! :?
lora7

Kami!!!!!

Én ismerlek!!! Nem jártál a Brendonba Kismamajógára a Timihez????
Én végig jártam, csak a felét a délutáni, a felét a délelőtti csoprtba!!!
Sztem onnan ismerlek! Ha igen, akkor én csíptelek Téged. Legalább is, ha az vagy, akire gondolok! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ja és én is szeretnék jelszót, ha lehet! :)
lora7

Lora,
Ha így látod Brigin, és te is el vagy szánva, akkor HAJRÁ TEJGYÁRTÁSRA FEL!
Sebinél, eddig még sosem ment a nappali alvás az éjszakai rovására, csak és kizárólag az evés miatt kel (kivéve azt az egy éjszakát, amikor emésztési problémái voltak). Úgyhogy én mostanában fürdés és vacsi előtt is bátran altatom.

Orsi
Kép Kép
sno

Lorca!

A gyümi nélküliségnek (kis időre) az az oka, hogy annak az emésztésével voltak gondok. Ezért volt a hasmenés. Még a banán is csak rontott a helyzeten, pedig azt hasfogónak szokták adni. Így először a zöldségeket kell bevezetni nála...
Próbáltam cumisüvegből adni a tejet, de nem fogadta el. Azt is kiköpte. Sajnos mire kiürült a hormon a szervetemből megjött, és akkor azért nem kellett. Ez egy hónapig fennállt, most meg már "leszokott"a ciciről. Sajnos.. Pedig nincs annál jobb érzés a földön! Imádtam szoptatni.

Lora!

Nem akarok okoskodni De! Esetleg megpróbálhatnád, hogy éjszaka nem felébreszted (bár nálunk nem volt gond az álometetéssel) hanem fejed a tejet. Ha nappal kevesebb lenne, pótlásnak oda tudod adni. Így stimulálva van a tejtermelés és mégsem zökken ki az alvásrendszer!!!
És a lefejt tejet nem kell kiönteni!!!! Kb 6 hónapig eláll a fagyasztóban. Semmi baja. Az egyetlen, amiért érdemes odaadni a babának hamar, mert az életkor alapján ugye változik az összetétele.
Vendég

Kérhetek én is jelszót??? :oops: :P
Vendég

Kép Kép

Az apja így altatta egy régi nehéz estén, ő meg mosolygott álmában :)

A második képen Alfrédot eszi, a kacsát, de lehet, hogy ez egy heves csók...akkor viszont nem lehet Alfréd a kacsa. :shock:

Orsi
Kép Kép
sno

Csajok! Szuper volt a tali! Nagyon örülök, hogy nem riasztott el senkit a távolság :P Köszi, hogy jöttetek! 225 képet csináltam :shock: Megyek, válogatok párat :lol:
Vendég

Barbus,
Teheted is fel egyből a képtárba, már kész van nekik a mappa :wink: 500 kép fér bele, úgyhogy nem kell nagyon szőrös szívűnek lenni a válogatásnál. :)

Írtok nekünk élménybeszámolót, szegény itthonmaradottaknak? Légyszi, légyszi, légyszi!

Orsi
Kép Kép
sno

Szasztok.
Ajron nagyon kiborult. Bugyolalnom kellett :shock:
A mai kedvenc fotom (nekem 117-et sikerult osszehoznom, hogy hogyan, azt nem ertem, mert en ugy ereztem, alig fotoztam... hat ennyit rolam...

Szoval a kedvenc egyelore:
Kép
kami

Egy masik kedvenc:
Kép
kami

Na meg egy par:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Barbi!
Köszi a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat!
Majd én is dobok fel képeket! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Pár kép:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Csak Ajronrol nincs foto???? :( Bruhuuuuuuuuuu!
kami

Kami, hogyne lenne!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 17:05-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Hat ez valami gyonyoru :D Koszonom, hogy foltetted :D

Lanyok 8akik meg nem lattak) azert ENNYIRE nem vagyok gazos... :D :D
kami

Norcmorc,
Vannak babák, akik érzékenyek a gyümölcscukorra (fruktóz), sajnos ez egy fajta allergia. Pontosabban enzimdefektus, fruktózintolerancia. Erre lett vizsgálva? Mert ha tényleg az, akkor fokozott az allergiaveszély :( Azért nem kell megijedni, ennek a vezető tünete a hányás, remegés fruktóz fogyasztása után, nem a hasmenés.
Nem gondoltál arra, hogy leállsz a hozzátápival? Még annyi ideje van rá, nagyon fejletlen a bélrendszere, és ha még több dologra is érzékeny lesz, kész küzdelem lesz az élete. Amíg nem vizsgálta meg allergológus esetleg gasztroenterológus, ne adj neki olyasmit, amiben lehet, mert nagyon sokat ronthatsz a dolgon. Ha tényleg allergiás, akkor a hozzátápi eredményeként jön a szép kis "allergiás menetelés".
Az életkor alapján változik az anyatej. De a tápszer nem és ez senkit nem zavar, talán ha háromféle van belőle. Ezért szerintem a tejjel sincs gond.

16 hét előtt a bélrendszer fejletlen. A belekben lévő táplálék átjut a bélfalon, majd a véráramba jutva kiváltja a szervezet védekezőreakcióját. Az erre hajlamosaknál kialakul az allergia. Ha egyik vagy másik szülőnek bármilyen allergiája vagy intoleranciája van, a kialakulás valószínűsége fokozódik. A gyerkőc feljlődésével a bélfal erősödik és nem jut át. Ezért a WHO 6 hónapos korig a kizárólagos anyatejes vagy tápszeres táplálást ajánlja. Kb annyira veszélyes egy mondjuk két hónapos babára, mintha a hetedik hónapra anyuka segg részegre leinná magát. Hiszen még az alkoholista anyáknak is születnek teljesen egészséges gyerekei.

Kép KépKép
lorca

(Bocs, meg azota is rohogok, Timo, ezen a kepen :D)
kami

Kami!
Remélem nem baj, hogy föltettem? :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Megismétlem,mert sztem nem olvastad...

Kami!!!!!

Én ismerlek!!! Nem jártál a Brendonba Kismamajógára a Timihez????
Én végig jártam, csak a felét a délutáni, a felét a délelőtti csoprtba!!!
Sztem onnan ismerlek! Ha igen, akkor én csíptelek Téged. Legalább is, ha az vagy, akire gondolok! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nagyon irigy vagyok minden babatalisra! Remélem, hamarosan lesz megint, hogy én is csatlakozni tudjak! :) A fogorvost megjártam, belekerült össz vagy 40e-be. Ebbe azért beleszámoltam azt a két pár cipőt is, amit vígasztalásul vettem magamnak. :wink: Szabi a 3 órát vidáman ki szokta bírni nélkülem, most meg 1,5 óra után vígasztalhatatlanul üvöltött. Robit eléggé kiütötte, ilyent még nem hallott tőle. 5 perc után rám csörgött, addig bírta. Az nem jutott eszébe, hogy adjon neki egy kis vizet. Az is igaz, hogy mondtam, 5 percen belül otthon vagyok. Addig anyukájával felváltva cipelték körbe a lakásban. :wink:

Kami,
Az a karonfogós kép tökéletes! :D

Kép KépKép
lorca

lorca!

Bocs, nem tudtam, hogy egészségügyben dolgozol :oops: :lol:
A lényeg: kösz, hogy megosztod velem. Sok gyerekorvos meg védőnő véleményét hallgattam már. Persze mind mást mond :twisted: :twisted: :evil:
Nehéz így, hogy a környezetemből azt hallom, hogy "én már 3 hónaposan túrót ettem, meg almát...stb"
a legjobb a szomszéd néni, aki bölcsiben dolgozott és 6 gyereke van: "én két hónapos koruktól lekapart szalonnát adtam nekik, mert az jó tápláló"!!!! Remek. Igazdjon ki ezeken az ember!!!!
Vendég

Na akkor jönnek a képek ABC sorrendben :D
Vendég

ÁRON:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

BENI:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Timo! Azert altalaban az emberek nem szoktak orulni ilyen fantasztikusan jol sikerult kep publikalasanak :D Legkozelebb vagd ki Ajront es csak ot tedd fol :D De mondjuk en akkorat rohogtem amikor meglattam, hogy nincs miert aggodnod :D

Norcmorc! Itt filoztam, hogy honnan ismerlek!!!!! Meg a baratnomnek (kukkolos Nori) is irtam, hogy valahonnan nagyon ismeros vagy. De jo, hogy eszedbe jutott, honnan! :D (Azert valamire megiscsak jo volt ez a szuperkep, Timo :D) Ha pedig csiptel, akkor tutibiztos en vagyok, mert - a remseges kuslom ellenere - nagyon jofej es ari csaj vagyok :D
kami

Hat lanyok, szerintem nagyon ki vagyok merulve, mert most, hogy meglattam Barbi Aronos fotoit, megintcsak akkorat rohogtem, hogy szinte mar a terdemet csapkodtam (volna, ha nincs folotte a keyboard). Az a felre dugott nyelv, beszaras :D De persze pelusevos Beni se gyenge :D
kami

BOLDI:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Kami!

Örülök, hogy mégsem vagyok olyan h-lye... Nem azért, hogy smúzoljak, de ténylek jófej vagy!!!! :-)
Vendég

Lora,
Az éjszakai evéshez nem keltem fel Szabit. Szólok neki, megsimizem a hátát és felveszem. Ilyenkor még javában alszik, szuszog, csukva van a szeme. Amikor a cici az arcához ér, automatice nyitja a száját és kezdi a melót. Amikor befejezte, pár perc múlva, egyszerűen lecuppan, anélkül, hogy kinyitná a szemét, visszarakom. Volt már olyan is, hogy nem ébredt fel még annyira sem, hogy kinyissa a száját. Ilyenkor konstatáltam, hogy rosszkor próbálkoztam, visszaraktam és kész. Nem megijeszteni akarlak, de egyszer olyan is volt, hogy felháborodott és egy picit sírt, enni meg nem akart. A nappali alvás mennyisége viszont egyik gyerkőcnél sincs hatással az éjszakaira. Sőt, ha hosszan alszik nappal, inkább az a jellemző, hogy éjszaka is többet alszik.

Tejázás:
Nemrég dicsekedtem, hogy ilyen nincs nálam. Ma lementem Szabival a játszira, kendőben. Olyan szépen átáztam, hogy a kendőt nem mertem levenni, pedig még a henteshez is bementem. Hogy ez ne legyen elég, a játszin Szabi kijelentette, hogy szopiidő van. Utána meg egy adagot a kendőbe dobott. Ennyit arról a megjegyzésemről is, hogy Szasza nem szokott bukni. :twisted:

Nanica,
Gratulálok a forduláshoz! Ügyi :D

Kami,
Ha jól emlékszem, azt írtad, hogy 5 hónapig megy a torna. Hamarosan megvan öt hónapos Áron, azért még folytatjátok?

Norcmorc,
Nem vagyok egészségügyis :oops: :lol: Csak nekem is pont az volt a gondom, ami neked, hogy ahány ember, annyi vélemény. Amit pl írtam, annak a nagy része a Gyakorlati dietetika könyvből volt. Megkérdezek mindenkit, elolvasom az adott szakirodalmat. Olvasásban jó vagyok :) A járványtan a kedvencem :wink: Anyukám szerint csak simán hülye vagyok :) Persze ezt csak kedvesen mondja. De mégiscsak hasznosabb hobbi jelen felállásban, mintha mondjuk repülőgépmodelleket ragasztgatnék.

Kép KépKép
lorca

EMMA:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Nyemnyem, Lorca, azt irtam, 5 honapos koraig heti 3x. Utana visszaallunk heti 2-re. Addig kell a torna, mig nem szimmetrikus a kolok es a mozgasa. Ha ido elott abbahagyjuk, akkor jo esely van ra, hogy Ajron teste visszaall a kiindulasi allapotra. Amit a vilagert se szeretnek ugyebar... Volt olyan szulo, aki amikor "kiegyenesedett" (latszolag) a gyerek, abba is hagyta a tornat - aztan honapokkal kesobb ismet jelentkezett, hogy a gyerkoc visszaesett...
kami

GERGŐ:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Lorca! Nalunk a nappali alvas mennyisege nagyon is hatassal van az ejszakaira! Minel tobbet alszik Ajron napkozben, ejszaka annal kevesebbet es annal eberebben. Sajnos. Most pl tali ota szinte csak alszik, ugyhogy maris aggodom az ejszakai alvas miatt... jatszom a gondolattal, hogy folebresztem mindjart...
kami

KELE:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

LILLUS:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Lorca!

Leírtam, hogy a gyerek nem sír. SOHA! Erre két napja alig lehet letenni a fogzás miatt. (most is egykézzel gépelek, mert itt tanyázik az ölemben) sírni nem sír, de folyton óbégat...
Nincs vmi a szakirodalomban erre????? :lol: :lol: Én próbálom a homeopátiás cuccokat erőltetni a gyógyszerrel szemben. A dentinox már nem ér semmit. Tegnap már kénytelen voltam panadolt adni hajnali egykor, hogy aludjon vmit. Ennyit az elveimről. De jó tudni, hogy van egy élő szakszótár a gyerekbetegségekről köztünk! :-)
Vendég

PETYA:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

SZILVI:

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

és a közös képek (köztük Emma és Boldi kézfogója :lol: ):

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

barbi
n n szépen köszi a vendéglátást, remekül szórakoztunk! nem is láttam, h ennyit fotóztál, n jó házigazda vagy :) bocs, h én gyakorlatilag mindent felfaltam :oops:

hulla vagyok, szerencsére kele is kidőlni látszik, asszem én is lepihenek.

talitársak
nektek meg köszi a társaságot, tökjó veletek talizni! :wink:

ria
innen is puszi a körömvágásért!

sági
örülök, h mégis el tudtatok jönni. mi volt a fogorvosnál? ja és leírnád nekem azt a mondókát, amit akkor mondtál amikor peti lábát "hajtogattad"? nem volt bonyolult, azt hittem, megjegyzem, de úgy tűnik, nem sikerült...

majus3

Bocs a helyfoglalásért, de a gmail folyamatosan lefagyott, azért tettem fel ide a képeket. Gondoltam mindenki kíváncsi :P Majd ha lesz erőm meg időm, akkor kísérletezek azzal is :? Most nem volt türelmem...

Megyek, fürcsi aztán elteszem magunkat holnapra! Még egyszer kösz, hogy jöttetek :P
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: