A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Ági!
Én még ennyire messzire nem merek belegondolni! :? Látva a mai tizenéveseket, ez még elég lájtos, amit írsz! :lol:
Vajon Lillus befér még a szekrénybe csatlakozva az ordítóbrigádhoz? :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Ria!
Biztos a mérleg sz.r. Bali tegnap este rátette pucéran Lillus a mérlegre és 6290 gr-ot mért. Ma reggel a biztonság kedvéért én is megmértem (fő a bizalom) és 6400 gr volt! Na, melyik a jó? :shock:
Amőgy nem is lehet biztonsággal egy ficergő gyerkőcöt megmérni!

Timi
Kép Kép
timocska

Ht remélem igazad van Timi bár én reggel is rátettem Benit és akkor is annyi volt! Most vissza néztem és Juni 16.-án írtam hogy 6040 gr. Szerintem ez nem hangzik túl jól!!!

KépKép
csongria

Mérleg: ha nekünk nem tetszik az eredmény, rátesszük újra, és mérünk egy szimpatikusabb súlyt! :lol: :lol:
Vendég

Lehet egy indiszkrét kérdésem? Miért kellett Áron babának ilyen komoly vizsgálatra mennie??? :oops:
Vendég

Persze a teljes történetet Kami tudja elmondani, de röviden: mert az egyik oldalán merevebbek voltak az izmok, féloldalasan tartotta a fejét, ügyesebben használta az egyik karját stb. Az eredeti magyarázat szerint a méhben volt kényszertartásban, de aztán a különböző vizsgálatok közben még az is felmerült, h netán valami fejlődési rendellenesség, és a doki nagyon biztosra akart menni, h az esetleges agyi elváltozásokat kizárja. És ez most megtörtént, tehát bármi is volt az oka, jól korrigálható, és ezért jár hozzá gyógytornász is, és egyre kevésbé látszik. Sztem ha valaki most találkozik vele semmit nem is vesz észre :D Nagyjából, remélem Kami, jól foglaltam össze :)

Kép
Kép
agiboldi

Köszi a választ...
Annyira rossz, ha a kisbabának vmi baja van.
Én "csak" egy két hétig tartó hasmenésen vagyok túl, de le is cseréltem a gyerekorvost miatta. Volt, hogy könnyes szemmel hívtam fel a kórházakat, mert a dokink szabira ment helyettes nélkül, és kikapcsolta a telefonját. Én, aki ha levágom a karom, max ráteszek egy sebtapaszt...
De az új doki egy nap alatt megszüntette a dolgot.
Utáltam, hogy mindenhonnan jött a sok okos tanács, mit adjak, és mit ne a babusnak. Főleg, hogy mindenki az ellenkezőjét mondta!
Tudom, hogy ezt nem lehet összehasonlítani azzal a bizonytalansággal, amit Kami érzett/érez!
A mai egészségügyi helyzetben jobb, ha az ember nem lesz beteg!!!
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk a Petivel. Csajok, az Áron egy igazi kis hős. Semmi sírás, se a szúráskor, se az altatáskor, se ébredéskor. A lényeg, hogy minden ok. Részletekkel majd Kami jelentkezik.
Vendég

Sziasztok!

Kami: örülök a jóhírnek! Kiváncsi vagyok, hogy bírta Áron és te! pihenjetek egy nagyot!

Altatás: a szomszédunkban van egy kolesz és 9 és 10 között nyírták a füvet... :D olyan jót aludtunk rajta mindketten! Ahogy végeztek fel is ébredt a Linus!!! :(

Egy nehéz éjszaka után rájöttem, hogy az alvás nagyon fontos napközben! Tegnap voltak nálunk rokonok - 6-an jöttek egyszererre! Büszke voltam magamra, mert még anyukámra is rácsuktam az ajtót, amikor a félálomba levő babóhoz be akart jönni! Szépen ki is aludta magát és a nyüzsi ellenére este sem volt gond.

Én ált. 10 11 körül alszom el és egy éjjeli felkelés után 6 körül kelünk! Jól bírom, pedig korábban 9 óra volt az alvásigényem!

Terhességi kor: UM alapján 41+6 :roll: szerintem a két hét bentlakás rásegített, hogy ilyen szép nagy babóm lett...
szerintem mostmár kiegyenlítődnek a súlykülönmbségek!

folyt. köv

nanica

nagyon utálom, mikor ismeretlenül is ítélkeznek az ember felett!

Engem is 17-nek néztek, ("18 év alatt nem kell vizitdíjat fizetni! - mondták mikor a 6 hetes kontrollra mentem!) mindjuk nem bánom, hátrány még nem ért! De amit írtatok, az igen felháborít!

nanica

Kami,
SZUPER. Pihenjetek aztán gyere mesélni! Még a Sági kulcsszavas beszámolójától is kirázott a hideg :cry: .

Bella, Ria,
Silhavy elég lazán vette a dolgokat, és nem bírta a nyavalygást, ez problémamentes terhességnél jó, mert a parakismami nem pörög be feleslegesen. De nem tudom milyen lett volna, ha gondjaim vannak? :? Olyannak semmiképp nem javaslom, aki mindenre szeret rákérdezni a bizti kedvéért.
Én igazából a szülésnél barátkoztam meg vele, nagyon szép munkát végzett utána. Szerencsére nem fogta meg a mellemet véletlenül, de puszit adott :lol: . Rita szerintem egy jelenség.
Ria, kinél szül egy szülésznő a SOTE I-en?

Nóri,
Nagyon jók a fotók. Az aktuális kedvenc olyan, mint egy profi fotó.

Róki,
Tényleg rengeteget változott Szilvi. Egy bizonyos korig sok gyerek unisex :D .

Az előbb Sebi úgy aludt el, hogy megcirógattam a pofiját. Ilyenkor van „anya” érzésem, mert hát melyik gyerek aludna el arra, hogy megsimogatom az arcát? CSAK A SAJÁTOM, akinek én vagyok az anyucija, és megnyugtatja a jelenlétem. Ez tök boldoggá tesz :) :) :) .

Nekem 10-kor le kell feküdnöm, hogy bírjam az éjféli, 3 és 6 órás kelést mostanában, és én még az éjszaka átalvásáról szőttem terveket, amikor csak 4 körül kelt…

Melyik babó van 7 kiló fölött?

Orsi
Kép Kép
sno

:D:D:D Nem is írtam, hogy a lányom péntek óta már nem csak buborékokat fúj, hanem magánhangzókat ismételget.. a-a u-u ö-ö de azt úgy, mintha mondani is akarna valamit!
Az egyik ilyen aa uu sorozatba belekerült egy mássalhangzó is és "kimondta" hogy ANYU! (a párom is ott volt, és tisztán lehetett hallani !) Még most is mosolygok ha eszembe jut! A Linus meg csak nézett, minek vigyorgunk annyira :D

Orsi: tényleg ilyen pillanatokat kell mélyen átélnünk, hogy a nehéz napokat túléljük!

nanica

Róki szerintem gyönyörű lánykáid vannak. És Szilvi sem fiús! Olyan igazi kis szépség mindkettő! :)

Áronkának nagyon örülünk! Egy kis hős! :D

Nóri a képek nagyon jók! Édi a kis Lucababa! :) Az aktuális kedvenc az tényleg nagyon jó! :lol:
lora7

Rövid az eszem :roll: !

Kérdezni akartam, hogy mikortól lehet ültetett pozícióban vinni a babát a hordozókendőben/kenguruban!
Sajnos a kendőhöz adtak ugyan megkötési útmutatót, de ez nincs benne!
Gondolom a ti babóitok sem ülnek még és már vittétek függőleges helyzetben, mikro kezdtétek?

A hétvégén kipróbáltam az ültetett pozíciót, mert fekve nem akart benne megmaradni - mostanában csak szopihoz szeret kézben feküdni - de féltem, hogy elfárad benne és áttettem végül a babakocsiba.

nanica

Nanica ügyi a lánykád! :) Tényleg úgy tudják mondani a "fontos" dolgokat! :) Viktor is egyszer az "anyu" szót hallotta ki a gügyögésből! :) De én akkor nem voltam ott ...

Május: te hol laksz, hogy a Lenhossék parkban sétáltok? Csak mert én a Márton u-ba laktam sokáig, ill. anyuék még mindig. Ja és a Lenhossékba jártam általános suliba.
Különben nekünk is volt egy ilyen sztorink, de a kislány aztán pironkodott is, mert rájött, h a Brigitta név az lánynév. :lol:

Lefekvés: nem tudom, ti hogy tudtok olyan későig fent maradni! Én kb. 10-f11-kor megyek aludni, és úgy mint akit fejbe vertek. Pedig Brigi alszik rendesen. 5-nél előbb nem kel fel szinte soha, és utána is 9-10-ig alszik. Igaz én régen is tudtam simán 10 órát aludni! :oops: :lol:

Orsi, Kami meg aki ért hozzá: én a Nero képnézegetővel szoktam kicsinyíteni és ott mindig 600x450 lesz. Nem baj, h nem 600x449?
lora7

Hahó!

Lorca! Sajnálom, hogy még mindig bajlódsz a fogaddal :cry: Ugye nem a velem való személyes találkozás riasztott el? :lol:

Ria! Van mérleg, de Te tartsd észben, hogy mérjük meg Benit, mert én tuti elfelejtem :oops: Nem tudom, hogy hol laksz, de Kami is a Gyöngyösi utcai megállónáll száll majd fel ;)

Alvásigény: én van, hogy f10kor kidőlök :oops: Pedig Emma átalussza az éjszakát és ált. reggel 7 körül kel... Mondjuk nálam tuti az allergia gyógyi is bejátszik, bár eddig is nagy volt az alvásigényem.

Kami! Gyere majd ha szusszantatok egyetek!
Vendég

Nanica!

Nekem a Luca kb 6 hetes kora óta nem szeret karban fekve lenni. Leginkább ülni szeret, így a gerince védelmében (meg a saját karjaim védelmében, mert lassan eléri a 7kilót :-)) vettem egy pihenőszéket. A kenguruban is kb azóta van kifele fordítva, mert imád nézelődni. A lényeg, hogy ne lógjon a kis feje. Már jópár hete rendesen tartja is a buksiját. De ha a kenguru nem elég magas falú, szerintem óvatosan a kifele fordítással. A barátnőm kislánya simán kiesett belőle. Szerencsére épp ültek és csak az ölébe esett a babó. Bár ő most 4kg 4,5 hónaposan. A mi lányainkat ez a veszély nem fenyegeti... :lol:
Vendég

Nanica!
Lilla kábé 1 hónapos kora óta függőlegesen van a kendőben. A b.kocsit is sokszor megdöntöm (nem teljesen függőlegesbe) ha sétálunk, akkor legalább nem bömbizik! :shock:

Orsi!
Tök jó, hogy arra elaludt, legalább nem kell hurcibálni a fenekét. Most egy fél óra torkomszakadtábólüvöltök sírás után csak így aludt el! :shock: :shock: Lesz jó kis bicepszem! :)

Pann!
Te bírod még? Vagy Gergő már megtanult egyedül elaludni? Úgy néz ki, mi visszafelé fejlődünk.. :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Sno! én a Csatlós Éva drnőnél szültem és Rózsika szülésznőnél. Nekem a Rózsika olyan mintha az anyukám lenne. Akkor kapta ezt a szerepet amikor 19 éves koromban meghalt anyukám. :( Ő próbálta pótólni mindennel. Babókámmal is sokat foglalkozik már amennyire az ideje engedi egy szülésznőnek! :)
Ja igen Silhavy nagyon gyönyörüen varr és nagyon gyors is! Gondolom nem volt gondod a gátmetszéssel utánna?!

KépKép
csongria

Sno! én a Csatlós Éva drnőnél szültem és Rózsika szülésznőnél. Nekem a Rózsika olyan mintha az anyukám lenne. Akkor kapta ezt a szerepet amikor 19 éves koromban meghalt anyukám. :( Ő próbálta pótólni mindennel. Babókámmal is sokat foglalkozik már amennyire az ideje engedi egy szülésznőnek! :)
Ja igen Silhavy nagyon gyönyörüen varr és nagyon gyors is! Gondolom nem volt gondod a gátmetszéssel utánna?!

KépKép
csongria

Május! Emma ugyanez: ha keveset alszik, hajlamos balhézni :lol: Szekrényt nem ürítettem ki, mert jól szigetelnek az ajtók: majd max elkülönítőt rendezünk :lol:

Lora! Azt az 1 pixel különbséget ugye csak viccből kérdezted? :lol:
Vendég

bocsi hogy kétszer küldtem el. :oops:

Jajj nem vagyok jól hányingerem van! Nagyon!

Alvásigény: Nekem 19-20 óra :lol: Jó azért nem panaszkodom 9 megvan egy kis megszakítással!

KépKép
csongria

Nanica! Emma is egész pici kora óta függőlegesen volt a hordozóban! Mondjuk az elején a lábát maga alá húzva tettem be, és úgy volt rajtam mint egy kis gombóc :) De kenguruzni is már jó ideje kenguruzunk :)

Orsi! Ezek a pillanatok ollllyan jóóóóóók!!! :P
Vendég

Ria! SZegény :cry: Beni legalább jól viselkedik és tudsz pihizni? Alvásigény terén Te nyertél :lol:
Vendég

:D
megint én!
nézegettem a fotókat és az utolsó pocis után lehetne egy életem első fotója... :?:
Már annyit változtak azóta :) jó lenne összehasonlítva látni
Nem tudom melyik volt az első, de az ásítósba is benevezem ;)
Kép
Kép

nanica

Timo,
Emlékszel amikor ezt mondtam, hogy Peti visszafelé fejlődik?!Teljesen ki voltam akadva. Már megszoktam, hogy újra kelni kell hozzá éjszaka, de viszont leszokott a nagy ölben hurcibálásról.

Barbi,
Nem tudok menni holnap sajna. Ma ebéd után már úgy megfájdult a fogam, hogy most már a fülem is fáj. Szóval a holnapi du-i program a fogorvos. :cry:
Vendég

Ja, Orsi! Jöhet nekem is a jelszó! Légyszi mindenki feltenni a közös postafiókban a kontaktokhoz a saját emil címét! :D
Vendég

Sági! Sajnálom! :( Szegény! :cry: Jaj ez a fog téma nekem is mumus... Olyan vagyok mint Lorca: amíg ki nem ugrom az ablakon annyira sz.r addig tuti nem megyek :oops: Mielőbbi jobbulást neked is!

Júújjj! Jó ötlet ez az első fotó! Nekem ebből is csak 500x akármekkora van - fogalmam sincs, hog Gábor hova varázsolta az erdetit :roll: Ágiboldi! Együttérzek az átláthatatlan CD és DVD hegyeket illetően :? Ma délelőtt próbáltam ráncba kapni ezeket is - több-kevesebb sikerrel :lol:

És akkor az első fotó ha nem gond a méret:

Kép
Vendég

Milyen sokat irtatok, míg a képeket bűvöltem...

köszi az infókat a hordozásról, így én is bátrabban belerakom!

Norcmorc: kengurunk nincs és a kendőben is csak befelé fordítva tettem bele, viszont a kieséstől néha én is tartok, így a felszabaduló két kezemmel még tartom is néha :) :twisted:

Csongria, Sági nektek jobbhulást!
Jaj.. vísítva ébredt!! úgy utálom ezt!!!!
Rohanok

nanica

Feltettem az új táblát a képtárunkba. Nézzétek meg légyszi és várom a kommenteket! :)

Sági!
Ez a fog! :( Úgy sajnálom, hogy nem jössz, jó lett volna kicsit dumcsizni! De majd akkor külön. :D És a gyógypuszikat most Lillus küldi! :)

És alvós fotó? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Első fotó:
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Király az új dizájn :D Szerintem a tábla lehetne nagyobb méretben, hogy el is tudjuk olvasni azt is, amit nem tudunk fejből is ;)

Alvós: :lol: Ahogy apukám mondaná: a legszebb pillanatok :lol:
Vendég

Ria!
Tudom milyen sz.r lehet most, én egész hétvégén döglődtem... :( Remélem ennél rosszabb nem lesz!
Már várom, hogy lássam Benit! :D
Na, és az összes kislurkót! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Na, megint ömlik belőlem a szó :? Megyek, kicsit félreteszem magam :lol:
Vendég

Barbi!
Ez már eredetileg is nagyobb méretben van, de vmiért így hozza ki. Van a jobb felső sarokban egy nagyító, arra kattintva lehet olvasgatni. De majd Orsi megmondja, hogyan lehetne jobb! :)
Addig is marad a kukker! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy meint belebeszélek a fórumotokba, csak olvastam, hogy Róki testvérkocsit szeretne venni. Nem tudom, hogy áll a projekt, de ezen az oldalon találtam egy szerintem nagyon klasszat.
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=214452

Minden jót!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Tudjátok mire gondoltam? Hogy fel kéne kérni azokat, akik csak olvasnak minket, hogy dobjanak egy üres emilt a közös címre! Annyira kíváncsi lennék, hogy hányan olvasnak minket ;) :shock:
Vendég

Barbi!
Nincs vmi statisztika erre? Hogy hányan látogatják az oldalt? Ilyet biztos lehet csinálni. Mondom én a nagyokos! De vannak itt még okosabbak is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Biztos van, meg a melóm kapcsán még akár meg is tudnám szerezni ;) Bár nem hiszem, hogy topikra lebontva lenne adat :roll: Na meg ha vkinek minden csatlakozásnál új IP címet (így kell írni?) kap a gépe, akkor meg csalóka is :roll:
Vendég

Első fotó, jó ötlet. Véres lehet? :lol:
Vendég

Na mindegy, csak baromi kíváncsi lettem itt a regisztrációs roham kapcsán :lol:
Vendég

Sziasztok,

Rengeteget irtatok, minddjart elkezdek visszaolvasni. Most csak annyit akarok mondani, hogy megvolt az MRI es minden szep es jo. Negativ a lelet, nincs a kobakjaban semmi zur Aronnak ugyhogy remelem, hogy tobb furcsa vizsgalat mar nem lesz neki. Most alszik (eddig en is aludtam - olyan almos vagyok, mintha engem is szurtak volna...) Halistennek ugyanolyan gyagya, mint eddig volt, visong es hasravagja magat, csak tobbet alszik, mint maskor.

Ezer koszonet Saginak, amiert bejott csak emiatt es ontotte belem a lelket. Amikor lattam Ajront kiteritve, kicsit elbogtem magam, de o olyan vidam volt hogy gyorsan abbahagytam. Puszi neked Sagi innen is :D Na meg petikenek, aki, kepzeljetek, kezd PUFI lenni!!! Van neki sorhasa meg hurkai! :D

OK, most megyek es visszaolvasok...
kami

Timo: Mennyi haja volt itt Lillusnak! Édes :)

JÉ... Linus a legkisebb?? szerintem jó így a tábla!

Én néha nem szeretném tudni, hányan olvasnak a lánykámról :roll: :evil: :shock: Elég ha abban a tudatban élek, hogy csak "ti" :D

nanica

Jól van, tudtam hogy hülyeséget kérdezek! :oops:

Első kép:
Kép

Vagy találtam még előbbit! :lol:
Kép
lora7

Nanica! Gergőt én a kezdetek óta viszem a kendőben függőlegesen, mert a fektetést nem bírta. Dokinővel konzultáltam előtte, azt mondta, hogy a kengurut 3 hónapos kortól javasolja, a kendőben lehet előbb is. Ha beleolvasol az Életmód/Hordozókendő topikba akkor sok hasznos infóhoz juthatsz! (Szerintem érdemes az elejétől kezeni.) Én nagyon szerettem a kendőt, és Gergő is jól elvolt benne, amíg el nem értük a 6 kg-ot. Most már vág a vékony kendő, úh azért váltunk. Ezt most láttam:

Hát éppen hipp-hopp a kendős háti hordozás: :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=8MOQxeu0YYE

Timo! Gergő és az egyedül elalvás!?! Feladtuk. Egyszerűen csak az esti szopi után működik, nappal még mindig hurcibálom. Én balek.

Sági! Kár, hogy nem tudtok jönni!:(
Vendég

Első kép... Kép
Vendég

Első kép...nekünk csak akváriumos van: :cry: Kép
Vendég

Pann,
Ez nagyon vagány. :lol: Szólj ha ilyen műveletre készülsz és mutasd Te is be nekünk!!!
Vendég

Sági! Na ezért lesz nekünk Ergonk! :D
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: