A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Hááát, akkor mesélek. Nem egész 72 órát voltam bent szülés után. A vérnyóm??? Hmmm... Szülés alatt 185/110, szülés után 118/74!
Asszongya dokker: Hol a vérnyomása???? :shock: Mondom: Itt alszik mellettem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szülés röviden: Előző nap este méhszáj tágitó zselé felhelyezése. Reggel tök zárt méhszáj. 9-kor oxitocin beköt, 11-kor 1,5 ujjnyi méhszáj, burokrepesztés. Brutál fájások. 13:30-kor 2 ujjnyi méhszáj. 14:15-kor már fájdalomcsillapitóért könyörögtem. Nő bejön, megvizsgál, asszongya: 4 ujjnyi, mindjárt szülünk! Nézek apára, mondom ez barom! Erre a nő visszajön a szülészeti szettel, és elkezdi szétszedni alattam az ágyat. Jött a felismerés: Bacca meg! Tényleg szülünk!!! :shock: :shock: :shock: 2 fájás, 3 nyomás és Andris kint figyelt! 1 db varrat nélkül!!! :D :D :D :D :D
Vendég

Tyű, mütyürke, dikó1, nem semmi infókkal indítottátok a napomat! Lányok, én már nem bírom ezt a kórházasdit. Kikészültem. Kép Ahova beteszem a lábam, ott bezárják a szülészetet. Elegem vaaaan! Kép

Most retteghettek, hogy melyik kórházat nézem ki! :twisted:

kétfiús anyuka
babdorka

Amilyen pechetek van, és amennyire semmi jele nem látszik annak, hogy Balázs ki akarna jönni, még amit most fogok kinézni kórházat, annak a szülészetét is lesz idejük bezárni...
Reggel óta a neten lógok, és a kórházakról gyűjtöm az infókat... marha jó szórakozás így, mindenórásan... Kép
Most éppen ott tartok, hogy Szent Imre.... úgyhogy Szent Imrések, rettegjetek, és imádkozzatok, hogy azt ne zárják be! :twisted:

kétfiús anyuka
babdorka

Annee! Tecc a humorod - méghogy a vérnyomásod ott figyel melletted..... Egyem meg a kicsi szívét.
2 fájás, 3 nyomás és kinn volt? Semmi varrat? Huhh, gratula ehhez a mutatványhoz.
De asszem ezt ezek után símán kiérdemelted, ne irígyelje senki tőled, hisz böcsülettel rászenvedtetek, aki ismeri az előzményeket, tutira igazat ad nekem.
Ugyi, lányok :?:

Kép
kissmanó

Dorka: A Szt. Imre kiemelt kórház, azt nem zárják be, és semmilyen osztályát sem. Ott nem nagyon foghatsz mellé... Várunk :)

Kép
zsuzsi**

Annee: Édes kis anyucikaaa! De jó, hogy újra köztünk vagytok Andrissal, és hogy külön! Pussza

Kép
zsuzsi**

Dorka! Sajna én nem bírom követni ki melyik kórházban készül szülni, ergó meg sem fordult a fejemben, hogy mivel töltöd a napodat. Szegénykém, kórházat keres magának és kisfiának, ahol nyugisan egymásratalálhatnak, majd jó egészségben hazamehetnek.
Hát..... sok sikert hozz, fel a fejjel, próbálj arra gondolni, hogy akármit is tesznek ezek után, már nincs sok hátra, sok kórházat mán nem lesz idejük bezárni.

Kép
kissmanó

Ja, s olvasod ugyi, amit Zsuzsi ír? Na, akkor támadd le a Szent Imrét.

Kép
kissmanó

azt hittem mire mi sorra kerülünk már rendeződik ez a kórház helyzet.még jó hogy nálunk csak 1 van.

Szivvi én is csak ismétlem magam még mindig tüneményes Lilkó.
én Zétény Lurkóm is kijöhetne már !este mondtam apukájának beszéljen már vele de hát ugy néz ki a nagyiját várta.
még 1-2 óra és itthon lesz.

én lecsós husit csináltam,most pedig kukoricát főzők.

Bridzsi

Kép
esztora

Annee de jó hogy már otthon vagytok!

holnaptól mi is 1 számjegyesek leszünk és a 9 a szerencse számom! :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

Nézem, s nézem a Dorka féle táblát. Most az első felét.
S figyelem, hogy első s második béb közt 3 nap.
Második s harmadik közt 2 nap.
Harmadik s negyedik/ötödik közt 1 nap.
Na, itt kis szünet következik, a távolság feltornászva 6 napra.
S mert ugyi holnap Pillangó elviekben szül, nem lehet a következő 5 nap. Tehát az 4 lesz.
Na, ezek után ki következik, s hány napra?

Bori - most is zsibbad a lábam, csináltam baracklevest közkívánatra, meg a lángos tésztája épp most kel, így kerültem gép elé, s az agyalás magától adódott. Főleg, hogy jött Dorka, s klikk a táblára. A többi már fennebb olvasható.

Kép
kissmanó

Brutál, brutál, még ha kisbetűs, akkor is.
Mi az, hogy kukorica? Ide is jöhet ám bármiféle postával.

Kép
kissmanó

Esztora! Az én szerencseszámom pedig az 5.
Ha kölök tegnap nem bújt ki, de eme számot figyelembe venné, akkor várhatok még 5 napot. :lol: :cry:
S ilyen elven a júli 9 nálatok sem kizárt.

Kép
kissmanó

Manó küldöm a kukoricát (igaz ez még nagyon csemege ha jól emlékszem te a kicsit érettebet szereted)

lehet 9.-e is akkor még itthon van dokibácsi!

Bridzsi

Kép
esztora

Jelen pillanatban úgy vagyok vele, hogy KUKORICAAAAAAAAAAAAA, bármilyen, bármennyi, bármikor.

Kép
kissmanó

na, mék sütögetni.
Ha nem esek össze (derékfájás okán), akkor még gyüvök.

Kép
kissmanó

Annee: üdv itthon Andriskáddal! Ez igen, 2 nyomás... bár Manónak igazat adva, megszenvedtél érte... Mégegyszer Isten hozott benneteket!

Andrea
Kép
kindernay

Manó: 3, 2, 1, .... 6, 4, itt a 2 következik... :lol:
Annee, várjuk a részleteket, képeket, mindent, amit csak tudsz, írj le nekünk!

kétfiús anyuka
babdorka

Csináltam málnalevél-teát. Nekem ízlik...

Kép
zsuzsi**

Körömvágás témával kapcsolatban: fogalmam sincs, hogy merek majd neki körmöt vágni. :oops: Magamnak érzem, hogy meddig nyomhatom be az ollót, de szegénykének egyrészt írtó picike ujjacskái vannak, másrészt nagyon félek, hogy túl benyomom az ollót, vagy belevágok a kis bőrébe, amit nagyon nem szeretnék! Ti hogy csináljátok?

kétfiús anyuka
babdorka

Hú, Dorka, ettől én is félek egy kicsit...

Kép
zsuzsi**

Dorka, há tod, az úgy van, hogy picinek még könnyen vágod. Mert bármennyire is félsz tőle, megteszed, mert más nem fogja helyetted (legalábbis nekem nem volt aki). A gáz csak akkor következik, mikor kezd az picur kalimpálni, figyelni, s nem fogja díjjazni az ilyen akciót. S akkor is le kell vágni. Minden trükkre (apa, vagy akárki a világ összes trükkjét beveti, hogy elterelje pindúr figyelmét) szükség lesz, hogy te bíztonságosan tudd a karmincákat levágni.
Tavaly egy adott pillanatban, a barátnőm 11 hós fiát az ölembe vettem, s félsz ide, frász oda, jól megfogtam a kölök mancsát, s levágtam a (szó szerint) karmait. Már az agyamra ment, hogy a közös szabi alatt a kölök jól belémkarmol, s az anyája meg védekezésül csak annyit mond, hogy nem képes levágni neki. Hát míg csak őt karmolta véresre engem nem zavart, na de utána.....
Adrienn is olyan 2,5 éves elmúlt mire hagyta, hogy levágjam a körmeit. Addig közelharcot vívtunk. Edóval ilyen kálvária nem volt. Hát most kíváncsi leszek.

Kép
kissmanó

Anyám pl. a keresztfiának álmában vágta. Hát ha gyermek jó mélyen alszik, akkor egy próbát megér. Max felébred, s szidod magadat.

Kép
kissmanó

küldjek egy kis "lángost" megdobálni a máv-ot??? hatásos lenne, higyjétek el! olyan lett mint a tapló! :(
kisütöm, és frissen olyan mint az egyhetes! :evil:

hahó annee! üdv újra!
csak 72 óra? nem is rossz! igaz előtte épp elég lehetett

csudiszép a szoba piskóta! :wink:
a csíkok miatt meg ne aggódj!
(haha pont én mondom aki minap besokkolt szó szerint!) ugyanis észrevettem 3 db kb 1cm hosszú lilás repedéskezdeményt! :? remélem sikerül megelőznöm, hogy tovább induljanak!

én még olyanokon nem agyalok, hogy mit hogyan, ha kint lesz babó, na majd akkor viszont tuti mindenen parázni fogok!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Szia Annee és Andris!
De jó, hogy végre itthon!! Happy end lett végülis!

KépKép

KépKép
szivvi

Miért? A telenovellák álltalában olyanok. Vagy nem?

Kép
kissmanó

Emi! Élesztő felfutott előtte?
Vagy mi lehetett a baj?
Nálunk jól sikerült, csak egy baja lett. Kisütöttem az egészet amit csináltam (fél adag), de a 8 darabból elfogyott 3. Apa megevett másfelet, míg mi csajokul szintén annyit. Tehát van 2 gubanc: vagy csökkentem ezentúl az adagot negyedre, vagy a félnek felét sütöm ki.
Tehát nálunk is maradt lángos, tuti nem fog elfogyni (ahogy ismerem magunkat, a kutyák fogják megenni), ergó MÁV kórház/szülészet - illetékesek dobálásához küldhetem. Max a kutyákkal előtte "aláíratom", hogy beleegyezésük adják.

Kép
kissmanó

Nem sikerült még egyet sem végignéznem :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Na, akkor nézz meg egyet, amelyik épp a végét járja (jó, könnyen pofázom, nem tom épp arrafele van-e olyan) :lol: :wink: :roll:

Kép
kissmanó

Fehérváriak - most ugrott be a kérdés: a Bory vár ugyi látogatható? Anno '89-ben jártam ott, de apácskát is szeretném egy szép nap elhurcolni arra.

Kép
kissmanó

Manó
Igen!

KépKép

KépKép
szivvi

Na jó. Nem most lesz szeptemberben, de még ebben az életben megnézzük.

Kép
kissmanó

Na játszóztunk Vilcsivel csupa homok lett, ahogy felértünk ruhástól ment a kádba! :lol: Apa csutakolta le!
Előtte meg voltunk a Lidlibe fagyiért :lol: Most pusziltuk be, mennyi volt :wink:
Lángosnak nem álltam neki, nincs itthon élesztő meg eszembe jutott, hogy apa nem szereti (fáj tőle a hasa) a Bogim nincs itthon, Viola dagadt :lol: (meg én is :D ) úgyhogy nem csináltam. Lehet reggel kimegyünk a piacra és ott nyomunk egy sajtos-tejfölöst :wink:

Annee: Hát az a méhszáj tágító zselé nekem sem segített annó (első gyerekkel) de egy dekát se. :( Amúgy nagyon ügyike voltál :wink: És a picifiad is :D

Manó: Hát a kancsalságot kezelni kéne, szemüveggel (egyik szemét letakarva) minél előbb annál jobb -lenne- Valahogy próbálj meg hatni a sógornődre. A gyerek érdekében....
Elképesztő amit a Marosvásárhelyi szülészetről írtál... :shock: :x :evil: :cry: Marosvásárhely hány km-re van Brassótól?

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Meggyüttünk Marci cslogató sétánkból! :lol: Azaz elmentünk fagyizni, meg nézelődtünk, kocsi nélkül. Jóóó két órát bandukoltunk. Eredménye, hogy a derekam kiszakad a helyéről.

Gurgi, zsuzsi, hogy vagytok???

kispiskóta

Brassó-Mvhely 175-180 km autóval.
Ellenben Szászrégen az asszem olyan 20-25 (?). Másik sógerné tavaly júni 29-én (na, íme amit sikerült elkerülnünk, de ezennel egész júniust is :) ) szülte meg Noémi lányát. S onnan egy árva panasz nem érkezett.
Igaz, ott a terhesgondozás volt qrva nagy gáz, de sógornőm agya sem volt a helyén. Először a gyereket (mikor karácsonykor bejelentették) május második felére várták. Ehhez képest júni 29.... há nem is hordta túl. Ráadásul nem csak nődoki, családiorvos is símán hülyítette.
Vagy nekik van szerencséjük kifogni a lükéket, vagy én vagyok felvilágosultabb s nem hagyom magam sosem, vagy a Maros megyei dokkerek tiszta csupa gáz.

Kép
kissmanó

Teszek nektek egy kis friss fotót. Kb. 5 perce, ha fényképezte apa, itt a kertünkben.
Kép Őzike

Kép
kissmanó

Manó, de jó nektek, hogy ilyen tündéri állatokat lehet fényképzni a kertetekben!!!

Mindenki pihizik?

kispiskóta

Én most vettem egy kád forró fürdőt :D Olyan jól esett, ellazultam -volna ha a puncimanci nem állt volna a kád mellett és cseszegetett volna végig :twisted: :lol:

Zsú: Pedig a séta az szülésindító elvileg :wink: meg a lépcsőzés, meg a szex :wink: Én a harmadikat választanám, az legalább jó is :lol: :oops:

Manó: Uhh az nincs közel, akkor azért nem szült Brassóban... :roll:
Édes a zőzike :lol: El bírná a kis testem ha ilyen helyen laknék :wink:

ceniko
Szeged

Hahó!!
Itt vagyok ragyogok.
Aludtam 1.5 órát..aztán elmentünk a Rómaira lángosozni..háát, nem volt valami nagy eresztés a lángos, lapos volt és hideg..
Most jöttünk meg.
Keményedés az van, Samuka most csuklik..nyomakodik lájtosan..
Asszem ennyi. Jó volt végre ücsörögni a Duna parton..fák között..

Manó!
Nem semmi a kertetekben megjelenik egy őzike..te figyu, arrafelé medvék is vannak, kerítés???
Csak azért mert anno a Bucsinon, elvitt egy fél tehenet a medve..

Annne!
Üdv otthon a kicsi Andrissal :lol:
Kitoláshoz, gátvédelemhez gratula! Kis vérnyomásod kompenzálta a kis "kínlódást"..ügyik vagytok!
SOk-sok tejcsikét!

Kinderke!
Tsókollak..lálá..höhh :lol:

Még lehet, hogy bekuksizom..
torolve_20131003125716

Enikő és a többiek!

Ilyenkor már simán lehet fürcsizni? Mármint teli kád, stb? Mert az bevállalnám../bakterológiai leletem meg negatív, szal simánszki beleférne egy fürcsi/ tavaly április óta nem ültem a kádban, tilos volt! pedig imádok órákat csücsülni benne..
torolve_20131003125716

Pillangóról, Nenőkéről nem tudok semmit. Majd holnap küldök nekik sms-t..
torolve_20131003125716

Gurgi: Sztem egy tisztára suvickolt kádban simán el lehet ücsörögni... :wink: Én ma ganyéztam ki, vízkőoldóval+domestos, meg amúgy is szoktam...kb minden másnap a csajok miatt....
A víz ne legyen túl forró, hanem csak melegecske :) Csak ha nagyon akarsz szülni akkor legyen forró, de akkor se garantált a hatás :wink: :lol:

ceniko
Szeged

Gurgi
Több dolog tervbe volt véve szüli utánra. Köztük a kádban fürcsi és hason alvás. Nos egyiket sem bírom abszolválni...

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi: én is beültem ma a kádba, úgylátom mindenkinek fürdőzös napja volt, én is tavaly óta semmi fürdés, de olyan jó esett ma.. kicsit olvasgattam, bepakoltam a fejem...

Na közben nagyjából készen van a babaszoba, még egy-két dolog kell, a nagy fehér ágy nem a gyereké, hanem az anyjáé aki együtt fog alukálni vele az első időkben...

Kép

Kép

Na majd még lehet, hogy benézek, most vitázom a férjemmel, mert egy hülye, idióta "lakótárs-szomszéd" bele akar szólni, hogy mi ne alkalmazzunk külön kertészt, hanem csak a közös kertészeket, akik viszont semmit nem csinálnak! 9 hónap ide-oda jól beolvastam a T. Lakónak, nagyon diplomatikusan a férjem meg kiakadt, hogy nem ezzel kéne foglalkoznom a szülés előtt. De! Dögöljön meg a hülye szomszéd tehene, és ne dumáljon bele, hogy mit csináljunk, már úgyis a tököm tele volt vele. Ja és nem közvetlen szomszéd, hanem 3 házzal odébb lakik... :evil: :twisted:
Kép

Andrea
Kép
kindernay

Andi: Nagyon szép a szoba. És bazi nagy. Ez a gyerekszoba? Nekünk ekkora kb az egész lakásunk :lol: :lol: :lol:

Sorházba laktok, hogy közös kertész van? Vagy valami lakópark?

ceniko
Szeged

Andi! Király lett nélatok is a Samulak. S elviekben ha majd kinő a kiságyából, métt ne lehetne a nagy fehér ágy az övé? Kiságy meg majd a tesóé.

Gurgi - hihi, 2001-ben, építkezés kellős közepén gyüttek vala a mesteremberek, s közölték, hogy nem bírnak a cseresznyefához közelíteni, mett a fa félig letörve, s tele medveszarral. Há télleg úgy vót. Maci fel a fára, ág nem bírta, leszakadt, s maci ijedtében odanyomott.
Ősszel meg jönnek a vaddisznók a körtére. Eccer (én épp elmentem a csajokkal anyámékhoz) éjfél körül gyütt apa hazafele, s még jól le is hordta a kutyát, hogy talán a sötétben nem ismeri meg, hogy annyira ugatja. ááááá, közben a csűr sarkánál ahogy odébblépett, hallott valami hatalmas nagy csámcsogásokat. Szerencséjére csak egy süldő volt, ha netán egy anya lett volna, lehet az ijedtség nem viceversza lett volna, hanem csak apa tojik be. Szal vannak állatkáink.
De engem akkor is a szomszéd macskái borítanak ki, ide járnak a kertünkbe szexelni (pedig nálunk nincs is macsek).
Ja, meg volt, szerencsére most nincs, vakondunk. Meg sok mókus ugrándozik a fákon, meg feketerigó, meg mátyásmadár. Szal lehet a betonrengetegben élők kész állatkertként élnék meg a mi házunktáját.
DE azért hátránya is van ám. Télen, ha nincs böcsőletes 4x4-es terepjáród, akkor ide hozzánk ki tuti nem bírsz jutni csak gyalogosan. Hóeke a tőlünk vagy 250-300 m-re levő elágazásig jön, amióta apa az eszét tudja, véletlenül jött ki egész a mi csűrünkig össz-vissz 2x. A kutya kifutólánca bánta, mett nem tudta, hogy ott van a friss hó alatt, s jól le is szakította (ja, aktuálisan a csűr mán nem a mienk, el van adva, talán jövőre építeni fog az új tulaj, s most már vagy 3 éve kapu sincs ottan - ezért lehet autóval behajtani a kutyáig símán bárkinek)

Kép
kissmanó

Csajok, ezt az egyenlősséget. A júniusi babás táblázatban (kibújt fickókról beszélek, nem zsákbamacskáról) fele-fele arányban vannak a csajok-srácok.
Na jó, az illetékes táblázatkészítő Molkatát kifelejtette :roll:

Kép
kissmanó

Manó tegyél már fel képeket a házról, kertről, kiltásáról, engem nagyon érdekel :) vagy jöhet priviben is, vagy mélben :) Mindegy csak hadd lássam :D

Ez a medvekakkantyú jóóóóó :lol: :lol:

ceniko
Szeged

ja Manó küldtem neked privit :wink:

ceniko
Szeged

Ja, forró vízre ellenpélda lennék én. Edina sem reagált, de ez is semmibeveszi a forróvizet.
Lépcsőzést nem próbáltam, mett a derekam tuti hamarabb teljesen K.O. lenne mintse a gyerek kibújjon.
Szex is kipipálva, gyerekem nem érdekli, hogy esetleg az apája a feje búbját próbálná macerálni.
Szal asszem mi várunk, s várunk, s várunk. Praktikákra pedig rá se rántunk.
Na, jóéjt, megyek, megpróbálom, hogy a ma esti pancsi is olyan pocsék lesz-e mint az esti. Remélem nem, bár ahogy érzem magam.
S jajj-jajj-jajjajj. Nincs itthon fagyi, elfelejtettem venni. S Gréta nyomja a cuccost.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: